Глобяват Дянков с 5000 лева за ”държавна тайна”?

Има вероятност финансовият министър Симеон Дянков да бъде обвинен в разгласяване на държавна тайна, заради оповестеното от него секретно споразумение между БНБ и кабинета "Станишев"

Обратно в новината

Коментари - Глобяват Дянков с 5000 лева за ”държавна тайна”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз съм привърженик на пряката демокрация. лъжата, че тя не работи се опровергава с Швейцария. един често пропускан щрих на пряката демокрация е, всеки да си държи манлихерата в гардероба в бойна готовност!!! Рано или късно ще настъпи, с референдум или с бензин. Не искам да съм "властимащ" в този момент...

ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА ДА РАБОТИ ДРАЗЯТ СЕ ОТ ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ ХОРА

Справедливоста е твърде илюзорно понятие!

Нещата са още по-дълбоки!Истината е ,че Русия се измъкна от примката на СБ която и беше метната по времето на ЕЛцин и сега е доста стабилна икономически....България и другите источно европейски страни също ще се измъкнат от тази примка ЕС става все по силен и единен,опита с финансовата криза неуспя,тоя номер беше замислен още от КГБ като удар срещу икономиката на САЩ и приложен,но също тогава неуспя....Дянков и ГЕРБ са последния шанс на САЩ да колонизират България,но той няма да успее поради ред причини,българина е устойчив на всичко като хлебарка,мре трудно и може да живее при всякакви услови,дори понякога живее сносно и прави разходи които многократно надвишават приходите му....абсолютен абсурд от икономическа гледна точка,като се има в предвид,че никой не се разорява....до 5-10 години ЕС вече ще е достатъчно силен да покаже нужния пръст на САЩ и ясно да им заяви: 1.Разкарайте си воедните бази пълни с фермерчета пушечно месо от територията на съюза 2.Неискаме да участваме във вашите войни 3.Не са ни нужни ресурси от вас имаме си Русия и си правим бизнес взаимоизгоден с тях,а и Китай са отзивчиви. Всичко това се знае и затова се пробват всячески варианти да се съботира ЕС. КАзано обаче в прав текст едните илюминати гледат да прекарат другите!

ФСБ, има доста резон в твоите думи ,но ние научно с пътя на логиката го обясняваме по друг начин в нашите два анализа ЗЛИЯТ ДУХ НА АМЕРИКА БРОДИ ИЗ ЕВРОПА и ОТ ПЛАНА РАН ЪТ, ПРЕД МАРШАЛ, БСП ДО РЕАЛНАТА ЕВРОПЕЙСКА ДЕМОКРАЦИЯ. Прочети ги в сайта ни. Поздрави Идея за България -алтернатива на статуквото

КАКВИ СА ТЕЗИ СЕКРЕТНИ СПОРАЗУМЕНИЯ С МОИТЕ ПАРИ? А? разни снобчета благодарение на престъпниците -техните бащи и дядовци са решили, че тук им е бащиния!!! ще има оловни апчета май!

Ако ти не си в състояние да си оформиш собствено мнение , отговарящо на реалната обстановката в страната в момента (както си личи от въпроса ти), то поне прочети какво пишат мислещите хора.Може и да кажеш кое от това , което съм написал, не е истина.

СРАМ И ПОЗОР! КАК МОЖЕ ЕДНО ДЪРЖАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ИЗВЪРШЕНО ОТ МИНИСТЪР ДА БЪДЕ УЗАКОНЯВАНО САМО С ГЛОБА.ТОВА ПУБЛИЧНО РАЗГЛАСЯВАНЕ НА КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ Е НАПРАВЕНО ОТ МИНИСТЪР, А НЕ ОТ ВАНЧО КАРУЦАРЧЕТО.

а когато тази тайна е в ощърб на народа и в краина сметка той е разкрил една измама на БИШИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙНА КООЛИЦИЯ. КАКВО ПРАВИМ????

