Шофьорските изпити - с лицево разпознаване и металотърсач

Ще има нови мерки за сигурност при провеждането на теоретичната част от шофьорските изпити. От март кандидат-водачите ще решават листовки в специални кабинки.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорските изпити - с лицево разпознаване и металотърсач | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кога ще започнат да ги учат да шофират? Не си владеят колите, не могат да паркират, не познават предимствата... А най-лошото е, че и инструкторите толкова ги учат!

:)))))Ако системата сработи,да я приложат и в народното събрание,да ги видя ,как тогава ще гласуват без да са на чина:)))

Ако решиш 100 листовки безгрешно кандидатите пак няма да станат шофьори. Научете ги да карат автомобил. Практиката доказа, че правилник кола не кара и не те принуждава да го спазваш. А неумението и самоувереността убиват хора. За "майсторите" с току що взети книжки казвам " Вижте ме как не мога да карам и се пазете"!

Правоуправлението в съвременната икономика е необходимост. От това следва, че никой не трябва да бъде лишаван от такова. Изпитите трябва да са елементарни, така, че и маймуна да може да ги вземе, от рода на червено - спри, зелено - тръгни. Разбира се правилника трябва да се съкрати чувствително, да се премахнат задължителните колани, дневни светлини и детски столчета. Като цяло трябва да се възстанови законодателството от преди света да почне да мутира дигитално.

Пръдня в торнадо....

е няма друга такава държава!

Е, и като се доведат нещата до някакъв абсурден гротеск, кой ще спечели от това не разбирам? Кому е нужно? Който си е купувал книжка пак ше я купи, който си е купувал дипломи пак ше си ги купува. Това е пазара. На свободния пазар всичко се продава, въпроса е само да си платиш цената. Истинския проблем даже не в това че всеки неграмотен или психически болен боклук може да стане я депутат, я министър. Проблема е че никой от това не му пука.

Преди 10-тина години У наше село от над 1000 мангала книжки имаха 5-6 мангала. За 2 години месните!(по скоро мазни:))) бизнесмени купиха книжки на всичкото сиган. Питал съм един, който знам, че е неграмотен как се справя а той ми се хвали как му писали акт, и като го попитали искали да напише възражение той казал, че не може да пише ама полицаите нищо дали му акта и го пуснали.

Съгласен съм с теб. Предполагам си гледал преди време как се "взима" т.е. купува книжка за категория С - автобус .

Може да вземе изпита без грешка теоретичен и практичен. След това вижте какво мога на пътя!

Че турците нямат ли си скрап!?

ало, ало те, тези са луди за връзване! Преди, много, много години нещата са а и сега, защо не много, много по-прости, като на нормалните хора! СПРИ, ОСИГУРИ ПРЕДИМСТВО! НЕУВЕРЕН НЕ ИПРЕВАРВАЙ! СПАЗВАЙ ДИСТАНЦИЯ! Всичко друго е many, blax-bay ... нещо като всики други неща в таз срана на Боко.Тиквата, Курнелия и пр.е, и пр.е комуноиди, слепци от бай.тошо.правешкото безхаберие Мутро барок, активни цк на кпсс

Да се правят и анално-гинекологични прегледи.

И отпечатъци да вземат!

А може би ще ги оковават за да не ползват пищовите?

Сега ще ни втълпяват, как нищо не може, а и не трябва да се прави!

Още отсега виждам провалът на тая схема. Няма ли кой да светне тези хора колко гафове стават при т.нар. системи за лицево разпознаване? Да ме прощават, ама ако изпитващият не е способен да погледне една снимка и да разбере дали на изпита идва правилният човек, то няма как да разчита на програмата. Ама така - когато не можеш да решиш един проблем, прибягваш по най-инфантилния начин до технологиите.

Е нали изпитвсщите са корумпирсни и за това се прибягва до технологии

Ако те са корумпирани - какво значение имат технологиите? Важно е кой следи изходните данни в крайна сметка. Нужно е самата организация да се промени из основи.

Не мисля че за това се прибягва до технологии. Това са доста мангизи и определени трябва да ги вземат .

Прав си, да не говорим че и за това ще се намерят хакери .

Не виждам нищо смешно. Голяма срамотия. Как стигнахме до този позор,нация от престъпници ли сме?

А не сме ли?

Къде в Европа се е наложило да има пръстови отпечатъци?

Чичко Сорос трябва да се намеси подобаващо, все пак Той е най-влиятелният човек на Земята!

Оно механизъм ли е, все некоги че се счупи

С един удар два заека: 1. "Изпитите няма да поскъпват, заради новите мерки за сигурност. За въвеждането им са похарчени около 1 милион лева. " - някой ще спечели едни пари 2. Поредна стъпка към чипирането на всички граждани! ...

Е да де - знаеш че безплатен обяд няма - все някой го е платил . Така че няма притеснения - тоя милион ще си го избият.

Камери по пътищата трябват за контрол и бързо отнемане на книжките а не ялови глупости.

