Си Цзинпин: Китайската армия трябва да се осмели да се бие

Той каза това, докато инспектираше частите, действащи в район близо до Тайван

Обратно в новината

Коментари - Си Цзинпин: Китайската армия трябва да се осмели да се бие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Китай му трябва Тайван, за да може да разпири морското си присъствие в региона. Вземе ли острова, тихоокенските пътища към САЩ стават отворени за китайците и китайските подводници могат да стигнат до Калифорния. За това САЩ ще мята военни сили в Азия.

Китайците са много, но не стават за войници за разлика от виетнамци, корейци, японци. Ако направят грешката да атакуват Тайван ще ядът як пердах. Тайван са военизирана страна като Израел, от деца се обучават да боравят с оръжие и са със самочувствието (и с право), че те са истинският Китай, другите са комунистически отрепки.

Хал хабер си нямаш от китайската армия явно. И от якичките с карфици. Тръгнат ли ....... всичко ще изчезне, като след скакалци.

"че те са истинският Китай, другите са комунистически отрепки." Само това доказва.че си гнусен соросоид !!!!!!!!!!!

вие запознат ли сте как е създаден Тайван? Човека е прав за "....комунистически отрепки"

За да се съхранят, народите, културите, цивилизаците с техните ценностни основи, трябва да се движат към полицентричността. Трябва да се разбере, че Западът не само не доминира, а е абсолютно малцинство в човечеството. Неговият елит даже не се подкрепя напълно от местните народи, в Европа той е мразен, даже и в САЩ - представителите на Байдън и администрацията му, която се състои от непонятни, безполови същества с отсътствие на човечески черти. Даже немалка част от демократите не могат да търпят Байдън. Англо-саксонският елит е просто една група от налудничеви хора, която трябва да бъде изолирана, за да могат западните народи да си отдъхнат и да заживеят спокойно.

Няма проблем. Американците и на тях ще им го начукат.

Сложи на прасето да яде и не се занимавай с неща,които не разбираш.....

"Американската министърка на финансите Джанет Йелън се намира в Пекин, за да се опита да стабилизира отношенията между двете страни и да подобри двустранните търговски връзки." Ма верно ли за това отишла тази? Аз мислех, че ако не бяха успокоявали положението там краваристанците, изобщо нямаше да има напрежение, а то каква била работата!

Китйците не искат да купуват американски облигации и Печатницата е на фалит...!

Вместо поредната война пълна блокада на Тайван по въздух и вода както САШ блокира острова на свободата Куба.

Не е добър вариант да караш цяла държава да гладува! Отиваш, отупваш, отупваш "умните" им управляващи и оправяш проблема.

2023-07-07 07:29:19 1 (нерегистриран) Украйна вече не е актуална. Американците ще зарежат Украйна да се оправя сама. Ще се концентрират върху конфликта с Китай. Ще зарежат Украйна да се оправя сама означава че Путин взема Украйна, САЩ се изнася от Европа, НАТО се разпада.

150+

Блудната дъщеря Формоза скоро ще бъде прибрана у дома.

И тези имат много гладни гърла, които да отидат за пушечно месо.

Имат какво да хвърлят и какво да остане, а дебелите мързеливи и лоясали европедери ще приключат.

През далечната 2015 г. бях в Пекин. Тогава пак имаше някакъв инцидент в Южнокитайско море. По един от каналите на националната им телевизия дадоха интервю с беловлас генерал, който казва прав текст " Не ни е страх да воюваме със САЩ". Плашещото сега е, че думите са директно на императора им. Явно войната е близо.

Абе и путкин превзема Украйна за 3 дни, но не било толкова лесно.

Путин показа документи,подписани от Киевски представители при срещата им към 2-3 месеца от началото на конфликта. Борката перчема обаче ги убеди да се бият до последният украинец. И като теглиш чертата - европа почти остана без боеприпаси и основно оръжие - цените на суровините поскъпнаха вече почти тройно - бяха наложени амнайсе допълнителни ембаргота над руснаците но магазините им са пълни и няма все още граждански размирици за разлика от европа - едни от редките метали за електрониката се вадят в Русия и Украйна а поради ставащото пазара е ограничен - Видя се, че от пералните и тоалетните става ново оръжие, защото на руснаците военният бюджет бе около 60-80 милиарда на година, а само в Украйна за под две години на хартия бяха наляти 140 милиарда и файда никаква.. Заради проточващата се война Украйна ще остане без работна сила и особено светло бъдеще. Дори има доза шанс мигрантите от европа да ги натирят там. Очаква се най-големите корпорации да стъпят там (според Зеленски) което означава да станат като в Африка... Брикс набра скорост, Китай все още има що годе читави отношения с руснаците... Та специалната операция ще постигне своето.