И каква всъщност е измамата????

Огласяването е направено умишлено,той постоянно обвинява предшествениците си, търси вината в тях, за да прикрие некъдърността си,той не знае какво значи икономика ще прави бюджет на страната - да се съди не по непредпазливост, а целево обявена информация

Каква непредпазливост - абсолютно умишлено си беше - ама понеже е малоумен и недоразумение от всякъде - сега ще му спестят затвора!

В сащ за токова престъпление от 15г - до доживот, а тук за американски граждани 3000$:)))Цирка продължава, само че отдавна не се смея, страх ме е вече докъде ще стигнем

Значи Станишев година го изкарва ББ най-големия престъпник заради доклади които всички знаем за написаното в тях а за СД тишина и административно наказание за нещо което 90% незнаехме и научихме от него. Поне тук Станишев спечели и той ще намаже административно в противен случай СД трябва да му прави компания ако му измислят присъда. А на ББ с неговите камъни по неговата глава.

Уважаеми дами и господа! Балонът Б.Борисов се спука..сега е ред на Ц. Цветанов! беше крайно време да видят българите на какви хора са дали своето доверие! Срам!

Говориш наизустени глупости!!!

Кое е глупост? Че пожарникаря и част отнеговите министри са въздух подналягане, ли?Че освен показни силови операции, нищо друго полезно не са свършили за по-вече от година, ли?Че туй икономика, здравеопазване, обучение, наука и прочие, са мноого далеч от интелекта им, ли? Абе ти къде живееш?

Пак се насраха ГЕРБ-авите...

Да пуснем един СМС в помощ на каузата "Еднопосочен билет за Дянков за към ЧЕтвъртия райх да де САЩ " трябва де се ползавт офицялните названия,както например България офицялно и реално Булгаристано-Чалгария!!!

еми така е... случаят на Станишев създаде много опасен прецедент и както се вижда вече е практика. Чудно защо обаче американският посланник не вземе отношение по въпроса? Уж американците тачат сигурността най-много от всичко...(!?) В този ред на мисли ми се струва, че изпращаме много лош сигнал към "партньорите" от запад, където за разгласяване на държавна тайна наказанията са значително по-строги.

Как така ще го глобяват? Я да видим първо КОЙ и ЗАЩО каза, че тази информация трябва да носи гриф "Секретно"? Тогава ще стане ясно КОЙ КАКВО иска да СКРИЕ от обществеността. Алоууу.. това са НАШИТЕ ПАРИ - на ВСИЧКИ НАС. Как така ще е тайна някакъв си министър какви тайни договорки прави с нашите пари с разни частни закъсали банки. Ами като са закъсали - да фалират - пак ли на наш гръб ще ги дундуркаме тия лешояди?

Няма значение кой и какво е казал щом нещо е с гриф строго секретно значи то е строго секретно,който го разгасява у панделата,като не искат да е строго секретно да го разсекретят......въпроса е принципен,не е политически....държавата не е БСП нито ГЕРБ и което е държавна тайна то е държавна тайна!!!!

ТОВА БЕЗОЧИЕ И БЕЗОБРАЗИЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО ТУК . ДА ГО ГЛОБЯТ ЗА КАЗАНА ИСТИНА. НАРОДЕ , СЪБУДИ СЕ ТАЗИ СЪДЕБНА СИСТЕМА ДА ЗАМИНЕ В СИБИР НА ЗАТОЧЕНИЕ. ДЯНКОВ Е СПЕЦИАЛИСТ И ТРЯБВА ДА МУ СЕ ДАДЕ ВЪЗМВОЖНОСТ ДА РАБОТИ . И АЗ ДАРЯВАМ ПЕТ ЛВ. ЗА ФАЛШИВАТА ГЛОБА НА ДЯНКОВ

И какъв специалист е Дянков?Той е просто дребен чиновник пратен от СБ да играе ролята на губернатор в провинция България и по възможност с икономически средства да редуцира народонаселението.....Дянков е реалния премиер на България,той е сивия кардинал ББ е просто фигурант сламен човек както е термина в правото....мозъкът е хер Флик....

