Пентагонът обмисля пращане на войски в Сирия

Пентагонът може да препоръча Съединените щати да разположат за първи път редовни въоръжени сили в Сирия, за да се бият против "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът обмисля пращане на войски в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАЛИ СА ПОКАНЕНИ ОТ СИРИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО???

Не си поплюва Тръмп! Стена с Мексико, войски в Сирия, а след това ще прати да освободят и Крим.

Тръмп прати ли там американски войски, с Путин е свършено за 72 часа! Ще го изритат като персона нонграта!

Абсолютно ! Може и за 38 да го изритат, може и за 24. Както всеки знае - Путин в момента е в окопите в Сирия и рамо до рамо с муджахидините стреля ли, стреля с Калашников срещу сирийците. Ав Кремъл е негов двойник - всеки знае!

Поради възникналото напрежение в САЩ и то точно в някои индиански щати се обмисля изпращането там на български войски за да се гарантира мира и да се защитят българските интереси. :))

добре дошли. по-добре да ги храним тук на место отколкото да им пращаме помощи в булгаристан. за тях проблема е че може да не получат виза щото после няма да искат да се варнат в булгаристан.

отдавна са го обмислили, сега се чудят как да го пробутат. Да видим какво ще излезе този път от големите мислители. Досега се опозориха многократно. Известна е позицията на Турция , че не иска отделна държава Кюрдистан, Иран е на същото мнение, Сирия също. Не случайно турците навлезоха в Сирия. Планът за образуване на нова държава Кюрдистан е бил представен в НАТО още в 2009 година. Целта е изселване и унищожаване на християните по тези места, създаване на държава, която ще е с откровено антитурска, иранска и сирийска ориентация, отделяне на части от турция, иран и сирия, създаване на възглавница/географско разделяне между иранските и сирийските шиити, коридор на сунитите от СА и катар до турция, която все ояе е в НАТО. да видим как ще се развият нещата и кой кум кой сват кой на булката брат. лоша работа, тъкмо започнаха да намаляват бежанците и ето ги нашите закрилници, пак наливат масло в огъня.

Където мине руския ботуш, трева не никне, справка: Източна Европа, Авганистан, Чечня, Сирия, Египет, Куба, Никарагуа, Ангола, Корея, ...

Много си смешен бе. Прехвърляш вината от КРАВУЛАНДИЯ на Русия

А-а-а никне, никне! Като се махнаха руснаците от Афганистан и дойдоха американците веднага цъфнаха маковете. :))

данни на ООН 10 мпъти повече.

Абе на тебе руския ботуш ли ти попречи да се ограмотиш?

тва отдавна трябваше да го направят само кюрдите не са достатъчни срещу идил ал асад, путлер и иранците нищо не правят срещу идил

Е, поне сащ правят много ЗА идил.

е свързана с изградената военновъздушна база в северните контролираните от кюрдите територии, поделянето на Сирия и създаването на Кюрдистан, с което пряко да се противостои на засиленото руско присъствие и влияние в този регион!

Остава и някой да ги покани официално. Иначе... ще ги нарита (намачка) Баба Меца.

гледаи интервюто с асад и ще разбереш че сме поканени и добре дошли. а тия дето ги пишеш за баба си меца... тя освен да се таркаля в собственните си лаина нищо друго не може да направи.

Съава напечено, защото е близък директен сблъсък САЩ Русия, муджиците имат войса там, която брани путкината марионетка, а САЩ ще бъдат против, наближава ТСВ, двама луди ще я разпалят.

Не бой се всичко е под контрол и по план - зад двамата луди стои цяла пасмина гад мръсна, която си точи лигите са световно робство и господство.

Краварите май искат да им се случи същото като в Корея и Виетнам само че накуп. Поне бизнеса с памперси ще потръгне.

Хмм.... Афганистан, Чечня. На руснаците не им е било по-розаво и няма да е!

Да попитам само. До сега какви бяха американските въоръжени сили в Сирия? Нередовни ли? Да не са от онези 75000 американци, на които им отказваха да притежават оръжие поради ментални затруднения?

Тази новина е свързана с другата, за 75 000 луди, които могат да притежават оръжие. Именно тях ще пратят в Сирия :P

може да са болни, но не са глупави да идат ;-)

тия явно са приключили в Ирак и сега ще се местят в Сирия. то всичко им е като във Виетнам.

да попитам де, на какво основание САЩ ще разполага войска на територията на друга суверенна държава. Нещо договори, съглашения, или "ние просто решихме". А после се питаме кой е окупатор.

Какво рискуват Сащ в Сирия? Да ги подуят от бой, както във Виетнам!

...Пентагонът може да препоръча... А иначе те вече си свършиха работата там. 1 Завъдиха ислямисти. 2 Обогатиха с обеднен уран! Да ви напомня за Балканите? И по между другото, след като тук разпръснаха уран някой знае ли колко пъти са увеличени раковите заболявания и малформациите при децата?

то е от Чернобил...Оня, американският уран е добър уран....

