Първенци сме в ЕС по спестени разходи

С минимален бюджетен дефицит от 500 млн. лева в края на 2009 г. България е първенец в ЕС по спестени разходи. Това мнение споделят вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и водещи независими икономисти в коментар пред БТА.

Обратно в новината

Коментари - Първенци сме в ЕС по спестени разходи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не със самоцелни икономии, които допълнително сриват пазара, а с държавни стимули за развитие на нови, високотехнологични производства имаме шанс да излезем от кризата. Ало, има ли чуваемост...

Герб сринаха икономиката неплащайки си на фирмите. Вдигнаха акциза на цигарите и ще спечелят от това 220 млн., Нооо Увеличената контрабанда ощетява хазната с..2-3000 Млн.,Годишно!? Драстично ограничиха държавните Разходи и така доудушиха икономиката..... Мизерията на народа стана Нетърпима. И всичко това : За си обогати Дянкофф Си Вито си,че успял да върже бюджета горе долу. За да ни потупат по рамото. Да се хвалят по медиите. А цената е бедност,безработица липса на пари за здравеопазване, образование,социална дейност Липсва... Пълен провал.

Дянков се самозадоволява с тъпите си изказвания.

позорно и срамно е касогледо гадинче да говориш това,защото ти осади децата и болните на смарт. за национални предатели смартна присада на площада.

bravo 6e ni umori6 ot smqx

toq dqnkov e maloumnik

спестени разходи, като навсякъде ще се отчетат като неразплатени стотици милиони лева, които трябва да се разплащат през 2010г? Тогава не го виждам балансирания бюджет. Дянков, дянков държавата не е банка.

До metcho : Ами ако не искат да си връщат Станишев? Тогава какво? Значи всеки, който не е доволен от днешния ден иска да си връща Станишев? Аз например не искам това. Но все пак се питам как така Орешарски постигаше излишъци, а Дянков оправдавайки се с кризата докара дефицит. Можеш ли да ми отговориш? Много ми се иска някой да може.

ПъРви Сме кво друго го интересува флик .

След този анализ няма ли заключение да си ходи човекът Флик. Да се изнася откъдето е дошъл и където може да се живее на вересия. Спестил разходи: ще да рече не плащал за работа, за материали, социални задължения... Как ги спести, бе, малоумнико?

Първенци сме и по най-ниски заплати,повечето от които са с размери по ниски от социалните помощи в Германия и др. държави,които ни сочат постоянно за пример.Затова коледни бонуси трябва да получат всички - магистрати,лекари,уч служители,всички работници в частния сектор

Абе хора, като ви чета висококомпетентните мнения във форума по финансови и всякакви други теми просто се чудя защо не сте се кандидатирали за депутати и съответно участници във власта. Защо не излезете на улиците да си върнете Станишев и с-ие? Ясно е че много тъгувате за тях.

А по смъртност на глава от населението на кое място сме?

Умря циганката, дето хвалеше Дянков...

VSI$KO MNOGO MI PRILI4A NA VREMETO KOGATO GARGAMEL BE6E NA VLAST!!!!!! MNOGO PRIKAZKI, NI6TO NA SVETLO!!!!!!......

Обидно ми е, защото ни мисли (имам предвид нас българите, тъй като министърът ни е полуамериканец) за големи тъпаци. Разбираме по-добре и от него колко страшни са тези икономии, дори без да сме завършили някъде в някое Американско третокласно школо ...

I az taka. Sestiavame ot hranata si. Ot tazi na decata si. Spestiavame ot parnoto. Spestiavame ot toka.... Ama zashto li? Shtoto sme purvenci po nai-niski PRIHODI. Te za tova sme i parvenci po spesteni RAZHODI. Oligofrenia.

Като гледам по мериканските телевизии какви резутати постигнаха Даскалите на Монито в щатите Мичиган , Флорида и Илинойс , ми става тъжно за България. А за добиете представа за какво става въпрос , представете си че карате през цяла София само покрай празни къщи и фабрики.

