Скъпи български родители, прочетете този текст!

Вместо търпеливо да учи децата на дисциплина, българинът включва "шамарената фабрика" и вярва на лъжите за Норвегия и Националната стратегия за детето

Обратно в новината

Коментари - Скъпи български родители, прочетете този текст! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не беше споменавал Норвегия и въобще скандинавците. Това са държави построили развитито социалистическо общество и пристъпящи на прага на комунизма. Това е построенета ферма на Оруел където всички прасета са равни,но по-по-равните прасета командорят на коя страна да се спи,по колко бири да се пият и кога и как да се прави секс и с кого.Неслучайно са измислили шведската тройка. Това са малки популации и още от Античността се израждат от кръвосмешенията. Изродите са убивани или напъждани в горите и затова тия шашавели имат толкоз легенди и приказки с тролове,джуджета,гномове и всякакви подобни човешки девиации.Спомнете си фЧилма "13-ия воин "с Антонио Бандерас и вендорите. Или пък сегашните фентъзи романи пак с тия всевъзможни девианти. Това не са само измишльотини,защото във всяка легенда има спомен за нещо което е било реално. Брайвик затова ги изпотрепа - това са просто хора при които технологията "прозорецът на Овертон" вече е дала отровни плодове и сатанинското се приема за норма.

Чий подлога си писателю .Т знаеш ли че си за съд ти кога си бил в моето семеиство и си видял да пускам както казваш ламарината фабрика ико те набарам наглецо ще ти пусна юмручената урод долен .В тая държава останаха само малоуните кретени Самокритикуващите Алековци то за друго неставате малоумници

Българино, ти просто потвърди тезата на писателя на статията. Решаваш всичко с агресия. В България се мисли, че колкото си по агресивен, толкова ти е по дълга оная работа. Ама е точно обратното. Ако ти е толкова дълъг бахорът, ами извади си го, тупни го на масата и спор няма да има. Ама както казва авторът на статията, българинът има проблем с половата си идентичност.

Автора се дисквалифицира с първото изреченйе. Абсурда в Норвегия е наяве като се имат предивид половин дозина дела срещу тях пред европейският съд за правата на човека в рамките на година и протестите на голяма част от норвежката ителигенция срещу извращението, което е се нарича служба за защита на децета там. Просто няма смисъл да се чете статията, когато автора няма и какпа обективизъм...

Гледайте си дереджето в Дойчето. и не ни се месете, как да си гледаме семействата.

Като го чета Дайнов, направо се чудя как българите са оцелели повече от 2000 години без ИК и норвежката служба за защита на децата от родителите им. Чудя се даже как самите норвежци са оцелявали без нея или е създадена още по времето на Рагнар Лотброк. То по това време и по родбните земи е имало такава, но се е казвала Еничарски корпус.

Тоя не познава собствената си държава :D Дотолкова няма елементарно разбиране за България, че още в първия абзац се опитва да ни прикача очевидно американски социално-политически конструкции като крайно десни, традиционно християнски семейства. Да, в САЩ такива има. Но, в България понятието традиционно християнско семейство просто го НЯМА, най-малкото заради 45-те години комунизъм, през които религията беше потисната. Оттам нататък коментарът продължава с целенасочено преекспониране и изкривено представяне на реакциите на обществото. Е, поне разбрахме тоя “анализатор” до каква степен е неглижирал собствените си деца, когато са били малки и как се е отнасял с тях. Неадекватната държавна администрация не може да се оправи с 2 магистрали, тоя седнал да ми обяснява как щели били да се грижат за децата ни?! Разбира се, и истамбулската курвенция не пропусна да спомене - пореденият кретен, който целенасочено игнорира факта, че законите ни са далеч по-добри и далеч по-малко сексистки от тая дриплянка. Просто, съвсем целенасочено не се прилагат, за да може да си пробутват поредните курвенции и простотии. Публикувам този коментар за втори път, защото от дир.бг явно смятат, че свободата на словото е с незадължителен характер и си позволяват да трият свободно изразени мнения.

Пффф...!! Как в началото не видях кой е автора и къде е публикувана тази боза. Само си загубих 3 мин от живота да се занимавам с талибан-либералната пропаганда на едни хора с пилешки мозъци.

Автор - Дайнов. Достатъчно.

