Синдикалист: Съкращенията на администрация трябва да отворят място за новата клиентела

Как ще съкратим чиновници, като се откриват нови министерства, попита Димитър Манолов от КТ "Подкрепа"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изобщо първо трябва анализ на агенциите и службите и после съкращения. В Министерски съвет сигурно има дирекции с раздут щат. Да почнат от там!

Говори се за съкращения, не за уволнения със заместване. Ако аз работя и храня трима други бих бил радостен да храня един по-малко. Синдикатите тук би трябвало да се борят за добри възможности за реализация на тези хора на свободния пазар на труда, а не пак изказвания и похвати от архаизма.

Хахаха, съкращаване на 30% от държавния апарат. Това си е равно на обявяване на война на синдикатите и огромни социални протести, поне така би станало във всяка що годе развита страна. На тия май им се ще да им е забавно.

Защо са ти толкова чиновници та си тръгнал да ги браниш? Да пази господ когато ти се наложи да ползваш услугите им

Тъпак, нали ти обясниха - разчиства се за ноаата клиентела, респективно КАЛИНКИ from ПП, БСП, ИТН или някъде 90-100 хиляди калинки.

новите управляващи да прочетат много добре нормативната база, касаеща държавната администрация и да видят какво се разбира под държавна администрация. Основен принцип при нея е, че всичките се издържат от държавния бюджет. Но това се включва училищата и техния персонал, болниците. със сестрите и санитарките. Не са само МВР и армия. Че днес МВР и Армията по численост са някъде около 60 хил. Само учителите са около 100 хил. А за работещите пенсионери - почти 80-90% от тях заемат ниско платени длъжности. Нека да погледнат и ЗДСл, където ако си бил началник и отидеш на ниска длъжност ти запазват заплатата. За местата на работещите пенсионери няма кандидати. Ако има идват за 2-3 месеца виждат, колко е работата или се устройват или бягат. Това е истината. Не може да се говори без да се направи анализ за всяко работно място. В същото време за 12- години се нароиха агенции до агенциил А за МВР да четат цагона за МВР на ГЕрмания и ще видят за какво става дума тук и там

Прочетохме я. Бегай в чекмеджето

Свежичко ли ви е още? Пак. Гласувахте за Кире канадецо, и получихте Румен Гечев.

Само ясновидци и аналлизатори сте тук. Като нахуйника от Банкя

Интересно ми е тези тролове тук, какво ли ще говорят, когато след няколко месеца се види що за стока са ПП и тяхната коалиция? А, да забравих че на тях им се плаща за да ги наемат, нещо подобно на момичетата по магистралите, но те поне имат достойнство а тези се крият, като тролове в дупка.

Този е време да си ходи! Един диалог не може да проведе. Дори по националната телевизия грозно обиди г-жа Мика Зайкова, без дори да се извини! Пълен нещастник, който стои само на хранилката и обслужва интересите на ББ! Не го ли беше срам с два часовника да се появи по БНТ!

Единият часовник показва времето по ГЕРБ. Тоя не беше ли в управлението на НОИ по времето на Бойко .

Създават се нови минестерства, т.е. се увеличава администрацията. Не мога да разбера защо само говорят, че ще има съкращения.............. Едни хора се подменят с други. Когато партиите на "промяната" намалят броят на депутати до 120, тогава ще има съкращения и икономии................., освен от заплати, а и от други огромни превилегии:участия в комисии, командировки, по-евтина храна, квартира, служебни коли...................... и какво ли още не...............

Време е за тия от промяната (кой с добър биснес ще се вфре на държавна служба). А за за огладнелите от БСП и демократите изобщо да не говорим.

Няма ли кой да ги изрине тези паразити, наричащи се синдикати ?

Тия са толкова синдикати колкото бате Бойко е невинен!

Значи са синдикати!

Досега на всеки 5-10 години от "прехода" се прави съкращение на администрацията и тя става все по-голяма! Само махаме родата на предишните и назначаваме нашата. А пък в политиката стават все повече роднини и така до края на света! :))))

Не е "съкращаване" а "намаляване". Пенсионерите си тръгват и не се трудоустрояват нови калинки. Стига сме ханили бездарни гербери.

Време е за тия от промяната (кой с добър биснес ще се вфре на държавна служба). А за за огладнелите от БСП и демократите изобщо да не говорим.

Всяко правителство така започва - казва че ще уволни 10-20% от администрацията, Асен и Кирил са по средата с 15%. Реално ще съкратят незаети щатове, ще уволнят политически назначения, ще съкратят тук таме произволни хора. И след това ще направят нови агенции, комисии, министерства, постепенно ще назначават техните хора на държавна хранилка. След 2-3 години ще се окаже, че администрацията реално се е увеличила с 5-10%.

Този нарече Народа " тълпата" !!?!!?? Тази тълпа те храни ,и то много добре, десетки години другарю "синдикалист" !!!! До кога ??????????????

Той нарече тълпата тълпа или искаш да кажеш че няма такава? За народа нищо не е казал

До сега що мълчахте Щото и вие сте същите калинки и нищоправци,боклуци ненужни!

