Сигнал до Dir.bg: Шофьор на автобус пуши от Бургас до София (видео+снимки)

Автобусът, чийто водач нарушава забраната за тютюнопушене, е на "Етап Адрес"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сталин на времето единствено със шофьорите не е могъл да се справи, а вие искате нашите дупедавци да измислят закони които да се спазват. Смях в залата...

При катастрофа той изобщо не е виновен а телефона....!!!!

ко го гледате тоя бре на тоя братчет му е депутат от ГЕРБ

Пътувах до и от морето със същата фирма и шофьор,върши си работата отговорно и на добро ниво! Благодаря му!

да съгласна съм с Вас и аз пътувах с този водач и съм доволна

ден ме возят пушещи и разговарящи по телефона шофьори по опасен път с много завои, на никой не му прави впечатление, а ако се обадя, ме пращат да се лекувам. Български манталитет!

Разговорите по телефона през Bluetooth не са забранени , няма такъв закон които да го забранява. Ако не е била цигарата кой знае за какво да са го снимали и докладвали колегата , угодия на всички никога няма как да има.

Разговорите с bluetooth не са забранени, ама тоя си говори с телефона на ухото. виж видеото

Разговорите по телефона при наличие на безжични (bluetooth) или жични слушалки не са забранени, САМО при получаване на телефонно повикване, докато набиране на номера, гледане в телефона при шофиране и изходящи телефонни повиквания са забранени! КАТ трябва да му спрат шофьорската книжка поне за няколко месеца защото с действията си застрашава ЖИВОТА на цял автобус хора! Глобата за пушене отделно!

Може ли да пушиш в автобуса бе пишман колега? Ако аз бях в автобуса щях да ти загася цигарата на челото!!

Пушачите са нагли и безочливи. Не се плашат от нищо и не зачитат никого. Страшното е, че се подкрепят от нашите "мили депутати", които са същите наглеци.

По-прости,примитивни и агресивни от шофьорите няма. Каквато и правилна забележка да им направиш се предизвиква страхотна агресия от тяхна страна. Безполезно е да говориш какво и да е било с тях. Те не възприемат нищо. Наситен разтвор,простотия и агресия. От времето на соца са си такива.

Има как да няма погледни в огледалото о ще го видиш

Юристе, тъпо е да говориш за милиони хора под общ знаменател.

Пътувах със същата фирма на 27.08. т.г. от Поморие до София, билетът е 27 лв. срещу което получихме- закъснение при тръгване и пристигане, през целия път беше студено, макар че помолихме да се увеличи темп. на климатика, той не се съобрази с пътниците, спираше на спирки по желание , при което всеки си вземаше багажа ,с вероятност за объркване , не се раздадоха номера за багаж. коланите бяха неизползваеми, нямаше втори водач. При тази висока цена, не знаеш какво ще ти сервират. Беше ужасно!!!

Висока цена??? Цената Ви е била символична. Нормалната цена за тази дестинация би трябвало да е около и над 40 лв. Но от друга страна шофьора не би трябвало да прави каквото си иска само и само защото плащате смешна цена.

Купи си кола и там може да возш хора където да не пушат . Не е забранено да си пушиш в колата но не е етично . Трявало е да се съобразява с хората.

Миме, това ти ли си от Околовръстното? Стахотна карачка си. от Пешо-шофьорчето

В Гърция вече е забранено да се пуши в кола или камион , глоба а може да свалят и номерата.

А знае ли тая, че ако не пуши шофьора, може да стане нервен и да направи много опасни грешки. Да се извини на шофьора и да запали една свещ, че са я закарали жива и здрава . Ама увсо, ти пита ли , дали може да снимаш, че и в нета си го качила ? А и да те и непоръбената ....

КАЪВ Е ПРОБЛЕМА НА ТОВА МОМИЧЕ ЧЕ КОЛЕГАТА ПУШЕ ЕЛЕКТРОНА ЦИГАРА

е че не си е купил кафе! Кой диот пуши без кафе?

пуши ми курац

Mahaite go toia ot dir bg pisha mi da go gledam

Този пак е добре. Преди години пак шофьор на Етап дуржеше волана с лакти и говореше на 2 телефона едновременно. Джигити, има закони но никой не ги спазва, защо ли? Като стане белята, ден на траур за загиналите... и проблема решен. Няма по-прост народ от Българският. Сами се самоунищожават...

Тази дето е снимала се е писала инж инженерка по какво е по свирки сигурно като и гледам фамилията сигурно се въргаля с някои скандинавец на годините на дядо и седнала тя да се прави на голяма моралиска и европеика

моралиСка и европеИка, викаш?

