Плевнелиев призна за тежък проблем за сигурността

След 18 юли не можем да говорим само от рискове от терористични атаки. Имаме нова реалност и си даваме сметка, че е налице тежък проблем за сигурността на страната. Трябва да се направи Национален ситуационен център.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев призна за тежък проблем за сигурността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаема, без да искам да ви подценявам, ще отбележа, че не сте разбрали правилно подтекста на въпроса ми "Защо след събитието в Бургас спря да се говори и не се споменава за уволнената съдийка - Мирослава Тодорова". Имах предвид, че след събитието вече не се чуват гласове на протест с/, нейното уволнение, а по лицата на някои нейни висшестоящи колеги се появи радостна усмивка?!

Топката изцяло е у президента, той гарантира сигурността на държавата, като главнокомандващ и понеже сам признава, че има тежък проблем, би следвало да си поеме отговорността и да си подаде отставката. Другото е алабала.

Тежкия проблем е това, че държавата се ползва по стар комунистически навик за лични цели от такива като Плевнелиев, хора без визия, без идея и желания за каквато и да било промяна, то се видя достатъчно добре.

Абе от тук нататък изразът - има бум на еврейски туристи по черноморието няма да го използват.

булгаря е разграден двор- всеки може да влиза и излиза и да внесе нелегално каквото си иска. справка тоновете хашиш в мировяне. освем това сме много либерална дестинаця за беянци от ислямските страни..а те са закурмени терористи и борци за правата вяра. там са дупките по сигурноста и нее нужно да си ракетен инжинер за да се видят. а последните думи на инструктора за камикадзета били: момчета гледаите внимателно-показвам само веднуж!

Абе Минчо Празников да беше президент, все нещо интересно щеше да каже, а тоя само мъца, мъца и нищо не излиза, само смрад.

Подкрепям..Мичо-НАПЪЛНО ПРАВ Е!!! При тоталитарния режим болшинството от държавните институции знаеха за какво отговарят и си носеха кръста , а днес..какво е ..!?ББ да си припомни съветите и действията на ТЖ..!!!

Ако го попита човек Плевнелиев, какво са обсъждали цели 5 часа, със сигурност няма да може да каже (без суфльори). Е те точно това ни е "националната сигурност", никой не знае каво е.

Г-н Президент не са необходими каквито и да са ситуационни центрове и каквито и да са други организации с гръмки имена. Имаме си ДАНС, Национална полиция и съответно други частни органи за охрана на съответните обекти. Единственото е тези две институции да им е вменено да отговарят за съгурността и това да им бъде приоритет, а не да е безхаберно отношението, както и в конкретния случай - само да рапортуваме колко добре работим с партньорите и как нямало възможност да се открие камикадзе. Трябва да има координация и лична отговорност. Нищо друго не трябва! Всичко друго е разводняване на проблема за да се стигне до една колективна безотговорност.

ТАКА СЕ ПРАВИ НОВ СВЕТОВЕН РЕД. Първо се намират марионетки с пороци, после се изтикват до задоволяващо ги ниво, след това съсипват нацията си. Просто перфектно! Браво , уродливи старци, унищожете ни, как ние , раята и гоите, ще ви дишаме въздуха, гнусете се от нас, откъде накъде ще се радваме на Земята и Живота!

"...Газифицирани са автобуси от марките Мерцедес 305G, Икарус 280 с турбо двигател, автобус Чавдар 11М4, Волво с двигател В5955 за нуждите на градския транспорт в гр.Пловдив. Автобусите работят отлично и при тях замяната на дизела с природен газ дори при тежки натоварвания в градски условия е над 50 %. Газифицирани са автобуси от марката Мерцедес О303 и "СЕТРА" - градски и междуградски, който показват разход 40% дизел и 60% газ при смесен режим. Чавдар 11М4 Мерцедес O305G Мерцедес О303 ШКОДА 706RT Фирмата осъществява и успешна международна дейност в това направление. .."

Целия ресурс е струпан около една власт която се е помислила за бесмъртна, за сигурността на хората и държавата никой не го е грижа. Достатъчно е да се погледне как се движи по пътищата Борисов, без правила, с превишена скорост, без оглед на безопасността на останалите по пътя. Това е истинското лице на властта, арогантно, над закона, без никакво отношение към каквото и да било.

николай младенов на съд за престъпление срещу България !!!

Борим се със следствието и битката е предварително загубена. Президентът може да прави каквито си иска изводи. Хайде някой да отговори на въпросите: 1. Защо палестинци и евреи се избиват. 2. И коя е тази сила, която омайва хората да стават самоубийци - бомби. Това е причината.

