Скандалът с доклада се разгаря: Шефката на украинския клон на „Амнести интернешънъл” подаде оставка

Информацията на организацията за страната предизвика гняв и осъждане, АИ не приема критиките

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Раша забрани всички световни организации с изключение на Амнести. Досещате ли се защо или аз да ви казвам?

Все повече и повече ще има такива доклади свързани с Украинските издевателства. Както се казва истината ще изплува и тогава ще стане още по интересно.

Украинската армия е по-зле въоръжена от руската и по-зле организирана - 1. 2 - Руската артилерия е по-многобройна и по-далекобойна, да не говорим за ракетите. Предвид 1 и 2, украинците в гората и на полето ли ще се бият или в градовете, където могат да се крият? До момента Украйна мнинира полетата и си изтеглят войниците в градовете, където да се крият, за да имат шанс да се бият по-дълго и да нанесат повече щета. Е, на улиците ли ще седят? Не. Влизат в сградите, застават до прозорците и чакалят. От този момент нататък, блоковете, болниците, детските градини в Украйна се превръщат в цели на Русия. Нали има война. Не всички цивилни са евакуирани, защото не всеки цивилен иска да се евакуира, най-малкото... Твърденията против доклада на Амнести интернешънъл звучат инфантилно като идващи от устата на Китайската комунистическа партия. Фактът е А, но ние ще го наричаме Б, защото искаме Б да е истина. Защо А е факт? Защото нищо друго няма логика, поради самия характер на боевете, които се водят там. Ако ООН, Украйна и Америка искат да няма цивилни жертви, посредством унищожаване на цивилна инфраструктура да изместят войната по голите полета и в гората. Поради това, с което започнах, това няма как да се случи. Силата на Украйна в тази война е съставът й, защото те имат имат повече единици от Русия. На места е 1 в 3 в полза на Украйна, на други места е 1 в 6, пак в полза на Украйна. Има разлика между пропаганда и факти.

Aбе малумник къде ще преместиш 3-4 млн украинци и къде ще ги сложиш при майкати ли??

Жалката анти руска пропаганда почва да излиза наяве..истинските престъпницш там са чуждите наемници инсталирани сред украинската армия от сащ и великобританиа, както и отряди с украинци с промити мозъци като азов..всички нормални,мирни украинци го знаят,вече го знае и света..отворете си очите ако искате някакво нормално бъдеще за децата си!

Клава Бандера, Шухевича и Евген Коновалец..... Хероем хохлый соло .... И если можно и самагон ....Опс хорилкой ДВЕПМ украинска

когато защитаваш дома си - се разполагаш в него. Когато защитаваш града си - се браикадираш в него. Какво повече има да се говори? Руснаците го правят същото. Щабове В Училища , в болници, имаш популярни клипове на руски танкове до църкви и ювелирната работа на украинците с унищожаването им без да се засегне църквата.

Точно така е! Русия е права да действа срещу уродщината наречена Украйна , но и украинците са абсолютно свободни да се защитават, защото така или иначе считат с право , че защитават дома си както намерят за добре. Грешната е че укрите са подведени от запада, а Русия не си е правила сметка как ще бъде посрещната от украинците. В случая абсолютно обосновано си действат . Ако Русия е нападната няма ли родолюбивите партизани да се защитават за всяка педя и от всяка педя?

русоблизите много се кефите, когато рашисите избиват деца и сриват градове до основи. За вас това е заслужено - все пак тези деца са бъдещи канибали, био терористи и наркомани... Жалки едноклетъчни промити мозъчета.

Има да се говори, ама те тези неща обикновенно се учат в казармата по една дисциплина дето се нарича тактика. Когато защитаваш дома си, обикновенно се барикадираш на километри преди него в полето дето няма никой в окопи. А като видиш че не се получават нещата или се предаваш или се изтегляш на запасните позиции. Такива дето не са ходили в казармата няма как да ги знаят тези неща или пък такива дето са обучавани като ТЕРОРИСТИ от ЦРУ, също както укродебилите. А пък тази глупост с ювелирните удари по танкове до църкви - явно си нямаш представа какво се случва когато изхвърчи купола на танка, който тежи 5-6 тона при взривяване на боекомплекта. Тъй че дотук с "ювелирните" удари.

