17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета доста коментари, които са явно на хора които не са чели и една книга за войната, не са гледали нито един филм с всички извращения и изродщини, които предизвиква войната в човешкото поведение. Чета коментари на Военнолюбци, които не са ходили в казарма и не са се сблъсквали челно с простотията на военните, а по време на война е още по-страшно(така пише не съм ходил на война, а и не искам). Чета коментари на хлапета за които войната е някаква компютърна игра - трепеш, трепят те и следва Нова игра. Но в живота след война няма Риплей. Хайде опомнете се малко. Никой нормален човек не бива да иска война, а за тези който се чудят какво ни очаква след тази последна война гледайте филма - Пътят от 2009 г. с Виго Мортенсен или прочетете някоя подобна постапокалиптична книга.

Този Володимир със сигурност преди се е казвал Владимир.Украйна е фашизирана държава.Там от 20 години тече възродителен процес и подменят имената на кръстени християни, но демократична Европа си затваря очите, стига режимът да е антируски.

Единна независима и демократична Украйна заслужава това. Елита на света, цялото прогресивно човечество като един са готови да защитят младата неукрепнала демокрация от домогателствата на вековният поробител отдавайки дължимото на люлката на цивилизацията. Страната дало толкова много на света като откриването на огъня, опитомяването на коня изобретяването на колелото, създаването на писмеността, изкопаването на Черно море и насипването на Кавказ и безброй други приноси заслужава своето светло бъдеще огряно от светлината на евроатлантическите ценности.

:-))))))

Когато заекът изпищи, лисицата хуква натам. Само че не за да му помага. стара английска поговорка

САЩ направиха преврата и започнаха война за изтребване и прогонване на руския етнос в Украина. САЩ са готови да воюват с Русия до последния украинец. Но не и да помагат, те могат само да вредят..

Междувременно украинският премиер Денис Шмигал посочи, че газопроводът Северен поток може да застраши енергийната сигурност на Украйна и САЩ са солидарни с Киев по този въпрос, пише изданието. И как точно един нов газопровод от Русия до Германия застрашава енергийната сигурност на Украйна пък и САЩ? Не могат да си точат от старата тръба или може да спрат стария и Украйна, респективно Байдън-син да останат на сухо? След такава наглост как да им вярваш?

е Русия! И на ЕС не и трябва този трън в задника! Особено сега,в тая криза!Сега ЕС не и трябват и нови членове-Македония ще трябва да почака още 20-на години....ПАРИ НЕМА!

Федерация,...КОНфедерация. Бе , ще го ядат дебелия...салам бандерлюгите.

БайДън може и да не избута до края на ...21- ва.

Слава на Украйна .Бори се успешно с руските узурпатори и окупатори. Крим не е руски и българите сме с Украйна

Мургавите българи ли? ...Щото и Покрайната има доста мургави. А то там е бил баш кръстопътя на....племената!?

Добре си заработваш центчетата!

Руснаците са в Донецк и Луганск вече 7 години и точно за това двата региона се превръщат в кочина. Където е руският мир там е смрад, бедност и мизерия.

Там си живеят.

И първи и втори армейски корпуси, под руско командване и те ли "там си живеят"? От къде токлова миньори и трактористи, ти да видиш.

въпросът по-скоро е дали газопроводът на клана байдън ще получи подкрепа от сащ и нато... :-)))

Честно да ви кажа, аз все повече започвам да си мисля,.... ... че Вики Нюланд всъщност е дълбоко законспирирана руска шпионка и провокаторка...:) Първият път ,когато тя отиде в Киев и спретна Майдана....руснаците си взеха Крим Сега, когато Вики е за втори път в Украйна,какво ще последва? Най-вероятно руснаците ще си вземат и Донецк, и Луганск...:)

Руснаците са в Донецк и Луганск вече 7 години и точно за това двата региона се превръщат в кочина. Където е руският мир там е смрад, бедност и мизерия.

Повторението е майка на знанията ...и баща на затъпяването.

