Скандал в сръбското тото взе главата на директора

Александър Вулович, директор на Сръбската държавна лотария, подаде оставка поради грандиозния скандал, който разтърси страната при тегленето на последния тираж.

Обратно в новината

Коментари - Скандал в сръбското тото взе главата на директора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам по - добра идея. Ако през тираж, както се случи в последните три, и постъпленията продължават да намаляват драстично се падат шестици на 6/49 на обща сума около 8 000 000 лв може и до фалира родното тото. Аз съм твърдо ЗА! Стига са ни ограбвали!!!!!!!!

Държавата прибира половината постъпления , а на другата половина прибира лихвите за 7 години докато ти я изплати , а на твоите лихви от депозита също взема лихва.При това обирджийство да говорят , че държавата е бедна ... ?? И ти си живей с мисълта , че си спечелил и си богат !!!

Обясних ви, възможно най-подробно. За който не може да смята и да мисли абстрактно съм ви предложил да си направите опит - опита никога не лъже, така ще убедите дори себе си. Твърденията ви са нелепи.

Самия факт, че тия момченца ми изчисляват вероятността при хвърляне на монета да се падне ези дава пъти по ред като равна на 1/2 е идиотска. При положение, че имаме 4 изхода - ези-ези, тура-тура, ези-тура, тура-ези, дори баба ви ще разбере , че е 1 към 4. Кой ви учи , бе хора?

Пусках и аз от време на време по някой фиш, знаете кога! Докато не прочетох свещената фраза за данък глупак. Замислих се - трудно се реших да плащам такса 15 лева на телефона си, а давам всеки месец по 2030 лева за тото. Защо? за да не мога да изпия една две бири повече или да не купя някое малко подаръче за жената или децата! Откакто два пъти се паднаха едни и същи числа, а най-вече откакто с половин квитанция взеха 3 млн казвам на всички: Не плащайте данък глупак!

А преди години в два поредни тиража на нашето тото се паднаха едни и същи числа. Резултата беше никакъв. На комар с държавата не се играе - няма как да спечелиш. Като се присетя, че и майката на Пеевски беше шеф на тотото и почва да ми се драйфа!!!

Комар с държавата не е проблем. Проблем стана откак приватизираха Тото-то. А и преди като беше държавно (след 1990) реално е било неофициално приватизирано. Затова така случайно се паднаха еднакви числа. Трябва да го кажат на сърбите за успокоение.

И нтересно ,перничанин със съмнителна репутация ,следващият също,извод няма кой да даде такива пари на простосмъртен ,явно и сърбите същото го практикуват

Крайно време е и нашето тото да се преименува на 7/49. Освен да познаеш числата трябва да познаеш и в кой тираж ще решат да пуснат джакпота. Иначе манипулации са възможни. Имаше една американска кримка, където топките се манипулираха с химикали. Изхода на сферата се намазва с химикал, който отблъсква едни топки, а привлича други.

Те и жените си пръскаха чорапогащите, за да не им залепват полите по краката...

А нашата прокуратора се прозява, защото последните 7 милиона ще отидат в партийните каси. Само това, че тази мутра е прехвърлила 2 фирми на просяци вече е достатъчно за проверка. До кога ще се въртят далавери в тото. Когато джакпота беше най-голям пак изплува един образ с милиони дългове към държавата. Нищо ново, а Бойко уж щеше да се бори с проблема. Това отличава държавниците от мекеретата, че в един момент вземат трудни но важни за народа си решения(нашите царе Калоян, Крум, Иван Асен, Борис) Един данък от 10% би бил справедлив и би хвърлил малко светлина в тъмната страна на държавното тото.

"До кога ще се въртят далавери в тото." - Докато има балами да пускат тото. Данъкът няма да спре далаверата, но поне ще влезне някой лев в държавната касичка.

Истинскот тото беше когато въртяха сферата по стадионите и показваха цифрите в топките . сега всичко е лъжа и измама.

Глупости. Някой си е изтървал чашата върху клавиатурата и после е оправил грешката. Не виждам повод за скандал.

Я,каква изненада,мутра,перничанин,мутра,перничанин и непотърсен!:-)

пък аз се сещам за първият тираж на 5/35 -случайно бях пред телевизора . първи тираж , първо теглене , 5/35 : 7 , 14 , 21 , 28 , 35 . а , понеже тук се "подвизават" едни "особено ЕнтИлигентни" индивиди , пояснявам : 1х7 , 2х7 , 3х7 , 4х7 , 5х7 . сакралното (за някои) число 7 (що пък се сещам за седмосвещния свещник ? ) ама нали съм параноик и конспиратор...

