Хилядни протести блокираха страната заради скъпите горива

Вторият национален протест срещу високите цени на горивата стартира в 13.00 ч, съобщи агенция "Фокус". Граждани с автомобили в цялата страна блокираха важни кръстовища и пътни артерии в градовете.

Обратно в новината

Коментари - Хилядни протести блокираха страната заради скъпите горива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко за цените на горивата от отвъд Ламанша link/

на малоумните гербери само да кажа че софия нее българия разходете се малко в провинцията и вижте какво става там не да се чудите защо софия прелива от селяни провинцията обезлюдя заплатите са по 240 лв капиталите се концентрират в софия затова още не усещате негатива от това правителство но ако недай боже оцелее и тая година ще разберете какво става и тук има молове но са празни както и улиците хората работят не по малко от вас но нямат пари за хляб и лекарства пенсионерите са в пъти над работеките и т.н

Ако държавата определи цена 2 лв за бензин какво ще стане? Д Е Ф И Ц И Т!! Това сме го виждали много пъти, но пикльовците с гоуфовете и Астрите няма как да знаят. Като можеш да продаваш нещо по 3 лева вместо по два го ИЗНАСЯШ и печелиш. А тук следва купонна система и фалит!

Само късоподстригани младежи без работа и без пари. Искат да си карат бегачките без да плащат за гориво... Как да стане?

Ниската производителност е породена от ниското заплащане. Нали не очакваш някой да ти работи за жълти стотинки при европейски цени? Хората са казали една приказка: "Те ме лъжат, че ми плащат, а аз ги лъжа, че работя."

Всички отвъдчерномоpско-канални деформации -- Вън от България ! Сега и веднага !!!

къв протест бе,поредната неделна разходка е това, а в понеделник пак старата песен:), народ който кисне пред телевизорите и взима кредити за нови телефони и телевизор тип плазма, ........

Протест? Какъв протест? За какво? Моловете ли са празни? Улиците ли са пусти от коли? Я не се излагайте! Никога не сте живяли толкова добре както сега, при управлението на Бизнес-партия Герб. Добре че е нашата партия да се погрижи да благото на нацията. Ако не сме ние от партия ГЕРБ на всички вас ви е спукана работата. Ние крепим България. Който е против нас, е против България. Железен ред за всички вас!

Поклон пред това мнение!

Гербер, много хора ви повярваха и гласуваха за вас, но това няма да се повтори.

Ми направи го и после ще се тъпчеш с антидепресанти и ще ревеш тука за Бойко.Вие угодия нямате,не знам кво трябва да стане, всичко да ви е без пари, да не работите, а и джобни да ви дава ГЕРБ за почивки, къде е било това,че сега го искате.

Евалла за мнението, ама тъпите червени тикви не го разбират това. Нито ресторантите, нито улиците са празни. В моловете кипи живота. Но българина си е мрънкач по народопсихология.

Всъщност сме живели. Преди 3 години нещата бяха доста по-добре. А относно моловете - пълни са с китайски стоки, които в САЩ струват 3-4 пъти по-малко в абсолютна стойност и около 10-40 по-малко спрямо средните работни заплати. А улиците са пълни с коли, щото са тесни и са правени когато никой не е колко коли ще има и колко много хора ще живеят в градовете. В Европа е така. На други места по-света има мнооого повече коли на глава от населението и пак има и къде да паркират и задръствания няма. А и колите ни са по-скоро трошки. Ама на всеки му трябва кола да ходи на село. Щото без реколтата там, само с едната заплата нема изхранване!

не знам защо не са сгазили тъпите ченгета, след като са пречили на движението? бг ченгето е една особена порода вредител, която хапе ръката, която го храни, лае те, когато искаш да го отвържеш, и същевременно си хапе каишката. разформирова ли се бг полицията, бг престъпността ще легне да мре - няма да има кой да ме преследва, че съм гръмнал крадец, или че съм блъснал и набил някой, дето си мисли, че е сам на пътя и прави простотии, а циганите по селата като отнесат един як пердах от селяните, ще се кротнат и няма да крадат и убиват повече.

