Скопие ще продава приказка и на новата власт в България

Северномакедонецът с българско самосъзнание Виктор Канзуров пред Dir.bg

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко много млади и умни македонци! Но засега трябва да постанат извън ЕС през следващите 100 години.

Има и друг подход - новото правителство и парламент да поставят въпросите за Македония и претенциите им към нас и историята и езика ни пред Москва и Белград и да настояват те да изложат съвсем категорично позицията си!!!

Палячо си ти, при това неграмотен, както казва Бойко Ноев, при преброяването в РСМ, ние започваме да броим, от 120 хил. толкова жители на РСМ, бивша БЮРМ, са доказали с документи, че са с български произход. Сърбия десетилетия наред извършва явен и не явен геноцид над българите в Югославия , нищо не се е променило и до днес, самата антибългарска пропаганда го доказва.

Във бивша югославия българи няма. Има едни е'ани еничари които са станали к'ви на сърбите. Вероятно страдат от тежка форма на Стокхолмски синдром защото са научени на подчинение под сръбската нация и мазохистична БДСМ любов към сърбите, която включва безкрайно дупене към сръсбката нация. С други думи те си обичат сърбите да ги оправят. Те искат сърбите да ги забележат. За тяхното внимание се борят. За тях купнеят. Незнам какво искате от тях и какво целите като им казвате че те били българи и какво се сърдите че ЗОРАН (сръбско име) Заев бил въвел да се учи сръбски език в училищата. И вие сега голяма завист към сърбите.... Вие сте дребни души. България е велика нация която не сте заслужили. Гърците 30 години се борят да се разграничат от тия сръбски проститутки и обяснавят на света че нямат нищо общо с тях, а вие се мъчите да доказвате че проститутките били българки? Защо? За какъв цяр ви е да го правите това, дори ако сте прави? България трябва единствено да изисква край на фалшивата история, признаване на Самуил, Миладинови, ВМРО за българи. Признаване на това че македонският е базиран на диалект на българският език. И точка по върпоса. Извинение от Скопие за терора над българи който продължава и до днес. И точка по въпроса.

Добре сега проверих. Пише се копнея, макар че се изговаря 'купнея'. (Редукция на неударените гласни в българския език)

За всички по-долу и по-горе коментиращи. ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ? Този палячо каза ли ви, че от всички българи в Макеодния има само 500 гласа на изборите в 4 ИЕ и при това само 200 за ВМРО. Това са всички българи там. Ако позволите ОМО имат повече в България, но за тях никой нищо не говори ... тема табу. Македонците по форумите обиждали, а Вие какво правите прочетете си коментарите. Такива палячовци, като великия интервюиран и ВМРО се хранят от спора Македония - България, а оФци пАтреоти дал боК. /1 оФца =1 глас =1 лев, а понякога и до вход в парламента и министърски пост/ Няма да коментирам интервюто, защото е храна за извратения патриотизам, който храни България от 100 години. И да уточня, ако един Македонец е Македонец, не означава че е сръбин, еничар, продажник и пр., той е такъв защото такъв се е родил и такъв се чувства и то е чест и гордост за него - също като на този, който се родил като българин. Това чувство не може да ти го даде или вземе нито историята, нито религията, границите, Русия, Сърбия, Турция ... НИКОЙ.

Само за протокола. Вашият коментар няма нищо общо нито със статията нито с коментарите. Ако сте обиден на някого моля обърнете се към него директно. Тук не е правилното място за това.

За мен спирането на преброяването в РС Македония си беше чисто репресивен акт с дискриминационна цел, защото управляващите в Скопие видяха колко от гражданите на РС Македония в чужбина са се регистрирали като българи и се уплашиха наистина! Това колко са гласували, като по време на същите тези избори цивилни полицаи са спирали отиващите да гласуват е съвсем неуместно срванение.

"Виктор е Уникален.Следя всички негови изяви от години.Познава проблема с Македония до болка.Сам търпи множества незгоди в Северна Македония заради позицията си.Срещу него има нападки, пасквили и съдебни дела...Рядко интелигентно,умно,начетено момче.Не е истина,че България не ползва този потенциал..Иска ми се да го забележат ВЕЧЕ и да направят живота му по-лесен.."

"Северномакедонците били българи", "Един народ в две държави".... Не не са българи. Не не сме един народ. Нищо българско няма у тия сръбски еничари наречени северномакедонци. За мен те са толкова българи колкото са истанбулските турци, даже по-малко щото в Истанбул поне не мразят българите в червата си. Не ме интересува какви са исторически, тези хора днес не са българи по никакъв начин. И езика им не е български, а някаква развалена псевдо-версия на български език със сръбска лексика в него. Някъде четох коментар "Да Самуил е техен цар щото и те са българи.". Не, не са българи. Не Самуил не е техен Цар. ВМРО не е тяхна организация. Гоце не е техен революционер. Крайно време е в България да започнем да си браним нашият си интерес - историческия. Имаме модел за подръжание - гръцкия. Гърците някога казаха на макетата "Нас не ни пука какви сте, ако щете се наречете Дисниленд, ама вие нямате общо с античните македонци и ще ви блокираме докато не си оправите историята." А наще Ганьовци възпитани по Бай-Тошово време не така, а видите ли тръгнали из Европа да убеждават Европейците че македонците са българи... И после цяла Европа разбираемо е срещу нас.

