Швейцарският бизнесмен е убит с шило във врата, за да не му върнат заем

Първоначално се смяташе, че смъртоносната рана е от огнестрелно оръжие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първоначалната версия версия беше, че той е прострелян смъртоносно с огнестрелно оръжие. Първоначалният оглед не е показал следи от насилие, тва да те гръмнат не се брои за насилие

Толкова чистичко и добре режисирано убийство рядко се случва. При условие, че е имал и кръвотечение след пробождането, е интересно къде е отишла цялата тази кръв. Хипотетично в чов.тяло има около 4 литра кръв, и ако е бил в хоризонтално положение е изтекла и приблизително толкова. Ако е бил завързан за стол, пак е изтекла, но да речем 1/4 от количеството. Останалата остава в тялото по чисто физически закони - гравитацията. В каквото и положение да е било тялото, е било необходимо къпане/миене. Това иска време. Мъртво отпуснато тяло се пренася изключително трудно (тежи повече от собственото му тегло+1/2). Това е дело най-малко на двама души. Просто щом не е намерена липсващата кръв, е било решено, че не е убит там. Но има и друг вариант. Югуларната вена е близо до долната част на шията - и ако има съответните познния лесно може да се включи абокат или венозен източник и чрез маркуч в съд се източва кръвта. Чиста работа и не плиска никъде. Определено е предумишлено убийство и предварително детайлно обмислено. Убиецът/поръчителят със сигурност е познат на жертвата.

В банята.

Би трябвало да направят оглед в цялата къща на семейството. Дали това е направено, вече не се знае, понеже такива подробности не се изнасят в общественото пространство.

Пишете го Ковид

И жена му от ревност да го е убила за да не загуби милионите,ако я напусне,а после е платила на някой професионалист да изчисти следите и да създаде грешна посока на разследващите.

За тези, които се учудват как може с шило да стигне от шията до белия дроб: Колеги, не сте виновни, че незнаете анатомията, ако не сте в медицинската професия. За това ви давам следното топографско описание. Върхът на белшя дроб (с незначителна разлика между дясния и лявия) се намира на не повече от 3 см дълбочина от шията. Застанете пред огледало и с прст проследете ключицата от рамото до шията. На границата с шията завършва една ямка. Предполагам, че на това място убиецът е забол шило отвесно и може би е целял да порази някой от подключечните съдове. Възможно е да ги нацелил преди да проникне в белия дроб. Смъртта би настъпила бързо. Но има данни за притискане на тялото и възможно жертвата да е починал от травматичен пневмо-торакс. Механизъм: при нараняване на обвивката на белия дроб, атмосферен въздух нахлува в гръдния кош и притиска белия дроб, Последният колабира и заедно с увелечаващото се количество въздух притиска долната куха вена, и прекъсва кръвния поток към сърцето. Важно е да се знае, че въздухът влиза лесно, но не може да излезе обратно през отвора на раната. Мъчителна смърт. Леченше: Игла във второ междеребрие, която създава допълнителен отвор през който акомулираният въздух излиза. Ако така е било извършено убийството, това обяснява защо е пропуснат начина на извършването му при първичният оглед.

Корекции на пичатните ми грешки: не знаете пръст

Печатните Защо все ме влече към пИч.....ха-ха!

Открита е огнестрелна рана в белия дроб.Няма никакво шило.

Бъркаш, няма огнестрелна рана, а прободна. От различно естество са.

Тоя е притежател, съдружник и управител в двайсетина фирми и милионни обороти и печалби . Жена му , със срранното име като Дамаджан също има 5 6 фирми. А съдружниците му са десетки, всеки с по нови десетина фирми. Изобщо мрежа

Това убийство не може да бъде заради заем.Дори да е дал заема без договор,ще знаят близките му и ще кажат на разследващите.Освен това ще има документи в банката кога е теглил голяма сума,на кого е дал.Така,че тая версия със заема трябва да отпадне.Тя е само за заблуда.Кой заемополучател, ще убие някой в дома му и ще го изчисти от кръвта,че и преоблече.?