Трябва да се изпращат повече сигнали и снимкови материали по възможност при такива нарушения, да се уведомяват фирмите в които работят тези шофьори и да се надяваме ние - пътниците, че след това ще ни возвт по-отговорно и безопасно. Аз също пътувам по тази дестинация и почти всеки път шофьорите си провеждат чести и дълги разговори по телефона. Преди пътувах с Юнион Ивкони. Тази без отговорност и тези телефонни разговори бяха причина да сменя фирмата с Етап груп, но за съжаление и нейните шофьори са същите. Четем сега всеки ден как шофьора на автобуса, който катастрофира край Своге не можел да си прости.... Поне до сега не съм пътувала с шофьор, който пуши. Може би няма чуваемост за подобни сигнали, а и повече от хората не споделят подобни случаи.

Уважаема госпожо Клеменсен, напълно Ви съчувстваме и Ви влизаме в положението. Но погледнете как пушат в парламента и се учудват, като им кажат, че било забранено ( тези, които са "творците" на законите)! Как се пуши в обществени сгради, заведения и в офиси на разни бюрократи! Как се пуши вътре в училищата и в районите около тях! Как се продават масово цигари на малолетни и ученици! Кой в държавата спазва забраната и ограничаването на пушенето? Мисля, че ако има такива, те са много малко. А Вие се ядосвате за един шофьор. Кой според Вас ще го накаже: собственика, контролните органи, полицията??? Сигурно в автобуса е имало и деца? Затова глобата у съседите за подобно удоволствие е 1500 €. Толкова струва една цигара, в присъствието на деца. А тук нарушавали правата на пушачите, нали виждате как всички реват в един глас, начело с министрите.

По-скоро ми посочете такъв, който да не е в нарушение. Ще бъде изключениел

Бегайте от талигата да ви не метне у некое дере!

Ооо аз имам 3 видеа жт три различни фирми и години. Телефон от Ст Загора до разклона за Ихтиман. На виадукта идпреварва и кормилото движи с лакти. Направих забележка и затвори. Април с друга фирма пуши и той и една негова приятелка явно. И аз си правя колекции от видея. За спомен. И ако стане инцидент да се покаже, че не е от асфалта.

Етап са монополисти, нищо няма да им се случи.

Къде е ДАИ? При 50 те лева ли, добър ден!?

Къде е ДАИ?

После варовика в асфалта виновен, мантинелата, дъжда и марсианците... а персонална отговорност ще носи Бойко Борисов, който трябва да подаде оставката на цялото правителство, а управлението да поеме БКП

Бойко Борисов да си подаде оставката !

Абе какво става с тоя народ бе?Един изтрепа 17 души и не бил виновен.Другия запалил цигара и дайте да го линчуваме.Сега разбирам защо има хора ,които си хвърлят спестяванията от балконите.Луда работа.

Тази защо не вземе да покара малко и да разбере какво е, 1000 км на ден. Всеки с претнци,климатика ми е силен, климатика ми е слаб, пика ми се, и т.н. Какво като колегата е запалил една цигара, голем праз. по-добре ли е, да се изнерви и да кара под въсдейстфие на никотинов глат

За да вземеш шофьорска книжка не се ли искаше завършен седми клас? Чудно ми е ти как си станал "шофйор"?

1. Образовай се малко поне. Как си взел книжка изобщо? 2. Клиента винаги има право, като не ти харесва - смени товара, който возиш или професията. 3. Правилата са за всички. Ще пуши като спре на задължителната почивка.

Да бяха хавански пури, ръчно свивани листо по листо на бедрото на мулатка, пък то пак нашенски качак!

Защо в чужбина спазваме правилата,а в България не ???

Защото знаят, че в чужбина ще има последствия а у нас ще им се размине.

мадам иженерката да си размени местата с някой, който не се дразни от дима на една запалвана от време на време цигара в автобус с климатик, защото е пушач - но е трябвло да се снима филм, че и да се вдига скандал в автобуса. скандалът е ид отвличане на вниманието, който може да стане причина за трагични последици, защото се отвлича вниманието на шофьора.

шофьорът не е пушил - но някаква леля му е приказвала и секнди разконцентриране знаем до какво са довели. но вие си пишете минусите. а когато всички шофьори по света престанат да пушат и да говорят с хендс фри ми се обадете.

По-гадно от досадните лелки, които ти тровят живота за дреболии са само дебилите, които не спазват правилата щото "кво толкова"

ти си най-досаден

Доколкото виждам шофьорът е с хендсфри, което не е забранено от закона. Ако бе с телефона на ухото е съвсем друга работа.

Май хич не виждаш. Щото се вижда как набира номер на телефона и говори по него.

Някой умре да пише глупости напоследък, нредставяйки се като мен. Нищо не може да се направи

Във видеото се вижда, че шофьора разговаря по телефона, а не с хендсфри. Шофьора нарушава закона. Когато нарушаваш закона и с това си действие застрапшаваш живота на други хора е престъпление.

Не знам виновен или не, но на мястото на шофьора бих си потърсил правата по съдебен ред. чл. 32 КРБ “Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи”. В случая може да има нарушение, но не и престъпление - и един читав адвокат ще му осигури и внуците.

