Поведението на София: хем вълкът сит...

Този избор е цивилизационен. И по всичко личи, че София вече го е направила: с бездействието си тя отказа солидарност на партньорите си.

Обратно в новината

Коментари - Поведението на София: хем вълкът сит... | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поглеждайки към историята, виждаме кога Великобритания е била солидарна с България. Дали когато е съветвала всички граждани на Османската империя да станат отоманци и така постепенно да се заличат етническите различия, за да се запази целостта на Турция? Дали когато Чърчил е нарекъл българите "жабешкото блато на Балканите"? Дали когато англоамериканските самолети са сринали центъра на София? Защо ни се сърдят? Какво добро сме видели от тях и сега, когато от десет години сме член на ЕС? Едни фондове, чието използване никой не контролира. Най-бедни, най-корумпирани, най-болни - това ли е причина да сме солидарни с недоказани твърдения? Още повече,солидарни с Великобритания, която не иска да е част от тази Европа.

Доколкото се ориентирам в новата форма, публикацията е на DW. Ако го бях разбрал веднага, нямаше да си правя труда да чета материала, защото си е загуба на време. ДИР уж се модернизира, а с някаква странна упоритост продължава да дава трибуна на отречени, деградирали и компрометирани институции, структури и лица. На какъв ефект се разчита??

Мен определено ме дразни фактът, че искам да прочета материал, обявен като изказване на президента Радев и когато кликна на заглавието, появява ми се или Борисов, или Цветанов. Все още не мога да схвана целта на номера.

Дира се модернизира и с охота усвоява пари за борба с информацията.

за пореден път проявява характерната склонност на солидарност - емблематична на чорбаджии изедници от безвръзватно отминалия XVIII век , и без капка свян да хвърлят някого на кладата

На Сороосоидите все по-рядко им минават номерата вече ! Ами като не ви харесва, обирайте си крушите от България . . . ! Айде, чупката . . .

Е, аз пък мисля, че за първи път правителството на Герб показва някакви зачатъци на мъдра политика. България е бедна, със слаба икономика страна, в непосредствена близост до Русия. Наистина няма нужда България да се 'репчи' пред Русия. Има една поворка: когато атовете се ритат, магаретата да не се месят. Госпожата от ДОйче В. явно изпълнява политическа поръчка, но понеже не е особено интелигентна, посланието й се губи ... Но пък може да я наградят за измисляне на нова дума 'цивилизационен'. Какво ли означава? Жалко, навремето ДВ наемаше по-кадърни журналисти :)))

Да ви пикаем на евро-шматките. Шепа малоумници разделяте страната. Не е нужно да участваме в чужди войни. Не е нужно да се делим на русофили и евро-атлантици. Защото това че критикуваш малоумните действия на агресори, като щатите, не те прави непременно русофил или еврофоб. Борисов действа мъдро във външнополитически план и всъщност винаги го е правил. За това е и още премиер, а не някакъв бивш никаквец, какъвто е цитирания.

На мен пък, майка ми, ми е забранила да се информирам от "Дойче Веле" и "Свободна Европа". Има опасност от мозъчно увреждане! Затова, само прогнозата за времето и спорта. Макар че и това не е сигурно. На България не можело да се вярва. Защо? Ами защото не изпълняваме автоматично командите, както до сега. Цивилизационният ни избор не бил правилен, щом заемаме такава позиция. Щеше всичко да е наред, ако без никакво основание вземем и ние да гони руски дипломати. Авторът на материалът е много далеч от реалностите в България. Той изглежда никога не е чувал, че нагласите на българите са против изгонване на дипломати, просто така от солидарност! Ние имаме дълбоки исторически връзки с Русия и не можем да действаме така. Руски дипломати не сме гонили и през Втората световна война. Изглежда, че някои са много изненадани от сегашната позиция на България. То си е за изненада. До сега само слушаме и изпълняваме, слугинаж 100%. Сега имаме правилна и печеливша позиция и така трябва да бъде! МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО, КАКЪВ КОМЕНТАР ЩЕ НАПИШАТ ЗА АВСТРИЯ! ТЕ СА ОТКАЗАЛИ КАТЕГОРИЧНО ВСЯКАКВИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ХОДОВЕ! ХА СЕГА КОМЕНТИРАЙТЕ!

никаква солидарност с тези които винаги са били против България и славяните .Дори и да има руска намеса,а вероятно няма.Най после една наша мъжка позиция в Ев.