спестени разходи? това пък що е? Показател за глупост сигурно. Този глупак не е единствения, учил икономика.

Престанете с тези Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, да дразните хората...Нещо много рано и много бързо ни писна...Как не ви е срам, прости журналисти, да пълните телевизии, нета и вестниците с очевадни гъзоблизещи статии и коментари.Каква хвалба е това?! Като изцяло замре потребление и всичко какво се получава? Какво идва? На кого да се възхищавам? На онзи, дето един език не знае и говори български само на жаргон /Пожарникаря/?! На Дянков- дето живее без пари в Бояна с тимишоарската си съпруга и двете мелезчета?! Спрете!

Не са в час от правителството, да се хвалиш със спестовност е кретенщина. Това значи просто че не си разплатил на бюджетната сфера. Коя от големите икономики има балансиран бюджет ? Никоя. И това не е случайно, балансиран бюджет означава мизерия. Особано по време на предизвикана изкуствено криза.

Най-тъпите във форумите споменават комуни Толкова им е багажа.Жалко, че все повече се въдят.До 15 г. това нещо кенефа няма да го има.Ще го изпапат тахтабите. Затова да си залягаме на шльоковицата и да правят каквото щат.Радостното е, че първи ще изпукат мангалите.

Не знам дали това е повод за гордост. По скоро е признак за не-работеща икономика. Колкото повече пари в обращение толкова по-голям ръст в икономиката. Щом и това не му е ясно на Хер Флик, значи и чеп за зеле не става от него. Трябват инвестиции във селското стопанство за да имаме истинско и модерно земедели, а също и в промишленостса и изобщо в реалния сектор. Само с молове не става !

Кратко и много ясно: БРАВО !

На всички е ясно, че това не са спестени пари, а това са неизплатените заплати на хиляди работници, лекари и пр. Не знам каква е ползата за държавата от подобно пестене на гърба на хората. Хората обедняват все повече и повече, покупателната им способност е под санитарния минимум, не плащат данъци и разни други задължения. С подобни рестриктивни мерки наистина се постигна този най-нисък бюджетен дефицит, но кому е нужен той? Другите държави от ЕС явно са по-балами, щом дефицитът им е по-голям.

Икономията майка на мизерията :)

Този е много зле

доста пестя за да живея. Питам се дали нямам скрит талант за финансов министър.

От 37 години живот 18 ме управляваха комунистите - трягедия. 18 ме управляваха синчетата и дъщерите им - още по-голяма трагедия. Сега се задава поне 4 да ни управляват бодигардовете им - ще се махам май от България... То не се търпи вече.

НЕ МУ СЕ СЪРДИМ , ТОЙ ТОЛКОВА МОЖЕ . ЛОШОТО ПРИ ЕДНА ПОБЕДА Е , ЧЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОКАЖЕШ НА СТРАНАТА НА ГУБЕЩИТЕ .

на площ. Славейков една циганка ми предложи пижали и нощници. Вървеше с тях в ръце и предлагаше. Не питах за касов апарат. Нито дали търговията й е бяла или сима или черна.

Това не е за хвалене - питайте фирмите на които държавата дължи 1.5милиарда. Как точно очаква Флик да се излезе от кризата - като не си плаща сметките ли? Така всеки може да прави икономии - отиваш в ресторант, наяждаш се и казваш че няма пари - по-нататък ще видим кво може да се направи :)))

Да ми седнеш на интерфейса ... ама не USB, a RS232 ........

Не бъркайте текущите разходи с инвестиционните ! Всеки чул-недочул се обажда неподготвен.....

Напълно съм съгласен с изразените мнения във форума. Всеки може да пести и отлага разходи, да плаща приоритетно, другото... за следващата година. И да гледа държавата по-бързо да вкара еврото, че за какво ни е това евро в тази криза. Може би за да отпуши тези 8 млр. лева, който с влизането на еврото ще станат свободни и ще се влеят в проекти, че да кажат с ГОТОВИ пари НИЕ НАПРАВИХМЕ МНОГО. Така и всеки може, да пести от немотията на хората и с готови пари в края на мандата да каже колко е напавило правителството!!!

