Швейцарците отхвърлиха драстично намаляване на имиграцията

Швейцарците отхвърлиха с огромно мнозинство предложението за драстично ограничаване на имиграцията в страната си.

Обратно в новината

Коментари - Швейцарците отхвърлиха драстично намаляване на имиграцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на мен най-много ми хареса, как покрай тези резултати пробутаха някъде в ъгъла и резултатите за запазването на статуквото относно данъчния "рай". все пак, богатството на швейцарците се дължи именно на това, че богатите от други страни не си плащат данъците И в швейцария. хитро, много хитро! сега никой не може да ги обвини в расизъм.. хахахахаааа

Никого не карат на сила да ходи там. Стой си у вас и бъди "високо" платен млад специалист. И в статията пише, "високо квалифицирани специалисти от ЕС"...

Истината е че западняците са одъртели и тези държави вече не могат да функционират без имигранти които да работят или да раждат.

Референдумаа е най-висшата форма на демокрация. Ето защо у нас никога няма да има референдуми или ще бъдат опорочавани. А и швейцарците не губят, напротив печелят от тази имиграция - наскоро ЕВРОСТАТ публикува данни и се оказва, че в Швейцария 80% от имигрантите са португалци. Нашите цигани още не са ги налазили.

Най-ми харесва последното изречение: "Първото беше отхвърлено със 78% срещу 20 на сто, а второто 74% срещу 60 на сто." По-специално второто. Дори пише на сто. Значи, че от сто процента, 74 са против а 60 са за. Общо .....

някой в ДИР-а е спал в училище по смятане.

поне няма на кого да се сърдят,ако нещо не върви и след 2 години може пак да има референдум и тогава да решат друго ;)

Чакай ти. Хората мислят с главите си като гласуват и точно затова са там където са, а ние сме все на опашката. Преди няколко месеца отхвърлиха пак на референдум €3300 минимална заплата. Представи си на същия референдум какви биха били резултатите в България :).

нямат атамна централа, не изнасят ток, няма реиндустриализация , е как го правите бе хора ???? Населението на страната е около 8 милиона души, като се състои от три основни етнолингвистични групи немска, френска и италианска и малък процент ретороманско говорещо население. Имигрантите наброяват около 2 милиона. В този смисъл швейцарците нямат единна национална идентичност, а са група от народи, споделящи обща история и ценности като федерализъм, неутралитет и пряка демокрация,[3] както и приспособеността към алпийската природа.[4] Икономиката на Швейцария е една от най-развитите в света. Тя се нарежда на деветнадесето място по размер на брутния вътрешен продукт и на шесто по БВП глава от населението. Качеството на живот в страната се оценява изключително високо, катo Цюрих и Женева редовно заемат челни позиции в различни световни класации.[5]

Тъп ли си? През 2-те световни войни Швейцария е неутрална. И то не само защото така са решили, а защото и околните европейци са решили да не "пипат" Швейцария и да си пазят парите там. Като си заобиколил войните и комунизма и са ти стоварили влакове със злато как да нямаш добър стандарт - със и без АЕЦ. "Икономиката" им се мери в пари - иначе не съм чувал да правят автомобили, самолети, камиони или подобно. Само шоколади и банки имат. А - и швейцарски ножчета "военни".

Има и верни неща, в това което си написал ;). Хитлер е направил три плана за превземане на Швейцария, но всеки път когато е започвал с изпълнението им е рабирал, че не си струва загубите и изтощението, което ще понесат и се е отказвал. А Швейцария умело е използвала ситуацията и е пренасяла стоки и оръжие и за едната и за другата страна. След това идва и златото и парите ;). Изправени пред дилемата да "построят или купят/внесат" те категорично избират трудния, но верен път на "да построим". Т.е. парите са инвестирани с визия за бъдещето. Това не се връзва много с вчерашния вот (да се внесе раб ръка и специалисти), но и Швейцария вече не е същата (без да изпадам в демографски подробности). В голяма заблуда си за индустрията на Швейцария. Има хим.промишленост на световно ниво, има заводи за битова електроника, ж.п. вагони, инфраструктура и ...т.н. . Но има и силна политика на протекционизъм на местното производство, така че да устои на конкуренцията от ЕС. Мога да продължавам още много но не е тук местото и времето :) :)

Следя внимателно референдумите в Швейцария и съпоставям какво биха отговорили българите при такива въпроси. Няма нито едно съвпадение в отговора на едните и другите. Което ще рече: всеки заслужава напълно съдбата си. Не политиците, не парламента не филанкишията от Марс са виновни: БЪЛГАРЯТА са виновни.

Тя затова системата с референдумите там работи - защото хората мислят с главите си. И по същата причина при нас няма да работи :).

да побързат да се обрежат! минаретата вече никнат като гъби!

е пък за минаретата не си прав, забранено е с референдум да се строят молитвени домове с минарета............. прочети малко повече преди да пишеш.

Така се прави!

Разбира се, че ще го отхвърлят, иначе няма кой да им върши черната работа и мие тоалетните, да се грижи за болното им население, което е по-застаряло и от нашето. Млада кръв трябва. Няма да има смачкани хора над които да задоволяват преситеното си Его на западна нация. Та за това са им необходими емигранти по възможност високобразовани и безропотни.

Така, така мачкай тия дърти западни мръсници

"Първото беше отхвърлено със 78% срещу 20 на сто, а второто 74% срещу 60 на сто. " С втората част на това изречение избихте рибата! То бива да сте малограмотни, ами вие от ДИР и две числа не можете да съберете - 74 + 60 прави 134%.!!!

Втората цифра е процента на гласувалите по тази точка. Статията е вярно преписана.

Тогава трябва да се напише 74% ОТ 60% гласували по този въпрос.

"Първото беше отхвърлено със 78% срещу 20 на сто, а второто 74% срещу 60 на сто" Така, както е написано "срещу..." изобщо не се разбира, че 74% от 60% гласували са "за" или "против"

Кой ли им брои гласовете!?

Евалата на швейцарците! Да гледат британците и да си вземат поука. Че те са наред за референдум... :-)

И КВО ИЗЛИЗА ШВЕЙЦАРЦИТЕ ИМАТ ИМИГРАНТИ, ИМАТ И НПО-ТА, ПРО ЗАПАДНО И АМЕРИКАНСКИ СА НАСТРОЕНИ И ЖИВЕЯТ ДОБРЕ - А КАКВО НЯМАТ - НЯМАТ ПСЕВДОНАЦИОНАЛИСТИ ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ!!! ЕЙ УМНИ ХОРА ЩЕ ИМА ДА ГИ ГОНИМ.....

Псевдонационалисти нямат, имат родолюбци в управлението. Нямат и псевдодемокрация, имат пряка демокрация, а нп-орките и показаха среден пръст при референдума за минаретата.