Ало тъпанарите, ама ако ще забраняват НПО-тата, да забранят и руските такива! Ама вие удобно пропускате, че най-много НПО-та в България са тези на разните руски подлоги. Като чета коментарите, съм щастлив, че навреме се изнесох от това подобие на държава. Трудно се живее сред оскотяло, ограничено, злобно, комплексирано население, което на всичкото отгоре си мисли, че е голямата работа. Бийте си жените, малтретирайте си децата, млатете се едни-други, плюйте по всичко, което е отвъд двуцифрения ви интелект. Поне във вашия си свят ще си живеете с илюзията, че сте върха. А иначе в нормалния свят свободни хора възпитават свободни деца, които не живеят със страховете, омразата и комплексите на родителите си.

Добре де , ние българите сме лоши и не знам си какви , бием си жените , децата , кучетата , котките.Хайде сега да те попитам защо в Норвегия , Швеция ,Дания , Германия , Франция продължават да се отнемат деца от родителите им и защо там продължават изнасилванията , делата срещу мъже насилили жени ? Дай сега един смислен отговор.

Ами живей там, в свободния свят. Освободен от всякакви морални и човешки ценности и норми. След като не ви искаме в България, защо се опитвате така упорито да ни натрапите вашите сатанистки перверзии. С бой ли трябва да ви изгоним. И стига си лъгал. Я дай примери за руски НПО в България. Само соросовите НПО са 29 броя. Без да броим куп други американски и еврейски фондации. Руски ако има, да са няколко приятели на Русия и някоя друга група на руски граждани, живеещи в България. А разликата знаеш ли каква е, че руските групи не се занимават с политика и не се опитват да влияят на българското общество. За разлика от вас, мършите, които се опитвате да ни извивате ръцете, да ни рекетирате и да ни принуждавате да правим това, което вие искате. Боклуци нещастни. Всички соросови и американски НПО трябва да се забранят, защото работят срещу България и срещу интересите на Българския народ.

невярно и неграмотно

материал ли е????

Как мислиш, дали човек може да съчини толкова глупости накуп безплатно?!

АКО БЪЛГАРИТЕ ЗАБРАНЯТ НПО КАТО ОРБАН И ПУТИН,ГЕНЧО ГАНДЖАТА ДАЙНОВ ОСТАВА ДА СЕ ПРЕПИТАВА САМО С БАЩИНАТА МУ БАХЧА СЪС ЗАРЗАВАТ В МИНДЯ!

Не приемам морално попечителство от нации като Германия, известна със зверствата си през Втората световна война, САЩ - където до преди 60 години е имало отделни помещения и тоалетни на обществени места за бели и цветнокожи, Скандинавските страни - където само преди 50 години са отстранявали детеродните органи на млади момичета с "неморално поведение" з(за справка виж датския филм "Пациент 64") и Великобритания - където до 1967 година хомосексуалистите са преследвани от закона!!!

Коментатора Дайнов е най-добре да си остане там, в Дойче Веле, и да мълчи за неща, за които не разбира и не знае.

В българските семейства се раждат все по-малко деца, което е обяснимо предвид бедността, липсата на всякаква социална политика, подкрепяща семейството и хаоса в здравеопазването и образованието. Сега ще се приемат някакви стратегии и конвенции, които ще стимулират узаконената кражба на деца с цел осиновяване срещу пари, ще се въвежда джендър-обучение още от детската градина - т.е. част от родените деца ще бъдат откраднати и осиновени, а тези, които предстоят да се родят, няма да се родят, защото кой ще ражда под заплахата да му отнемат детето без причина. Ето това се нарича фашизъм и геноцид. Къде са човешките права, къде е извоюваната ни с кръв свобода, къде е неприкосновеността на семейството?! Ние пак сме роби и ни продават, нас и децата ни.

Раждаемостта в БГ пада от 1960г. насам! От тогава до 2000г. абортите са повече от родените деца! В много по-беден период 1888-1950г. населението се удвоява! Такаче не е до бедност а е до ценности!!!!!! По целия свят в най-бедните държави разждаемостта е най-голяма!!! Просто Българина е безотговорен човек с объркани ценности! И това няма как да се оправи с долнопробни закони.

Тъпа реклама на ненужна и скапана държавна стратегия

Абсолютно! Малоумните закони в голяма си част са вече глсувани от години и няма никаква след от подобряване на ситуацията!!! Идеята е да се усвояват милиони и едни деца да се правят още по-нещастни с постоянно прехвърляне по "институции" и "псевдо родители". Самия факт че се дават пари на приемното семейство но не и на биологичното семейство говори реално за какво свинщина става въпрос!

