Министерството на земеделието се изнася в Пловдив

В Брюксел вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков повтори идеята си част от държавните агенции и министерства да бъдат преместени от София, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Министерството на земеделието се изнася в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо само земеделието да е в пловдив. нека и финансите и вътрешните работи

Това не го знаех, предполагам че все пак е реверанс към моравците. А у нас това е ненужна есктра според мен. Правосъдието и без това е скъпо и недостижимо за повечето българи. А комуникацията между отделните съдилища е отчайваща. Може би някога в бъдещето....

Нямам впечатление, че Пловдив запада - градът изглежда чист и приятен, има атмосфера, много млади хора и т.н.; а минавайки покрай него виждам много нови производствени халета, складове и други белези на стопански живот. Но ти със сигурност знаеш по-добре. Що се отнася до инвестициите - това е както въпрос на държавна политика - публичните да бъдат насочвани справедливо и равномерно навсякъде по територията на страната; така и в значителна степен въпрос на манталитет - защото едва ли не у всеки поуспял човек в страната се породи желанието да се пресели в по-големия град, съответно да инвестира средствата си в него. А все пак за инвестиции основно се разчита на частния сектор - така че според мен тук е решението и мисля, че с течение на времето нещата ще се регулират. Все пак Софийското поле не може да събере 7 милиона обитатели:)))))

Преди няколко години бях в Чехия. Направи ми впечатление, че Върховния съд на Чехия е в гр.Бърно, а не в столицата - Прага......

Даааа.Земеделското в Пловдив.

Павка, тук и аз мисля кто теб. Ако закрият психиатричните болници (ще открият и няколко поне частни, разбира се) много от семействата на болните просто няма да могат да се грижат адекватно за тях. И лекарствата са скъпи. Държавата в такъв вариант трябва да се бръкне в джеба. Както и да признае гледането им за трудов стаж. Ако не го направи-заначи просто се разтоварва от бюджетни разходи. А увеличаването или намаляването на публичните разходи винаги има winners and losers. Остава да ги идентифицираме.

Идеята ми се струва добра стига зад нея да не се крият някакви користни цели.Може-би на културата ще е по-подходящо,но което и да е в Пловдив има достатъчно млади и кадърни специалисти да работят в него.

До JJJ до Плавдивчанин (11.11.2009 г. 11:05ч.).Сигурно донякъде имаш право,но нашият град запада.Няма инвестиции,няма работа.Принудени сме да идваме в София и да работим.Нашите апартаменти стоят празни,а трябва да плащаме наеми и да се гъчкаме в столицата,защото 80% от инвестициите се насочват в София.Не е нормално това.

Софиянецо,аз когато съм се роцдил и живял в София ти сигурно си пасал гъските някъде.......Айде живей с камъните,че от такива софиянци като теб,виждаш какво е полужението.....Айде остани си със здраве и уманата,че много станаха комплексарите-малоум и като чета написаното от теб,май си готов да се присъединиш и ти към тяхната клика.......

Точно безумци, не само не са нужни сега на държавата, ами са вредни. Нужни са прагматици с воля и железни нерви и естествено, професионализма, включително административна компетентност се предполат, както е казал магистъра. Но къдети такива в този наш министър бивш началник на домакинските служби в СБ. И други са отбелязали вече, че идеята не е нова, даже е от Татово време и последното и развитие беше нещо като младежки републики, където доста пари се изпариха, изчезнаха безследно и без остатък. Но има един държавен ръководител, който по линия на братската помощ от омези далечни времена когато беше поставено началото на тази идея, това е вожда Кадафи, преди 10-тина години я реализира във вече не братската Либийска Джамахирия и резултата беше, в пълния смисъл на думата, тая бележка ще стане, да, да, - букра и на 1000-до км. от тука в паланка едикояси. Но в духа на идеята предлагам МЗ да се паположи във всеко село с по един зам. министър (да има кресло за всеки активист) и ще е най-близо до ползвателите на административните услуги на това министерство. Или МОСВ на връх планината примерно.

Майна, защо не си налягате парцалите? Градът Ви е прекрасен - какво искате?Виж по книжките каква е била София някога, виж я сега. Защо искате и Вашият град за бъде съсипан по този начин? Добре сте си - повярвай ми...

До до Пловдивчанин (11.11.2009 г. 10:06ч.) (11.11.2009 г. 10:27ч.).Като пораснеш ,ще го учите в училище.

