В Швейцария настояват за връщане на смъртното наказание

Правителството на Швейцария даде разрешение за започване на подписка в подкрепа идеята за връщане на смъртното наказание да бъде гласувана чрез референдум.

Обратно в новината

Коментари - В Швейцария настояват за връщане на смъртното наказание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За България като начало да се въведе смъртното наказание за погазване на 10-те божи заповеди. Наказанието да важи и за адвоката на виновния.

Смъртното наказание е нещо, което много престъпници безспорно заслужават... Но има в историята и много съдебни грешки. Това е по принцип причината поради която не бива да се прилага. Смята се че едно престъпление е доказано..., а ако следователите са сбъркали тук, там и закона убие невинен човек...

Има много едри и дребни недосгаеми от закона престъпници,които репресират,експлоатират чрез преразпределение в тяхна полза и довеждат до кризи и катастрофи обществото,дори убиват при критики или опит за въстановяване ред и справедливост на принципа на демокрацията-равиинство и по отговорност и задължения....Докато има безнаказаност на едри и дребни престъпници,те ще се множат,и терорът ще резрества,вкл и между тях самите ,тъй като ресурсите са изчерпаеми по определение,и за да се поддържа живота и здравето на всички трябва да има равенство и справедливост -РАВЕСТВО И ПО ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ПО ПРАВА

каквото и да ми казвате аз съм за,да имал доживотна в истинския смисъл и ти как я виждаш тази доживотна.на 5-10 години има амнистия и хоп реабилитиран.пускат му тока или инжекцията,или на стадиона докато изтръпне от куршума и тогава няма да има толкова отворковци.така е било и пак ще се наложи да е така.има цикличност винаги и навсякъде.

Швейцарското общество явно има големи вътрешни сили за самоорганизация и самозащита. Дорасли са до идеята, че хуманизмът сам по себе си е хубава идея, но не може да се прилага безразборно и поголовно, вкючително и към изверги, дегенерати, изгубили човешкия си образ, които създават явна и непредотварима заплаха за обществото. Кога ли Бг. ще узрее и ще дорасне до тази идея?

M н о г о добре!!! Tогава всички психопати и идиоти все пак м о ж е да се стреснат!!! A и престъпленията ще намалеят!!! BRAVO!!!

На прехвалено лозе с голяма кошница се не ходи , нали всички коментари до сега бяха , че в Швейцария живота е най-хубав и престъпност там няма, а сега пък връщане на смъртните присъди ...... нещо не както трябва .........

Една доживотна присъда без право на замяна е много по-тежко по вид наказание отколкото смъртната присъда. Да знаеш, че всичко, което имаш на света са 4 стени, да знаеш, че имаш само 10 минути на ден да видиш слънцето и тези 10 минути не можеш да споделиш с никой, защото си в пълна изолация. Това е убийствено само да си го помисля. Но като се каже доживотна присъда, наистина да е доживотна. А не след 20 или 30 години за добро поведение и с мотива, че изрода се е поправил, да го пуснат в обществото.

А какво да ги правят тези РОМИ че те опропастяват всичко,не работят само крадат,докога ще ги търпим????? да отиват в индия ,от където са дошли!!!!!!!!!!!!!!

искам смартно наказание за всеки убиец в бг!

1. България ниога няма да е "Швейцария на Балканите" поради простата причина, че Швейцария е една умишлено (да не казвам изкуствено) поддържана държава (поради ред причини свързани с финансовото балгоденствие на определни групи хора) 2. прди години в България се събираха подписи за връщане на смъртното наказание за убийство и изнасилване на деца, бременни жени - за съжаление ако се не лъжа въпреки събраните подписи май бяха към 450 000 така и нищоне стана

Мисля, че въпросът е принципен. Държавата не бива да може да осъжда на смърт някого, дори и да е пълен изрод, направил супер гадости. Това е много сериозна отговорност, която историята е показала, че се деформира страшно и биват убивани невинни хора. А тези, които са за референдуми по всички въпроси, нека помислят как биха се чувствали ако ги запитат дали да бъде екзекутиран едикой си голям престъпник. Нека за по голяма яснота си представите, че гласуването е задължително и е само с Да и Не.

...и си представете, че сте жертвата...

ако в БГ имаше референдуми,страната щеше да е Швейцария на Балканите не само по природа.Хранете ги,те затова се увеличават.трябва да сме тъп електорат само тогава могат да ни командват.не само съдебната система е за ремонт.всички сме за ремонт.плащам данъци заради простаци които ме крадат,и т.н.и като го хвана на място те го пуснат.глупаци.смърт за мафията,крадците,и сексманиаците.

Супер! Хайде сега и ние да станем Швейцария на балканите - нали това искахме. Да съберем подписите и да гласуваме на референдум за същото. Абе тия ,да не казвам какви, крият проекта за изборен кодекс, вие се надявате на референдуми. Това в тая държава наужким, а по-точно казано в тази географска област наречена България няма да стане. Ако ще и в САЩ да има референдуми, тука ни мислят за дебилно население, за умствено изостанали и затова никой, дето е на власт няма да допусне референдум.

