Русия и САЩ достигнаха до съгласие за Сирия

Държавният секретар на САЩ, Джон Кери, и министърът на външните работи на Русия, Сергей Лавров, са достигнали в Женева съгласие, че резолюция в Съвета за сигурност трябва да съдържа заплаха за сила.

Обратно в новината

Коментари - Русия и САЩ достигнаха до съгласие за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

StamOff

В крайна сметка, какво се получава. Добре, че бяха Русия и Китай да спрат малоумните Американци да си изтрелят ракетите с изтичащ срок на годност, и да има що-годе някакво дипломатично решение.

... добре, че бяха смелите, решителни и безкомпромисни американци, за да наложат силово преговори и да спрат руския подопечен Асад да избива народа си...

Най-големият търговец на химическо оръжие в света е ... неутрална ШВЕЙЦАРИЯ.

Точно според очакваното, в случай че САЩ бяха нанесли удар по Сирия, щяхо да са гадни войнолюбци, убийци на деца и старци, изроди и изверги... След като стана ясно, че всъщност ще се водят преговори за мирно решаване на конфликта- сега вече САЩ са страхливци, паникьосани от путиновата "мощ" и ненадеждни съюзници... е затова обикновенно определям комунистите като сатанински изчадия... а комунистическите режими като един от вариантите на империята на злото... ))))))))

ГОРКИЯ КЕРИ,СИГОРНО ВЕЧЕ СА ГО ПРИВИКАЛИ В ТЕЛ АВИВ ,ДА МУ ДЪРПАТ УШИТЕ ДЕТО РЕШАВА ,БЕЗ ДА ПИТА

вие са що не сакате да помагате на бежанците? колко пати питам - като не даваш днес, какво ша връща утре? колко войска иска тоз такъв народ, па вие пас!!? ми легайте , дигайте токчетата и така да е. ако не дава парите европата, изпущиме мераклиите при тех и туй си е. само знайте да мрънкате. оставиха руснаците сирия, но без газ друг за нас. ха, да сте доволни.

Руснаците винаги са имали отлични дипломати и министри на външните работи. Разузнаването им е безупречно. А като се появиха двайсетина руски военни кораба в Средиземно море, хамериканците бързо свиха знамената и се съгласиха на преговори. Обамата даже се допита до Мишел какво да прави.

Още един пиян русофил!

отново чета глупости и пак глупости. американците никога не са искали да нападат сирия, ако искаха да са го направили. всичко е театър, даже руската реакция. това което ги спира не е русия а опасенията че радикалния ислям превзема региона. хората в америка не искат и не подкрепят евентуална воина.

Това ли е новата директива...ние не отстъпваме но само се прегрупираме заради решението за уплътняване на фронтовата линия ....смяаааах ))))))))))0

Мелезът Барак Хюсеин и карикатурата Джон Кери станаха за смях пред целия свят. Путин и Лавров не само ги извозиха, но и ги унижиха като дилетанти! Така се постъпва с некадърници.

И кое им е "некадърното", че пожалиха нещастните мужикистанчета и проявиха за пореден път необяснимо благородство? Само си спомнете, че 1945-та можеха да пуснат по една над масква и ленинабад и приключвахте. Може ли да сте толкоз неблагодарни, та чак и нагли?

Ако ги бяха пуснали, онзи с големите мустаци щеше да се ядоса ама наиснита и тогава Жуков щеше да бъде изправен пред дилемата или да изкъпе целият англоамерикански контингент в атлантика или да се лиши от генералски пагони. А банята, която имаше сили и средства да им спретне щеше да вземе нобелова награда за геноцид.

Иречек ли си, Хашек ли си , не знам?! Просто установявам, че такъв слаб президент Америка не е имала. Който е жалил рашняците и техните слуги винаги е бъркал. Така както и ти не си ми разбрал същността на мнението!

Интересно от къде щяха да ги вземат.Имаха само три.Една в Ню Мексико на полигона,една за Хирошима и една за Нагасаки.Общо три.Не са имали нито една в следващата година,защото са нямали от какво да ги направят,а Мустакатия го е знаел.Юлиус и Етел Розенберг са били вербувани от руснаците и са работили по проекта "Манхатън".Та те са предали информацията,че САЩ нямат пукната бомба.

