Войната в Сирия: 350 000 убити за 7 години

Войната в Сирия отне живота на над 350 000 души, сочат нови данни на сирийския Център за наблюдение на правата на човека, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Войната в Сирия: 350 000 убити за 7 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да попитам, дали тези жертви са само колатерални, или просто бяха необходими за свалянето на един "диктатор". Не, че на жертвите им пука за нещо де, но се интересувам за нас, все още живите за какви ваши цели ще ни изпепелите?

И нашата оръжейна промишленост разцъфтя ,нали,...

Е, и Николай Младенов има дан към българския "принос" - събра сирийската опозиция на тайна среща в Правец и им помогна да координират действията си...

Пътят на демокрацията си го застилат с трупове и....,,плачат,, за тях с крокодилски сълзи.Не е само този случаят...

Не знам как може светът да си затваря очите за ставащото в източните предградия на Дамаск. 7 години под обсада и под самолетни бомбардировки и нищо. Кюрдите са оставени сами след като изнесоха войната с идил на плещите си. Демокрацията изисква цапане на ръцете и да не стоиш безучастно, докато някакъв сатрап окървавява държавата си. Иначе Сирия няма да се възстанови, няма как да се роди обединителна фигура. Разпокъсана и разделена

Алоооо ние бз война в демокрацията и Европата за 27 години имаме повече жертви и същата съсипана икономика!!! Алоооо събудете се най-после!!!

Та нали ТОВА е войната ,бе ПЕШООО...По всички правила на,,ИЗКУСТВОТО НА ВОЙНАТА,,!!!!Не само пушкалата са война!!!Ипо радиото ти дрънкат,,да спрем ВОЙНАТА,,по пътищата....а то само там лие???...

има-няма една трета от жертвите на 'успешната демократизация' на Ирак от САЩ...

Империята злото /САЩ/ и европейските им сателити са виновни за всички конфликти, войни, разрушения и жертви от много години насам. След разпада на Съветския съюз те си въобразиха, че са единствените управници на Света. Примери няма да давам-всички ги знаем. Питам:какво правят американците в Сирия, кой ги е канил? Руснаците са поканени от законно избраното правителство и имат една и половина бази в Сирия, а Империята на злото без да са канени имат около 20 бази там и казват, че щели да останат в Сирия за неопределено време! Какво е това, питам?

Алоооо ние бз война в демокрацията и Европата за 27 години имаме повече жертви и същата съсипана икономика!!! Алоооо събудете се най-после!!!

А някой броил ли е колко от убитите деца са били с автомат в ръка? Преди много години "демократите" брояха загинали деца в Афганистан, а после се оказа че много от тези деца носели пояси на шахиди и сами се взривявали. От една страна е вярно - дете е загинало. Брои се. Но от друга страна има значение и как е загинало това дете. Защото е пълно със снимки от Сирия, как деца размахват автомати

Aз, от мека опозиция, мноого благодарен на бедната бг че в банкя ни сабра, наш паша да ни обучава, на терора!

Според преброяването на населението в България през 2011 г. сме били 7 364 570 души. Настоящото население на страната ни е: 7 014 796. Толкоз за геноцида

Адмирации за този коментар. В Сирия поне воюват, а наще душегубци ни избиват тихо ,тайно и подло. както се вари жаба, без да се усетим.

Алоооо ние бз война в демокрацията и Европата за 27 години имаме повече жертви и същата съсипана икономика!!! Алоооо събудете се най-после!!!

нека тия души тежат на идеолозите на арабската пролет темерутите от ЦРУ и Мосад! Дано горят в АДА!

Междувременно в остатъците от анклава Източна Гута продължават протестите срещу джихадистите. Има много клипове по темата. Размахват сирийското знаме и скандират "искаме сирийска арабска армия" и " не искаме бунтовниците"

Тъй като мъжете са убити или на фронта, загиват все повече жени и деца, което е доказателство, че варварите Путин и Асад бомбардират жилищни райони.

Aх HATO мое, наследство мое, от дедовците! 6те плуем руските, когато крв чове6ка се лее! Dует плевнядрислиев, роско, и Mишока на патриотите

В Сирия - 350 000. В Ирак - "само" милион и половина (според Opinion Research Business, август 2007). Либия - някакви си 50 000. Югославия, Афганистан.....Да не изброявам, списъка е много дълъг. Ама да е демокрация, по американски, нали? А може би ИЛИ?

през ВСВ колко милиона са убити....някъде пише 54,някъде 57....колко са жени и деца....мамка му, война ли е има жертви....да висят в съзнанието на тия които я разпалиха.

И как шебецинте от Лондон ги сметнаха.

Войната на ФАЩ и техните подлоги в Сирия отне живота на над 350 000 души, дори и повече!!!

Тея дето я спретнаха тази арабска пролет, май ги чака специален казан на оня свят. Ще си правят компания с Хитлер и приятели. ...имам такова усещане...

Тези са ТАРИКАТИ ....И там ще спретнат цветни революции и ще са добре ТЕ,...