Сега се зачетох,когато през 2009,се повториха числата в 6/42,току що е станал директор Дамян Дамянов,тоест,сегашния комедиант!

Точно така беше! Изритаха целия команден състав на нашето тото, след което никой не пренастрои системите, и логично числата излязоха както бяха нагласени за предишната седмица. Въпросите са много. Явно е, че те могат да нареждат чиската. Явно е, че многократно тотомилионери не идват да си потърсят печалбите. Явно е, че Ирена кръстева след шеф на тотото изведнъж стана най крупния капиталист в БГ интересно защо това на никой не е интересно а?

Надеждата, крепи човека! Не съм чувал по-голяма глупост от тази. Истината е, че надеждата съсипва мозъка и кара човек да върши ирационални неща защото се появява точно в моменти, когато той е най-зле. Това е ясно на хазартната, както и на някои други мафии, и е широко използвано от тях, за да прибират парите на балъци като вас. Най-лошото в тази ситуация, не е дори, че ТЕ ви лъжат, а че САМИ СЕ ЛЪЖЕТЕ! Не желаете да си отворите очите и да видите, какво става. Готови сте да обвинявате хора, които ви казват ИСТИНАТА. И всичката тази ПАТОЛОГИЯ и ГЛУПОСТ, се продуцира от СТРАХА ВИ ДА НЕ ЗАГУБИТЕ НАДЕЖДАТА СИ! Ако този ми покаже, че ТОТО-то ме мами, и аз му повярвам - на какво друго остава да се надявам?!.

КОМПЮТРИ и ИНФОРМАЦИЯ - сега, идват и те - тъй като са най-важното звено от тази схема за измама. НЕ ТОПКИТЕ И СФЕРИТЕ - А КОМПЮТРИТЕ И ИНФОРМАЦИЯТА! Никой, никъде не спомена за тях в репортажите или в статии които съм гледал или чел. Точно там е цялата ИЗМАМА. Много хора, от по-старото поколение си спомнят, че по-време на тоталитаризма, беше по-лесно да се печели от Тото-то. И не защото, тогава бяха много честни, а понеже НЯМАХА КОМПЮТРИ! Замисляли ли сте се върху УСЛОВИЯТА, които позволяват да се реализира една ИЗМАМА ОТ ТОТО-то?! Без компютрите е невъзможна. Там е работата, че за да НАГЛАСИШ ЧИСЛАТА от тираж, ТИ ТРЯБВА ДА ИМАШ НЯКАКВА ЦЕЛ! Целите за БСТ са две: Първата, е да ОПТИМИЗИРА ПЕЧАЛБАТА СИ - а втората, ДА СИ НАПРАВИ ПО-ДОБЪР МАРКЕТИНГ. Маркетинга ви е ЯСЕН, нали? Задържането на 6-ци и трупането на ДЖАКПОТ. Така привличаш още повече балъци, да играят. А за оптимизирането на печалбата, нещата са малко по-сложни. Но основният принцип е, да мамиш, колкото се може повече, без да бие на очи - трябва да има еди колко си тройки, четворки, може и някоя петица - числата да излизат по-равно, т-е. да приличат на реално вероятностна поредица и т-н. Може и веднъж да повториш числата в два поредни тиража - голяма работа, стига да не си го позволиш трети път, че работата ще замирише. Малко "отрицателна" реклама - не е зле.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ КАЖА КАК ДА СПРЕТЕ ИЗМАМИТЕ НА БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР?! Български Спортен Тотализатор не трябва да има достъп до числата от фишовете преди теглене на тиража! Дори, силно трябва да се ограничи достъпа им до числата след тиража, тъй като могат да правят екстраполации и да нагласяват тегления спрямо данните от преходните тиражи понеже, повечето хора играят едни и същи комбинации! Тъй като ми омръзна да обяснявам, наляво и надясно, как точно се правят измамите в различните видове хазартни игри и какви са предпоставките, които правят тези измами възможни този път няма да влагам много труд който разбрал, разбрал който не да продължава да спонсорира мазни задници.

