Коментари - Хиляди простесираха срещу закон за скрапа | Днес.dir.bg

Хиляди простесираха срещу закон за скрапа

Близо 3000 души от фирми и организации за рециклиране на отпадъци се събраха на протест пред Народното събрание срещу Закона за управление на отпадъците (ЗУО) за черните и цветни метали.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди простесираха срещу закон за скрапа | Днес.dir.bg

Коментари

аз също съм съгласна с това да се спре каржбата на релси жици и шахти,но далеч не е начина да се закрият пунктовете и да се отнеме правото на гражданите да продават материяла си....да обикалят мвр да следат там кадето купуват забранените материяли тях да ги глобяват и затварят,защо слагат всички под общ знаменател и ни наричат крадци?Защото целта на новия закон не е да се спре кражбата а да си създадат монопол....и да обират народа.те там в парламента са крадци не хората които си продават старото желязо за да си платят тока...пунктовете които не искупуват забранеи неща си работят много добре има мнооооого скрап не е всичо жица и релса,не се заблуждаваите продажните журналисти пишат това за което им се плаща....как може да кажат че на протеста е имало 1500 цигани протестиращи че немогат да крадат жица...това е безобразие....имаше над 8000 души от фирми от цяла българия работници собственици хора изкарващи си прехраната с това,внасаят се милиони данаци и осигуровки годишно,над 15000 са заетите в бизнеса нали разбирате че това не е от релси.

ЦЯЛАТА РАБОТА Е ЦЕЛ НЯКОИ ИЗБРАНИ ДА СЕ НАГУШЯТ С ПАРИЧКИ ,КОИТО НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ РАЗДЕЛЯТ С НЯКОИ ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ .ЧИСТА ФОРМА МОНОПОЛ. АЗ ДА СИ ДАМ СТАРАТА ПЕЧКА , ЧЕ НЯКОЙ ХИТРЕЦ ДА СИ ИЗКАРА ПАРИЧКИ Е НЯМА ДА СТАНЕ . А КРАЖБИТЕ НЯМА СПРАТ С ТОЗИ ЗАКОН НАЙ МНОГО ДА СМЕНЯТ ТЕРЕНА НА ДЕЙСТВИЕ . НЕ МИ СЕ МИСЛИ НАКЪДЕ МОЖЕ ДА ИЗБИЕ.

напълно си прав,точно това е целта на новия закон въпрос на интерес на правителството и по точно на тези дето купиха надин.

Зад нашия блок имаше бронзова сърничка.Вероятно стоеше там повече от 30 години.Някой е мислил как да облагороди пространството.Вече я няма.Тези хора -и собствениците на пунктове и мургавите им доставчици не са съзидатели .Те са просто едни рушители.Да ги затварят всичките.

да затворят пунктовете казваш ами после тия ,които работят на такива пунктове и то лоялно ,а те никак не са малко ти ли ще им изхранваш семействата и тях самите то затъ в нашата държава само това се прави като видят че някъде нещо по-върви и хоп-слагат ти чатала или направо го затварят

Дано измислят некакъв закон, че мангалите вече окрадоха и табелките от пощенските ни кутии.

Какво значи "не е честно " да не вземеш пари за притежаваното желязо... Въпрос на особености на мястото, където живееш. Аз съм даже доволна, че мога да изхвърля по-голям боклук без пари на определенето от общината място. Иначе трябва да платя и за него, както е на други места. Така я караме някои в Холандия...и всичко разделно събираме, за да плащаме по-малко. И винаги ми трябва малко време да свикна, като се върнем в България, че горе-долу всичко отива на едно място. Ей така са ни тренирали мнозинството тук.