Ще тегли от банката ако няма в брой. Ако е имал в брой, което е възможно, няма да тегли от банката. Ако дава на приятели, може да не иска да знае жена му и другите близки.

Ако,ако и т.н. Ами щом се знае за този заем,значи не е бил толкова таен на четири очи ,че никой да не знае.

"...убит за да не..." - Извинете, вие там ли бяхте?

Божее....всеки ден убийства....превърнахме се да бетер в Мексико Народа е тотално изтрещял!

Какъв затворен комплекс бе това е на една поляна всеки мой да влези

Лък от високо

100 по 100 в съседство има лъкове. Да ги обескират всичките...там един няма читав

И Киро дойде от Канада в България.

Да се преселиш от най-цивилизованата страна в Европа в най-дивашката й територия.. Съдба..

Демокрация, Либерализъм, Сър!

Преди избори зачестяват убийствата и изчезванята на бизнесмени. Следват арестите на синтгатските барони.

Не случайно синът му като е дошъл в България, е блъснал и убил пешеходец и освобен под гаранция срещу 1000 лв., понеже няма къде да се укрие.

Ако всичко беше топ, нямаше да разберат или въобще щеше да изчезне. Да оставиш рана и да очакваш, че няма да се види и разбере, а пък ребрата и преобличането... Освен някой да е платил като си е мислел, че е про, а се е оказал килър аматьор, първо и второ, може някой да си е поръчал просто да умре мъчитело, а накрая са пробвали "ако мине", но идеята им е била убит и намерен. Обаче не ми изглежда топ поръчка, все пак килъра трябва да е някакво дживотно, урод, бивш затворник, или квато там гадория но не и супер спец. Последно, може и да е суперпро и нарочно да е направено по аматьорски за да падне вината в роднините, а иначе да е за много милиони.

...

Ей тия ребра като почнете да ги приказвате като папагали един след друг повтаряте едно и също и да търсите под вола теле...наистина гледате много филми. Натъртванията по торса няма няма как да се видят при първоначалния оглед, защото трупът не се съблича! Това се прави чак при аутопсията. Елементарно е!

Най-вероятно е бил притиснат и обездвижен при пробождането.

Възможно е, но не е задължително.

И след това ходи да коли и трепи.. Жалък народ и нация…хубаво че всички нормални българи се изнесохме

Заеми? А как се върти бизнес в България без подкупи?

Значи всеки един бизнес в България се върти с подкупи…всеки един???

ДС ги жени ченгетата за чужденци.

РАЛИЦА АГАЙН

Браво... Още един малоумник.

Скоро в гаража беше намерена и Албена Щерк, че тя даже и паник бутона беше натиснала.

Щерк не беше намерена в гаража, а само колата ѝ. Нея я намериха в някаква местност. И убиеца разкриха. Убийството беше на лична основа.

Не е Албена, а Алена.

Еблена

Може би версията за заема е подвеждаща за да не подплашат основния заподозрян. Ако са го убили заради заем той щеше просто да изчезне, а не да го преобличат и връщат в гаража. Кой има интерес швейцарецът да умре, но тялото му да бъде открито за да се води мъртъв и по документи? Без да личи, че е убит, разбира се. И кой би го организирал по такъв наивен начин? Кой е имал и най-лесен достъп до него и удобна възможност да го направи? Мисля, че отговорът е ясен. Определено всичко се е разиграло в къщата, но външни лица едва ли са влизали ...

п.с. А може би не са го преоблекли, а ОБЛЕКЛИ?

много криминални сериялчета.. Не може ли просто убиеца да е тъп като гъз като повечето българи

Що ти мангал ли си?

Единственият тъп като гъз българин тука, че и неграмотен, си ти. Къде прочете да е убит от "умен" убиец бе, кухар комплексиран? Точно обратното пише.

Ако е тъп като гъз бълхарин няма да успее да организира толкова сложно убийство и да прикрива следи.

Не е лоша тази теория, но подлежи на доказване или отхвърляне. За да му изтече на някой толкова кръв е било необходимо и съответното време и да разполагат с такова. Убиецът със сигурност е имал помагачи, това със сигурност не е дело на един човек.