Срещу какво всъщност протестират всички тези хора? Аз не разбирам. Как искат бензина да е 2 лева, като дори и то Западна Европа да го внасят, пак ще е по-скъп. Там бензиан е над 1 евро. Как тогава тук да е 2 лева? Но българина е особено говедо. Не цената на бензина ви е проблема, бе хора. Заплатите са ви проблема. Ето срещу какво трябва всъщност да протестирате - срещу ниските заплати. Но за това трябва да протестирате срещу работодателите си, а не срещу Лукоил. На мен ми е все тая - горивото ми го плаща фирмата. Имам голяма заплата и мога да си карам и личният автомобил. Но ме учудва поведението на тълпата.

А наясно ли сте кой спуска минималните доходи на работодстелите и те го използват?? Нека управляващите да спуснат МРЗ 480 лева и когато работодателят ти не се съобрази с нея ще протестираш пред него. Неможе да се изтъкват непрекъснато европейските цени а за доходите да се мълчи от УПРАВЛЯВАЩИТЕ

правителството пълни хазната чрез акциза върху горивата. За да стане 2 лв литъра бензин, трябва разликата да дойде от други налози.

Да протестираме за ниската цена на труда! А за гривата - БОЙКОТ.

Някой знае ли кои бензиностанции зареждат от лукойл?Питам за да не ходя при тях!

и 2000 евро заплата иначе не ева да бачкам................

поздрави на всички протестиращи! не зареждайте на Лукойл - Fuckoil

Ти нормален ли си бе? Днес са скъпи горивата, а случайно дали се досещаш, че това води до повишаване на цените не на каква да е глезотия, а на цените на храните! Днес няма да имаме пари да си караме колите, ами утре хляба като стане пет лева, пак ли теории ще развиваш, че който няма пари да не яде хляб! Ей тва българската простотия и тъпунгерите не могат да го разберат - днес чакат по спирките и се жалват, че заради протеста не могат да си хванат автобусчето, ама утре като влязат в магазина да не реват!!!

Муцка абе да не би мъжът ти да е забравил да се върне от протеста та не спираш да пишеш ???

Постът ми беше реплика към bozar, ама нещо не се получи вмъкването.

Не на земетресенията!!! Хайде братя да сее обявим категорично против земетресенията, виждате какво става в Япония?

Виновен е Симеон Педалов Дянков - българският доктор Менгеле.Замразяване доходи и висока безработица.Но не е виновен Боко Компиров Тиквеев ,а Менгеле - Дянков.Боже спаси българите!!!

Никой от управляващите не разбра, че за сметка на населението няма как да стане така, че и вълкът сит и агнето цяло. Има нужда от компромиси както от монопола, така и от държавата. Но всички са глухи за народните вопли :) Защото ако досега всички плащахме високия акциз, ДДС и поисканото от монопола, в настоящия момент вече ни идва доста трудно. И ако на фона трудовите възнаграждения софиийските са в пъти по-високи от повинцията, то си има обяснение. Ако софиянци са спокойни ще има ред. Ако в провинцията се гневят, тогава лека им пръст. Но ако и софиянци ги удари в джоба, тогава ще има ефект. П.П. Нямам предвид новософиянците и приходящите, които търсят как да се закрепят там:)

Ох Илия къде го чу това че заплатите са според това дали си нов или стар софиянец?? Ясно ли тие какво значи в пъти по-високи, ясно ли ти е че ако в провинцията може и пеша да ходиш на работа тука това ти бърка доста в джоба, ясно ли ти е че и данъците тук ти бъркат в джоба, ясно ли ти е че и цените ти бъркат в джоба доста по надълбоко.. Нищо не ти е ясно явно.....

Нека ценита са такива на всичко,и горива и храни и енергия,но....Нека правителството да покани поне трима от господарите на Европа и от парламентарната трибуна ли,по телевизия или от Горно Уйно ако щат да обяснят как да живеем в Кочината.Като прасета ли,или като хора.Ние заприличваме в някаква степен европейска Либия,с тази разлика,че пак траем и сме се превърнали в безчуствена тълпа животни отиващи на заколение.Ясно е че трябва да се разчисти територия за висшите раси,а територия подобна,че и по-добра от Швейцария е доста апетитна.С помоща на родните предатели завземането и е вече факт.Народ обречен на бавна,гладна и мъчителна смърт.Срутена икономика,едва мъждукащо селско стопанство и строеж на магистрали,за да могат да дойдат по лесно новите заселници.За нас и дори ивица "Газа" няма да има,а крематориуми и пепел.какви 2 лева за литър.Работа и изчистване на туморите иначе кучешка смърт ни чака.Жалко за децата ни и за младите хора израснали в обърканата ни територия.

