Скандали за свободно плажуване на "Перла" край Приморско

Концесионерът забранява на летовниците да разпъват собствени чадъри и хавлии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мафия. Нищо повече. На всички плажове е така. Целият плаж е зает с празни чадъри и шезлонги. Който не иска да ги ползва го пращат там, където канализацията се влива в морето. И за да няма скандали, вече със закон ще забранят хората да си носят собствени чадъри и хавлии - уж само на дюните. Нали се сещате, че всеки хотелиер ще сложи една табела с надпис ДЮНИ и иди че доказвай. Отново някой хора вместо слуги на народа са слуги на мафията. Затова всички Българи ще ходят в Гърция.

Г-жа министърката, да пообиколи отново плажовете. В Бургас, например, консеционерът на Северния плаж, е дал разрешение за джет зона, в зоната за свободно плажуване. Шум от джетове, мириз на бензин, останаха да плажуват само руснаци. И г-н Кметът, трябва да се позаинтересува, защото това ощетява и общината. Туристите бягат г-н Кмете !

От министерството трябва да прочетат коментарите под тази статия и повече не е нужно за състоянието на нашето море. Разбира се има и изключения...но.

Ходете в Гърция, там законът ви позволява да плажувате , даже и пред редиците чадъри на арендаторите !! Да не говорим за всички останали предимства и екстри !!

Заради тези рекетьори, дето ни набутват да плажуваме в храсталаците, спрях да ходя по нашето море. За мен Гърция е символ на спокойно море. Нямаш усещането за постоянен рекет и не ти се налага да се пазиш да не те преметнат. Говоря като цялостно преживяване, не само за плажа.

Аз като си плащам, не искам край мен да лежат хора на хавлии и да трябва да ги прескачам да стигна до морето. Всяка монета си има 2 страни. Ако концесионерът спазва наредбите, значи е в правото си. И изказвам само друга гледна точка, не почивам по българското черноморие - като си плащам, искам да получа съответната услуга за парите си, а в България това няма как да се случи.

От както преди около 5-6 години спрях да ходя на почивка по родното черноморие като цяло почивките ми минават доста по-спокойно. Иначе има няколко места, на които бих отишъл по нашето Черноморие, но цените им са доста солени в разгара на сезона.

не е разделено както е в нормалните държави. платена зона 50м после свободна 50м и т.н. Какво е това беумие свободната зона да е само в края на плажа. Некадърници ли пишат тези наредби или прибират пликове

Некадърници пишат наредбите И прибират пликове.

Все още не разбирам защо си го причинявате?! След като не дават, просто не ходете и глупака концесионер ще духа супата. Но не, българина е все още с робско мислене дори да го тъпчат той пак си мълчи.

Затова в Гърция! Плажове колкото искаш - с заведения или без, както ти харесват. Не плащаш такса, само консумация. За 6лв - фрапе и мин вода. И заведенията им са по-хубави и по-вкусно, а за отношението да не говорим.

На въпросните "концесионери" трябва да им се сложи следното условие: Поне 50% от разположените чадъри трябва да са заети, и да е платено ДДС и отчетена печалба за тях. При това положение да слагат цени каквито си искат. Но ако се окаже, че обявената пред данъчните цена е различна от прибираната, затваряне и всички "екстри", които прилагат данъчните.

А бре какво условие ?! Да му стои празен плажа и после да ми реве че сезона бил мнооог слаб. ... Все ми е тая...Другия ваеиант е да пере пари от наркотици и друг незаконне бизнес..

Концесията е еврейска форма на пладнешки душмански грабеж на ресурсите на страната. Държава ние нямаме от 1989 година. Ние сме в територията на жидоянкин протекторат, управляван от техни слуги, антибългари и родоотстъпници, чието предателство се заплаща с утвърден отгоре безнадзорен грабеж на каквото им се хареса в тая старана. Само да не пречат на световните акули да ровят и грабят те каквото си искат! Та докато тези предатели гниди днес от ГРОБ са на власт, няма да се премахнат концесиите. Иначе по много места в света, общините си подржат плажовете, даже и по-добре от мутрите. Винаги може да идеш и да се оплачеш, а сега на арменския поп ли?!

