Симеон Дянков: Няма шанс България да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 г.

Бившият министър на финансите коментира Шенген и политическата ситуация в България

Обратно в новината

Коментари - Симеон Дянков: Няма шанс България да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този най-цитирания икономист по глупости, който щеше да пляска руснаците, а му запушиха устата с пари като ти каже добро утро вижте дали не е вечер.

И на кого му дреме? Я питайте средния българин (без да смятаме 1 млн по-бедни) дали му пука за еврото? Всеки ден гледам всички новини и не мога да проумея какъв е тоя напън за въвеждане на еврото?

Този ЗАЩО не е в затвора???? Гешев, спиш ли бе търтей?????

Дянков май е забравил какво е политиката.... при тази двуцифрена инфлация няма никакъв шанс не да влезем в Еврозоната, а като влезем цените да останат същите, при положение, че те се сменят всеки месец. Върви след това обяснявай, че това е заради международното положение, а не защото махаме лева и слагаме еврото. За да се успокои инфлацията трябва да има условия за мирна икономика и липса на фактори като голяма война или здравна епидемия. Да вземе това да го обясни на публиката - все пак е бил в Световната Банка и ги разбира тези неща!!!

Сега я втасахме ! Ох Симеоне, като те видя ми се свива стомаха, и пак виждам постната пица, ама този път виждам само блата на пицата и нищо друго отгоре, само дюс, дибидюс блат !!!

Ти откъде изпълзя, бе шебек ???

Какво евро , ЕС върви към разпадане.

Русия вече се е полуразпаднала, за ЕС не знам.

Не разбирам защо се намесва тук Русия?! Някой явно вече са болни от омраза! Тук говорим за кенефа ЕС бе !

намесва се защото в мерака си руснаците да разпаднат САЩ и ЕС всъщност постигат обратният ефект и пак размътват водата на световният ред! Аман от болни амбиции.

Разпада ти се пилешкото мозъче.

"От твоите уста - в Божиите уши"

ПритесниФ сЪ, прИместих гУ в другия крачол.

Ако беше на власт, друга песен ще пееше. Ще ни вкарат насила еврото за да ни закопаят с кредити. Нямаш собствена валута - не може да печаташ пари, а теглиш заеми. Около 20 % е инфлацията при приемане на еврото и то напълно изкуствено от закръглението на цените нагоре по веригата на доставки.

Дай Боже, имаме си левче, не ни трябва измислената валута!

Никаква ерозона, преди да се проведе РЕФЕРЕНДУМ по въпроса!

Нима си въобразяваш, че някой ще тръгне да пита народа? Колкото ни питаха за ЕС и НАТО!

Ти що не си в затвора и да ядеш постна пица до края на живота си? Аааа забравих, само за някои хора не важат законите в България.

урааааааааааааааааааааааааааа

"с евро" няма да стане по-добре за хората! Това е 100% сигурно! Това което не е ясно - дали и/или с колко ще стане по-зле!?!

Преди да учат икономика, политика и други дисциплини, българите трябва да научат Любовта. Ако имаше любов в сърцето си този към България и малко страх от Бога, щеше да бъде велик управник. Но в момента просто си проветрява устата, чакайки поредния транш от запад. Историите се повтарят, само актьорите са различни...

Боклук!

Постната пица да замълчи, просто омръзна.

НЯМА ШАНС И НЯКОЙ ДА ТИ СЛУША ИЗПОЛЗВАЧЕСКОТО И ДАЛАВЕРАДЖИЙСКО МНЕНИЕ, МУХЛЬО

И.Д.И.О.Т, всички банки в България са поръчали пренастройване на интернет страниците си, големият бизнес също, а тоя живее през 2004 година.

кой е поръчал ве смешении ми палячо? те не те пускают у селото ама потурнака пита де е къщата на попа... ббаахахаха

Гаден манипулатор,ръси бисери,които всеки един търговец на сергиите може да му каже ,и доста послъгва.Последната голяма лъжа беше за курса на долара.

Тези руски опорки ги четем от години.

българия никога никъде не влиза! българия я наритват! едни - навъттре, а други - навън! така и се пада на тази фалшива държавица, създадна от Германия през 1878г като имения на Кобургите.! никой не я уважава, защото няма и мнение и характер и защото воюва за чужди интереси, за чуждаата македония , за чуждата тракия... а не воюва на свпоите Влашко, Молдова, Бесарабия, банат... никой не уважава предателите и слабохарактерните!