И най ме изкефи. Имали сме обща история... Каква обща история имам аз със тия еничари бре? Кое ни е общото? Самуил е българин, те не са. Историята не е обща, историята си е наша. Точка по върпоса.

Не си прав, да гърците си изиграха правилно картите, но техният казус е по лесен, ти го демонстрираш, но гръцкия казус не е българският казус. Охрид не е бил Патриаршески град на гърците а на българите, Скопие не е бил столица на гърците а на българите, 120 хил. граждани на РСМ не са декларирали, че са гърци, декларирали са с документи, че са българи.

Тези факти които си написал са безполезни. В политиката те не значат абсолютно нищо. Хубаво си написал че РС Македония е историчрски български регион с голямо културно значение за България... Ама познай, светът е пълен с такива региони и на никой не му пука. Ето Косово така е регион с голямо значение за сърбите. Истанбул за гърците. Трансилвания за унгарците. Южен тирол за австрийците. Калининград за немците. И на никой по света не му дреме за историческото значение. Тези аргументи които си написал са просто безполезни в политиката. Единственият истински аргумент който си написал са паспортите и там има лесно обяснение. Голяма част от паспортите са извадени по икономически причини. Дори мога да ти кажа че макетата като си извадят паспорта после псуват и плюят по простата татарска държава която те са успели да измамят със геният си, защото бъларите за са "татари-будали". Ако наистина имаше българи в Македония щяха да се пишат в цензуса "българи" ама даже такива като "Люпчо Георгиевски" казаха че се пишат гордо като "македонци" на македонския цензус... Ето ти я истината за българската националност в Македония. Станала е еничарска националност.

Виктор Канзуров е велик! Иначе за Патагоноия: Вето до дупка.

Президента и Слави не могат да намерят по-компетентен човек по отношение на С. М., би трябвало да заеме съветническа длъжност или в Президентството или в Правителството, защото така наречените либерали могат да бъдат също толкова опасни, като комунистите на времето.

Т.нар. 'либерали' са просто децата и внуците на комундерите, управлявали НРБ. Христо Иванов е достатъчно нагледно доказателство.

Манипулират хората,а толкова българи изгониха! Мразят ни,много ни мразят,защото им наливат глупости отдавна. И моята фамилия е изгонена . Оставаш,но не си българин,така е било и в Гърция!

Моля всички, които четат форума, да подкрепят Виктор като издирят канала му на YouTube и се абонират. Виктор е един от малкото хора, които защитават Българщината и историческата истина в РСМ.

Ако Виктор Канзуров има нужда от подкрепа, нека публикува телефон за връзка.

Ех,тази Северна Македония.Чета им форумите,следя им медиите и честно казано една хубава думичка за нас няма.Много бих искала да имаме нормални отношения с тези хора,но не се получава.Имам приятели от там,гостуваме си,разбираме се прекрасно,но на политическо ниво нещата стоят точно обратно.Пропагандата и промиването на мозъците си върви с пълна сила.Скоро няма да получат покана за ЕС.Трудно се преглъщат обидите,териториалните им претенции,присвояването на историята ни и куп др.неща.А можеше да си развием инфраструктурата и икономиката и в двете страни ще живне.Нито железница ще има,нито коридор № 8.Като не искат,не искат.

а РС Македония! Забележи идиотското "съкращение" - точно като тях самите!

РСМ се управлява от сърбизирана македонистка параноична върхушка, която повече от 70 години провежда "промиване" на мозъка на няколко генерации. Ако РСМ иска да е в ЕС, трябва да сложи край на тази параноя.

Македонците са добре дошли да се интегрират в БЪЛГАРИЯ, ако желаят. С уважение към всички други българи. Ако не да вървят на ... друго място. България може и без тях.

Вето до дупка, за сърбоманите в РСМ.

Виктор Канзуров както винаги е прав. Ама "Като ми пееш, Пенке ле, кой ли ми те слуша?". Заев лъжеше и баламосваше Глупавия Пожарникар и тоя глупендер в старческото си омиление беше готов и дупе да му даде. Дано сега попаднем на по-умен Премиер, който поне малко милее за България.

Но не му даде. По-скоро, просажният чалгар ще му даде.

По скоро "Глупавия пожарникар" подведе северномакедонците. Пуснахме ги в НАТО от геостратегически причини и им подадохме моркова, за да си сменят името. След като смениха името им показахме среден пръст за ЕС. Смяната на името беше смъртоносен удар по югославския македонизъм, който изповядват в РСМ. Зад "Глупавия пожарникар" стои голям екип от експерти и съм сигурен, че са си давали сметка, че Заев блъфира и никога не е имал намерения да изпълнява догова с България.

Недай боже един ден да приобщаваме и Сърбия - само вижде какво пише там в сръбската Уикипедия за столицата София, за църкваат Свети Крал - Света София, за сръбчето Георги Джордже Софийски и т.н.

