Коментари - САЩ и Русия потушават ”шпионските страсти” | dnes.dir.bg
назад

САЩ и Русия потушават ”шпионските страсти”

Шпионският скандал в САЩ няма да се отрази отрицателно на руско-американските отношения, заяви днес Министерството на външните работи в Москва.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Русия потушават ”шпионските страсти” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам толкова ли станах популярен или пък четен автор във форума, ама някои и псевдонима ми започнаха да ползват. Няма лощо, ама пишете по-смислено. Иначе, кажете, ако трябва да си го сменя. ама така "Рускиня"-та и "НикиБ" няма да им е интересно - ще търсят "KGB" да ги плюе, а няма да го намират. И ще страдат, това е лошото. В България има всякакви агенти. БСП-БКП е традиционно котило на агенти на СССР и Русия в последно време. Станишката, Агент Гоце и Р.Овч. са най-емблематичните фигури, но има много други, за които Русия е по-обичана от България. За тов. "рускиня" разбирам да е така, но за българи по рождение това се нарича национално предателство. ДПС е котило на агенти на Турция - "милиони, хиляди борци", както е казал поетът. Абе чак милиони сигурно не са, но десетки гиляди със сигурност. Вероятно има и поддръжници на САЩ, Франция, Германия, Обединеното кралство. Но те са пренебрежимо малко в сравнение с червената сган от БСП и турската пасмина от ДПС. нека не забравяме и руската емиграция в България, всеки един от които е потенциален агент на ФСБ (това си е КГБ, само името е сменено). Някои от тях са си и щатни агенти на Русия. След като ФБР ги е прибрало тези в САЩ явно са сгазили доста лука. Там за нищо не арестуват. Защото всичко минава през съд и едни добри адвокати ще ги изкарат на свобода след 24 часа. Но в случая явно са ги спипали. Един съвет, другари. Абе пращайте по-подготвени хора. Излагаме се, бе. Добре че е Щирлиц да ни отсрами, ама то на стара слава не се лежи. Що се отнася до агентите в България, така като гледам писанията във форума, само тук има няколко агента на Русия. и тъй като Русия е стратегически противник на НАТО крайно време е спец службите да се заемат с тези хора. Ама то и в нашите спец служби половината сигурно са руски агенти. Та по този случай и там трябва да удари теслата. Що с еотнася до американски и др. агенти, нека проявим снизходителност - все пак това са приятелски страни. Да, знам че за червената сган Русия е приятелска страна а САЩ кръвен враг, ама в момента ситуацията е такава че сме членове на ЕС и НАТО, а не на СИВ и Варшавския пакт. И понеже СИВ и Варшавски пакт скоро няма да има пак тази работа на БСП и компания си е направо политически онанизъм. Със затворени очи мечтаят за сърпа и чука и червената звезда обвани от червения флаг с образа на Ленин. Е, и това няма да го има. Химна руснаците си го запазиха (текста само смениха), ама червеното знаме махнаха. ега само БСП развява червеното знаме. И Турция, ама там е с полумесец. То от сърпа полумесец лесно се получава, пък нали са приятелчета с ДПС-то та нещата се връзват. Страда червената сган - "Бият нашите". Но така е то, като се хващаш с лоши другарчета ще бият вашите.

Наистина, станал си много популярен - държиш рекорда за най-голям малоумник във форума. А знаеш, че лоша реклама няма. Има една приказка: Роди ме мамо тъпа, аз сама ще се изруся! За теб може да се перефразира: Аз знам, че съм малоумен кон с капаци, но като пиша по форумите това ще разберат много повече хора. Поне си проверявай писанията, защото пак откривам неща, които не се покриват с фактите. Например чета следното: "Там за нищо не арестуват. Защото всичко минава през съд и едни добри адвокати ще ги изкарат на свобода след 24 часа." Ама другарю, ти за Гуантанамо да си чувал нещо? Колко хора са били задържани за години, бити и изтезавани, без доказателства, без съд. Какви 24 часа бе, каун? Един такъв ни го натресоха с цялото си семейство, та да се чудим какво да го правим, без никой да ни пита искаме ли или не да се плескаме с лайната, които са ги срали твоите приятели американците. Ами за тайните затвори по Европа? За Полша се разбра със сигурност, но няма да се учудя, ако след време се разбере, че е имало и у нас. За тайните нощни полети, с които са разкарване незнайни хора по тези тайни затвори? Всичко това да ставаше по времето на Сталин в СССР в средата на миналия век, мога да го разбера. Ама как да го разбера, като става в наши дни, в 21 век? Такива неща могат да подкрепят само малоумници като теб. Нормалните хора не могат да се съгласят с това. Лошо е за тези, които разчитат на подкрепата на такива като теб. Но както ти си го казал: една сган може да бъде подкрепяна само от друга сган.

"КОГАТО ГРЪМ УДАРИ, как ехото заглъхва" - ето как Яворов е описал поредния шпионски скандал.

и ако си у ред, нищо не казваш па сам си опонираш!

Дали самите задържани са знаели за кого точно работят или ще са по-изненадани и от нас ,че са руски шпиони?

