Сибир е в пламъци, задушлив дим обхвана стотици населени места

Пожарите са предизвикани от сухи бури, от анормална горещина от 30 градуса в тези зони, застрашени са ледовете на Арктика

Обратно в новината

Коментари - Сибир е в пламъци, задушлив дим обхвана стотици населени места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във всички страни се борят и гасят пожари. Особено в страни с много гори, като Канада и САЩ. Само в pEдерация на Путин няма пари за горски пожари. Да живееш на една деветата част на земното кълбо, където имац половината ресурси на планетата, и да се потопиш в такава бедност и нищета още от времето на Иван Грозни до днес - това е генетичен недостатъчност! Не случайно Иванушка Глупака е национален герой! Жалко за руското блато, защото глупаците се самоизтребват, не са необходими врагове. Да се ридиш в руската кочина, разбира се, е Божие наказание.

Ватенките нямат очи да потърсят помощ от запада за гасенето Нали са Велики и ще се изложат ако поискат помощ

Трамп е предложил на гнома да помогнат в гасенето на пожарите. Но късият гном е отказал - израелският агент иска да умори руските алкохолици със задушлив пушек.

Разкрити катастрофални последици от пожарите в Сибир. Експертите казаха, че димът и продуктите от изгарянето от големи пожари в Сибир могат да допринесат за увеличаване на глобалното затопляне и увеличаване на скоростта на топене на лед в Арктика. Репортажи за това CBS News. Според представители на Световната метеорологична организация саждите и пепелта, утаявайки се върху леда, го потъмняват и намаляват албедото - способността да отразява слънчевите лъчи. В резултат на това на повърхността се улавя повече топлина, което ускорява топенето на арктически ледници и вечна замръзване. В същото време се отделят допълнителни количества парникови газове, което влошава ситуацията с изменението на климата и допринася за още по-силни пожари в дългосрочен план.

инак в Кааальифорния вали дъжд начи

педалче: В Русия около 9 000 души умират от пожари годишно. В САЩ около 3 хиляди. Въпреки че хората в Америка живеят по-дълго от 2 пъти отколкото руските деградирали алкаши.

Приятелю, освен да обиждаш, май НИЩО НЕ ВДЯВАШ, ТОВА Е ХАРАКТЕРНО ЗА ДНЕШНИТЕ ГОИ, НЕ МИСЛЯТ, НЕ РАБОТЯТ, НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА НИЩО ОСВЕН ПЛЮСКАНЕ, ПИЕНЕ И ЧАЛГА!!!. ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.

ГОСПОДА И ДАМИ, БИХТЕ ЛИ ОБЯСНИЛИ ЗАЩО СЕ ПРАВИ ТАЗИ ЕКО - КАТАСТРОФА???. QUI BONO??. КАКВО ИМА В СИБИР??. НА КОГО Е НУЖНО ТОВА??. КОЙ ГО ФИНАНСИРА??. ОЧАКВАМ ОТГОВОРИТЕ ВИ.

Дааа и кой не го интересува и защо. Има природа, има проблем ... Знам ли!

Три милиона хектара горящи гори не са равни на територията на джуджето Белгия, а на ТРИ БЪЛГАРИИ. Подпалените и изгорени през тази година 12 (дванадесет) милиона хектара гори (ако е вярна информацията на Грийнпийс) е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПЛАНЕТАРНА ЕКО КАТАСТРОФА. ТАКОВА ЕКО-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЕ Е ИМАЛО ДОСЕГА. Сибир целенасочено се пали, гората се изнася в Китай, а Китай изнася руската гора в САЩ! Такава е схемата на невижданото досега еко престъпление. Путин трябва да се обеси за мъдите, а еврейският поставеник начело на руското правителство - Медведев - трябва да бъде разчекнат от 4 коня (джипове). Цялото анти-руско правителство, което се прави на лудо, да бъде вкарано доживот в руска лудница. Цялото това еко престъпление се извършва срещу Русия и цялото човечество, но става в интерес на Китай, на САЩ и на престъпната руска олигархия.