Вдигането на цените на горивата има и положителна страна.Ще има по малко мотащи се без работа по пътищата ще намалеят катастрофите ,въздуха в градовете ще стане по чист, шума ще намалее хората ще ходят повече пеш което е здравословно.

Има хора които настояват да се вдигнат заплатите .Може ли същите тези хора да ми обяснят от къде ще дойдат тези пари.Печатницата отдавна я затвориха.

Всичко хубаво, но протеста се изроди във възможност за разни пикльвци да участват в безредици. На Цариградско посока орлов мост беше задръстено от коли и протеста си беше наред, когато на четвърти километър някой реши, че трява да се прескача мантинелата и да се спират коли, движещи се с 80км.ч. Настана такава суматоха, че се чудя как не се стигна до верижна катастрофа. Та на тези " ПРОТЕСТИРАЩИ" искам да им кажа, че са ТЪПАНАРИ

Бензина 5 лева да стане! Голфарите - на колела, и градски транспорт! Свободни улици и по-чисти градове!

Тъпак!

Цените не са случайни.Просто плавен преход от бензиновите коли към електрическите.Спокойно.Няма нужда от паника.Проблемът е в заплатите.Не в цените.

Да добавя също, че минах бавно покрай паплачта, с отворен прозорец, показвайки среден пръст и с най-разнообразни и цветисти псувни на уста. Преимуществено ги наричах голтаци и също така с общоизвестния синоним за футболен съдия .... В интерес на истината, трябва да отбележа, че измъчените хора чакащи по спирките ме приветстваха. Тези хора не са виновни, че някой няма пари да си кара колата. Не са виновни и болните в линейките, които не могат да си пробият път през блокадата. Нито хилядите в спрелите по Цариградско претъпкани автобуси и тролеи на градския... още транспорт.

Пич ти от коя лудница пишеш ???

Като си такъв голям герой що не слезе от колата да им покажеш средния пръст !? Защото ще ти го напъхат отзад до китката и после малко трудно ще караш към Пирогово мухльо!! Голям герой ама от колата!!Виждал съм ги много такива като теб да плачат после и с треперещи пръсти да звънят на полицията, че са ги били като добичета.

Днес минах в обратна посока по Цариградско и видях отблизо бандата лумпени и голтаци. Жалка гледка - 15-20 - годишни трошки от автоморгите на Европа, тук там по някое по-новичка малка колица от сорта на пежо 207. Всички изглеждаха като хора, които би трябвало да се придвижват с градски транспорт. Просто не разбират, че за да притежаваш автомобил се искат пари. А те нямат. За това на времето старите хора са казвали "да се простираш според чергата си". Утре същите ще излязат да протестират и защо млякото сиренето и месото им е скъпо. Ами скъпо е. Пазарна... още икономика - правителството не ти е виновно. Не си карай колата и толкоз.

протест срещу цената на горивата.... неам думи - ако ви е скъпо да ползвате кола ползвайте градски транспорт в крайна сметка... никой не съм чул да е излизал на протести в бг срещу унижаващата бедност, липсата на работеща икономика и други подобни, но за тва да си караме колиците явно е обществен интерес номер едно...супер смешно е

С градският транспорт е по скъпо, пример 2 души-6-8 билетчета по 1 лв.=6-8 лв.,днес с колата е наполовина, дори и при тези цени...

При Станишко дизела беше 2.20-2.25 и никои не скачаше толко .Сега явно някои налива вода в мелницата, познаите кои?