Ако всички закони приети от тава народно събрание са като чл.12б ал. 10 от закона за превозите на товари, може спокойно да се каже, че правителството изпълнява плана РАН ЪП точка по точка.

Мистър Бийн кви ги плещи се едно нещо зависи от него въобще!!????

За какво, този ситуационен център?! За 22 г. продажните правителства превърнаха България в терен. И за тероризъм! Външна политика - на колония! Вътрешна политика - срещу българите! Сега - търси, Росене, под вола теле!

Вътрешният терор е най-опасет за - няма здравеопазване на ниво,лечението на всеки се базира в повечето случай на дарителски кампании,правителството обра здравната каса с някой и друг милиард ,замразени заплати ,скок на цените винаги оправдан с международното положение и борсите , денонощно скубане на раята и скок на данъците и глобите , политика в интерес на монополите ,пълно опростачване и оскотяване . Всичко това са характеристики на националната сигурност или по- скоро НЕСИГУРНОСТ

Пенсионери и болни изнемогват ..и мрат ..като мухи .-ноо и правителстваната политика е такавааа.., и ..целта е постигнатаа-по-малко пари за пенсионери и Умиращи българи...!Браво на ГЕРБ..!

Плевелът свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, само и само за да дават пожарникаря по кабеларките!

Не го свика, накараха го зорлем, иначе му беше заповядано от Борисов да мълчи като мишка.

Мушморокът Чехльо пак се пъчи с тази средношколска наивност.......Нещастник ,но нахален!!!!!!!

Атентатите са отвратителни събития.Има една статия в интернет"Атентатът в Бургас,бъдещето на света и връзката Израел-Иран"

Нразбирам от държавна сигурност /досега беше мръсна дума и с право/, но разбирам от икономии. Налага ми се да ги правя ежедневно а и ежечасно. Верно, че Гоце почти никой не го канеше. Надявам се от сега да е друго. Но може да се направят в Президенството икономии, както ние правим. стягането на коланите трябва да важи за всички. Този допълнителен милион дразни всички, особено обикновените хора, които си броят стотинските.Ало-о Президента какво искаш - на следващите избори да бутнеш ББ ли?

постоянно повишаване на цените и замразяването на доходите също е тероризъм,защото води до гибелта на много хора.Може би ще трябва още един ситуационен център.

Е-а забравихме ли кой, кога /и защо ...и з а какво ли???/ продаде Енергоразпределителните дружества?

Плевелиев призна за тежък проблем за сигурността. Този проблем се нарича "герб"! Няма "герб" - няма проблем!

Брях брях тоз Пинокио много нахитрял,сега ако и мутрата нахитрее,току виж ,че са хванали атентатора за шушляка.

Само на мен ли ми се струва, че в резултат на горещините през този ден в Сарафово се е взривила дефектна газова уредба на автобуса при пускането на двигателя, а това момче от камерите за наблюдение може да е най-обикновен европейски "гларус" ???

Само на мен ли ми се струва, че автобусите са дизелови и няма как да са на газ? Или може би бъркам?

Питал ли е Плевнелиева преди да си отвори устата?

Приятно ли беше в резиденцийката на бай Тошо в Евксиноград. Прияно се живее на държавната софра, тук кажеш някоя глупост, там закъснее с един два часа, няма кой да те санкционира или смъмри. Но това не променя факта, че какъвто тъпак си беше, такъв ще си останеш.

ДРУГАРЮ ПЛЕВНЯ, ДАНС БЕШЕ РАЗБИТА И ПОСТАВЕНА В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ОТ ТВОЯ НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА-ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ,ПОДПОМОГНАТ ОТ ДРАШКОВ И В.МАРКОВ. ИЗГОНО ГО,ВЪРНИ ХОРАТА С ОПИТ ОБРАТНО В ДАНС, ЗА ДА ИМАШ РАБОТЕЩА СЛУЖБА. ТИЯ ТАМ-ПИСАНЧЕВ,КАЗАКОВ ,ВЕЛИКОВ СА ОТБОР ЛИЗАЧИ И НЕКАДЪРНИЦИ. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И БАЯ ПОКРАДВАТ.

Празнодумец, безполезен, набеден да пази стола в президентството.

Бля Бля Бля едно и също как не се измориха незнам, а дали си вярват че ние им вярваме, само приказки после постарому

Хайде стига с тези изказвания! Кога ще осъзнаете, че управниците на света не искат Б-я да има разузнаване, да има армия, да е икономически и политически стабилна и просперираща - а тъкмо обратното, защото това отговаря на техните планова за Б-я.