тоя същият генерал доста години преди това обясняваше на американците че,утре вече ги започват и така около 400 пъти.

Хамерика е велика ! Мяу

Украйна вече не е актуална. Американците ще зарежат Украйна да се оправя сама. Ще се концентрират върху конфликта с Китай.

Трябва да се осмелят наистина, ако не искат САЩ да продължи да се разпорежда. И моментът е правилен, не се знае ако укр. конфликт бъде замразен, какъв вятър ще задуха.

дай на китайският народ един пистолет, ще се редуват на него и ще завземат света.

Сега лошото е, че имат инженери, които ще го разколачат, ще разберат принципа на дейдтвие, ще го копират за 1/10 от стойността му, заедно с мунициите, за един месец са произвели умерени количества от около десетина милиона бройки и ще влязат на две-три разузнавателни групички от по милион човека!

+ + + + +

Ivan Damianov

ами те така на времето опитаха да влязат в виетнам ,не се получи.

ХАХАХА ..... ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ЗА НАТО ... ЩЕ Е АКО КИТАЙЦИТЕ ГИ УДАРЯТ НА ТАЙВАНСКА ПРАШКА .... ТЪКМО КОГАТО СА ЯДОСАЛИ МЕЧОКА

Няма ли кой да го такова тоя стар бръмбъроядец !

Първо ще таковат майка ти.

Викаш безопасно си е в нета но ако те срещна ще пиеш вода през сламка!!!!

Ти си гоУема сила бе...! Айде АЗ да те срещна,да ми покажеш как ще пия вода през сламка ??? Ще ти изкарам дроба през гъза бе,травестит !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това ще е края на Чайната. Ако нападнат Тайван след това ще ядат пак само ориз. Чайна е зависима от поръчките на ЕС и САЩ. Парите са в нас. Затова тихо в ъгъла, жълти човечета.

и кой ще го сложи тоя край? американските редници ли? хаха "жълтите човечета" са завладели света вече, само където света още не го знае, а в Тайван 90% са жълти човечета, мислиш ли, че ще тръгнат да се бият с Китай?

Борбата е за друго - чиповете! Тайван са си китайци, и те го знаят! Ако политиците им ги изпратят на гражданска война, то ще им дадат еднопосочен билет за стадиона. И те го знаят! Истината е друга - 40 години имаше сделка - ще ни работите евтино, за да дебелеем на вашия гръб. Ще си печатаме хартийки, с коото да плащаме и всеки ще е ок. Е да, ама Китай е с второ поколение инженери. Няма кой да ги бутне. САЩ знаят това и отчаяно се опитват да запазят хегемонията си. Няма да стане. Това не е естествения исторически ход на нещата.

! ! ! ! !

2023-07-07 01:56:59 Не са толкова тъпи "Парите са в нас" Кой сте "вие" ??? Джендърите от Прайда...

Как да кажеш, че си иgиот без да казваш, че си иgиот - адресираш САЩ и ЕС като "ние".

Дори китайците знаят, че американците ще им разпирят задния двор в рамките на 7-10 дни. Ако се включат и другите от НАТО за по-малко.

и как ще стане тая работа ми е много интересно? те един Афганистан не можаха да победят та камо ли Китай

Айде и Шитлер по примера на Путлер ще разпалва война.

Си Цзинпин: Китайската армия трябва да се осмели да се бие, тъй като скоро предстои СВО по отношение на Тайван

По-важното изглежда е, че Сито отсвирил другарката Йелън, щото не си носела джудейската кипа

Казват че САЩ искат бързо да приключат войната с Русия или да я оставят на васалите от ЕС и НАТО, или да започнат преговори, за да могат да се концентрират върху бъдрщата война с Китай.