Костя, ти ли си бе? Сйде стига цигански изцепки!

2022-12-23 05:59:32 Санди (нерегистриран) Влизаме в гръцки сценарий. Спасете си спестяванията, но не като купите имот, там ще изгорите. ----------- НА ТАЯ "МАНТРА" ЗА "КУПУВАНЕ НА ИМОТ" , КОЙТО НЕ Е ЗА ЖИВЕЕНЕ, А ЗА "ИНВЕСТИЦИЯ" ! И КОЙ ЩЕ ТИ КУПИ ТАЯ ИМОТ ? ТО ХОРАТА НАМАЛЯВАТ, ВСЕКИ ИМА НЯКВО ЖИЛИЩЕ, А ТИ ЩЕ ГО ДЪРЖИШ, И ШЕ ЧАКАШ ДА ГО ПРОДАДЕШЕ "ПО-СКЪПО" ИЛИ ПЪК ШЕ ГО ДАВАШ ПОД НАЕМ! А АМОРТИЗАЦИЯТА И ИЗХАБЯВАНЕТО КОЙТО ЩЕ ТИ ПЛАТИ ? А ИНФЛАЦИЯТА КОЙ ЩЕ ТИ ПОКРИЕ ! ЖИВА ЗАГУБА Е КУПУВАНЕТО НА ЖИЛИЩЕ, КОЕТО НЕ Е "ЗА ЛИЧНО ЖИВЕЕНЕ"! ТАКЪВ РИСК МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ЛИЦЕ, КОЕТО "ВЛАГА" - НЕПОТЕНИ ПАРИ, Т.Е. КРАДЕНИ ПАРИ, КОИТО НЯМА ДА МУ Е ЖАЛ ЕВЕНТУЛАНО ДА ЗАГУБИ !

Хахаха, кажи го това на Тръмп... Че от недвижими имоти няма смисъл.. Виж, държавата в която правиш иинвестицията може би не трябва да е България. Само в тази част може да си леко прав.

Недвижим имот, по-точно земя, а не апартамент с подозрително качество, и злато са най-сигурните инвестиции, глупако!

НЕ ИСКА ШЕНГЕН , ЗАЩОТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ИЗРИТА ОТ ТУК, ВСИЧКИ БЛЯДОВЕ, ДО ЕДИН! А ТУК Е ПЪЛНО С "ПЕНСИОНИРАНИ" КГБ И ГРУ КУКИ, КОИТО ОТ КАМЧИЯ РАБОТЯТ ПРОТИВ ЕВРОПА ! ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНИ МАФИЯТА ДА ИСКА ЕВРО, Е ЖЕЛАНИЕТО ФИНАЛНО ДА ОГРАБИ ПАРИТЕ, КОИТО В МОМЕНТА ДЪРЖАТ БОРДА! 25 ГОДИНИ ТЕРИТОРИЯТА ДЕФАКТО Е В ЕВРОТОЗОНАТА, ЗАРАДИ БОРДА! САМИЯТ БОРД ОБАЧЕ, ПРЕЧИ НА МАФИЯТА ДА ВИ ОКРАДЕ ЕДНО ХУБАВО ТАКА, КАКТО НА НЕЯ И СЕ ИСКА, ЗАЩОТО БОРДА ФОРМАРИ ЕДНА "СТЕГНАТА РАМКА", КОЯТО РАМКИРА "ГРАНИЦИТЕ НА РАСТЕЖА", СИРЕЧ - "ГРАНИЦИ В КОИТО МАФИЯТА МОЖЕ ДА ВИ ОГРАБВА"! Т.Е. БОРДА РЕАЛНО Е БЛАГОПРИЯТЕН ЗА ХОРАТА, ЗАЩОТО ТОЙ "СДЪРЖА" ТЕМПА И ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ТЯХНОТО ОГРАБВАНЕ! РЕАЛНО БОРДА Е ВИД "ФИНАНСОВ СОЦИАЛИЗЪМ", КОЙТО ВЕЧЕ ПРЕЧИ НА МАФИЯТА! КОГАТО БЪДЕМ ВКАРАНИ В ЕВРОТО, БОРДА АВТОМАТИЧНО ПАДА, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ПАРИЧКИТЕ КОИТО СЕГА ДЪРЖАТ БОРДА ...СЕ ОСВОБОЖДАВААААТ ! КОЙ ГИ ПРИБИРА ?! НЕ ВИЕ ОВЦЕТЕ, ЕСТЕСТВЕНО ! ЗАБЕЛЕЖЕ, ЧЕ МАФИЯТА НЕ СЛУЧАЙНО ПРОБВА ПОЧВАТА ПО ТЕМАТА ЗА КУРСА ПО КОЙТО ЩЕ СЕ ВЛИЗА В ЕВРОТО! ИСКА ФИНАЛНО И ТАМ ДА ВИ ОДЕРЕ! *И ПАК ИМ ХОДЕНЕ НА "ИЗБОРИТЕ" , НА ТИЯ ТОТАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И БАНДИТИ - БИВШИ ПАРТИЗАНИ И "ДРУГАРИ", И НАСТОЯЩИ ЕНЕРГИЙНИ "ЕКПЕРТИ" И ГАЗОВО-ЕНЕРГИЙНИ ОРИГАРСИ, КЛЕЛИ СЕ ВЪВ ВЯРНОСТ НА МАСКВА!

