Дянков предлага по-малки осигуровки

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще предложи намаление на осигуровките в бюджета за 2010 година.

Обратно в новината

Коментари - Дянков предлага по-малки осигуровки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотен форум!Не може ли да дадем 100 дни на правителството,пък после да питаме?Не беше ли такъв реда?Аз едно съм разбрал-комунизмът де юре си замина,ама де факто не!

Дянков, Какво става с резервите на Здравната каса и НОИ?? Защо тези средства са във фискалния резерв на правителството и вместо да служат по предназначение за здравеопазване и пинсионно осигоряване, се ползват от представителства на чужди банки за решаването на ликвидните им проблеми? Ако Станишковото правителство им хариза 2-ва милиарда лева, не е ли време ти да върнеш обратно на Здравната каса и НОИ онова което не е нито на банките нито е на управляваната от теб финансова институция. Здравеопазването ни изпитва остра нужда от тези средства!!! Върни ги обратно!!!

в белите държави сериозно престъпление е укриването на данъци; нека новото правителство осигури по-голям процент събираемост на данъците и ще запълни дупките в бюджета, даже ще останат пари да си купят 5-6 самолета; у нас всички крият данъци и доходи - от зъболекарите и зарзаватчийте до т.нар. строителни предприемачи...

Този финансов министър е изключително вреден. Той повтаря баснята на мутрите, че ако се намали социалното осигуряване. те ще увеличат заплатите. Това е басня за малоумни.

Нали имаше криза, някакви дупки в бюджета и т.н. глупости, тоз красавец тръгнал да смъква приходите на държавата...

Neznam ma balgaria e gnilo korito nebih se varnal tam

Правителството още няма и 2 седмици, но очевидно всички вече имат мнение, какво точно, и кога няма да стане - почват се претенции и плюене. Ако бяхте толкова взискателни към предишните управления, може би сега нямаше да сме толкова зле. Още от края на миналата и началото на тази година се знаеше че правителството опосква яко парите - според мой сметки те са думнали точно колкото Дянков казва - 2 млрд лева - ама тогава всички си траеха и гледаха сеир - сега обаче всички взеха се обаждат - мухлоьвци. Аз пък мисля. че това управление ще постигне повече от предишното, въпреки някои очевидни недостатъци.