Ами ако е извършено в къщата от вътрешен човек, то време е имало колкото искаш. А при това положение и сам човек би се справил.

Да, обаче за пронизването с такъв инструмент (шило) и то с такава дълбочина, се иска повечко физическа сила. За жена е трудно да реализира един единствен удар с такъв замах. Вероятно жертвата е била седнала на стол, и е пронизана в посока отгоре надолу.

Не е казано каква е дълбочината и едва ли се изисква голема сила за пробождане точно в тая част на тялото. С две ръце жена може да се справи. И не е сигурно, че жертвата е била в съзнание при извършването.

Направи следствен експеримент и ще разбереш каква сила се изисква и на каква дълбочина. Обаче забиваш само веднъж. Убийството не е от гняв, а хладнокръвно предварително замислено и реализирано. Извършено е физически от мъж, както и прикриването на следите.

Убиецът е патолого-анатома - избързал е с аутопсията (според версията на МВР - ранно разкриване на убийството - още при аутопсията)...

Сега живеещия в ''Делта хил '' ИВО СИРОМАХОВ ЩЕ влезе в ролята на д-р ХОЛМС

ИВО СИРОМАХОВ да влезе гол в банята

човек. Защо ли му е трябвало да се забърква в тая мутроландия.

Виждам СамоДва варианта, Колега …или е Скудоумен Очакващ парса (което е Трудно да Е), или е Бил Отдавна Целево”сготвен” от Ясно#Кой.

Швейцареца е ОТКАЗАЛ да ИЗПЕРЕ няколко милиона в сметки на негово име в Швейцарски банки на бизнесмените Славуца Трифоновска и Иваница САЗДОВСКИ жители на комплекс ''DELTA KILL''

Най- вероятно е от армията вербувани от ДС чужденци, които да дойдат после като инвеститори в България. С редки изключения всички чужди инвеститори в България са под контрола на комунистическите служби.

Трябвало е някой да го предупреди този швейцарец що за място е Перник...

Понеже тук виждам доста шерлокхомовци, да си кажа и аз мнението - на мен ми се струва, че по-скоро избраният начин за убийството е и послание. Което означава, че профилът на убиеца (поръчителя) може по-лесно да се идентифицира, ако е така. (И имайки предвид, че е убит някъде другаде и после трупът е обработен и пренесен в гаража на жертвата) Жалко за човека и близките му!

жертвата е била здраво завързана и обездвижена, най-вероятно в седнало или легнало положение, това е позволило на убиеца да я прободе с дълъг и тънък заострен предмет на правилното място и в правилната посока, процедурата е била толкова мъчителна, че жертвата е получила конвулсивни гърчове вследствие на които има счупени ребра, смъртта е била болезнена и продължителна, вероятно мотив са били не само парите, но и някакъв личен момент

Ще се изненадаш, ако (като аналитик) анализираш в основата на колко много “лични моменти” са всъщност … пак парите (имоти, облаги, активи, …)

Толкова прецизно. Май работата е швейцарска. И защо са го преоблекли?

Ами просто е - преоблекли са го, за да махнат дрехите, напоени с кръв. Вероятно вече са унищожени (изгорени).

Ако е бил завързан съответните натъртвания по кожата биха били видни още при първоначалния оглед от патоанатома...

Щом има счупени ребра,явно е нападнат и после убит.

голяма каша наистина..жалко за човека лично или не пак е за пари.. малко ли чужденци претрепаха тук

това шило от къде са го изнамерили ... не е типичен инструмент , да не е някой касапин

Взимаш спица от 26" колело на велосипед.... може и от 24" 20" също върши работа

А от чадър става ли

възможно

Съпругата е организирала нещата. Има по-млад любовник и са искали да гушнат кинтите и да си се гушкат богати

То малко мозък иска да се схване

И тази теория е възможна, но подлежи на доказване или отхвърляне. Много е лесно да се нарочи някой без съответния доказателствен материал е едно голямо нищо.

Сам се е пробол и преоблякъл после Няма виновен.

Някой го е преоблякъл или само облякъл?

