Бизнесът с ”кърваво писмо” до министър Петков

Бизнесът излезе с позиция против минималните осигурителни доходи. Според бизнеса административното определяне на праговете е остаряла и неадекватна практика.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът с ”кърваво писмо” до министър Петков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минималните осигуровки са за да е сигурно , че Бизнесмените ще ПЛАЩАТ заплати на работниците си... Иначе, може да ги лъжат и да не плащат нищо... Друг е въпросът че май доста вдигнаха минималните осигуровки... Важно е и също, ако чужденец иска да работи в БЪлгария , да плаща ТРОЙНО по- големи данъци и осигуровки. Така ще има пари за Бедните българи, Безработните и Пенсионерите...

1) Ако един работодател е задник - той ВИНАГИ може да избегне плащането на осигуровки. 2) МОД е инструмент, който държавата използва ГЛАВНО за да събира пари, с които да си пълни бюджета (а дали тези, събрани пари, се използват вполза на обикновените работници - това е мноооого спорен въпрос. 3) Работодателите са си работодатели - няма как едните да плащат тройно по-високи усигуровки, за еднакъв труд на еднакви работници - работодателите са НАЙ-МОБИЛНИ - ако тук някой им наложи някакво идиотско "правило", те просто ще си отворят заводите и фабриките другаде. От което ще загубу най-много българският работник - защото когато няма работодатели, които да се конкурират за неговата работна сила, нейната цена (работната заплата) си стои ниска. 4) "Работодател" не е непременно "лош човек". Ако държавата се отнася честно с работодателите, така повишава шансовете тук да се появявата и оцеляват "добрите работодатели". Ако тя се отнася ъм тях като към дойни крави - коректнитее работодатели неизменно губят конкуренцията и отиват другаде. А тук оцеляват предимно онези, които укриват осигуровки, данъци и се отнасят експлоататорски към работниците. Това е!

НА МУТРИТЕ ОТ БИЗНЕСЪТ!!!!!!!!!

Бизнесът пише "кърваво писмо" до министър, ама да плаща данъци, да издава касови бележки, да осигурява персонала на реалната заплата не го търси!

БГ манаджериите са учили висша математика, в която действието изваждане е изключено.

Учихме освен висша математика, физика, химия, където се доказа, че по Закона на Лавоазие- масата се запазва при всички реакциии. С други думи една "маса от тъпаци" може да се превърне в "маса нови тъпаци", но това няма да промени броя на масата в държавата. Това е добре, но не е достатъчно, за съжаление. Както е известно един по-нов мислител е установил, че за да има каквато и да е маса е необходимо да присъствува "матриял", а такъв -НЯМА. Без матриял- няма маса, нищо НЯМА! Умен човек! Все още не е признат от народа и академичните кръгове. Но пък, може да няма маса, а времетоооо и пространствотооо..Те ще покажат къде е масата и кой крив-кой прав, както казва едно дърво /в случая камък и цитирам Айнщайн и др./ Кой пък съм аз, че да разсъждавам по теми, където и боговете мълчат?

Не се запазва масата а енергията. Е=мс2

Българските пишман бизнесмени,като чуят за даване на пари,в зад.ника им бъркат.Ама ще развързват кесиите,иначе ще трябва сами да си заработват парите.

Псевдо бизнеса- комсомолци комунисти педерасти и прочие

Всеки открил някаква ниша иска да стане милионер за седмица, за сметка на тези, които му изработват парите. Инициатива - ОК, заслужаваш повече, но стига да е печеливша и не на гърба на служителите.

80% от меринджеите в БГ са неграмотни. А 99% са патологично алчни - миньори работят за без пари, или други се взривяват - чупейки противопехотни мини с чукове.

Известният бизнесмен Стоян Стоянов Златния е бил пребит и наръган с нож пред дома му в София през изминалата нощ. Кърваво писмо от работниците му?

Или от баща на момиче

Една от основните причини за трудностите на работодателите са огромните лихви на банките, които спират цялата икономика.