ДЯНКОВ, НЕ СЪМ АЗ ЧОВЕКА КОЙТО ТРЯБВА ДА ТИ КАЗВА АЗБУЧНАТА ИСТИНА, ЧЕ ПАРИТЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА !! ОТ ПУСНАТИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ КОПЮРИ И МОНЕТИ В РАЗМЕР НА 7,87 МИЛИАРДА ЛЕВА, САМО 2 МИЛИАРДА СА В ОБРЪЩЕНИЕ !!! НЕ СЕ ЛИ ПРИТЕСНЯВАШ ОТ ФАКТА, ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ КОПЮРИ В РАЗМЕР НА 5,72 МИЛИАРДА ЛЕВА СА В КАСИТЕ НА НЕБЪЛГАРСКИ БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ !!! ТЕЗИ 5,72 МИЛИАРДА ЛЕВА НЕ СА В РЕАЛНАТА ИКОНОМИКА. ТЕЗИ НЕБЪЛГАРСКИ БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ ПОДДЪРЖАТ УНИЗИТЕЛНО НИСЪК ПАЗАРА НА ТРУДА. С БЕЗКРАЙНО НАДЦЕНЕНИЯ ЛЕВ БАНКИТЕ ИЗВЪРШВАТ СПЕКУЛАТИВНА РАЗМЯНА НА ЛЕВОВЕ С ЕВТИНА ВАЛУТА КОЯТО СЕ ИЗНАСЯ НА МАЙКИТЕ СИ В ЧУЖБИНА. Дянков България е заприличала на едно голямо ченчбюро на тези международни спекуланти!!! ЛИПСАТА НА ПЛАТЕЖНИ СРЕДСТВА НА ПАЗАРА УБИВА БЪЛГАРСКИЯ ДРЕБЕН БИЗНЕС И ПАЗАРА НА ТРУДА. НЕОБХОДИМО Е ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА НЕЗАБАВНА КОРЕКЦИЯ ВЪВ ФИКСИРАНИЯ КУРС НА ЛЕВА, КОЯТО ДА Е В СЪОТВЕТСТВИЕ С БЪРЗОЛИКВИДНИТЕ АКТИВИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ. В момента лева е надценен с повече от 3,5 пъти. МИСЛЯ, ЧЕ ТИ Е ЯСНО КАК ПРИ ТОЗИ НАДЦЕНЕН ЛЕВ СПЕКУЛАНТИТЕ ОТ ПОДЕЛЕНИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ НА НАШИЯ ПАЗАР БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ ИЗНАСЯТ В ЧУЖБИНА ВАЛУТА С КОЯТО ПОКРИВАТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ БАЗИРАНИТЕ В ЧУЖБИНА БАНКИ МАЙКИ. Тази спекула която се осъществява и става за наша сметка трябва да се спре. Убеден съм, че ако зависеше от теб ти няма да си мръднеш и пръста за да девалвираш лева !!! ИСКРЕНО СЕ РАДВАМ, ЧЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ НА НАШИЯ ФИНАНСОВ ПАЗАР - БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЕЩИ В ЧУЖБИНА ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ПРЕВЕЖДАТ КАКТО ДО СЕГА ПО ТРИ МИЛИАРДА ЕВРО ВСЯКА ГОДИНА. ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНАТА КАСА НАРЕЧЕНА МЕЖДУНАРОДЕН ВАЛУТЕН ФОНД СЪЩО НЯМА КАК ДА ВИ ДАДЕ СВЕЖИ СРЕДСТВА, ЗАЩОТО СМЕТКИТЕ ИМ В СВЕТОВНАТА БАНКА СА ИЗТОЧЕНИ ОТ БАНКРУТИРАЛАТА АМЕРИКАНСКА ФИНАНСОВА СИСТЕМА. Не ви остава нищо друго освен да посегнете на предоставените ви на депозит валута представляваща спестяванията на милиони честни българи, наши близки и приятели. ТАЗИ ФИНАНСОВА ОПЕРАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРОВЕДЕНА В КРАЯ НА МЕСЕЦ МАРТ 2010 ГОДИНА. ТАКА СЕ СЛУЧЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАРТ 1994 ТАКА БЕШЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАРТ 1997 ГОДИНА, ТАКА ЩЕ БЪДЕ И СЕГА ПРЕЗ ПРЕТОЯЩИЯ МЕСЕЦ МАРТ 2010 ГОДИНА. ЗАВЪРШВАЙКИ САМО ЩЕ ВИ КАЖА: За Бога братя теглете валутата си от тези банкови измамници!!! Инвестирайте парите си в буркан банк!!! И не забравяйте месеца март на 1990, 1993 и 1997 година !!! НЕ ДОПУСКАЙТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА БЪДЕТЕ ИЗМАМЕНИ !!!!

Ха познай на кого предлага - на бившите си началници, които продължават да са по-важни за него от ББ и българския народ!

Този г-н Дянков искаше ли да каже нещо или не. .На мен ли ми предлага или на Борисов да намалят осигуровките. Или той не знае къкъв пост заема и какво иска да каже или новината не ние поднесена вярно.

Уважаеми господине,напомням Ви,че сте вице-премиер и министър на финансиите на Република България.На кого предлагате,от кого Ви трябва разрешение?Съберете кураж и без много приказки направете онова,което смятате за правилно.Другото подхожда повече на дребен чиновнник.

Прав е дснякъде.Повече хора и фирми ще плащат.По-голям приход за бюджета.

абе ти в час ли си? Какви нови фирми,какви осигуровки в повече, когато фирмите фалират, служителите - на улицата, а г-на обещавал без да знае какво ще намери в хазната. Има стара приказка - Не казвай хоп преди да скочиш. Ще трябва да се събират пари за пенсии, соц.помощи за безработните, отопление за соц.слабите (зима идва). Да даваш акъл на слаборазвитите латиноамериканци и да управляваш държавните финанси не е едно и също, нали, но кой да му каже?!