Прав сте, наистина трябва да има децентрализация в максимална степен; но тук става дума за министерства, които са част от една система и няма как да функционират нормално, когато са разположени в различни градове. Уверявам Ви, че и на нас ни се иска хората в цяла България да живеят нормално и гледката на запустели и западнали градове и села не ни прави щастливи. Но може би все пак трябва да се започне от икономичестото съживяване по места..

Мисля да купим един АУАКС и да натоварим всички министри в него.Той да си лети над БГ, така ще имат поглед върху всичко.Ще са там където трябва, ще имат безжичен интернет и връзки с всяко кътче на страната и чужбина по всяко време, ще бъдат НАД всичко и НАД всички, ще са ГОРЕ над хората измежду облаците като НЕГО.Този план ще спести милиони левове за поддръжка на сгради на министерства, ще позволи авиоотряда да остане, ще има само един самолет, който обаче ще е наш и всички задружно ще си ходят с него по света.Остава въпроса с отходните води от самолета, но така и така БГ беше илюстрована като тоалетна, какво пък, всичко си идва на мястото.Ура!

Умопомрачително глупава идея!

И какво по-точно е направил Пловдив за Бг? Били ме светнъл, моля.

до софиянец. Каквото стана и с нас от по-малките градове когато централизираха всичко в областните градове. След 15 години работа в данъчната администрация ни преместиха в областните градове като си плащахме всеки ден пълната цена на пътя и накрая се наложи да напуснем защото се стигна дотам че половината заплата отиваше за пътни разходи. И ние сме висшисти и ние сме специалисти но съдбата ни е че сме се родили и живеем в по малките градове на страната и сме ощетени от това.

Още една идея - Столицата да се върне в Плиска. Ако Хер Флик не знае, Плиска е град в Североизточна България. Той се намира в община Каспичан, Област Шумен и е в близост до градовете Нови пазар и Каспичан. (Уикипедиа) ROFL

Миро, кажи си! Като министър на земеделието си длъжен да кажеш какво мислиш за тази изцепка.

Поразяваща с глупостта си идея!Тозидо кога ще си позволява да се подиграва с хората в тази държава, като през ден ги засипва с все по-малоумни предложения!?

Абе идиот, комплексиран. Не ти ли е ясно, че така само ще се смени мястото - при това с огромни разходи, включително от твоя джоб. А злобата ти просто ще се насочи в друга точка...

Не само това министерство ,но и други също могат да бъдат преместени в Пловдив.Пловдив е дал мнаго на България,време е и България да направи нещо за Пловдив

Тоя ДЯНКОВ НЕ ПРАВИ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ СИ МОЗЪК -НОРМАЛЕН ЛИ Е -КОЛКО ПАРИ ЩЕ ТРЯБВАТ ЗА ТОВА ИЗНАСЯНЕ -А.НАЛИ НЯМА ПАРИ ЗА НИЩО -ИЛИ ИМА ОЩЕ КАКВО ДА НИ ВЗЕМАТ.НЯМАМ ДУМИ ЗА ТОЗИ министър-ГЛУПАК

Министерството на финансите да отиде във Вашингтон, щото и без друго от там го командват, а министерския съвет в Долно Уйно та белким и тия хора видят бял ден. Представяте ли си как ще се развие инфраструктурата на региона? Може и летище да им построят та Борисов да си посреща гостите. А президенството да отиде в Уганда, щото президента и така не е нищо друго освен фигура, а там може и за племенен вожд да го изберат.

Наблюдавам, че много хора от София се радват от факта, че има възможност малко по малко живота в останалите градове на Бг да се съживят и отново да се живее в тях нормално. И аз се радвам и се надявам това скоро да стане. Само че си задайте един единствен въпрос- Какво ще стане с нас (т.е. вас) тогава. Защото истината е, че по-голямата част от икономиката и въобще бизнеса в София е дело на т.н от вас селяни. Много ми се иска да ви видя тогава, каква песен ще запеете. Много ми се иска.

Много ми хареса - Хер Флик. Ама много му прилича

Изцепките на този идиот само показва едно: Изборите в неделя са предварително решени, но нека гласуваме така, че малко да поохладим самозабравилите се днешни властници - докато е време.

И КАК ЩЕ ХОДЯТ ХОРАТА ОТ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ ДО ПЛОВДИВ ПРИ ТАЗИ ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА?????? Хаинбоаз е затворен, през Шипка е кошмарно.