Невероятната случайност с еднаквите числа съвпадна и с рокада в ръководството на спортния тотализатор. Досегашният шеф Иван Иванов е сменен с треньора по кану-каяк Дамян Дамянов. (Виж карето вдясно - бел. ред.)Вчера той посети централата на тотото, за да се представи на служителите. Специално за да може Дамянов да заеме поста, беше променен устройственият правилник на БСТ. Отпадна изискването шефът да има висше икономическо, юридическо или техническо образование. Бившият национален треньор по кану-каяк е завършил Националната спортна академия. Той беше и член на управителния съвет на тотото по времето на кабинета "Сакскобургготски", когато БСТ се оглавяваше от Ирена Кръстева.

1. Залози трябва да се приемат до последния момент. 2. Тегленето трябва да е на живо пред публика. 3. Победителите трябва да се обявяват. Ако не са изпълнени трите точки съмнителна работа. Как може в статията да не се спомене чудото с 6 от 42? Ако може някой да ми отговори.

Хаха, стига бе! Нали на живо се тегли тиража!

И тук мама праска такива ги е правила. А може би продължават да ги правят.

Предполагам, че и тук числата се теглят, а последния фиш е пуснат вчера примерно. Трябва хората да имат време, да се организират ,да пресметнат, да нагласят софтуер и хардуер. И после най-честно пред комисия, в някой бункер "на живо" пускат записа. Тегленето трябва да се прави пред публика, открито и залози да се приемат дори в последния момент. До тогава хора не играйте. Толкова е черно това тото. Даже никой не помни и не споменава за 6/42. Как се теглят едни и същи числа, в едно и също теглене, в два поредни тиража!!!???? Срамно е. И защо в други държави обявяват печелившите? А да там печелившия не е кум на шефа!

А знаете ли как се товарят палетите с моментните игри в милия ни тотализатор?Работника ги товари в буса,а последния палет при шефа!Знам какво пиша,а те го знаят още по добре!

Мошеничество с ТОТО-то при бай Тошо нямаше. Започна след преврата на 10.11.1989г., когато демократите от БСП и СДС го свалиха за да могат да крадат безнаказано. А Ирена Кръстева през 80-те години работи като коректорка в издателството на БАН. През март 2002 г., по време на правителството на НДСВ, е назначена от тогавашния спортен министър Васил Иванов-Лучано за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор.

По онова време ако видим статистиката ще открием и че не е имало такова натрупване на джакпоти - по-често е печелена наградата. Също по-голям процент от приходите е бил отделян за награден фонд. След 89-а - психология и номера. Будалите наливат едни пари месец, за да се напомпи голяма сума и да действа като ефективна и евтина реклама. После някой случчаааен прибира и тази сума.

Тогава топките с числата се изваждаха ръчно от няколко поканени известни личности, най-често спортисти и винаги различни за всеки тираж, така че имаше широка публичност и нямаше как да се манипулира. Топките бяха от две съставни полусфери свързани в сфера чрез винт, и за да се види числото, което беше скрито отвътре трябваше да се развият и разделят, полусферите. Това също се правеше ръчно от изтеглилия съответната топка. Шестицата излизаше почти всяка цедмица и нямаше натрупване на джакпот. Печалбата за шестица бе твърдо 20хил.лв., независимо от броят им. Според мен сега тези натрупвания до милиони, без да се случи шестица в продължение на множество тиражи са манипулирани. Сега всичко е менте, като започнем от т.н. демокрация!

По онова време нямаше джакпоти, ама не помниш. Имаше твърдо 6-ца 20хил лв, 5+1 - 15хил.

Да при бай Тошо все нямаше.

Верно! Нямаше кренвирши от рога, копита и перушина, нямаше мляко и сирене от разни масла и боклуци, думата "менте" също я нямаше, нямаше безработица, нямаше клошари, абе ... все нямаше.

jizast

То и в Българското ТОТО имаше два последователни еднакви тиража ама го извъртяха, че било възможно да се случи. При вероятност приблизително 1/14000000 ми изглежда по-вероятно да беше вмешателство (волно или неволно)

Беше в 6/42,там вероятността за 6-ца е 1/6 000 000,което не променя много.

jizast

Може да е било 6/42, но все пак вероятността е малка да наблюдаваме преж живота си такова събитие. Все пак имаме само 52 тегления в годината или нещо от сорта.

не може да е неволно!!!

Не случайно централата у нас е на Хайдушко изворче!Хайдушко изворче,ама за някои!

