Дянков ще сваля лихви и ще плаща дълг чрез Сребърния фонд

Финансовият министър Симеон Дянков призна, че част от Сребърния фонд, предназначен за бъдещи пенсии, може да бъде използвана за плащания по външния дълг през януари 2013 година. Той оповести и нови идеи за намаляване на лихвите по кредитите.

Обратно в новината

Коментари - Дянков ще сваля лихви и ще плаща дълг чрез Сребърния фонд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лихвите с административни мерки трудно ще се свалят, но не е лошо да се опита. Правителството на ГЕРБ наистина се опитва да направи нещо, но засега е без особен успех. Все пак има добри резултати в инфраструктурата. Не бива да му се пречи. Предишните правителства бяха лицемерни.

Това момче нацяло изхлопа и блещи каквото му дойде на ум!

ми да от троjната имаше 5 милярда излишък къде е тои ??? похарчен от господата гербери за бонуси това е престъпление спрямо народа които внася осигуровки

По-точно имаше фискален резерв над 8 милиарда. Сега са на санитарния минимум, ако не намерят начин да "опукат" и тях. А, ами какво стана с резерва за НЗОК?

Няма ли да осъзнаем вече че колкото повече ги държим тия Гербери по-навътре ни....Лошото е че не знам коя е алтернативата

Всички заробващи договори сключени от тройната коалиция - да се заплатят със средствата от сребърния фонд, та да видят тия!

бебо, си толкова тъпо! Ма малко сиво вещество имаш ли в кратуната или си психар-левскар. Я, марш при джипито, че ти гърмят бушоните!

Прав е!Щом е фонд, требва да се харчи!И лихвите требва да изчезнат, а не тия мързели, да лежат в къщи и да си чакат лихвата!Труд требва в тая държава!

Айде бе, верно ли е останало нещо, неопоскано от правителството?! Как са чакали толкова, чак ми е чудно... Тъжна картина е България. Тъжна...

НЕ СЕ ОТЧАЯВАЙ БАЦЕ- ЕТО АЗ СЪМ ОПТИМИСТ.. ЗНАМ ЧЕ КАРТИНКАТА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ЛОША-ПРОСТО ЗАЩОТО ИМАМ СТРАННОТО УСЕЩАНЕ , ЧЕ СЛЕД ОЩЕ НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНКА ЩЕ ПЛАЧЕМ ЗА СЕГА- ТУК ОТ ДЕН НА ДЕН СЕ ВЛОШАВА..И НЯМА ДА ИМА КРАЙ ТОВА... ПРОСТО ЗАЩОТО НАРОДА СИ ГО ИСКА ТОВА.. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е КАТО КРОМИДИЯ ЛУК- КОЛКО ПО-ГО ГАЗЯТ... -ПО ДОБРЕ ЗА НЕГО....

Новината е на принципа "заякът и моркова". Добрата е, че цената на морковите ще падне. Лошата, че няма да останат зайци, които да ги ядат.

Дянков,махай се с време! Ти затри България и си слуга,пуделче, на американските си господари....Още има ли нещо за крадене?

Дянков май кара ден да мине друг да дойде.

Някой може ли да обясни как така вложените на депозит пари на Сребърния фонд намаляват с 30-40 млн.лв.? С колко още ще намалеят когато Дянков ги вложи в държавни ценни книжа?

Каквото се случи със здравните вноски, същото ще стане и с пенсиите, т.е. щи гледат да погребат пенсионерите, които като болни не успяха да погребат, а на дянков все муе тая, само да осигури себе си

ГЕРБ = Марокански Скакалци.

