Коментари - Джон Кери: Сирия ще се взриви, преди да има победител | dnes.dir.bg
назад

Джон Кери: Сирия ще се взриви, преди да има победител

Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди, че Сирия ще се взриви, преди която и да е от страните в конфликта да се обяви за победител. Русия и Западът постигнаха съгласие за резолюция на ООН за сирийския химически арсенал, но без заплаха за употреба на сила.

Обратно в новината

Коментари - Джон Кери: Сирия ще се взриви, преди да има победител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия психар ще вземе да се поболее и физически,следа като не нападнаха сирия

Процесът на разпадането на коалицията против Башар Асад бяха ускорени от събитията през последния месец: съгласието на Дамаск с предаването на химическото оръжие за международен контрол и, като последица, замразяване на почти започналата военна операция. Американските самолетоносачи край сирийските брегове като че ли вдъхна надежда у въстаниците в скорошна победа а тук тя им се изплъзва от ръцете. Естествено противоречията се изостриха: всяка групировка обвинява в неуспехите останалите партньори по коалицията. В това време изоставената от радикалистите Национална коалиция заяви, че е готова да участва в мирната конференция Женева-2, въпреки че преди опозицията беше издигала като условия за своето участие в нея напускането на Башар Асад. Руски и американски дипломати вече над една година се опитват да накарат представители на власти и на опозицията да седнат на масата за преговори. Тази седмица руското МВнР съобщи, че възможност за свикване на тази конференция има. Но за целта се иска широко представителство на сирийските опозиционни сили.

В сирийската опозиция стана истински разкол. Тринадесет големи въстанически групировки обявиха, че не признават Националната коалиция и правителството на Ахмад Тумех. Ислямистите обявиха скъсване с по-либералните противници на Башар Асад и призоваха своите привърженици да се ръководят от нормите на шариата. Според някои експерти, положението става неконтролирано и може да свърши с клане. Противоборството между представители на прозападните сили и ислямските екстремисти може да прерасне в мащабна война. Още в средата на септември групировката Ислямска държава на Ирак и Левант обяви начало на въоръжени действия против бивши свои съюзници Свободната сирийска армия.

Сигурен съм, че действията на руската дипломация по сирийския въпрос ще влязат в учебниците. И най-лошия мир е по-добър от война.

Путин блокира терористичната програма на Съединените терористични щати.Ами сега?

Стига отстъпки на миризливите чизми. Те от демокрация и толерантност не разбират. Време за радикални, Роналд Рейганови действия. Напред Апачи!

в името на ал каида и неините прятели напред апаши !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проклети мъже, проклета религия! Разрушихте прекрасна държава и за какво????!!!

Бе, добре, че не беше Килърито министър.

Няма да се спирам на същноста на коментарите ти. Дори и да не съм съгласен с тях, като истински демократ съм длъжен да ги уважавам. Що се отнася до ника ти, мога само да те поздравя. Оригинален отвсякъде. Не всеки го може това.

СИРИЙСКАТА ОПОЗИЦИЯ СЕ РАЗЦЕПИ ОЩЕ ПРЕДИ 3ДНИ - НА БИБИСИ ИМАШ ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ 17 ОРГАНИЗАЦИИ СА СЕ ОБЯВИЛИ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА ШИРИАТ (ТИЯ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕДСТАЛЯВАТ 75% ОТ ВОЙНИЦИТЕ НА ОПОЗИЦИЯТА) ... КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ ПОДКРЕПЯНИТЕ ОТ САЩ ФРАКЦИИ КОИТО СА ЗА СВЕТСКА ДЪРЖАВА ВЕШЕ СА КУХИ СТРУКТУРИ .... ОСТАВА ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ - СИРИЙСКАТА АРМИЯ И ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА АСАД ДА ИЗБИЯТ ДЖИХАДИСТИТЕ

Май това е целта на американо-еврейските войнолюбци - да разрушат поредната държава. Дано и те се взривят преди да са унищожили света.

Нали това е целта ви.