Е ама нека поне и Одеса! Даже като се замислям да си я вземат цялата без Лвов...той е полски и там Галиция да им я оставят на бандерковците! Може и на Унгария да върнат земите и всичко ще кротне. Да де ама не им е изгодно на презокенаските пиявици.

Стрелков - Гиркин беше спретнал и Одеска народна република, но украинците го биха много лошо и посинен се прибра в Москва. Затова сега Одеса е миран и спокоен град а Лиганск и Донецк са сметище. Вижте само какво направиха руснаците от летището в Донецк. Местните не биха посегнали така на своето. Това са въшльовците, като Гиви, Моторола Захарченко, Болотов всякаква друга такава измет с помошта на руската могучая и несокрушимая.

Твърдо!!

Истината е украйна ще бъде просто употребена за гъзпапир както се използва и в момента, както бе употреба грузия. Те са просто калпава маша в ръцете на сащ в тоталната и повсеместна хибридна война срещу Русия...ще го разберат, но късно. Нека си припомнят един цъфнал и вързал в тяхната позиция.

А обсъдили ли са изпълнението на споразумението "Минск 2"

Срещнаха се две горили и започнаха да се зъбят и блъскат в гърдите, И както става в природата, едната разбра посланието без бой и отстъпи. Тоя кулак, който беше събран на украинската граница не беше да плаши украинското шимпанзе. Нито беше с крайна спирка Киев. Сега вече започват преговори и дано не ни спазарят като Чърчил и Сталин. По британската класификация България не спада към западната цивилизация, а към една друга, която тя е създала, но не я представлява по силата на историческата си съдба.

“Ще получи ли Киев помощ от САЩ и НАТО” - Ще го получи! Четвъртит

Членството на РБългария в НАТО/ОТАН е назаконно.Не бе проведен референдум по въпроса,не бе свикано и Велико НС да гласува членство на България във военен съюз засягаш националния суверенитет и националнара сигурност.

Кой точно се опитват да убедят , че има руска агресия. Агресията е едностранна от страна на сащ-исаните евреи срещу всички ,които са около Русия. Щото нямат топки да тръгнат директно срещу Русия. Дребният комедиант, който се води , че управлява , странно напомня на нашето дребно , но вредно еврейче пасито...курва на повикване.

Сегашното положение на Украина е с любезното съдействие на янките. Благодарение на преврата от 2014г. сега Крим си е у дома, а в Донбас се води Гражданска война...

Хайде да ни обясните какво се случи на "преврата" от 2014, като сте толкова светнат?

Къде си бе чорлав?

искамеееееее Русияяяяяя

Слава на Украйна .Бори се успешно с руските узурпатори и окупатори. Крим не е руски и българите сме с Украйна

Слава на Мексико. Бори се успешно с американските узурпатори и окупатори. Калифорния не е американска и ние, българите сме с Мексико.

100+

демек, много приказки, но накрая нищо. Тези американци защо хабях пари за полети, като нищо не се получава накрая. Само думи, думи... Русия ако реши, може да завладее Украйна за седмица.

който не вярва - да гледа на 9 май парада в Москва. Ще види каква е армията на Русия... и може да сравни с армията на укрите, които се молят на САЩ да им продаде нещо по-модерно за защита.

каквато и армия да имаш като не може един танк да запали..ха.ха да ти пикам на армията. Вече не е важно колко войска имаш а каква техника. А всичко руско е боклук..ха.ха

А бре, Щурав, ами като нямат армия, за каква “руска агресия” иде реч и защо Зеленски реве и иска помощ ?

Както "завладя" малка Чечня ли? Чеченците ви ритаха по мутрите докато не ви останаха зъбки. С украинците ще бъде още по-страшно. Защото руснакът, колкото и да е прост, когато го сложат в танка и му замирише на изгоряло ще се попита "Какво правя аз тук на украинска земя?" И няма да намери смислен отговор. Също както и никой от руските тролове в този форум.

Смени си дилъра еврейски отпадък...мини през кака мустафа да ти набие опорките...