За това, че са избегнали войната, могат да бъдат само поздравени. А всички -фили и -фоби, които ги ругаят могат да си го заврат там, където слънце не огрява.

"Злой чечен ползет на берег точит свой кинжал", мужикистанчетата да погледнат към родните си територии.

Като чета форума виждам, че сега в България управляват русофили, туркофили и антисемити.

Interesno ti ot koi si??? Turcite i cionistite sa zaedno. Koi stoi zad tiah znaem!!! Eto kakvo pisa edna jurnalisttka!!! Маккарти веднага се появява по телевизията и обвинява Мъроу в шпионаж в полза на руснаците и в комунистическа пропаганда. Същата година сенаторът републиканец Ралф Фландърс казва за колегата си съпартиец: Дори да беше на заплата при комунистите, пак нямаше да им свърши толкова добра работа. През декември 1954 г. Сенатът гласува категорично Маккарти да бъде порицан за дейността си. Той умира три години по-късно едва на 48 г. от усложнения от алкохолизъм, забравен и отхвърлен, рухнал физически и психически. Напоследък все повече се сещам за тази тъжна политическа история, когато си мисля за родното българско дясно пространство. В него през последните месеци почти без никаква идейна конкуренция трайно и агресивно се настани антикомунизмът. И то архаичен, креслив и анатемосващ антикомунизъм от типа на маккартизма. Полази и на протестите срещу правителството чрез забравени вече лозунги като червени боклуци.

Аз съм от българите, а аз да те питам защо постовете ти са винаги така объркващи, дори безсмислени? Нищо лично.

лошо няма

Французите с невзрачника Оланд са дипломатическо джудже! По въпроса със Сирия Русия води хорото! САЩ са смешни и жалки, загубиха световното лидерство!

Ти наистина ли си вярваш? Само ти се иска нали?

Реших да удрям Сирия... Няма да удрям... Правим споразумение с Русия... Ще питам Мишел... Я да видим какво искат китайците... ...и прочие!

Ох, как го възхвалявахте Оланд, че бил социалист. Ама Оланд може да е социалист, но не е руска подлога като вас.

БРАВО НА ЩАТИТЕ! НАСОЧИХА РАКЕТИТЕ И РУСНАЦИТЕ ПОДВИХА ОПАШКИ, ЩЕ ПРЕДАВАТ СКЛАДИРАНИТЕ ОТРОВИ. И АСАД ЩЕ ИЗОСТАВЯТ СКОРО, САМО ДА НЕ РАЗСЪРДЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ КОМПАНИИ, КОИТО ЩЕ ИМ ВАДЯТ ПЕТРОЛА В ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК. ДОЛАРИ, ДАЛАРИ....

Какви ракети,какви американски компании и долар ? Чак чукчите разбраха,че жената и тъщата на Обама командват парада.

Това е добре. Жената на стоичков редеше състава на световното в САЩ и станахме четвърти.

чакаи, чакаи малко, какви жени, какви пет лева. големите пари и големите корпорации управляват света. вие в омразата си забравихте и объркахте всички предишни теории, само се въртите като ветропоказатели. еи за това нямамда е оправите.

Има два вида рашофильовци: 1.Генетични посредственичета, които дължат социалния си статут на мужишкия окупатор. 2.Заблудени, наивни, добродушни овчици, жертва на бруталната пропаганда на първите.

Здрасти,Иречек ! Ходи ли до Народната библиотека днес както се бяхме уговорили? Готов ли си с наброските по тезисите на Априлския пленум ? P.S. ГАЗПРОМ каза,че трета световна да стане, тряба до Килис няма да има!

Зает съм с изучаването на Произведенията на Вожда на Световния Пролетариат, Йосиф Висарионович Сталин. Последното пълно издание на Събраните съчинения, Съветското издание стартирано 1946г.