Полицаите Ще ги пиппнат. Няма да им се размине. Но след това, прокуратурата дали ще го обвини правилно, съда дали ще го осъди подобаващо?!

Ако разберат защо е дошъл в България ще разберат защо е убит.

Убиецът вероятно е медик, защо не патоанатом. Инструментът на убийството може да е и кука за плетене или заточена спица - в ръцете на опитен познавач на анатомията ...

убиецът би трябвало да е по-висок от него или той да е бил седнал.

Много филми гледате. Никакъв патоанатом не е убиецът.

Ти го познаваш, значи!

Цвъки познава всички

Върнахме се в 90-те години.

Настанил в район с мангали и ги е възприел "за хора", каквито не са?

По Нова ТВ показаха снимка на швейцарският бизнесмен. Изглежда много изискан джентълмен с шапка сив полуцилиндър. Не можеш да срещнеш такъв на пътя. Голяма трагедия за семейството + това, че днес синът му прегазил фатално човек.

НЕ се литкайте, Колега. …т.е. Елементарна задунай”разработка” . ..Двойна/Комплексна. …та Ако Е Наистина швейцарец - е, тЕ Сега Им Се ТаковаТаковата на Вси”наште”.

ГолямаРабота Сте, Колега Info ! ..Браво ! …та от менСиромаха - едно скроооомно поподсещане - НЕ е Арус…а Аурус. …(ерго - Пак Бинго ! ;-)

Пари, пари, това е капитализмът, убива се и се умира за пари. По време на Комунизма това не ставаше, докъде ще стигнем.

Сте ли ЗървалиДори Реален Капитализъм, Колега ?

Колега, аз живея в капиталистическа държава от 30 години, и работя в кафене. Хората понякога нямат едно еиро дири за кафе, и им правя кредити. Май ти не живееш истински капитализъм.

То щото при социализма беше друго? Само дето не убиваха за пари (защото с пари не можеше да си купиш нищо в празните магазини и липсващите луксозни стоки), а за стоки. Спомням си как убиха едно момче, за да му смъкнат кецовете Reebok, защото такива в България нямаше и нямаше как и с връзки да се намерят. Няма значение в какъв социален строй живееш. Ако майка ти и баща ти не са успели да те научат какво е добро и какво е лошо, ако ще и в "развития Комунизъм" да се окажеш, пак ще си същия боклук и убиец.

Никой не е убивал за фирмени маратонки, глупост говориш. По онова време не си заклучвахме вратите на домовете ни. Имам предвид преди 1980

Мракобесническия комунистически режим може да те е оставил с малоумното впечатление, че живееш в цивилизована и сигурна страна, но това е само, защото нямаше от къде да научиш, че не живееш в такава. Освен от клюки и информация споделена под сурдинка. Убиваха за маратонки, за коли, за жилища... Убиваха за това, че имаш собствено мнение, за това, че не си съгласен с разсипията и кражбите на комунистическия елит. Убиваха за разказване на вицове, убиваха за най-малкото. Просто вестниците, телевизията и радито бяха под ТОТАЛЕН контрол и нищо не се появяваше в новините. Можеше да убият човек през две улици от теб и да научиш след десет години в разговор с познат. Конкретно за този случай - обикновено пребиваха човека, но в този случай или човекът се е защитавал или си е бил нарочен за убиване от Службите, примерно за да сплашат баща му или майка му и са го инсценирали като грабеж.

Колко народ самите комунисти избиха и им се настаниха по къщите им и им национализираха бизнесите. Целия комунизъм е сбирщина от убийци на лошите чорбаджии. Всичко беше за пари, ограбиха ги в името на народа и продължават. Но вие си милейте за тях!

Явно не си живял при комунизма

От този разказ разбрах, че който е правил първоначалния оглед, е пълен некадърник.

Не е точно така. Просто по нашите географски ширини убийството с шило не се среща често и съдебните лекари не са свикнали да търсят признаците. С шило се извършваха убийствата от старата руска мафия, още от съветски времена. Тук такова нещо няма как да видиш, преди да се отворят границите и престъпността да стане интернационална. В този случай някой си е дал много труд - убийство с шило (и то през врата, посока сърцето, като по пътя шилото не среща никакви кости), преместване на тялото, преобличане в други дрехи... Това не е по силите на сам човек, освен ако не професионалист от най-висока класа. Но пък високо-обучените професионалисти имат достъп до къде-къде по изтънчени методи - малко известни отрови, "нещастни случаи" и др. Странна работа.