китай не воюва! китай завзема без война! войната е най тъпия, труден, дълъг, скъп и несигуран начин да придобиеш нещо!

Тая война няма да я има. КИтай я иска, ама още повече иска цял свят да купува китайските стоки, което няма как да продължи при една такава война. Та, нападне ли Китай Тайван всички ще измрем от глад. Първо Тайван, след това Китай, след това останалият свят вкл и западните страни. Само Русия ще остане горе-долу на същото ниво, щото те и сега са си в каменната ера.

В днешно време няма смели главнокомандващи. Например Путлер умира от страх да отиде на бойното поле и да води напред армията си. Това, че праща деца, а се крие в бункери, в същото време доказва огромните си комплекси. Си Цзинпин не изглежда по-различен. Говори за смелост, но никога самия той няма да грабне оръжие. Преди 100-150 години такува "главнокомандващи" са били убивани от своите, които не се толерирали страхливци, а главите им нанизвани на кол за назидание.

В миналото

Кадиров е чудесен пример за главнокомаднващ, който не се притеснява да бъде в горещите точки на бойното поле.

Тия тъпотии си ги коментирайте в Прайда..... И си вЕрвайте!

Ако гръмне Тайван на нас западо че ни се смали пишката.... Едвам раниме Украйна....

Освен да приемат Индия в Нато за всеки случай.

Ойде коня у ряката

САЩ бетонират съюза между Китай и Русия

То пък все едно Русия е някакъв фактор, хахаха.

само Малайзия има по-голям вос и износ с Китай, спрямо Русия. Днешен Китай е проект на САЩ. САЩ-Китай-ЕС е един икономически организъм в СИМБИОЗА. Докато Китай може и без Русия.

Как може държава на 4000 години да е проект на едни варвари на 200 години

Речта му е била поне 45 минути, ама извадени думи от контекста променят целия смисъл на цялото послание !