Ако споразумението не е блъф или не се саботира , това ще е сигнал за възможно начало на цивилизоване на субекта САЩ ,който през късата си история на съществуване е нанесъл със своята бруталност, простащина и безцеремонност огромни беди на човечеството, включително извърщването на два най- гнусни геноцида : изтребването почти до крак на индианците и поробването на негрите от западна Африка. Чест прави и на чернокожия президент на САЩ Обама , който явно се опитва да води по-човешка политика в сравнение със своите примитивни предшественици и касапи на човешки права, за които бомбите и кланетата на цели народи са били "проява на цивилизационен избор".

НЕ ЗНАМ С КАКВО РУСНАЦИТЕ СА БИЛИ ЦИВИЛИЗОВАНИ ПРИ ПОКОРЯВАНЕТО НА НАРОДИТЕ.

Много прост пример! Да си чувал някога за поробен чеченец, татарин, азер, киргиз и т.н. които безплатно- по робски да се трудят за руските помешчици Русите са са ги покорявали , но не са ги поробвали и не са им рязали главите само защото са чечнци, татари и т.н., както са правили янките с местното население и негрите. Требе да четеш повече !

Ако долара изчезне като световна резервна валута трета световна война може и да няма.Или поне САЩ няма да са инициатора.В такъв случай обаче започва гражданска война в САЩ и разпад на държавата.

Мечти безумни на червен агитатор.

РАЗПАДНА СЕ СССР, МОЖЕ И РУСИЯ ОЩЕ ДА СЕ РАЗПАДА. ЗА ЩАТИТЕ ИЗГЛЕДИ НИКАКВИ.

Така са си мислили и в Египет,и в Рим,и персите,и турците,и англичаните,и арабите от халфата,и Чингиз хан,и руския цар,и... Такаче спокойно.Към списъка ще се добави и САЩ.

САЩ???-НЯМА ТАКАВА ДЪРЙЖАВА,ИМА ЗАПАДЕН ИЗРАЕЛ

няма да стане скоро, няма. америка има безкраен човешки ресурс, огрома част от наи умните, способни хора в света са тук, имат нефт, газ, полезни изкопаеми, инфрастуктура, плодородни поля, планини, езера и океани, каквото си поискаш...винаги е имало мераклии да живеят и прогресират тук. света би се преместил в америка преди америка да загине.

Един приятел, върл русофил го пребиха руснаци на Слънчев бряг. Не го питали дали е русофил или не. Без зъби ходи сега, казвам му, "хак ти е", а той се съгласи. Най-после прозрях какво означава "руски свине", каза.

Отрочетата на мужикоидните агитаторчета назначени след 9.9.44 от азиатско-болшевишкия окупатор са изпълнили форума открай докрай и леят стандартните лакардии. Дерзайте мужикистанчета, вашите плямпания са решаващ принос в ликвидирането на реакционните марихуански щати. От 01.01.2014 новият банката на брикс почва да залива света с новата световна валута "бриксчета" и марихуанците ги пиши загинали.

Мужикоидните агитаторчета обичат на хамериканците парите. И руснаците най-много долари обичат, като кажат долари устата им се лепят и лиги им текат.

Все пак трябва да се отдаде заслуженото на Русия, че най-накрая разумно отстъпи. Вече има и принципно съгласие за смяната на Асад. Избегнаха се много жертви.

"Русия разумно отстъпи". Смешник, наистина ли си вярваш? Ако беше отстъпила, сега там щеше, да е пълно с американски войски и да бомбандират за "мирни цели" Какво се опитвате, да втълпите не мога, да разбера? На всички е ясно кой на кого се наложи. Путин доста ви е наплашил.

Разумно отстъпиха, искаш да кажеш, янките (САЩ)! Защото вместо да нападнат, както искаха, сега изчакват, както искаха руснаците. Или ти си заслепено от злоба и глупост човече, което е искало да каже друго???

БЕШЕ ПРИНУДЕНА ДА ОТСТЪПИ, ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА БОМБИЧКИ!!

Руската дипломация разум няма, разбират само от насочени ракети!

РУСИЯ КЛЕКНА И ЩАТИТЕ ЩЕ КОНТРОЛИРАТ ОТРОВНИТЕ РУСКИ ГАЗОВЕ , /И ГЪ.ЗОВЕ СЪЩО/, ХАХАХА

уса напуска близкят изток и го оставя под контрола на руся !!!новят проблем за уса е далечнят изток!!!китаи, индя, северна кореа!!! египет, ирак, иран и сиря в момента имат един проблем- жихадистите и имперските интереси на турця!!!ердоган ще падне!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти луд ли си или ще полудяваш?