Mного подвеждаща статия. Това което иска да направи Д е да въведе прозрачност и яснота при определяне на лихвите. В резултат на това ще дойде и конкуренцията и лихвите ще започнат да падат. В момента всяка банка си има едно "животно" Базов лихвен процент или Премия и никой не знае как се изчислява, как ще се движи в бъдеще за да може да си предвиди разходите, застрахова едвентуално. аз имам кредит от булбанк 2007 г. на ЕУРИБОР + надбавка. същата ми промени метода на изчисление добавяйки нов компонент Премия, която и до днес никой от булбанк не може да ми обясни как се изчислява и каква и е стойността. И за това съм в съда. но може ли 2 000 000 българи да ходим да съдим баннките... държавата трябва да сложи в ред нещата, както е в другите страни. Ето как булбанк ме е рекетирала и ме ограбва в нарушение на българското законодателство. plamen1967,wordpress,com\myloan

Moя случай в докуементи: plamen1967,wordpress,com /myloan

много малко е предложеното от дянков смятам че финансов омбудсман е добре да имаме ,да отпаднат такси предсрочно догаваряне за ипотечните заеми или казва 7 процента таван на гпр с застраховки и всичко и несамо за новите заеми аи за старите

то точно тези три банки нямат нищо напротив от тези мерки да видим какво ще каже левон сега с неговата

От всичко прочетено си мисля,че догодина по това време няма да има нищо от парите за здраве и пенсии,както няма да го има и самия дянков.Където е минал трева не никне.Не случайно са го изгонили и от Световната банка накрая.А финансово стабилната България е такава само на книга.

Този некадърник цяла година ни промива мозъците с това, как щял да променя конституцията за някякъв пакт за стабилност. как нито един финансов министър да не може да си прави такива игрички с фондове и бюджет. Сега ще пипа сребърния фонд. Миналата година опука здравната каса, работническите пенсионни фондове, вече не остана непребъркан джоб. Това ли е специалиста? Че то с неговите познания и възможности и на тази длъжност може да засатане и циганина, дето проси по 10ст до баничарницата.

А защо си мислите ,че квалификацията е по-висока?

Тия боклуци докато ги изгоним с камъни ще успеят да профукат де що има държавна пара, а каквото остане ще го откраднат!

Обикновено изпадам в потрес от глупостите му, но сутринта го слушах и ми харесаха идеите за лихвите. Дано ги прокара, защото банковото лоби е най-наглото и безочливо в България!

щом се е захванал значи ще се вдигнат лихвите

Дянков, не пипай пенсионния фонд, че като се постопли малко ще ти стане тясна София и България! Боклук! Защо първо не се откажеш от заплатата си?!? Нали до сега говореше че вървим към светли бъднини! А се оказа че сме пак най-бедни в Европа цели 42 % от населението ни е под прага на бедността. Знаят къде има пари, а не знаят къде има язовири и че трябва да се поддържат. Да сте построили поне два язовира? Не! Тези пари сме си ги изработили и внесли, за да ни се върнат на старини. Или искаш младите като виждат че няма да получат пенсии, да не правят вноски в пенсионните фондове?! Не пипай фонда!

Какво се оплаквате бе ееееееей! Миналата седмица Цар ви Боко нали Ви обясни, че всички си кътате по няколко милиона в депозити, живеете от лихви и Ви мързи да работите? Питам Ви тогава ... ЗА КАКВО ИЗОБЩО СА ВИ ПРИТРЯБВАЛИ ТИЯ ПЕНСИИ?

Всичко хубаво, ама не каза в коя банка е моя милион, че да отида да си взема лихвите. И да си платя парното, тока и водата и да си налея бензин, че цените им растат като на Пинокио (Дянков) носа, когато лъже.

НАРОДЕН СЪД - това ги чака! Друг изход не се вижда.

..ако левът девалвира спрямо еврото.. а пенсиите не са актуализирани. Що ще правим? Колко ще отрежат от пенсиите?

Сиимеон Дянков и Милен Велчев - ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА В ЗАТВОРА.....

Вървим към финансова криза!

Не просто КРИЗА, а КАРАЙ НА ТЕКУЩАТА СОЦИАЛНА СИСТЕМА! А може би и КАРАЙ на ИГРАТА! Не че ми пука де! Ама сте страшно ЗАБАВНИ в невежеството си!