да те питам сега както вие питате къде е държавата "КО прай "гнома в такава ситуация-е гати и държавата а

Да гори кво ми пука. Да му мисли Китай то е тяхна територия.

Споко. Скоро пожарът ще стигне до Китай и китайците ще го загасят.

2019-07-31 00:03:42,Крим (нерегистриран), Баце, ИДИОТО????

иначе с едно уриниране и щеше да загаси пожара... Ама жена му Люба го напусна че имал малък пожарникарски маркуч...Маркуч ще трябва да взима на заем.

Не гледай руснаците , те винаги са се оправяли ! А ти събирай пари за Ф-16 !

1. Алкашите са мързеливи. И в момента в Сибир само китайци им произвеждат домати и краставици в оранжериите. 2. Като се размрази горният слой алкашите ще останат без пътища ЖП линии и сгради (които са повдигнати на свай, за да не се затопля основата им) и всичко ще потъне. 3. При размразяване на земята започва отделяне на метан и целият им север ще стане на отровна пустиня и блато.

И на неб какво ти пука? САШКООО

"Соросоид" - човекоподобно, мразещо всичко българско (българомразец, българоубиец), стремящо се към заличаване на българското национално самосъзнание и християнски ценности. "Соросоидите" са платени или заблудени бесовски служители, които се опитват да наложат "джендър" идеологията и всякакви други подобни деморализиращи и античовешки разбирания. Накратко, "сорос оида" има за задача да обезчовечи, обезличи, демонизира и намали населението на България в услуга на своя господар, негово бесовско величие Джордж Шорош.

май за КОМУНОИДИТЕ си написал селски дивак,подлоги на чужда държава и мразещи всичко българско но ще е до време

Бре, то като русофила - същото.

ще се разпадне,никой не ми вярва. Няма как 140 млн. руснаци да владеят и управляват територия 1/6 от земната.Даже вече се говори ,че не са 140 млн. а по-малко,кой на Запад , кой в Америка,всички ще напуснат с еднопосочен билет.

Ватенките са по-малко от 76 милиона. Всичко това се крие старателно от кремъл.

Гледай надолу, на юг. Руското население намалява ама китайците се множат. Китай вече прилича на помийна дупка, всички езера, реки са мръсни. И е пренаселено. Китайците гледат празната руска земя през границата и им текат лигите.

И ти ли искаш да я управляваш???? САШЕЕЕЕЕ

В аляска ходят с кърпи на лицата и евкуират хора, ама там е демокрация и не се брои за пожар

Ще ти се !

С кърпа е само руската ти майка проститутка на околовръстното... Гледай сравнение между свободна и богата Аляска и руската кочина: Аляска и Чукотка. США и Россия - сравнение. https://www.youtube.com/watch?v=2YqjS3JUfxU В Америка от петролните приходи за 2018 г. всеки жител на Аляска е получил надбавка от 1600 долара. От петролните приходи на страната за 2018 г. всеки жител на Русия получава: + 2% за ДДС, + 15% за цената на горивото, + 10% за полезните тарифи, +5 години до пенсионна възраст, +рентгеново облъчване на храната, +орязване на парите за медицината + ваксинации, химически отрови и орязани социални норми, и така нататък

Горят белите дробове на планетата, а тия с широката славяндка душа и тесни очички седят и се чешат. Добре, че има хора и в Русия и взеха да се усещат, че от Кремъл нищо хубаво не идва

И всяка сутрин с „добри“ новини. Всичко е в путинската пЕдерация - ГУЛАГ се краде, изгаря, удавя, пада, разпада или измира ... УБИЙ РУСКИ ТРОЛ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ!

Зарази бг/свиня със свински грип спаси цивилизацията

Споко! Аз оправих жена му! Сега ще има мир у тях!

Доста добре говориш български, или си руснак по душа - националин предател, а?

Абе Сибир не е ли само сняг и лед там. Как успяха да подпалят всичко?!

СААКЬН ДА НЕ ИЗГОРИ ПЕТРОЛО ПОД СИБИР....ОТГОРЕ НА ПОВЬРХНОСТА НИЩО НЕ Е ВАЖНО.