Четете майка, образовайте чутурите, всичко с акъл става, не с алкохол! ;););)

И неговите космати под логик са налазили дира, да си прост е похвала за русофил явно. Избор нема да спечелите калинки маи! :):):)

Как едни същи организации налагат ИК и сега посегателствата над българските деца! Дайнов е на хранилка на сорос от години, мръсен продажен плужек, само да е наясно, че както с ИК и сега ние четем и доста повече знаем от самия него по темата. И не е вярно, че тази Национална стратегия е спряна, защото вече има промени в законодателството, които са директно прекопирани от уж невинните шведски закони, които са толкова отвратителни, че вече вълната срещу тези престъпни отвличания на деца тръгват в цяла Европа.

Аз със голяма изненада научих, че този бил Хисторик. Въпрос към Хисторика Дайнов: Кога в Историята насилствените мерки взети към Някой са давали положителен резултат без значение на Идеалите и Ценностите, които са налагали (правилни или неправилни)? Кръстоносни походи, Джихади, войни, Гестапо ......? Мерките възприети от Ържавната стратегия за "защита" на детето в бГ са НАИЛСТВЕНИ особено в частта им Принудително отнемане на дете от родителите му! Аз лично на твое място щях да си скъсам дипломата Професоре!

За ЛЕНИН да спомЕнеш Сашко!?! Да здравствует диктатура на простака...нещо? От близкото ни минало е братле!

В случая не правя разлика между Комунизъм, Социализъм и Съвремието. Пропуснал съм го само и единствено защото държа този Дайнов да си скъса дипломата, а не да изпаднем в дебати за кой комунист кой фашист и други религиозни теми. Позицията ми е за Стратегическата Необходимост да се въведат Насилствени (Гестаповски защото така ще ме разбере Велето, Комунистически защото така ще ме разбере Професорчето) методи за закрила!

За родители Естествено, че трябва службите за социална защита да се намесват и да осигурят на децата защита

Естествено е това да е описано при какви случаи може да се приложат насилствени мерки за отнемане на детето! Естествено е, че тези мерки понеже естеството им е насилствено, трябва да бъдат по-малко насилствени от Насилието, което евентуално би било причинено над детето в този и единствено в този случай тези мерки ще бъдат оправдани! Но уви там нищо такова не е записано! Записано е в националната стратегия за защита на "белите" деца в рБ: Насилие е: Всички форми на физическо и психическо насилие, посегателство или злоупотреба, липса на грижи или небрежно отношение, малтретиране или експлоатация, включително сексуални престъпления Умишленото използване на сила или власт (вербално или физически) срещу себе си, друг човек, група хора или общност, което води или има голяма вероятност да доведе до нараняване, смърт, психологическа вреда, лошо развитие или лишение (над дете е) Всеки акт на физическо, психическо или сексуално насилие, пренебрегване, търговска или друга експлоатация, водеща до действителна или вероятна вреда върху здравето, живота, развитието или достойнството на детето, което може да се осъществява в семейна, училищна и социална среда

понеже ще кажат някои хора е добре е описано, то да обясня: Може ли да ми разтълкувате какво означава според вас тези фрази: 1. посегателство или злоупотреба - ако взимате детски за децата си то със сигурност злоупотребявате. Ако сте решили да му купите нещо да яде, а то иска играчка то със сигурност извършвате и посегателство. 2. липса на грижи или небрежно отношение - Аз като личност имам право да определя всички действия на настоящите родители по света като абсолютно недостатъчни за децата им! Тук обаче моето мнение дали ще доведе до изземането им по субективни причини???? 3. вербално е много хубава дума и май обхваща доста неща 4. Има голяма вероятност да доведе - Така тук не вече не се въздържам и ще кажа: Всички с изключение на един в християнството умират. Та вероятността детето ми да умре клони към 100% 5. Абсолютно всичко е дефинирано като насилие освен НАСИЛИЕТО на държавата над тези деца!

