Митниците се разбунтуваха срещу преместването им в Русе

Служителите от Централното управление на митниците не искат да се местят в Русе и призовават колегите си от държавната администрация да ги подкрепят в битката. В отворено писмо до медиите те предупреждават, че обмислят евентуални протестни действия.

Обратно в новината

Коментари - Митниците се разбунтуваха срещу преместването им в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да добавя 4е когато в Русе Варна и Пловдив са се жозили във файтони и са имали аристокрация вув софия са газели в кал до колене така 4е не се притесняваите господа софианци които сте събрани от кол и въже насила да напълните столицата

Дянков, на прав път си! Подкрепяме те !

Да ви кажа хем така, хем онака. Напълно разбирам тези хора от София - при тази ситуация остават без работа. Обаче... За последните години всичко се централизира (и държавно и частно управление). Хиляди хора в провинцията останаха без работа (аз също), някои се преместиха в София. Така че неприятно за сегашните служители. Между другото, абсолютно сигурно е че заплатите в провинцията ще са поне наполовиина от тези в монмента.

Подаваш молба и ставаш член на ГЕРБ и веднага ти намират топло местенце в администрацията - така става вече!Мои познати така се уредиха където искаха .

Ами да, така си е, а за новите хора преди това трябва да поосвободим местенца. И как да стане това? Няма да ги уволняваме, за да не ходим по съдилищата, просто ще преместим администрацията в провинцията и хоп............свободни места за наш`то момче или момиче:-)

Предлагам ако тези от митниците още мрънкат, управлението им да се премести в село Тикале. Тогава да видите как ще искат вкупом да ходят в Русе

А аз ти предлагам шефа ти да те прати в Долно нанагорнище и да ти се реши въпроса, щото нещо ти е много широко около врата, като не ти се случва на теб. Да видим тогава така ли ще разсъждаваш.

Зюмбюл - хубаво име. Седефчо - още по-хубаво. А има едно такова селце в западна България - "Долно Уйно". Аз предлагам там да те прати твоя шеф /ако не живееш от социални помощи де/. Може и идеолога на административната реформа да се командирова в района - "Горно Уйно" е подходящо за него.

Стига найстина с тази злоба вече, да ги местят в Русе и толкова. Този град не е никак лош. Защо "софиянци" бягат като попарени, защото е провинция и е под тяхното ниво ли? Ами време е да се даде шанс и на други хора да са добре на такова работно място. Има много обучени и добри кадри и в Русе. Но найстина системата, за да влезеш е доста сложна. То брат, то сестра, то баба и дядо трябва да са с добър имидж, трябва покрай това да имаш и някой зад гърба си, само акъл и образование за това работно място не стигат, но както и да е, има и такива хора. Местете ги и да се свършва с това коментиране и всичко да си дойде на мястото.

А.А.А. трябва да си герберче за там, не е важно дали си от Русе, дали си млад, дали си грамотен.

Пак омраза и злоба струи от коментарите във форума. Така беше и за промените свързани с тютюнопушенето. А нацията ни била толерантна. Нищо подобно. Истината е, че сме злобна и алчна нация. Какви хора сте бе? Няма значение къде работите, ако работодателите ви ви поставят при такива условия без алтернатива, какво ще направите? Много ли ще ви бъде добре? Ама е лесно да правите заключения отстрани, като не ви засяга, ама като ви дойде до главата..........пак ли така ще разсъждавате? А как ще се почувствате, ако другите ви плюят и злорадстват? Ама нали знаете - господ забавя, но не забравя! Утре може да дойде вашият ред, кой знае.

Прав си донякъде! Като гледах вчера репортажа за протестите, че като се понесоха едни лелки на 50 и кусур години, кой знае от колко години, работещи в митниците и непоклатими направо ме хвана яд. Младите хора нямат работа, а тя не можела да си остави жилището в София, ами да си остане, да се пенсионира и толкоз. Познавах една такава дето още по Татово време я уволняваха и след това пак и двата пъти съдът я възстановяваше, та ако това е целта на Дянков дано да успее.

Майка ти работи ли някъде? А за нея ако говорят по този начин?

Дора, на 50 години не можеш да се пенсионираш. А и нова работа много трудно ще си намериш. Освен това тези лелки може да са много добри професионалистки и липсата им да се усети в дългосрочен план. Пък и май сме гледали различни репортажи - в този снощи хич не преобладаваха лелките. Не знам на колко години си, но и майка ти сигурно е "лелка" и работи някъде. И да не е все още, ще стане. А и ти ще станеш след повече или по-малко години. Та какво лошо има в работещите "лелки"?

Ами представи си, били сме на тоя хал. Никой не знае какво печели когато губи и обратното

Аха, като ти се е случило на теб да се случи и на други. Защо на другите да им е добре, след като на мен ми е било зле....Нека и на другите да им е зле. Прекрасна философия. Ама всичко си е Божа работа. Може пак да ти се случи. Не си застрахован. Нали? И тогава..........малииии как другите ще злорадстват над твоето нещастие:-)))))))))))Ох, че хубавооооооооооо

Държавната администрация е проблем на обществото и НС, а не на изпълнителната власт. Тази администрация се издържа от данъците и изпълнява законите. Затова тя е постоянна, а правителствата се сменят. Тук не се прави реформа, а се подменят хора с послушковци и се осигурява хаосът. Кой пита СД как ще оправдае парите на данъкоплатците, с които се е плащало досега на тази администрация, за да се подготвя , учи и работи и да се харчат нови пари за нови служители. За заплати, пенсии и лекарства пари няма, но за измислени премествания има пари. Заслужаваме си живота, защото българинът най-много мрази да мисли и да пита, но се изказва компетентно по всичко!