Работата е ясна - американците са пуснали само един импулс от своята установка ХАРП в Аляска и руската кочина се запали-целият сибир гори... Трябва да излъчат един импулс от един час, за да се запали и на путя задника...

1. Алкашите са мързеливи. И в момента в Сибир само китайци им произвеждат домати и краставици в оранжериите. 2. Като се размрази горният слой алкашите ще останат без пътища ЖП линии и сгради (които са повдигнати на свай, за да не се затопля основата им) и всичко ще потъне. 3. При размразяване на земята започва отделяне на метан и целият им север ще стане на отровна пустиня и блато.

дано угаснат пожарите във възпалените ви от злоба чутури. като не вдигате самолетите - никой не ви е крив.

Е сега вече русофилистиците ще съжаляват, че начело на държавата Русия не е пожарникар.

Нищо, важното , че Крим е наш !

Така е. От три века не е ваш и не се надявай следващите три века пак да стане ваш.

Където стъпят руските ботуши, трева не никне. След тях има само смърт, разруха и страдания. В Крим окупаторите са разрушили ...

където стъпиш - помия.

Да обстрелят пожарите с високотехнологично оръжие и нещата ще приключат. Поне оръжие имат. Така и протестите на жителите бързо ще свършат.

щото са малоумници. вРусия - няма да дочакаш. гаси се наземно - бомбите са за папуасите.

Дмитрий Кобилкин утре да отиде в Красноярск, за да проконтролира ситуацията

Прошляците не ги е грижа за народа! И тук е така, по руски тертип!

дреме му на руското джудже....

И Господ ги наказва. Нищо, те нека си правят С 200, С 300, С 400......С 600 000. Хахахахааааааааа

оставка! борисов веднага да подава оставка!

най-после изпълзя от селската си дупка да се изцвъкаш.

СЛЕД ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ СИБИР ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В НЕПРОХОДИМО ОТРОВНО БЛАТО НЕПРИГОДНО ЗА ЖИВОТ. СЕГА ВСИЧКО СЕ КРЕПИ НА ВЕЧНАТА ЗАМРЪЗНАЛОСТ - И ПЪТИЩА И СГРАДИТЕ В СИБИР ИЗГРАДЕНИ НА СВАИ. ПРИ РАЗМРАЗЯВАНЕТО СЕ ОТДЕЛЯ ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО МЕТАН ОТ ЗАМРЪЗНАЛАТА ПРЕДИ ТОВА ПОЧВА И ВСИЧКО ЖИВО ИЗМИРА.

че не те разбрах.

нали си русофил бе селтак,как така партийния не ти светнал лампата-питай чичо Гошо или само можеш да храчиш тук

Руските учени са катогорични , че ако така продължават да не се гасят пожарите, то след 10 години руският ГУЛАГ ще остане без гори. Экологи предсказали исчезновение российского леса через 10 лет. Масштабные пожары в Сибири и Забайкалье за 10 лет могут привести к полному уничтожению запасов промыслового леса, в том числе ценных пород древесины вроде кедра. Об этом «Известиям» рассказал эксперт лесной программы Всемирного фонда дикой природы (WWF) Константин Кобяков. Он уточнил, что ежегодно огнем уничтожается около 10 миллионов гектаров леса. При этом на выгоревшей территории остается примерно две трети выживших деревьев, но они становятся непригодны для лесозаготовки. «И если пожары в стране продолжатся в тех же объемах, что и последние годы, через 10 лет мы рискуем полностью потерять весь промысловый лес», — пояснил он. https://lenta.ru/news/2019/07/30/les/

бъди точен.

Освен незабавните последици върху здравето на населението, еколозите предупреждават, че горските пожари може да ускорят глобалното затопляне. .Чакай ве! Та нали самите кравари обявиха че няма такова нещо като глобално затопляне! Та дори Тръмп обяви че това е измислица и възстановява въгледобива и тежката металурги! Гринпис що не се е засилил към говедарника там да прави протести а?! Или за добива на шистов газ а?

Глобалното е измислица. Какво го дъвчим още. Точка.

