Швейцария ще ни оборудва доброволни противопожарни команди

Швейцария ще помага на България за създаването и оборудване на доброволни противопожарни команди.

Обратно в новината

Коментари - Швейцария ще ни оборудва доброволни противопожарни команди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Швейцария не е в ЕС, но могат да участват във финансирани от ЕС проекти на общи основания. Доста използваческо, ама факт. Това или е по проект, или ще стане.

Тоа е някаква чиновническа безсмислица. У нас има доброволни противопожарни ядра във всяка фирма, офис-сграда, предприятие и т. н....

защо не кажете с какви заплати,докато наще работят на безценица

А калко от колегите си спомнят прословутата помощ от Швейцария в размер на четири ж.п. вагона. Всичко дарено бе раздадено по службите, но всичко бе толкова износено, че не влезе в употреба.

А щатните пожарникари кво ше ги праим и за кво са ни?! Тая работа е нещо недомислена. А доброволни катажии може ли да напраим? Гарантирано келепир ше има.

амчи кой ще им плаща заплатите на тия?

Защо нашата държава не може да създаде сама и снабди с техника подобни команди? Защо чакаме на други и къде са ни парите за тази дейност?

Насименто! Правопис и стил отново! Швейцария ще ни оборудва С какво? Глаголът оборудвам предполага, че оборудваш нещо или някото С НЕЩО. В тази връзка, заглавието е отново дълбоко грешно. Ако искаш да кажеш, че Швейцария ще оборудва наши доброволни пожарни команди с някакво оборудване (в български се казва пожарна команда, а не противопожарна команда, между другото), тогава казваш така: Швейцария ще оборудва доброволни пожарни команди с ЕДИ СИ КАКВО. Ако искаш да кажеш, че страната ще даде просто оборудване казваш така: Швейзария оборудва НАШИ доброволни противопожарни команди. В горния случай не поясняваш с какво. Накракто едно изречение - 2 груби грешки. Първо неправилна употреба на глагола оборудва и второ, неправилно използване на понятието пожарна команда. И това е САМО заглавие! Дир.БГ - Труимф на неграмотността!

Ти пък намери на кого да правиш забележки. Насименто прави най-малко грешки от всички писачи в ДИР-а. Заглавието казва, че швейцарците ще оборудват някои наши команди.

Всички са неграмотни, Насименто има проблеми със стила, не разбира правилно и понятията в български език. Това може да бъде заради проспани часове по български и литература, липсата на талант или просто драматична трансформация при попадане от среда на уличен български в среда, в която се очаква добро ниво на писане. За човек, за когото българският език е майчин, естествено че става ясно какво казва заглавието. Не е в това въпросът обаче. По тази логика бихме могли просто да напишем - Швейзарци пари дава пожарникари, брат.... и пак ще се разбира нали? Аз пиша теб мога така и разбереш ме, да? Същината на въпроса е в това, че от "журналисти" се очаква да пишат правилно, да могат да се изразяват чрез съответните средства, предоставени им от богатствоно на езика и да могат (поне) да конструират правилно изречения.

Ако се запиша доброволец имам ли шанс да стана ПРЕМИЕР

само, ако си чел и "Винету" и си ял филии с массс!

изпревари меее......може ли да съм ти вице?нещо като цв.цв.?

Ако имаш 6 апартамента от пенсията на Тъщата

Доброволците пожарникари на Запад са огромна бройка. Всяко едно село на Запад има пожарна като всички села с население от около 1000 души тя се управява от сериозно обучени добровлци. Хора работещи в кметството всичко. Зимата чистят, грижат се за боклука, когато има пожар в селото те са първи, но си имат и мобилна пожарна, която ползва канализацята за вода. И да навсякъде има пожарникарски кранове за това. Дори момичета на по 18 години стават доброволци, имат си паради и са много много силна оргазнизация.

Демек, тия няма да обикалят по магазините да изнудват, а наистина ще гасят пожари.

Те по-добре да ни помогнат в банковото дело, курортната политика, зимните спортове и центрове и производството на мляко и млечни продукти, щом искат нещо реално да направят! За какво са ми камионите и маркучите им - ни се ядат, ни се пият, а и джоба не пълнят! Всеки ни праща по нещо, за да отбие номера и да се отчете, но само не и това, от което наистина се нуждаем! Сега чувам, че от Швеция пък може да ни пратят всичките си коли с ДВГ - пак ли ще подскачаме като макаци от радост, че Европа си почиства къщата и ни пробутва на доизживяване старите си вещи?Когато не си имал нищо, едно старо Волво или Сааб ще ти се сторят почти Ролс Ройс! На това се разчита. Не сме още мангали да впрегнем и ние каруците и да претарашваме контейнерите!

Типичното българско мислене - за какво ми е, като не се яде, не се пие и не ми пълни джоба. Ти му даваш кон гратис, той зъбите му гледа и недоволства. Ето затова ще сте си на това дередже още сто години. Поздрави от Швейцария.

Трябват ни доброволни граничари с калашници!!!

Къде да се запиша?

От Турция ни пращат доброволни граничари и летци изтребители , от Швейцария пожарникари , от САЩ ни пращат Армия и Бойци . Кога ще ни пратят Правителство което да работи за тази кауза - Държава - Данъци - Бюджет - МВР - МО?

Когато става дума за хора - не е коректно да се използва "оборудвам" - хората не са мебели или аксесоар.

Насименто се слави със съставянето на нова граматика и стил в български език. :-) Има 2 груби стилистични грешки САМО в заглавието. Дори не четох статията. Пропуснал съм момента, в който в България се казва "противопожарна команда". Винаги е било "пожарна команда"... както в много други езици също.

Е да, тя Щвейцария е известна с това, че пожарникарите и са най-добрите в света, та има за какво да се побратимяваме с нея. Казано на друг език - пак събрахме боклука за изхвърляне на швейцарците и сме толкова тъпи, че се хвалим с това.

а главния пожарникар кой ще го оборудва против тъпота

Путин