Вулканът Етна „се плъзга“ към морето

Планинският масив, на който се намира сицилийският вулкан Етна „се плъзга“ и скоро може да се озове на дъното на Средиземно море.

Обратно в новината

Коментари - Вулканът Етна „се плъзга“ към морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

такова еднож събитие ще оправи и Ердоган и Путин и Ким Чен ун, Доналд Тръм и ЕС, че и нас!

Плъзга се с 1,4см на година и скоро ще е в морето..... Ееех драскачи....

Онова свлачище в смолянско се е плъзгало с 1 мм на година, което не означава, че от миналия месец до сега са минали 20 000 години. Задачките за изминат път с постоянна скорост са само в училище. Добре дошъл в реалния свят!

да не би Доналд Тръмп , Стийв Бенон, тези от Камемберт Аналтикис спонсорират заради телевизионни права и извличанено на Facebyk съобщения ??? Дълбока , тайна уговорка ли ??? Кой знае ! Има ли вече телевизионни екипи на място ? Кой телевизия ? fake-news ли ? Съобщения чрез месенгър до трето лице - марсианци ?

нека да сме наясно : корупция ! това било планирано заради после фондове от евро-съюз.

май . нас ни се изплъзга нещо !

Да му мислят средиземноморските страни, особено Италия и Гърция! Нас не ни засяга!

продайте Етна на някой милиардър ! да се справи както трябва , вместо да се занимава с фондове и конкурси за красотата .

Преди 30 години списание "Паралели" тиражира научния факт, че Япония се "плъзга към Тихия океан...Цялата плоча се "лъзгала" и след движението Япония щяла да е на два метра под нивото на водата. През годините се видя компютърен модел, който показва как Азия и Северна Америка ще се съединят за милиони години.. ако онези, които тиражират "плъзгането на Етна, можеха да покажат как се плъзга вулкан, сигурно щеше да се види, че кратерите на вулканите се сриват първо, че дупката до магмата си остава и там "плъзгане" няма. Това означава да се затвори дупката до магмата. Евала пичове, чакаме "лъзгането" с първия сняг нал' тъй?

Уважаеми "гумата", благодаря Ви за изключително точните Ви доводи и не само вярната, а и блестящата Ви логика.

в тоз временния диапазон се появява за първи път на бял свят новата заимстмева от старото концепция за планово развитие на Етна .

същите пробелми посрещнали на световноизвестна писта за състезания Фурмула Едно наречена Avtostrada del Sur . ако биха били наврема предвидели че на местното ниво не се говори нито на френски , нито руски , нито американски , а на Ню Юркски албански , тогава всички тези за в момента свършети факти нямали как да възникнат въобще . така че , намерете си навреме общ език !

Любимият ми вулкан... Само да не го заболи главата... така :-)

ако щели да сме разумни , придържани , осмислени-осветени придържани към планове на развитие на вулканът от времената на краткото управление на риския цар Павел 1 , днес не бихме могли да намираме никакво противоречие с това какво законномерно постъпило в последните 300 години . Да живее Павел 1 , руски цар !

а?

Вероятно да :-) Но както и да е . . .

Но на снимката не е вулканът Етна - това е вулканът Mount Sinabung (Volcano erupts in Indonesia's North Sumatra, 2017-12-18). Вулканът Етна имаше нещо общо май със сблъскващите се някъде там Африканска и Евроазиатска плочи и напреженията и деформациите вследствие това, за които говори преместването от - засега, 14 мм годишно, но вероятно с тенденция към нарастване. Едва ли събитията ще изчакат вулканът да измине разстоянието от кратера му до бреговата линия със сегашната скорост, за да се разразят едва тогава.

а по точно тези живеещи близоста Етна . да се показват снимките на местната управа !

сега иде часът .

Уважаеми Хм, да, по моите проверки, снимката не на Етна. За съжаление, нашите автори обикновено илюстрират текстовете си с каквото им падне. Но... Твърденията за континенталните плочи - с автор Алфред Вегенер, противоречи на действителността. Вегенер е не само изключителен честен учен и храбър човек - загинал е в опит да спаси колегите си. Чест и слава на забележителния учен и човек, но теорията му не вярна. Рабираемо е - тя е на около 90 години, а тогава не е имало средства за проверката й, а фактите от изследвания са били оскъдни. Тя е умозрителна по същество. Никакви факти - доказателства за съществуване на континентални плочи няма, опитите да се докаже съществуването им са основани само на обясняващи формата на континентите съображения. По - вероятно е да е по-вярна теорията на Владимир Ларин, за която има доказателства от изследвания - като геоложски, така и океанографски...

Вулканът се пожегува с Нас! Нища ново , нали помним Помпей! Друг въпрос ще е какво да чуем тази вечер 22.30 на каналът от Австралия-ЮжнаАфрика - Аржентиния - сиреч южната хемисфера , притежание на Рупърт Мърдок ? Нашият илюсионст-репортер Трафо Сифонов , граески научен , съученик на Дионис, Гаета , Платон , какво ще ни съобщи относно срещата в курортният град Варна ? Ква ще е оценка от Пр. ст. нау. Дц. Трафо Шлифонов по ТВ-канал на Р. Мърдок? Или както се казва , след референдуум , пак референдуум ?

Съм да , съм за нов референдуум , твърд, решен ! Как така вулкана Етна да Ни прати жълтово-оранжево без да Ни е питал за мнението Ние ? 22.30 часа - за справедливата кауза: Етна да не рига , докато не са уговорени комплексияците !

очакваме решителните стъпки от управата на вулканът ! иначе , хуните имат готовност .

Голяма работа.Ще си построят друг.Няма да губят туристи я.

че Етна ще се харзулни в морето и ще се удави.

"Планинският масив, на който се намира сицилийският вулкан Етна се плъзга и скоро може да се озове на дъното на Средиземно море. Това съобщават геолози... Те се позовават на GPS измервания, което са показали придвижване на целия планински масив към морето с около 14 мм за година...." ПАК ЯВНО НЯКОЙ НЕ Е ЧЕЛ ПРАВИЛНО, АМА ПО 14 МИЛИМЕТРА НА ГОДИНА - ТУЙ МНОГО БРЯ!!!

Поне ще има рибена чорба в изобилие. :)

Когато се озове в морето, вече няма да има хор а

На 14 км от морето е. Значи за има-няма някакви си 1000000 (един милион) години и цоп - вътре ! :D :D Дир своевременно ще ни уведоми ! :D

от Кембрйдж Аналогикс още в далечната 2016 са предвидели това . Само , нито Брюксел , нито местната управа обърнали внимание към въпрос . Ще стане оттук нататък като при всеисвестният италианският феномен Avtostrada del Sur

По 14мм на година, верно, много скоро ще се озове на дъното.:)))

Ей, това българите са зверски вредна паплач! ЗАЩО ВЕЧЕ ТИ СЛОЖИХА ДВА МИНУСА??? Какво каза? Че По 14 МИЛИМЕТРА (а това го пише в поредния смешен текст на...) на година - скоро ще е!!! Дебили...