Като млад технолог изкарах 2 години в Коми, и видях как готи торфа - това няма гасене ! Отделно, териториите са наистина огромни за каквито и да е било мащаби, блатните газове усилват ефекта, както и милионите тонове разстителност, която е иеално гориво за пожарищата.

Всяка година от пожари изгарят стотици хиляди дървени къщи на велики руснаци, ама без канализация, вода или кенефи Но Великият Пу ще долети на свръхбързи тигри безаналогови и ще оправи работата с едно капване на амброзия от еговите икони

във всички краища на света - като почнеш от американския континент и свършиш с Австралия. Но понеже си се фокусирал върху една държаваи един новинарски сайт, толкова си можеш. Защо не посъветваш премиера да отиде да гаси, понеже поне има нужната квалификация, мишко интернетска страхлива?

Защото Русия е Велика, защото има ракети и танкове Обаче един сапун не могат да направят без пясък в него И не стават и за чеп за бира Стават само да крадат земи на съседите си, че там е по хубаво от собствената кочина

времее за хапчетата. лоша самота и старост те гонят. потапяй се.

Влизат партийните секретари на Омска , Томска и Вашинтонска област ..........

Нема начин ЦРУ-то да не е виновно, както в Чернобил. НТВ коги ще пуска филм?

Г-н Путин,започнаха необратими природни процеси за които учените алармираха много отдавна.Подгответе хората за това което предстои. Разобличителя

Русия е треторазрядна държава, с такива бедствия могат да се справят богатите страни ито не винаги, за такива пожари се иска специална скъпа техника , която Русия няма. Русия има само оръжия за убиване, а те не могат да помогнат в този случай. Това са и огромни площи и ситуацията е съвсем извън контрол.

Ба, глей сегя путя, като пусне някой мултик, как ще загаси всичкото пожарище. Може и някоя хиперзвукова ракета да пуснат, като мине отгоре от завихрянето ще изгасни всичкиот огин.

Русия не само че има техника ами помага на САЩ, Гърция и Сърбия като им се случат пожари подобни на този-)

Предлагам еколога да организира фейсбук група пърдене пред компа за гасене на пожара. Ще има същите ефект като на 100те хиляди американци които отблъскваха урагана с вентилатори. Идиоти бол.

Ненормалници се радват на природни катаклизми и човешки трагедии. Деградацията на племето е тотална.

Путин да ходи да гаси пожара по потник. Ще надъха електората а може и да го изберат за доживотен президент а като умере ще го напълнят със слама и ще му се кланят в мавзолея

100% ги палят нарочно за нови територии.

Ние, българите, сме на страната на Русия

с новите су-та. те за друго не стават и без тва

все едно това не касае планетата земя и е някакъв локален проблем. идиоти.

Става дума за умишлени палежи, драги. С тях корумпираните местни запутински велможи (подкупени от китайци) крият поголовната нелегална сеч (видима и от спътникови снимки). Важното е че горите са предпазени от танковете на 'агресивното НАТО'...

Всичко в Блядоландия е БЕЗАНАЛОГОВО.

Да пуснат едно видео в тубата, как Путя носи кофи с вода да гаси пожара. Може ли такова нещо, да не покажат основния пожарникар и спасител на човешкия род и природата ????

всеки със занаята си. ти сто на сто полудяваш от миенето на чинии в някой кънтри-клуб.

Рони, днес не си пил правилните хапчета и сиропчета.

Руснаците ще се справят. Пожари има и в САЩ, Канада, Гърция, Италия, Португалия ...

Даааааа, те ватниците винаги се справят чудесно и героично, както и в Чернобил.

Чернобил е в Украйна

А що преди не правехте разлика между украинци и руснаци, нали били един народ.

Разбира се, че ще се справят. Имат опит от Чернобил/

Минавам само да се изплюя в зурлите на безродните задунайски крепостни селяни.

ще те убие

Ти можеш само да се наплюеш

Гори и канадската тайга от поне два месеца - тубата е пълна с видеоматериал. Само че за тамошни новини не дават центи на злобния козяшки тролетариат.

Luna0102

Ужас, горките хора.