Браво Дянков ! Щом викат и изпадат в истерии си на провилния път , но си гаден , РЕАЗВАЛЯШ ПРЕКРАСНИТЕ СХЕМИ И "ДОСЛУЦИ " СЪЗДАВАНИ С ГОДИНИ между другарите .....!!!!!!

Това е само администрация , направете разлика с тези на бариерата ,по складовете.Не се решава въпроса с едно местене безмислено.По добре е да се махнат хората които десетилетия са на границата те няма да променят навиците си.За мен се правят безмислени рокади без никакъв ефект.

Като е така , защо същата тази администрация не е взела мерки до сега да се подобрят нещата и на бариерата. Трябват нови хора в управлението. Дано само в Русе не се напълнят с кариеристи като в София

а дано дано ама надали :)

Дали една от целите на управляващите не е спорът да се трансформира между софиянци и хора, които живеят в населените места извън столицата. 200-300 работни места няма да решат безработицата в страната, както и тотално изоставените отрасли, в които страната ни е имала традиции.

Напълно те подкрепям. Постоянно да има теми, които да противопоставят различни групи от хора и докато те се разсейват управляващите да поработят.

Много правилен ход на Дянков. Така в системата ще останат тези , които наистина искат да са митничари , а не кариеристи дето са се вкопчили в стола и София.

ееее. аман от митнярски глезотии. пресахва им кранчето *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Софиянец съм. Веднага искам да се преместя в Русе. Къде да кандидатствам за работна позиция в АМ ??

След 9.9.1944 г. що сеняни от Правец и околността се преместиха в София. Сега естествено не искат да излязат извън Софията, за да не им лъсне селенията. Щото Русчук си е бил град и преди София да стане от паланка - село.

Просто ме е срам да чета толкова омраза към определена гилдия, която иска да защити правото си на труд. За да няма корупция във всяка една област трябва да се упражнява ефективен контрол, а не да се принуждават хора да остават на улицата, заради необмислени уж реформи. Вие, които плюете по митничарите, или по данъчните..., знаете ли колко ще ни струват тези премествания? Не, няма и да чуете, защото изобщо не са правени такива сметки. Това не е нашата нация! Даваха ни за пример за гостоприемство, за любезност, за човеколюбие..., а сега сме се превърнали в скотове! Събудете се, бе, хора!

Напълно съм съгласен. От целия форум струи омраза и само омраза.

това е причината да сме на това дередже - всеки мрази всеки.даже и без да го познава.лекари, съдии, прокурори, митничари, полицаи, данъчни...всички са омацани.и всеки коментиращ си мисли, че и той може да работи всичко.някои искат да отидат в русе и да работят.ама, можете ли, бе пичове?щото това не е като да въртиш метлата...ама ще го разберете по-късно...

Това е най-точният и смислен коментар, който съм чела по темата! Категорично се присъединявам! Колкото повече хора проумяват тези неща, толкова по-бързо ще излезем от калта!

Напълно съм съгласна с Маша, всички които живеят и работят в София далеч не са даже и първо поколение софиянци. Русе е чудесен град с интелигентни хора и ще се справят. Нека малко и други намажат /в кръга на шегата/.Нали искаме да сме еврпейци. По цял свят, особено в Щатите е така. Ама ако им бяха предложили чужбина щяха да се изпотрепят. Мода е всички да протестират. А като закриха Кремиковци без алтернатива много от работниците и досега са без работа. Вече в София не може да се диша. Какво искате да закрием България и да остане само София?

От всички коментари за сетен път се убеждавам ,че по-злобно и лошо същество от българина няма, като във вица за Нане - Я нечем да съм добре , я сакам Вуте да е зле. Личното ми мнение ,че с това преселение се цели за още по-голяма мъгла в управлението - да не се знае какво става в държавата, защото някой ще се облажи с преместванетол. Хората кучета ги яли.

НОРМАЛНО Е АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" ДА ДА Е В РУСЕ, ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ ГРАДЪТ Е ГРАНИЧЕН И ИМА ДОСТАТЪЧНО ОБУЧЕНИ КАДРИ.

Пълна ГЛУПОСТ! Явно не сте запознати, че в Русе няма граница защото отсреща е Румъния,а тя е страна-членка на ЕС.

Моля, никой неподготвен и непострадал от това митничарско съсловие да не се включва в дискусията! Първо на точно тези служители граница не им е необходима, защото това са книжните плъхове, които където и да ги пуснеш те ще ти оглозгат и ушите, защото цял ден нищо не правят срещу заплата от 1200-1400 лв. И после БРАВО Дянков, все някой трябва да сложи ред в тая корумпирана система. Просто се сетете за Ревизоро-той направо ги изхвърляше без много да им обяснява, но жалко, че другарчетата им от БСП отново ги връщаха.