Милиардерите и мултимилионерите ударно увеличиха богатствата си след т.нар. ковид пандемия. Данни на oxfam сочат, че най-богатия 1 процент от хората на земята спечели почти две трети от цялото ново богатство на стойност 42 трилиона долара, създадено от 2020 г. насам. 1 процент от хората, около 80 милиона най-богати, прибраха 28 трилиона, а останалите 99 процента от населението на света, близо 8 милиарда души - само 14. Още по-фрапиращо е положението вътре в този един процент. В 2021 год.годишният списък на Forbes на милиардерите в света включва 2755 души с общо нетно богатство от 13,1 трилиона долара, което е с 660 членове повече от 2020 г. 86% от тези милиардери са имали повече богатство, отколкото са притежавали предната година. Като цяло и броят и богатството на милиардерите се удвоиха през последните десет години. Богатството на милиардерите се увеличи още през 2022 г. с бързо нарастващите цени на храни и енергия. 95 хранителни и енергийни корпорации са спечелили 306 милиарда долара неочаквани печалби и са изплатили 257 милиарда долара (84 процента) от тях на богати акционери. Династията Уолтън, която притежава половината от Walmart (верига хипермаркети в САЩ) е спечелила 8,5 милиарда долара през последната година. Богатството на индийския милиардер Гаутам Адани, собственик на големи енергийни корпорации, скочи с 42 милиарда долара (46 процента) само през 2022 г. В същото време най-малко 1,7 милиарда души живеят в страни, където инфлацията изпреварва заплатите, а над 820 милиона души — приблизително един на всеки десет души на Земята — гладуват перманентно. Дори Световната банка обяви, че светът почти със сигурност е загубил целта си да сложи край на крайната бедност до 2030 г. и че „глобалният напредък в намаляването на крайната бедност е спрял“. Така 20 -те гпдо и на XXI век се очертават като времето с най-голямото увеличение в глобалното неравенство след Втората световна война. Това доказва и пълната фалшивост на т.нар. програма "2030", лансирана от самите милиардери. „Докато обикновените хора правят ежедневни жертви за основни неща като храна или топлина, то свръхбогатите са надминали и най-смелите си мечти. Това десетилетие се очертава да бъде най-доброто досега за милиардерите — бум за най-богатите в света,” каза Габриела Бучър, изпълнителен директор на Oxfam International. И продължава: "Четиридесетте години намаляване на данъците за супербогатите показаха, че надигащият се прилив не вдига всички кораби, а само суперяхтите на свръхбогатите." Концентрацията на все по-големи богатства в малък брой хора носи огромни заплахи за цялата ни цивилизация и това е най-важният проблем пред бъдещето. Вече виждаме как тези свръхбогати персони поеха "отговорността" за управлението на земята, разбира се, без никой да ги е молил. Т.нар. "Световен икономически форум" в Давос, където се събират богаташите, вече взема решенията за бъдещето на планетата и тези решения само се свеждат за изпълнение до официални организации като ООН, СЗО или национални правителства. Милиардерите, превърнали се вече в глобален елит, започнаха да гледат на народите като на свои собствени стада от добитък, който могат да стопанисват както намерят за добре. Тези процеси ни водят към един нов феодализъм, много по-лош от предния. Днешните глобални крале, графове и херцози имат и властта (формално назначавани от тях правителства) и силата (новите технологии) за да го направят. При това, за разлика от средните векове, днешните глобални феодали нямат и вяра в Бог, а само в дявола - тоест - в парите и властта. Затова и този нов феодализъм би бил много много по-зловещ. Освен това повечето от милиардерите в света живеят в страни без данък върху наследството за преки потомци. Те ще предадат 5 трилиона $ на своите наследници (повече от БВП на цяла Африка) което ще задвижи бъдещото поколение аристократични елити, тоест - наследствени крале, графове и херцози. Частичен успех в борбата с тази тенденция би било предложението свърхбогатите да се обложат със специални данъци. Това пише известният Дъглас Ръшкофф в новата си книга "Оцеляването на най-богатите". Данък от 5 % върху доходите на свръхбогатите по света може да събере 1,7 трилиона долара годишно, достатъчно, за да извади над 2 милиарда души от бедността. Това, обаче, едва ли би могло да спре феодализирането на света. Дори няма и да го забави. Единствената сила, която може да спре пътя към ада, по който ни тикат, е появата на нова глобална идеология. Светът отчаяно се нуждае от нова идеология,от нови идеи, които да спрат дегенерацията и връщането в тъмните времена. Основата на тази идея е, че не трябва да се борим с бедността (както от десетилетия фалшиво напяват МВФ, СБ, ООН и т.н.) а с прекомерното богатство. Не бедните, а богатите създават всички проблеми. Единственият проблем на бедните е, че искат да ги има, а единствен проблем на богатите е, че бедните може да им вземат властта и богатствата, заедно с главите, което се е случвало нееднократно в световната история и затова трябва да им наложат тотален контрол и (или) да ги унищожат. Новата идеология трябва да е базирана на справедливо преразпределение на богатствата, на отнемане натрупаните милиарди от свръхбогатите, на общочовешка собственост и контрол върху интернет и новите технологии. Майката Земя може да храни и 20 и повече милиарда души, но само ако има правилно разпределение на благата и хармонично устроено глобално общество, базирано не на индивидуализма и личния успех, а на колектива и колективния успех.

При демокрацията е така. 1% богати и 99% бедни

Ще ги върне мнооого назад ако тръгнат и те да правят война

При пълна мобилизация и реална война,китайската армия е 322 милиона..... TA TAKA ......................

Значи ще има 322 милиона изпечени жълтури, та така!

В мокрите сънища на Сорос.....

Е те винаги са били много милиони, което не пречи който го хване да ги бие, и то във времена когато бройката е имала значение.

Че руснаците са ни дали България, китайците изхранват и слугуват на цял свят. Американците са ни дали болести, цветни опаковки и джендъри, както и скъп живот и неравноправие под лозунги за рвнопоставеност. Такова лицемерие и по времето на комунизма нямаше с изключение на няколко гъзолизци на "партията" .

A индийците цигани като теб

гледаш в огледалото и пишеш!

Изглежда нищо не знаеш!

Кой създаде Китай вмерисания немски чифут Кизенджер.

ПРАВ СИ..........

Между посещенията на Блинкън и Хелън в Пекин, Байдън се изпърдя че Си е диктатор хахах

Истината вече изпърдяване ли е?

Мозъчна пръдня

То хубаво ще се бият, ама политиката на едно дете помниш ли я? Не е като да имат много резервни деца...