Марейке, години наред си събирам разделно отпадъците и ги нося до определените за това места, но ще Ви кажа следното: В Холандия може и да оползотворяват различните отпадъци, тук обаче ги събират заедно всички и ги смесват, /защо ли съм ги разделяла преди това не знам/. И метачките които метат улиците всичко изсипват ТОЧНО в кофите за разделно събиране НАРОЧНО. правила съм забележки и съм получавала ругатни. Явно разделните кофи са на конкуренцията и така им е наредено. Извод: ще стигнем Холандия ама другия век.

Следващата стъпка ще е да събират пари от хората, които искат да си изхвърлят старата печка, така че те ще предпочетат да ги подарят БЕЗВЪЗМЕЗНО на фирмата на общинския съветник Х Игреков Йорданкин и той ще ги предава за скраб за да не спестява от закуски. По-справедливото е да върнат практиката със записване на личните данни на този, който предава металните отпадъци, както си беше организирано това преди години не само на хартия.

Тази стъпка вече е приета, и ти паричките ти ги взимат като си купуваш въпросното желязо. ... Безсилието, безумието и безплодието на управляващите вече се пее от всяко изказване, решение и друго действие и особено бездействие. --- ГЛУПАК(ЦИ) В ДЕЙСТВИЕ - СТИХИЙНО БЕДСТВИЕ

Как да не ти е драго да живеш в такава държава-безкрайно шоу! Парламент, правителство, дупене на мъже и после бой насред София, гейове и лизбийки на парад, "украсяване" на паметник, заливане на басейни с бетон в сезона и накрая за капак протест на крадци на черни и цветни метали!Това е то Демокрацията по български!Ураааа!

Голяма тъпня... Не само, че няма да спрат кражбите, ами ще нарасне далаверата, щото ще скочи цената на скрапа. Промяната е в интерес на циганите, ама те още не са вдянали... освен тези, които са вдянали. Крайният резултат ще бъде все същия - ще го духа гражданинът, който се опитва да бъде почтен. Дори и наивниците ще го разберат, но ще бъде късно и по стар Български обичай ще сме се примирили с поредния чифт чресла, който ще ни шляпа по маясъла. Да ни е честито...

Това, което ми харесва е че хората са се събрали и протестират...Изявяват позиция...

Съгласна съм, че е много недемократично да ми се отнеме правото да връщам непотребните ми метали, но пред това право предпочитам правото да пътувам във влак със спирачки.

С твойто мислене утре ще се зарадваш и окови като ти сложат и ще се радваш как блести металът на слънце :) Успех ти желая !

Обичам да си задавам въпроси, особено за организираните "спонтанни" протести. Знамена, плакати... Много!!! Никой ли не си задава въпроса кой плаща за всичко това? Имате ли представа колко струва организирането на подобен протест? Кой плаща? Безработните роми, които се препитават с предаването на метали?! Или някой друг, който изведнъж се е "загрижил" за тяхното препитание? Мой познат от Дебелец, Великотърновско, който не е в този бизнес, също е бил на протеста - да подкрепи свои приятели... Така каза. Стана ми неудобно да го попитам кой му е платил пътя до София. Дали само пътя? Дали само на него? И защо?

БСП-арска подпалка е това. Не е истински граждански протест.

не само да се ограничат, но направо да ги закрият и забранят тази дейност - най-добре

Не си особено схватлив щом толкова елементарен пример с дебелите не схвана Твоята логика е щом някой го боли ръката , дай на всички да отрежем главите , та да решим централно проблема с болежките Всеки човек има право да си върне за отпадъци това което е негово , никой не може с закон да го задължава да го подари на някоя престъпна фирма близка до управлението в този момент и тя да трупа стотици милиони , независимо коя е Трябва да си намерят други начини за залавяне на престъпниците , а не като обират хората други престъпници , ама близки до правителството Тук не става въпрос дали нещо струва 2 лв или 2000 лв , принципа е важен И аз бих искал всеки бунак да ми изипва днес безплатно по 10-на лв с закон , още повече че това няма да ограничи кражбите , а ще ги направи само по доходоносни за мен

Аз съм "ЗА" приемането на този закон понеже на много от подобни такива площадки за скрап се изгарят тонове автомобилни гуми за да се вземе от тях стоманената тел,а замърсяването което се предизвиква е с огромни размери.Същата е и ситуацията с изгарянето на изолирани кабели.Самата изолация е съставена от силно токсични химикали и отделянето им в атмосферата трови всички нас-Да не говорим за разлетите масла и химикали в почвата при разфасоването на различни ДВГ и агрегати.