Дали пък този път няма да успеят?

Надай се куре на пияни жени!

Не знам за какъв 'език на образата' се говори, но да наричаш някой 'татаро-монгол' за мен си е проява на чист расизъм, а понеже този расизъм се преподава и в училищата, това си става расистка идеология! А понеже в Северна Македония са си живели и по фашисткия си закон за защита на македонската национална чест в продължение на повече от половин век, този расизъм е и яко примесен с фашизъм! Аз не съм чул един осъден по този закон за половин век да е бил оправдан! Макетата здраво следват лозунга 'С фашизъм и расизъм напред към ЕУ'!

В българските училища се преподава, че прабългарският е тюркски език от огурската група . Това приема и световната наука, така е отразен и във всички статии в Уикипедия на всички езици. Вярно е , че не е татарски . Татарският се появява по-късно и е от друга тюркска група - кипчакски езици , но българите в поволожието се татаризират и сега се наричат татари, а езикът им татарски . Тъй че предците на съвременните българи в поволожието наистина са татари сега, а българите тук сме се славянизирали , но запазили името българи

Абсолютни глупости! Съвременните българи (BULGARIANS), българската народност се формира в резултат на сливането на три племенни общности на Балканския полуостров в периода VI – X век – траки, славяни и прабългари (BULGARS). И ОСНОВНАТА СЪСТАВЛЯВАЩА Е ТРАКИ!

Винаги, когато обиждаш някой на расова основа с да го дискриминараш за мен извършваш расистки акт или проповядваш расистка идеология! И тук водещото не са историческите теории, а дискриминационните практики!

Абсолютни глупости. Волжка България е покорена от Златната Орда чак през 13 век. Това е пример за елементарна сръбска пропаганда от времето когато няма интернет.

В Скопие мног правилно изчакват да успеят да прецакат България за 2 път в рамките на 4 години. Те много добре знаят,че партиите в Българския парламент всъщност са 4 американски ,една Немска , и една Турска и няма да им пука за Бългаския национален интерес. Те знаят,че партиите в България се контролират от САЩ, а ние сме Васална автономия на САЩ. МНОГО ПРАВИЛНО СИ ЧАКАТ МОМЕНТА В КОЙТО ДА НИ ЗАБИЯТ НОЖА В ГЪРБА, ЗАЩОТО ЗНАЯТ ,ЧЕ НИЕ СМЕ ПРОСТИ И ИЗБИРАМЕ САМО НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИВ ПАРЛАМЕНТА!

Защо обиждате българският народ? Вие може да сте прост, ние не.

кой Умен народ ще гласува за цирк Куку Бенд без да знае името на партията. Всички гласуваха за Партията на Слави, без да знаят името и какви хора има там. Ми те утре и за партията на Митко Бербатов , или Кондьо Доко-Доко ще гласуват по емоция !

Не говорете за народа или като само прост, или само като мъдър. Простите са кресливи ии току вземат връх, но нали за това са мъдрите - да покажат, че са само кресльовци. Мажоритарен вот - как бързо го отсвириха. Всички ние сега виждаме, че той никога повече няма да получи мнозинство. Е за какво тогава избраха Слави? Назад, назад моме.......

Хубаво е , че има хора с българско съзнание, но колко са те реално. Според последната статистика от 2002 г за такива са се самоопределили 1500души , на изборите тази година причастност към България са показали и са гласували към 460 души от общо 80 хиляди с български паспорти. Българите там са в миналото или в пожеланията, но реалността е, че сега са в рамките на статистическата грешка. Политиката на конфронтация води до този резултат, затвърждава македонизма . Каквото и добро да сторим за тях се заличава от агресивната политика . Признаваш ги , даваш им оръжие , ваксини , обаче безотговрници като Каракачанов им показва карта на България с тяхна територия , а Джамбазки обявява управлението им за временно , докато не сме ги завладяли отново. Всичкото добро и добросъседски се анулира от такива самозвани малоумници и придобива обратен знак, устройва само политическата им кариера. Веднага става ясно, че не опира до история , а до претенции, което втвърдява македонизма. Това ли целим ? Единственят начин миналото да стигне до тях е не конфронтация , а сближаване, при това не очаквам чудеса, конфронтацията прави невъзможно въобще чуването на каквото и да било, води до втвърдяване , отблъскване загуба на позиции и приятели. Пропиляни сме така 30г , оставяйки реалната политика на въжеиграчи и самозванци.

Рачо, един простичък въпрос. Защо трябяа да искаме да се сближаване с хора, които очевидно ни мразят? Македония е по-слаба от България. Нищо, което македонците имат не ни трябва. Най-доброто, което можем да направим в момента е да ги игнорираме.

Ами не ги игнорираме , последните няколко месеца бяха основна тема.

Трябват ни военните гробища,за да можем да почитаме героите които загинаха за свободата на бабите и дядовците на сегашните зомбита.трябва ни силата да защитим всички Българи,от войните на Александър М. a опа те им го всеха

Човекът говори за политика, обич и омраза са от сферата на частния живот и психологията и нямат нищо общо с политиката и интересите.