Всеки прост и недоучил счетоводител може да реже разходи - то това им е любимото занятие. Дали си добър финансист и мениджър обаче личи по това дали можеш да докараш приходи!!!

Добър коментар, харесва ми.

Икономията е майка на мизерията...Дянков е не само прост но и луд, а шефа му е дебил!!!

не е в час. Спестените разходи са спестено потребление бе малоумник. Как може да се гордеем с подобно нещо.

ne samo 4e lud a psih4no bolen, koe e po pravilno ne znam, vsi4ki 6e ni napravi takiva,mogebi si go zaslugava me,6to si mal4im.

комунисти - изяжте си каскетите от мъка.

В Илиенци арабите, етиопците, турците, китайците, виетнамците ... и българите ... пак не издават касови бележки и фактури ! Сега вероятно се отчитат на ГЕРБ ! Така е и на Женски пазар и ... Та какви борби с какви канали и ... Само показни (за пред т.нар. медии) мероприятия... Както си беше през Тошово време ... Сега начело на територията е поставена куклата Б.Б. - синът на учителката на Людмила Живкова ...

Забравихте ли, че поне в едно сме равни - всички сме смъртни..... ...П А.Буров из България и в едно българско село в кръчмата седнал една вечер на дебат с местните жители. Един селски заядливец веднага го подхванал: Е, г-н Буров, Вие като сте толкова богат, нали един ден все пак ще умрете и Вие??!Поне в това сме равни!!! Да, Панайоте-отговорил Буров - и аз разбира се ще умра.Но аз ще умра само един път, а вие Панайоте, всеки ден мрете!

Я вземете си платете натрупаните задължения към фирми, лекари, селско стопанство и т.н., та да се видите какви първенци сте... Иначе да не вземе да стане като: Тъкмо научих магарето да не яде, то пък взе че умря!.

За справка: план Ран-Ът

Първенци сме, но не по спестени, а по отложени разходи. Парите на фирмите ще се раздават през 2010, парите на лекарите за ноември - 2010, коледните добавки на пенсионерите- 2010, и какво ли още не... Тази манипулация с цифри само допълнително утежнява тежкото състояние на фирмите. Няма рецепта срещу кризата, но с тези мерки правитлството не помага на никого.(включително и на себе си).

е че спестовността не е качество на добър финансист на държавата, а на баба ми Цура от село Мало голямо. държгавата трябва да създаде условия ЗА ПРАВЕНЕ и за ХАРЧЕНЕ на пари.

kvi ti spesteni razhodi pitaite koi drug ot eu ima 240 lv min zaplata ....

Някой друг от горе чете ли въобще какво пишем?! Що за хвалба да се фукаш, че си спестил от....разходи? Тук по-долу добре обясняват, че това означава само едно - липса на инвестиции и умираща икономика, за производство да не говорим...всички го виждаме на кой хал е! Апелът ми е поне да не се говори за въже в къщата на обесен, ако може така......Защото наистина сме изнервени и чувствителни от немотия, неграмотност, простотия и залисия. Поне едното оправихме - вече никой не вярва на обещания от сорта на Скоро ще...., Има изгледи да...,ако....., От.....ще вдигнем......, вие само работете и трайте! Не такава орис заслужаваше България на Аспаруха, на Ботйова и Левский, на Стамболова и Стамболийски......Жа и тъжно. И все по-обгрижвани от НОИ, НЗОК, дружества като ЧЕЗ, Е-ОН, Топлофикация или Софийска вода.....Така обгрижвани, че до 40 години ще изчезнем напълно. Философията на икономиката за бита е простичка: ако не заплащаш труда на хората си адекватно, те няма да ти купуват стоките и кръгът се затваря! Чувате ли, приятели там? Забравихте ли, че поне в едно сме равни - всички сме смъртни.....