Ако на някоя площадка някой гори гуми то и сега тя е незаконна След новия закон , там пак ще се горят гуми ,защото ще е също толкова незаконно А да ти кажа тук един гори гуми зимно време за да се топли с тях , дали не трябва да го разстреляме или по добре да му измислим няколко нови закона Сигурен съм , че веднага ще се юрне да ги спазва , то 20 години така се спазваха всички закони че един престъпник не остана

Вместо да ги направят оператори на лични данни и да се спре анонимното изкупуване ... тук се говори за узаконяване на грабежите.... Тогава ще стане, че фирмите просто ще командват по-добре крадците и да не би случайно да хукнат при конкуренцията .... Крадците ще носят, а те ще отчитат, че нещата са били изхвърлени на площадките... и тея тикви искат да ми кажат, че като частно лице трябва да си подаря колата ми, която е пълна с алуминиеви детайли или нещата, които съм закупил съвсем законно ... е по-идиотско предложение от прости глави не бях чувал... това си е узаконяване на грабежа и на командването на грабителите ...

Всички "клошари" със ЗЛАТНИ дебитни карти.

Смешна логика , защото някой крадял дай сега да няколко фирми да оберат всички останали Ами тогава щом някой е дебел да забраним на всички да ядат Проблема е , че полицайте виждат циганите с каруците през деня с железа , ама хич не ги е еня , правят се че не забелязват Пък и да неговорим , че кражбите съвсем не са в такива голями размери , просто някой фирмички предвкусват милиардите които ще спечелят през годините на гърба на бунаците Друг въпрос е дали можем да приемем за кражба отмъкването на няколко кабела от ГОЛЯМИТЕ КРАДЦИ МОНОПОЛИСТИ , всекидневно обиращи БЪЛГАРИТЕ по всякакви изобретателни начини И отделен въпрос е , че примерно аз имам в единият апартамент 4 стари чугунени радиатора всеки по около 130 кг чугун , защо трябва да го подаря на някой тарикат , направил фирмичка близка до правителството , а това е съвсем дребен пример и количество

Най после да се сложи край на безкрайните ромски и български (за съжаление) кражби на метали.През началото на 90 години ми окраднаха 1300 кг. стройтелно желязо от двора.Намерих кангалите в склад на вторчни суровини в гр.Тетевен заедно със инспектор от полицията.След това н-ка на полицейското упрвление 6 ч. не желаеше да направи констативен протокол и смъмри инспектора. След това подавах 3 пъти жалби в управлението на полицията на ул. Сливница (до Лъвов мост)-София.Писмо от умрел.Явно че желязото го беше "харесал" техен човек от Тетевен.А аз си купих наново.Пък ми говорете за почтена държава и неподкупна полиция.Сега нещата не са променени- преустановени преписки поради "неизвестен"(четете:"наш човек") извършител.

Защо пък след две години? Защо не веднага? Ясно е,дава се гратисен период от две години на циганите да се развихрят и да опустошат всичко! А пък издънения си тиган просто ще хвърля на улицата и няма да го дам на някой мафиот да се облажи от него. Всичко това е поредната пълна недомислица и простотия.

Площадки в населените места, на които хората ще могат да предават без пари непотребните метални предмети Не, тези са напълно смахнати. Хората да подаряват нещо на фирма Надин щото тя иначе трябва да се набутва да им го изкупува. А после изкупеното се продава за претопяване срещу добра сума на тон и печалбата е около 100%.