уж стачката не била политическа, а във форума само ГЕРБ ви е в УСТАТА. хм с колко ли пачки са побутнали опозицията ОРГАНИЗАТОРИТЕ на това събитие ???? :))))

"Лукойл Нефтохим Бургас" АД (рафинерията). Основни акционери:LUKOIL Europe Holdings B.V. (дружество, регистрирано в Амстердам, Холандия) - 93.79% от акциите и Pawer Trade Ltd (Britain Virgin Islands) - 5.63% . Общо: 99.42% За две години - 2008 и 2009 г. нафтаджийницата е генерирала общо около 500 млн. лева загуби. Самата нафтаджийница не е продала нито 1 милилитър гориво на клиент, различен от структурите на Лукойл. На сайта link щедро могат да си видят финансовите отчети по години с най-големи подробности, дори и колко са разходите за охрана. Ако купувате гориво обаче от Лукойл и си погледнете фискалния бон или фактурата, ще забележите, че е издадена от съвсем друг играч - Лукойл България ЕООД, през който минават 100% от вътрешните продажби на рафинерията - link Естествено, на сайта на търговската структура няма ни отчет, ни дявол. Има само шарени картинки и цени на горивата!

Основни акционери:LUKOIL Europe Holdings B.V. (дружество, регистрирано в Амстердам, Холандия) - 93.79% от акциите и Pawer Trade Ltd (Britain Virgin Islands) - 5.63% . Общо: 99.42% Мисля че това е достатъчно - Холандия+Британски Вирджински Острови - ей на това му се вика приватизация! значи тук не остава лев?!

А какъв е мухобойковия коментар за днешните събития? Или пак ще почне да дрънка за магистралите?

Непълноценните се изгласуваха за Боко, а сега пак недоволни. А сега за кого ще се изгласувате бе, получовеци? Не вдянахте ли нещо от последните 20 години?

Браво! Събужда се гражданското общество в България!!! Само така - подкрепям всички протести срещу монополистите!!! Да се уволнят всички чиновници от антимонополната комисия!! Поговорка: Има само едно нещо на света по сладко от секса - МОНОПОЛА! БЪЛГАРИЯ Е РАЯТ НА МОНОПОЛИТЕ

Напълно подкрепям мнението - винаги съм казвал, че проблемите на България са два: монополите и корупцията! Безусловно подкрепям протеста!

как се вдигат заплатите ли, жалко че трябва да ви обяснявам такива работи. още от утре минималното заплащане може да стане 500- 600 а може и повече, държавата няма да загуби нищо, даже ще спечели. проблма е там, че в БГ се извършиха наи криминалните форми на приватизация. държавните фирми се раздадоха на роднини и приятели. които работи за чужда копания получава повече, от този в българска, това не е таина, а тук на запад, един чистач на улизите получава повече от президента на българия. трагедията е пълна и оправия няма да има скоро, докато тези техни приятелски фирми не фалират, но едиственото което ги даржи все ояе е че плащат ниски заплати на своите работници.

Тъпо парче,никой не ти е дал право да определяш кой българин може и кой не може да взема отношение по въпросите на родината!С простата си кратуна не можеш да проумееш една елементарно истина:този в чужбина работи във враждебна среда и е по-голям патриот от тебе!Но това са неща далече от съзнанието ти,и колкото и до ти сие побяснява резултатът ще е нулев!Сравнението ти е пълна простотия!

Пич, личи си, че си със специално образование, което обаче не включва българската граматика :))))))))))))))))))))))))) Що не минеш бърз курс по български и после пак да застанеш на амбразурата във форума. Излагаш тези които защитаваш :))))))))))))))

Тъпото парче си ти. За това, че си проста кратуна, надявам се ще се досетиш сам/а. Точно наобратно е за враждебната среда. Ама простотията ти е уникална и няма да си правя труда да ти обяснявам.

Защо само до 2 лева, като са излезли да протестират, да смъкнат цената до 1 лев? След това и на други стоки да се смъкне цената, това с протести става, не с работа.

Тези твойте комунономера са стари като света!цената на бензина нарасна през 1975г.!маше купони с цена 0.26 лв.,а извън тях0.52лв.През същата тази година заплатите бяха под 150лв. и по-точно 120-125 лв.Белият хляб беше 0.34лв.Белият само ставаше за ядене!Типовият беше кал,която на 3-ия ден,когато ти го продаваха беше подобие на хляб и хората си хранеха прасетата с него1Сега хлябът до нас,пак бял е 0.76лв.Сега повечето хора в София са със заплата 900-1000лв.-става дума за тези с висше образование,но голяма част взимат и доста над 1500лв.Пенсията на баща ми беше 105лв. и минаваше за висока,а дядо ми на село вземаше 20лв.Я вземи си тъпите пресмятания и се скрии на по-скришно място!