и преди 89-та нямахме държава, щото я бяхме преотстъпили на братушките.

Кажи, че не мога да се сетя къде в Израел има платена и не платена зона! На крайбрежието на Тел Авив има и безплатни огромни сенници до самото море.

Министърката да задължи концесионерите да поставят на плажовете подробна схема, утвърдена от Министерствота на туризма, за платената и неплатената зона! Толкова е просто. Минават плажуващите, правят справка и сверка по схемата, за да няма спорове. Докога тия мутри и грабители на държавни блага ще се разпрореждат с националната собственост - плажовете. Кога някой им влезе между техните чадъри, тогава да вряскат! Зад чадърите може да си слага задника всеки.

по много от плажовете има такива схеми. Доколко са верни не съм проверявал.

Ами тия горе са виновни. Защо не направиха като някои други страни - 50 м сектор с чадъри, 50 м без, и така по целия плаж. А те си дават едни измислени схеми, където свободното място е отзад чадърите или някъде по краищата, и да - като цяло е 50% /в най-добрия случай/. Скоро бях на плаж на място където пък м/у табелите Охраняем... беше само в чадъри и сепарета, т.е. излиза, че свободния плаж бе само ...извън плажа. И това ли е утвърдено от министерството?!

На 18.06.2018 отидохме с жена ми и детето ми на плажа на Перла, така като сме го правили последните 10-тина години по простата причина че преди 10 години се прецакахме и си купихме апартамент в Приморско, иначе сме от София. В началото бяхме много изненадани, че от всичките стотина-двеста чадъра на плажа е зает само един от две мадами, останалите бяха свободни - пълна пустош.Бях озадачен, но бързо разбрахме - бяха вдигнали цените от миналата година - сега чадъра беше станал - 10 лв. , както и шезлонга - 10 лв. Цени като на Слънчев бряг.Отказахме се да плащаме, както правихме до сега и решихме да се върнем и да си вземем чадъра от вкъщи. В този момент една мутра пред очите ни изгони две семейства, които си бяха си опънали чадъри в свободната зона от миналата година. Изпрати ги някъде към кея при скалите - там вече била свободната зона. Като видяхме наглото поведение на мутрата и изхвърлените летовници си запалихме колата и решихме повече да не се върнем там. Разбишкали са старите заведения и строят дървено заведение на 3 етажа, говори се че са го взели Диневи и това ще е края на познатата ни Перла. С виски цени и мутро-поведение ще бъдат изтласкани нормалните хора и ще бъде поредния мутренски рай по нашето море. Остава ни дилемата как да се оттървем от апартамента си , който 10-та година за да стигнем до него ходим по една кална и прашна 300 метрова улица и поради продължаващата липса на асвалт сгрумоляса цените на имотите и масово се продава, но не се и търси /справка - ул. Лагуна 15/.Улицата е лунен пейзаж 10-та година и 10 блока тънат в мизерия, но нямало пари за асвалт, според корумпирания кмет. Жалка българска картинка в страната на мутрите

Нали знаеш, че докато има риби, ще има и рибари? Толкова по повод "апартамента".

Щом в Гърция вече има коли е Бургаска и Варненска регистрация нещата са ясни.Никой не бяга от хубавото,но от диария,хранително отравяне,стара храна всеки бяга и не се връща.После министърката да обяснява колко е успешен бил сезона,но за кого...нито за обикновените хора нито за държавата само за шепа престъпници .

Останаха ,ли българи които да ходят по нашето лайномирие.Вече и румънците ни прескачат само пияни англичани и бедни руснаци.