Влизаме в гръцки сценарий. Спасете си спестяванията, но не като купите имот, там ще изгорите.

В следващите три години трябва да изтеглим 38 млрд. лева нов дълг". Делян Добрев

Няма заради такива като теб който се подиграваше с хората с писма пица

Аминн.

местото на България не е сред западните отпадъци, педераси и пр. цветнокожа измет еврото скоро няма да струва и хартията на която е напечатано дните на западната педерастия са преброени

И кой идва? Препиващите с боярищник?

Проклет евреин

Тия хорица много се вживяха в роля, време е да ги изметем от сцената. Нито имат представителност, нито имат качествата за политици. Гласували в БГ - 36%, негласували 64%. Тиквун реални под 10%, Кокорчовци - под 8%, Курнелия - под 4%, Мравояда - под 3%, Коцето и Доганя - под 4%, Генерало - под 2%. Къде е тръгнала тая сбирщина да шета в бащина ни къща?

Една добра новина.

Що за зор? Както е тръгнало да се внася всичко от зад барата, на Европа ще и трябват само долари. Няма ли да се спрат в правенето на метани евро-лидерите, и нашите в кюпа?

Който ни сложи латински букви на автомобилните номера.

Не просто съвпадение на имената

Най-после да имаме шанс.

Да та знам в Постната Пица !

Фейк нюз!

По правилата в еврозоната не би следвало да влезем, но сега набутват насила всички будали в еврозоната. Европа скъса с правилата . Що ли?

То по техните правила би трябвало да изгонят всички от еврозоната, тъй като всичкк членки дп една нарушават изискванията за дълг. Просто еврозоната е един супер лицемерен съюз зс психологическо изнудване и тормоз. Това е - евр(оп)ейски хомот.

Дайте пари на хората, бе крадльовци герберастки. 12 години само крадете, докато хората мизерстват.

няма да има вече еврозона, няма да има и евросъюз. Много ясно, че няма да влезем в нещо дето няма да съществува до 2024г.

Наивен идиот. 2023 се очертава много много лоша. Ше гледам как върви до към Юни и вероятно ще си бия шута дири към Гърция. България става европейски Ливан. Вероятно ще видим масово обедняване, размирици и може би гражданска война

В България не можеш да видиш граждандка война, тъй като има твърде много племена, а те са балансирано силни и най-вече не са достатъчно изперкали, че да се бият. Освен това българите реагират изненадващо адекватно срещу външни заплахи, като covid19 или ИК например..

В България няма как да стане Гражданска война, защото е населена 90% със селяни. Най-много дойдоха в София. Но също и в Пловдив и Варна.

да :))) Най много да стане селска война, но тя често се води на маса.. в сферата на надпийването.. което е, всъщност, много добра новина!