Доста глупости извършиха - и аз не съм им фен. И сега съм сигурна, че пак имат личен (или партиен интерес - чета тук едни приказки за заменка със сградата на Раковска.. без да знам дали е истина и какво насреща се дава в Русе), НО, това е началото на децентрализацията. Не може всичко да е в София!!! И после защо била пренаселена с хора от села и паланки - ами, така ще е... Питате за повишаване на квалификацията? Струва ми се, че ако АМ се премести в Русе, то тогава тези семинари ще се провеждат там. Нали това е целта. В Русе е един от двата единствени Учебни центъра за Митнически служители, които са извън София (другият в Пловдив). А за кадрите - не мисля, че за това, което правят в АМ са необходими 10 г. стаж. Тъкмо може свежи кадри да влязат :)

До: ВСИЧКИ големи данъкоплатци!!! Уважаеми, в нашата мила родина има 5 институции на кръст, които плащат данъци и МИТНИЧАРИТЕ са едни от тях. За разлика от ВСЯКА една честна фирма, те нямат как да си скрият заплатите. Така, че имат ПЪЛНОТО ПРАВО да стачкуват.

Представи си , че като АМ се премести в Русе приходите в държавата от митниците вземат че се увеличат ???

КАЖЕТЕ КЪДЕ МОГА ДА КАНДИТАТСТВАМ КОЙ Е САЙТА ДО КОГА Е СРОКА КОЛКО ХОРА ВИ ТРЯБВАТ И КАКВИ СПЕЦИАЛНОСТИ ИДВАМЕ ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ

ако незнаеш отговорите предварително не се пробвай, трябва да си вундеркинд да минеш теста на митниците 120 въпроса за 60 минути :)

Видяхте ли, че за да се закрият и унищожат митниците трябва да се назначи "бивш" поличай за директор и готово. Спомняте ли си какво стана при Елка владова? При Таньо е същото. Когато се захващаш с нещо, за което си чувал легенди и си мислиш, че ще се справиш - се стига до тук, ЕГН или нелефонен номер, няма значение.... По тази логика кучето ще е най-добрия касапин.... Много са прости нещата, но няма политическа воля и желание за да се оправят. Дали ще са в София или в Русе или на Луната... няма значение - условията трябва да са ясни и да се прилагат еднакво без изключение... Дянков, никой не е по-голям от "златната си кокошка". И ти не си... Не се конфронтирай с АМ и НАП. За 3 години доказа, че от митници НЕ разбираш....

чакиай, чакай, никой не иска да закрива митниците - целта е да се уволнят номенклатурните кадри. Които, от една страна не си вършат работата, от друга са корумпирани и ни излагат пред чужденците, а от трета "снасят" на БСП и компания. Много хора от Митниците трябва да бъдат махнати. И да бъдат съдени, но не в България - при тия съдии-мъдии верни на БСП и ДС сигурно ще ги оправдаят. Така че като начало трябва да бъдат махнати. Не е много, но все е нещо. Със стари джофри нов бардак не се прави - мето това е. Много е просто.

Да, прав/а сте, че много хора трябва да бъдат махната. Но думата ми е, че точно които трябва да бъдат махнати - те отново ще останат... Остават тези, които поставят подпис и печат на празен лист - само и само да останат ... остават и тези, които хар хабер си нямат от нормативни документи, нямат и стил на работа, но.... са назначени с протекцийте на правилния човек... Не искам да влизам в полемики... повярвай - не е това начина.... Начин има и той ще отнеме не повече от година за да се промени всичко към по-добро в митниците... Воля няма.

Извинете, бивш митничар -- мое-лично скромно мнение е, че голяма част от бившите митничари у Нас са Истински. ..Може би бихте вспомогнали Симеон да Вижда по-добре!

Симеон от бивши Митничари мнение и съвет не иска, той се допитва до едни други "бивши" служби. Това каза и в коментара си по-горе. С митниците се занимават хора, които не знаят и не разбират от митници....

Защо не ги преместят в Габрово? На центъра на България е,еднакво отдалечено от всякъде .Има свободни сгради,има и свободни апартаменти. Как им се нарушават правата на работещите в София при преместването? Ако е вярно то ,правата на хората в провинцията са постоянно нарушени.Да не се делим на столичани и провинциалисти защото сме прекалено малка държава.

Ей, вече няма и един спокоен БЕЗИДИОТЕН ден, в който "управляващите" да не измислят поредната малоумна простотия!

Малоумията са пшриоритет на червените другари от Позитано20. Къде от идиотизъм, къде от вярност към СССР, къде вследстъвие на връзките им с ДПС-то. Дянков може да е всякакъв но знае какво прави. Като е видял че няма как да с еотърве от цялата тази червена сган в средните етажи на администрацията му е измислил цаката. Браво! Не знам дали е негова идея или колективна, но ако разкарат и 30% от номенклатурата на БСП и компания в Митниците ще бъде голяма победа.

Приятелю,много ограничено разсъждаваш. Не забравяй,че човешките съдби НЯМАТ ЦВЯТ!

