700 млн. лв. се изпарили от хазната

В началото на тази година бившият икономически министър Петър Димитров е получил от бюджета 700 милиона лева, които не са били подписани от тогавашния министър Пламен Орешарски.

Обратно в новината

Коментари - 700 млн. лв. се изпарили от хазната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Братоци, тоа Мони ми гепил визията !Малееееееееееееее, не'ами и златния ланец ! Е сега , станааме на кълбе с юпенцето !

Бате Бойко, внимавай с този таралеж Мони, дето си го сложи в кабинета ! Мони I ( Паси ) ни спаси с трабанта и НАТО от кризата; Мони II ( дето си вика, че ми бил цар ) ни спаси за 800 дни от кризата, а юпито Мони III ( Дянков ) ни спасява от кризата, не със спасителен пояс, а с прангии на краката . Май трябваше да си избереш за финансов министър някой български икономист, учил и работил у нас ! Тоя дори не знае, че само водата може да се изпарява, а не 400 милиона в Белене. К'во ги учат тия юпита, да крадат от собствената си държава и да наливат в чужди мелници, за наша сметка ? Да си беше научил поне дечицата да говорят български, а не като князете ни , да се нуждаят от преводач в БЪЛГАРИЯ , която не им е РОДИНА ! Аз хич не обичам, да се уча, ама ако реша, ще се уча от кака GALA ( GALA (25.09.2009 г. 11:04ч.)) и бате КРАС ( КРАС (25.09.2009 г. 15:44ч.)) , а не от МОНИ I, II или III ! И без да ходя на училище знам, че контролЬор се пише, а не контролЕр !

Затова лаят като бесни, защото има за какво да се страхуват.

Коментарът Ви заслужава да бъде прочетен не един или два пъти! Респект!

Не ти разбирам езика, турски ли е, цигански ли? Бабата се прави на много компетентна на тема счетоводство, а министъра бил гола вода. Затова казвам, че ако иска Бабата да се докаже, да пусне по една автобиография на посочените места да види тя самата как ще я оценят. Като има големи претенции, да ги защити. Аз ако седя толкова двеме на една позиция без да прогресирам и без да стана финансов контролер, мениджър или директор (все над главния счетоводител), значи съм кух като лейка и не ставам за нищо!

Дянков започна PR кампания за себе си. Това, че оглавява финансовото министерство не повода хората да разберат, че не става( Цветанов оглавява трудно министрество и хората го харесват), ч това че е на нивото на ученик от Търговска гимназия. Но в последния Уйкенд казва, че ще си ходи с жена си в Африка така, че може да експериментира. Ако ББ не го махне ще настъпят големи каши във финансиите. Общи думи и може би икономически интереси зад тях.

Дали този СД смята всяка вечер колко пари са изчезнали. Необходимо е овреме някой да го спре да не изпадне в положението да обяви за изчезнали средства от бюджет -2009 г. превишаващи БВП на България.

възгеч бре хаирсъзино кво резюме ще пуска жената бре?? леля и да не е Кристалина случайно?? пък и Монито сигур е пускал CV -та зер?? айде, шалом , шалом и не мисли, че пием вода от улуците...

уточнение- не всички западни ...напрмер всеизвестен, но упориоо скриван факт е , че споменатият господин не е могъл да си вземе изпитите в Германия, след което е защитил докторат в Принстън....та такива ми ти работи...кризи, Сб, МВФ и тн...

Г-н Министър на финансите, Вие не сте в час, защото ако бяхте нямаше такива некомпетентни разкрития да правите. Затова моля Ви научете си урока и не ставайте смешен. Между другото-някога занимавали ли сте се със счетоводство, и по конкретно с бюджетно? Крайно време е, както Вие така и цялото правителство да се захване за същинска работа и стига с това празнодумие.