Ааахаха... Много ги харесвам ГЕРБ. Никакви политици не са, те са преми и откровени хора-право куме в очи. А комунистчетата са минали школа- учили са кое се казва, кое не, как се говори, за да се замажат очите на електората... и т.н. А наште от ГЕРБ са си пичове- такива хора искам аз, а не лъжливи политици.

Велчев, стига с тези измислени присъди -вицове. Е, откъде ще вземете парите за глобата- от нас- данъкоплатците. Дянков трябва да се съди за КРАЖБА в огромни размери в полза на чужди държави и използвал положението си на политик пряко във властта. Но ти си сложен от Гоце там за да не повдигаш само обвинения от кокошкарски сорт. Борис Велчев- стига с вашата демагогия и слугинаж на олигархията. Такъв политик като Дянков и всички, които са около вас, завършат живота си зад решетките в коя до е друга европейска страна. Борис Велчев и цялото ти прокурорско съсловие и ВСС, вие правите НЕработеща съдебната система.

БОГ да пзи правителството на Република България, бъдете живи и здрави. Браво на министър Дянков, достоен мъж за уважение.

Станишев ще бъде обвинен в предателство против Родината и осъден с цялата тежест на закона. Идва ВИДОВДЕН

За толкова време разбрахте че идва ВИДОВДЕН дано ви трябва по ламко за да разберете за КОГО...

Не само глоба, да го изритат от България тоя некадърник.

В криза закрепиха бюджета без народът да гладува, както при Виденов. Дянков решава ребуса на десетки нива по-високо, отколкото кой да е от БСП. Онези не са експерти, а шлифовани лъжци и крадци. На една държава са нужни експерти. ко наридът е прост и не ги разпознава, си го отнася в беднотия и суответно на това в още по-голяма прростотия.

И на мене ми харесва това което прави Дянков. Добре е, че ще се размине само с глоба.

Да преведем пари за Дянков, за да си платим истината! Аз ще преведа 5 лева целево в касата на ГЕРБ, дарение-такса за истината в полза на Дянков. С това ще снема символично доверието си от тези, които са ми взели истината - БСП и предишното правителство. Дянков ми дава верни икономически прогнози (голяма част то българите ги цитират погрешно, но ще се научат. До сега никой не им е казвал тези неща... ). Благодарение на него аз зная какво да правя с бизнеса си. БСП ме лъгаха, че няма криза (което е пагубно за бизнеса и гражданите), а междувременно са изхарчили и мои пари за покриване дълговете на банка. Това е политика, която води до провал на нацията и аз отричам воденето на такава политика. Едно общество без истина не може да бъде богато и охолно общество.

Давайте и на мен класифицирана информация. Обещавам, че ще декларирам приходите. Е, глобата от 5000 ще си я приспадна като естественоприсъщ разход - разбира се! При това обещавам да плащам плосък данък в троен размер върху печалбата!

не трябва да има нищо таино,когато става дума за парите на бг народа!затова обвинението на червените боклуци е скалапено и тенденциозно!веднага да се отмени това наказание!дянков,братче какво правиш в тази скапана дарява!тука са от крадец нагоре!така маисторски ще ти стакмят някакво измислено обвинение,че да се хванеш за главата!ти си умен и си мажкар!не си за тази проста пасмина,да им оправяш дереджето!тук не трябва заваршил харвард,а заваршил в херсон,москва!освен това наи-ценна е дисциплината "история на бкп"! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък го харесвам Дянков, много е прям и му се чудя защо стои в тая скапана държава, нима си мисли че тук може да стане нещо хубаво. Да си отива, да си изберат пак Орешарски и всичко ще е ОК.

