ООН: Бунтовници в Алепо насила задържат цивилни в боевете

Бунтовнически групировки не позволяват на цивилни да напуснат източната част на сирийския град Алепо и дори стрелят по тях, ако опитат да избягат от зоната на боевете.

Обратно в новината

Коментари - ООН: Бунтовници в Алепо насила задържат цивилни в боевете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Главорезите трябва да бъдат избити до крак, въпреки опитите на САЩ и ЕС да ги спасят

Бунтовници в Алепо задържат цивилни, за да може извергите на Путин да ги бомбардират и унищожават!

Sibirski

Квартал на Алепо Бустан ал-Касър освободен. Захвачени са големи количества муниции и въоръжения.

От кого е освободен, от канибалите на клепухия! За чеверме?

Sibirski

Боеприпаси, произведени в България, показа ливанска телевизия. Ливанският телевизионен канал "Алмаядин" излъчи репортаж, сниман в кварталите на град Алепо, които бяха на скоро освободени и са под властта на сирийската армия. В репортажа кореспондентът на "Алмаядин" влиза в складове за оръжия, които са принадлежали на бойците на Ал-Нусра и ИДИЛ, преди да отстъпят на сирийската армия и без да имат възможност да вземат складираните оръжия с тях. От репортажа се виждат различни български оръжия, в това число: Български боеприпаси OG-15BG с калибър 73мм, за безоткатните противотанкови оръдия СПГ-9. Ракети "Град" с калибър 122мм произведени в ВМЗ България под наименование 21OF. Тези ракети са копие на руската версия ракети 9M22U Град. Български боеприпаси PG-7VM с калибър 40мм, противотанкови за стреляне от рамо РПГ-7. Български боеприпаси PG-7T с калибър 40мм, бронебоен "Тандем" специални противотанкови за стреляне от рамо "РПГ-7. Очевидно сте имали своя принос за тази война?

Путин го каза ясно- не трябва да остане нито един жив джихадист, който да се върне след това в руската федерация! И ще го направи. Допуска се обаче, че в обкръжените групировки има американски съветници и заради това е този плач за цивилното население.

100% ще се върнат, щом ги е пратил там и тогава дупе да му е яко!

А сега, къде са нашите БГ еврофекали? Да ни обяснят колко педократични са тия крайнорадикални опозиционери от ИДИЛ и Ал Нусра-Кайда, а? Същеите дето са канибали, и режат глави на малки деца...

Това са мръсни инсинуации на масмедиите на тираните. Бунтовниците, тези самоотвержени бойци за демокрация и евроатлантически ценности не са способни на такива неща.

тия бунтовници въоръжени и финансирани от САЩ

Никой не говори за варварско разграбване от САЩ на културни ценности в Сирия - притежание на цялото човечество, тъй като те са с висока историческа и художествена стойност. Палмира се възстановява само с силите на Русия, а плювачите на Русия при това скромно мълчат когато касае реалната помощ.Както мълчат и за хуманитарната помощ за Алепо, където помага пак само Русия.Впрочем, Магирини нагло излъга, че помощ идва от ЕС.

симо

Те си направиха тренировката в Ирак.....Сега им е много по лесно с отработените канали.

Бунтовници, които задържат насила цивилни като жив щит се наричат терористи, бре, пишман-соросоиди неграмотни. Тоест, това, което толкова време говорят Сирия и Русия, е вярно. Но, евро-атлантическите много ценностни ФАЩ и ЕС са заети със спонсориране на "революционерите" срещу "лошите" руснаци, които освобождават същите тези цивилни от лапите на техните отрочета, и все не успяват да забележат терористите, а ги наричат на галено "бунтовници".

Щях да кажа същото: само бандити и терористи стрелят по мирни и безоружни хора, а в медиите упорито ги наричат бунтовници за да не обидят помагачи на терористите - САЩ.