Може и да е изтрито мнението ми както в повечето случаи, но мога да кажа следното: Колкото пшонеобразован е електората толкова по-добре е за управляващите. КОлкото по-малко упражняват своя вот, толкова по добре за управляващите. А за референдомите - референдум се прави на електорат който е взискателен към себе си и тези които го управляват, а в БГ такова животно липсва.

Напротив -хуманно е да зещитиш човешкия живот ,здраве и лично пространство от посегателствата на престъпници,садисти,крадци и убийци -имайте предвид,че тези от престъпниците,които са с асоциално личностово разтройство са извършители на най-тежките престъпления,на повечето престъпления -15 вида нарушения и отклонения проявяват цял живот -от ранно детство до гроба, не са поправими по никой метод,но са в различна степен -от лека до тежка степен асоциални,и обикновено това се съчетава с нарушен потенциал за учене и интеграция -това се знае и потвърждава от десетилетия,има го в учебниците и на практика -един такъв може серийно да избива и краде до отчаяние с ничовешка жестокост десетки и ктотици жертви,и то подбира да са добри и работливи,та да краде и се гаври...Ромите не са върнати само защото са роми -поредица тежки престъпления -след обир ром влачи жандармерист с колата си 500м,а наближавайки втори жандармерийски пост дава газ точно към тях- опит за убийства на полицаи след грабежи,следвали са палежи,стрелби от млади роми,разрушения ...-все асоциялни престъпни прояви ...Не си мислете,че те познават ромите от 5-10 години,науката,практиката и историята е доста дълга,и не могат да се запомнят с добро,но са причинявали на всички поне мизерия от паразитирането,просията,кражбите,лъжите и измамите,че и доста убиват тези роми напоследък -изброил ли си колко добри младежи бяха убити от роми, а колко стари хора в РБ бяха избивани и ограбвани от роми -това хуманно ли е да гледаш или одобряваш,или оправдаваш?

не може някой си гамен да се гаври с живота на другите и да бъде не наказан -макър и със смърт иначе не сме никаква държава на която можеш да вярваш

Ще се стигне до нормалните, адекватни за момента реакции на престъпленията.

Референдум ,народа да реши иска ли да храни убийци и изнасилвачи !"Каквото повикало- такова се обадило"- помните ли тази поговорка ?

не може някой си гамен да се гаври с живота на другите и да бъде не наказан -макър и със смърт иначе не сме никаква държава на която можеш да вярваш

Привествам и искам референдум и у нас.

АЗ СЪМ СЪЩО ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, НО В БЪЛГАРИЯ ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ПОРАБОТИ ВЪРХУ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ОТНЕМАТ ЖИВОТИ НА ХОРА, КОИТО НЯМА ДА ИМАТ ПАРИ ДА СИ ПЛАТЯТ. А ЗА ЦИГАНИТЕ- ТА ТЕ СА ДОСТА ГОЛЯМ ЕЛЕКТОРАТ- НЕ МИСЛИТЕ ЛИ? КОЛКОТО ЕДИН НАРО ДЕ ПО- ПРОСТ, ТО ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА!!!!!!!!!!!!!!!

Отива към своя край, откакто България влезе в ЕС. В който съюз влезем, той се разпада.

ДА СЕ ВЪРНИ И В БЪЛГАРИЯ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ. ПРЕСТЪПНИКА ИЗЛИЗА ОТ ЗАТВОРА И ПАК СИ Е ПРЪСТЪПНИК, КАКВА Е ПОЛЗАТА НА ДЪРЖАВАТА ОТ ТАКИВА ХОРА. ПЕСТЪПНИК ОТНЕЛ ЖИВАТА НА ДЕТЕ ИЛИ ГОЛЯМ ЧОВЕК НЯМА МЯСТО МЕЖДУ ЖИВИТЕ НА СЕКУНДАТА ТРЯБВА ДА УМРЕ.МОЛЯ ВИ ГОСПОДА УПРАВНИЦИ ЧУЙТЕ ГЛАСА НА НАРОДА И ДА СЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ И СЕ ВЪЗВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ И В БЪЛГАРИЯ, ДА ВИДИТЕ КАКС ЩЕ НАМАЛЕЕ ТОГАВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА.ПУБЛИЧНИ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!!!

прави са,дано да стане.датчаните тук ако не работят също ги гледат с недобро око.кражби има но са от наши контингенти в по големия процент от случаите.имам предвид БГ,Румъния,Полша,Републиките,има процент и от Африка,Азия,и др.за насилието никога не трябва да има прошка,особенно сексуалното.същото трябва да важи и за домашното насилие,и детската педофилия в всичките и форми.няма нужда да хранят гадове и после да ги пускат.който не работи и не плаща данъци аут.ДК е социална страна и данъците са най големите в цяла Европа.за лека кола е 180%,за заплата е от 37% за работник-до 63% за фирма.всеки който иска да работи може да си намери начин.трудно е в кризата,и език искат да учиш но лесно няма.лесните пари са кражби- продажби,далавери на всякакви нива,наркотици,корумпираност и т.н.такива фактори тук са сведени до минимум.аз съм ЗА смъртното наказание.