това генялно решение е предложено от полският премиер, а големите сили само го оцениха като добро разрешение и слава богу го приеха. така, че - нито обама, нито путин се сетиха, а само кимнаха с глава. престанете да си славите "божествата"

добре че не чуха нашят президент!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какъв полски премиер, той е зает със протестите срещу него, скоро ще падне и той. За Сирия отново влезе в сила задкулисната дипломация между САЩ и Русия.

Колко безпринципна е световната политика! Щом си под крилото на някого нещата се уреждат за тебе, иначе те бомбардират и унищожават.

10-тина руски кораба около сирия заедно с твърдото намерение да се стреля на месо вършат добра работа за отрезвяване на някои луди щатсцки тикви. За тия, които ще ме оплюят: - във всички интернет допитвания /вкл. и по сайтовете на т.н. лидерасти - същите кат нашите педали дето са на хранилка в Брюксел-Вашингтон/ подкрепата за военна намеса в сирия , вкл. с военни средства, не е падала под 60%; - подкрепата в щатите за военна намеса в сирия едва надхвърлят 20% и то след дива кампания за баламосване на американските олигофрени!

Мисля, че силата е по- голяма от 10 кораба и решителност, щото и Камерън и Обама и Оланд и Ердоган, просто увиснаха като в стоп кадър за отрицателно време.Макар и островитяните да плащат част от дълговете на Щатите. Такова нещо аз не бях виждал и янките си настроиха цигулката под руската палка. За мен явно има нещо голямо, което не знаем. Аз не се сещам за друг подобен случай. Дори франсетата не го знаят още.

Има да. Старите империи умират и се раждат нови.

Доларът от години се крепи на страхът от силна Америка - Демонстрации и наказателно - миро-творчески удари в подкрепа на страха и реално заграбване на чужд ресурс - бол. Сега страхът е в другата посока - ами ако доларът се срине, ако всички световни валути се сринат.Така да се каже - светът трябва да спасява плашилото, за да се запази статуквото. Спасяването обаче трябва да става с дарения няма да изброявам страните спасителки - те са ясни- хем искат да спасяват - хем не искат да даряват и да пълнят гушите на безобразно богатите...Работата е там, че спасяваните/безобразно богатите/ - удължават процеса на спасяването си, защото им е изгоден, а това вбесява страните изкупуващи американски облигации. Това в което съм сигурен е, че потъващите ще потънат последни. Сирия е странична в тази борба, но и основна към следващите две цели. За да стане ясно дали Русия или вътрешни борби в САЩ спряха удара - предстои да стане ясно. Аз продължавам да мисля, че Русия охлади страстите с сила, но има доста неясноти.Когато се калкулират загубите от евентуален срив на долара или от поддържане на статуквото, ще стане ясно, кое е по евтино.

Става ясно,че не ти е много ясно.

Тавтологията е неизбежна, пишейки и копирайки текст неколкократно. Проблеми при изпращането му КЪМ ДИР!!!

Много руски историци са на мнение, че действията на Хрушчов в Карибската криза са причина за свалянето му от власт две години по-късно. Да не се повтори историята и Путин да си отиде заради Сирия?

И кои са тия руски източници?:) Да си чувал нещо за "Цар Бомба"? Тая същата която са я гръмнали именно по времето на Хрушчов. Руснаците изнасят ракетите от Куба, защото са постигнали споразумение по всички точки.

Какво да ти пояснявам бе Моника Люински......... Остави ни на мира тук да си пишем мненията и отиди при чичко Бил! там поне знаеш как да се справиш......

До тук добре. Да видим по-нататък.