Ма отивайте си в Гърция бе ! Първо никой и не подозира,че вие сте в някаква дилема къде да ходите на море.Второ никой не е умрял за мизерните ви пари оставени в Китен или приморско и ако сте от тая кръвна група българи,които не са чували други плажове,то вие по-добре наистина отивайте в Гърция.На никой не му пука за вас така или иначе тук : Д Просто бълха ни охапала нас на морето за вас...никога,ама никога Гърция няма да е по-евтина от България и това много добре си го знаете като отидете 100 човека на газ с кофите храна..айде моля..клошарската работа..Има плажове и заливи, в пъти по-прекрасни от това,за което сте мечтали тук,но добре че ниога не сте ги чували,нямаме нужда да ги осирате. Отивайте на каманак Гърция в солената вода и изобщо не ни занимавайте с вашите терзания. По принцип морето е за туристи,а не за мизерни и нагли клошари като вас айдее

Ти от кое село си?

Че кой иска да ходи на евтино море, да се блъска с пияни англичани и да плува в лай–ата... :)))) ЩЕ ме спукаш от сме бро...

dotan

Ако търся качеството което получавам в Гърция в нашенските курорти трябва да платя поне колкото в Гърция, при това местата където ще получа това качество се броят на пръстите на ръката на пиян стругар...

А, бе наглец, то ходил ли си в Гърция ? Не си, и не знаеш как е като гледам писанията ти ! Прав си само за едно, че нашето крайбрежие и плажове са по-добри ! Но с тези поставени от горе концесионери е лошо, а ще става и по-лошо..., затова Гърция...с предимство !

Скоро ще дойдем една бургаска група ей така 15+20 човека да ни изгониш,маняк !!! Така бяхме и на отманли в "на Ахмед Доган " плажа и злобната охранка беше много вежлива нещо тоя път... В цял свят чадърите ЗА КОНЦЕСИОНЕРА, по закон, са НЕПОЗВОЛЕНИ ДО ВОДАТА И ТРЯБВА ДА СА МИНИМУМ НА 30 МЕТРА ОТ МОРЕТО !! САМО В БЪЛГАРИЯ Е ОБРАТНОТО ..МОЖЕТЕ ДА СЪДИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪД ДЪРЖАВАТА.. А ТИ КОНЦЕАИОНЕРЧЕ ВНИМАВАЙ ДА НЕ СИ ОТИДЕШ ПО БЪРЗО. НЯМА ДА МУТРЕЙШ СМЕШКА..СКОРО ИДВАМЕ И ПО БУРГАСКИ ЩЕ ТЕ НАУЧИМ НА ОБНОСКИ: )))

Около Перла няма никаква река, която се влива в морето. Единствената река, която е наоколо, е Дяволската река, която е на южния плаж на Приморско.

чадъра на терасата, люлещ стол, легена под краката жената тръчи за бира скарата до мене?! Оти ви са тия грижи мутри, гюрюлтия, паркинг, касетофона с Лепа Брена и живот немаш грижа.

Бай Юрдане, къде тва? В люлин или в Дружба?

Какво се бутате тука бе. Ей къде е Гърция, там всичко си е наред. И водата чиста, и плажовете са си плажове

Не плащам сянка,чисто море,спокойствие от кражби.Аз се чудя ЗАЩО още ходите на мутренското бетонирано море.А тая конската какво промени нещо в полза на туриста.НИЩО........а може би промени ,,банковата си сметка,,

Капитализмът убивал Той ще убие и туризма в България.

Не е така. Друга е ричината. Ето и TR и GR е капитализъм, но там плажовет и отношението е друго. Значи проблема е чипа на тукашните "капиталисти".

Лакомията на селяците е виновна!

Уж всеки бг-гражданин имал правото да ходи където иска и да има достъп и да ползва, но уж.Зимата мутренските интереси се преселват по Пампоровец, лятос - край Локвата.

В Гърция, идват и ти копват допълнително чадърче, ако са свършили наличните. После се опъваш и си викаш биричка, фрапенце, нещо друго и си лежиш - за чадъра и шезлонга нищо отделно не плащаш. По-глупави ли са гърците с този модел, та привличт много по-голям поток туристи?

Търся гуми за авди 1969година Давам базплатен душ

Слънчев брят чадър 10 лв шезлонг 10 Така е Шезлонгът без чадър не върви и обратно Какво пищи си министерката или други фантази писатели?