Преди време те попитах - ако хипотетично 2012 отмине и дойде 2013 без да има Апокалипсис, какво ще е обяснението според теб?

Докато има пари в държавния резерв, ще ни управляват тези. Това, което ги привлича, е, че има мнооого пари в държавата и могат да се възползват от тази възможност. Те знаят как се завзема и държи властта. След като парите свършат, ще се откажат от положението на водачи и ще се изметат някъде си. Но това няма да е скоро. Народът пак ще трябва да помисли сам откъде да посъбере парички. Не ви ли стана ясен тнехният трик?

Дянков: В личния живот не съм скръндза, като финансов министър обаче съм! Борисов: Бойко: Много хора направихме богати! Дянков: Извинявам се. Но пари просто няма. 2011 г. роди 99 нови милионери в България 42% от българите са заплашени от бедност Дянков: Няма криза. Народът: Имам празен хладилник Дянков: Жилав излезе тоя народ България - най-тъжното място в света Борисов: Бойко: Садете си сами картофи, щом са ви скъпи България се оказа с най-много самоубили се в Европа Симеон Дянков: Ние сме по-добре от Германия Борисов: България е отличник България номер едно по бедност в Европа Дянков раздал щедри бонуси

Като го гледам тоя как се е изтапанил гордо и как презрително гледа се чудя как може Борисов още да му има доверие.Че то един циганин да туриш и той може да раздава бонуси,като уж финансовия министър.Тежко на България.

Тежко щеше да и е на България, ако такъв като тебе станеше финансов министър! А за Дянков не бери грижа, за него ще се произнесе историята, но не историята на БКП, която ни карахте да учим при социализЪма...

Какъв социализъм Ви гони все още! Май не схващате а, ТОВА Е Краят НА ИГРАТА! От Дянков АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ЗАВИСИ!

Един от най-любимите ми министри в това правителство е Дянков, кандидат за Нобелова награда по икономика тази година. А ми е най-любим заради лекотата, с която се разправя с КОМУНОИДНИТЕ недоразумения и техните глашатаи! Право в десетката го забива на КОМУНОИДНАТА КРАДЛИВА ПАПЛАЧ!!!

Не знам за комуноидите, обаче с пенсионери, безработни, майки и болни добре се "разправя", в смисъл направо им разказва играта! Ако това е смисъла на финансовата му политика - халал да му е кандидатурата! А, забравих - и с малкия и среден бизнес добре се "разправя" - пак в същия смисъл - просто е на изчезване.

Браво, и аз мисля така и го подкрепям. Просото всички ги дразни професионализма и това как нещата му се получават! Дано да смакне лихвите!!! Дано, дано

Човече, ти си много болин.Прегледай се и вземи сиреозни мерки.

Относно нобелова награда лъжеш. Нито негово име беше измежду кандидати, нито пък я получил. Пък и законен въпрос - за какво точно? Някакъв принос към икономика? съмнявам се

Направо си признаха, че целият смисъл на здравни и пенсионни вноски и приватизацията е да се плаща външния дълг. Каквото и да се трупа в разни фондове, ако стои само там наистина се обезценява от инфлацията, ако пък се инвестира в спекулативни хартийки, накрая се губи абсолютно всичко. През това време повечето хора умират без да дочакат пенсия, а за останалите се вземат нови пари от работещите.

Истината е, че само със затягане и чисто фискални мерки не може. Трябва малко въздух на фирмите и реалната икономика. Защото се получава, че освен държавата, на гърба ни са се покатерили банки, монополисти и прочие паплач, които непрекъснато вдигат цените на всичко по тяхно виждане. Затова вече малките и дребни фирми са изчезващ вид. А банките непрекъснато правят скъпи и луксозни ремонти, от които нямат нужда.

Вържете го ,човека явно е опасно луд и се обадете на 112. Опоска фискалния резерв ,опоска резерва на касата ,сега последната му лудост е да изпапа резерва на пенсионерите.Пратете го при задокеанските му приятелчета финансови ченгета .