Печалната истина за България е ,че ще ни управляват или противни червени комуняги или не по-малко противни глобалисти кръвосмуци. Докато не си избереме нормални националисти, ама без атакаджийски залитания и фашистки глупости, така ще е. Има доста люде от отровено общество при бат Борко...нема да стане работата и този път...

Вие господа явно можете да четете и пишете но нещо ви куца при асимилирането или направо разбирането на информацията която четете . Иначе за този министър аз не вярвам на предизборни обещания всички партии лъжат преди избори и обещават неща които знаят че немогат да изпълнят а после се оправдават и вадят доводи защо няма да изпълнят дадено обещание .

Политиката на Дянков е безгръбначна и следва изискванията на МВФ и Световната банда. Нищо европейско няма в провежданите реформи. Те затвърждават латиноамериканския модел.

Прогнозата ми преди около месец - (20 юли 2009), че до края на юли дефицитът ще се увеличи с 300-350 милиона се оказа повече от вярна. Тогава Орешарски и Станишев се хвалеха че оставят хазната на плюс 172 милиона. Предвидих и писах тук, че за юли ще има поне 500-550 милиона дефицит и сумарно ще сме с 300-350 милиона вътре. Ето, днес Дянков каза, че дефицитът за последния месец е 550 млн.

kakva e tselta na osigurovkite?

Прогнозата ми преди около месец - (20 юли 2009), че до края на юли дефицитът ще се увеличи с 300-350 милиона се оказа повече от вярна. Тогава Орешарски и Станишев се хвалеха че оставят хазната на плюс 172 милиона. Предвидих и писах тук, че за юли ще има поне 500-550 милиона дефицит и сумарно ще сме с 300-350 милиона вътре. Ето, днес Дянков каза, че дефицитът за последния месец е 550 млн.

най-накрая..така много хора ще могат да си плащат осигуровките и ще стане като с данък печалба- по-ниски данъци, а по-високи приходи в бюджета. високите данъци и асигуроки криминализират хората.

Не разбрах какво предлагаш. Да се направи национализация ли? Всички дето си взехме имотитете пак да ги върнем на държавата ли? Ти с леви убеждения ли си, защото това твое предложение не е за дясна партия.

Несъм от никоя партия ,но мисля ,че Орешарски беше добър министър - абе, те и червените бабета спамят навсякъде че всички са еднакви и че няма да гласуват ама на изборите са първи, още в 7:30 сутринта. Знам ви номерата червени тиквеници такива ...

Този хер Флик е видимо объркан.Дано не е болен.Димитър казва,че дифицитът бил 2.5 милиарда лева,но в същност е сигурно повече от 25 милиарда.И още никой не са вкарали в затвора?!

Ti li ne si ot nikoja politi4eska partija be 4erweno mekere. Ti si 4ERWEN i w 4ERWATA daze! 4erwen si kato gaza na maimuna si 4erwen.

В това изказване няма никакъв смисъл. Нито финансов, нито юридически,

Водопад от думи за да може пак да се краде...

а дано да ги свали....

Ти за нас не се притеснявай...дето е текло...

Дянков, защо не върнеш на държавата царските имоти и не съкратиш мутрите, които пазят ББ от другите мутри? Със спестените милиони ще запълниш дупките в бюджета.

Дянков предлага драстично увеличение на УЧИТЕЛСКИТЕ заплати с оглед на това,че децата му трябва да бъдат обучавани от учители с високо самочувствие и вдъхващи такова у децата.

Кога прекараха интернет на червените бабички? Кога ги научиха да работят с компютри? Какво става с България? -------------------- Като ви чета коментарите стигам до извода, че България няма бъдеще. Заслужавате да тънете в мизерия и ла*на.

Дано да не съм прав, защото ще е за сметка на всички ни, но този образ не ми вдъхва никакво доверие. До момента, в хор с вички останали министри, само вадят кирливи ризи, но не съм чул май нищо смислено и в същото време реално постижимо за близкото бъдеще. Подхода с икономиите и с ровенето в бакиите е удобен за всеки кълцалник, но едва ли е допустим за икономист и то с претенции да е от висок ранг...

Ами това си е правителство на едрия бизнес. Какви осигеровки какви пенсии. Всеки да се оправя , както може. Това е пазарната икономика. Това да не ви е Тато , че искате пенсии и здравеопазване.