АЛЕПО бе в списъка на ЮНЕСКО, със своите над 40 ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРКВИ. Половината му население бяха ХРИСТИЯНИ И КЮРДИ.. Ама преди ЧЕТИРИ ГОДИНИ не те четох да са възмущаваш.. Когато ги клаха и взривяваха църкщите.. И под статиите за клането на ХРИСТИЯНИТЕ в МААЛУЛА та нямаше.. И ПОД СТАТИЯТА ЗА МЕСАТА НА ПАПАТА ЗА ИЗКЛАНИТЕ в града, който бе ПОСЛЕДНОТО МЯСТО В СВЕТА, в което се говореше ЕЗИКА НА ХРИСТОС.. ТОГАЗ ГИ НЯМАШЕ РУСНАЦИТЕ В СИРИЯ... А ТЕБ СНИМКИТЕ НА ОТРЯЗАНИТЕ ГЛАВИ И ГЛАВОРЕЗИТЕ ТЕ РАДВАХА..

симо

То какво да очакваш от охлюви.

Къде ги Плевенлиев и Митов да се загрижат? Мълчат като насрани.. буклуците!

Кви 100 000 мирни жители Ви гонят бе, то в тия квартали, дето са останали под джихадистка окупация 100 000 едва ли е имало и преди войната. Поредната пропагандна измислица - едва ли има повече от 5-10 хиляди души там и то в най-песимистичния вариант!

Като ти дойдат на "гости" - как да ги пуснеш??????????

Те това е "умерената опозиция" горещо подкрепяна от САЩ и Запада. Чрез нея искат да свалят Асад,защото не им харесва. Нищо,че е законно избран и легитимен Президент. Щом не е верен на Запада,няма значение как е избран! Само че,говорителят на руското министерство на отбраната хубаво им го каза:"Подкрепяте зверове"! Сега това се потвърждава и от независим източник. Та да запитам: КАКВО ПРАВИМ С ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ?

Демократичните бунтовници се борят за правата на народа /Демоса? пък стрелят по демоса-народа-суверена. А ве нещо уравнението не излиза? Тия не са демократи, а май са тарикати и стрелят и колят за заплати. Сега като руснака ги помилва и не ги буха временно с бомби 5сотки, напускат с автобуси и къде ще продължат да работят? Тия зверове които тренираха 12 год деца да сечат с ятаган глави на умрели трупове за да са готови за живи хора къде ще си починат преди следващата мисия?

Кво толкова, терористите на ИДИЛ напускат, влизат терористите на Клепоухия! Мъ къде влизат след като руската авиация изравни Алепо със земята! Алепо вече ще бъде новата Палмира на Путин! ЮНЕСКО се готви да я обяви за част от новото "историческо" наследство, създавано с помощта на бомбите на Путин в Сирия!

Хахо боху, мъ нивироятни дрисни дращиш, е ноу си прос! Сериозно, как ги измисляш тези пасквили? Нещо наръчник имаш ли? Дай инфо, брат!

много си самотен, оди лъскай шлиферо на козяка, че скоро и той ще замине за тия райони....

Защо рухна отбраната на джихадистите-не знам. Но едно е сигурно, не е заради липса на амуниции. Днес има много снимки на тонове снаряди, патрони и др, които са намерени в освободените квартали на Алепо. Жалко е, че са намерени и 122мм реактивни снаряди за ГРАД-ново българско производство.

Ти видя ли, че на тях пише "Мъде ин БГ"? Бутни една снимка! И "Катюшите" с които се изстрелват , и те ли са български?

Няма как да дам снимка. Влез тук и ги виж: elijah j magnier twitter За достоверност не гарантирам.:)

Когато звяра е притиснат към стената е готов на всичко.

Ало, Обама, как ме чуваш? Приемам!

Всичките терористи, които бяха Ал Кайда си смениха имената по настояване на ЦРУ. Тези джихадисти държат и стискат черните топки на Обама и той вие на умряло

Абе въоръжени които държат насила невъоръжени хора не бяха ли терористи.

Много ще плачат тези които въоръжаваха терористите наричайки ги умерена опозиция. И не само това, но има много незаконно участващи военни от САЩ и Западна Европа. Те докараха тази напаст от бежанци! Затова никаква пощада за тия изверги! Затова са там чеченските батальона спецназ -"Изток" и "Запад" и заедно със сирийския едва ли ще пожалят терористите, така обичани от САЩ и Запада. Европа започна да се усеща и скоро ще смени тона. Единствено Русия бе помолена от законното правителство на д-р Асад да помогне за унищожаването на това проклето зло!

Прав си. Путин преди седмица специално се изказа по тоя въпрос - че Западът прекали с използването на радикалния терористичен ислям за геополитически цели и това ще му излезе през носа. А Путин никога не говори просто ей така.