Така нареченият "бизнес" в България има само още една година да оправи заплащането на труда. След това, към края на 20-та година ще се самоунищожат с пълната липса на квалифицирани кадри

Чорбаджии изедници са това, но рано или късно ще правят бизнес с Илийката и Емчо , те ги чакат и питат кога ще дойдат!

Кой е този "бизнес" - кои са фирмите, хората, биографиите им, постиженията им?

какъв бизнес... няма такова животно тук има грабители и роби :)

ЩОМ НЕ ХАРЕСВАТЕ ЗАПЛАТИТЕ СИ -НАПРАВЕТЕ СИ СОБСТВЕНИ ФИРМИ- СЕГА МОЖЕ ДА СИ РЕГИСТРИРАШ ФИРМА И ЗА 2 ЛЕВА-ИЗТЕГЛЕТЕ ЗАЕМИ И ЗАПОЧВАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

Амче нек меринджеите да се преквалифицират в бачкатори, като не могат да плащат. По-лесно ще е.

...Обединени алчни робовладелци против народа си... В типичен нагло-англо-сакски стил!

"БИЗНЕСЪТ"какъв бизнес бе ,това са едни неграмотни мутри,повярвали си много.Скоро кръв ще се.ат.

Същият този бизнес все реве че нямало мераклии за работа, а всеки път като стане дума за повишаване на доходите започват истерични крясъци и нацупени муцки

Данъци, данъци трябват ! Кой "бизнесмен" каза да ни направят данъците като в Европа!

Поздравявам всички мериджеи с песента като замаам с тежката секира пада бор след бор

Що ли не отидат в ОНЕЗИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ, където няма такси да правят бизнес, ами реват като...!? Че вече и китайците ни виждат като евтин труд.

Честито на всички пенсионери, с "ПРЕИЗЧИСЛЕНИ" ПЕНСИИ! На лошият мат'риял пенсиите няма да имат увеличение, докато не гласуват за "Борисов 4" (2021 г.). Ако не вярвате, четете за 53 ал. 2 "Как се осъвременяват пенсиите за трудова дейност от 01.07.2017 ..."

Честно да ви кажа, като чуя вече "бизнеса" и ми става лошо. Кой е бизнеса? Как се фалира при средна заплата ... и минимална ... . Защо се иска намаляване на минималната? Колко е нормата на печалба на българският бизнесмен и колко на американския? Но за господата, представляващи т.н. "бизнес" ние, които работим сме "мързеливи и алчни". Колко от вас господа бизнесмени сте self made? Или всички сте от РМД?

Браво "кк" за "нормата на печалбата". Браво, че цитираш Маркс през 2017 Така се прави. Защищавай и бди! Ама, щом питаш да ти кажа, че поне от 25 год. "нормата на печалба" на чуждите компании е минимум 700 %, а на българските 10-15%. Знаеш ли защо? Защото експлоатират евтин труд и са гадна "потосмукачна система на капитализма"/По Браточката ти Маркс/ Ако мислиш, че те обират българи-лъжеш се. Обират те чужденци, които плащат за да им брани някой интересите. Не говоря за "Мариците", "Беленетата" и др. Там процентите са 4-цифрени.... Шивачка взема 500 лева. Шие до побъркване за суперсупер известна фирма, ако се наложи извънредно. Модната Фирма плаща на българските смотаняци 20-25 $ за 1 бр. палто, с които те пък и покриват заплатата, ток, вода и др. Разходите за материали и транспорт на "Дизайнерите" са още толкова. Колко печели чужденецът, когато палтото излиза от конвейра с етикет: "Страхотно супер намаление! ВМЕСТО 1500 $ ПЛАЩАТЕ САМО 999 $! SUPER SALE! Палтото е топло,топло , защото гладачката го е гладила току-що на пресата. Ако това Ви успокоява- те не мамят Вас, не и само българския народ, а своя си народ...За това е говорил не Маркс, а Ленин, макар, че ги мразя и двамата псевдоучени. Дерзайте и не забравяйте за Чернишевски и неговото "Что делать" любимо на ВУБН /Вождът и Учителят на Българския Народ/, др. Г.Димитров! Дерзайте, но не забравяйте и кан Омуртаг, надписът на неговата колона...където пише: .........../Няма да Ви го снеса/ Имате Интернет и ще го намерите. Има и много, различни истини, както казваше Андрей Гуляшки и не е само една....