От как у нас се "паднаха" 6 еднакви числа два последователни тиража,е ясно ,че тотото е измама за наивници ,за облагодетелстване на престъпна група.Даже разследване не беше проведено ,а замазаха издънката ,като изтъпаниха някакви професори да ни обясняват по теориите за вероятностите,колко това било възможно.Мама свинкя ,а и други не случайно са нагушиха ,а и се изпостреляха.

Имаше смяна на ръководството тогава и не бяха сменили софтуера:-)Дали нарочно,или не....

Да де, само смяна ,но не разследване за измама.У нас на престъпниците им се разминава.

Изгледайте видеото, няма никакъв начин да объркате 1 и 7. Абсолютна шашма. Числата се изписват преди да са излезли топките - хубав майтап.

Относно Лафка една жена от Ямболско преди 2 седмици спечели 50 000.На уречения ден чака тв екипа , но се оказа че има село в Кържалийско със същото име. Дойдоха на следващия ден все пак.Грешно разпределен талон!???

За "конспираторите" ( а и за тези, които блъскат минуси от различни браузъри): Четвъртото число се падна 27, оператора го помисли за 21 заради шрифта, и го набра на системата. Девойката го обви за 27 (което си беше 27, но дори и аз като го гледах за първи път ми се стори на 21). Оператора веднага набра 27 и се получи 4-то - 21 и 5то - 27. Явно после тръгна да се поправя нескопосано и се получиха 4-ри 27-ци, което птвърждава това. Потретвам, че лош шанс беше, че 5-тото излезе 21. Ако беше друго число, едвали тази статия щеше да я има ( а и материалите по ТВ...). Чиста случайност! Другото е тъпизми, изписани тук...

чатни в ,,тубата,, за такива ,,случаиности,,!!! ,,банката,, никога не ,,губи,,!!!

Какво да те чаткам? Гледай видето и ще разбереш от какво се е заблудил оператора - ШРИФТА. Абе наистина ли в дира се е напълнило с олигофрени?

Гледах видеото.И да съм пиян,няма да объркам 27 с 21,а и девойката ясно го казва.Като е толкова ясно за теб,защо директора си е подал оставка,за грешка на оператора ли?!Когато се повториха числата у нас от6/42 имаше смяна на управата в тотото и някой май не беше сменил софтуера,случайно или не,е друг въпрос,но вие от Хайдушко изворче добре знаете това.

Глич в системата... Не напразно почти всички наши милионери са криминално проявени и осъждани, и след няколко години или умират или ровят из кофите тъй като собственика си прибрал парите....

Както винаги хора, които си нямат идея за какво става въпрос, развиват теории на конспирациите. Както каза един човек по-долу. Не е ли по-лесно, да пуснат един фиш след това с верните числа?? Ама друго си е друг да ни е виновен. :)

В случая доста ясно става че числата са ясни преди тегленето.... (малък е шанса погрешка да са написали на екране 21 и след това същото да се падне... просто са прибързали с далаверата)

Успокояващо е да научим, че дивотиите не стават само у нас.

Да бяха ги напачетали във Verdana, че да си личат цифрите, а с този шрифт е лесно да се сбърка 27 със 21!!! Лош шанс, че след 27 веднага излезе 21 и всички са си помислили, че е измама. Но като чета коментарите тук (не всички) то явно са болшинство вярващите в конспирации, а става дума за чисто недовиждане на оператора който вкарва числата, и то заради шрифта...

Всичко е честно и почтено, споко. Пускай си тото. Дали шанса ти да спечелиш е няколко към 6.8 млн или нула, все тая.

Даже не иде реч дали пускам тото или не. Даже не иде реч дали вярвам или не. Просто знам, че с шрифт Verdana цифрите си личат (например 5 и 6) , а при други шрифтове се бъркат и този случай е нагледен пример за това. Операторът е имал много лош късмет, че е излязло точно 21, а не друго... Кое от първият ми пост не разбра, че трябваше да ти разсянявам като за олигофрен?

Брееее ... ти се извъди най-умния тука .... браос!

Всчко нещо дето излиза по телИвизора от такъв софтуер се обмисля и то не само от 1 човек...Шрифта - вид, големина, цвят. Позицията на шрифта. Време на появяване и т.н. Така,че този дето е избрал този шрифт не е случаен човек. (И тези дето са го одобрили след него де).

