Намаляване на ДДС - след 3-4 години

Намаляване на ДДС, както е записано в предизборната програма на ГЕРБ, може да се направи в третата или в четвъртата година от мандата на това правителство.

Обратно в новината

Коментари - Намаляване на ДДС - след 3-4 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че тия ще изкарат ли толкова дълго?Аз си мисля че скоро балона ще се спука и народа ще разбере най-после,че популизма на бб е безкраен.

Xa xa xa!

Какъв ти е проблема да го намалиш ,след като се връща на фирмите.Значи богатите да получават ,а бедните да плащат.Много бързо би отбой,новия.Щом ще е след 3-4 год,,значи никога.

жи,еф, съгласен съм с теб, аз самият го твърдя,ама знаеш ли защо нямя да стане-защото е справедливо така да стане.

Има един много прост и ефективен начин на борба с укриване на ДДС.Просто на хората се връща някакъв процент от данъка срещу представени касови бонове.Това мисля,че се прави в Турция. Да видите тогава как за едно пакетче семки се иска касова бележка от клиента. Всеки ден ходим и купуваме от пазарите. Някой да ви е дал бележка там?Колко милиона са това?Хем ще има и работа за повече хора-да изчисляват и връщат ДДС.

Всички данъчни промени, които БСП направи, бяха в полза на фирмаджиите. Е, нека една разумна дълновидно мислеща дясно-центриска партия да се погрижи и за ресурса работна сила. Ако искаш една крава да ти дава мляко, трябва да се грижиш за нея. Те това не можаха да разберат тъпите комунисти. Затова земята ни започна да опустява и откъм хора и откъм добитък.

Браво... значи, намяляването от пред. правителство на депутатските заплати с 15% е било популизъм и затова са ги върнали в първия си работен ден,.. а да смъкат обещаното (ДДС) в последния - си е планомерното изпълнение на предизборните обещания!

Народа е казал-не ходи с голяма кошница на прехвалени ягоди , и още трай коньо до зелена трева. Честито и да свети ивето МУ-у.

Ха, ха... що не го каза преди изборите, ами сега се сети. Ей, с популизъм лесно се идва на власт, защото българския народ е прост, в смисъл политически наивен и лесно се лъже от приказки на едро, ама падането от власт слад това е бързо и неприятно. След три месеца практически всички балони на ББ/Дянков ще са спукани и ще дойде махмурлука на БГ гласоподавателя.

Преди избори всички управляващи започват да изпълняват предизборните си обещания, но уви, закъснението се оказва фатално.

Хърватска увеличи данъците Expert.bg - 31 Юли 2009, 08:49 Хърватският парламент прие вчера няколко закона за борба с рецесията, сред които за увеличаване на Данък добавена стойност (ДДС) от 22 на 23 процента, което трябва да влезе в сила от 1 август и да се прилага до края на 2010 г., предаде агенция Хина, цитирана от БТА. Смята се, че увеличението на ДДС с един процент за този период ще донесе в държавната каса 1,5 милиарда куни (около 205 милиона евро). Приет бе и закон за въвеждане на шестпроцентен данък върху общия месечен приход от SMS и MMS съобщения и разговори по мобилните телефони за мобилните оператори. До края на годината държавата очаква да получи от тези мерки допълнителни средства от 430 милиона куни (58,6 милиона евро). Приети са промени в закона за заетостта, с които се намалява компенсацията за безработните, която вече ще се изчислява на базата на минималната заплата от около 300 евро, а не както досега, на базата на средната заплата за страната (около 700 евро). Въведени бяха и специални данъци за луксозните автомобили, частните яхти и самолети, при което за автомобили на стойност над 350 000 куни (около 47 750 евро) се въвежда данък от четири ставки. Приет е и закон за подпомагане на запазването на работните места, с който се насърчават работодателите, които въведат неработен петък заради кризата. Днес парламентът ще обсъжда законопроекта за въвеждане на специален данък върху заплатите, пенсиите и други доходи, т. нар. кризисен данък от 2 и 4 процента, който е предвиден за заплати или пенсии над 3000 куни (410 евро). Също днес ще бъде гласувана и третата за тази година актуализация на бюджета. В новия актуализиран бюджет, предложен от премиера Ядранка Косор, приходите са увеличени с 1,38 милиарда куни, а разходите са намалени с 260 милиона куни. Ревизията предвижда общи приходи в бюджета от 111,2 милиарда и разходи от 120 милиарда куни.

ЩЕ ГО НАМАЛИ СЛЕД 3-4 ГОДИНИ ,СЪЩО КАТО БСП ВДИГНА ПЕНСИИТЕ 3ДНИ ПРЕДИ ДА СДАДАТ ВЛАСТА ,БЪРБОРКО.

Спокойно, ще ви го намаля ДДС-то, ама ... друг път - вервайте ми! Аз от Цара и бай Тошо съм са учил, разбирам ги тия работи - вервайте ми! Тая година половин метро, догодина - цело. Ха-ха-ха, нема лабаво.

спрете ддс измамите

Някой ме имитира

Фалшивите ДДСта,крупните заменки,мафиотите и тяхното имущество,корумпиран политици,хотелите на морето и другаде-ВЧЕРАШНИ ПОСЕРКОВЦИ с нотели и поршета-откъде тези милиони ...Ами собствениците на РИТНИТОПКОВСКИ клубове...

Какво стана с тези в парламента бе? Нали нямаше да имат отпуски? Прах в очите на хората. Новита са досущ като старите. Празни обещания, които бързо се забравят като се седне в коритото на властта!

Ти няма ли да защитиш дедо си Йоце!

Учителите ще те въздигнат за МИНИСТЪР.

намаляване,а ОТМЕНЯНЕ на ДДСто-така предвидените пари за източване ще ги дадете за повишаване на УЧИТЕЛСКИТЕ заплати.

Браво, разумно решение да не се бърза с популистки стъпки в тая криза. Евала на Б.Б. и Герб, най-после светлина в тунела в който ни вкараха долните и корумпирани комунисти и депесари.

За условията в които живеем и цените на стоките и услугите минимум 3000 евро минимална заплата и поне 1200 евро минимална пенсия.

Преди изборите лъжи,сега пак лъжи.Ще си останем с мечтите.Като си казал ,че ще намаляш,защо не ти стиска бе аланкоолу?Мисли алтернативно,а не как щял да съкрашава хора и да се пълнят улиците с безработни и престъпност.Елемента Уотсън!

По-умно ще е Дянков да обяви,че ще вдигне двойно,дори тройно,заплатите и пенсиите.Но по-нататък,когато усети,че идва времето за третия плик.

Май започнаха да се пукат балоните на ББ

Като направя изчисления излизат горе-долу 800 дни. Дай Боже този път да стане. Досега промените бяха - Жан Виденов вдигна ДДС от 18 на 22 %. Иван Костов го намали на 20.

Даже и в най-голямата криза не бива да се разпуска държавата - иначе бандитите ще се възцарят и ще се лее кръв повсеместно. Това означава, че без данъци не може. Но да спрат да източват пари от НАП и от къде ли не, с покровителство от министри и депутати!!! Обезкървиха го тоз народ!!!

document.loc

ПРЕДИЗБОРНО НАМАЛЕНИЕ НА ДДС-МЕРСИ!

Добре ще е ДДС да се намали...най-добре ще е да нямаме такъв министър.

ДДСто въобще трябва да изчезне,защото ще продължава ГОЛЯМОТО ИЗТОЧВАНЕ на БГ.