Защо не се разходиш до САЩ? Видиш ли``Миролюбив Христянино``освен``Ф`` и ``Томахоук``може и медицински ``високотехнологични``решения да прилагат.А ако имат и възможност за трансплантация на мозък още по добре.Току виж ти махнат торбата вкиснат боклук която при теб играе ролята на мозък и ти сложат истински! П.П.Какво става бе ``Православен Христянин?По оръжията разбрахме че си неграмотен,защото ти пуснах въпрос за някой от тях и ти си направи гаргара. Ще пробваш ли и по религиозни въпроси?Не е късно и там да станеш за смях! И за каквоа анонимност говориш на човека бе четирикрако?Ти да не би по паспорт да си ХАН КУКУ бе говедоид?Или СТАРОХАНСКА ТУТКУКАЛИМЯВКА по скоро? `Оди да се закопаеш до кръста около Кремиковци!През деня ще гледаш към слънцето и през ноща ще нанкаш.Като слънчоглед.`Щото толкова ти е и IQ то.

Както кажете.Разпределение на китайския износ по държави: 1.САЩ 17 % 2.ЕС 16 % 3.Хонг Конг 16 % 4.АСЕАН 12 % 5.Япония 9 % 6.Ю.Корея 6 % 7.Русия,Тайван 4 % За 2013 е заложен ръст на вътрешно потребление 29 %.

Историята се повтаря. Хрушчов прати ракети в Куба и след заплахата на Кенеди ги оттегли. Путин снабди Сирия с химическо оръжие и след заплахата на Обама го предава под международен контрол, с други думи под американски контрол.

Братле, благодаря ти за поста. Смях се от сърце, направо ми опрви настроението:)))

Иване, нищо против името ти, (от кал, но да е Иван), но хайде не прави паралел там където го няма или просто ти не си наясно. Става ли, а човече?

Паралелът е от ясен по-ясен. А който си затваря очите няма да го види.

Аз пък ги виждам нещата по друг начин: Хрушчов тогава изпрати ракети под носа на САЩ, а сега Путин пак размахва ракети под носа на американския самолетоносач "Нимиц", сиреч пак на САЩ. А химическите оръжия май ще са под руски контрол, след като Русия предлага идеята. Би трябвало да бъда прекалено голям оптимист за да се надявам Русия да позволи химическите оръжия на Сирия да попаднат под контрола на САЩ...

казано е ясно, под международен контрол

Путин вероятно е склонил да направи компромис след напрегната вечеря на четири очи с Дейвид Камерън, пише в. "Дейли телеграф". На събитието не били допуснати дори най-близките сътрудници на двамата лидери. Изказване на канадския премиер Стивън Харпър: "Нека кажем направо - Г-8 е голямата седморка плюс още един. Да не се лъжем."

Не се карайте, приятели!Русия е велика сила, изстрадала също комунизмът..Защо, когато говорите за нея я свързвате само с извращенията на комунизма, а не като най-голямата източноправославна държава!!!Само тя е способна да се противопостави и на исляма и на световната олигархия!!!Нека й бъдем благодарни, защото ако не беше тя, сега по нашите земи щяха да крачат хора с фесове и фереджета!1Неблагодарният човек е лош човек! В момента Русия е една от най-бързо развиващите се страни в света, най-богатата на ресурси и човешки научен потенциал!!!

Русия не защитава православието, Русия защитава имперските си амбиции. Непосилна задача, разбира се.

А ТИ КАК БИ УПРАВЛЯВАЛ Територия от 17 милиона квадратни километра в която живеят 194 ! различни националности и има 20-ина вида религии ....

добре че имат газ и петрол че ако разчитаха на научния напредък не ми се мисли...не, не казвам че руснаците са глупави напротив, но да им се преписват постиженията на американската, германската и японската наука е просто комично.

Русия даде заден ход. Заплахата със сила от страна на Щатите и Франция даде много положителен резултат. Все повече Русия ще се съобразява с Европа и САЩ.

Американците дадоха и те заден, понеже Русия заплаши с две неща: - ще удари с крилати ракети Катар и Саудитска Арабия ако Чеченците направят атентати на Олимпиадата в Сочи - ще ореже Американските петролни компании от проекти в Русия - като например Ексон - Мобил от Газовото находище Сахалин -1 ( владее 33%) и от бъдещия добив на петрол в Черно море около Туапсе (33%)

дрън, дрън, дрън.