Не много, към 1.5 милиарда само

Абе, те като убият твоето дето радвай се, че има още милирад. Това, че имат предимно по едно дете, прави малко проблематично бойните загуби. Или ти вряваш, че те няма да имат такива, щото не е красиво в пропагандата да имаш загуби?

са винаги готови да жертват другите за собствените си интереси...

Японците са няколко пъти по малко от китайците и пак ще ги смелят

Да не вземат само монголците да решат, че е време да си връщат провинции на юг, че не знам тогава...

KAK ???????????????????

Защо финансист номер 1 на САЩ е в Пекин ? Проблем с държавният дълг ? Не се купуват корумпираните държавни книжа ли какво е станало ?

Не, там е да им разясни нагледно какво ги чака във финансов аспект, ако не слушкат. Преди това Блинкън им обясни какво ще им се случи военно. Просто ги предупреждават, преди да им свият сърмите

Е необятна :)).

през кой век китайската армия има победа и срещу кого

Миналият век победиха монасите в Тибет. Много могъщ и опасен противник.

Става ми смешно да чета коментари от хора, които никога не са стъпвали в Китай, но много са наясно с бедността, мизерията, човешките права и какво ли още не. Господа, като човек работил няколко години в Китай по проекти на западни и други далекоизточни компании мога да ви уверя, че в Китай няма бедност, нито мизерия дори и в най-дълбоката им провинция. Човешките Права всяка държава решава как да ги тълкува и в кой случай да ги ограничава. Аз проблеми с човешките права в Китай не видях - спазвах законите им и всичко беше наред. Китай никак не е това, което се представя от политкоректните световни западни масмедии. ООН - официален доклад бедност в Китай няма. Достъп до здравеопазване и образование - 100%. Инфраструктура - САЩ и по-голяма част от ЕС могат само да си мечтаят за това. Няма семейство без дом, няма просяци по улиците, чисти се перманентно - хора бол дори за тази работа. Цени на основните храни - такива, че пенсионерите ни могат само да си мечтаят. Строят уникални сгради, мостове, комуникации, които днес САЩ и Западния Свят могат да се учат от тях. Иновации и нови технологии - на водещо световно равнище. Единственото което остана да контролират САЩ са чиповете, процесорите и информационните технологии, за всичко друго Китай е или наравно с тях или ги изпреварва. В Космическите Технологии Китай дърпа страшно бързо напред и то с необявената поддръжка на Русия. Така че когато коментирате Китай, моля ви бъдете по-обрани в злобата си.

+ + + + + +

Хаха, толкова глупости накуп даже Медведев рядко бълва. То чичо Си наскоро докладва, че вдигнали 200 милиона над линията на бедността и им оставата още само 800 милиона крайно бедни.

Няма бедност... Да, добре. И всички са щастливи, нали? :))))))) Да се чудиш какво правят китайците в Германия... Сигурно учет немците на ред. :))))

Явно си Жигуло и гледаш през розови очила при пребиваването си в Китай.Макао и Хонг Конг са доказателство за "китайската толерантност".. Това очаква Тайван, ако попадне под китайски протекторат. Всички тайванци са ПРОТИВ да са част от Комунистически Китай. В ООН днешен Тайван бе с името Китай и право на глас. САЩ хвърлиха на Маоистите стръвта за "червен Тайван" в благодарност за откъсването на Китай от орбитата на СССР. И докато Тайван устоя, Виетнам бе подарен от Кисинджър на Китай. Тайван е най-исттинският Китай и не кръвно ДНК или език са решаващите. Отношението към ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ разделя днешен Китай от днешен Тайван.

Всички уникални и знакови архитектурни шедьоври на Сингапур са дело на АМЕРИКАНСКИ АРХИТЕКТ. А Геният сътворил ИКОНОМИЧЕСКОТО ЧУДО на Япония, Ю. Корея, Тайван, Сингапур, РЕПУБЛИКА ВИЕТНАМ също има невероятни успехи докато не ги изоставя САЩ е ученик на СТОЛИПИН. Също американски еврей.