За съжаление, ти си правия а не Андрей Гуляшки. Истината-ЦЯЛАТА ИСТИНА Е ЕДНА. Непълните-частичните истини, са идентични с ЛЪЖАТА=ДЕМАГОГИЯТА.

Битието определя съзнанието!

Бедното съзнание, предопределя бедно битие. ( I-ви пример, РОМ) Бедно съзнание на човек с безмерна алчност за власт и пари, предопределя богато битие. ( II-ри пример, ЖИД-жаден)

Има много актуален виц за така наречените бизнесмени .Накратко: дал един дядо на един бизнесмени белешка и го посъветвал периодично я чети.В нея пишело: НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!

не си хабете думите и нервите.всички преговори и коментари са безпредметни,преди минималното заплащане да стане поне 800 лева.тогава,господа работодатели и политици опитайте преговори,.но,не помеждуси, а с нас,изхранващите Ви

За бизнеса най-модерна е ангарията, нищо, че е стара като света.

Тъпият мързелив и свикнал наготово българин не разбира, че България умира без малкия и среден бизнес. Той си мисли, че заслужава минимум 1000 лв месечно, без оглед как и откъде ще дойдат тези пари. И не може да вдене, че работодателят му все някак ще се оправи доти да фалира, обаче Ганьо ще остане без работа на 50 години с наличен кредит за поне още 10 години

Всеки кадърен и уважаващ себе си човек ще се спаси от АЛЧНОСТТА Ви, засега алтернативи бих казал валяло!

Господине, веднъж говорих с един работодател в САЩ. Много богат човек. Той ежедневно благодареше на служителите си. Благодареше най искрено на най тъпите си секретарки и най- ниско платените работници. Веднъж ми каза. Не бих могъл да си представя да работя от 8 до 5 еднообразна работа. Благодарен съм на тези хора защото ги има на този свят. Вие господине не сте работодател, а сте обикновен робовладелец. Поздрави от САЩ. Радвам се, че не живеем в една страна.

щом мислиш,че Българинът е тъп и мързелив,явно си робовладелец, а не работодател.но,ако Българският работник не ти харесва,смени го с гръцки,английски,а защо не и с еврейски

Тъпият и мързелив българин не мисли, че заслужава 1000 лв. месечно. Той отива там където му дават най-много. Откъде ще дойдат парите и ще умре ли малкия и среден бизнес не е негов проблем. Затова отива в чужбина където се оказва, че не винаги е тъп или мързелив, изплаща си кредита и забравя обратния път.

А ти бе господин работодател какво ще правиш когато "Ганьовците" те напуснат и останеш без работници, които да ти изкарват печалбата, А? Няма да се оправи тая държава, нито бизнеса ви докато отношението на тия работодатели към хората е такова унизително. Еми Ганьовците плащат сметките си по европейски цени, цените на стоките в магазините също са европейски. Нормално е за да се живее нормално да се плащат и европейски заплати. В противен случай тоя или оня Ганьо все ще се хванат някъде на работа, ама шефа с такова мислене да му мисли дали ще има фирма. А малкия и средния бизнес масово назначават на минимална работна заплата, а искат да им се работи много. Само дето вече не останаха будали. И за 60 годишни ще се молите вие, то всеки рано или късно си намира майстора.

Аууу, дали не визираш сина си, назначен за изпълнителен дир., или жена си - PR на бизнеса ти, или многобройна рода, назначена на възлови експертни местенца.

Май бизнеса не си прави сметките,че остава с все по малко кадърни работници,до 10години ще останат единствено лентяи ,с които нямат никаква перспектива! АЛЧНОСТТА И ПРОСТОТИЯТА ДО ТОВА ВОДИ!!!