Първоначалният оглед не включва събличане на тялото. Затова не се виждат евентуалните натървания по частите на тялото, които са под дрехите и не са видими на пръв поглед.

Как може съдебен лекар да не разпознае насилствена смърт с открита рана на врата при първоначалния оглед, а после да сбърка огнестелна рана с промушване.... На всяко ниво цари пълен непрофесионализъм.

Бил е кадър на Рашков.

Новина, която залива медиите в цял свят, но не и тези в България: "Счупен рекорд за покупка на рубли в света." 13 август 2022 г18:01 ч

Сашачка ! - да нАда ли ЧакТак ДъСъ таковътьи ?!

Още новини в зял свят: Москва призна: Катастрофален срив на бюджетните приходи 12.08.2022 Газовата война с Европа, спадът на икономиката и курсът на рублата, който излезе извън контрол, нанесоха сериозни щети на руския бюджет. В края на юли федералната хазна регистрира двуцифрен спад на постъпленията от всички основни данъци, докато общите й приходи са намалели с 26% на годишна база. Това сочат данните на Министерството на финансите на Русия, публикувани преди ден. Въпреки стабилния износ на петрол, рентите на суровините потънаха с 22% на годишна база до 771 милиарда рубли. Завъртането на "газовата клапа" към европейските страни даде ефект, поради което износът на "Газпром" се срина до нивата от началото на 80-те години. В края на месеца бюджетът е събрал само 57,3 милиарда рубли експортни мита върху газа – най-ниската сума след пандемичната криза. За сравнение: през юни той беше 217,4 милиарда рубли, през май - 199 милиарда рубли, през април - 234 милиарда рубли. След данъците върху петрола и газа таксите от нересурсния сектор на икономиката паднаха. С 40% по-малко отпреди година са постъпленията от ДДС - вторият по големина източник на приходи за правителството. Бюджетът е събрал 493 милиарда рубли местно ДДС и 193 милиарда от вносни стоки. Акцизите падат с 26% до 62 милиарда рубли; данък общ доход - с 32%, до 129 милиарда рубли. Опитите за установяване на паралелен внос не донесоха на бюджета рубли от митниците: вносните мита паднаха с 60%, а акцизите - с 44% (съответно до 32 и 7 милиарда рубли). Бюджетът претърпя "катастрофален срив в приходите", казват анализаторите на финансовото министерство. След като събра 1,761 трилиона рубли данъци, правителството увеличи разходите със 17% до 2,653 трилиона рубли. В резултат на това в края на месеца хазната има дефицит от 892 милиарда рубли, което се равнява на 33% от месечния бюджет. С други думи, всяка трета рубла, изразходвана от правителството, оставаше без данъчни приходи. Приходите извън петрола и газа са под натиск заради ограниченията, свързани със санкциите срещу Русия, посочва анализаторът на Райфайзенбанк Станислав Мурашов: цели индустрии в страната се сриват - от автомобилостроенето до металургията, вносът е възстановен само с една пета, а икономическият спад се ускорява - 2,8% през април, 4,3% през май, 4,9% през юни. И въпреки че бюджетът се пука по шевовете, министерствата и ведомствата искат допълнително пари за заместване на вноса, преодоляване на кризата и мегапроекти, в които президентът изисква „пробив“. Общо, според Министерството на финансите, са получени заявления за 5 трилиона рубли допълнително финансиране. В тези условия на властите остава може би единствената изпитана от времето рецепта – девалвацията на рублата. Заради ситуацията с валутния курс бюджетът губи значителна част от приходите си, а това не е в интерес на властите, казва Александър Арутюнян, главен икономист на инвестиционна компания Russ-Invest. Затова, посочва той, правителството и Централната банка подготвят ново бюджетно правило, според което ще купуват валута на борсата и ще тласкат рублата надолу. Сега може би закупуването на чуждестранна валута от Централната банка „може да стабилизира бюджетните приходи и да завърши втората половина на годината с излишък“, смята на свой ред Евгений Миронюк, експерт в BCS World Investments.