ама то имали друг изход за вас . нали сте дали дума на вашите спонсори , че ще има воени деиствия . шефът ти се провали първият път , сега е втори рунд . чакаи да наближи време за гласуването на лимита на дългът , тогава ще има деиствия някъде със сигирност , за да се отвлече вниманието от проблема . добре че по-малко хора ви се връзват на глупостите .

В един сайт - фрии-бг.нет на 25 написаха, че военните формирования на опозицията са се разципили и 13 от най-големите са се отделили от СНК и вече воюват за установяване на Шарията... А вие им давате оръжие? Няма как да пусна линка но статията се казва Сирийската опозиция се разцепи. link/index.php/201309242058/2013-04-27-07-48-28/2058-%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%86%D0%B5%D0%BF%D0%B8.html

Swebus

Това е факт и го писаха на много места вкл. и в дир.бг http://novini.dir.bg/news.php?id=15090832 Смешното е, че според източниците на тази новина Саудитска Арабия подкрепяла про светската опозоция. Турция също. СЛед като Иран подкрепя про светския режим на Асад не останаха държави на Изток. Кй тогава подкрепе АлКайда и подобните групировки?? Въпросът в риторичен - досещаме се кой - същия, който обучи Осам Бин Ладен

А на тебе Оскар за прОвопис!!!!!!!! Е,как е бе батка? Много е готино да ти се подиграват за правописа,а?

Убеден съм, че "приятелите на сирийския народ" са същите, като "приятелите" на ИРАКСКИЯТ НАРОД, като "приятелите" на ЛИБИЙСКИЯ НАРОД, на ЕГИПЕТСКИЯТ НАРОД, на ТУНИЗИЙСКИЯТ НАРОД................................................., на ВИЕТНАМСКИЯТ и народът на ХИРОШИМА и НАГАЗАКИ.............!!!

То с такива "приятели" на сирийския народ не му трябват врагове.

Много интересна информация бе ПЕПО-СЕКСА. Я ни изреди и другите в списъка със смъртни присъди,да видиш пък твоите стопани кое място заемат бе Шароооооо.......

Гле`й как пишеш бе батка.Че после пък ще се заяждаш с правописа на другите,и ще покажеш какъв си `не-злобен`и `не-шут`. Нещо си много изнервен последно време бе чичово.... Ама да ти припомня аз няколко неща,че не слушаш и нещата се влошават с тебе. В началото правеше намеци за камили. После почна да питаш другите участници във форума дали Сириици са ги оправили. Мина на онождащи попове и наричаш български политик СерГей. Пишеш на българите че бежанците ще ги научат как се правят и отглеждат деца! След това на друг коментар пишеш че душевна ч..кия са ти направили! Сега пък си сменяш името на SEX и то с кобур(внимавай само да не забравиш пистолета вътре по време на акта че може да стане беля). Според тебе не е ли време да обърнеш внимание на твоето псхисоматично състояние? Да не вземеш да се гръмнеш случайно с тоя кобур `дето не трябва-когато не трябва-и да пишат вестниците за тебе. Започваш да ме плашиш батка. И да ЗТнаеш че аз много разчитам на твоите забележки за правописа ми.Признавам че си голям ЗТраматик! И за да видиш че не съм злобар,ще ти призная че напредваш.Твоето ново име по ти отива!ако го направиш ПЕПА-СЕКСА ще се вписва идеално към твоите-знания,акъл и начин на мислене. Айде честито батка!!!!!! Със здраве!!!

Ей тъпаци, като ще взривявате Сирия, поне приберете сирийските цигани, а не ние да страдаме от вашите тъпотии.

Swebus

Цитат: С цел да се гарантира мирен политически преход и да се създаде надеждна алтернатива както на сирийския режим, така и на екстремистките групи, решихме да увеличим и задълбочим подкрепата си за коалицията и всички участници в нея" Абе Джон, абе Кери, ами нали 75% от участниците в т.н. коалиция са екстремисти и ислямски фундаменталисти!!! Как точно ще гарантирате, че оръжията няма да отидат при тях??? Както пишат моите приятели от САЩ - "ние не искаме Обама да спонсорира АлКайда с парите на американските данъкоплаци"

щом Кери го казва, аз му вярвам! Нали те заложиха " динамита"... Дет се вика-черпим сведения от точното място!