Протести до дупка !!! Дянков и младата му недипломирана 26г. любовница от гр.Русе трябва да бъдат приземени. Втория мандат на "ГЕРБ", върви към сверата на фантастиката, заради един профан който е най-голямия и подмолен лобист в държавата. Жалко, че Бойко ще разбере твърде късно, кой му разкалща управлението от самото начало. Дянков е "човек", който мисли с члена, вместо с главата си. ЗАСРАМИ СЕ БЕ !!!! ХОРАТА ИЗНЕМОГВАТ !!!

До "Ванчо Борето": В гр.Русе, защото таткото на метресата има големи икономически интереси в този град. Това е обществена тайна, неказвайте на никого !!!

До,,Станимир.Никой нищо нема да мести.Номера е да се преброиме и кой от къде е.

Първо, пише се "сфера" - научете го този българския бе, другари. И не ми се оправдавайте с клавиатурите - "В" е далеч от "Ф" при всяка подредба. Най-малкото да не ставате смешни с подписката за АЕЦ Белене. Или от протести не ви остава време за учене. Ако е истина че Дянков има 26-годишна любовница - поздравления. Все пак е нормален мъж, а не като Станишката. И като споменах Станишката с есетих и за един виц. Станишко и Доган се плъцикат в хамама (турската баня). Млада социалистка прави свирка на Доган. Станишката, гледайки завистливо, нарежда с умолителен тон: "Доган-ефенди, да се сменим, а? ". А Доган отвръща: "Че сменете се, де". Такива ми ти работи с другарите социалисти.

И Вие считате, че съпругата му не би му би била откъснала ушите (барабар със семейството) досега?! (Сигурен съм че сте виждали съпруги от отвъд Атлантика! Особено работещи момичета!!) -------- А че е бавничък -- вярно е. А че е пределно-ясно кой-именно му държи ръцете вързани -- още повече.

В Русе та в Русе.Защо не във Варна или Бургас.Като отиде агенцията в Русе митничарите вече няма да са боклуци и на всички ще им олекне.Рибата мирише от главата,казват русенци. олекне.Рибата мирише откъм г

Виж, ти даваш едан много добра идея. Ако и след преместването в Русе в агенция Митници остане много червена сган от БСП и компания (а те са като хлебарките, неунищожими и след ядрен взрив), може да се помисли за следващо преместване. Може във Варна, може и някъде варненско - напр. Вълчидол. Така вероятността да с еотървем от поартийната номенклатура на БСП и компания рязко ще нарастне - те подобно на циганите си искат само в София и големите градове. И нямат афинитет към китни селца в Старнджа и околността.

С промяна на седалището на Агенция Митници от София в Русе в съответния специален закон въпросът с преместването се урежда. Държавният служител не може да избира седалището на управлението, това е държавна политика. Чудя се до сега защо не направиха законодателна промяна касаеща седалището и да спрат всички вълнения. Така че, ако няма структура в София по закон, няма как да има работещи в нея. Тези, които не искат да работят в новото седалище, си търсят нова работа.

Променят им закона за НАП с текста че седалището на НАП е във Велико Търново. Точка. Държавният служител няма право на стачка. Разбира се, никой няма да го спре да напусне. Така ще се редуцира Централното управление на НАП, което има 36 дирекции!?! с толкова чудати заглавия и още по-чудати функции. Работата е толкова раздробена, за да оправдае съществуването им, че направо става развален телефон в администрацията.

Колко персонал са НАП и Агенция Митници? Колко е бюджета за тях? Вършат ли си наистина Работата? (Работата, Само Работата и Цялата Работа, за която Ние Данъкоплатците плащаме.) ..... Има ли надлежно-доказани изцепки и прелюбопитни прелюбопитности, свързани именно с Главните Офиси и на двете в София? (Нали Всички добре разбираме, че става въпрос и за персонал, и за опериране, и за комуникации ?!) ----------------- ...И изобщо: -- защо пък да не станат двете едно цяло?! (Малка държава сме, Огромни Проблеми имаме и в двете области ... А те са мноооого близки!) И какво пречи да се премине към т.нар. плоска структура тип звезда?! (т.е. централизирано гъвкаво/лесно-модифицируемо управление, и равнопоставени екипи за директни операции/процесиране) А, Симеоне?! А на вас, Колеги/жки Данъкоплатци -- как ви се струва?! А на вас, Истински Митничар(к)и и Експерти във фиска?!

Само пример за "гъвкава " структура в НАП. Хората от "екипите" са оставени да се оправят кой как може, защото "гъвкавият началник" е на 300 км. и обикновено не си вдига телефона, липсва каквато и да е комуникация между "гъвкавия началник" и подчинените му от изнесените работни места 200-300 души. Той даже не ги знае по име, пък им дава и оценка, която от тази години ще им служи като единствено средство за увеличение на заплатата. Пожелавам Ви да бъдете служител на подобен "гъвкав" началник, който стои от вас на 300 км. и отказва да ви дава каквито и да е било указания. Така няма как да прави грешки, те ще са си за Вас.