Докато външния ни министър събира терористичните главатари в БГ (предвид Правец) и сипе дивотии наляво и дясно добро няма да видим. По добре да се върне като метач там където е бил комсомолски секретар. От всяко дърво свирка не става.

Стига сте си чесали душите и търсели извинения за едно или друго нещо. Отворете си очите и ушите. Нищо случайно не се случва в днешния свят. А, ако се случи, то значи е планирано да бъде така. П.П. Абе, не ви ли прави впечатление, че след случката в Бургас никой вече не говори и никъде не се споменава за уволнението на съдия Мирослава Тодорова?!

Не говорят за съдииката да, взрива им беше като добре дошъл да се отклони темата,както преди време с апартаментите на Цветанов

До вчера крадеше общинска земя, за да я препродава на немците, сега за национална сигурност ще ми разказва.

Имахме едно от най- добрите разузнавания в света, особено в арабския свят. Но политиците, които заграбиха националното богатство съсипаха разузнаването, защото щеше да им извади кирливиоте ризи и да ги тикне в дрънголника за национално предателство.

Твоята уста глаголи истината! Не може една държава,като нашата,да извърши суицид,ликвидирайки имунната си система,и да има някаква елементарна външна и вътрешна дигурност!Точно това беше направено с предателския за интересите на страната закон за досиетата,с който всичките ни специални служби бяха обречени на дългогодишна слепота и глухота за ставащото в страната и извън нея. Беше ликвидирано най-важното им оръжие - агентурата!

Сега трябва да се каже ясно и високо КОЙ създаде този проблем и да си понесе политическата отговорност!!!!

Гърмят бомби, безработицата е на всякъде, поскъпва всичко, даже и това което не му се иска да поскъпва, нещата стават нетърпими, Плевнелеев не искам да съм ти в кожата след известно време, защото вашата некадърнаост и откровенна комсомолска арогантност доведе до това.

Този като каза, че ще ходи само на запад явно ще му е много дълъг пътя до Израел. Все на запад, все на запад та до Израел... Добре, че земята е кръгла...

Трябва да се върне другарят Петков,за да се върнат и Галевите!А по въпросите на сигурността по-компетентен от Петков няма-при него не избухна никаква бомба,терористите не смееха да мръцнат въобще,нямаше никаква престъпност,нямаше отвличания,нямаше корупция и т.н.Напред другари смело,до пълната и окончателна победа!

Абе като си тръгнал да ломотиш, защо не кажеш, че бомби имаше при главния секретар и сега. Ама сега защото е по-висок ранг и бомбите станаха за по-високи цели. На него нали му викаха броячът на трупове. Защото след поредния атентат само ходеше да гледа и да умува как е станало.

НЕ Е САМО ТОВА. ИМАШЕ ЕДИН СЛУЧАЙ ДЕТО ЗАРАДИ НЕГО ЕДНИ ПОЛИЦАЙЧЕТА ОТ ЛЮБИМЕЦ ЛИ БЕШЕ, ОТ ХАРМАНЛИ ЛИ БЕШЕ- ЛЕЖАХА В КАЛТА ПРИКЛЕЩЕНИ ОТ ЕДИН ПРЕВЪРТЯЛ,ТА ДА ЧАКАТ ББ КАТО ГЛАВЕН СЕКРЕТАР ДА ДОЙДЕ С КОЛАТА ОТ СОФИЯ И ДА ВОДИ ОПЕРАЦИЯТА. ЛРЕЗУЛТАТ- ББ УТРЕПА БАНДИДА С РПГ,КАТО СРИНА КЪЩАТА,ВЪПРЕКИ ЧЕ БРАТЪТ НА ТОЯ МОЛЕШЕ ДА ОТИДЕ И ДА МУ КАЖЕ ДВЕ ПРИКАЗКИ ДА СЕ ПРЕДАДЕ. ББ НЕ ГО ПУСНА, ИСКАШЕ КРЪВ.

Да има тежък проблем, управлението на Герб и абсолютно случаен човек в президентството, който никога няма да е президент.

ЗА ТАКИВА КАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ Е КАЗАНО- ВЛИЗАТ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ПРЕЗ ЗАДНИЯ ВХОД И ОТ ТАМ ИЗЛИЗАТ. СПРАВКА- ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ.

Когато целия ресурс на тайните служби е зает с правенето на вътрешнополитически компромати, и проследяването на дребни кокошкорски измами, съвсем естествено е че ще проспят далеч по-важните и по-опасни за националната сигурност заплахи.

... каза президентът и с джадайски меч в ръка поведе борбата с корупцията, организираната престъпност и със световния тероризъм. За разлика от Желев, Стоянов и Първанов, този е най-зрелищен. Общото е, че никой не е наясно, коя нация трябва да обединява като президент.