На фона на крайната войственост на САЩ, изразена от Обама, Джон Кери и Чък Хейгъл до преди 2 седмици, Русия успя да наложи настоящото споразумение. Това е несъмнен руски дипломатически успех. Но дипломацията си е дипломация, а в случая на силата се отговори със сила. Това, старите хиени от Лондон разбраха отдавна и своеврменно се оттеглиха, с политически финт, както само те умеят. От този момент хамериканците започнаха да дават заден ход. Саудитска Арабия и Катар вложиха милиарди в тази война без шансове за краен успех. Саудитска Арабия има и сериозен вътрешен проблем с наследството на кралския престол. Законният престолонаследник е на 78 год. и не е много здрав. Турция миряса, а другите съюзници на САЩ са съгласни с руските предложения. Несъгласие изказват само наемниците и бумтовниците в Сирия и Иречек/хан Тукту/...

Определено задния ход даде Русия. Заплахата със сила даде резултат.

Коя Русия??? След 1917 такава държава (Русия) няма. Бивша царска Русия е еврейска колония превърнала руснацитв в бели негри. За справка четете най- големия джелат в световната история Лев Давидович Бронщаин -ТРОЦКИ. Този пратеник на Уолстриит за три години изпрати на оня свят по най- жесток начин 30 милиона руснаци започвайки от елита на нацията начело с царското семейство.Нека по разумните форумци прочетат списъка с имената на съветските праителства (КОМИСАРСТВА) след революцията и да вдянат за какво става въпрос. Кой е ръководил ЧК, впоследствие НКВД. Невежеството е най-страшното нещо.

Истинското ими на Лев Давидович е Лейб.

Сега Офшорлиев трябва да излезе с официаното становище, че Сирия няма да се напада и търсене на консенсус :)

Се опитва да тича пред вятъра, да се прави на главнокомандващ на полунесъществуващата войска, да разгадава плановете на хамериканците и пръв да им се навежда! А по форумите се срещат идиоти, които се гордеят със СВОЯ президент!

пуснала последните 70 години сега нямаше, така ожесточено да се плюем в този форум, а щяхме да си живеем живота далеееч по-спокойни

Дори нямаш представа колко си прав!!! Проблемите ни щяха да бъдат съвсем други!!!

Например като при нас в Канада - 5 000 000 (пет милиона ) от 34 милиона или 14% процента живеят под границата на бедността , 25% са на ръба и малко над границата, а 1% от населението получава над 190 000 долара на година

В Канада е така заради Путин. В САЩ половината са милионери.Другата половина- милиардери.

Равновесието в света започва да се възвръща. След като американците официално обявиха, че няма да правят военни бази у нас, очаквам скоро Русия да ни прибере отново под крилото си. За американските подлоги не ми се мисли какво ги очаква, тук поне. :)))

Пиши ник за да може да се обърна към теб лично.Понеже няма как да знаеш защо американците са се уж отказали от строителство на още бази,аз ще кажа причината.Снабдяването на американските войски в Авганистан става по два пътя.Единият е през Пакистан,който минава през терирория контролирана от талибаните.Тарифата за пропуснат камион е 1 000 долара.И е не сигурен.Другият път е през Русия.Цената за това е-повече никакви бази около нас.Логично-нали.Че кой на кого сега прави подаръци,та и Русия да направи даром нещо на американците.Само,че за такива неща кой ще те информира в България.Остави ги,че уж се карат руснаци и американци.Това,което ги свързва е много повече,от това,което ги разделя.

Уважаеми Гюлеметов!Не само написаното,но дори и ника ти подсказват ,че ти би трябвало да си университетски професор.Но не в тоя,в който преподава "доцент" Алексей Петров, завършил пазарджишката милиционерска школа..Изненадващо грамотна дискусия се получи по въпроса.Рядко съм срещал друга подобна на нея.

Много точно казано!!! Дали ние българите ще го разберем??

Руснаците озъптиха хамериканците. Даже Иречек започна да го разбира. Голяма и тежка е руската тупалка ...