Нещо не се връзват нещата. Как така десет години събирали доказателства, пък точно ден след като президентите им си стиснаха ръцете, ги изпоарестуваха? По-скоро мирише на нова истерия. Няма вече враг, защо да не си го създадем отново, че да оправдаем паричките на данъкоплатеца? Ами, ако с такава упоритост гонеха Осама, до сега да го бяха хванали поне сто пъти. Ама не би! Повтарям пак - не се връзват нещата! Май ще излязат прави журналистите от "Файненшъл таймс", че е фарс цялата история. Някому е нужно да държи света в постоянно състояние на страх. Познайте от три пъти кой е той.

В американските градове има цели руски квартали...Акцията е смях в залата! А за "състояние на страх" - хубав и поучителен роман на покойния Майкъл Крайтън - прочетете го! Препоръчвам!

А кога ще бъдат публикувани имената на безбройните РУСКИ агенти, действащи на българска територия срещу България?

Горките мериканци - ами как ще произвеждат сега оръжия, след като няма сериозен руски шпионаж. Ясно е, че Обамата скоро ще трябва да слезе от мериканската сцена, след като нищо не прави за мериканското оръжейно производство. За да се задържи, ще трябва да изпродуцира нова война. Коя ли ще е следващата?

Един от вариантите е Балканския!

Каква е тази рисунка горе? Да не би някакви деца да се учат да рисуват съветски шпиони с акварел? Изкуството е вечно, а шпионажа - не повече от 1 живот. Това го е казал някой художник-шпионин.

В много американски щати е забранено да се снима в съдебните зали и затова рисуват...

И да, и не .(за заглавието) Казват, че в резултат на малко по-късно последвалата акция в Кипър, се било оказало че голяма част от лицата де-факто дори не били с щатско жителство, но били оперирали активно с невероятни финансови/ технически/ оперативни авоари ... което неминуемо ще доведе до повече от задълбочено разглеждане на случая .

"...задълбочени познания за американската култура ..." - Е такова животно нема

Права си, тя тая "култура" дойде и у нас. Такава простащина не е имало в цялата история на България.

Имало е и още има, за съжаление руската простотия и дивотия в България край няма. С какво са по добри висоцки, любэ, киркоров и т.н от сръбско-турско-циганската чалга, ами с нищо. Все същата малокултурност и антибългарска еничарска публика.

И ти си прав. Затова скоро няма да има България, а само история, която всеки ще си я пренаписва както му е угодно.

Любезна, с коментара си за американската култура мъничко се поизложи

Едно излагане в повече или в по-малко не е от значение...

Американска култура е оксиморон. Като война за мир. Да, имат добри писатели - цял свят има. Нямат обаче отделен стил в изкуството - като го видиш, да го посочиш и да кажеш - "Те т'ва, дечица, е хамериканска халтура!" Затъването в материализъм, дебелите задници, МакДоналдс и т.н. не се броят - това може да мине за традиция (както затъването в болшевизъм и напиването в Русия), но не и за култура. За пример има тракийска култура, древнобългарска, римска, ренесансова и т.н.

Наистина при такива шедьоври като "Сексът и градът" да се каже, че няма хамериканска култура е доста пресилено. Халтурата също е култура. Нещо като нашата чалга. За да стане една ливада морава, трябва да се коси няколкостотин години. За да има истинска култура, са необходими поне хиляда.

Не мисля че съм прекалих в изказването си. Трябва да кажа че едини от най-ценени от мен писатели е Теодор Драйзер и Айзек Азимов. Но под дума култура подразбирам нещо повече от единични творци от нсички области, които естествено има в САЩ. Това включва и грижа за историческо наследство. Като пример - в Аляска има строения направени от първи поселенци датирани от 1500 г. - те бавно се рушат. Руска страна изпрати пари за да реставрират сгради. И това е при условие че не са претрупани с исторически паметници от тези дати. Извод: щом не носят пари - ще"потънат в Лета"

А кога ще бъдат публикувани имената на безбройните чужди агенти, действащи на българска територия срещу България? Кога ще бъдат заловени и съдени те?

А кой ще ни управлява, кой ще върти бизнеса? А сега -сериозно, защо им са шпиони? Има си план за ликвидиране на България и той успешно се осъществява от "българи" срещу пари...

В България руските агенти действат легално и заемат високи постове.Например:Гоце,СерГей,Р.Овч. и цялата им разбойническа партия.

Когато върбата роди круши, драги! Докато правителството бива всекидневно иструктирано от всички видове посланници, едва ли ще се случи подобно чудо. Пък и тези агенти отдавна вече не се смятат за чужди. Те са си навсякъде, като почнеш от Народно събрание, минеш през министерства и стигнеш до радия, телевизии, масмедии...Не е необходимо да се публикуват, сам можеш да си ги прочетеш.

В някой хубав ден! Или някоя хубава нощ - когато бъдат заловени, моментът ще е хубав. Иначе - хората изброиха основните - всички са агенти.

Актуалното обвинение срещу "шпионите" е, че са "нерегистрирани представители на едно чуждестранно правителство". Явно липсва фантазия във фабриката за лъжи на ФБР.