Без молба за помощ или разрешение от страна на законното правителство на Сирия, разполагането на войска от страна на САЩ, би било агресия!

Ти явно си питал народа на Сирия както иска и желае, нали ?

Той и нашият народ желае много други неща, но кой го пита...?

на Сирия си има законно избрано правителство и негова работа е дали да иска помощ или не! Хубаво-лошо , това си е тяхно правителство!То и ние не си харесваме много правителствата, ама такива си ги избираме!

ми те руснаците там още 10 години да седят няма нищо да направят :Д

Шило

Дали? То, май за година и 4-5 месеца направиха много повече от другите, де киснат вече 5.

единствените дето свършиха работа са иранците!

Руснаците са в Сирия от 40 години и се видя докъде я докараха.

На руснаците им е много удобно, ислямисти от по света и у нас, и най-вече от Централно азиатските републики и Кавказ, да бият път, за да се събират накуп на мушката на Су-тата.

Драги, не си прав, Русия изчезва от картата на света след 5 години.

А, на коча мъдните торбички кога ще паднат.

така я е смятал!Даже си е залагал 5 месеца...

СИРИЯ Е ГРОБА НА РУСИЯ.

Колкото черния президент беше последен.

Черен президент, но по душа, беше предсказанието. А Обама беше доста избелен. Не колкото Майкъл Джексън, но все пак!

Пътят към Възкресението минава през гроба.

Това предсказание за "черният президент" не е на Ванга, а беше кремълска измислица за успокояване на руските кучета като тебе.

Щом ти казваш, няма да лъжеш,я.

Без покана от страна на Сирия (което няма как да стане) или без решение на СС на ООН (което също няма как да стане) това би било агресия срещу независима държава. Формалностите и правилата обаче никога не са правили впечатление на "най-великата богоизбрана демокрация", която винаги се е водила от принципа "мътиш - не мътиш, по-слаб ли си, ще те изям".

Ти наистина ли си мислиш че нещо по света зависи от тази смешна организация ООН ? Че те някои страни си правят каквото искат по света с или без резолюции на ООН та за какво е това ООН ?

Мисля, че има шофьори, които газят пешеходци на пешеходни пътеки. Което е против правилата. Тези шофьори не са основание да изхвърлим закона и правилата за движение по пътищата. В цивилизацията е така. В джунглата може би е друго. Това мисля.

Шило

Най-същественото нещо, което е направила тази организация е "УНТАК"-намесата в Камбоджа.

Sibirski

Информационна служба на джихадистка коялиция "Хейят Тахрир аш-Шам", прясносформирана терористична групировка в Идлиб опубликувала опростена визия на принципите на дейността на организацията и нейните цели.Според публикувани материали те са: 1. Целта на "революция на джихад" в Сирия, е въвеждането на шериата. Идеите на демокрацията и светския характер на държавата и обществото се отхвърлят. 2. Провъзгласява се отказ от политически методи за постигане на целите. Единственият начин за изпълнение на плановете е въоръжената борба. 3. Предполага се създаване на теократична държава с единствена опора на мюсюлманските духовници. 4. Отбелязана е обходимостта от формиране на равноценни отношения с "велики сили". 5. Ситуацията около чуждестранни джихадисти не се являва предмет на политически сделки. Тези са от тн "умерените", а какви тогава са "неумерените и какви са тяхните условия? Мачкане до край! Тази пяна трябва да бъде премахната до последен брадясал негодник!

РУСКИТЕ ПОДЛОГИ ОЩЕ ЛИ СА ОБЕДИНЕНИ В ТРЪМП ОБЩЕСТВО, ХАХАХААААА

Начи, цру и пентагона, ама ноу си помагат - цру създава конфликти, пентагона ги "решава", като в Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Югославия...

ПУТЯ ЩЕ БЕРЕ ЯДОВЕ.

Засега, "ядовете" ги "берем" евродебилите, най-вече.

ХИЧ НЕ БЕРА ЯДОВЕ, КУРНЕЛА ЦИГАНКАТА БЕРЕ ЯДОВЕ.

Американските демонократи, това, суверенитета за нищо го нямат - бомбардират, пращат войски, убиват където им е кеф по света и у нас, в "защита на мира, демокрацията, правата на човека..." и най-вече срещу "агресията" на Русия, раиш ли.

Sibirski

Така е, щото Модерните държави осъзнават, че е в техен интерес да следват общоприетите международни норми на поведение дори с цената на отказ от националния си суверенитет! Петър Стоянов, Клуба за световна политика в Сан Франциско, 01 септември 2000 г.

Да разбирам ли, че интересът на "българската", "модерна" държава е българският консервативен етнос да освободи територията, за по-"модерни" и "либерални" граждани от Близкия Изток, Пакистан, Сев. Африка?

За такива като теб е произведението на великия Алеко Константинов "Пази Боже сляпо да прогледа"...Нямам с какво да те обидя, не ми идват достатъчно силни думи просто...

Фейк Нюз. ..