сега кой е агресор-Путин или Зеленски!Гадните русофоби знаят ли нещо за Алеята на Ангелите-Донбас!Просто Киро, Х,Иванов и Бойко прочетоха ли статиятя!

Жал ми е за украинския народ, но докато търпи да го управляват марионетки, като Зеленски, Аваков и подобни ще страдат.

Какъв скандал?! Тези неща бяха известни. Просто никой досега не говореше или пишеше за тях. Че украинските сили използват цивилни сгради за бази и за атаки от тях. За да може да се обвиняват руските сили, че бият по цивилни. Жалка сган. А Байдън е предложил още един милиард долара военна помощ за тези престъпници.

Е мъртвата укросвиня!

Укрофашистите ще си платят за зверствата! Мъстта ще е безмилостно жестока! Мъстта какти казват някой, ще е епична!

“Мъстта”- добре! Ама, “казват някоЙ”- лошо!

, разводняваш темата ...

Нахалната укрофашистка свиня Оксана да го духа!

Ахахаха, спрели са коментарите и плюсчетата на адекватните постове. Ма истината не може да се спре...

АИ, въпреки че са контролирани, са решили да кажат 5% от истина за украинските бойци . И стана мега-проблем. Истината е, че украинците не мислят да живеят в бъдеще с тези хора, те ги считат за руснаци в голяма степен. Ако бойните действия се преместят със 100-на километра, вече няма да е така. Това АИ няма как да го знаят, но под натиска на огромни украински зверства решиха да кажат частица от истината. И не за друго, а защото масовата манипулация ще спре да работи, ако винаги се подават само лъжи... Очаквайте скоро АИ да компенсира, като заяви, че руските войници ядат украински деца... живи... по възможност! Тогава ще трябва да им повярвате, защото са доказали 'безпристрастност'!

Много ми е интересно, къде трява да бъдат рзположени частите на ВСУ за да отбраняват градовете от нахлуващите руски войски? Бих желал да чуя мнението на АИ по въпроса!

Ами че как - то се знае: в училища, болници, детски градини и жилищни сгради!

В зони с предварително евакуирани цивилни. Друго да питаш г-н тъпанар?! Хора опитващи се да избягат са убивани в гръб. В Азовстал хванаха една такава хубавица снайперистка, която на сметката си имаше и убити деца... Е, преди това е убила майката за да не гледа как убиват детето, хуманна работа - украинска!

На баба ти в хвърчилото,бе серсем.

могат да се защитават както искат, НО няма да квичат по цял свят че руснаците обстрелват позициите им. Просто да ги поемат безмълвно рошавия..

Жал ми е за украинския народ, обаче те са си избрали управниците. Жал ми е и за българския народ, ама и те са си избрали управниците.

Тази същата организация защитава у нас цигани, които са заклали някой възрастен човек и са му взели пенсията. ЧЕСТО СЕ НАТЪКВАМ НА ТАКИВА ТЕХНИ ИЗЯВЛЕНИЯ.

Още един тъпак, който не може да вникне в нещата. Еми то модела с мангалите кой го направи, как в западна Европа ги претопиха, затова тишина.

Във войната и в любовта всичко средства са разрешени Очакеам даже да обвините Украйна, че не е обявила война на Русия, а се бият. Някой сеща ли се, дали Русия обяви война на Украйна след като ги нападна. То това не е война щом не е обявена да знаете!

хората само констатират, нацията се напълни с тъпаци…

Няма смисъл да коментирам!

Ако беше война, Киев да го няма!

Войната започна с Оранжевата революция и Майдана през октомври 2013, когато отстраниха ЗАКОННО избрания президент и сложиха някакви марионетки. Сегашното е просто ескалация на конфронтацията.

Я да беше Явор дачков или дайнов или Инджев -Що не вземат Наште печени журналя там на готски заплати ?!