"След като си решил правилно листовката - вече си подготвен едва ли не затова, което те очаква на пътя", коментира кандидат-шофьорът Георги Йорданов. Ей го! Кандидат-убиеца!! Преписал/зубрил за листьоовката, и вече АБСОЛЮТНО ГОТОВ за пътя!! Ужас!! До кога на младите хора няма да им става ясно че карането на кола е голяма отговорност, и се изискват по-скоро двигателна осезаемост и бързи рефлекси, отколкото назубрени сухи знания?? Ето затова всеки втори направил катастрофа и премазал някой е 20-30 годишен. Шофирането е много отговорна работа, и минималната възраст трябва да се вдигне до минимум 24/25 години!! Въпроса е, че никой няма интерес от възпирането на подобни убийци, хем ГАФьорите ще затрият някой човек "в повече", хем "квесторите" изкарват парички от платените изпити. Скенери-менери, направо да им дават право от 13 годишни. Държавата и без това вече е катастрофирала в канавката.

Правилното решаване на листовките /с истински познания/ означава, че познаваш правилата и остава да ги приложиш на пътя. Но практиката показва, че болшинството нови водачи просто не знаят правилата и е естествено д не ги прилагат на пътя. Поради това са и проблемите.

Съгласен съм, но докато можеш да си купиш какъвто документ искаш - никакви технологии няма да помогнат!

ФБР пасти да яде. А, само да питам, ще им бъркат ли в дупките за скрити устройствааа?

Тези мерки ще важат само за онези, които не се ползват с имунитета на БХК! Честито на печелившите!

аз тъмнозелен в учебна кола не съм виждал

Министърът на транспорта каза преди време, че на година се КУПУВАТ 15 000 шофьорски книжки. Значи някой ги продава! Това е кранчето за спиране, а не нови и нови шпионски техники.

Абе ей,ДИР-а!!!!Аз едва чета и имам две висши,че книжка ли?В къщи ми ги носят даже!Плащам-кой колкото каже!А иначе съм на социални помощи-не стигат за бензина даже на БМВ-то ми...България-това сме ние!Другите да го...нали....

добре че идват автономните коли, до 10 години тази структура ще е излишна от самосебе си...яжте докато можете

1973-та кат "М" 1975 кат. "А" 1977 кат."В" 1987 кат " С" 1995 кат "Е" 1975-та приемен изпит във ВУЗ -успешен 1977-1982 42 семестриални + 3 Държавни изпита ... Е, нямаше такива СТРОГИ МЕРКИ за ...СИГУРНОСТ ! ЗАЩО ТАКА БЕ ? Може би защото всичко стана ЧАСТНО и държавата АБДИКИРА от всякъде уж като ..."лош стопанин" !

Пръстово разпознаване и зъбна снимка на всеки кандидат. Може да се наложи постмортална идентификация.

КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА .ДОКАТО МЪДРИТЕ СЕ НАМЪДРУВАТ БЕСНИТЕ СЕ НАБЕСУВАХА. НА ТЕЗ НЕ ИМ ВЯРВАМЕ И Д А И И ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НЕ ГИ ОБИЧАМЕ И НЕ ИМ ВЯРВАМЕ.ПРЕЗИРАМЕ ГИ

Не е измислена техническа система, която може да се противопостави на желанието на хората да бъдат корумпирани.

Особено, когато тези хора са българи. Доказано е - няма граници пред българския престъпен гений.

ще отидат за едни мушмороци, с които тъпата полицейщина не може да се справи.

"С лицево разпознаване и металотърсач" Сигурно и със събличане гол и бъркане по всички дупки на човешкото тяло за ......пищови.Кой го измисли това? Сигурно е кръгъл и...т.Милият ми социализъм , при него нямаше такива работи.Всичко си беше наред с шоферските изпити.А и катастрофи нямаше и КАТ си беше на мястото.

Разбира се, че трябва да се прави. Дори и голи трябва да се явяват на изпити, след като има такива идиоти, които карат по улиците. И не само това изпитът трябва да е еднократен. Скъсат ли те повече нямаш право на явяване и губиш право да получиш книжка, когато и де а било..

Да се явяват на изпитите голи голенички и мъже и жени ,но задължително в смесени паралелки.

Направо нямаше нужда от катаджии, толкова беше хубаво при соца.

Тея няма ли да ни чипосат най-сетне?!?!?!

Няма ли уважение към закона, няма ли морал, няма ли отговорност при пускането на неподготвени водачи - никакви технически средства няма да помогнат ! За всяко техническо средство има още по-техническо и нетехническо средство, което да го заобиколи. И с тези средства работят хора. Няма ли страх от закона от тези хора - язък за техническите (и парични) средства.

от България са ежедневно фантастични

Какви мерки какви 5 лева. Ако имаш нужните връзки и пари, не ходиш на никакъв изпит, а просто получаваш тапията и си готов!!!

докато даи се занимава с това все така ще е

Да кажеш че е изпит за пилот на совалка или за оператор на ядрена централа. А то прост шофьорски изпит но с огромни условия за корупция. Ми спрете я нея де

Да преместят машинките за пръстов отпечатък от болниците в автошколите.

Ал

Всичката тази сложнотия обяснява защо манго няма книжка. А корупцията обяснява защо манго 20 години кара без книжка. Увеличената сложнотия по изкарването на книжка ще доведе до какво? До увеличена корупция, естествено!

Поредният пълен идиотизъм. Дали има някоя държава в света където изпита се провежда така?

даже са малко тия мерки, кьораво и калпаво се качиха на коли, после ставали катастрофи , ще стават като се подаряват книжки на повечето от господата , качили се на коли.!!!