Отново Дойче веле....станция където всички служители са агенти на мосад и сру...полина колко шекела получи да се изходиш по въпроса?

Що за отвратителна статия! Някаква с промит мозък говори глупости за страната си. Да не би европейските ни "партньори" да се интересуват от нас? Разбира се,че не. Те гледат само своите интереси, но не и нашите и доказателство за това е Брекзит! Какво е направила Великобритания за нас, та ние да трябва да сме солидарни с нея? Същото, което говорят "западните партньори", говорят и руснаците! А нас това изобщо не ни интересува!

А утре ако дойдат турците има да врещим като кози за солидарност , но няма да се учудя ако изобщо не я получим.

България или DW?"Този избор е цивилизационен. И по всичко личи, че Полина вече го е направила..."

Много хубаво казани, силно емоционални и като цяло добре стилизирани ГЛУПОСТИ. Тази статия олицетворява мозъчната, промивка на която ни подлагат и е обида за интелегентността на четящите. Явно комунизмът не само не си е отишъл, но се е преселил на запад. 1. Щом не следваш сляпо повелите на лидера значи не си демократ. /Който не е с нас е против нас - познато ли ви е/ 2. Правилната позицията не се определа от истината, а от принадлежността към правилната общност. /Партията винаги е права дори когато греши/ 3. Не нужно да се искат доказателства, щом има медийни сигнали /ужас/, че имало доказателства. /Вярно е - пише го в Работническо дело/ С две думи: Линията на партията е определена от отговорните другари. Вашата работа е да я следвате неотклонно, за да докажете че сте достойни да се наречете демократи. И това наричат цивилизация. За мен е див комунизъм. Имам дежа вю. Сякаш чета лозунги на първомайска манифестация. Само някои думи са подменени.

Iivanov84

а европейците солидарни ли са с палестинския народ като им разрязаха държавата на две и създадоха израел преди 70г с помоща на Англия и САЩ

Аййй Дойче Веле се гърчи, кеф!

До безрезервните евроатлантици на хранилка. Има друг материал за Скрипал в дира. Насочете се на там, защото тотално се плюе по солидарността, а няма кой да напише нещо хубаво за нашите безкористни съюзници от Великобритания и ЕС. Успех!

ще получим същите мъгляви обяснения, които даваме сега на съюзниците си.

досега какво точно получавахме? Да припомним ли душевните граници на Ердоганчо? Някой от ЕС-то да каза нещо по този въпрос? Знам, че пишеш за пари, но малко съобразявай написаното с действителността.

Не искам да съм солидарен с простотиите! Освен това, досега българските правителства бяха сляпо солидарни на запада и пак получавахме само мъгливи обещания и нищо повече. Виж какво стана със Шенген, Белене, Южен поток и още много други проекти.

доколкото си спомям доиче веле беше забранена от диктаторите на бкп и дс -филиял на кпсс на москва! днес защо българия допуска доиче веле да ги дразни?да не забравяме,че довчера градовете улиците,булеврдите,планинските върхове носеха имената на българските и съветските диктатори а хората днес сме си същите!

Не са получи добре.Разкрихми се

Идва лято .Да са фаним един път за зелено после ши му мислим Я камилата я камиларя

Кога Англия ни е била приятелка?Та те не знаят къде сме на картата.

Не си прав! Знаят къде сме. Нали преди 70 години са хвърляли бомби и са стреляли от самолетите по мирното население в нашите градове!

е как да не ни знаят нас българите то поне половин българия се изсели да работи в англия и германия заради уродливата българска демокрация и бедност!

Най- после и ние да покажем мъжко поведение.Не съм фен на Борисов, но в случая го подкрепям.Стига сме се надупвали солидарно на разни,,приятели", които не ни бръснат за слива!

Върви на майната си с такава "демокрация" като нашата ! Платена драскачка !

"Изтокът" е правилният избор и не само в случая. Да не забравяме случаите, когато същия Запад твърдеше , че България е организирала атентата срещу папата и че в Ирак има запаси от химически оръжия! Запада лъже безогледно и прави провокации за да граби безогледно.

Тази статия е възмутителна! За съжаление в нашата история има много такива продажници, които служат на чужди интереси Възмутително е също, че един от най-четените сайтове в България дава публичност на тези писания. Сериозно ще се замисля дали пак да посещавам този сайт.