аве тиквуне в софия има маса вишисти бакшиши с таксита а 900 - 1000 лв. са мечта за млад вишист за толкова в студентски град ще те скъсат от свирки

Правиш сравнения, които са абсурдни и дори не доближават истината.

Ох, ох, ох! Я ми покажи къде в момента продават 1 килограм хляб за 0.76 лв. Защо пишеш врели-некипели? Да не работиш в НСИ, та знаеш кой колко взима в София? И София да не е България? Всеки човек с невъоръжено око може да направи разликите между сега и тогава здравеопазване, цени, заплати, престъпност, сигурност и други, ама какво да ти обяснявам, ти явно си предубеден. В момента тези 900 лева ти стигат само за храна, забрави за сметки (парно, ток, вода, телефон, интернет, телевизия), забрави евентуално за наем или кредит, забрави да имаш семейство с две или повече деца, забрави за кола и разходите по нея, забрави за почивка и нови дрехи, обувки. Ето това са тези прословути 900 лева... Ти явно си от провинцията и някой те е послъгал, че в София е много хубаво и всички взимат по 1000 лева минимум, а?

себестойността се определя от 3 компонента: 1. разходи за суровината 2. материални разходи за обработка 3. трудови реазходи/за заплати/ като имаме в предвид, че заплатите в България са 10-15 пъти по-ниски от тези в Европа, каква трябва да е цената на горивото в България. Да вземем в пред вид и подаръка, който им направи Бойко Борисов с подаряването на пристанище "Росенец" за 35 години трябва да свалят цената на горивото драстично. За незнаещите- търговсике пристанища или това са Варна и Бургас заплащат на държавата по 0,20 евра на обработен тон. Лукойл ще заплаща концесионна такса по 0,02 евра на обработен тон. сами преценете каква е далаверата на Боко.

Лелеее, дано не си частник, че с тая представа за себестойност си готов фалирал на втория месец - ще си стоиш с преработена суровина в склада и ще й се радваш :))))))))))))

как е договорено изнасянето на бензин и нафта за Ирак,Иран,Турция,Гърция,Румъния? Най-вече как е договорено с Ирак откъдето вероятно се внася суров петрол,а пък им изнасяме преработен -те да се извлече сярата ,и да се пренес обратно за Ирак...-плащат ли те материални разходи,за труда,заплатите и транспорта на бензина до тях?

С тези протести не успяхте да развалите настроението и спортната форма на Б.Борисов. Днес той отбеляза гол от дуспа в 80 мин. и оформи победата на "Витоша" Бистрица на Бенковски Пазарджик.

Пише се "дузпа"! Тъпак!

А ти защо беше на мача? За кой пляскаше? Яде ли кебапчета?

В България БВП на глава от населението е 1/3 от немското БВП (по паритета на покупвателната способност). При средна работна заплата от около 3400 Евро в Германия, следва средната заплата у нас да бъде около 2200 лева. При средна заплата от 650 лева следва, че останалите 1550 лева потъват в джобовете на мафията.

БВП има само статистическа стойност и няма общо с качеството на живот на хорицата. в ZEITGEIST: MOVING FORWARD това е доста добре обяснено... стига дъвкахте заубрени клишета!

И ти намери кой източник да цитираш. БВП дава приблизителна представа какви би трябвало да са доходите в БГ на фона на останалите икономики и на производителността на труда в тези страни. Разликите са твърде големи, за да се пренебрегнат. Качеството на живот няма нищо общо, за него си има други индекси.

Когато бяха изборите Вие надробихте попарата сега ще я изсърбате докрай!

По въпроса за парното и тока - вярвай, че това е професията ми и знам кое къде колко струва.Искам да кажа, че нашият труд е обезценен тук, в страната и не можем да си плащаме сметките. Със същият този труд в чужбина нашите деца живеят сравнително по-добре от нас.Защото там наистина има пазар на труда и лесно се вижда кой колко е кадърен.И законите се спазват значително повече за всички.

