Предизвикателство: Снимайте се с шарени чорапи!

По случай 21 март фейсбук страницата Живот със Синдром на Даун отправя цветно предизвикателство.

Обратно в новината

Коментари - Предизвикателство: Снимайте се с шарени чорапи! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе да не дава Господ, дето викат старите хора. Ни чорапчета ни морапчета ше ти помогнат :-(

Аз

Аз категорично няма да си демонстрирам копитата в шарени чорапи, също както отказвам да възприемам синдрома на Даун за болест, недостатък или увреждане. Пишете "синдром Даун" в гуглето, погледнете изображенията... и се опитайте да не се ухилите до ушите! Не можете, обаче! Да - хората със синдром на Даун са ощетени в някои области. И са стократно компенсирани в други - правят хората около себе си щастливи. Колко "нормалници" могат да се похвалят с това? Кой може да прецени кое е по-важно - което им е взето или което им е дадено?

Драги ми прости демократи. Запознайте се какво представлява синдрома на даун и коментирайте. На разбираем за вас език "генетична мутация" или по друг начин казано "неуспешен генетичен експеримент" хомо сапиенс. Сега другарите демократи ви докарват арабески, може да опитате и с тях.

има жълтосини известни още като незалежни чорапи? Комбинацията жълто и синьо е официалната за дауните.

Тази проста задача се нарича "проект" вероятно от хора с умствения капацитет на болни от Даун. "Проект" и "предизвикателство" са думи, които няма как да се използват за обуване на чорапи, което е обикновено и просто битово действие. Пък и самата "задача" е толкова примитивна, че по-скоро служи за изчисляване на потенциално болните от Даун.

Хаха, напълно сте прав ;) Все някой трябва да се опълчи срещу тъпия журналистически жаргон, използващ чужда (и смешна) терминология - "проекти", "предизвикателства"...

Във Франция е забранено да се показват клипчета с такива деца, защото накърнявало чувствата на майките, решили да ги убият чрез аборт.

Така е, в една държава, в която хората са си решили всички проблеми какво друго им остава освен да се снимат в шарени чорапи. Вървиии народе изроденииии!