Искам да живея в Швейцария! Колко струва една къщичка?

Ако искаш,можем да го направим заедно.Ще ни излезе по-евтино.

си ги дундуркаме и изхранваме на наш гръб и за наша сметка, водени от "хуманни" съображения, докато не ги пуснат и ни бастисат нас или някой от роднините ни. И пак хуманитарният кръг се завърта.....

А какво ще кажете за онази фраза, че "България е Швейцария на Балканите..." Нелепо, нали. Някой ще каже ами да що се отнася до природата? Да, ама не - ние и нея съсипахме.....

И аз съм за Референдум за смъртното наказание. Смятам, че 90% от българите ще изберат да не харантутят убиици и изнасилвачи! АЛО, ИМА ЛИ КОЙ ДА ЧУЕ НАРОДА! Трябваме Ви само за избори, дебелосерковци от парламента!

Браво Швейцария!

Подържам референдума на швейцарците.Смътрното наказание трябва да се върне във всички европейски страни.Стига с тази демагогия и лицемерие за правата на убийци.

БЕЛИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ! А ТУК - ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ!

Защо, виж коментарите, че и тук искат смъртно наказание. То затова не е добре да се прави референдум за щяло и нещяло, защото тълпата ще започне да беси по стадионите. Познай какъв би бил резултата от референдум "Искате ли всички заплати начаса да се увеличат 10 пъти?".

ХА-ХА! резултатът ще е 20 кратно вдигане на цените.

В Китай смъртното наказание се налага дори за злоупотреба с служебно положение!Смяташ ли,че са на грешен път там?!И не е ли това обяснението за почти нулевото им ниво на престъпноста?!Именно защото китайското законодателство не е като нашето, ние се давиме в криза,а те са на върха на вълната.

Колко струва една къща в швейцарско село?Там ще ходя да живея.Искам спокойствие.

ЗАВИСИ ОТ КЪЩАТА НО Е НАД ПОЛОВИН МИЛОН ФРАНКА НАЙ СКРОМНАТА

Любопитното е,че шввейцарците отново първи усетиха на къде духа вятърът.И никак няма да се притесняват,дори ако поемат по пътя на Китай и Корея.

Определено са много интелигентни. Не случайно са събрали световния капитал в банките си.

Браво на Швейцария,Европа почна да се усеща ,че не и трябват мангали ,турци и да хранят убийци в затворите и стига с тези приказки за хуманизъм и човешки права ,че вече на всики ни се повдига от това трябва строги закони и ред!

ИСКАМ референдум и в България за връщане на смъртното наказание!Изроди,които изнасилват и убиват деца не трябва да живеят и обществото да им плаща мизерния живот в затвора!

А кой ще ги осъжда като съдът не може доказани крадци на милиони да осъди

Интересно какво е за вас хуманизъм - да гледате как убиеца и насилника на някой ваш близък си ЖИВЕЕ в затвора и то на ваш гръб - от данъците ви го хранят - и може дори , особено при нашите закони , скоро да си излезе и пак да продължи да си е престъпник ????

Браво! Направо завиждам на швейцарците, за гражданските права които могат да изразят чрез референдуми. Колко по-различна щеше да бъде България, ако и тук можехме да правим референдуми! Относно смъртното наказание, напълно подкрепям - обществото в световен мащаб толкова се изврати вече, че определено трябва някакво ново регулиране на взаимоотношенията.Разни педофили, сексуални маниаци, серийни убийци и асоциални извратени типове няма защо да лежат по затворите да ги хранят хората до края на живота им.

Изказването ти е много глупаво. Дания и Франция далеч не ги гонят защото са роми. Гонят ги защото са престъпници. Това, че ние тук не ги преследваме, заради престъпленията, които вършат си е наш проблем. Престъпление е да караш децата си да просят, да не ги пускаш на училище, да крадеш ток, да живееш в незаконна постройка и т.н. Не можеш да обвиняваш дръгите държави, че защитават гражданите си, само защото твоята държава не те защитава. Французите си имат достатъчно проблеми с арабите, които за разлика от нашите мангали, са си техни граждани и трябва да намерят решение на този проблем. Никой не е длъжен да решава проблемите на чужди граждани в собствената си страна, при положение че става дума не за бежанци, за болни, за слаби, а за обикновенни престъпници с животински мозъци.

Съвсем точно. Това, че са роми изобщо не трябва да се споменава. Трябва само да се казва какво са направили - живеят без адресна регистрация, крадат, вдигат незаконни постройки - това е предостатъчно за да ги екстрадират ... дали са роми изобщо не би трябвало никой да се интересува!

само дето във франция има и роми които работят и си плащат наема вместо да извършват престъпления - тях никой не ги гони. защо ли? тези паразити дето ги гонят освен да просят и да крадат там нищо не правят - е коя нормална държава ще ги търпи?

Референдумът е висша форма на демокрация. А у нас ????

у нас първо да дочакаме демокрацията.. след това и референдуми ще има. ;-)

Наистина трябва да се върне смъртното наказание. Серийни убийци и изверги не ни трябват. Само ще ги храним в затворите доживот. Какъв в смисълът ? - никакъв.