В българи ще си останат бизнесмени и неграмотно племе,което не му се работи ,то чака помощи,къща да му осигорят и тогава ще запеят друга песен,ще им секне ДДС,защото реално то това им е бизнеса далаверата,младите хора учат на вън и ще останат там,защото никой от тях нама да се остави да се бъзикат с него льольовци с гладко сиво вещество,ако го има т!

Прости като тебе ли? Никому не са нужни

Срещу мен да бягаш няма да ме стигнеш,защото ще се забъркаш в посоките ОТ ЗЛОБА,АКО СИ КУЧЕ ПАЗАЧ СИ ОК!

бих ти го подал в гофката моментално и анално лек ден на блестящия ти анал (ум)

къв бизнес ?бира скара скара бира неплащанве на осигуровки и нелегалност с фалшиви договори не издаване на касов бон всеккави вратички търгашене на същестуващото и офшорки .Мизерни заплати смешни данъци и нищожен синдикат .

Нека си спомним Маргарет Тачър, направи пълен локаут на синдикатите и Англия тръгна нагоре ............ заплатите си искат покритие от адекватен труд.

Познавам доста българи - работодатели в САЩ. Те също имат проблем с наемането на работници. Тази които ще свършат добре работата искат много, а другите които се съгласяват на това, което можеш да платиш не вършат никаква работа. Не е лесно да си работодател - вечно мразен и предаван от работниците си, живеещ под заплахата от банкрут през цялото време. Не е лесно и да си работник и да се опитваш да връзваш двата края с мизерното си заплащане. Най-добре е да си средна класа - специалист, който е прилично платен и търсен. Пак си работник, но си високо квалифициран и можеш да смениш работата си ако не си доволен от нещо с право. Проблема на средната класа пък е пълната невъзможност да си скриеш доходите и от там необходимостта да плащаш както за банкрута на работодателите, така и социалните на обеднялата работническа класа. Това дра ги се нарича капитализъм. То няма нищо общо със справедливостта. При него винаги има социално неравенство и експлатация, но нали всичките това точно искахме преди двайсет и пет години? Тогава ни изглеждаше, че започнеме ли да продаваме труда си или да експлатураме труда на други хора веднага ще си решим всички финансови проблеми. Оказа се, че нито можем да експлоатираме нито да си продаваме труда. Можем само да мрънкаме.

Само да знаеш колко си прав.. ама и колко малко ще те разберът.

а колко ли ще разберЪт, че подобни 'работодатели' и 'писмата' им, работят срещу всички нормални и честни участници в процеса 'купуване и продваване на труд'? Това са тарикати, които искат да крадат от труда.

Е няма как да работя за някой, който си купува кола за 200 хил., а да плаща по 800 лв. заплата ...

Във всички охр. фирми нас пазачите са ни включили,като съкооператори,осигуряват ни на 4 часа и бачкаме по 12 часа за 350 лв,щото сме били нещо като съсобственици в дружествата им.Това го знаят и нападжиите, но на кой му пука на черупката.Прогнила държава!

Мда. Да разбирам ли, че ако вие бяхте собственик на фирмата, щяхте да платите на всички пазачи пълна осигуровка и по 3000 лева на калпак?

Прав си В, нашият жив да го ожалиш, няма два лева да се обръсне / щото е модерно/,да не ти обяснявам за имения ,чалга шантаж....а,бе скоро той ще емигрира,кинтите са му навън и вече няма пазачи.

Който няма пари за гребен не си пуща брада,както искаш така ме разбирай!

В България реално бизнес няма.Има назначени мутробиснесмени-робовладелци.Те са гробокопачите на българския народ.Изпълняват плана Ран ът.Но и те не са вечни.Ще паднат в ямата която копаят.

Запетайка точка запетайка точка - ти Плана Ран - Ът чел ли си или са ти спуснали опорки из Москвы. Този план бе погребан още по времето на Беров, когато милиционерско - ДС кликата се успокои и видя, че може да се възползва от новите порядки и да има много повече власт и привилегии отпреди. Толкова е просто, че чак ме е яд, че трябва да обяснявам.