ГЕРБ,за 32 Месеца "Опукаха" 4,2 Милиарда(4 200 Милиона ) Нови Заеми 2 000 милиона ! Продават Всичко наред - Булгартабак Електроразпределителни Водоразпрвделителни Дружества ! За 1 Месец са Опукали 900 Милиона !! Сега Посягат да Похарчат и Пенсионният Фонд ,Бъдещето ни ! Мутрите Крадат Панически !

КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!

Вече 32 месеца ГЕРБ плюят Предишните, Ограбват България , Убиват Държавноста !

Ти да не си от тези -забогателите ? Колко ти дава ББ да лаееш като куче тук? И ясно ,че внимаваш де- все едно инструктаж ти е правил сутринта.

1.цветелина взима банка насочена към бизнеса и фирмите2.задаса добре фирмите аи икономиката трябват евтини кредити 3.тук обаче левон казва не неможе трябва да даги държим на десет ето ти конфликт,самоче боко нее иван и днес тои поръчва музиката та в случая левоне нямаш думата-това ти казва дянков сега и нещата ги гледам как отиват кам 5 процента лихва по кредитите!ще поживеем ще видим самоче левон го невиждам от много време

За Дянков трябва да се пише или лошо или нищо.

дА, защото е политически жив. Но не така стои въпросът с политическите трупове, твоите началници от Позитано...

То бива кретенизъм , ама някой ще надхвърлят и класацията в книгата на Гинес!

Сребърният фонд е част от валутния резерв. Ако отиде за плащания по външния дълг, това означава, че валутният борд вече не е в състояние да гарантира всички левове при курс 1,956. От там нататък сами си правете изводите.

..от известно време тоя курс е на магия.

От МВФ не са идиоти още на следващата мислия ще искат промяна на курса, ако не спекулантите на валутните пазари ще почнат да купуват евра до момента в който касичката на БНБ вече няма достатъчно евра за да ги продава на фиксирания от нея курс. Разберете веднъж за винаги, че няма забрана еврото да се продава и по 3 и 5 и по 50 лева единственото е че БНБ има евра които да продава на 1,956 няма ли ги еврата там няма как курсът да е фиксиран!

кукавел, къде пише, че сребърният фонд е част от валутния резерв? Я светни ни, да прочетем и ние! Баси тъпака дето си!

не се ли налапахте червени финансисти, как не ви приседна, как не научихте нещо като учихте и работихте в гнилия капитализъм?

Само името на това в новината покачва горната кръвна граница, на четящите с 25-30 пункта.

Предложението вероятно ще срещне възражение, тъй като тези лихви са краткосрочни, освен това има съмнения за манипулирането им. _ТОВА СЕ ПОЛЗВА В ЦЯЛА ЕВРОПА, защо в БГ да не може? - БРАВО ДЯНКОВ, БРАВООО, давай - премахни и наказателните лихви при предсточно погасяване на ипотеки.

Махни всякакви лихви върху ипотеките за сметка на пенсиите, да, и вкарай закон за евтаназия на всеки навършил 40 години.

Лихвите нямат общо с пенсиите.

+100 и премахни всички нас защото сме глупци, че ви избрахме и ви търпим!

Добави и БАНКИТЕ като цяло и ще улучиш ДЕСЕТКАТА!

Идеите са добри! Действай!

Тогава, господине, заложете 1 800 000 000 лв на масата и да завъртам рулетката. Успех! Дано нямате късмета на господин Милен Велчев.

Доходността трябва да е равна или по-голяма от инфлацията иначе парите се изяздат от инфлацията ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ. Така че не лаи ами почни да разбираш от инфлация..... за да може да говориш за РЕАЛНА доходност.

Дянков, ако наистина си добър финансист и мъж най-вече, осигури на 2 200 000 пенсионера по 255лв еднократно възнаграждение и бъди сигурен, че ние, пенсионерите ще го уважим този акт по достонйнство и ще сметнем, че това е най-голямото добро, което си сторил за нас. Обещаваме, че няма да ти досаждаме повече по никакви въпроси свързани с нас.