По каква сбъркана логика, началникът (гъвкав или не) е на 300 км. от подчинените си? Мястото на един началник (от тия който "дават указания") е при екипа/подчинената му структура. Другите началници не дават указаниа, а координират/бистрят стратегии и пр. - нещо което при сегашните комуникационни възможности може да се прави от всяка точка на планетата.

Нали бихте ме извинили да Ви помоля да прочетете внимателно репликата на Колегата/жката въпрос?! ... Всъщност, не бихте ли се съгласили че именно така няма да има Money for Nothing?

П.с. Забравих! Извинете!! ...От доста Време съм така, както ми пожелахте. Да, имало е и такива `гъвкави` ; Е, взима малко сили докато ги приучи човек да Работят. Иначе -- ясно, нали? ;-)

Може би все пак служителите е редно да работят самостоятелно и да проявяват инициатива а не само да чакат началника да им каже какво да правят или непрекъснато да му звънят да го питат за щяло и нещяло?

Когато местиха военните някой пита ли ги как са се устроили, откъде са, има ли проблем? "На когото не му харесва има и други работи!"

вижте какво казва г-н ваньо танов във "фокус" - " Водещ: А кой ви предлага тази размяна? Извинявайте. Ваньо Танов: Това е фирма, която предлага новопостроена сграда срещу сграда в София. "е каква ще да е тая сграда в русе, която ще струва колкото сграда на 15 етажа на "раковска" в софия?тия русенци да не подаряват на митниците световния търговски център със секретарките?това е пладнешки обир на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ преди всичко.а вие тук се дърляйте и плюйте митничарите!защо не казва коя е фирмата?тогава всичко ще стане ясно!това е обира на годината, а оня с милиончето може само да подсмърча!:)))

Чел Чел та не дочел, отиди пак да четеш новините докато ти стане ясно

прочетох втори път внимателно - и пак не ми е ясно - коя е фирмата и каква е данъчната оценка на двете сгради(и пазарната такава!)а на теб като ти е ясно ти да не си чел офертата?абе ти да не си хер флик?ах, джигит ниеден!:)))

Браво, тва вече си е обяснение за бясното строителство на магистралите на Бойко. Да могат хората сутрин да пътуват до Русе, вечер да си се приберат при децата. Само ще е добре да върнат в ефир и "Море от любов", щото то да не е едно семейство...

"Море от любов" Няма да се върне. Митничарите, дето ще се местят в Русе, да си вземат и децата - и там живеят хора, не по-лоши от набедените софиянци, за които е силно под съмнение колко точно са софиянци. Или на разглезените митничарски жени не им се напуска София - Русе им е под стандарта!

Наталия, първо не знам какви митничарски жени познаваш или си говориш така, да си убиваш времето. Второ, ти къде работиш. Да приемем, че си от Казанлък и в един красим момент се налага да си преместиш барабар с цялото си семейство в София, защото там ти местят офиса. Пък ти си на 59 и не ти се напуска няколко смешни години преди пенсия. Айде ся иди плащай наем и устройвай нов живот.

Ти сигурно си толкова софиянец,колкото и аз! Хайде да не категоризираме хората,всички сме българи.

Да преместят цялата администрация по градовете, защото един селяндур като дойде "НА СОФИЯ" започва да урежда приятели,роднини и тн "НА СОФИЯ" и тука става непоносимо от всякаква селска реч мръсотия и селски коли кото карат и спирот все едно са на нивата с трактора. Да не говорим за селския манталитет ........ Селските коли които се движат по столичните улици,колко данък плаща селяндурина за колата с регистрация село и тн. ВЪН, КЪШ по -родните места

я да помислим кой е селянин в София. Дали високообразованият инженер, лекар или архитект от Варна, Пловдив или Русе ( нека не се обиждат хората от Бургас, В. Търново,. Ст. Загора и още много други) или хитрото селянче от Лозен, Житен, Божурище, чакайте да не пропусна някое село. Кой от тези създава селския облик на София, кой си хвърля боклука от прозорците, кой от тия се държи клато селяндур. София е едно малко градче с голяма турска военна база към 1878. Далеч от представата за град като Русе, Пловдив или Варна, та даже и Свищов, ако щете. Започва да се развива след като е обявена за столица. Към 1944 вече е 300 хил град, но основно населен със селения. Страшното започва след това - тогава работническо-селската власт започва да разселва селяни по градовете за да ги прави работници. Резултатът? Около 2 млн към настоящия момент. От тях някои граждани от Варна Пловдив, Русе и други истински градове. Други са селяни от Лозен, Житен и т.н. А трети са цигани.

А бе ти си голем селяндурски историк образован от русе варна враца и тн я ходи на полето да роботиш а не цъкай на компа че утре и ти ще си "НА СОФИЯ"

Ама.... наистина ли мислите това, което сте написал/а? Общините са МЕСТНА управа. Няма как да управляваш Долна Паланка от Монте Карло, но НАП и АМ не са местна, регионална и т.н. администрация. Или вие искахте да кажете, че всички администрации трябва да са в София, защото това е на държавата, а държавата е София? Освен всичко казано - няма ли вече да се "електронизираме"?? Припомням, че в случая става дума за Централите на тези институции. Никой не е казал, че в София няма да има митничари по вътрешните митн. бюра

"...потъпкват изконни човешки и граждански права,... правото на свободен избор". Ами можете да избирате или Русе или София, но на друга работа... Или юе ви се прекъснат "каналите"? Кофти е ...