А кога нарушаването на 2 закона става престъпление? Може би след като, изтрепе десетина и повече пътници ли?

А какви са предвидените от закона случаи знаеш ли? В случая е обществено място и освен ако от автобусната компания изрично не казват "моля без снимки по време на пътуването", то тогава снимането си е в реда на нещата.

че в автобусите има иконка със зачертан с кръст джиесем? и табела - не разговаряйте с шофьора по време на движение. да, има и знак пушенето забранено. но в тая тема прекалихте със злобата - няма по-свирепи хейтъри от отказалите цигарите. сто на сто 80% сте от тях.

Това не се отнася за случаите когато се извършва престъпление. Чети ЦЕЛИЯ закон

В ориента сме така.

така е наш'то аутобюси

а този, който е снимал що не му е направил забележка и да му избие цигарата от устатаа, ами го снимат по 20 минути в различни пози

Gal1974

Защото няма да има никакъв ефект. Най-много да я свали от автобуса.

И какво ще постигнеш като му "избиеш цигата от устата"? Най-мого да ти набие и той един и да те изхвърли от автобуса. Има си държава и институции, които трябва да си вършат работата. Не сме в гората и всеки да се саморазправя и правилно жената е подала сигнал.

Днес вие сте пример за подръжание на 6-7 годишни деца.

Нямя контрол и наказания от страна на държавата. Ако му бръкнат в Джоба,да видим дали ще пуши или горвори по телефона!!!!???

Инж. Деси КЛЕМЕНСЕН на всичко отгоре е седнала на първия ред седалки като матрона, а иначе много притеснена от зачестилите катастрофи. Там ли сяда някой, който така трепери за безопасността си? В други времена и епохи тази примадона щеше да бъде скандализирана как мъж заговаря непозната млада жена на улицата.

Всеки си има място в автобуса, което е посочено на билета, което е похвално за фирмата.

Gal1974

Коментарът е извън темата.....много обичате да отвличате вниманието от нарушителя. Ще си седи където си иска...аман от тъпанари

90% оплюхте жената, явно трябва още мноого години да се минат докато забравим простотиите, ако не сме изчезнали до тогава.

Пушил, говорил...докарал ги е живи и здрави. Това телефонче някой ден ще го извадиш на подходящите хора и ще го глътнеш после.

в англия няма открити витрини с цигари, във всички магазини са скрити в шкафове с плъзгащи се врати. как е в бг?

В БГ са на открити витрини, но марихуаната и еднополовите бракове са забранени.

С това ,че е написала и че е инж. е показателно що за човек е!Като едни под знамето на дъгата дето само парадират със социалното и сексуалното си ориентирано просташко поведение! Не,че оправдавам пушенето на шофЕра,ама е преси(О)лила манджата много!Никъде не видях да говори по телефон!А за пушенето............

Забранено ли е да се пуши в автобус с пътници ???...тогава какво коментираме !!!

тази очевидно е злобна и се заяжда, като търси и най - малките кусури у хората и да ги превръща в големи проблеми. Тя като има толкова силно изразена гражданска позиция и е против нарушаване на правилата (в което няма нищо лошо, даже напротив), защо не е направила забележка на водача и че цигарения дим й пречи?

На снимките ясно се вижда, че е със слушалка в ухото. Демек говори точно както е регламентирано в закона.

Сега си пусни и видеото, за да видиш, че слушалката в ухото му е за красота, а телефона си го държи на другото ухо.

Тая кака е на 100% пушачка и е дразнело че шофьора пафка , и не спира за да може и тя да дръпне една марихуанка .

99% БГ сте като Тоиа глиган

а ти си като ален делон.... земи си намажи една филия с мас да се успокоиш...

някои шофьори имат наглоста да се чешат по врата и да карат с една ръка.......

Ъхъ. Че и мигат понякога!

FAKE NEWS !!! Значи хубаво, че е пуснала сигнала. Сигнали трябва да се пускат. Народа не е само овце. Ама да беше заслена нещо полезно поне! Водача говори със hands-free. През цялото време изглежда следи пътя и огледалата. Единственото е дето пуши... Дир-а, дайте да го линчуваме а? FAKE NEWS!!!!

Аз също съм пушач,но никога не пуша в собствената си кола когато возя някои...длъжни сме да се съобразяваме с останалите, ами ако някои имат асма трябва ли да страда за моя кеф...

Е по коментарите може да се види масово що за олигофрения цари в булгаристан. Цигарата не пречила, бил бодър не знам какво си...аре маш в клоаката на село.

Човека пушел...и проблем било!? Може би ще ви е побезопасно ако заспи, или се изнерви и прави глупости? Или предпочитате да пуши разрешената в САЩ и някои Ес държави марихуана, или синтетична електронна дрога...?