Не се наядохте със здравето и живота на хората, алчни гадове. Все ви е малко. Дано да си дадете парите за лекарства.

Само Мутрите в БГ са "бизнес", който е крайно некадърен, заграбил всички блага на страната за 1 лев/търга. Този "бизняс" наема "специалисти" за да им дава акъл какво да правят! Бизнес който не плаща заплати, осигуровки, лъже и мами, пере пари и какво ли още не....

Офф..."Аз на тоя нема да работим, аз на оня нема да работим..." Напускаш работа, правиш си свой бизнес, наливаш едно торба пари, поемаш всички негативи и отговорности, поемаш евентуалните загуби и започваш да печелиш. А, и назначаваш работници с по1500-2000 лв заплата И ГОТОВО. Много е просто. Ако ти стиска. Ако не ти стиска - налягаш си парцала и псуваш в интернет. Точка.

Прав си, че е лесно. Но има едно "но"- "ако ти стиска?"! Ти знаеш, че "не им стиска". Хайде, да кажем не "мамиш", а прикриваш истината. Малко са, рисковите играчи. Прави са. А, ако се спънеш, а ако те препънат...Лошо,много лошо, гражданино Седларов..:) Нашего брата иска да бъде гарантиран от НЯКОЙ /няма значение, може държава,РБългария,РБ/Републикански бюджет/, ЕС, САЩ, Русия, Турция или Гаранционен фонд създаден от нам кой си, но за тях и в тяхна полза. Това иска народа. Прости работи- заплатата да ми расте, почивните дни също, цените да падат, да ме уважават, шефа да ми подари колата си за РД, но отговорности да не нося и рискове няма да поемам. При тези условия може и да работя, а не да се маскирам, даже. Лъжеш народа,бе мръсник! Нищо не му обеща, което си е лъжа в балканския смисъл. :) :) :)

Цинични и жалки господа, престанете с лъжливия си плач, че в България няма сяециалисти. Има, но не ги наемате, защото не искате да им плащате .... Има дори и такива, които са работили по 15 години навън и то по професията си, но не ви стиска да ги назначите, защото са по-добри и от самите вас ..... Няма нужда от "кървави писма", просто си еб...те майката. Гнусни експлоататори !

Защо псуваш, а не заминеш там където ти плащат заслуженото, ще те назначат на секундата и няма да те експроатират гнусно? На твое място аз вече щях да съм на път.

Що не си вземеш скап*ния бизнес и не се изнесеш в Бангладеш, където да ти минават "бизнес"- номерата. Престанете да "изпращате" българите в чужбина, вие се махнете.

Това е така....Ама 2.5 евро на час....са малко.Според мен кфалифициран работник трябва да взема поне 5 евро минимум на час и то чисти.

Друго е да си депутат и управляващ - сам си вдигаш заплатата. Защо не публикуват за 10 години назад с колко им се вдигнала средната платена заплата? Но нямат срем трябва да вдигнат осигуровките.

Бизнесът в България е адски долен, защото се отнасят с теб като с роб, някои пък са взели най-тъпите модели на т.нар. корпоративна култура от САЩ, от която харата стават на зомбита. За редовното оставане след работно време, което не се заплаща, направо да не отваряме дума. Кога бизнесът ще разбере, че не може да си бачкал 10 часа, по още час-два за път до и от работата и на другата сутрин пак да бачкаш, уж има т.нар. work-life баланс, ама само на приказки. Крият осигуровки, не плащат болнични, не пускат в отпуск, не отделят да повишават квалификацията, плащата мизерните триста-четиристотин евро, но които трябва да си доволен... И това е ЕС, 21 век, но не - по-скоро Дикенсова Англия!

Сбърка ли са. Тезисите на Тодар Живков е трябвало да изпратят, не писмо.