дали си си толкова ограничен по рождение или просто трудно схващаш- ако днес шефа ти каже, че заминаваш за горно нанадолнище или напускаш ....семейството ти ще заподскача от радост ли, бе ? Я сега да поседнеш на сянка и напрегни малко мозък та да си представиш добре ситуацията ! А , и стискай палци хипотезата над която ще точиш лиги да не стане реална ситуация и аз теб

Уважаеми/а, с какво са по-различни тези служители в администрациите от служителите в частна фирма??? Ако един завод затвори защо никой не се дере по форумите? Аз ще ви споделя моето мнение - това е така, защото тези държавни администрации са свикнали постовете им да са безметежни и защото ако попаднат в друга работна среда нямат никакви умения. Нали са икономисти и юристи в този бранш? Какъв е проблемът да си намерят работа, или да започнат свой бизнес? Защо да е задължително да останат в структурата на Митниците или НАП??? Ааааа, сетих се - проблемът е, че вече не може по 3/4 от работното време да задяват колежки, да разтягат локуми и да редят пасианси. Да - това ще да е!

Та това си е съвсем нормална практика в частните фирми. Аз също съм работил в държавната администрация но от 8 години работя в частна фирма. Работата ми е свързана с постоянни командировки по 3, 4 месеца в страната и чужбина. За жалост прекарвам със семейството си много по малко време отколкото на работа. Но затова пък съм осигурил един висок стандарт на живот на жена ми и децата ми. Като не ми харесва положението събирам си багажа напускам фирмата и си седя при семейството не виждам каква е трагедията в случая че ще ги преместят тея готованковци от един град в друг. Като не им харесва багажа и айде да си търсят късмета другаде. Явно ти самия си доста ограничен след като си мислиш че щом работиш като държавен чиновник държавата ти е длъжна да ти осигури гарантирана работа, заплата и местоживеене. Огледай се! Това за което мечтаеш си отиде още 1989г. Така, че или си стягай да работиш или освободи място за някой които наистина иска да работи.

От дългото седене на (административна) сянка явно Вие сте този, който не схваща ситуацията. След като работодателят Ви - в случая Държавата - е решил, че ще ходите в "горно нанадолнище", то Вие сте ДЛЪЖЕН да отидете. Опцията "напускане" е, разбира се, също валидна. С това мрънкене и тръшкане "София, та София" на практика потвърждавате, че сте наистина далеч от някои професионални стандарти. Отделно на раъка, че Русе не е "горно нанадолнище", а град, който си има и немалко предимства.

Кви канали сънуваш в администрацията...

Защо всички коментирате митничарите и това дали ще се преместят или не? Не виждам някой да коментира колко ще струва товаа преместване на олекналия ни джоб. Защото за глупостта на управляващите плащаме всички.

Глупостта е относително понятие... И сме плащали като общество безкрайно повече, като не сме разбили досега статуквото на всички бивши, независимо кои. Та в този смисъл и ти не си страшно умен, освен ако имаш интерес...

Значително по-умен е от теб!

Колкото и да струва, все ползата от разчистването на номенклатурата в митниците щее по-голяма. А тази чистка отдавна трябваше да се случи. Благи са местенцата там - няма накой да е напуснал по своя воля. Там от време оно нещата са поставени на фамилен принцип: "Миньор е моят татко, миньор ще съм и аз..." - както се казваше в едно стихотворение от ерата на милиционеро-социализъма. Само дето мераклиите за миньори не бяха чак толкова много. Във всички случаи по-малко отколкото мераклиите за дипломати, митничари, артисти и други по-престижни от миньорката професия. А стихотворението в прослава на миньорския труд е за амсите - за работническата класа, значи. Да не си правят илюзии да стават дипломати или митничари - та тия неща си има номенклатура. Тогава на БКП, сега на БСП и компания.

Ти наистина ли мислиш, че след "чистката" нещата ще се променят към по-добро? Странно е човек да е в л....та и да се убеждава, че само той ухае на рози.

Ето това е истината ! Наши хора-още от едно време-съпруга, сестра, любовница, баджанак, по роднинска, даже не приятелска-зер-местенце топло, сигурно, добре платено, и гарантира услуги в някой момент. Така беше и преди-само синовете на номенклатурата, почти същото е и сега. Толкова заводи се разсипаха, толкова производства-"Балканкар"-с осигурени световни пазари , се унищожиха, само сега вият , и се усетили за човешки права. Само вие ли имате семейства, само вашите ли права са важни за държавата? Келепирът свършва, мнооого ви боли !Разбира се , че е правилен ход от страна на правителството.По много причини.

Аз съм ЗА .

Имаш ли представа колко ще струва подобно безумие на изтърбушения джоб на българина?! Кой ще плати всичко това? Администрациите! Ами те генерират приходите си в Бъджета и пак от този бюджет вземат да разходват. Та бюджета може да няма пари за детски, за пенсии, за сираците и домовете за възрастни, но ще хвърли едни огромни средства за ненужно местене.