Доживяхме тази нескопосана мафиотска организациика ООН да признае, че бунтовниците са терористи!

не мое да баде! Нещо са се обаркали!

Ей Дир-а, от вчера по всички медии се коментира че: ===================== Хюсеин Обама разреши снабдяването с ПЗРК на терористичните групи в Сирия! ===================== а вие дума не обелвате.

И те семейства хранят...:))

Споко.Май няма да имат време.Руснаците са прехвърлили два чеченски батальона спецназ -"Изток" и "Запад" да охраняват военно въздушната база но нещо не ми се вярва.Май тия приятелчета млатят около Алепо заедно със сирийският спецназ "Тигрите"

С ПЗРК трябва да внимават. Защото каквото въоръжение дадат на умерената опозиция , веднага се появява в ръцете на Ал Кайда и ИДИЛ. А над Сирия летят и американски самолети...

Скоро ще спрат да летят.След падането на Алепо, следва Ракка.Нали амерриканопедалите тръгнаха преди 5 месеца да превземат столицата на ИДИЛ и какво стана още си стоят на 5 км от началните позиции.

Братушки, във вас ни е надеждата, да избиете до крак всичкото умерен терорист и техните инструктори! Башар Асад е терминатора за бунтовниците!

Терористите се крият зад щит от цивилни. Нищо ново под слънцето. Дано жертвите да са по-малко. Ей, най-накрая ги изкараха от дупките им тези екстремистки плъхове! Протестърите са в траур;-). Между другото мир в Сирия означава война /или поне терористични размирици/ в Европа, та ми е трудно да се зарадвам на 100% на тази новина. Сирийският народ-мъченик обаче заслужава спокойствие вече, това е сигурно.

МитОФФ, Ненчев къде сте сега бе мамини сладурчета, нали щяхте да воювате срещу Русия , нали твърдехте че умерените бунтовници били "демократи", а всичко руско -терористи и Русия се биела на страната на терористите ...нещастници!

"Откакто Русия и Китай наложиха вето за нова военна агресия на САЩ и БЛ(Н)АТО под егидата на ООН в суверенна Сирия,терористите от ИДИЛ,АЛ-Нусра станаха бунтовници финансирани и закриляни от САЩ,БЛ(Н)АТО и Саудитска Арабия.(Кьолнер Анцайгер)"

Шефовете им така изнудват победителите. Тръмп трява да поема по-бързо и да спре убийството на сирийци.

Искренно се надявам, че цялата тази джихадиска паплач ще бъде изтребена до крак! За доброто на целия свят е!!!

Докато не ударят Риад и Доха...

Всъщност, в Катар и Саудитска Арабия, основната част от населението мрази управляващия елит..Елит който тъне в разкош, за сметка на нишите слоеве на населението...Единствено тайната полиция и помоща на американците ги държи на власт! А ако се намери кой д ададе малко оръжия на народа на Саудитска Арабия и катар..Нещата ще се променят много бързо! Аре бе! Дори едни неуки и слабо въоражени Хусита в йемен им разгониха фамилията на саудитите!

Абе каквото и да ми говорят, но по времето на СССР и САЩ си седяха кротки като агънца, и нямаше такива мизерии....А не като сега, лдуите крави от Краварника буквално подпалиха цяла Африка и Близкия Изток! Добре че не заформиха нещо толкова кърваво и в Азия, или Латинска Америка!

Чак толкова кърваво не успяха в Латинска Америка. Но, пък, дадоха властта на нарко барони и подкупни сенатори.

Да, и тук е завял "вятъра на промяната" . . . ." . . . . .руски и правителствени сирийски източници . .". Още няколко дни и . . умерена опозиция няма да има и с кой ще се преговаря . . . . с правителството на Сирия, кой е начело - Асад. Сега чакаме да видим и какъв вятър ще завее, като се "раздуха" хубаво прогнозата на Економист за 2017г - Планетата на Тръмп . . . . в западние те медии се прокрадва информация, че Неправителствени организации поддържани от ЕС-комисията организират бежанския поток в ЕС . . . . дим без огън няма . . . . и еретика Юнкер кви ги плещи за разпадане на ЕС . . . . . .