"Не вярвам на никоя статистика, която собственоръчно не съм фалшфицирал."

Браво Викторе. Прекрасно интервю на истински човек. Мечатя си да видя Виктор Канзуров съветник на следващия български премиер по Македонския въпрос.

Браво на човека, като произхождащ от Леринските цела е видял много антибългаризъм, сърбеене и гърчеене, в последствие и македонизъм. Поздравления за запазената мисъл. Така се живее по-спокойно, като знаеш какъв си, цялото население там е една от националните трагедии, другата знаете ли коя е? - помаците. Българският народ има тежко психологическо наследство, много страдания е понесъл, много по-тежки от война, мор, И все пак още ни има след 1300 години.

Всъщност г-н З.Заев не призна ли, че ако си легнеш като българин вечерта, е невъзможно да се събудиш като македонец сутринта, макар че имаше предвид точно обратното

Границата на административното разделение на сръбска и българска църква е правено 9-ти век. То не е правено на базата на социалогически проучвания а на завоевания и моментното състояние на територията. В последствие Скопие е столица на Сърбия. Факта че сърбите не твърдят че македонците са сърби, а ние въпреки че нямаме нищо общо през втората и третата български държави се опитваме да ги убедим че са втора категория българи е проблема. Името не е толкова важно. Името дори е грешно иначе нямаше да се налага да правим прецедент изобретявайки пра-българите. Има ли друг подобен случай в световната история? Крайно време е да се погледнем в огледалото.

Ти разсъздаваш като чужденец само че на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Недей да се раздвояваш повече.

За първото съм съгласен. За раздвояването не съм. Полезно е да гледаш казуса от различни ъгли. Ако искаш го наричай раздвояване.

Не разсъждава като чужденец , разсъждава като малоу..н скопски агитатор

Сърбия вече няма толкова мощен капацитет да води подобна смешна пропаганда срещу България нито в РСМ, нито в България. Ние сме в НАТО и ЕС, а вашето финансиране от Русия съвсем скоро ще намалее драстично.

Проблемът е , че се опитваш да разсъждаваш за неща , които хем са ти непонятни хем си надъхан странно от къде в грешна посока

Този коментар може да го ползваш по всяка тема по която това което някой е написал не ти изнася но нямаш никакви конкретни аргументи.

Не , ползвам го конкретно към теб конкретно по темата за СМ. Когто някой е напсиал нещо , което не ми изнася - споря с него..... и на теб съм ти давал шанс ама ти го ос..а . За това само гавра за илитерати малоумни като теб

Абе спартак каква майка еничарска те е раждала бре момко та да говориш такива работи измислени? Първи грешен факт. Скопие е столица на България при Роман, и после при Самуил. Скопие става столица на Сърбия след 300 години, и когато сърбите я превземат (от Византия), сърбският цар се обявява за първи път за "Цар на сърби и българи". Втори грешен факт. Македония попада в границите на втората българска държава за доста голям период от време, от управлениято на Цар Калоян до управлението на Цар Константин Тих, който е български цар роден в Скопие и при когото Макеодния отново е превзета от Византия. Щеше да ги знеш тези факти ако беше роден в България и беше учил българска история. Което очевидно не си. Така че не си крий че си северномакедонец с паспорт. Няма смисъл.

Грешките исторически и географски са нещо нормално за "спартак " ,хабиш си напразно усилията ... дебила

Къде го сложи Самуил в втората българска държава и ти. Това като махнеш май "втория грешен факт" отпада. За първия не ми е ясно къде има противоречие?

Спартаче, сръбско еничарче мило, не се прави на прост, не съм слагал никъде Самуил във втората българска държава. Всъщност съм сигурен че много добре ми разбра коментара, просто ти се иска да не го разбираш :)

О Клоян бил (не Самуил, извинявай за грешката) ... като цяло е спекулация това което твърдиш. Има сведения за отделни независими феодали на територията на днешна Северна Македония, като нито един от тях не е определен като българин в източниците. Византийска територия с непокорни феодали. Дали феодалите са били българи, византийци или македонци е спорно. Например Добромир Хриз .. дай един източник в който да пише какъв е. Едно е сигурно - не е бил васал на Калоян.

А кои беха ЮЖНИТЕ СЪРБИ моля ? Не бяха ли македонските българи ? И кой ги обяви за такива ? С каква цел ? Какви средства използва ? Не бяха ли митичните юнаци србе ?

Имам доверие на този човек. От години заема обективна позиция и я защитава сред враждебнонастроеното общество в РСМ. За мен лично е пример какви трябва да бъдат хората на ключови позиции в една държава. Хора, които отстояват позицията си, колкото и да е непопулярна и като цяло абсолютната противоположност на така наречените "калинки". Що се отнася до РСМ, мисля, че докато сръбските служби имат такова силно влияние в тази страна, няма да допуснат да се представи обективната истина на хората там. Не съм сигурен и дали западния свят все още не се притеснява, че подобно разясняване няма да доведе до допълнителан нестабилност в региона.