Е па ти кви сакаш да дойдат. Манекенки или секс бомби

Объркан и много глупав народец. Щом Дянков ми звучи разумно, значи кутията на Пандора е отворена. Експериментите с глупавите балкански негри продължават, като самото примитивно племе плаща от съдрания си джоб опитите. Безнадеждно тъп народ. Козяк отлично изигра картите с читалищните дейци от ПП - целта е хаоса да обземе цялата държава. И никакви Борисовци, кюлчета, чекмеджета и системни партии не са важни - корупцията е вечен спътник на всяка власт, във всяка точка на света. Читалишните дейци от ПП нито спряха корупцията, нито подобриха живота на хората, нито изпълниха една дума от лъжите си. Успяха само да смачкат държавата, да я вкарат в безпощадна инфлация и да напълнят мозъчетата на най-глупавата и неопитна част от народа с лозунги и опорки. И понеже са глупави, хората сега живеят в лозунги - нито са богати, нито са доволни, нито са сити - просто повтарят лозунги - лъжи и там намират утеха от тъпотията си. Когато вече обществото е разделено, объркано, в объркана, обедняваща държава, в хаос - тогава можеш лесно да ашладисаш каквото ти е нужно. Трябва разорана земя, за да посадиш каквото ти е нужно. Изключително прост и примитивен народ сме.

ПП ли са ти виновни ? Какво да изпълнят за половин година, не им дадохте въздух да поемат, камо ли да ти подобрят живота.

айде айде.. хитреца асен гледаше да прокарва изпреварващо лесните теми, с надеждата да лъжат хората до последно за неконсенсусните въпроси.. Освен това тия публични срещи бяха пълна пародия.. сакън че му разтурихме коалицийката.. май няма да го преживее..

Проблемът е, че сега еврозоната иска да ни глътне! Имаме си чист банков резерв, за разлика от ЕЦБ, която печати по американски почин фалшиви пари без покритие! Но продажните ни политици ще ни вкарат! Показателите вече нямат значение - корупцията е голяма в Европа и ще си купят нашите кирливи евроатлантици!

Пълни глупости. България е толкова малка спрямо евро зоната, че на никой не му дреме за нас буквално. Само Германия е 30 пъти по-голяма. Еврозоната е над 100 пъти по-голяма от България

Пълни глупости е това, което ти си написал. Еврото е кредитна валута. Т.е. зад еврото има само кредити. Много кредити. Зад българския лев има в най-лошия случай 60% по-малко кредити от еврото. Да не говорим, че изнасяме реални монополни стоки и услуги.. да не говорим, че имаме страхотна природа и география!. В света на реалността, а не на шарлатанството, това се цени особено високо. Пропагандата цени да създаде усещане за криза, за да ни купят евтино. Нека си кажем истината

България няма да влезе в еврозоната, но с политиците дето ги имаме, еврозоната ше ни влезе ..... изотзад, и ще го разберем постфактум, от новините, след като вече е станало!

Надяваме се и след това да не влезе

Пу,пу,от твоята уста -в божиите уши.

Браво Дянков. Не ни и трябва тази еврозона!!! Достатъчно сме бедни!

Беднотията ти какво общо има с еврозоната? Който го мързи и чака на готово все ще си е беден.

Янис Варуфакис го обясни в няколко интервюта, как гърците пиха шампанско, като влизаха в еврозоната и после като я закъсаха и не можеха да си плащат дълговете, финансовият капитал бързо дойде и приватизира де що има предприятия, пътище, пристанища, летища, ВИК, енергодружествата им, че даже ги караха и острови да продават! С две думи - подхвърляме ви заеми на по-ниски лихви в еврозоната (сиренцето в капана за мишки), докато не задлъжнеете съвсем и не започнете да разпродавате на безценица всичко каквото имате. Ние за момента сме (колкото и странно да изглежда) в добро макро финансово състояние, сравнено с всички от еврозоната и извън нея. Борда блокира печането на пари, външният ни дълг е колкото годишния ни БВП. За сравнение една Ирландия с 5 млн. жители има 2.3 трилиона външен дълг! А ни я сочат, че Ирландия била богата страна. Сигурно е богата, но на дългове!

Як си, ражбираш ги нещата батееее. Джи-си-еми , телефони, упразуфани , ителфект, фсе ти биеш. Кажи за кого да сласфумаме, че белким слошат малки сгурия фнестоцасфалт, а!?

Единственото, което ме интересува от него, е кога ще възстанови откраднатия резерв от милиард и половина на НЗОК!? Останалите разсъждения да си ги завре в изходния порт.

Че кво ше прави при теб?