Скандалът с подводниците: Макрон поема голям риск, като се конфронтира със САЩ

НАТО е отслабен до степен на нефункционалност заради липса на доверие, а ЕС не е единен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тука явно има нещо повече от едни подводници. Сумата въобще не е малка, но такива сделки се правят и провалят всяка година. Единственият паралел, който мога да направя е с провалената сделка с едни кораби, които Франция строеше за Русия, но развалиха сделката заради Кримската история.

Как може да се конфронтира мъШ срапонисван от бившата си учителка - с гъзъ напреде.

Може и с лице напреде, стига страпоня да е озада.

Прецакването за Франция не е ли за Ядрени подводници на стойност от 55 милиарда долара ??? Защо по-долу коментират дизелови деигатели и 5-6 млрд $ ???

Радев лобираже за “Грипените” - Шведски самолети ( като Волво и Сааб !?!), а не за френските “Мираж”-и -!! Нещо ги бъркаш “тия двата щата”!!

Дали само търговския интерес е водещ в тази сделка? -Франция предлага ДИЗЕЛОВИ подводници -САЩ продават ЯДРЕНИ такива Евентуален противник на Австралия е Китай! Как мислите - при коя сделка ще има паритет на силите?

Беше ли макарона един от първите който се радваше на избора на Байдън, сега е един от първите който глътна вода. Меркел малко се забави ,но и газта още не е потекла по тръбите.

"отбелязва "Ню Йорк таймс"."

Американците, винаги са си гледали ПЪРВО ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ, ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА. После вече съюзнически и партньорски. Жалко за Макрон, ако чак сега го осъзнава това, надявам се да си направи изводите за напред. Харесвам страната им (на американците), ще ми се поне един път в живота да ида за седмица-две там, да разгледам, но политиците им са отвратителни егоисти.

Да си спомнят французите как откраднаха 1 милиард от Русия за Мистралите. Всичко се връща.

Недодяланите кравари САЩ , го начукаха на голяма държава,.. ...Уж съюзник като Франция...без да им пука !!! Напълно Зависимата и Подчинена територия...България...краварите САЩ я имат за пачавра,магистрална кучка. САЩ са враг ,но никога партньор на никого.

Може да вземем френски подводници и самолети... Да говорят с Служебното правителство.

Нали той лобираше за Миражите.

За Грипен, онова на което се вози не е Мираж, А Рафал. Наскоро Гърците си купиха Рафал, както и Хърватия . Нашият конкурс умишлено беше направен така, че друг самолет освен Ф16, да не може да се избере. Включително Германия и Италия ни предлагаха Юрофайтери. Борисов си мислеше, че така ще получи закрила от Сащ, видно тя не трая дълго. Но след предателството към военната икономика на ЕС и от там му ритнаха столчето.

Че Ману да не е по-лабав от талибаните? След като се видя, че който се озъби на американците получава подарък от поне 90 млрд. във вида на техника и зарязани пари в брой, а след това американците започват да му се лезят, що па да им се плаши? Хем американците този път не успяха да направят талибаните ядрена сила, обаче Франция е третата такава в света и то постигнато със собствени средства. Геронтофилът хич няма какво да им се церемони на тия дъртофелници начело на САЩ - той точно на такива се наточва.

Оттук оттам прегледах тази статия.Франция нещо го дава тежко.Знаем ги французите,често ядат лобут в войни.Трябва да са благодарни на САЩ,в две войни ги спасяват.

Охо, имаме историк любител. Нещо да кажеш, че в ПСВ Франция е победител? А нещо за Наполеон да си чувал, който накрая е победен от "коалиция между всички"? А за Карл Велики нещо? Пък най-вече да кажеш нещо за това, че без Франция нямаше да има САЩ? Франсетата са тези, които разбиват англичаните както по море, така и по суша, докато континенталната армия още се е учила от коя страна се държи мускетът. Американската независимост е 90% френска заслуга във военно отношение.

Европа се тресе и втриса без газ, скъп ток и висока инфлация. Америка е вътре с хиляди милиарди като никой не знае какъв ще е изхода от кризата им. Миналата зима Тексас замръзна, тая година целия югозапад остана без вода и насажденията им изгоряха. Те играят номера на целия свят, включително и най-близките си съюзници и очакват че Китай и другите засегнати (като Франция) ще им простят. Нещо не е наред... някакъв призрак броди по света....

Да, призракът на лявата простотия

лявата БЛМ, факт.

Американците показаха отново педераслъка си. Егоизма и дебелоочието им няма гранци.

шакал до шакала и големо ръфанье.

Макрон скача и е прав, защото скандалът е голям и, най-вече, много скъп за Франция! И човекът си защитава национелните интереси, него "конграчулейшънс!" не го грее! Обединените англо-сакси накараха Австралия (е, тя си е английски доминион, може и да има министър-председател, но държавния ѝ глава е английската кралица, все пак) да откаже от вече сключена сделка с Франция за доставка на подводници за 4-5 милиарда евро, кот поръча такива на САЩ и Великобритания. А като добавим и отказаните преди 2 -3 години, отново под натиска на САЩ и Великобритания, вече поръчани (към оня момент) от Русия кораби тип "Мистрал", финансовите измерения на това "приятелство" със САЩ вече стават доста сериозни... Та затова скача и ще скача Макрон, той вече има примера на боготворения от всички французи ген. де Гол, който дори извади Франция от НАТО!

Е, чак от НАТО не е излизала Франция при Де Гол, но е факт, че само те скачат на САЩ и разчитат на себе си - затова са третата ядрена сила в света, а най-съвременните МКБР с подводно базиране в момента са френските. Австралийците въртят и сучат, че в новата обстановка вече дизеловите подводници не вършели работа и затова минават на американски атомни. Само дето и франсетата имат много добри атомни, та и този аргумент издиша.