Орлин_Данев

до 145 ------------------------- Е, как чеченците ще са "наритали руснаците по мутрите", като в момента Чечня е в състава на Русия? Аз доколкото си спомням половината чеченци начело с "дясната ръка на Путин"-Рамзан Кадиров (който ми е приятел във Фейса)....изпозакла другата половина чеченци- тези ИДИЛ-ските ислямисти,които бяха против руснаците... Ти явно си наблюдавал други военни действия, на друго място и по друго време....:)

Поинтересувайте се кой е най-дотирания регион в Русия. Путин плаща кръвен данък всяка година в трилиони. И ще плаща, докато Кадиров му стиска топките с клещи. Чечня била в състава на Русия! Точно обратното драги, Русия е в състава на Чечня.

Аз мислех, че само единия е шут, а те се оказаха двама. Много ще ми интересно да видя как кораб на НАТО ще премине през Керченския канал и ще влезе в Азовско море. И друго ми е интересно: да видя на кой черен пазар ще е натовската помощ, на следващия ден след пристигането в Украйна. А може би и превоза на доставчика.

Ще получи, ще получи. Във вид на потупване по рамото и 50 000 американски войници базирани в Украина на украинска издръжка. Но без да се бият с руснаците.

Когато народът на Украйна гладува тези бандити идиоти изхарчили милиони за да " укрепят" 2.000 км-ва граница (ако е вярно). От 52 милиона останаха около 36 милиона защо?.С разрушена промишленост,икономика кой век живеем,че с "укрепване " на границата си ще се защитиш ? По време на ВСВ немците по-точно Хитлер по- протежение от 2.500 км изгради ( построи особено по Маршалови те острови) ) хиляди укрепления но не бяха сериозна пречка за настъплението на Англоaмериканските войски.

Нещо май не сте на ясно! Не Украйна е Русия строи укрепления по границата. Напишете в нета "Россия вырыла на границе с Украиной 100-километровый ров". Въпросът е защо го прави? Може я е страх, че в един момент, криминогенът от ЛНР и ДНР ще тръгнат към Москва! И тогава наистина ще има гражданска война, но не в Украйна.

Ще си строи каквото си иска на собствената си територия...

Ако получи помощ ние ще получим война

Каква война? С Кого? Русия има 5-6 пъти по-малка армия от НАТО и е въоръжена с прашки....

Мдадам... Вдругиден имат парад-виж ги с какво са въоръжени. Всъщност един кат тебе и той така мислеше-само да ритнем вратата и цялата сграда ще рухне! После се наложи да го разпознават по зъбите. А армията на ЕС е голяма, ама на книга. Кой мислиш, че ако стане нещо директно ще се опъне на руснаците? И то в Украйна! Датчанина? Французина? Холандеца? Как го виждаш? Щото на Турция вече не мой са разчита-на такава краставица няма да се насадят!

На огромната температура, поимитащата всичко ударна вълна и убиващата йонизираща радиация им е абсолютно без значение дали разполагаш с 10 или 1000000 войници. Пред атома всички са равни! Разбра ли, прост добитък, или да ти го надробя малко по-ситно?

Русия има военен бюджет по малък от този на Саудитска Арабия, ама целокупният запад пищи, че са агресори и оправдава огромните си военни бюджети с руската заплаха. Много му се ще на чичо Сам да докопа Сибир, дреме му за Москва, ама му се разсъхна дружинката, дето си спретна при Елцин.Ссл един Навални им остана да страда пред камерите.

Сигурността на Украйна е едно от последните неща ,за което в САЩ биха се загрижили.Техтият проблем м момента са отношенията с Русия и необявената война срещу нея.Главният проблем за това е че САЩ в т.ч и държавният секретар Блинкен не могат да разграничат /или не искат/ отбранителните действия на Русия в защита на руските интереси от нападателните и всичко слагат под един знаменател -руска агресия!?в тази война САЩ се опитват да въвлекат и други държави в т.ч.и нас! Ето защо въпросът какво става в Украйна е важен за нас !Затова преди всичко трябва да се дава трибуна на здравия разум и просветеното мнение /или становище/.. а не на провокационни и просташки изказвания,дължащи се на ниска култура и необразованост.Но публичното пространство със всеки изминат ден се превръща в терен за идоктриниране/даже не става дума за политкоректност/ и това ни връща в едни мрачни времена.И на всички отгоре все повече в действие влиза цензурата и Dir. май не е изключение!?