УДАЖАЕМИ ДЯНКОВ, Държите се като трето лице , а не кото министър на финансите. Не задавайти въпроси, а първо отговорете на тях и тогава обяснете проблемите на нас простосмъртните. НИЕ СМЕ ХОРАТА КОИТО ДЯНКОВ ТРЯБВА ДА ПИТАТ, А ВИЕ ДА ОТГОВАРЯТЕ. АКО СТЕ В СЪСТОЯНИЕ ОБЯСНЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ОТКЪДЕ ИЗВАДИ ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА ЗА ДА ПЛАТИШ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД ЗА ЕДНИ ХАРТИЙКИ НАРЕЧЕНИ СПЕЦИАЛНИ ПРАВА НА ТИРАЖ ( СПТ). В УСЛОВИЯТА НА ТАЗИ КРИЗА ВЪПРОСНИТЕ СПТ НЕ САМО, ЧЕ НЕ СА ПЛАТЕЖНО СРЕДСТВО, НО И СЪЗДАВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КОИТО ПРИ РЕАЛИЗИРАНЕТО ИМ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАМЕ. Простичко казано: ДАДЕНИТЕ ОТ ТЕБ СРЕДСТВА В РАЗМЕР НА ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА, МОЖЕМ ДА ПОЛУЧИМ ОБРАТНО САМО КАТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ТАЗИ БАНКРУТИРАЛА ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА НАРЕЧЕНА МВФ. РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ТОВА ЩЕ СТАНЕ НЕ НАВЕДНЪЖ А НА ТРАНШОВЕ И САМО АКО СЛУШКАМЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ФОНДА. Добре е, че сте схватлив и сте разбрали, че това фиктивно задължение на НЕК от 400 мил. лв. ще бъде калкулирано в цената на тока и ние като крайни потребители ще го платим заедно с ДДС-то което държавата неправомерно ще си пребере. Защо Дянков, не си направиш труда да провериш колко пъти и на каква цена бяха платени сероучистките в ТЕЦ-Марица изток.Цената на тези сероучистки е съпоставима с тази на строителството на няколко реактора на АЕЦ. РАЗБИРА СЕ НА ТЕЗИ ИНВЕСТИТОРИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА КАЛКУЛИРАТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ РАЗХОДИ КОИТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ПЛАЩАМЕ С ЦЕНАТА НА ТОКА. В резултат на тези съществуващи само на документ инвестиции частния външен дълг само за последните няколко години е нарастнал от няколко милиона до астрономическата цифра от 34 милиарда евро!!! АМИ РАЗРОВИ СЕ И В КОМУНИКАЦИИТЕ И ВИЖ КЪДЕ СА ЦИТИРАНИТЕ ОТ ЕКСВИЦЕПРИМИЕРА КАЛКАЛФИН ИНВЕСТИЦИИ В КОМУНИКАЦИИТЕ, КОИТО ЗА ТРИ ГОДИНИ СА НАДХВЪРЛИЛИ СУМАТА ОТ 9 МИЛИАРДА ЕВРО!!!! ЗАРАДИ ТИЗИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ , НО КАЛКОЛИРАНИ В ЦЕНАТА НА УСЛУГАТА РАЗХОДИ НИЕ ПЛАЩАМЕ НЕОПРАВДАНО СКЪПИ ТОК, ТЕЛЕФОН, ГОРИВА, ВОДА И ПАРНО. Проблем е , че спекулативно събраните средства напускант България под формата на задължение на дъщирното дружество към фирмата майка, която е осигорила парите за т.н. инвестиция. Скандала естествено ще стане международен, защото зад тези инвеститори се крият имената на големи западни компании от цивилизования свят. Бъди така добър да не извършваш избирателно проверки само на отделни договори в сектора на енергетиката, но и в инвестиции реализирани от държавата от която дойде. ДРЪПНАЛ СИ КЪЛБОТО - СЕГА ЩЕ ГО РАЗПЛИТАШ ДОКРАЙ.

много слаба ракия

Изпарил се е акъла от чутурата на министъра и то не отскоро май.

Пусни едно CV до Светвната банка и едно до МВФ, ще се ИЗБИЯТ за тебе компетентнице :) :) :) не знам как ще се разберат направо.... само че освен да смяташ (и да се чудиш как да укриваш) ДДС, там се изискват малко по-различни качества от твоите БАБО :) В противен случай цял свят щеше да възприеме Българските НСС, а нашите велики университети щяха да бъдат най-титулуваните и ценетите, но УВИ НЕ СА, ТОЧНО ОБРАТНОТО, за твое огромно съжаление

Как ми писна от това дрънкало! Държавата ще умре, докато тия се сетят да почнат да работят.

От тези двамата на снимката познайте кой е финансист? :))

Тия кога ще почнат да работят най после,все се оправдават с нещо!!!