Още по средата на "статията" бях готов да се обзаложа 1:100, че е майсторен бъркоча от дойче веле. Е познах. *бати и повърнята.

Хайде стига вече с тази солидарност. Англия никога не е била приятел на България.Сега е враг и на ЕС , а те - солидарност с нея. Що за мазохизъм?

НЕ СЕ ПОМАЙВАЙ, АМИ ПРАВИ СПИСЪЦИТЕ ЗА ИЗГОНВАНЕ! МЕЙ ЩЕ ТИ СПРЕ ЕВРОФОНДОВЕТЕ И ЗАГИВАШ, МОМЧЕНЦЕ! ОСТАВАШ САМО С ДЖОБНИТЕ ОТ ПУТИН...

Решила пауна да критикува и да дава оценки да хвали и порицава!Мисли си че е много умна.Да ама не!Много си е проста даже.Защо статията не я подписа DW a нахендриха нея!Пауно ако имаш малко мозък ще се досетиш.Долна предателка!Само че вълкът не е сит той си е звяр а агнето ще бъде изкльопано!

Дойчевелето храчи жлъчка. Браво на нашите политици ! Малката страна трябва да е гъвкава, да лавира. Особено когато англичаните се издъниха пред целия свят !

МАЙКОПРОДАВАЦИ. ТАКАВА БЕШЕ РЕАКЦИЯТА ИМ ПО ПОВОД БАТАШКОТО КЛАНЕ, ПИЩЯХА ДО ВЪЗБОГ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ВИНОВНА ЗАРАДИ ИЗБИТИТЕ ЕВРЕИ ОТ МАКЕДОНИЯ... DW - ВИНАГИ, IMMER, АНТИБЪЛГАРИ. ТАЗИ СЕКЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ.

Няма как да се закрие - създадена и финансирана е от ЦРУ.

Много точна оценка на ситуацията е дал един друг много уважаван политик! ----------------------------------------- Бившият еврокомисар Гюнтер Ферхойген защити Русия относно решението на ЕС и САЩ за изгонване на руски дипломати (повече от 130 души) във връзка с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му във Великобритания. Аргументацията в случая Скрипал ми напомня на присъда според мотото Деянието на обвиняемия не е доказано, но е способен да го извърши. Позицията, че Путин и руснаците са виновни за всичко, без това да е доказано, е отравяне на мисленето, което трябва да бъде прекратено... Санкциите трябва да са базирани на факти, а не на предположения, казва Ферхойген в интервю за в. Аугсбургер Алгемайне.

Не ми е известно коя е г-ца Паунова, но статията и издава скудоумие и политическа обвързаност (естествено, срещу хонорар) с режисьорите на срамната сага "Скрипал". Г-це Паунова, няма такова понятие "цивилизационен избор", когато се взема страна по криминален случай! Единственият избор, който се прави в такава ситуация, е виновен, респ. - невинен, на базата на съответните НЕОБОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. Госпойце, 30-те сребърника си ги изработихте с горенаписания пасквил и то точно в навечерие на Великден. Уверена съм, че няма да се обесите като Юда, но Бог ще ви въздаде за мизерния ви слугинаж, бъдете сигурна!

Виж й физиономията и няма да имаш въпроси, по въпроса "коя е".

Видях я и ... Ох, ужас, прав си!

Българският народ е търпелив, но рано или малко по - късно(когато нож опре до кокала) показва характер.Спомняте ли си по време на Втората световна кой народ се отказа от"солидарността "си налагана му от Хитлер и съюзниците му и не рачи в израз на "солидарност" да изпрати евреите си в немските "фритюрници" за изпичане на живи хора! ... между другото някой би ли казал какво мислят в Швейцария по темата за Скрипал и дъщеря му ?

Абе, dir.bg, защо си цапате сайта да препечатвате DW? Който иска - да ходи да го чете. Пазете се чисти от евтина пропаганда! Имайте си ваши журналисти, с тяхното си мнение и който го харесва - ще идва да ви чете сайта. Който не - ще търси другаде. Това е "цивилизационно".

положението на София е разкрачено - хем от едните взимаме, хем от другите... и на 3-ия път стомната се чупи. Боко, британците не са българи балъци! ще ти го върнат!

Защо ни е да сме "от запада" и "от западен тип"? ние се намираме в Източна Европа. Докога ще копираме?