Ако забележите където и да е по света някаква мръсотия и потърсите причината, винаги ще откриете американска ръчичка, или в краен сучай американсксопръстче.

Най-много да го ошамарят бабоеба. Няма да му е за първи път.

И поредна стъпка в посока на обединена европейска защита. САЩ вече не са съюзник на ЕС, каквото и да говорят. Американските войски в Германия са си все-така окупационни, както и вренските и английските. А Германия си е мотора на Европа. Могъща индустрия, примитивна банкова система (което я прави изключително устойчива на каквито и да е кризи, "внесени" от вън), работливо население (въпреки упоритите опити да бъде разводнено с разни близкоизточни елементи). Съвременна Германия и заплаха за Америка и надежда за ЕС. Французите и германците отдавна разработват съвместни военни проекти - и на танкове, и на самолети както и на разни защитини системи. И това хич не е кефи американците. При една обединена ЕС армия, всякакви американски военни джиджявки ще спрат да се продават на европейския пазар. Пазар за 16 трилиона евро. Аз лично, искрено се надявам това да се случи колкото се може по-скоро. Ние сме европейци. Не сме азиатци, въпреки, че доста се опитваха да ни приобщят нататък - и турците, и "братята". Не сме и американци. Европейци сме.

Американчетата изоставиха всички свои съюзници в Авганистан. Правят си паралелна с НАТО воена органзация и не им пука за другите. Изпързаляха Франция със 66 Милиарда Долара. До края на годината ще избягат от Ирак. Кой ще бъде следващия излъган в списъка, а? И все пак: Честито на печелившите ...

Целия Свят завижда на държавите закачени за вИликая и прИкрассная Рассия - туй Цирия, Венецуфела, Биларус, Армения, Куба, Централно-Африканската Республика ...мани мани - само щастие и просперитет, затуй давай да ревем за 'прекараните' французи. Апропо, как върви строежа на ваште ватни 'Мистрали' - дет щяха да са още по-убави и страшни от френските? Ше ги пускаме ли скоро на вода :))

абе, джендър, ква русия кви пет лева в тази новина? трол нещастен.

Като член на НАТО и ЕС, България на чия страна е, на Франция, или САЩ ????

А на некой дреме ли му изобщо на чия страна е ...?

""" Макрон няма да ходи в Ню Йорк, за разлика от британския премиер Борис Джонсън, който ще се срещне с президента на САЩ Джо Байдън.""" Да се разбира ,няма да ходи на килимчето.Дали Франция си спомня случаят с "Мистралите",които бяха капарирани от Русия.Тогава,Франция беше натисната много силно от САЩ да провали сделката в името на североатлантическото единство е направи го..Е, сега се видя се колко струва това единство.То съществува ,само и единствено ,когато е в полза на САЩ

И кво е НАТО? Англосаксонски военнен клуб! Нищо чудно че Франция никога не е имала желание да се интегрира напълно в него! След излизането на Англия, няма логика и интерес Европа да е част от НАТО. Трябва нов военнен съюз само с държави от ЕС. САЩ няма нищо, което ЕС да не може само да произведе със същото или по добро качество. И самолетоносачи и самолети и танкове..ЕС може всичко да си направи. И повече население има дори от САЩ за по голяма армия. Същото БВП дори!

Прави жалки опити да си вдигне имиджа, докато гражданската война във Франция чука на вратата. Преди няклко месеца беше почнал да джафка срещу Турция, но надъханите френските кораби бързо дадоха заден...

Препирните с тюркието не бяха прелюдие за война. Просто постановки. Нали се сещаш че една държава като тюркието с военнен индустриален комплекс който е джудже в сравнение с френският (и ползват вносни кораби докато френцузите сами ги правят а до я) не може реално да се противопостави дългосрочно на френскияпт флот. Дето се вика само френският самолетоносач е достатъчен да държи в шах вносните фрегати на тюркието. Благодарение на интеренета, обикновеният турчин забрави историята и си въобразиха че са голяма работа...били изпратили сателит, се похвали мустакатият пехливанин преди 2-3 месеца. Еми България го направи началото на 90-те :-) Щели, вика пак на едно турско пристанище, сами да правели корпусите на военните си кораби. Ами ОДЕСОС Варна, това от бая време го може :-) Страшни дронове правели...ами който се интересува знае че правят само корпуса..най вашните компоненти са внос от 5-6 западни държави..тюркието само сглобява и лепи етикат :-) До този момент тюркието може да прави само 3 неща от А до Я: малокалибрено оръжие, патрони за това оръжие и артилерия. Всичко останало се сглобява с вносни части. В сравнение, Франция е способна да произведе кораби, подводници и редица други неща изцяло облягайки се на собствените си възможности!

Отделно, Франция е третата ядрена сила на планетата, като изостава само по количество на ядрените оръжия. От друга страна са изключително напред в качеството на ядрените технологии и реално превъзхождат и руснаци, и американци като технологии. А Макрон е напълно прав - време е ЕС да се отърси от американската военна зависимост и да се обедини зад обща армия и споделена отбрана.

Връзката между Германия и САЩ е много силна? Каква да бъде, след като Германия е окупирана територия.

се помисли за Господ - наложи спринцовки насила, сега го прецакаха и продължава да се прави на мъж.

А няма нужда да се мислиш за нещо, ти си си просто глупак

Аз не знам какво означава единство и поддръжка в ЕС явно всички са помияри на каишка