Абсолютна лъжа! Хората се раждат РАВНИ и щом могат да си направят дете значи са квалифицирани за родители!!! Проблема е че има едни дето няма как да бъдат родители заедно с едни дето така или иначе са пропиляли шанса си да бъдат родители които много искат да казват на хората които са си направили деца как да си ги гледат! НЕ БЕ НЯМАТАЕ НИКАКВИ ПРАВА НАД ДЕЦА КОИТО НЕ СА ВАШИ!!!!!!!! Може и малко сложно да ти дойде изречението ама няма проблем. Щом такава безумна стратегия може да пишете и това трябва да можеш да го разбереш! Като толкова много ги разбират нещата вчера завършили психолози дай да видим как работят идеите им на собствените им деца????? Ахаааа ама те нямали и не били гледали и не били сигурни дали ще имат. Но са сигурни как се възпитава............

Браво господине! Хубаво ли ти е? А дано ти мине.

Защо ви става хубаво от лошото за другите, нали уж справедливост а.. освен ако не сте от мавзолея, тогава е простено..

Някои другари от форума са достигнали до макарите на Макаренко и там са застинали, героично космати! За тях е статията, четете другари и размишлявайте! ;) А света не свършва с вас слава Богу, нищо че не ви се вярва...

Този материал се нарежда сред най-лицемерните поръчки, които някога е изпълнявал г-н Дайнов, поне сред тези, които аз съм срещал. И какв е идеята на модерния комунист на заплата при радикалните либерали - само държавен орган може правилно да възпитава децата ви и това е ОРГАНЪТ на чичо джродж сорос. Само той може да ви подготви за светлото либерално бъдеще, в което колкото си по-богат, толкова си по-свободен. Толкова свободен, че може да “повъзпитаваш” деца, ако поискаш. Блгодарим на ултралибералния еничарин за кръвния данък, който вече ще се събира от “отворено общество” и ционистко-либералните му наследници.

Евгений Дайнов и "Дойче веле" е нещо като шумкарин (разбирай партизанин) съобщаващ, че се е преродил като капиталист!!!

другарят евгений дайнов пак си е заработил честно тридесетте сребърника. скъпи български родители, ако искате детето ви да избяга от вас чак в китай, то вEрвайте на написаното от евгени дайнов и публикувано в дойче юдовеле. :-)))

колко интересно... другарите не защитаваха ли Истанбулската конвенция и не бяха ли против другите работи, за които пише Евгени

защо другарю ме питате точно мен какво правите и какво искахте да направите???? третият ви пол не ви ли дава честен отговор на въпроса?

Та така и преди и сега важна е хранилката. С други думи баща му е хранен човек на червения фашизъм. Сина на "либералния" фашизъм ... Тоест либерален за "свойте" хора: Евгений Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в Пловдив, а по-късно живее в София [1]. Баща му Александър Дайнов е бил член на БКП и „рабкор“ – кореспондент на в. „Работническо дело“ – в Лондон [1]. Средното си образование получава във Форест Хил Скуул в Лондон [2]. Започва обучението си в Оксфорд през 1976 г. [1] благодарение на получена стипендия от фондация „Людмила Живкова“, а по-късно получава бакалавърска степен от колежа „Корпус Кристи“ на Оксфордския университет. През 1984 г. получава научната степен „кандидат на историческите науки“ след защита на дисертация на тема „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“

Скъпи българи, не четете нищо от соросолизците "Дойче Веле"! Колко българи познават в тяхната редакция, че да пишат такива неща? Това е вече откровена подигравка с прочутата българска търпеливост! А стратегията можахте да я видите лично какви помии има зарити в текста - но на машите но Сорос им изнася да лепят неадекватни оценки като "лъжи" - а дир-а не се свени да публикува в един ден новини за дела на българи срещу Норвегия заради децата им, а на следващия - анти-българските фекалии на "Дойче Веле"! Тези соросовски немски уроди трябва да бъдат забранени за фейк нюз и демонстративно неуважение към България!

Всяко стадо си заслужава съдбата-даже , ако трябва да го изядат вълците,ако не го пазят добре......

Този гей, който е написал статията да не учи кой какво трябва да прави, а да си завре акъла там дето слънце не огрява ...... Глупости от тъп и ограничен човек не желая да слушам и чета ....

Ми защо четеш тогава, бе, другарю? Да не е заради партийно поръчение - за да можеш да "коментираш"...

Какъв другар бе соросоиде, не разбрахте ли че тези фашистки практики няма да минат тук, това че си прост и не четеш те прави само смешен с тъпите си квалификации!