по американски се заключава върху пълния контрол и почти безплатното ползване на природните богатства, (най- вече върху стратегически важните титан, манган и желязна руда по които е на челните места в света) и лишаването на Русия от достъп върху тях с последващи невоенни действия за сриване на руската икономика и отбрана, промяна държавното управление и обсебване и на нейните природни богатства и суровини! "Защитата на демокрацията и сигурността на Украйна" за американците е чиста проба защита на собствените им икономически, политически и чисто военни интереси в тази страна!

В добавка-в по-далечен аспект да си сложат подпичник като Навални, комуто да дърпат конците, да нацвъкат и там военни бази, както стана в Косово на територията на разбита Югославия, и вече да излязат в гръб на Китай!

Там където свършват нашите интереси, започват вашите проблеми. Оправяйте се!

САЩ ще воюват с Русия до последният Украйнец.

...или българин

Не трябва да ги получава по следната причина: 70 години Украйна използваше системата на СССР. Украйна е една от най-развитите части на Русия и то за сметка на всички останали по-бедни републики. Навремето и България беше част от СССР, но избра свой независим път. Затова е и най-бедната държава както в EU, така беше и в СИВ. Хората са наливали в Украйна, и Украйна няма как да е независима. За независимост се плаща и то от собствения си джоб.

Украинците ги подкрепи самия президент на САЩ, обаче по телефона. Предполагам от ЕС ще подкрепят Украйна по същия начин (по телефона).

ЕС е едно голямо дебело мишленце!

ЕС е една много дебела диктатура човек.. Просто никой не иска да види това. Българите виждат само това което искат да видят

Сигурността на Украйна ще бъде гарантирана, само като неразделна част от Руската Федерация!

Американците започват първа стъпка от съвместната операция с Украйна, която ще се казва "Жив щит".

Укрите се надяват Сатанинските Античовешки Щати да приложат повече за натиск върху Европа с цел да бъде засилена интеграцията на УСрайна, демек "Оправяйте се, ние ще ви ползваме ресурсите, докато можем". С такива съюзници на УСрайна не и трябват врагове.

Докато САЩ не изчезнат от лицето на Земята,мир на тая планета няма да има !

Gugnelid

Тръгнали са натам, даже може и да го доживеем!

Същото важи за рашка по милион ! Иначе нечии мокри сънища , че вийш ли САЩ тръгнали по пътя на ссср , ще си останат незбъднати :)))

Докато не предизвикат конфликт и да въвлекат всички от Европа в него , няма да мирясат американците. Мислят си, че те са достатъчно далеч от случващото се, и тяхната черга няма да се подпали. На това са разчитали и по време на ВСВ, но в крайна сметка и те са воювали.

Всъщност американците превзеха Крим и набедиха руснаците.

Абе мурзилки и копейкини - защо всички (хайде почти, заради кочини като Беларус, Казахстан и няколко други) съседи на Русия мразят големия съсед и гледат всячески да се отърват от "братската" му прегръдка, а?

Ми да се оттърват бе, кой им пречи.

Gugnelid

Никой не обича силните, от които е зависим. Пример - ФАЩ.

Западът ще се бие за Украйна ... до последния украинец.

Нали Украйна нямаше да влиза в НАТО, и Севастопол нямаше да им става база на американците? Я една Карибска криза! Тоя Путин да се разкара!

Какво стана с онова споразумение между Янукович и опозицията, на което гаранти бяха Франция, Германия и Полша? Тогава Украйна си беше цяла !

Русофилския дирру цитира долнопробна и антиукрайнска статия от пропагандния "Росийская газета". Да се смееш ли да плачеш ли.

Gugnelid

Плачи, дрисльо, плачи!

Gugnelid

Демек "Оправяйте се, ние ще ви ползваме ресурсите, докато можем".

С такива съюзници на Украйна не и трябват врагове. ЕС търпи една фашистка държава в центъра на Европа.