че като си уморят или изгонят работниците с тези смешни заплати и битки за стотинката, която цепят на три ,скоро ще се наложи да тръгнат на работа, да слязат от лъскавите возила и да ходят на почивка в 3 звезден хотел на нашето Черно море, защото това дето сега правят, няма да им се отдава, ако няма кой да им работи.

ЧЕ: 1. Ти си злобен, завистлив кучи син, възможно е и кучка 2. Не работиш и няма да работиш сериозно, защото не ти подхожда на характера. Може би си безработен, но няма да станеш "работен", защото мразиш работата и всичко останало. 3. Ти мразиш не само мен, а и себе си. Знам още: 4. "Дреме ми на кактуса", което харесах по-долу. 5. Както наемах 10, мога да наема и само себе си и то натам вървят нещата. 6. Ще сляза от колата си само, ако искам, но няма да я караш ти/ Не че е нещо особено. Сигурно караш по-скъпа и по-мощна/. 7. На Черноморието не ходя поради тълпата от британци и други тъпняци, включая нашенци, а 3-звезден хотел за мен е лукс, защото или го наемам за 2 дни цял, или го купувам, ако има свестен персонал в него. Но то в последните 5 години нито персонал, ни жива душа, а камо ли пък свестен не се задържа, защото искат ВСИЧКО. 8. Бизнесът ми може и без наети лица. От лютеница и бензин остава по нещо, ако спестяваш и правиш сметки. Ти спестяваш ли? Трябва!Вяжно ще се окаже да цепиш стотинката, не на 3, а на 4 ,, но не чуждата , а своята. Цепи на воля!

всички мастити 'работодатели' сте едни свине с крадени пари. ваши или чужди, но крадени. свестните работодатели са малко и се разбират с бачкаторите. но и те страдат, защото ги смазвате. къде курваво, къде кърваво. Такива сте 'работодателите'. Лай.а с претенции.

Под бизнеса разбирай комунисти, доносници и служители на ДС/КГБ, бивши комсомолски и партийни секретари, профсъюзни деятели, винаги верни на Партията и навеки със СССР (сега Русия). Обрали банките и пенсионните фондове, задграничните дружества и де що имаше държавни/общински имоти, и средства, с парите построили палати и накупили последни модели расови автомобили за много милиони, постоянно водещи в заблуждение наш Ганя. За да върви страната ни напред и да се развива икономиката, трябва да се прави точно обратното на това, което "бизнеса" иска или се опитва да прокарва.

Под "народ" разбирам лумпени, малоумници, лунатици, хора, които ще се изколят за СССР със САЩ или такива, които ще атакуват САЩ в името на СССР. Все едно е. Никога няма да разбера, защо на някой му пука от тази тема!!!! Бизнесът бе по-добър, защото не се срещна със синдикати за да спорят по едно безумие, което пък ще налива масло в огъня на това спороподобно нещо. Държавата е в правото си да определи МОД. Да си свърши, каквото има за вършене! Искате ли истинското ми и честно мнение? ОК На кого през 2018 ще вдигнат заплатата? На НИКОГО! На кого ще намалят заплатата? На НИКОГО! Разбира се, ако шефа Ви е на същото мнение, а него не го интересуват нито работодатели, нито синдикални членсковносовски хрантутници. Няма да стане нищо, като се вдигне МОД, както винаги от години насам. Защо спорите?

Не знаят къде серат гладните.

Амиии, какво да ви кажа. Такъв ми е бизнеса, че за продавачка в Русе, в магазин за цветя, мога да дам 700 лева чисто. Това е бе! Няма повече. Дреме ми на кактуса дали ми вярвате. Карам кола на 16 години. Не съм ходил в заведение от години. Хлапетата, които идват за работа, даже не ми казват "довиждане". Врътват се и си отиват като чуят заплатата. Не знам ... не знам дали е добро или лошо.

Хващай се ти и по 16 часа. Няма друг начин.

СТЕ КАТО ДИНОЗАВРИТЕ!ЗАТОВА И КАТО ТЯХ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ!И НА ВАШЕ МЯСТО ЩЕ ДОЙДЕ ИСТИНСКА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И БИЗНЕСМЕНИ!