Общество, в което единственият господар са парите, не може да бъде свободно! Точно това потвърждава с писанието си дайнов, който определено пише и говори (не само сега) за пари! А Ерих Фром би определил такъв характер като непродуктивен - пазарен, ако не се лъжа!

Авторът на статията е болен мозък. Само едно нещо искам да ми обясни: Защо през лошия комунизъм нямаше такива изроди по улиците както има сега? И защо 95% от циганите работеха? Не казвам, че комунизмът е добър, ама има какво да научим от него - за това какво е ред и държава!

Не казваш, че комунизмът е добър, защото си го написал...

Има няколко такива и ги въртят по либералните медии с биографии от комунизма- с онзи плам в очите, с този наведен манталитет да обслужат и сега минаха на нова служба... Тез хора трябва да обслужват, да раболепничат и да се слагат, да дразнят нахално хората и като получат негативната реакция да чакат сребърника, но вече удовлетворени, а и предизвикани, направо "пострадали" от дивата тълпа... Новото поколение- вече по- скоро по чужбина са къде по- спокойни, без тези фрустрации и генерални обобщения на вечно сравняващия бивш неволен комунист. Дайновата истеричност е доказателство за нашата нормалност, за мълчаливото и спокойно хетеросексуално мнозинство ставащо сутрин рано, гледащо деца /да, деца/ и живеещо в тази красива страна.

Тази "претециозна" статия не казва нищо друго,освен да "оплюва" традицията на българите и по същество е наистина един "тюрлю гювеч" (ползвано от текста)! Но какво друго би могло да се очаква от Дойче Веле!?

Достатъчно е да видиш, кой защитава тая фашистка конвенция и да ти стане ясно каква е....а deutsche welle си е известна гнусотия

Жалка статия. Та нали от подобни външни поуки стигнахме до тук с възпитанието и образованието. Ама нали точно това е крайната цел - хедонизъм и консуматори до безкрай. Сега само с умиление говорим за образованието ни преди 30 г. в ЦЯЛА България. Пиша това, без някой "крайно десен и фундаменталистки елемент да ми плаща" и не искам да ви слушам дойче бозите ви!

Само от това .... "В дъното на този театър на абсурда са крайнодесни фундаменталистки групи. Надлежно организирани и финансирани, те искат преследване на всички, които не живеят в рамките на "традиционното християнско семейство", смятат инвитро оплождането за дело на Сатаната, а образованието - за нещо крайно опасно", ми става ясно "кой-кого". Благодаря ви "Дойчовелевци" за назидателната статия. Та тя не е по различна от това което искат излямистите - да сме "правоверни", да сме от "правата вяра" . Иначе финен срез на .......... Аз, като див българин, както ме определяте, ще ви кажа да обяснявате как се грижите за правата на жените на ония поруганите жени в Кьолн. А и не само там.

Напълно извратено твърдение, че "живеене в рамките на традиционното християнско семейство" е толкова престъпно, колкото и "обявявянето на образованието за опасно"! И има индивиди, които адмирират това! А пък и като забъркат изборите, просто да се чуди човек що за олигофрени виреят по нашите земи!

колко злобни са станали таварищите преди да изгубят и тези избори, лее се жлъч и сополи като река волга... хаха

Иска се лечение - дълъг, устойчив, неотстъпчив процес на елементарно образование на българите и на българските политици. Иначе не децата на българите, а самите българи ще продължат да се държат като диви животни.

личи ти, че не си добре...

И ти, и авторчето си бръснете краченцата, нали?

Това не беше за Вас, а за "+++++!"

троле, от кое нпо си

Нямаш ли поне син на 24 и дъщеря на 20, въобще не си прави труда да коментираш неща, които изобщо не разбираш.

децата имат ПРАВОТО да пораснат свестни, отговорни и дисциплинирани хора! А средствата за постигане на това нито влизат в правата им, нито са твоя, или на когото и да било друг, работа, ОСВЕН на родителите им. Ако питаш едно дете какво иска, то ще ти каже, че НЕ ИСКА ДА ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ, и по цял ден иска да играе, да яде и да спи... или да си цъка телефона. САМО ЧЕ ТО ТАКА ЧОВЕК НЯМА ДА СТАНЕ! Е, нарушаваш ли му "правата", като не му играеш по свирката? Жалката ти позиция е въздух под налягане, нещастник. Иначе казано - ПРЪДНЯ. И... ах, защо ли се разсмърдя на дойче зеле?!