еднократна помощ си избърши з.дника. През другото време няма да ти трябва хартия - гладните не .ерат.

Няма да си бършем задника, обещаваме. Толкова струвал Макаров с един патрон в цевта. Да помогне той, ще помогнем и ние. Даваме си ясна сметка, че политиката на Дянков е по-важна от 2 200 000 човека.

42% от българските граждани са заплашени от бедност или социално изключване, като по този показател страната ни е на първо място в ЕС, сочи изследване на европейската статистическа служба Евростат.

Смятай, че половин България не допринасят с нищо към потреблението и по никакъв начин не подпомагат икономиката. Не само, че не я бутат напред, ами и играят ролята на баласт.

НЕКОМПЕТЕНТНИ БАЙ ГАНЮВЦИ НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАТ ДУМАТА ПО ВАЖНИ ВЪПРОСИ. НЕ САМО СИ НЕВЕЖ, НО СИ И ТВЪРДЕ ГАНЮВСКИ ПОЛИТИКАНСТВАШ. ТОВА СА ПАРИ ЗА НАС И НАШИТЕ РОДИТЕЛИ. ОСТАТЪКА ОТ ИКОНОМИКАТА, КОИТО ТАКИВА КАТО ТЕБ ОКРАДОХА, РАЗБАЗАРИХА, РАЗРУШИХА.... А ТЯ БЕШЕ ИЗГРАДЕНА С НАШИЯ НЕДОПЛАТЕН ТРУД, С ГОДИНИТЕ ЛИШЕНИЯ. СТОВА , ЧЕ НЕ ЯДОХМЕ БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ... НО КАКВО ТИ РАЗБИРА НА ТЕБ ПРОСТИЯ МОЗЪК.

Дянков след, като похарчи държавния резерв се огледа в пенсионните фондове, като изхарчи и тях, сега поглежда към "Сребърния фонд". Как не ви стигнаха бе мамка ви мръсна не наяла се?

Сребърният фонд ти няма да го видиш така или иначе. Ако не се управлява ТОЙ СЕ ОБЕЗЦЕНЯВА ОТ ИНФЛАЦИЯТА ( 40-50 милиона на година - малко ли ти се вижда? ). - ЯСНО НЕ РАЗБИРАШ. НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ПО-ДОБРЕ.

Дянк...OFF! А покрай него още много OFF! С това безумно харчене на всички резерви 1. ще ни върнат пак с 20 г. назад; 2. и малкото "бяла" икономика ще посивее - кой е луд да се осигурява като "бял" човек, след като му харчат НЕГОВИТЕ пари и обясняват, че за пенсия ще чака бъдещите поколения да работят, а такива няма да има - демографски ШОК има, а не криза; 3. има и добри новини - като ни върнат 20 г. назад няма да сме в ЕС, а може пък да се появи решителен човек да вкара наистина танковете, да отвори сметки и досиета на нобовогаташите с амнезия за първия си милион и 6-те апартамента и да започнем наново като Чили примерно!

Десният финансов министър не можа ли да разбере, че има пазарни принципи и всеки друг соц-метод просто би ограничил кредитирането и прогонил финансов ресурс от БГ.

глупав, е соцпринципът? В това да се краде труда на миналите поколения за бъдещи"сребърни фондове" на днешните мързели, а също и паразити - управници, или да крадат отново от днешните пенсионери, за да изплащат кредити от МВФ и СБ, които са резултат на унищожената икономика от десните идиоти. Само пълен малоумник не може да вижда елементарни истини. Затова всеки, който още не е прозрял антибългарската и антинародна политика на десните юдейски идиоти, заслужава да живее в мизерия.

Обаче така се получава, че точно "прозрелите" живеят в мизерия. А лихвите със заповед няма да паднат. Не ви ли е ясно? Ако пък стане така, кредити изобщо няма да видите. Това исках да кажа.