"Текстът задължава сирийския президент Башар Асад да унищожи всичките си бойни отровни вещества под международен контрол до средата на следващата година. " А дотогава? Да очакваме още бежанци от Сирия в Овча Купел в София и други градове и села?

бежанци ще нахлуват, а пари от Европа-йок ХК( Хелзински комитет) е установил огроммни злоупотреби над 30 милиона за периода 2010-2013г с пари отпускани за бежанците... Това обясанява и защо издръжката на 1 бежанец струва 1130лв, а по-други данни- 1400лв...а в същото време бежанците буквално гладуват и мизерстват... Важното е, че управляващите си играят на прее*и другарче.....на кой му пука за някаква си бежанска.ИНВАЗИЯ!

януари

да се чете-1110...лв*

Друга ми беше мисълта. Не искаме въздушни удари по обекти в Сирия (забележи: по определени обекти, не да се рушат градове и села масово). Ще чакаме диктатора Асад сам да се предаде - еми, дано да греша, но ми се струва че това ще стане на кукувден. Пак ще си говорим - когато бежанците у нас станат стотици хиляди, тогава и да нямаме корупция, реките от пари ще пресъхнат. Башар Ал-Асад според мен само шикалкави - за да спечели време.

Нали знаеш, че с модератори не спорим?

Тоя заедно с обамата и всички други около тях са си здухали тотално.Добре че вече света не им вярва.

Да благодарим на Бог, че завъртя "менгемето" с един оборот. По този начин за сега имаме бавно изчакване на събитие, за което кукловодите имат информация, но за да не ни "плашели", не я споделят с нас, гоите. Банкова "тайна", нали разбирате. "Златният телец" е много зле болен. Напечатани са 4 пъти повече пари, от колкото СТОКА може да се предложи срещу тях. "Балонът" на парите, за да не се пукне, е необходимо да се водят войни, ГОЛЕМИ ВОЙНИ. Обаче времето вече е друго, въпреки че ситуацията е подобна на "Карибската криза" в 1962 г..

КУКУ!

Светските държави се топят. Чечня, Афганистан, Иран... Средновековието настъпва с чалми, фараджета и простотия в невиждани размери. Неграмотни молли налагат един див облик на страните ни. Искания за халифати, за смърт на улиците, за фалшиви постулати и иезуитски правила на Корана заливат бедните и ограбвани от Запада арабски държави и такива като нашата поциганена лумпенизирана псевдодясна държавица. Скоро ще се наричаме Мюмюн и Айше и ще забравим историята си, защото Западът е решил да си решава проблемите за наша сметка. Срам!

Тъй като западните икономики са в полупостоянна криза, петродоларите на Саудията натежават все повече при определянето на стратегиите на водещите западни страни. Може да чакаме кога и китайците ще започнат същото. Само дано да не проповядват комунизам а будизъм, дао и конфуцианство. За презпочитане са пред исляма поради ненасилието..

"С цел да се гарантира мирен политически преход и да се създаде надеждна алтернатива както на сирийския режим, така и на екстремистките групи, решихме да увеличим и задълбочим подкрепата си за коалицията и всички участници в нея" - Да, но екстремистките групи са час от опозицията срещу официалната власт в Сирия, т.е. те също ще бъдат подпомагани, за да си бъдат сами на себе си алтернатива. Сигурно ще им изпращат свръхново и свръхсекретно оръжие служещо само за само за самоубийства.

Надеждната алтернатива както на сирийския режим се крепи на арабските пари за закъсалите западни икономики. Все още ако стопанствата на западните страни се измъкнат от неолибералната клопка, то арабската помощ ще се окаже излишна и все още не е късно настъплението на исляма в Европа да спре.