Верваме ти ша знаиш. Много ти верваме ама друг път!!!

Но малко хора ще разберат и ще повярват, защото за тях "бизнес" е мръсна дума, "бизнесмените" са или 1. Комуняги "нагушени", като гъски с куфарчета червени пари или 2. Десни отрепки, които обраха хората с приватизацията и се нагушиха със "сини пари", или 3. Те са най-обикновени мутри, крадци и убийци от преходен период и трябва да мрат.... Аз знам, че има и 4-то... поне за мен нищо от първите 3 т. не е вярно, ама как да го обясня на някой, който ме вижда "като плакат на врага" и иска само да мята камъни и развалени яйца? В твоя стил малко факти: Имам фирма от 1991 г. и 3 коли. Едната е на 18 г. -върви, другата не е в движение, третата е чисто нова- ще я плащам на лизинг 5 години, ако съм все още жив...Имам "панелка"-прилична. Преди 3 год. бях в Гърция за 3 дни. Имам магазин в София от 23 год. За никакви 16 часа и 7 дни не говоря,както пишат някои, а за 2 работиш- 2 почиваш при 9 часа. И аз като теб повече от 700 лв. не мога да дам, защото не се изкарват. Искам средната заплата да е 7000 лева, защото обичам "богати клиенти" /всеки работник, служител е и мой клиент/, но като икономист знам, че това е "фантасмагория" към днешна дата.

Бяха времена, когато не смогвах да приема кандидатите за работа и за 2 мин. интервю-по 100 човека на ден. Сега е доста по-скромно. 1-2 ма, които искат по 2500 евро "иначе няма да излязат от кварталното кафене" и от Бюрата по труда, защото не работят за "чорбаджии" Аз ще се справя, но въпроса е принципен и тръгва от тук: Хората мразят управлението на страната си поне от 30 години. Аз също, но от повече време. Хората знаят, че някой ги лъже, но не са наясно кой е той/тя/те. Видят ли някой "за мразене по принцип"- мразят го органически. Достатъчен е лозунгът, символът иии... изразът "Ама в Германия има честни бизнесмени, които плащат повече" Абе то в Германия има и Правителства, които се различават доста от нашите пред последните 50 години.... И защо смятате, че тази държава ще Ви опредили справедлив МОД /Минимален осиг.доход/ ? Само, защото го вдига винаги? Ще го вдига, ще го вдига па ще почне да го сваля, когато разбере, че не получава нищо. От 2-ма ще остане 1, който да плаща 40 % от заплатата си за данък и осигуровки. Този "един отпаднал" ще се придвижи към Бюрото по труда и кафенето. Кафето ще поскъпне- пазарна икономика (: :)

Правилно! Отживелица е, да бъде премахнат веднага. И да бъде въведен съвременният гарантиран базов доход! За сметка на всички бизнеси с над 1 млн. лв. печалба като социална отговорност!

В моята сфера от ''бизнеса'' всичко е мафия и всички обществени поръчки са скалъпени така че да ги печелят определени фирми, които пък са фирми свързани с властта била тя олигархична, местна или партийна.Въпросните фирми щедро черпят от обществените поръчки финансирани от държавния бюджет или еврофондове, но пък за сметка на това не дават добри заплати, нещо повече гледат да спестят максимум, осигурявайки те на по-ниска заплата и не плащат извънредни часове, въпреки че се работи и събота.Разчитат че щом като са фирми на властта и целият сектор е разпределен от мафиотски фирми ти едва ли не няма къде да отидеш и ще им работиш (на мафията която те краде) за малко пари.Съответно нямаш и голям шанс за развитие защото всички по-високи постове са заети от ''верни'' кадри.Такива фирми задушават и предприемачите, защото те имат много малък шанс да пробият по честен път.В другите сектори не знам как е но едва ли е много по-различно.

Така се прави бизнес по български или партиен бизнес... другия частния е на изчезване.