Обърнете внимание, Нова Зеландия, страна от Британската общност, НЕ ЕКСПУЛСИРА руски дипломати (шпиони), защото нямало ТАКИВА на територията им! А защо, скубло миризлива, Мозък Паунова, България да гони? DW отдавна са се превърнали в една антибългарска цитадела.

направете си група "чакал номер 5" :)

Очаквах много хора да размахват сопи, да ни хулят и сочат с пръст.но това да е българка е позор!Това е предателство!А предателите се наказват!

Ти пък как разбра, че българка!?!? По името ли!?!? "Българка" е колкото сталинка, пръмова, поптодорова... габриел.

Защо никой не публикува мнението на бившият шеф на ЕС - Ферхойген. Може би защото не подкрепя изразената официална позиция на ЕС и Великобритания. Защо ДВ мълчи за неговата реакция?

Няма да го публикуват.защото мнението на Ферхойген ,и на други кото него не съвпада с общата рамка. И второ някой ще си загуби топлото местенце и хубавите кинти.Тези хора отдавна нямат души.

link

ПАУНОВА се пресъедини към европейския куч....ник и започна да лае и размахва миризлива опашка!Бърао бързо писа и бриса.Паунке нали занеш"бързата куч.....а слепи ги ражда"!

Че смр подлоги, подлоги сме. Но тази ситуация е една от малкото, в които запазваме някакво чувство за справедливост. За справка - Биранският криминален закон /а и всички останали/ гласи, че се доказва вината на някого 'beyond reasonable doubt'. Ta, къде са доказателствата ? къде е спазването на международните спогодби и т.н. ? А авторчето на статията моля да се ограмоти, ако ли не, да си взема центовете и да спира да се наред.

Ако си подлога си е твоя работа! Не намесвай цял народ в собствената си неудовлетвореност и умопомрачение.

Народ, чиито управляващи очевидно за всички се нагаждат и нямат свое мнение - е подлога. Щом сме си ги избрали, ще се и припознаваме. Не може един ден да казваш едно, на следващия друго, а в същото време да се опитваш да се държиш на влас не с политика, а чрез нагаждане и хвърляне на пари навсякъде, за омилостивяване на масите. А съм много млад да съм умопомрачен - просто съм реалист и следя новините :)

"...На практика единственият политик от управляващите, позволил си да изкаже ясно европейската позиция, т.е. за експулсиране на руски дипломати, се оказа зам-председателят на ГЕРБ и шеф на ПГ на партията Цветан Цветанов." (цитат на ДИР) Така ли? Я вземете да го попитате сега дали иска да гоним или дали ще гоним руски дипломати, да видите какво ще ви отговори! Та нали вече за трети път "Петър" се отрече от Христа. И така нашичкия Цвинокио три пъти каза, че "засега" руски дипломати няма да гоним. Мале мила, шубето от народен ритник е голЕм страх! Нали така, плазмодийче, скапано милиционерче! Лицето му се изкривило от злоба и страх да не сгази лука! Само дираджиите не забелязват това.

абе много голяма солидарност бе -първи напуснаха кораба ЕС- а сега наивниците даите подкрепа

Естествено, че трябва да проявим солидарност с Европа. Ето те солидарно ни приеха в Шенген, в Еврозоната и редовно публикуват положителни и добронамерени новини за страната ни!

Паолина, бъгарското праветелство се интересува от мнението на българските граждани, а не от мнението на дойче веле! Ти работиш за DW и в това няма нищо лошо, защото ти защитаваш мнението на твоя работодател!

КА ШЕ СЕ ГАВРЯ САМО СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ С КРЕМЪЛСКИТЕ ПУДЕЛИ, НАПРАВО ПРЕДВКУСВАМ БЪЗИЦИТЕ. щЕ ВИ КАЖА - ПОМНИТЕ ЛИ,Ч Е ВИ КАЗАХ БЕ, ПОМИЯРИ, ЧЕ ЩЕ ИЗГОНИМ. ПОСАЛНИЦИ! ДАЖЕ ЩЕ СИ ГО СЕЙВНА ТОВА И ЩЕ ВИ ГО КОПНА, ТАКА, ЗА ТАШАК!

Знаеш ли , че НИЕ като нация , не изпратихме Нашите Евреи, в газовите камери на хитлер. В много по-лош момент... Кого заплашваш , че ще се гавриш откровено нищожество?