отгледал съм 6 деца (не всичките мои), децата гледат примера на родителите си, а не заплахите и наказанията им, та внимавай какъв пример даваш и чети повече и не мисли че понеже си РОДИТЕЛ имаш права на терорист!

нормалният човек не злоупотребява с правата си, за разлика от джендърите като тебе, на които всичко трябва да им е написано с големи червени букви, за да не си изсушат кучето в микровълновата.

и до "тероризма" ли опря, смешник? Още някой "бъзз-уърд" няма ли да вкараш в пропагандата? Пробвай с "канибал", "педофил" или нещо подобно...

Не се съмняваме, ама никак, че и 16 си отгледал. Я се похвали поне - успя ли да опрашиш някое от тях?

Скъпи български модератори, прочетете този текст! ;) Ако се напишат 2 реда глупости, обиди и заплахи, този текст често го оставяте. Но ако човек се потруди да наше голям коментар, подробен, с факти, дори цитиращ закони, то той почти на 100% просто изчезва.

а самият афтурь!

Хай-после да се намери един човек с ясен поглед върху нещата - Да, мога само да потвърдя, че в Норвегия педофилията, ученето на децата във 2-ри клас още колко е хубаво да си смениш пола, и съществуването на т.нар. Детска Полиция е ФАКТ. Последната се финансира от държавата и има една единствена цел - при лек възпитателен шамар и/или повишаване на тон от страна на родител към дете - Детската Полиция отнема насила детето от родителя и го дава на норвежко (често еднополово) семейство ! ........ Говоря само за нещата, които съм видял с очите си. Няма да споменавам за отминали неща .... като например - по закон, до 1972 година, циганите в Норвегия са подлагани на задължителна химическа кастрация ...... Иначе - много културни, много интелигентни и най-вече хуманни .... нали така ?!

Явно си отгледан от такова “еднополово” семейство...

си малоумен трол! Вземи си сороските сребърници, защото скоро няма да има кой да ти ги дава!

Що за медиа сте, пускате ни позиция на едната страна! Не съм ви "скъп" родител! А съм мишена на вашите долни интереси!

Честит празник, Косьо. Не се изненадвай. Нашите "журналисти" за пари всичко дават. Дават и майка си и баща си. Поне в дирчето е така.

Ти колко деца имаш, че ръсиш акъл за неща, които не са ти ясни? И с колко български семейства комуникираш, че говориш глупости? За к'во ли те пита - ИЗБЯГАЛ там на метенкото и вече станал по-католик от Папата...

той комуникира със сорос - оттам си получава финикийските комуникации!

Виждам кой пише, в случая - корифеят на неолибералната проджендърска пропаганда, дегенератът Дайнов и оттам насетне чета по диагонал. Това ми е достатъчно да си сложа и Дайнов и писанията му за пореден път на оная работа!

Зная, че винаги когато ми се прииска да прочета че съм "необразован дивак", че бягам от модерността, че нищо не схващам от съвременната цивилизация, мога да разчитам на Дойче Веле да ми напомни. Още по-обидно е, че морализаторстването идва от Германия, която до 19 век е живяла в средновековието, а Възраждането настъпва в нашата "дивашка" държава 2 века по-рано.

Германия е пропада.

Макс, най-хубавото от всичко, е че необразованите диваци постоянно натрапвате на всички невежеството и глупостта си, та човек може да ви разпознава отдалеч. "Възраждането" (Ренесансът) в Германия настъпва във втората половина на 15. век. и доказателства за това можеш да откриеш в работите на немски мислители, като Конрад Келтис и Йоханес Ройхлин, художници, като Албрехт Дюрер, редица значими архитектурни шедьоври от 15 - 16 век, немските ренесансови композитори от този период и т.н. Българското възраждане от своя страна започва три века след немското, през 18. век и продължава до освобождението...

Ренесансовите стенописи в Боянската църква от кой век бяха, нихилистично докторче? Гугъл можеш ли да ползваш?

За първи път чувам, че "масовият българин" бил "неубеденост в половата си принадлежност" !??? Кви са тия глупости?

Скъпи български родители, авторът мрази вас и вашите деца. Не му обръщайте внимание. Не четете този текст. Грижете се за децата си. Ш

Браво Евгени, браво Дайнов!!!