"За мен лично е пример какви трябва да бъдат хората на ключови позиции в една държава. Хора, които отстояват позицията си, колкото и да е непопулярна и като цяло абсолютната противоположност на така наречените "калинки"." Е тоя каква непопулярна позиция отстоява в България? В македония каква ключова позиция е заемал? Изобщо този коментар за тази статия ли е?

Жалка сръбска пропаганда. Не е лесно да гледате как Вардарската Бановина си заминава и нямате полезни ходове.

С "Да България" и с БСП и с ДПС пишете я Република Северна Македония бегала! Република Северна Македония ще ни окраде историята, ще ни окраде езика и ще ни се подиграе! С либералните мисли на Христо Иванов в главата му и с интереса на Турция прокарван от ДПС, никой няма да защити България!!! А БСП са си нихелисти и интернационалисти по принцип! Руски подлоги! Жалко за 4-ви път Република Севрна Македония ще остане не Българска а Сръбска!

Костов миналата година зае твърда позиция, че България следва да позволи начало на преговорите, само ако в предприсъединителната рамка се приеме глава 35, в която да се следи спазването на договора от 2017 г. Иначе е добре и "Да България" да заеме по-конкретна позиция по този въпрос.

Костов не ДБ

Към РСМ трябва само твърд подход, ако с него не става, значи няма за какво да се разбираме. Такива като Борисов и други дето твърдят че имам интерес от членството им в ЕС, само ги насърчава повече да плюят по нас и нищо повече. Този политик който им направи компромис за ЕС, ще си направи политическо самоубииство, самите гърци дето подписаха Преспанският договор ги смятат за предатели в Гърция. Страна която води върла пропаганда и не намират те самите нищо нередно в това да поправят своята фалшифицирана история, няма както да ги натискаме, то е ясно какво им е нивото. Поздравления за този господин от статията и жалко че е дошъл в България, щеше да ми е по приятно да беше останал да се бори за българското там.

Като гледм конфигурацията в новия парламент, няма да се учудя, ако дадат заден и за макетата, що не и малцинство да им признаем, и официално говорим език и ....?! Тая сбирщина е готова на всичко, само и само да е контра на Боко, в момента не се мисли за нищо друго освен за реваншизъм! НС се превърна в жалка гледка с ниски страсти и безпринципни личности, обединени само от любов към властта и показността!

Ти що мислиш че Борисов има някаква позиция по този въпрос.

Той ако виждаше някакъв смисъл щеше сам да се занимава не да остави на някакви секретарки в външно преговорите.

Не знам дали го осъзнавате, но позицията ви подкопава българската държавност. България сега няма потребност от това.

Ей ЖУРНАЛИСТИ..Политици..ХОРА.намерете на Виктор Канзуров достойна за интелекта и културата му позиция в обществото ни.. съветник по разширяването на Балканите..

Всеки път, когато излезе писание за Македония и се започват коментарите за езика, диалектите, падежите, историята, Гоце, Яне, Самуил, Филип, Александър и Александров, и още, и още. И нито дума, за истински важните неща. Например, че нямаме железопътна връзка със Скопие и вагоните трябва да минават през Ниш. Че за триста километра път между двете столици пътуваме шест часа, ако имаме късмет. Ако искаш да говориш с братовчеда от Струмица ще ти начислят такса, която е по-голяма от таксата за разговор с марсохода Кюриосити. Македония няма търговско споразумение с ЕС и всички стоки по границата чакат и се обмитяват. Няма стипендии за македонските деца да учат в наши училища и университети, няма държавна гаранция за български инвестиции там и още много необходими елементарни неща нямаме. Но имаме спорове и отрадно изобилие от патриоти, които са готови да затворят границата и да се радват ако макетата го д..хат. Стар народ сме, да му се не види. Срамота е да не сме се научили, че успява този, който гледа напред, а не назад.

Дущице мамина златна, тук става въпрос на няколко разлини, но еднакво важни дискусионни сфери - език, история, икономика, инфраструктура и т.н. Всяка тема заслужава еднаква ТЕЖЕСТ на дискутиране. Затова и ти си прав с тематизирането на твоята тема. Но недей да отричаш другите или да ги мешаш!!! Всички те са еднакво важни!

Да, приятелю! Зная, че има хора, които са убедени, че всички проблеми -исторически, психологически, икономически, политически, културологически, идеологически и каквито там още се сетим имат еднакво значение за развитието и цивилизацията. И поради тази своя еднаква тежест и важност трябва да се решават едновременно. Историята обаче, не подкрепя такова разбиране за успешно решаване на проблем. Какъвто и да било проблем. Само си представи, че от утре десет или двадесет хиляди деца от РСМ получат правото на стипендия и учат в българско училище или университет. Или ако аз, който правя козунаци мога да зареждам мазините си в Скопие или в Охрид, както ги зареждам в Силистра и в Созопол.

2000 г. завърших Архитектура.Тогава гръцките студенти плащаха по 3000 евра такса на университета ни.Македонците не плащаха нищо.Отсъпките са все от българската страна.. Влезте в страничката фб. На Петър Богоески или оня вампир Дръндар Венетски и ще видиш такива обиди ,че свят ти се завива...Докога..