ква искаш де? наи имаш вода? ние за съжаление имаме политици мааалеее

Министърката на мутрите да намалу сянката,,от24 лв на 20лв,,А в Гърция за три евро всичко като си пиеш хубаво фрапе,а даже има на места сянка без пари.От години наред ходя на чистото им море и не по скъпо от нашето.

Все се правим на тарикати и после се чудим защо клиентите не идват при нас, а бягат.

изкупвам износени презервативин Моля за контакт

Отивай на платения плаж и си набери

изкупвам износени презервативин Моля за контакт

Концесионирането е най-мутренският остатък от деветдесетте, който сега живее втора младост по обясними причини. Кога ще се върне конституционният ред в тази изстрадала територия?

Някой, ходи ли изобщо на подобни места? Лично аз съм ги отсвирил последните 15- 16 години. Почивката е за почиване, а не за трошене на нерви и пилеене на пари по разни диваци, които са решили че искат да си купят новия модел на Порше с 30-40 дена работа (изнудване) в годината. Без мен и семейството ми и тази година, догодина ще си помисля отново в началото на сезона, но не съм оптимист....

Аз престанах да мисля. Има възможност - отивам на юг. Няма възможност отивам на югозапад! На л@йноморието не съм ходил на почивка от 2006г. Няма и да ида!

Миналия уикенд бяхме на Тасос, на един скромен плаж с две капанчета на него . И от двете ни каниха да ползваме техните чадъри и шезлонги.Безплатно, без изискване за консумация. Избрахме това , в което работеше българка.

На Тасос стана "пренаселено". Няма кръчма, в която да не те обслужат на български или руски. Тегаво е вече. Трябва отново да вдигнат цената на ферито, че то и много туристи не е на хубаво... Днес е модерно да се слеза чак до Пелопонес. Но в Гърция има една зависимост - колкото по на юг, толкова по-скъпо. Засега само това помага да не срещаш пияни булгаристански боклуци! Едно хубаво място като Керамоти, днес е пълно с "туристи", пристигащи в 6,30ч сутрин с автобуса на плаж от България... с дисагите, с виковете, с мръсотията и изпражненията, които оставят след себе си. Няма такава отврат! Вместо да копаят царевицата на село, тръгнали на плаж...

Миналия уикенд бяхме на Тасос, на един скромен плаж с две капанчета на него . И от двете ни каниха да ползваме техните чадъри и шезлонги.Безплатно, без изискване за консумация. Избрахме това , в което работеше българка.

Жалко, ходех по за няколко дни точно там и никога не е имало проблем. Считам, че като правя оборот на плажното заведение, това е достатъчно. Но в Приморско с всяка година все по-трудно се намира свястно заведение за хранене. Пренаселено и шумно е. Затова тази година избрах спокойно местенце, надявам се без алчни мутри... Местенце, където нощем да виждам звездите. В България, защото идва по-скъпо за сам човек с нощувките в Гърция, а Турция не е достатъчно цивилизована за моя вкус. Ако и да е лайняно Черно море...

така де нема да се видим на нашето море - но в Гърция....Айде , че утре рано ще тръгна за да стигна на плажа в Ставрос около 10:00! ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ще паркирам колата на 20 метра от плажа... безплатно! и ще си опъна моите 2 чадъра! После ще пийна узо или бира с рибка или каквото ми душата поиска.. И ще дам поне 50евра за такива неща , а нашите цървули.... да ду..ат супата

Добре дошли на "почивка" в Мутроландия.... Ако не отидете на плаж в най-неприятната част на плажа може и да си искарате нещо.....най-малкото скандал с "момчетата"

Яааа, "момчетата" могли да четат и да пишат минуси...