Репликата не е към Вас, прощавайте!

Точно така!

Ми лихвите? Да не забравяме Левон Хампарцумян, банките и техните лихви.

Хора, защо мислите,че бензина и парното са ни скъпи? Истината е една - приходите са ни ниски!Няма условия да работим достойно!

Парното е пара, която е остатъчен продукт от производството на ток. За тази пара плащаш всеки месец по 250-300 лева. А как се изчислява тази пара и защо струва толкова много, никой не може да ти отговори.

По въпроса за парното и тока - вярвай, че това е професията ми и знам кое къде колко струва.Искам да кажа, че нашият труд е обезценен тук, в страната и не можем да си плащаме сметките. Със същият този труд в чужбина нашите деца живеят сравнително по-добре от нас.Защото там наистина има пазар на труда и лесно се вижда кой колко е кадърен.И законите се спазват значително повече за всички.

Немците се отопляват, като горят градските боклуци в заводи за отпадъци и добиват топлинна енергия. А ние плащаме на разни мафиотски групировки, доведени за ръчичка от правителството.

Aко си изключим всички радиаторите ТЕЦ-овете няма да работят. Няма къде да пласират отпадъчната топлина при производството на ел. енергия. И точно с тази отпадъчна топлина, за която им помагаме ни дерат кожите.Ако няма къде да я пласират, трябва да строят скъпоструващи съоръжения.В резюме: топлината е отпадък при производството на ел.енергия, който ни продават като злато.

При едни и същи цени, коренно различни заплати. Къде отиват разликите от парите? Защо в България не може да имаме по-високи доходи? Кой го определя това? Кой казва българите ще мизерстват, а ние ще си подхранваме нашите икономики на техен гръб?

Определя го мафията, което действа под политически чадър, начело с Педеройко Тиквов.

Отговорите са много, но ето част от тях - няма ноу-хау, няма високи технологии, ниска производителност на труда, енергоемко производство, бюрокрация и корупция на n-та степен (всяка фирма трябва да планира фонд рушвети, ако ли не - фонд глоби). И мафия, която стои на входа и на изхода на фирмите и ги точи. И още има, ама почивката свършва и трябва да бачкам. КОйто се сети, да допълва.

хубава работа ама българска работа. вместо да се протестира за увеличаване на заплащането в българия , защото това правителство е отговорно за ниските доходи в БГ. те тръгнали да протестират за нещо което не зависи от правителството.

Алоу Варна- Как се вдигат заплати бе душко? Със закон ли? С наредба ли? С кодекс ли ?С конституция ли?Аман от неподготвени по темата,но кусури намират!

Че ако не е със закон с какво?! Какво знаеш за почасовото минимално заплащане?

Алоууу Варна!!!Как предлагаш дасе вдигнат заплатите бе душко? Със закон ли?С кодекс ли?С наредба ли? С конституция ли? Ти мислиш ли,че правителството може да вдига заплати?Аман от такива дето се изказват неподготвени по темата.Само заемате място в блога.

Каквото си произвел това ще ти плати работодателя,ако по цял ден пърдиш в някоя кантора какво ти е виновно правителството.

как се вдигат заплатите ли, жалко че трябва да ви обяснявам такива работи. още от утре минималното заплащане може да стане 500- 600 а може и повече, държавата няма да загуби нищо, даже ще спечели. проблма е там, че в БГ се извършиха наи криминалните форми на приватизация. държавните фирми се раздадоха на роднини и приятели. които работи за чужда копания получава повече, от този в българска, това не е таина, а тук на запад, един чистач на улизите получава повече от президента на българия. трагедията е пълна и оправия няма да има скоро, докато тези техни приятелски фирми не фалират, но едиственото което ги държи все още е, че плащат ниски заплати на своите работници,по ниски и от китаи.

Още не съм срещал котарак, който да се интересува, какво мислят мишките!

Музикантът-рокаджия Звезди изпя един хит за една овца, струва ми се.....Поне ножицата да не е така драстично разтворена, да дадат на хората един минимален стандарт - така хем повече ще им работят, хем по-дълго ще им гласуват. За това трябва да се протестира, не на парче!