Предполагам става въпрос за парите които са дадени на Първа Инвестиционна Банка за да не фалира. Лошо Седларов, лошо

Значи, че след като Дянков е разкрил някаква далавера искат да го съдят боклуците от гадната червена, кадесарска, гнусна коминтерновска банда. От кого е била тази тайна. От БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

И тайната е как са похарчени огромна сума пари от парите на този народ. Това са нашите пари! ЦИнизмът е, че тъкмо нападаха Дянков как можел да харчи сега от тези пари! Това са изроди, това не са нормални хора!

как така само с глоба от 5 бона и то свлечена от гърба на обикновените данъкоплатци, за разпространяване на държавна тайнасанкцията е - ЗАТВОР, е и това момченце наречено Дянков-че с какви привилегии е в нашата държава и уведомен ли е по надлежния ред премиерът-слънце...ццццц,бббб.....

Алексей излезе,хайде починете си малко сега ха ха ха.Бойко пак се скри.колко жалки ще станат сега,бъдете сигурни,никой не им е виновен,те просто,ПРЕКАЛИХА.сега идва страданието.НЕка Цецко да не му трепери толкова много долната устничка като коментира Алексей Петров.ЗАЩО ЛИ?????????????

Алексей Петров не го лидържаха в араста 8 м. за подобно нещо

Когато има държава за такова нещо се ходи в затвора и то не за 1 месец. В случая ако някой открадне 1 хляб може да загази доста повече отколкото, ако издаде държавна тайна. Познайте какво се насърчава така.

НЕ СЪМ ФЕН НА ДЯНКОВ, НО ТОВА КОЕТО СТАВА СИ Е ПЪЛЕН АБСУРД !!! Вместо Орешарски да дава обяднение защо фискалния резерв на правителството включваш в себе си и резервите на НЗОК и НОИ не е в БНБ а в някакви частни банки обяснение ще дава Дянков ??!!! Ами има Закон за БНБ там ясно е разписано , кой и как трябва да управлява резервите на правителството. Разбира се, че това е БНБ, а не някакви частни банки изпаднали в ликвидна криза. МЕЖДУ ВПРОЧЕМ ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕЗАКОННИ ПРАКТИКИ СВЪРЗАНИ С УПРАВЛЕНИЕТО НА СРЕДСТВАТА НА ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ СА СЪЗДАДЕНИ НЕ ОТ ДЯНКОВ , А ОНАСЛЕДЕНИ ОТ НЕГО. Този Орешарски да не се прави на тарикат , а да обясни как вноските от осигуровките постъпват не по сметки на НОИ и НЗОК и в консолидирания бюджет на правителството. Ами тези безобразия са още от негово време. Да не мънка и обяснява, че това било разписано в някакви европейски изисквания. НЕДОПУСТИМО Е БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ ДА СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ДЛЪЖНИКА ИМ - ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО. На тази порнография трябва да бъде сложен край. НЕ МОЖЕ ЗДРАВНАТА КАСА ДА Е ПАТЕРИЦА НА БЮДЖЕТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. Това безумие струва смъртта на хиляди българи и създава напрежение породено от изкуствено създадената липса на пари за здравеопазване.

не го защитавай тоя очилат комар, това че е държавна тайна значи нещо нали. В някои случаи с такива тайни можеш да изкараш 203498294283 пъти повече от тая смешна глоба до 5000лв и както казва Хуго за това се ходи в затвора без съд. Както и оня резан боклук неходил 323948234 дни глобили го с 20к пък той взел 1 млн. от някаква консултантска дейсност за язовир. бълха го ухапала. и тоя щом не ходи на работа трябва да се гони и да не е вече депутат и да взима заплата взима от данъкоплатците. Ама какво да се прави всичко е една пумия и жълти, и сини, и кафяви, и червени всичките са крадливи лъжци и си правят каквото си искат. и това няма да спре докато не стане и тук като в гърция всеки да излезне и не им покаже правия път.