споко зимата идва след 3 месеца....бумеранга сега се връща....след 3 месеца режим на тока в ЕС...наште като кирето ще продадат целия ток на Бг заради далаверата а ще оставят Бг на тъмно...мога да се хвана на бас...така че руснаците не ги мисли ресурси бол....гледай си твоята бедна кочина

Какво общо има с тази новина, това което казваш дръж си го за теб, ако ти си доволен, това си е твоя работа не ни занимавай със западна пропаганда.

ФАМИЛНА ВОЙНА ОПУСТОШАВА МБТР На 28 май (събота) - по изключение работен ден за държавата, около 15.30 часа БНБ поверява управлението на МБТР на квесторите Цветан Цеков и Христина Стамова. Задачата им е в рамките на три месеца да изяснят възможностите за оздравяване на банката и за увеличаването на капитала й. В случай че това не стане, БНБ ще отнеме лиценза на МБТР и ще поиска от съда да я обяви в несъстоятелност. Същото ще се случи и ако банката закъснее с повече от седем дни да плати свое безспорно изискуемо задължение. Е, това е моментът някой с пари да си купи банков лиценз, преди България да се качи на последния вагон на Евросъюза.А задачата на двамата квестори в МБТР съвсем няма да е лека. От разрешаването й зависи дали ще се намери инвеститор, който е готов да налее в капитала й минимум 14 млн. лева (7 млн. евро). За да бъде привлечен такъв, трябва да има яснота по въпроса, кои точно са сегашните акционери на МБТР. Бони Бонев претендира, че контролира 88.64% от капитала й. Само че това се оспорва от по-големия му брат Пламен Бонев и братовчедите му , Петър Белчев и Боян Пенков. По заведеното от тях дело срещу решенията на общото събрание на акционерите от 12 юли 2004 г. вече има първите резултати. През май 2005 г. Софийският градски съд уважи искането им и отмени решенията на въпросното събрание с мотива, че гласувалите на него акционери са представили нелегитимни временни удостоверения. Както може и да се очаква, групата около Бони Бонев веднага е обжалвала това решение пред Софийския апелативен съд, който е насрочил делото за юли 2005 година. С други думи, съдебната битка между братята и поддържащите ги роднини продължава, независимо че тя е пагубна за МБТР. Защото от затварянето й ще загубят всички - и акционери, и надзорници, и мениджъри, и длъжници. Както се казва по друг повод: Бог да ги вразуми! Ако се намерят сценарист и режисьор, които искат да направят български вариант на известната телевизионна сага Гулденбургови, въобще няма да им се наложи да търсят специален сюжет. А сериалът спокойно може да се казва И фамилията Боневи може да плаче. В него има всичко: битието на един емигрант, създаването на фамилна корпорация, утвърждаването й на българския пазар повече от десет години след смяната на режима, както и неизбежния конфликт между наследниците, битката на родовите лагери, предателствата и подмолните комбинации. Сценарият спокойно може да се базира на една бизнес история, чието начало датира от 1992 година. Тогава братята Пламен и Бони Боневи, с помощта на баща си Евлоги и в съдружие с братовчедите си Петър Белчев и Боян Пенков - синове на сестрата на Евлоги Бонев, създават Международна банка за търговия и развитие. Бащата Евлоги и семейството на по-малкия брат Бони, чиято съпруга Джуди е швейцарка, и досега прекарват по-голяма част от годината в алпийската държава. Докато големият брат Пламен и братовчедите Боян и Петър се застояват по-дълго в България, а центърът на тяхната фирмена империя е Пернишкият регион. Там са съсредоточени повечето фирми собственост на фамилията - заводът за тежко машиностроене Радомир Метал, леяро-ковашкият завод Ле Ко Ко, фирмата на Петър Белчев ПКБ 1989, Международният холдинг за търговия и развитие, Първа сладкарска компания, Частна дегустационна компания и така нататък. Някои от тези фирми вече не съществуват, а други са със сменени имена, собственици и управители, но за това по-нататък.