От 25 години де занимавам със счетоводство.От тях 16 години съм била главен счетоводител в големи фирми.Занимавала съм се и с малки такива.През това време съм провеждала интервюта за работа и ако тоя малоумник ми се беше появил - не само нямаше да го назнача ,но и щях да го изхвърля с шут.А бе тия от ГЕРБ всички ли са малоумни или само малоумници назначават на важни постове.Що не вземат да се гръмнат и да ни спестят резила.Радвам се ,че съм завършила български университет-поне са ме научили да смятам.Като гледам престижните западни университети какви кретени ни пращат само се моля господ да ни пази.

Виртуални липси? Ами, че те са си баш реални. Само пгледни колко джипове се нароиха за последните 2-3 години.

Напълно съм съгласен с тебе. Това юпи от световната банка постоянно търси някакви виртуални липси, а после се оказва,че такива няма. Склонен съм да мисля,че той е много по-зле с материята от предшественикът си - юпито от Мерил Линч Милен Велчев,който тихо и скромно превъртя външния ни дълг и си отиде от власта с огърлица от суперлуксозни хотели по Черноморието...

Само тези 400 милоина да са, ще е добре да видим още колко по 400 ще излязат от всяко министерсво цифрата е фантастична май........

Този е решил да надмине ББ по празнодумие. Как до сега след всичките им приказки за бюджета не го бяха видели???Човекът който си няма понятие от бюджет ще разсъждава върху него??? Няма ли и на него някой да му обясни нещата. Вече трети месец слушаме празнодумие? Как намери за 1-2 дена милиард за да спаси бюджета а не видял 700 милиона безмозъчие.

парите са в шкафчето до компютъра в стаята на министеро ,третото чекмедже от горе на долу и не се заключват,ама там са

Голямо кипене е паднало, щом такава крупна сума се е изпарила. Дано да й открият следите, да не остане само като кьорфишек.

А дали е така, кой, кай ще ми каже...Искам поне един път като чуя цифри от министър Дянков, после да не се окаже че те били около тази цифра. Този ако е и един фактурист някъде ще го изгонят и як бой. А той отворил уста да лапне цяла държава. Вече не вярвам, че с тези празни приказки ще успеят да потърсят отговорост на някого от предишните. Само приказки и показност, а после се отричат от себе си. Така обаче не може вечно. Трябва и да се работи.

Те от предишното правителство са толкова глупави, че да оставят такива големи суми проста така в пространството, без да има някаква подкрепяща документация. Дякооов, Дянков, вземи понаучи малко финанси и вземи свърши нещо сериозно, стига само развява всякакви цифри насам-натам. Правителството ви си има един, дето само говори, стига толкова.

Това ми се струва поредния кьорфишек на мотиката Дянкав. Не може току-така да изчезнат 700 милиона лева, още повече, че те са дадени на бившия министър Димитров. Димитров не пипа, просто е честен човек и парите са някъде вложени, но къде, да открлият ревизьорите.

БЕЗКРАЙНО Е УЧУДВАНЕТО МИ!!! АКО СЕ ИЗПАРЯТ НЯКАКВИ СУМИ, Т.Е. НАПРАВЕНИ СА РАЗХОДИ БЕЗ ДОКУМЕНТАЛНА ОБОСНОВАНОСТ, ТО ЧАСТНИТЕ ФИРМИ ПЛАЩАТ ДАНЪК. ЕТО ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е ОТИШЛО. ЧЕ ТО ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА СЕ УПРАВЛЯВА ПО-ЛОШО ОТ ЕДНА МАЛКА ЧАСТНА ФИРМА. Г-Н МИНИСТРЕ, ПОВИКАЙ НЯКОЛКО СЧЕТОВОДИТЕЛЯ ОТ ЧАСТНИ ФИРМИ. ЗА ДЕН ДВА ЩЕ РАЗБЕРАТ ВСИЧКО ДО СТОТИНКАТА. АЗ СЪМ СЪГЛАСНА ДА ВИ СЪДЕЙСТВАМ БЕЗПЛАТНО!!!

мазното очилато еврейче че умре от мъхка , че не може да ги лапне тия пари май за това е тоя вой...

Слез на земята и си прибери версиите от Тройната коалиция, а ако може и финансовия Дейвид Копърфилд, чудото на бюджета, факирът на числата - Мистър Дянкоооов! И там горе, при теб на небесата, О, Бойко - тъкмо ще ти е под гъза и ще целува ли, целува...

А бе, скопец, какъв министър си ако не можеш да проследиш стотици милиони и да казваш интересно ми къде са парите. Откъде ни го натресоха тоя некадърник.