Абе тъпанар, какво според теб означава - 'Станишев е загубил секретни документи' а?? Ако не ти е ясно това означава, че ги е предал на определени хора за да се облагодетелстват от тях !! И аз не харесвам Дянков, но той поне показва на целия кирливите ризи на правителството пред целия народ, та белким някой вземе мерки - и за това трябва да го наказвате ли ?!?

Такава информация не трябва да бъде секретна. Българите трябва да знаят къде са им парите. Дянков трябва да бъде награден за тази информация.

А самото споразумение законно ли е? Да разследват и него?

Първо не е Станишката е крадливият Сергей , второ не е загубил , а умишлено скрил и унищожил информация за кражбите на другарите му , и трето този / Дянков/ просто е казал нещо което не би трябвало въобще да е държавна тайна , освен ако с него не се крият далаверите на правителството на БКП , ДПС и НДСВ

Престъпник е този който прави подобни договори тайни за обществото , така всеки зулум можеш да го скриеш под понятието държавна тайна

хахаха, това ми напомня на бисер от 24 часа: Монголски опозиционер обвинен в разкриване на държавна тайна по повод изявление, че председателят на Великия народен хурал е корумпиран. (Статия в 24 часа)

"Симеон Дянков ще бъде обвинен за разгласяване на класифицирана информация по непредпазливост" Грешна формулировка! Не по непрадпазливост, а от ГЛУПОСТ и ТЪПОТИЯ, при това съчетана с НАГЛОСТ и БЕЗОЧЛИВОСТ, което прави най-лошата комбинация. ЗА НАС НЕ ЗА НЕГО!

Безочливо ли е да предадеш на народа си истината как са ползвали парите му БСП в полза на часта банка, а след това обвиняват сегашното правителство, че пак от тези пари искат да подкрепят здравеопазването? Според мен безочието е на Орешарски и Станишев, които обвиняваха Дянков за използване на пари за здравеопазване и други такива, когато те са ги използвали за покриване на дълг на банки. Едното е грижа за България, другото е грижа за джоба на малка група политически бандити. Според мен ан Дянков трябва да му ги съберем символично парите за глобата, с което да си платим истината в 'демократичната' ни държава.

ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ-КОМУНИСТИТЕ МНОГО ОБИЧАТ ВСИЧКО ДА ПРАВЯТ СЕКРЕТНО И НИЩО ДА НЕ ЗНАЕ НАРОДА,КАТО СВИНЕТЕ НА ДЖОРДЖ ОРУЕЛ

Ега си държавата щом за държавна тайна само глобяват.

Г Дянков да провери по эакон , таэи эделка с часна банка дали е сключена по эакон ,и ако е нарушен эакона ,актове които са противоэаконни не влаэят в сила, при което ,няма нарушение на эакона.

И наистина, ` Има вероятност (на) финансовия министър ` да му писне и да писнат гайдите неотвъдчерноморски . Да изручат по-скоро, нали !?(нещо по-такованка... йерихонско)

Кви са тия тайни договори какво е това нещо ?!? Тия верно са се самозабравили. Договора е таен за народа ?!?!

Държавната тайна на България струва 5000лв.Жалко за БЪЛГАРИЯ.

И каква е тази държавна тайна би ни осветлил и защо е точно пък тайна подобно нещо, освен ако не са искали да прикрият някоя малка бесепарска далаверка

Е, ти какво искаш? Погледни присъдите за убийство или катастрофа, нормално за БГ.

Станишев издаде държавна тайна, за да пусне данни за гнусни ДАНС разследвания на мутрите. Дянков разгласи държавна тайна, за да каже на народа истината как са харчили парите на Българите. Открийте разликата! Единият борави с гнуста на обществото, а другият с истината и справедливостта. Типична картинка на отрепка и патриот.