Ами като не е знаел реалното състояние защо обещаваше?! То така много лесно - обещаваш, а после, ама аз, ама таковата, ама не знаех... И нали работи в СБ, а там всичко знаят?!

По външен вид много ми прилича този Дянков на Красимир Аврамов. А по акъл - не го познавам, но изобщо не ми вдъхва доверие и респект, като го слушам какви ги приказва....

напълно погршно. При тази възрастова структура на населението. От къде пари за пенсии. Може би като Костов да се вдигне пенсионната възраст, ама тогава ще взимат пенсии само лентяиите и глупаците, те живеят много. Дейните хора се износват и умират по - млади, като парите им потъват в джоба на мързеливците и глупците дълголетници. несправедливост. Така се обезсмисля осигуряването, то бива солидарност ама аман .

защо имам чувството че нещо не се връзват приказките с действията?

Мисля ,че преди време Дянков каза ,че осигуровките още тази година ще се намалят с 3% а следващите 2 години последователно по 1 процент на година .Какво става май се обещават нереални неща. Щеше да има актуализация на бюджет 2009 год , а сега се говори вече за следващия бюджет. Несъм от никоя партия ,но мисля ,че Орешарски беше добър министър на финансите.Добрите специалисти трябва да се уважават независимо техните полит.възгледи .

да бе нищо няма в енергетиката, само там дето даже и сигналче не излезе,верно ли ?

А като се намалят осигуровките от къде пари за болнични, пенсии и там подобни

РАБОТИ ТОЗИ МИНИСТЪР, А ДАЛИ НЕЩО ЩЕ СВЪРШАТ ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И МАЯ ХРИСТОВА В ЕНЕРГЕТИКАТА . ИЗЛИЗА ЧЕ ЗА СЕГА ТОВА Е МЕКАТА НА ЧЕСТНОСТТА И НЕКОРУПЦИЯТА. БРАВО

Вие сте си кръгли... папагали. Сега не се е оказало, че държавата е с такъв дефицит, ами експерта-министър толкова бил очаквал към края на годината. Мислете бе хора! Не мислихте като гласувахте, то поне сега. И слушайте и четете внимателно. Събираемостта към м. юли е 90%, а са разходвани 44% от бюджета за тази година. Е, какво?! Човекът вероятно иска да подготви почвата за братска прегръдка от добрия МВФ.

Аз искам да намалят осигуровките с 5% веднага и с още 5% от януари 2010 година, но реалността за съжаление е много неприятна. Няма как с този дефицит да намалим осигуровките и с това да увеличим още дефицита. Ще почакаме да се стабилизира икономиката и тогава ще намалят осигуровките хората.

Хайде г-н Дянков, добре търгнахте с чистка в митниците, продължавайте. Не бива дерибеите да остават в тази система и да продължават да дерибействат! Няма време - чистете ги по-бързо, ако искате парите да отиват в бюджета, а не в техните дълбоки и бездънни джобове!

Защо трябва да вярвам на сегашният министър , а не на предишния? Да ме обедят кой е прави и кой лъже, защото с голи приказки нищо не става.

Намаление на дяла за осигуровки от страна на работника, а не на работодателя, тъй като работодателите осигуряват на минималния праг, а все реват, че техния дял за осигуровки е висок. Да проверят охранителните фирми - там осигуряват даже на 4 часа, т.е на половин заплата. Работещите там са работили 1 година, а имат осигуровка и стаж за половин година. Осигуряват ги на 250 лв, за 4 часа - е 125 лв, а в плик получават още 250 лв. Всички фирми дават в плик допълнително възнаграждение на работниците - това е всеизвестна тайна. Това не е практика само в България, а навсякъде по света.

Колкото по рано намалите осигуровките ,ще эапочнат повече еднолични фирми да откриват дейности и правителството обеща сигорност и така хората ще станат повече които плащат осигуровки.

Дянков ЛЪЖЕЦ и КРЕТЕН!!!

Само че сега се разбра състоянието ни. До избортите бяхме най-стабилната финансово държава според Станишев. Имахме резерви, които се оказаха дупки от милиарди. Е какво би направил всеки разумен човек - нека да приемем че Дянков не е разумен.