А може би е по-добре, вместо Надин да спечели 1лв. от твойта стара тенджера, тъмно-зелените да идат на вилата ти и да ти свалят оградата, парапетите, да спре тока в няколко села заради кражба на кабели, да дерейлира влак заради кражба на релси и т.н. Ей няма угодия тоз народ ...

Ами няма щото тъмнозелените и сега си имат регистрирани фирми фантоми от които издават фактури така че проблем за предаване на краденото няма да има. Друг е въпроса че ЦЦ може да си прати безчетните служители да поарестуват тоя оня в гетото а не сами да имитира дейност

Ти смахнат ли си , циганите пак ще си крадат ама бароните им през фирмите си , просто ще го изкупуват по евтино и препласират Така не само ще ти вземат старите боклуци , ами и теб ще те опънат,щото сега ще трябва да крадат два пъти повече за да изкарат същото В същото време някой определени фирмички ще правят стотици милиони печалба , за сметка на обикновените хора Такива , като теб трябва да ги облагат по пет пъти с всякакви данъци , толкова си прост , че с радост ще ги плащаш

Къде отиде гражданското съзнание и гражданската отговорност! Като деца ни учеха да оползотворяваме всеки отпадък, да предаваме хартия и др. вторични суровини в пунктовете за ИЗКУПУВАНЕ на вторични суровини! Сега кой ще ме накара да изхвърлям боклука си разделно или да "предам" старата си бяла и черна техника на някой БЕЗПЛАТНО! НИКОЙ няма да ме накара! И така аз от съвестен гражданин ще се превърна в циганин, в прекия и в преносния смисъл! Ще си изхвърлям боклука през прозореца, ще си изхвърля стария хладилник и пералнята на тротоара пред дома си, а старите вестници, списания и бутилки в Перловската река, защото ми е по-удобно! Отивам да живея в Япония, въпреки радиацията!

Коментари - Хиляди простесираха срещу закон за скрапа | Днес.dir.bg

Хиляди простесираха срещу закон за скрапа

Близо 3000 души от фирми и организации за рециклиране на отпадъци се събраха на протест пред Народното събрание срещу Закона за управление на отпадъците (ЗУО) за черните и цветни метали.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди простесираха срещу закон за скрапа | Днес.dir.bg

Коментари

аз също съм съгласна с това да се спре каржбата на релси жици и шахти,но далеч не е начина да се закрият пунктовете и да се отнеме правото на гражданите да продават материяла си....да обикалят мвр да следат там кадето купуват забранените материяли тях да ги глобяват и затварят,защо слагат всички под общ знаменател и ни наричат крадци?Защото целта на новия закон не е да се спре кражбата а да си създадат монопол....и да обират народа.те там в парламента са крадци не хората които си продават старото желязо за да си платят тока...пунктовете които не искупуват забранеи неща си работят много добре има мнооооого скрап не е всичо жица и релса,не се заблуждаваите продажните журналисти пишат това за което им се плаща....как може да кажат че на протеста е имало 1500 цигани протестиращи че немогат да крадат жица...това е безобразие....имаше над 8000 души от фирми от цяла българия работници собственици хора изкарващи си прехраната с това,внасаят се милиони данаци и осигуровки годишно,над 15000 са заетите в бизнеса нали разбирате че това не е от релси.

ЦЯЛАТА РАБОТА Е ЦЕЛ НЯКОИ ИЗБРАНИ ДА СЕ НАГУШЯТ С ПАРИЧКИ ,КОИТО НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ РАЗДЕЛЯТ С НЯКОИ ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ .ЧИСТА ФОРМА МОНОПОЛ. АЗ ДА СИ ДАМ СТАРАТА ПЕЧКА , ЧЕ НЯКОЙ ХИТРЕЦ ДА СИ ИЗКАРА ПАРИЧКИ Е НЯМА ДА СТАНЕ . А КРАЖБИТЕ НЯМА СПРАТ С ТОЗИ ЗАКОН НАЙ МНОГО ДА СМЕНЯТ ТЕРЕНА НА ДЕЙСТВИЕ . НЕ МИ СЕ МИСЛИ НАКЪДЕ МОЖЕ ДА ИЗБИЕ.