Бе к'ва стана тя бе??? Пак не мога да разбера нищо! Нали според вас русофилите, Русия била пълна с "миролюбци"? Нали пак според вас русофилите, САЩ били "войнолюбци"? Постигнаха съгласие, ама след като Сергей Лавров на два пъти заплашва света със ядрена война!!! Лавров и Путин не са войнолюбци, те са направо умопобъркани!!!

Не ми слагайте минуси, а ми отговорете на въпроса: Защо Сергей Лавров заплашва целия свят с ядрена война??? Не мога да го разбера, след като ужким се борят за мир, пък си изпуска нервите??? И не го гледайте на тази снимка как е усмихнат, аз като гледах видеото в което заплашва, беше така намръщен че изглеждаше по-страшен от Сталин и Хитлер взети заедно!!! Отговорете ми, иначе е очевидно че нямате логични аргументи. В такъв случай пишете само емоционални изказвания в дух на идолопоклонничество към "великите руски богове-вождове"

Ако престанеш да пишеш цинизми може само да спечелиш.Културните участници във форума ще те приемат само като един опонент,който иска да изостри дискусията с свойте крайни мнения.Мисля,че го можеш.Направи го тогава!

Брилянтни ходове на руската дипломация. Но, западните агенции вече съобщиха, че от 2 седмици ЦРУ усилено въоръжава наемниците и бунтовниците с нови образци леко войсково оръжие, противотанкови и противосамолетни системи.

Руските военни доставки за Башар Асад си вървят по план.

Кой е казал, че има примирие в Сирия? Преговорите на големите се водиха по отношение на евентуални наказателни удари на САЩ заради уж употреба на химическо оръжие от режима на Асад. В действителност конвенционалната неоколониална война не е свършила. До момента Русия предлага решение на конфликта в Сирия по мирен дипломатически път. Явно САЩ не харесват и не искат участниците в мирното дипломатическото решаване и предпочитат военното. Америка отчаяно се нуждае от нови колонии и е готова да изгори в огъня, но да постигне целта си. Изключително примитивната американска политика е неадекватна, вредна и опасна за света, който вече е многополюсен и все по-малко ще допуска намеса на разпасани, непросветени и дебилни политици от американската школа.

Руската дипломация всъщност се издъни с трясък! Ходът щеше да е брилянтен ако Русия беше направила предложението за слагането на химическите оръжия под международен контрол, веднага след атаката. Вместо това те се правеха на неразбрали какво е станало и кой е употребил газа. В резултат показаха, че подкрепят един престъпен режим, изтровил над 1400 мирни граждани, сред които повече от 400 деца. Предложението им за доброволно химическо разоръжаване на Асад пък дойде след заплахите за военна операция и създаде впечатление, че е взето вследствие на тях. Това си е чиста излагация, драги! За такива "брилянтни" ходове външните министри си губят "главите".

Анализа ти е много професионален и точен.Поне аз не съм срещал до сега подобен на него.Очертава се,че това опитване на световните сили в сирийският конфликт ще завърши по един сравнително приемлив начин-не се очертава разширението му,което би могло да излезе от контрол.Но аз вече го подчертах в един друг коментар.В кой век живеем?Няма ли друг начин този ненужен и искуствено създаден конфликт да бъде решен.Не е ли прекомерна цена толкова жертви и страдания на един народ.100 000 трупа на деца,жени,възрастни хора.Представяте ли си тази апокалипстична картина.А тия престъпници на снимката вместо да бъдат разстреляни даже се радват.Голямо животно е човек.Голямо и жестоко.

като те слушам теб и алтер егото ти, трябва да признаваш бащицата от Белия дом. пребоядисани политкомисари.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЛЕД РАЗПАДАНЕТО НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, РУСИЯ ПОКАЗА ЧЕ ИМА СИЛАТА И ВОЛЯТА ДА ЗАЩИТАВА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ОТ САЩ :))))) ПОБЕДАТА Е НА РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ (И КИТАЙ) :)))) БАШ МАШИНИСТА ЧИЧО САМ-И ВЕЧЕ НЕ Е БАШ МАШИНИСТ :)))))

Не, изводите са, че в САЩ има трезвомислещи политици докато в Русия всички са умопобъркани!!! И САЩ има ядрени бойни ракети както и Русия. Но САЩ осъзнават безсмислието от една унищожителна ядрена война, докато в Русия май не го осъзнават. Надявам се да не е така, но като гледах как Сергей Лавров заплашва да унищожи света с ядрена война...