Пита ли се някой защо хванаха двете момчета, които прецакаха тъпия софтуер на тотото - много са били изненадани, че има спечелил джакпото, при положение че е предвидено да няма. Колко ли са били изненадани?

Всяка измама лъсва веднага, даже няма нужда от разследване. Нали знаят много добре кой е спечелилия. Ако им цъфне друг - дупе да му е яко.

Да де, момчетата не са го знаели. Трябваше да си цъкат четворки и петички и да си живеят спокойно.

Мисля, че наистина е станала техническа грешка - погрешно ръчно въвеждане на 1 вместо 7. Излизането след това на числото 21 - макар и с много малка вероятност, е напълно възможно. Но нали и максималната печеливша комбинация е изключително ниско вероятна, а се случва! Ние, обаче, винаги мислим за наличие на криминал и тежко му на без вина виновния.

Цялата измама в света се гради в/у такива, като тебе!

Когато приключи разследването, ще трябва да ми се извиниш.

Откакто повториха числата в 6/42 не им давам пари на тези боклуци.Тогава се сменяше директора в тотото,след избори и май забравиха да сменят софтуера.Играйте на футболни,или други двубои.Не,че там няма уредени мачове,но имате шанс да ги хванете,на изненада,или усет.

Коефициентите ги намалиха, печалбите ниски, риска просто не си струва.

Тука се паднаха едни и същи числа два тиража подред. Някой беше забравил да смени правилните топки...

Хихихих ... Сетих се за последната усмихната селска чутура нинджата дето "познал" числата... Замислих се още колко точно трябва да си прост за да пускаш тото ебаси....

Еми само нинджи могат да ги познаят тези числа,не е лесно!:-)

Измамата в тотото е на 100%.Имам близка там и отдавна не играя.Само 5/35 са го оставили на плебеите да се радват.Защо според вас,в Испания едни дечица вадят топките от урните,пари нямат за френските сфери,дето идват тук едни техници да ги "настройват"ли?!

камера и насочен въздух се вадят които числа пожелаете,питайте нестле,как правят едни кръгли сладки с еднакъв диаметър,та крайно време е в тотото да се вземат адекватни мерки,зашото простите са на изчезване

Спокойно, системата е измислена. Няма да се наруши правилото, че парите отиват при пари. Балъците да си плащат редовно, че инак ще се скапе пазарът за (напразни) надежди. Питам се в реалният живот защо не ходим в магазина да си платим сиренето и продавачката да ни го излапа пред очите и в същото време сме си сътворили специално място, където изяждане на вашето сирене се практикува на 100? Но какво ли значение има какво се питам, след като масата охотно се лишава от елементарни неща за да си закупи необещаваща нищо хартийка!?

А някой да каже нещо за "нищожната" LAFKA ?

Нищожна, ама като гледам що балъци трият билети от националната лотария по цял ден...

Бойкот на тотото. Докато не започнат да го теглят пред публика. Освен това шестте числа да се теглят от 6 различни деца. И после други деца да теглят контролни топки. И сигурно ганьо пак ше измисли начин да излъже системата.

Ха ха ха,мутрите ще оставят обикновен човек да подаде глава,като мигат да ги лапнат те!Надявай се!

при ,,мутродемокрацията,, точните числа са за ,,точните,, хора??? ,,балансът,, за богатството не трябва да се ,,нарушава,,!!! системата за ,,забогатяване,, даже и там където трябва да е ,,случаина,, става по ,,план,,!!!

последната печеливша ,,мутра,, преди още да си вземе ,,печалбата,, обяви къде ще ,,инвестира,,???

В Сърбия прокуратурата ще разследва, докато у нас даже и на ум не им идва....Българио, с какво заслужи таз участ горка ?!?!?

С простотията на народа. Толкова прост народ едва ли има другаде по света. Не го казвам заради тотото а заради цялостната картинка в България.

На Луната Луноходът е пред голям,голям камък.Само за секунди Луноходът получава УКАЗАНИЯ ОТ НАЗЕМНИЯ КОМПЮТЪР ЗА ЗАОБИКАЛЯНЕ.Аналогията е -в тотото и всички останали игри на късмета свише се определят печеливщите ТОЧНИ ХОРА чрез уж изтеглените числа ,а за постоянните редовни участници ,които дават живот на тотото и игрите на късмета остават случайните трохил

едно време беше на ,,ръка,,??? с новите ,,технолoгии,, само ,,сферата,, за теглене струва тридесет хиляди евро???