Нали гейове нещастни, те бунтовниците не били терористи и не били подкрепяни от запада и Америка на Обама...те не използвали мирното население за жив щит...Путин ви бил виновен ...нещастници, къде сте соросоиди долни, къде сте Митовчета Ненчевчета и тем подобни глупаци - подлоги на западните гейове! ООН сега разбрало , че бунтовниците са терористи...идиоти! Путин винаги е бил прав, злото се корени в запада!

Голямата драма е,че военните експерти и началници на тия олигофрени са обградени и не могат да избягат от Алепо.САЩ дори изпрати десантни кораби и около 4000 пехотинеца,за да ги спасяват,защото се заформя страшен скандал и разкрития,но Русия също изпрати големият десантен кораб "Георгий Побеносоцец". Отделно на 6 декември през Ламанша мина и се насочи към Сирия и кораба "Вице-адмирал Кулаков". Предстои света да види,кой се укрива в Алепо.....

На Обама, брат му кой.

Вече 93% от Алепо е освободен. Тези "смели мъже",които могат да режат глави и да ядат сърца само на завързани пленници пред камерите,за да всяват целенасочен страх ще бъдат избити до крак.

В английските статии са: "rebels и "militants ", в руските са "боевики", сирийците ги наричат мусаляхин (المسلحين) -най-добре се връзва в превода-бунтовник, ектремист. А самите те си харесват да се наричат муджахидин(مجاهدين). На вас ако ви харесва наричайте ги -терористи.

Терористи идва от терор А те точно това правят там.

Бунтовник е по-правилно според мен. И това не е нещо красиво и похвално. Членове на незаконни въоръжени групи, които се борят срещу правителството. А някой от тях извършват наистина ужасяващи неща-те са изчадия от ада.

ПИПО

Еххх, наблюдателю. Нали знаеш, че всичко може да се провери на секундата, наблюдателю?

Провери, колега. Ако греша, поправи ме. Ще ти бъда благодарен.

а аз, понеже не съм бил там, и гледам само по телевизора, да попитам. по какво се различава кой е цивилен ?

За Сирия не е добре, но за останалия свят е по-добре, конфликтът да се поддържа тлеещ и да се дава винаги възможност на Ислямски Демократи от по света и у нас да си опитват късмета срещу руските ВКС, сирийските тигри и иранските гвардейци. Вместо да мислят за глупости.

да се изкакат отново "Колвил изрази тревога от информациите, според които стотици хора, успели да избягат от обсадения от правителствените сили анклав, са в неизвестност, откакто са стигнали в зоните под контрола на режима." Ей, нема начин да бъдете коректни до край.

В Алепо, ясно, ами какво става в Мосул!? Има ли там цивилни - жени, старци, деца... Има ли жертви сред цивилните!? Има ли там Иракски Център за Защита Правата на Човека, "Лекари без Граница", Червен полумесец, Червен Кръст, "бели каски, нпо-рки, представители на т.нар. "медии" на "международната общност"!? Нищо не се чува.

Ще ти го предам накратко-Боевете за Мосул продължават с пъна сила.Американците вкараха и техните спецчасти в боевете.Загубите са големи за последните два дни над 800 военни от иракските войски и 45 американци.Авиацията по погрешка е пернала болница-жертвите са 140 убити и около 200 ранени.Това е от кюрдите участващи в боевете.

"Грешката", е вярна. А, кво казват кюрдите - има ли ИЦПЧ...

Човешката трагедия къса сърцето ни".

Абе, "бунтовници", които държат заложници, цивилни, не са ли терористи!?!

Абе и руснаците са виновни! Все търсят компромис с Запада....А отдавна трябваше а им теглят една майна, и да действат според обстоятелствата! Заради тия хуманитарни примирия, Джихади Джотата успяваха да се прегрупират, снабдят и превъоръжат! И цивилните жертви нарастваха многократно! Цялата тая глупост с Алепо, Сирия и ИДИЛ трябваше да свърши отдавна..Само трябваше Путин да вкара една-две дивизии на ВДВ в Сирия и Ирак! И в Близкия изток щеше да настане мир! А не като сега- при всяко примирие, лудите говеда продължават да снабдяват с оръжия Джихади Джотата от ИДИЛ!

Нали все ги критикуват,а и те се надяваха на втори фронт срещу ИДИЛ.Нещо не се получи.Даже вчера за последно Обама подписа за подновяване на доставките с оръжие за терористите.

