Скокът на цената на олиото срина рейтинга на президента на Индонезия

Забрана за износ е в сила, докато цените на олиото за готвене не спаднат до 14 000 рупии за литър в цялата страна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква Русия каква Украйна пак ви гони. Става въпрос за палмово олио местно производство.

Нещо пак сте затънали в превода. Никъде не става дума за слънчогледово олио!

къде па прочете слънчогледово ?

Тука нашите не се интересуват от РЕИТИНГИ а как най много да направят безобразия за нароза си. КИРЧО СИ ВОДИ НЕГОВА ПОЛИТИКА ---американска---

Напротив, много са интересни. Три от четирите партии в коалицията изобщо няма да влезат в парламента при нови избори. И затова избраниците с измама депутати на тези партии никога няма да посмеят да нарушат коалицията. Ще гласуват винаги и най-антибългарското решение, което им се подхвърли.

Таман ще го заменят със свинска мас от Русия. Ония министър на Путин нали искаше да изнася свинско за Индонезия. Ето сега е момента!

Да благодарим на американските си господари. Заради мерака им да организират войната Украйна-САЩ-Русия на украинска територия, сега целия свят страда от високите цени. не е въпрос на спекула, а на липса. Русия и Украйна осигуряват голяма част от олиото и пшеницата в света. Когато е ясно че няма да има нова реколта за външния пазар в тези страни е нормално да се вдигне цената. Има търсене, но няма предлагане

Защо полудя целият свят с това олио, като че ли е космическа технология за производството или се внася суровина от оранжерии в Антарктида? И тук, от началото на годината започна да се вдига от 1.2 за литър с 0,2 , 0,3 паунда, Преди два дни гледам в магазина-1,5 и си казвам- не е мърдало от отдавна. Като се приближих, ами то цената такава, само че бутилката от 0,5 л. Наистина прилича на някакъв заговор, ама защо точно с олиото? Или ще следват главоломни увеличения за всички продукти?

В Германия от 1.19 отиде на 1.79 и сега 4.99. Брашното от .39 отиде на .45 и сега гледам го има за по 1.45.

Видяха как Кирето опраи олиото и тез като нас,ма мноо сме опасни баце

Е па как изведнъж по целия свят всичко поскъпна по едно и също време?! И за всичко е виновна войната в Украйна! То не беше Ирак, Афганистан, Либия, Сирия у къде ли не и сега изведнъж ОППППААА - от една войничка, целият свят обедня. Е, само овцете могат да вярват, че няма картелно споразумение между управляващите държавите, вичко е, за да оправдаят балона, наречен капитализъм и неговия фалит и да сложат началото на Great Reset.

Глобализацията това означава - няма граници - но няма граници и за спекулата - както виждаме, тя е много бърза и безконтролна

Предполагам говорите за спекула на държавно ниво? С цените, здравето и живота на поданиците...

Дали всички правителства искат да им падне рейтинга? За да направят някой лев, че нямат ли?

Само червена кратуна с ушанка може да поставя паралел между Ирак,Либия,Афганистан и Сирия от една страна и Украйна от друга

Обясни на тъпите червени кратуни с ушанки защо има разлика.

Всъщност е точно обратното. Цената на олиото и на хляба бяха причината и целта на войната. Целта на телевизионното студио на зеленски беше да рекламира с трупове повишаването на цените. Много ефективна реклама. И никой не протестира в цял свят заради повишението, макар че всъщност нямаше никаква причина за него освен старателно подготвена паник акция от ВВС4. Всички бяха убедени че трябва да поскъпна олиото (наличностите са същите), защото не се бил засял слънчогледа, който няма да стане на олио до октомври. Също като при вируса: нямаше никаква причина за локдаун. Но никой не излезе на улицата, защото ни показаха умрели.

"Санкциите", като начин Западът да запази ЕДНОПОЛЮСНИЯТ СИ МОДЕЛ, започна да се отразява не само на Русия. Що са дни до Коледа тази година, за да видим след 18-ти май, какво ще става с "Харвардските" марионетки - ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ днес.

Коледа на 18ти май? Пиян ли си?

Не, просто е поредния тъп гербаджия, побъркал се, когато му спрели схемите и дъртите измами.

Ти, функционално явно, си не грамотен или си от ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА.

Сега и този ще го оплюем, защото има леки симпатии към Русия.