Браво на Дянков! Бръкна им в джигера на комунистическата номенклатура! То там вече работят внуци и правнуци на стари митничари. Как пък все роднините им са квалифицирани за тази работа?

ИИИ колко точно ти е трудовия стаж в подобна институция, защото мнението ти звучи доста компетентно?

Много се съмнявам, че на 100% служителите на АМ ще напуснат поради факта, че трябва да се местят в Русе. Нагласена им е доста луксозна сграда, на 100 м. са от границата, ако си вършат работата като хората и тук може да се добре и да лапат много, но то първо се мисли, а после се действа. Колкото повече софета напуснат, толкова по добре за други млади кадри, които се чудят какво да правят и се питат защо са учили. Ще се даде шанс на други хора да работят, като на тези не им е удобно. "Митниците лесно се местят, защото най-важните им функции са по границите", аргументира се той. Дянков обяви, че няма да има наказания за хората, които не искат да се местят. Те ще получат една работна заплата и ще си търсят друга работа. - подкрепям това изказване, браво. Който не му изнася да си търси друга работа и това е, лесно е. Не се оправдавайте с майките и децата, а какво да кажат военните като се местят постоянно със семействата си? Надали ще уважи някой протеста на 300 души от АМ, като знаят хората как тези са се наклали до ушите. Хайде да ги местят по скоро, че ми е много любопитно по-междудругото как СОФИЯНЦИ ще живеят в провинцията и ще се спогаждат с по-низшите хора от тях. НО ДААА АМ ТРЯБВА ДА Е НА ГРАНИЦАТА, А НЕ В СТОЛИЦАТА И ДА СИ КЛАТЯТ КРАКАТА ПО ЦЯЛ ДЕН, А В РУСЕ ТОВА НЕ СТАВА ИМА РАБОТА.

Некомпетентен !!!!! В "Агенцията не се лапа", лапа се на границите !!!

Само едно уточнение - Русе не е на граница, тъй като от 01.01.2007 г. се присъедиихме към Европейския съюз.

Предлагам АМ да се премести в Русе за 2 години, след това за 2 години в Кърджали, после в Петрич за 2 години и т.н. Най-накрая да се направи един катун, който през 2 години да обикаля един или друг пограничен град, за да няма сърдити. :-) Другото което е защо митницата отива в Русе? Нали това се води вътрешно-европейска граница и там не би трябвало да се обмитява.

А къде да отиде? В Брегово ли? Добре, че там има условия за толкова новоназначени служители :) Хайде мислете малко, де

В държавните учреждения работят основно провинциалисти. Нормалната практика е следната идва началника от село и довлича всички съселяни и съученици. Основния вой е срещу връщането отново на село. Софиянците нямат проблеми с работата поради това че имат собствени жилища и са им ниски разходите за съществуване. Провинциалистите се назобиха със скъпи апартаменти на изплащане на база високите заплати в държавния сектор и сега ако ги преместят ще хстане направо страшно.

Софиянци наистина нямата проблем с работата щото по принцип ги мързи да работят и си си решили проблема като просто не работят . :) И точно поради факта че имат собствени жилища, които отдават под наем на селяните от провинцията Софиянци са дръпнали толкова напред.

Баце, ти знаеш ли какви са заплатите в администрацията за да коментираш

Aми те /митничарите/ толкова много са се наакали, че просто е нетbрпимо вече! Bероятно няма дрyг начин, освен предложенuя от г-н Dянков, за да се подобрят и променят кbм добро нещата в митниците. подкрепям г-н Dянков

Защо си мислят тия от София ,че са незаменими? И в Русе и в Пловдив и във Варна и навсякъде има достатъчно начетени и умни хора . И защо трябва да се местят ми е въпроса?Да си останат там където са,а в Русе ще се наемат нови хора.Целта на тия премествания не е ли да се запазят младите хора по градовете от които са,а не да има работа само в столицата???? То и за това Софиянци само плюят по хората от провинцията/защото забравиха и те от кой гьол са се пръкнали/..........

Машенце, каква е тази евтина провинциална злоба ..мислиш ли, че има и 5 % от тези служители, които да са от София :)

Може и 2% да няма от тях Софиянци. Ама ги питай защо са там,защото всичко бе изнесено за София и хората тръгнаха да си търсят хляба като скъсаха всякакви връзки с провинцията/защото разпродадоха всичко/.А така нареклите се себеси Софиянци започнаха да плуят по форумите по провинцията. Много агенции по места бяха централизирани в големите градове.Много хора останаха без работа,защото животът им и семействата им не можеха да се местят днес тук утре там. Провинциална злоба ,друг път............ виждам какво става с хората и живота им когато трябва да правят избор и да си зарязват блиските.Но това може да го види само човек ,който общува с хора........ който не общува ,му казва провинциална злоба........