Не ти вярвам.

Трябва да се пази старата админитративна клиентела - тя е дефакто национално богатство. Даже трябва да се увеличава и да се направи пожизнена и с наследяване. Така ще се реши проблемът с безработицата и ниското заплащане в страната.

КНСБ и Подкрепа са 12 г. на яслта на Бойко.На всички конференции на ГЕРБ винаги босовете на тези казиони профсъюзи са на първия ред.Те с помоща на Бойко получаваха по европрограмите измислени проекти без практически резултати.Те не подкрепиха протестите и се скриха като мишки в сградите дадени им от нас.Босовете им мислят за собствения си джоб да е пълен ,но не и за трудовите българи.

Новите българи няма да слагат зоб в хранилката на профсъюзите / пардон синдикатите/. И затова е тоя рев.

Още ли се надяваш Котев да те назначи за чиновник?

И вчера така. Хора които не знаят че има разлика между държавна администрация и държавен служител седнали да коментират колко трябвало да бъдат съкратени. Че вие дори не знаете какъв е броя на държавната администрация. И още-тия две нови министерства кой ще работи в тях как мислите?

И него трябва да го издухат, стига е лежал на чуж гръб.

Трябва да се съкрати администрацията с 2/3-ти и да се оптимизира с електронно управление. Така става със съкращенията в администрацията и откриване на нови министерства, но това КАЛИНКИТЕ НЕ желаят да се случи.

Как си го представяш това електронно управление? Щото това стана като някаква панацея. Нали за да си получиш услугата по електронен път пак ще трябва човек. След 20-30 години, когато масово навлезе изкуствения интелект, ще имаш истинско ел управление.

Това електронно управление го чакаме от 20 години

30 000 са малко! Тоя лольо да отиде в Литва да види ко значи държавна администрация и обслужване! 60 000 най- малко трябва ма тоя риве щото ще загуби пари от заблуден материал

В Литва колко души е държавната администрация? 30000? Или случайно е повече?

В Естония бяха едни от първите и от години разполагат с електронно правителство. Там трябва да се погледне как са организирани нещата, а то при нас Томислав Дончев изхарчи толкова пари и накрая нищо. Като стане електронното правителство, голяма част от функциите на чиновниците ще станат ненужни и работните им места ще отпаднат от само себе си.

Население 1.3 милиона. Една София. НЯМА ЦИГАНИ. Електронен подпис-вграден в личната карта. Достъпваш НАП през банката си. И - всеки е грамотен с компютрите. Сета иди и обясни на пиянките в квартала как минаваме на електронно управление

Тези синдикалисти родата до пето поколение е на висши държавни постове.Страх!

Министерство на и новациите - с министър е -че

Държавната администрация е под 100 хиляди човека. Ще има нови министерства. Имаме многоглава коалиция с много роднини, спонсори и приятели за назначаване.

Хранилката, хранилката Манолов. От синдикати няма нужда. Вие и без това сте някаква изживелица. И преди и сега все с властта, без значение дали е едноличен режим. А нека видят тези 30 % как се работи в частния сектор. Ама там се иска работа с пот на челото. А работни места в частния сектор все ще се намерят. Е да, възнаграждението в началото ще е малко но от всеки един зависи как ще расте и колко ще получава.

Е той по убеждение не закача фризъорките. Като събра по-големите данъци от големи фирми ще вземе и големите чиновнически заплати, за да ги даде на "старт ъпи", дето след като им мине периода на наблюдение ще станат новите чиновници

направо сички да ги уволнят наведнъж и да гледаме сцени на улични баталии пред цитаделата на демокрацията.

Това трябва да бъде началото на МАСОВОТО съкращение на НИЩО НЕправещите ! А те го поканили в студиото за “компетентно” мнение по “въпроса” ! Всички измислени профсъюзи и други калинки още от времето на соца : на боклука !!!!

Те са назначени по политически причини и ще си идат сега така.15 години е бая папане.Следващите ще запълнят местата им.

И на това му казват промяна? Стани да седна? Страхотно - съшото но в друг цвят.

защо непрекъснато хората сменят работата си? Значи може. Всички връзки трябва да отпаднат. Тук процъфтява канибализъм: едни връзкари изяждат други. Ужас, и не се правете, че не знаете.

В цивилизования свят има закон за държавния служител и ако си вършиш работата никой не може да те барне.

Хора с по 20 с по 30 години трудов стаж в държавната администрация са назначени политически. В нормалните държави администрацията никой не я пипа. Сменят се само политиците.

Родовообщинен клан си отглежда един политик от родата. Като дойде неговата власт, си назначава цялата рода по администрация и други такива. Ако падне политика, родата подхранва целия клан. В такова "общество" сираците нямат шанс за оцеляване.

goose

Лесно. Други въпроси?

Малко са 30к. Дано това е само началото.

Нашите калинки са по-добри от вашите калинки! Харвардска поговорка :)

Да се отвори място за новите калинки :)

Асенчо мисли, че може за няколко месеца да направи това, което изисква поне пет години.