напълно си прав,точно това е целта на новия закон въпрос на интерес на правителството и по точно на тези дето купиха надин.

Зад нашия блок имаше бронзова сърничка.Вероятно стоеше там повече от 30 години.Някой е мислил как да облагороди пространството.Вече я няма.Тези хора -и собствениците на пунктове и мургавите им доставчици не са съзидатели .Те са просто едни рушители.Да ги затварят всичките.

да затворят пунктовете казваш ами после тия ,които работят на такива пунктове и то лоялно ,а те никак не са малко ти ли ще им изхранваш семействата и тях самите то затъ в нашата държава само това се прави като видят че някъде нещо по-върви и хоп-слагат ти чатала или направо го затварят

Дано измислят некакъв закон, че мангалите вече окрадоха и табелките от пощенските ни кутии.

Какво значи "не е честно " да не вземеш пари за притежаваното желязо... Въпрос на особености на мястото, където живееш. Аз съм даже доволна, че мога да изхвърля по-голям боклук без пари на определенето от общината място. Иначе трябва да платя и за него, както е на други места. Така я караме някои в Холандия...и всичко разделно събираме, за да плащаме по-малко. И винаги ми трябва малко време да свикна, като се върнем в България, че горе-долу всичко отива на едно място. Ей така са ни тренирали мнозинството тук.

Марейке, години наред си събирам разделно отпадъците и ги нося до определените за това места, но ще Ви кажа следното: В Холандия може и да оползотворяват различните отпадъци, тук обаче ги събират заедно всички и ги смесват, /защо ли съм ги разделяла преди това не знам/. И метачките които метат улиците всичко изсипват ТОЧНО в кофите за разделно събиране НАРОЧНО. правила съм забележки и съм получавала ругатни. Явно разделните кофи са на конкуренцията и така им е наредено. Извод: ще стигнем Холандия ама другия век.

Следващата стъпка ще е да събират пари от хората, които искат да си изхвърлят старата печка, така че те ще предпочетат да ги подарят БЕЗВЪЗМЕЗНО на фирмата на общинския съветник Х Игреков Йорданкин и той ще ги предава за скраб за да не спестява от закуски. По-справедливото е да върнат практиката със записване на личните данни на този, който предава металните отпадъци, както си беше организирано това преди години не само на хартия.

Тази стъпка вече е приета, и ти паричките ти ги взимат като си купуваш въпросното желязо. ... Безсилието, безумието и безплодието на управляващите вече се пее от всяко изказване, решение и друго действие и особено бездействие. --- ГЛУПАК(ЦИ) В ДЕЙСТВИЕ - СТИХИЙНО БЕДСТВИЕ

Как да не ти е драго да живеш в такава държава-безкрайно шоу! Парламент, правителство, дупене на мъже и после бой насред София, гейове и лизбийки на парад, "украсяване" на паметник, заливане на басейни с бетон в сезона и накрая за капак протест на крадци на черни и цветни метали!Това е то Демокрацията по български!Ураааа!

Голяма тъпня... Не само, че няма да спрат кражбите, ами ще нарасне далаверата, щото ще скочи цената на скрапа. Промяната е в интерес на циганите, ама те още не са вдянали... освен тези, които са вдянали. Крайният резултат ще бъде все същия - ще го духа гражданинът, който се опитва да бъде почтен. Дори и наивниците ще го разберат, но ще бъде късно и по стар Български обичай ще сме се примирили с поредния чифт чресла, който ще ни шляпа по маясъла. Да ни е честито...