ВЧЕРА МАЙМУНЧО ПОДПИСА ДА ДАДЕ РЪЧНИ ЕНИТНИ РАКЕТИ НА ИСЛЯМИСТИТЕ , А ДНЕС ПУТИН ПДПИСА ТАКИВА ДА ПОЛУЧАТ ШИИТСКИТЕ ЛЪВОВЕ В ЙЕМЕН КОИТО СЕ БИЯТ СРЕЩУ САУДИТСКИТЕ СВИНЕ :)) ... СКОРО НЯКОЙ АМЕРИКАНСКИ КОРАБ ПАК ЩЕ ПОТЪНЕ В ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ :))

сега с новия президент тръмп просто ще ви скъсаме.

БАЙ ТРЪМП ЩЕ Е ЗАЕТ С ВТОРАТА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ПРИ НАС :))) НАЗНАЧИ 3-КА ГЕНЕРАЛИ :))

Нормално, то махнат ли се цивилните, руснаците ще изравнят окупиранта от бунтовниците територия със земята. Няма да остане камък върху камък.

Който стреля по болници и реже глави на деца това заслужава.

Да, руснаците чакат да се изтеглят цивилните и ще изстрелят ракетите.

Това обяви днес говорител на ООНАТО. Света се нормализира.

Под контрола на бунтовниците остават няколко квартала. Не вярвам там да има 100 000. Много по-малко са, но дори и така жалко за невинните. А кой ги държи? Да не се чудите кои са фронта "Фатах аш Шам"- това са бившите " фронта Ан- Нусра"(Ал Кайда). Името си смениха, но нрава не.

Няма 100 000.Алепо вече е освободено на 95%.Вчера огъня бе прекратен и от зоната контролирана от терористите бяха евакуирани 8463 човека-предимно жени и деца.В контролираната зона остават по-малко от 5000 цивилни.Въпреки направеното предложение да напуснат Алепо или да се предадат терористите отказват и сега просто ще бъдат унищожени.

Преди малко имаше публикувана тема с автор една китайка, живееща в Германия по повод изнасилването и убийството в Германия на момичето от афганистанец, но няколко минути, след като я прочетох и изчезна. Няма я, а в нея имаше голямо възмущения срещу злоупотребата с помощ от страна на "бежанците".

Шило

Я, какво е станало, че се допуска такава политически некоректна информация? Да не би вече да са отпуснали юздите на медиите и да са започнали обективно да информират? От всички гледни точки?

Руска фашистка пропаганда

Шило

Я, ООН и тя ли е на руснаците? А бе, шемет, какво толкова ги харесвате тези терористи? Косъм не давате да падне от брадите им.

КАДИРОВ ОТРЕЧЕ ЧЕ СЪСТАВЕНИТЕ САМО ОТ ПРАВОВЕРНИ КАВКАЗЦИ БАТАЛЬОНИ ЗАПАД И ИЗТОК ЗАМИНАВАТ ЗА СИРИЯ .... А ТОЙ Е ЛЪЖЛИВО КОПЕЛЕ :) ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО 2-ТА БАТАЛЬОНА - ТЕ БЯХА РАЗФОРМИРОВАНИ ЗАРАДИ ЖЕСТОКОСТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ГРУЗИНСКИ ВОЙНИЦИ :))

Ако Кадиров праща чеченците в Сирия..нещата там, много бързо ще загрубеят..Ще почнат да се въргалят по земята, отрезаните тикви на джихадистите....

КАДИРОВ КАЗА , ЧЕ ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПРАТИ , ПОНЕЖЕ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯТА ЗАПАД И ИЗТОК СА ЧАСТИ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И САМО КОМАНДВАНЕТО НА РУСКАТА АРМИЯ МОЖЕЛО ДА ГИ ПРАТИ .. ТОЙ БИЛ САМО ВОЙНИК :))

Или ще се съюзът

Шило

Що да ги пращат, сирийците и иранците се справят по суша твърде добре.

Друго си е Обонговците да ударят пазара, за да избият 100 цивилни. ООН-то нищо не каза по темата

тези от ЕС и ООН или се правят на идиоти, или нас ни взимат за пълни идиоти?

И двете....Факт! Какво да ги правиш, евроолигофрени!