Всички тези неща можеха да се случат и двете държави да се ползваме от тези по добри възможности.Кой е виновен да няма железница,кой е виновен за коридор №8 и т.н.Няма как да се случат,ако продължават с антибългарската си пропаганда,с обсебване на ,териториални претенции и др.подобни.Не ми се изброяват.Не може да отидеш до съседа си да поискаш сол и да му зашлевиш шамар.Не стават така нещата.Македония ще си извърви пътя до ЕС по трудния начин,защото сами така поискаха

Скоро питах мой познат от РС Македония да ми каже няколко македонски царе...и той. "Александър Македонски",СамОил ,Пресиян Втори....и аз му викам..знаеш ли,че Пресиян 2 е кръстен на Пресиян 1,който е баща на български цар Борис-Михаил....."Не вика ..не е така"... ХАХАХА..съшито с бели конци е мак.история

Нямам думи, с които да опиша недоумението си от твърденията по-долу на някои пишман-форумци, че, видите ли, вардарско-македонският БЪЛГАРСКИ диалект се бил посръбчил, бил неразбираем, ставал в днешно време все по-сръбски и прочее безумно-неандерталски безмислици и неверни постулати!!! Позор!!!! Вие потрудили ли сте се да разберете малко по-детайлно диалекта, "вслушал ли се е нЕкой досега в мелодьята на неговите звуци сладки" - както е вметнал Ванката Вазов!!! Какви българи сте тогава? Този диалект не е сръбски, а е един от най-запазените ЮГОЗАПАДНИ български диалекти. АКо се заслушате, ще разберете всичко! Може би проблемът с "разбирането" му идва от това, че за т. н. македонски език охридските диалекти са приети за македонска книжовна норма, а при тях ударението е подвижно и се поставя винаги на третата сричка, независимо от дължината и броя на сричките в думите и броя на самите думи! По този начин всяка дума може да има различни ударения, което ЗАБЛУЖДАВА, че македонският диалект звучи неразбираемо и преди всичко сърбизирано. АЗ не отричам, че сега в този диалект има много сърбизми, които най-гнусно, най-подмолно, най-брутално са наложени от сърбите след 1944 година! Но ако се заслушате, ще разберте лесно и тях!!! А що се касае до граматиката - то тя е напълно идентична с тази на книжовния български език! Това е най-силният аргумент, че става въпрос за един и същ език - липса на падежни форми, наличие на задпоставен член (народОТ, говорОТ), на еднакви деепричастия (минаваЙКИ, бидЕЙКИ) и т.н. и т.н. Много ви моля, преди да излагате неверните си предположения в този изключително-предано уважаван от мен и целия български народ форум, запознайте се обстойно-задълбочено с тезите, които засягате! Поклон! Поклон! Поклон!!!

PEYTSCH

Нали не е сериозно с тоя глупашки диалект да искате всички нормативни разпоредби и закони да бъдат „превеждани“ на древеноалександърски ? Много сте заблудени и тъпи !

Този човек от 2009-10 до днес безработен ли е?

Това се случва на хора с неговата позиция в "либералната" "мултикултурна"СЕВЕРНА Македония

Проблем няма. Правят си вестник на българите и го назначават за главен редактор. Партия си правят като албанците и турците ако наистина се чувстват толкова различни. Явно обаче не са толкова много.

Или защото имаше закон в Югославска Македония до 89-та с който е незаконно да бъдеш българин в Македония (освен ако не си от Струмица)? Дали има общо спартаче?

Виктор е Уникален.Следя всички негови изяви от години.Познава проблема с Македония до болка.Сам търпи множества незгоди в Северна Македония заради позицията си.Срещу него има нападки, пасквили и съдебни дела...Рядко интелигентно,умно,начетено момче.Не е истина,че България не ползва този потенциал..Иска ми се да го забележат ВЕЧЕ и да направят живота му по-лесен..

Днешната държава Македония пропусна всички възможности да се интегрира достойно в международните отношения на континента. Ако нещо не и харесва може да предизвика Франция например. Може и България, ако желае. България ще намери подходящият начин да и отговори. Тангра да пази всички българи.

Канзуров трябва да бъде съветник по срм в новото правителство, познава зъбките на гащника заев и еничарина Димитров Тиквата,, калинка захариева и дебелия се оставиха Сърбомана заев да ни направи на смях пред Европа.

PEYTSCH

Скопие няма приказки. Има лакардии и разтегливи локуми.

По-находчивите граждани на Македония е препоръчително да помислят къде могат да емигрират вместо да седят и да чакат да ги приемат тук и там на гости.

По-находчивите граждани на РСМ не са спали, а са решили вече проблема си , като са се определили като българи и са взели български пасторт. Няма нужда да емигрират никъде! ха...ха... ха....

Много точно ! Докато си учат сръбски да се надяват на Сърбия ! Като почнат да учат български може и да се промени нещо !