Това, което ми харесва е че хората са се събрали и протестират...Изявяват позиция...

Съгласна съм, че е много недемократично да ми се отнеме правото да връщам непотребните ми метали, но пред това право предпочитам правото да пътувам във влак със спирачки.

С твойто мислене утре ще се зарадваш и окови като ти сложат и ще се радваш как блести металът на слънце :) Успех ти желая !

Обичам да си задавам въпроси, особено за организираните "спонтанни" протести. Знамена, плакати... Много!!! Никой ли не си задава въпроса кой плаща за всичко това? Имате ли представа колко струва организирането на подобен протест? Кой плаща? Безработните роми, които се препитават с предаването на метали?! Или някой друг, който изведнъж се е "загрижил" за тяхното препитание? Мой познат от Дебелец, Великотърновско, който не е в този бизнес, също е бил на протеста - да подкрепи свои приятели... Така каза. Стана ми неудобно да го попитам кой му е платил пътя до София. Дали само пътя? Дали само на него? И защо?

БСП-арска подпалка е това. Не е истински граждански протест.

не само да се ограничат, но направо да ги закрият и забранят тази дейност - най-добре

Не си особено схватлив щом толкова елементарен пример с дебелите не схвана Твоята логика е щом някой го боли ръката , дай на всички да отрежем главите , та да решим централно проблема с болежките Всеки човек има право да си върне за отпадъци това което е негово , никой не може с закон да го задължава да го подари на някоя престъпна фирма близка до управлението в този момент и тя да трупа стотици милиони , независимо коя е Трябва да си намерят други начини за залавяне на престъпниците , а не като обират хората други престъпници , ама близки до правителството Тук не става въпрос дали нещо струва 2 лв или 2000 лв , принципа е важен И аз бих искал всеки бунак да ми изипва днес безплатно по 10-на лв с закон , още повече че това няма да ограничи кражбите , а ще ги направи само по доходоносни за мен

Аз съм "ЗА" приемането на този закон понеже на много от подобни такива площадки за скрап се изгарят тонове автомобилни гуми за да се вземе от тях стоманената тел,а замърсяването което се предизвиква е с огромни размери.Същата е и ситуацията с изгарянето на изолирани кабели.Самата изолация е съставена от силно токсични химикали и отделянето им в атмосферата трови всички нас-Да не говорим за разлетите масла и химикали в почвата при разфасоването на различни ДВГ и агрегати.

Ако на някоя площадка някой гори гуми то и сега тя е незаконна След новия закон , там пак ще се горят гуми ,защото ще е също толкова незаконно А да ти кажа тук един гори гуми зимно време за да се топли с тях , дали не трябва да го разстреляме или по добре да му измислим няколко нови закона Сигурен съм , че веднага ще се юрне да ги спазва , то 20 години така се спазваха всички закони че един престъпник не остана

Вместо да ги направят оператори на лични данни и да се спре анонимното изкупуване ... тук се говори за узаконяване на грабежите.... Тогава ще стане, че фирмите просто ще командват по-добре крадците и да не би случайно да хукнат при конкуренцията .... Крадците ще носят, а те ще отчитат, че нещата са били изхвърлени на площадките... и тея тикви искат да ми кажат, че като частно лице трябва да си подаря колата ми, която е пълна с алуминиеви детайли или нещата, които съм закупил съвсем законно ... е по-идиотско предложение от прости глави не бях чувал... това си е узаконяване на грабежа и на командването на грабителите ...

Всички "клошари" със ЗЛАТНИ дебитни карти.