Ха-ха-ха … Неминуемо изпълзяха лапнипишковците да ми споделят какво е Китай днес, а те виждали Китай през крив макарон само. То си личи по начина им на писане. Какво търсели китайците в Германия!? Ами завладяват света бре тъпунгер, по техния си начин - бавно, тихо, ефективно. Ако не знаеш най-големите китайски колонии са в САЩ - западното крайбрежие. Погледни Италия - шивашките цехове на намазаните дизайнерски марки дрехи - китаец до китаеца е там бре? Взели да оплакват народа на Китай - скопените евро-атлантически лицемери. Те така оплакват и народа на Русия. Нищо повече от … жалкари не забелязващи собствените си осрани от портокалово-бананена дри..я гъ..ве.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Така е в тотал-щета държавите. Винаги се намира някой психопат да управлява. Дали ще е Северна Кореа, дали ще е Китай или някой като Путлер.

ПРАВ СИ.......... друго си е дементен педофил .....!!!!!!!!

когато Коцето гостуваше на китайците. Свят без джендъри е безценен и китайците имат всички технологии и възможности да заменят западналите преоценени боклуци.

…е, то добре че ДъСъ сдържате отн. ВлизанетоМу в Украйна…

100 000+++

…нещо Хептен ДъСъ изметналЕ дАските на “наште” Тук ! - Колко Е Емиграцията От Китай ? …и Къде Е ? - какъв е Профилът търговия ? …и С Кои Държави ?

Има 100 милиона китайци в САЩ. 6% от населението на Китай

1 Пакет санкции срещу Китай и ЕС са под водата

Смеят ли? Тълпите ще избесят по площадите маса елитковци.

Малоумен, за да мислиш че китайците, които изхранват цял свят и слугуват на западналите компании, нямат право на мнение. Доволните дебели мързеливи боклуци рано или късно ще изядат дръвцето на "слугите" китайци.

И да се осмели - все тая, няма да има шанс. За да стигне до Тайван първо трябва да прекоси море пълно с подводници.

За 24 часа могат да построят няколко моста бе шебек.

Хелън чака Си в Пекин да му врътне една свирка като се завърне

Ще отменят и изборите, ако разберат, че Възраждане ще спечели.

Това трябва да си особено тъпо говедо да търгуваш основно с ЕС, да работиш с ЕС, да учиш, живееш, посещаваш свободно ЕС, да говориш езиците на ЕС, съседите ти да са от ЕС, кутурата ти да е близка до тази на другите страни в ЕС,,..аааа....да членуваш в ЕС и накрая да си на страната на Русия и Китай, където на всичко отгоре се живее по-зле и от България, и от всяка една друга страна от ЕС. За това състояние трябва да има някаква особено тежка диагноза.

Фак Ю Ес

Никой не е на страната на Китай или Русия. Проблемът е, че в САЩ и в ЕС започнаха да прокарват едни не особено декоратични закони, закончета, конвенцийки и всякакви подобни неща, уж за добро, а всъщност си оравят пълзяща диктатура. За това лека полека нагласите спрямо САЩ и ЕС се променят. Това, че вие умнокрасивите сте решили, че който не е съгласен с тези идиотщини е путнист си някаква ваша самозаблуда. Гладко промити мозъчета от пропгандата сте.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ходил ли си в Китай та разправяш глупости? Няма бедност, няма хора, които нямат какво да ядат.

Малоумен, за да мислиш че китайците, които изхранват цял свят и слугуват на западналите компании, нямат право на мнение. Доволните дебели мързеливи боклуци рано или късно ще изядат дръвцето на "слугите" китайци!

Аз за китайското мнение не говоря - нека си имат мнение хората. Всеки търси най-доброто за себе си. Аз говоря за нашите олигофрени, които гледат на това геополитическо противопоставяне като на футболен мач в квартала им. И на всичко отгоре викат за госпуващия отбор.

Мангалска държава, циганско-турско население, прост народ тръгнал на европеец да се прави нашия Ганю ! Европа е почнала да се цивилизова от поне 300 години, тебе са те ебали и тъпкали само допреди няколко десетилетия !

Не, че нещо, но винаги, повтарям ВИНАГИ, България е била много по-цивилизована от Европа. Когато тук масово е имало училища и децата са ходели на училище, там писането и четенето още е било само за богатите. Тук винаги е имало БАЛНС. Там винаги са изпадали в крайности. Тук винаги сме били толерантни, там винаги са били изроди. Това е историческата истина.

От 130 години сме свободни благодарение на Русия