Не мога да ви чета башвпчоте! Значи от първото изречение разбрах, виновниа е Украйнската армия защото е била в градовете! Не са виновни Руснаците, че стрелят по градовете, а армията в градовете! И сега не са виновни руснаците, че се крият като мишки в АЕЦ. Е кое е верно бе джендари мазохисти.

Дано та земат чадо в амнестито.

Дано у вас дойде крадец и после да те съдат че си се крил зад жена ти!

Всички укросвине в екарисажа!

Естествено!!! Всичко, което не отговаря на правоверната партийна линия не бива да се изказва! Всичко, което в момента показва, че великите украински братя не са чак толкова велики се изхвърля! Толкова са велики украинските братя, че чак и Евровизия спечелиха! предстои световно по футбол...

Монголоидите от Ахмак, Буратия, Башкирия и северо-медведия да си ходят в юртите. Диваците далеч от Европа

Ма първо да дератизират укроплъховете!

Когато по-силен враг щурмува градове и села трябва да ги защитаваш. Какво изобщо търсят москалските орки в Украйна? През ВСВ при отбраната на Ленинград също може да се каже че РККА са използвали жив щит.

Ще си ги вземат! Z

България е била 3 пъти под робство в историята си - на 3 империи, забавили развитието и благоденствието й - Визангийската, Турската и Руската!

Пак Вицове, пак Русия, пак Путин. Няма ли най-после да спрем да се оправдаваме и да почнем да работим за оправяне? Защо паднахме почти по всички показатели на последно място след като дойде "демокрацията"? Толкова много защота са се натрупали, които е можело да бъдат решени в рамките на държавата ни в паследните десетилетия по по-разумен начин, че и господ да слезе няма да се оправи.

Всъщност грешиш, в момента сме под американска власт, а те също се имат за империя!

За 35 години Що не я броиш.?

Ей не вярвах ама била останала една независима органиязация дето има каза право в очите че украинците използват цивилни за да се крият зад тях

Казаха истината дамите с метлите, но то е щото Зеленски отказа да утвърди еднополовите бракове.

Не е отказал, напротив, оправда се с военното положение и заяви, че поддържа искането, а амнести не се занимават с правата на лгбт дрисните, прочети преди да си пишеш глупостите.

Коя истина, на джендарите либерали? Тия които ако де бутнат на пешеходна пътека сам си виновен. А защо не казват нищо за руснаците дето сега ползват АЕЦ за щит. Това е същото, като у вас да дойде крадец да удари жената и детето и после да кажат че ти си се крил зад тях затова си виновен

"Множество западни учени в областта на международното и военното право излязоха в социалните мрежи, за да отхвърлят твърдението на АИ за човешки щит. Те заявиха, че докладът съдържа лоши формулировки, които размиват правните различия и пренебрегват бойните условия в Украйна, посочва АП." Докладът бил пренебрегвал бойните условия в Украйна. Че какви толкова специални бойни условия има в Украйна, че да оправдават използването на жилищни райони като жив щит от украинската армия? Навремето при соца ни промиваха мозъците с идеологическа пропаганда какви велики успехи има социализма и как капитализмът загнива. По радиата отвъд желязната завеса, които бяха насочени към слушателите в страните от соц лагера, например "Свободна Европа" и "Гласът на Америка" непрекъснато говореха как правителствата на държавите в Източния блок облъчват с лъжлива пропаганда народите си за някакви мними успехи и достижения на социалистическия строй. Сега какво виждаме - същото и при демокрацията. Всяко мнение, което не е политкоректно веднага се отхвърля като лъжа и пропаганда в полза на противника. Излиза, че няма голяма разлика в идеологическата пропаганда при демокрацията и при тоталитарните режими. Който не е съгласен с партийната линия го обявяваме за враг и това е.

Ами помисли малко и ще се сетиш! Теб те нападат у вас и ти ще ги помолиш, айде да излезем навън, да не пострада жената! Когато те нападат се биеш. Само либерал джендар може да те обвини в нещо което не зависи от теб. По твоята логика, не са виновни нападащите, а тия който се защитаеат. Война, а тогава всички средства са разрешени!