Преди години бях свидетел на една много любопитна случка на плажа на курорта Сани - първия ръкав на Халкидики. Който е ходил там знае че това е луксозен комплекс с 5 звезди хотел, вилно селище и марина. От плажната ивица приблизително 1/3 е заета от комплекса и ползването на чадъри в тяхната част се заплаща - едно от малкото места в Гърция където съм виждал да се плаща. Та, 2/3 от ивицата е свободна и има предостатъчно място. Идват обаче от някъде две гръцки баби с торбите и чадърите и се разполагат току пред първата линия. След малко идват две момчета от охраната на комплекса и най-УЧТИВО помолиха бабите да се преместят само няколко метра където започва свободната част. Това на което бях свидетел бе изумително - бабите най-възмутено им вдигнаха такъв скандал че момчета се обърнаха без дори да спорят и си тръгнаха. Никой повече не дойде да тормози бабите, а аз само си предствях как ако това беше мутроморието бабите щяха да са набити за назидание а багажите им хвърлени в морето...

Подобна случка, само че с друг край на втори ръкав, района на Вурвуру. Заведение с плаж, до него хотелче с прекрасна плажна ивица, но без чадъри, точно започваше сезона. Българско семейство беше изгонено с караница от една гъркиня,затова че си слагат хавлиите пред нейния хотел. А нямаше други хора там, на никого не пречеха. Тръгнаха си хората. Просто станах свидетел и на това, знам че не е практика в Гърция.

на морето и хич ни ми пука! На 3 минути съм от плажа в Бургас и не ме интересуват концесионерите, макар, че ги ненавиждам, да бяха дали и северния плаж на Община Бургас!!!

един гейбераст, в подкрепа на най-големия крадец измежду кметовете (плажа Корал), завоалирано.

концесионерите, мутри, мошеници, мафиоти! Всички до стената с Ангелкова и разстрел с картечница!!!

Зарди такива самозабравили се селяндури/концесионери ,от 10 години ходя на море в Гърция.Кристална вода,хубава храна и културно обслужване.Получавате много повече и по-добро качество за същите пари.

Плащайте дебело ! Аз съм шефа ! Иначе - ше ви пребием ! Така е в БГ-то и така ще бъде !

Ако не плащаш,ще те гледам на криво или ,,такса стол,,В мутропладия е така.Гъците умеят да то вземат парите,а нашите грабят като за последно

Анти

Ето защо народа ще отива в Гърция и Турция,а нашите шебеци ще пълнят гуши на политици и ще правят какво си искат.

Правите евала на тези самозабравили се печалбари? Заради такива тарикати забравих българското черноморие. Вместо да отидеш на почивка - отиваш да опъваше нерви с концесионери, които са отредили свободна зона в края на плажа при скалите и боклуците. Бабички и синовете им, кото се запазили местата да паркиране по улиците с бутилки от минерална вода, като че улицата им е бащиния..... Нацепени батки, оградили поляните около плажовете и събират пари за паркинг... Ако отидеш да се оплачеш полиция или градска управа ще те пуснат по пързалката, защото най-вероятно са братовчеди с концесионера или обсебилия улицата. А защо трябва да си развалям почивката и да ходя да се оплаквам тук и там????? Няма да харча парите си за да издевателства някой си над мен. Ако някога печалбарите по морето започнат да уважават почиващите и парите им може да подаде е върнал по нашето черноморие. А до тогава - без мен!

Кой е министър председател?...Чии са 240-те проститутки на мафията? ...

не обиждай проститутките като ги сравняваш в онези безполезници и престъпници!

Така ще е цигания до средата на септември

така е в България затова ходим в Гърция

Какво правите по българското Черноморие? Мръсно, скъпо, мутри, идиоти, простотия.... Идвайте в Гърция, отивайте в Турция, а може и в Хърватия. Навсякъде ще ви посрещнат любезно и възпитано, няма да ви лъжат и мамят и срещу два пъти по-малко разходи ще имате една чудесна ваканция! Оставяйте нашите мутри сами да си търгуват помежду си. Само така ще се научат да ценят туристите, гостите, които ги хранят!

Като си на море в България да те гонят,онзи ден се прибрах от остров Евия в Гърция.По ефтино по чисто ,никой не те гони

Поредният селяндур решил да забогатее бързо..

Alchnostta niama krai..... Izvinete za latinskite bukvi, niamam drugi.