Няма лошо че си учат сръбски, не бъдете завистливи, зависта е лошо нещо. Тези хора по манталитет са си чисти южни сърби. Агресивни, нагли, тесногръди. Нищо общо с нас. Проблема е само един и той е че тези господа се опитват да си припишат Цар Самуил и Гоце Делчев и да ги направят и тях южни сърби. Което е просто подигравка с македонските българи които уж трябва да защитаваме ама никога в исотирята не сме защитавали.

Дори езикът им всяка година става все по-сръбски. Единствено трябва да искаме от тях да си решат проблема така както го направиха с гърците. Да приемат истинската история. А после ако искат и сърби да се напишат. Наистина няма значние за нас.

PEYTSCH

Скопие от догодина до амина.

Поканете човека в някоя от основните телевизии. Изключително интересен събеседник, естествен, ерудиран, който ще обясни много неща от кухнята, които няма откъде другаде да ги чуем.

Ако си чел писанията и си гледал видеата на Виктор вече трябваше да ти е ясно щото т.н. основни телевизии НАРОЧНО не го канят като гостин в техните емисии. Ако си зададеш въпроса ЗАЩО ли...... ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ нали имаш глава с мозък на раменете и можеш сам да носиш заключения??

При условие, че имаме 200 гласували в РСМ и 30000 в Турция мисля, че по скоро нашите аспирации следва да са надоле, ако ще имаме такива ....

Жалката държава Македония никой не я иска в ЕС. Питайте Краля Слънце - Макрон. Освен това на повечето хора в България македонците са антипатични. Ерго няма ЕС за Македония.

PEYTSCH

При тази шарена кокъл-иция от хиени и усойници РСМ не може да очаква някой да им играе играта...Тази година РСМ няма да чуе нищо от София. А следващите избори ще са „зъб за зъб-око за око“ и „мера според мера“...Изпуснаха Бойко и сега ще чакат албанците да спрат да раждат.

Абе оли, те нали точно Бойко чакаха да си замине.

Ама сега ще го търдят със свещ....... в задника. ха...ха...ха...

Ти наистина ли си мислиш че Заев е толкова наивен? Не е хубаво да съдиш за хората по себе си. Заев не е наивен, а хитър. Много добре знае защо изчака Бойко да се махне. Защото сега, в нашия парламент има партии от новите (като ДБ) които са готови да пуснат Макетата в ЕС и да предадат България в стил Георги Димитров без да им мигне окото.

"Ти наистина ли си мислиш че Заев е толкова наивен? Не е хубаво да съдиш за хората по себе си." Некой се опитва за н-ти път да открива топлата вода. Алооооууу съквартирантьитье....Виктор от 15 години се опитва да обясни тарикатлъка на "демократите" от Скопйе на "мъдрите" властимащи на жълтите павета, но...... Както казва народната поговорка от Вардарско "Селото гори, баба си оправя прическата".

Викторе, како е можно да лажеш толку очигледно! Позор! Како е можно толку брутално, толку перверстически, толку шизоидитетчески да побугарчуваaте, потатарчуваате и помонголчуваате сите славни македонски херои от 15 000 година пред новата ера до сегаш! Найвеке татарите обругувааха патриотските македонски пеячи Бракя Миладинови! Немам зборови, с кои што да опишам омрезлението и погнусот си от фашистичките ставови на овие татарски монголски племиня. Плачам, плачам и ридаям, зато што бугарските татари сакале да изнасилуват славните македонски грагяни с гнасната бугарска пропаганда!!!! Джамбазки и Каракачанов по арно да сексуваат у тайни бриселски куки со машки разгонено-растракани индивидууми како маджарскио си колега от европкиот парлимент. Позор!!!!!! Татарите побугарчуваат най нагло и бруталистически на само бракя Миладиноски, но и славните македонци како Иван Вазоски, Пейо Крачолски Явороски, Ристе Ботески, Коле Вапцароски, Гейо Милески, Димче Дебеленоски, Ледче Милеска, Благче Димистроска, Любе Каравелоски, Гйорге Ракоски и много други гениялистическо-патриотарски македонски праведни душе и срца. Татрите побугарчувале и най арните македонски политичари у македонската история: Митре Благоески и Гйорге Димитроски!!! Позор! Како може да сакаате обяснуване от Скопйе дека не е допуштило вносот на оваа гнасна и педерастическа бугарска пропаганда. Ние никогаш не сме биле и нема да бидеме татари!!!!! Ние сме горди, антички македонци и наши први бракя са србите! Поклон!

тъпата опорка.

Супер! Щом са ви първи братя сърбите, ще влезете в ЕС заедно или след тях, тоест -НИКОГА!

"антички македонци" Ха, ха, ха... Ебати вица...

PEYTSCH

Искайте сърбите да ви приемат. Пак. Какво клечите на българите пред вратата?

Това е .....Да се смееш ли или ...Тези са жертви , промити мозъци,запушени уши,премахнати мозъци.Тито и Сталин са постигнали чудеса.Създали са зомбита и са им монтирали прост чип .

Ааахахахагагахааааааа ...