А бе тикво, като се биеш - излез в парка или в полето. Като стреляш от прозореца на спалнята защо плачеш, че ти бутнали блока?

Руснаците показа няколко пъти как в блокове военните са на горните етажи а в ниските са деца и жени като щит. Бе обявено за пропаганда и дезинформация. А реално са методи които ползваха и ИДИЛ обучени от задокеанските си партньори. След това последва Буча - дори американски бивши военни изказаха съмнение в това което се представяше за права версия. Отново последва триене на видеа и изказвания че това е машинация и видиш ли те били подържани от руско лоби. Дори малоумните демократи когато бяха си нагласили изборите и КИЛЪРИ Клинтън бе сигурна в победата Доньо ги изненада. И моментално пак се хванаха да търсят под вола теле и нарочиха Украйна като удобна цел за сбиване с руснаците.. Всъщност, сега като се замисля цяла група журналисти излезе с доказателства за манипулацията която ни спретнаха амнести, белите каски и нато за ставащото в Сирия и отново в нито една медия у нас не излъчиха кадри от пресконференцията...

Рано или късно истината ще излезе на яве. Не е морално и е осъдително по политически причини да си затваря запада очите за украинските престъпления и да изопачава фактите. Чест прави на АИ че уповестяват факти, въпреки натиска върху тях. Това е истинска правозащитна организация

Са липсващото звено между човека и маймуната. Също, както и братята им - северномакедонци. Една майка го е правила - Коминтернът, и един баща си ги еве - фащ.

Ужас! Трябва на всяка цена да се спре изтичането на истината! Дано да не се дтигне още по-далеч и да се разбере, че цялата война е една ограмна лъжа и завера на нашите любими учител. Нека, както в Ковид-цирка всички да си играят ролята и плебса да го...! И бързо да се ваксинирате, че току виж сте се и замислили! Слава на Нас и Новото Нормално да ви налази!

Укропите,м ого!

Истината боли!! Урките наистина крият разни установки между жилищни блокове, в села, до училища и болници.... ама никой няма право да казва тази истина

Е нали не трябва да се преиначават фактите и да се изопачава истината за кефа на едната или другата страна. Когато фактите говорят и боговете мълчат.Явно само Зеленски не е разбрал какви ги вършат неговите генерали!

Той много добре знае. Знаят и натовските и америкаски сътрудници които реално водят бойните действия и тактиката.. Жалко за мирното население което отнесе всичко. И още по-лошото, че когато всичко приключи там спокойствие няма да има. А някой без да иска каже нещо за руснаци и ще бъде бит или убит. Ще настане етническа омраза за десетилетия напред... Но рано или късно събитията от Атланта ще се случат и в други щати. И тогава да ги видим на тях харесва ли им което правят навън

Измамните укри почват да капят един по един е собствените си лайна! Дано останат само нормалните.

много българска сган се е навъдила. с лице към ров изкопан собственоръчно.

Някой трябва да обясни на амнести-то, че не е демократично да се критикуват укро нацистите.

Укрите дори нацисти не са. Просто престъпници.

Украйна от олигархия с фашистки елементи се превърна във военна диктатура.

Фактитежса си факти-влизайки и укрепявайки се в жилищни сгради и ползвайки като жив щит хората, украинските военни формирования нарушават правилата и застрашават живота на цивилното население...и доклад не е необходим за да се усмислят тези факти...

Ей, анализатора, първо научи български, после ръси мъдри мисли. Няма дума "Усмислям" на български.

укро-евроатлантиче!

На укрите искат да заличат рускоговорящата част от населението на Украйна. А там се развиват всички бойни действия и за това спокойно ги използват за жив щит и ги избиват, както си искат. Това се видя от целият свят черно на бяло.

Жената гледа да си спаси кожата, задето е разгневила диктатора - затова подава оставка. Докладът издава украинската военна тактика. Докато ЕС го засипва с пари, Зеленски ще удържи властта и ще обвинява руснаците за всичко. Ама като свършат парите, лошо. Чаушеско отрови питейната вода, за да се задържи на власт. Този сигурно ще посегне на някоя АЕЦ преди да хване самолета на запад.