Защото като напуснат 400 човека едновременно и няма отдел Човешки ресурси, ще видим кой ще обикаля села и паланки да търси ценните кадри из Салманово и Сандрово

Прозира комплекс за малоценност-провинциален, за съжаление. Които сме софиянци, изобщо не се мислим за незаменими, нашите родители и прародители в един момент са дошли от някъде, навсякъде има будни и образовани хора. Даже софиянци искаме да се намали населението в София, за да стане по-поносимо за живеен. Има логика АМ да бъде в град с граница-Русе е прекрасен, европейски , стар, с културни традиции ! Нека ! Виещите тук не са софиянците, а само пряко засегнатите от предложението на Дянков-част от тях токуу-що докопали се до София, и сега-да ги връщат обратно ..Ужас! Те са най-активинте !!!

Нямам комплекси . Не съм казала ,не съм се преселила. Имам къде и не ми е проблем,НО едно голяма НО........ това е най мръсния град в който съм била,а съм била на доста места и в БГ и извън нея. Тук ,където съм ,мога да вървя по улицата и да се поздравя с повечето от половината срещнати и те са ми все познати. Има и за какво да си поговорим,и се усмихват за здравей. В София лицата са от камък... Не приветливи,подозрително те гледат ,готови да те обидят ако не и нещо по-лошо....... Няма причина да съм комплексирана заради София,разбираш ли НЯМА.

Що за мислене? Какви комплекси ви гонят "софиянците до 55 коляно..>"Защо според празните ви тикви хората от провинцията следва да се срамуват от месторождението си? Не познавам такъв човек...та тези хора имат толкова много достойнства, та никой не се интересува откъде е...без разбира се простите шопски кратуни дето само това знаят, понеже нямат с какво друго да се представ

Напълно си права. Ако имаше възможност за работа и развитие на село и аз нямаше да дойда в София. Умни хора има навсякъде, а за митничар не се иска кой знае какъв интелект. Важно е да са по-малко крадливи - да остава и за държавата. В това отношение подкрепям Дянков. Нека има работа и в другите градове.

Дебре селоооо завистливо

маше...явно нямаш и представа че умен и начетен ...хаха..ще му помогне..ама ще трябва да учи поне 5 години за да може да работи,,,помня как един полицаи /парашутист, роднина на висш полицаи/ - даже написа 1 писмо на 3 години и нещо служба в митниците,,,"моля проследете декларация N.".хахахахаа---а вярваите ми...за учудване човека беше начетен..хахаха..но полицаи...така и не получи отговор на писмото..но сам сигурен че някои служител от митницата на получаване се смял дълго и заразително!

Напълно подкрепям това мнение!!!

Браво! Много правилно казано!

Заблудени люде !!! Целта на местенето е, не да се облагороди района на гр.Русе, а да се вземат 100 000 гласа на изборите от този град. Всичко е само в името на изборите след една година, а на държавата майната и. Важното е "ГЕРБ" да управлява 2-ри мандат. РУСЕНЦИ, преместването на "АМ" във вашия град няма да Ви помогне по никакъв начин, и ще го разберете с времето. Ще разберете че са Ви излъгали за да Ви вземат гласовете, но ще бъде твърде късно !!!

В провинцията не те местят, направо те съкращават. Тези за жълтите павета ли плачат? Като не щат да се местят, ако щат, има кой да ги замести.

То в администрацията отдавна е пълно с такива като теб...селяци.

Това софиянци са като питбули. Захапали са кокала и не пускат. Само те искат да цоцат. По добре да си шаря на русенци. Може да ми излиза по-тънко.

Позволявам си да те коментирам- в държавните учреждения работят основно провинциалисти. Нормалната практика е следната идва началника от село и довлича всички съселяни и съученици. Основния вой е срещу връщането отново на село. Софиянците нямат проблеми с работата поради това че имат собствени жилища и са им ниски разходите за съществуване. Провинциалистите се назобиха със скъпи апартаменти на изплащане на база високите заплати в държавния сектор и сега ако ги преместят ще хстане направо страшно.

Метенето, опа, местенето, е хубаво нещо. Ама да се мести всичко - Президентството в Казичене, Мин. съвет в Софийския централен затвор, Парламента в Орландовци, където дупетатите от ГРОБ ще са си у дома...

При положение, че почти никой няма да се премести и тепърва ще трябва да се провеждат конкурси по ЗДСл, как ще работи АМ и то с месеци ????

Явно няма друг начин да разтурят това змийско гнездо! Да ги местят! Имам личен сблъсък с некадърнците в митницата! Без да митеш през техните фирми да ти "оформят документите" разбирай джоба, не минаваш. Въртят те на шиш маа...цата им! Не ги съжалявам, даже се кефя!

Заповедите не се издават, за да ги обсъждат войниците, а за да се изпълняват!

з пък определено смятам че е правилно. И може би това е единствения начин да с еразчистят митниците от номенклатурата на бСП и компания, натрупана в тях. Иначе няма как - или трябва да умре или не знам какво трябва да се случи за да напусне накой от Митниците. А сега, просто му преместват работното място. Ако иска да работи - отиова там. ако не - подва си молбата з анапускане, получава 2 заплати и кой откъде е. Сигурно тази операция ще струва пари, но пък изчистването на държавната администрация от номенклатурни кадри си струва усилието.

а от номенклатурата на ГЕРБ кога и как ще се разчистят?

Подкрепям ! Само това е верният ход. Браво на Дянков.