Защо Гърция не влезе в този капан? Защото гърците са хитри, не искат да си губят туристите и икономическите облаги от сътрудничество. Но, нейсе. Каквото си посееш, това си жънеш.

В какъв капан не са влезли бе оли? В Гърция Македония беше една от най-обсъжданите външно-политически теми. Макетата имаха 30-годишна блокада за ЕС и НАТО. Накрая блокатада подейства. Гърците получиха каквото искаха. Александър беше признат за Грък. Ония сърбски еничари се разграничиха от античните македонци и гърцката история. Ама в Гърция нямаше мнения като това на Христо Иванов "Хайде да ги пуснем без да искаме да си сменят историята!". В Гърция нямаше еничари и предатели. Всички политици бяха единни по проблема.

"разграничиха от античните македонци"

Какво дали? Северномакедонците премахнаха античната македонска исотрия от учебниците си, както си му е по договор. Преуменуваха всички летища, магистрали, булеварди и квартали и замениха античните им имена с нормални. Както си му е по договор летище Скопие вече не е "Александър Велики". Премахнати са почти всички паметници на антинчни македонци. Както си беше по договор. Всеки нов археологически обект който открият на територията на Северна Македония е притежание на гръцката държава и се дава на гръцките археолози да се занимават с него, както си му е по договор. Преименуваха си държавата, както си му е по договор. Какво питаш дали? Дали ветото работи ли? Работи да. Гърците са ги измислили.

- Свършиха ли големите проблеми и какафонията в Бг. и какво пак наново за отклонение на вниманието ни пробутвате стара и предъвканата дъвка тема Македония. А тема България, която е оплюскана и разнебитена от тарикатите шкембе патриоти и тем подобни, които патриотарството го превърнаха в наследствен семеен доходоносен бизнес за сметка на будалите да им се хващаме на куката като шарани за техният пореден обяд...???

Ами какъв е проблема да обсъждаме тема Македония? Да бъде тема табу, като по-времето на Героги Димитров ли? Не се обиждай но това ми звучи като пропагандата на онзи еничар Христо Иванов дето каза че ще пусна макетата в ЕС без да защитава българският интерес. И после като го питат за мкедония казва "абе то не е важно не се занимавайте."

*Гръцакта политика на 20 годишна блокада за Македония беше успешна за гърците и накара македонците да признаят и приемат че Александър е грък и че те нямат нищо общо с него. И на гърците не им пречеше че бяха в икономическа криза да обсъждат Македония :))) Значи според Христо Еничара ние не трябва да правим като гърците. Ние не трябва да си зщитававаме нашият интерес. Вместо това трябва да си предадем интересът и да пуснем макетата без да се итнересуваме от тях. Гърците си история, ние без :))

Само да питам. Във връзка с отминалите на 04.04. избори прави впечатление оглушително мълчание за резултатите от Македония на фона на големият шум който се вдигна за гласувалите българи в чужбина. Съгласно официалната информация на нашето външно в Македония са открити изборни секции за да гласуват повече от 70 хил. македонски българи, които вече имат и български паспорти /гражданство. Та какъв е крайният резултат, те гласуваха ли, къде, колко и за кого? Какво е това централизирано командно българско мълчание. Прави от десетилетия очевадно впечатление, или всичките български мас медии подозрително по команда изведнъж стават активни /особено в истеричните отрицателни тонове/ или пак по команда всичките не обелват нито дума. Това какво е контролирана централна политика ли е по отношение на Македония? Нима всичките тези 70 хиляди македонски българи, си грабнаха „бугарските пасоши“ и дим да ги няма от без перспективните, диви и ограбени балкани. Как да го разбирам това, от страна на тези 70 хил., като знак за неодобрение към методите на „платена им“ нова родина. Е все пак няколко милиона евро влязоха в джобовете на българските ръководни, платените патриотари, за сметка на притиснатите в ъгъла и тежко експлоатирани за националност „македонски българи“.

Тези с паспортите сигурно са гласували но те са в чужбина и няма как да бъдат различени от българите там, затова няма статистика за тях за кого са гласували.. Колкото до малкото останали българи в Севрна Македония (македонските българи), такива като Виктор Канзуров, всичките гласуваха за ВМРО и Каракачанов. Все пак хората са родолюбци и патриоти, щомто са запазили българският си идентитет в такава анти-българска държава. Обаче ние тука в България ги прецакахме, премахнахме ВМРО и ги заменихме с онзи еничарин Христо Иванов.

Кога ДАНС ще започне да Арестува Сръбски Шпиони в България , има много СРМ Шпиони с БГ Паспорти .

Това с паспортите е част от далновидната българска политика. Българските политици винаги са знаели как да водят политика спрямо Македония. Ония ни плюят а ние им помагаме. Не са ли гениални нашите политици?

Българи, по този въпрос трябва да сме единни. Щом са засегнати националните интереси на България не може и няма, как да има отстъпление. Моля се и новопредтавените в парламента партии да го разберат! ЗАД НАС Е БЪЛГЯРИЯ и място за отстъпление няма!!!

Да много сме единни гласувайте за Христо Иванов и плюйте по Каракачанов. Голяма единност.