Смешна логика , защото някой крадял дай сега да няколко фирми да оберат всички останали Ами тогава щом някой е дебел да забраним на всички да ядат Проблема е , че полицайте виждат циганите с каруците през деня с железа , ама хич не ги е еня , правят се че не забелязват Пък и да неговорим , че кражбите съвсем не са в такива голями размери , просто някой фирмички предвкусват милиардите които ще спечелят през годините на гърба на бунаците Друг въпрос е дали можем да приемем за кражба отмъкването на няколко кабела от ГОЛЯМИТЕ КРАДЦИ МОНОПОЛИСТИ , всекидневно обиращи БЪЛГАРИТЕ по всякакви изобретателни начини И отделен въпрос е , че примерно аз имам в единият апартамент 4 стари чугунени радиатора всеки по около 130 кг чугун , защо трябва да го подаря на някой тарикат , направил фирмичка близка до правителството , а това е съвсем дребен пример и количество

Най после да се сложи край на безкрайните ромски и български (за съжаление) кражби на метали.През началото на 90 години ми окраднаха 1300 кг. стройтелно желязо от двора.Намерих кангалите в склад на вторчни суровини в гр.Тетевен заедно със инспектор от полицията.След това н-ка на полицейското упрвление 6 ч. не желаеше да направи констативен протокол и смъмри инспектора. След това подавах 3 пъти жалби в управлението на полицията на ул. Сливница (до Лъвов мост)-София.Писмо от умрел.Явно че желязото го беше "харесал" техен човек от Тетевен.А аз си купих наново.Пък ми говорете за почтена държава и неподкупна полиция.Сега нещата не са променени- преустановени преписки поради "неизвестен"(четете:"наш човек") извършител.

Защо пък след две години? Защо не веднага? Ясно е,дава се гратисен период от две години на циганите да се развихрят и да опустошат всичко! А пък издънения си тиган просто ще хвърля на улицата и няма да го дам на някой мафиот да се облажи от него. Всичко това е поредната пълна недомислица и простотия.

Площадки в населените места, на които хората ще могат да предават без пари непотребните метални предмети Не, тези са напълно смахнати. Хората да подаряват нещо на фирма Надин щото тя иначе трябва да се набутва да им го изкупува. А после изкупеното се продава за претопяване срещу добра сума на тон и печалбата е около 100%.

А може би е по-добре, вместо Надин да спечели 1лв. от твойта стара тенджера, тъмно-зелените да идат на вилата ти и да ти свалят оградата, парапетите, да спре тока в няколко села заради кражба на кабели, да дерейлира влак заради кражба на релси и т.н. Ей няма угодия тоз народ ...

Ами няма щото тъмнозелените и сега си имат регистрирани фирми фантоми от които издават фактури така че проблем за предаване на краденото няма да има. Друг е въпроса че ЦЦ може да си прати безчетните служители да поарестуват тоя оня в гетото а не сами да имитира дейност

Ти смахнат ли си , циганите пак ще си крадат ама бароните им през фирмите си , просто ще го изкупуват по евтино и препласират Така не само ще ти вземат старите боклуци , ами и теб ще те опънат,щото сега ще трябва да крадат два пъти повече за да изкарат същото В същото време някой определени фирмички ще правят стотици милиони печалба , за сметка на обикновените хора Такива , като теб трябва да ги облагат по пет пъти с всякакви данъци , толкова си прост , че с радост ще ги плащаш

Къде отиде гражданското съзнание и гражданската отговорност! Като деца ни учеха да оползотворяваме всеки отпадък, да предаваме хартия и др. вторични суровини в пунктовете за ИЗКУПУВАНЕ на вторични суровини! Сега кой ще ме накара да изхвърлям боклука си разделно или да "предам" старата си бяла и черна техника на някой БЕЗПЛАТНО! НИКОЙ няма да ме накара! И така аз от съвестен гражданин ще се превърна в циганин, в прекия и в преносния смисъл! Ще си изхвърлям боклука през прозореца, ще си изхвърля стария хладилник и пералнята на тротоара пред дома си, а старите вестници, списания и бутилки в Перловската река, защото ми е по-удобно! Отивам да живея в Япония, въпреки радиацията!