НАСКОРО ЧЕТОХ ЗА ЦАРЬ БОМБА - 58 МЕГАТОННАТА ДЕТО БЕЧЕ ВЗРИВЕНА ОКОЛО НОВАЯ ЗЕМЛЯ - РАДИАЦИЯТА Е БИЛА ТОЛКОВА НИСКА ЧЕ 1 ЧАС СЛЕД ВЗРИВА Е МОЖЕЛО ДА СЕ ПРОНИКНЕ В ЗОНАТА БЕЗ РАДИАЦИОННА ЗАЩИТА .... ТА ОБОЖАВАНИЯ ОТ АМЕРИКА ДИСИДЕНТ И МИРОТВОРЕЦ АНДРЕЙ САХАРОВ Е ПРЕДЛАГАЛ ОКОЛО МОРСКИТЕ ГРАНИЦИ НА АМЕРИКА ДА СЕ РАЗПОЛОЖАТ ТАКИВА УСТРОЙСТВА С МОЩНОСТ 200-300 МЕГАТОНА КОИТО АКО СЕ ВЗРИВЯТ НА 50 МИЛИ ОТ БРЕГА МОЖЕЛИ ДА ОБРАЗУВАТ ЦУНАМИ С ВИСОЧИНА 300 МЕТРА - ТОВА ЩЯЛО ДА ОХЛАДИ МЕРАЦИТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ .... ОБАЧЕ ХРУШЧОВ КАТЕГОРИЧНО БИЛ ПРОТИВ :)))

Ползата за Америка е, че не се ангажира в нежелан от самата нея удар по Сирия. 1. На Щатите е ясно кой воюва в Сирия и само твърдоглавието на Асад (или по-скоро на Иран, които го държат за топките) пречеше на решаването на проблема. Резултат: Щатите не се налага да "помагат" на бунтовниците с удара. 2. Иран има шанс да слезне на земята след изборите там. Вероятно този път те са се съгласили виждайки дебелия край за Асад. Напомням, че САЩ и Русия имаха политическо решение което дори Асад първоначално прие, а после отхвърли. Кой ли му е повлиял? ;) 3. Контролът върху хим. оръжията на Асад означава, че дори и химическо оръжие да е попаднало в ръцете на бунтовниците, те вече не могат да правят провокации. Той ще е чист, а да не споменаваме какво ще им се случи, ако посмеят да употребят. Ползите за Путин са очевадни и едва ли трябва да се обсъждат...

Еййй как може такова нещо бе, ние трудещите се докато създаваме материални и (духовни) блага вие да си купонясвате...срамота ))))))))))))))

Иречек и оня другия как му беше ника... Хан Туку... вие 2мата , мърши нещастни, що не вземете да прекратите земното си съществуване и ни оставите да се радваме на неща като логика, етика, морал и човешки разум?! такива като вас и вашите себеподобни правите човешката същества излишни на тази планета!

С тях двамата само гавра! Никакъв опит за нормален контакт.Те не заслужават.От нищо не разбират и всичко знаят.И да не говорим за тяхната злоба към всичко което се различава от техните кашонарски убеждения. Те са две стени от тухли.Такива са и главите им. Не мога да разбера с какво тази Държава заслужи наказанието да са и граждани.Тук не става въпрос на политика.Има нормални хора и леви и десни,с които можеш да спориш и да стигнеш до някакъв резултат.Тези двамата са зурловидни. Генетична утайка.Никакви морал,етика,достойнство. Те са всичко това срещу което уж говорят! Такива ПРЕДАТЕЛИ БЪЛГАРОМРАЗЦИ като тях не съм срещнал.

Ти много защитаваш русия, забележи с малка буква, докато не се превърне във фактор няма да я напишем с главна!

Съгласен съм напълно. Само са сгрешени имената на двамата ненормалника - те са иречек-оглу и хането путку. Към тях спадат също така джазираният (кадъната мелиха) и гаргамелът.