Интересно, спонсори на организацията са сащ. великобритания, европейската комисия и разни фондации като Форд и Рикфелер... Май нещо искат да му кажат на зеления клоун в киев... Funding UK Department for International Development,[139] the European Commission,[140] the United States State Department[141][142] and other governments.[143][144] AI (USA) has received funding from the Rockefeller Foundation,[145] but these funds are only used "in support of its human rights education work."[139] It has also received many grants from the Ford Foundation over the years.[146]

You cannot handle the truth!

Е ако си признаят че са ползвали цивилни да разминират поле с мини като са ги карали да минат през полето това е истината за нацистите в Киев.

Когато международните организации си затваряха очите за дивотиите на укрофашистите на Донбас, а в редица случаи лъжеха в докладите си за реалното положение на нещата и шпионираха за СБУ, всичко беше Ок. Когато започнаха да отразяват безпристрастно какво виждат, станаха лоши! Що така бе, пилета? Откога истината започна да ви пречи?

Този доклад само доказа думите на Путин, че украинския народ е заложник на една нацистка хунта в киев! Отношението на укронацистите към местното население показва, че за тях обикновените украинци не представляват нищо друго освен удобен жив щит! Браво на Амнести Интернешънъл, че изкараха истината наяве , не че руснаците не го показваха това, но бяха заглушавани от западните медии!

На фронта 80% от руската армия са азиатци иначе на червения площад само бели спретнати момиченца. Да ви пикам на фалшивата армия.

Е и???

Ти лично си ги преброил всички на фронта разбира се!

Гледай да не вземе да ти исъхне пикалото и да падне

Е те щото американската армия и френския легион само арийци...

Всички ли сте вече тъпи и безгръбначни бе, подлоги доволни да сере запада във вас. Вас ще ви изпукат срещу Русия с някой сценарий след Украйна и ще видите тогава

Или ще узпукат майка ти, в гъза?

И кво праим ся...Някой е позеленял от яд и злоба....Но рано или късно сам ще си ритне столчето....

"които обвиниха авторите... че приравняват отбранителните действия на украинската армия с нахлуващите руснаци" Демек, че укрите използват цивилните като "жив щит". Какъв е подтекстът?! Ако укр.армия защитава страната и народа - тя няма право да подлага на риск мирното население. Ако обаче го използва като жив щит - това значи че постъпва като терорист, който се крие зад цивилни, за които не му пука, а за цивилните трябва да се грижи ... другата страна, тоест руската армия. Извод: на укрите не им пука за населението, Явно не го възприемат като свое. ТОГАВА ЗА КАКВА ЗАЩИТА СТАВА ДУМА? Кого защитават? Явно само властта на Зеленски и олигарсите около него. Тогава за каква демокрация става дума в Украйна??! Няма такава. Има хунта на власт и толкова. Така стоят нещата. "Амнисти" в този случай са прави!

това дава ли право на руските терористи и окупанти да убиват украинци с вързани ръце и деца?

Русноцште само НАСТЪПВАТ. А разните показани убити хора са в градове, откъдето украинците са ОТСТЪПИЛИ. И не, не е съвпадение

мисирко, и кой казва това? Еленски ли?? Ако е той не му вярвай лъже те да знаеш, както се опитва да лъже целият свят.

знаем, че си идиот! Спри да ни занимаваш с глупостите си!

Няма как да приема европейските ви ценности! Слава на Русия!

Ха ха, кеф! Това е знак, че на Запад има и групи от хора, които не си затварят очите пред фактите :))) Щом квичат като свине пред заколение разнте му там укрофили и самите укронацистки изроди, значи попадението на Амнести Интернешънъл е точно в целта! Явно истината и в "цивилизования" свят вече е под тежка заплаха от слугинажите на говедарите, а укронацистките изроди са се разпасали и вилнеят по света все едно са си в тяхнта кочина украйна!

Това не е никакъв такъв знак, а единствено е намек към зеленски да не си насилва късмета

Зеленясалия чифут е труп, ама още не си дава сметка!