Съжалявам, че гласувах за него... Мисля, че щях да съжалявам, ако бях гласувала за който и да е друг президент. Истински достойните българи стоят далече от политиката!!!.... За съжаление....

"След 18 юли не можем да говорим само от рискове от терористични атаки. Имаме нова реалност и...." Президентът, консултативните му съвети, съветниците му, ПР на ГЕРБ и т.н., виждат някаква по-голяма заплаха за себе си от терористичен акт и са готови да изхарчат още от нашите пари за полицейщина която обслужва тях. Това е буквално казано, защото на нас все още не ни е съобщено за нова реалност по-страшна от терор. Другар ПР, не искаме да плащаме за допълнителна полицейщина, защото и тази за която плащаме сега не ни върши работа. - ДАНС, Боркор, МВР и т.н. 100 милиона за подслушване. И за цената на тази ПР акция мълчите нали?Защо като е криза не назовете цената на този център и Дянков не каже от къде ще вземе парите?

Паметни ще останат воплите на Плевнелиев за "разхищенията" на президентството по време на Първанов, както и заканите да осъди Главболгарстрой за преоскъпени оферти за мррб. А сега какво става, харчовете на президентството се удвоиха, че и милион отгоре, а ГБС изпълняват почти всичко в строителството, което е държавна поръчка. А плевнелиев пътува ли пътува...

Да за ГБС и на мен ми направи впечатление. Сменят капаците на шахтите по Христо Ботев. Чудех се от кога ГБС е пътно строителство. Но явно за Борисов няма значение, важното е да са наши хора. Както каза самият той много хора направихме богати. Искрено се надявам рано или късно да понесе отговорност за това!

Нека си кажем откровено ,България е разграден двор ,хан ! Няма създаден ред и правила ! Присъствието на полицията и охранителните фирми трябва да бъде повсеместно и респектиращо ,като се започне от селата и се стигне до летищата ! Но при едно условие - СЛУЖИТЕЛИТЕ ДА СА ДОБРЕ ОБУЧЕНИ !Нека почерпят опит от други държави ! А комунистите да замълчат ,защото при тяхното " перфектно " управление станаха най-тежките атентати през 1985г./гара Буново ,Пловдив ит.н./ЗАЩО НЕ ГИ ПРЕДОТВРАТИХА ИЛИ ПАК СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА /соц. навик/!!!!

За каква борба с тероризма говорите вече толкова дни? За борба със световния тероризъм ли? Редом със САЩ и Израел ли? Че на вас с тези амбиции целият български бюджет няма да ви стигне. А този наш народ иска и хляб, и здраве, и образование. Решението е единствено в корекция на вашата външна политика и никакъв тероризъм няма да ни заплашва. Тогава няма да има нужда и от харчене на грешните пари, които сега се готвите да прахосате.

Него не му пука. нали му вдигнаха бюджета без да питат никой. И без да съм фен на Първанов виждам колко подли са от ГЕРБ...

Не само сигурността, а цяла България има проблем и той се нарича герб. Докато не изритаме тия кърлежи все ще вървим надолу.

Цяла България има проблем с политическата класа! Ти кои кърлежи предпочиташ?

Всички политици и партии до този момент се провалиха напълно , някои и по три пъти ! Трябва да си безмозъчен или мазохист ,за да им вярваш ! Някой да предлага нещо ново ? Да виждаш ново лице /само не споменавай др.Пръмова /! Като няма избор човек е редно да измбере по-малкото зло , сега поне нещо се прави въпреки грешките !Старите филми вече втръснаха !

Така е батка, прави се. На нашата улица правиха ремонт. Никой не разбра по какви критерии избраха да отрежат асфалта тук-там и да сложат нов, а най-големите ями да останат. След ремонта улицата е на същото дередже, но: надлежно асфалтирани бяха всички решетки на канализационната мрежа; на няколко места изкъртиха бордюрите и т.к. ремонтът не включваше подмяната им, просто ги нахвърлиха по тротоара и си тръгнаха. И това е в гордостта на боковистите - Бургас. Между другото, исках да подам сигнал в общината, оказа се че на сайта няма публикуван и-мейл за обратна връзка с граждани. На обявените телефони ми мънкаха някакви служителки и единственото нещо, което ми стана ясно, че никоя от тях не е отговорна да приеме точно този сигнал.

И магаре да изберем, пак ще е по-добре от тия клоуни. А колкото до Пръмова, тя и премиершата в сянка Цветелинка са членове на световния олигархичен кръг Трилатерална комисия, така че конците им се дърпат от едно място. Петър Стоянов също е там и това обяснява антибългарското поведение на тези особи.