Браво Дянков. Елате в нашто село. Широки поля, тучни ливади, ще ви настаним, место има на полята колкото щеш и мотики ще ви дадем. Нали е земеделие. Трябва да бъде на полето.Ще бъдете по близо до земеделците които трябва да обслужвате. така знам аз.

и това ще бъде техническа грешка,както с детските на майките с близнаци

На ирена кръстева за малко не и се отвори парашута да налапа сградите на министерствата, СЕГА тоя малоумник и батко му ББ, отворили уста по-голяма от на оная свина и цялата тройна коалиция. Леко да се не задавите.

Много ще Ви бъда БЛАГОДАРЕН ако ги преместите ВСИЧКИТЕ министерства,заедно с президенството Ако трябва ще направим референдум за нова столица .....!!!!!!!

А бе да не са ти го отцепили,че си втрещен??? Нормално ли е управата на Българки Черноморски флот да е в София? Просто трябва да е там където и е мястото. В Англия например, данъчни и разни други такива не са точно в Лондон.

Този е кръгъл идиот. По неговата логика дайте да закрием столицата. Столицата ще бъде там, където живее министър-председател (в дадения случай - Банкя). По добре проведи една смислена структурна реформа на администрацията бе Дянков! Защо го закрихте министерството на държавната администрация - то можеше да свърши тази работа нали затова и бе създадено.

Аз съм учил в Пловдив.Отлична идея.От Плевен съм.Наистина Пловдив е най-подходящ.

Хер Флик изтрещя окончателно. Ако наистина искат децентрализация просто да дадат повече права на малките местни кметове, финансова самостоятелност. Може също така всеки район в София да има самостоятелно кметство. Така ще се създадат условия за бум на обществените поръчки и за деконцентрация на далаверата от голямата мафия в посока на долу. А София е половин България, по-добрата половина при това...И скоро ако правителството не започне да върши нещо смислено не за разпределение на пицата, а за нарастването и - ще си ходи. Без значение дали Берлускони, Саркози или някой друг международен мошеник го подкрепят.

Подкрепяме идеята на г-н Дянков.Пловдив е в центаъра на България.

Бойко, откъде изрови този идиот? Махни го докато е време, че ще те направи за смях след сума поразии. А който не харесва София, може да се върне там, откъдето е дошъл - никой не го спира. Впрочем преди наплива от провинцията след 90 г. градът беше сравнително нормален.

Не само министерствата а и индустрията трябва да се разпръсне из цяла България. Катастрофа е съсредоточаването на всичко в една точка.

Да.Пловдив е подходящо място.Аз съм от Ямбол и това би ме устроило.Браво за идеята.

НЯМА ЛИ КОЙ НАЙ-ПОСЛЕ ДА ОЗАПТИ ТОЗИ ДЕБИЛ - ДОКАТО Е ВРЕМЕ? А тези, които не харесват София - моля, не Ви задържаме:))

НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО САМО МИНИСТЕРСТВОТО ЛИ ЩЕ ОСТАНЕ?НЕ ПИПАЙТЕ ПЛОВДИВ!

Не министерствата,а офисите на селските фирми да се махат от София

не в Пловдив. Трябва да е на морето, за предпочитане в Турция или Гърция.

Идеята не е нова и не е за подценяване, НО колко ще струва??? Иначе останалото е типична бг- история! На всяка нова идея се реагира негативно с опит да се дискредитира вносителя..., а истината е съвсем друга: Как не се сетих аз да го предложа!, а не сте се сетили защото сте страхливци и се опасявате от всичко това, което сега залива Хер Флик. Извинете, г-н вице- премиер, много Ви подхожда този прякор! Поздравявам Ви за безумните Ви идеи. На тази страна и трябват безумци, защото нормални не са в състояние да я изведат от тежкото положение в което е. Дерзайте, нямате много време. И това е основния Ви проблем!

И без това нищо никаде няма да изнесе. Само си дрънка за да го има в медийното пространство.

Браво! Дянков наистина мисли. За разлика от закърнелите чиновнически мозъчета, този човек мисли управленски и го подкрепям.

Хора, ужасно сте неграмотни! Пишете правилно! Едно мнение, колкото и хубаво да е, ако е неграмотно написано, страшно ОЛЕКВА!

що искате да се махате от София, бе, гербчета - нали София е хубав, чист, европейски град с добра транспортна система и инфраструктура, нали така ни го остави вашия лидер, Бойко Б.!

Идеята е добра и столицата да се премести в Пловдив пак ще е добре, това си е най-българския град, София стана прекалено голяма, да си остане икономически център, а административен да си е Пловдив, защо не и Търново