За съжаление вина за тези жертви има и нашата страна и по-конкретно кабинетът Борисов 1. Тези, които са следили развитието на събитията по онова време, не могат да не си спомнят, че в т.нар. Арабска пролет, инициирана от Барак Обама и Хилъри Клинтън, много активно участие взе външният министър на Борисов Николай Младенов. Разбира се, последният беше възнаграден с висок пост в ООН. Мерзавци.

Путин е виновен!

Е че как!!

плюс 350 000 трупа на съвестта на запада...

този сирийски "Център за наблюдение на правата на човека", не е ли озни ЕДИН ЧОВЕК с ЕДИН КОМПЮТЪР в АНГЛИЯ, дето събира данни по телефоните???? И служа като прикритие за информационната война на ЦРУ и МИ6, като го цитират като достоверен източник?

Интересно от къде ще събере такава конкретна информация?

няма такива работи. Всички деца и жени са избити от американците. Някаква си организация от 1 човек казала нещо си. Ние в Кремъл и Савушкина 55 сме над 5000 човека. Ние казваме истината. Нашите бомби убиват само джихадисти, дори на 3 или 4 години да са - пак са джихадисти. ако не - ще станат.

Всичко това ще продължава докато сащ са в Сирия, без никой да ги е канил там.Такава наглост и нахалство-едва ли има друга държава като тях.

СЦНПЧ- бакалската магазия в Ковънтри на Рами Абдул Рахмани! Ако Рами от бакалията си каже 1 000 000 загинали, целокупнио " зависим журналистически бенд" повтаря! Ако Рами от бакалията си в Ковънтри каже 350 000, " зависимите журналисти" повтарят след него!

Ние без война загубихме кажи, речи 3000000 които най-вероятно никога няма да се върнат.

ИМА САМО ДВАМА ВИНОВНИЦИ: АСАД И ПУТИН. А ЕРДО ИМ ПРИГЛАСЯ ОТ СКОРО!!!!

Войната в Сирия,създаването на ИДИЛ,"Арабската пролет"и всички съпътсващи войни са едно цяло.След ВСВ и Виетнам,най-голямото и брутално престъпление срещу човечеството.Довело да безброй жертви,глад,разруха,болести и хуманитарни кризи.Невиждани от ВСВ,бежански вълни.Разруха на световно културно и историческо наследство.С мащаби,които и Златната орда на Ченгиз хан не си е позволявала.Като се прибавят войните в Пара и Латинска Америка,както и хроничните такива в Африка,мащабът на бедствието е неописуем.Резултатите-видни.Не точно Москва запали тези конфликти.По темата се раздават"Оскар"-и във Вашингтон и Ленгли,Вирджиния.

Колко инструктора са жертваха за "демокрацията" в Сирия? Колко струва поддръжката на опозицията? Колко "Химически " атаки останаха неосъществени. Колко, колко, колко...

Питай любимият си каПутин и дружката му Асадин Асадинович Асадеев! Те знаят, бъди сигурен.

Ирак, Афганистан, Либия, Сирия. за западноевропейците и американците навярно Господ е създал отделен Ад.

От хуманна гледна точка, евакуацията на ранените е знак на милосърдие. Но от военна гледна точка е грешка. Гледах преди време интервю с оцелял немски войник при Сталинград, който беше забравил глада и студа, но помнеше виковете и страданията на ранените си другари. Той каза няма нищо по деморализиращо от това да гледаш гаснещите си другари.

И още 350 000 погубени живота в Европа.

Една огромна част от тези жертви тежат на съвеста на Нобеловия лауреат Обонго...

САЩ носят само смърт и разрушение. Винаги е било така и винаги така ще бъде.

Изчислено средно на година това прави по 50 000. България се топи със по 80 000 на година. Сами си правете сметката. Там е война, тук е демокрация.

За колониите, демокрацията е по-лоша от войната ...

Шило

Седем години....2011г. Да попитам- кой допусна през това време терористите да наберат сили, да бъдат въоръжени. Кой ги търпя да колят, да разпъват на кръст, да изгарят хора?

Как възникна ИДИЛ? Кой ги снабди с оръжие? Кой не правеше нищо три години, докато те избиваха християни и завладяваха територии? Защо само Русия започна да прави нещо срещу тях? Защо западните страни актовно пречат да се унищожи ИДИЛ? И те такива въпрси де...

Ето така ОСВОБОЖДАВА Русия!

Съотнесено към броя на населението....цивилните в България, починали или убити насилствено са много повече. Време е сирийците да си ходят в Сирия.

Размисъл на глас: Ако убитите джихадисти и ислямисти във войната - 63 360, не бяха пратени в Сирия от спонсора си /знаем го всички, който се съмнява, да пита Тръмп, той го посочи в кампанията си/, колко щяха да са жертвите в Сирия?

Избити от великите кравари,това вижда ли го човека в лондон

И вдичко това защото Русия иска да има военна база в Сирия!

а само и най-главно, защото не иска там да минава газопровод за Европа! Това е войната на Газпром срещу Европа.

само децата, убити в ирак от уса и ук, са над сто хиляди!