През годините от своето създаване МБТР се развива като една от добрите фамилни банки, които имат стабилни клиенти, мениджмънт и финансови показатели. И така до... лятото на 2004 г., когато от тлеещия скандал започват да припламват искри.Запознати с кухнята на кредитната институция твърдят, че завръзката на конфликта датира още от 2002 г., когато двамата братя решават да преструктурират капитала на МБТР. До този момент те контролират по 39% от акциите на банката, а останалите 22% са разпределени между фирмените структури на Боян Пенков и Петър Белчев. Това, което правят тогава братя Боневи, е, че прехвърлят по-голямата част от акциите на банката на офшорни компании, базирани в Лихтенщайн, Панама, Гибралтар и други зони, където законът защитава анонимността на собствениците на фирми. Така в МБТР се появяват нови акционери. Това са Карина консултанс, Мосвиев Трейд, Потенца Ентерпрайсиз, Мегатурс Ню Дименшън, Индустриал Финанс, Дженелтек, Петрофинанс и още десетина дружества, всяко от които притежава под 5% от капитала на банката. Пламен Бонев, който е известен у нас като основен инициатор за създаването на банката и дългогодишен (до средата на 2003 г.) председател на съвета на директорите й, оставя на брат си Бони да се занимае с офшорките. Той от своя страна пък поверява прекия им контрол на Каролин и Марк Сир, които са брат и сестра на съпругата му Джуди. По този начин по-малкият брат Бони Бонев, както твърди мълвата - с благословията на бащата Евлоги, поема от средата на 2002 г. прекия контрол върху офшорните фирми, които са записани като собственици на общо 88.64% от капитала на МБТР. Отделно Бони Бонев притежава 4.98% от акциите на банката, толкова има и по-големият му брат Пламен. Истинските им дялове в банката, включително и с тези в офшорните компании, естествено са разпределени със споразумение помежду им. По-важното в случая е кой държи документацията на тези дружестваОказва се, че тя е в ръцете на по-малкия брат - Бони, и роднините му в Женева. Точно по тази причина в началото на 2004 г. именно той подаде в БНБ документи с молба да притежава 88.64% от капитала на МБТР. Типично за семейната сага е, че същата молба пускат и Пламен Бонев заедно с Боян Пенков и Петър Белчев. За зла участ те не разполагат с необходимите документи, с които да докажат, че могат да притежават 88.64% от банката. Пернишкото крило на фамилията обаче е въоръжено с всички временни удостоверения на банката, както и с акционерната й книга - документи, без които Бони Бонев трудно може да докаже, че е собственик на дяловете, които претендира, че притежава.През април 2004 г. БНБ позволи на Бони Бонев да държи 88.64% от капитала на МБТР. Брат му Пламен веднага реагира, като заяви, че получаването на разрешение някой да притежават определен дял в банката още не значи, че останалите акционери ще му продадат акциите си (за което в.БАНКЕРЪ тогава писа). Това бе първият официален сигналче между Пламен и Бони вече има открито противопоставяне. В средата на 2004 г. по-малкият брат се опита да постави МБТР под свой контрол. На 12 юли се провежда общо събрание на акционерите на МБТР, което гласува членовете на надзорния съвет на банката да бъдат намалени от петима на трима души. Тогава от него са освободени председателят проф. Делчо Порязов, Иван Капитанов, Вера Церовска и Марта Пушева. От стария надзор остава единствено Каролин Сир, а новоизбраните му членове са известният юрист и бизнесмен Красимир Дачев и Калоян Янков. Самият Дачев твърди, че се е съгласил да участва и да оглави надзора на МБТР от чисто сантиментални съображения, тъй като е приятел със семейство Боневи и е имал желание да им помогне да постигнат разбирателство. Но и има и друга - бизнес връзка. През февруари 1999 г. 60% от капитала на държавната Свилоза са продадени на базираната в офшорния щат Делауер фирма А.Р.У.С. А от май същата година до 2001-ва Дачев и Бони Бонев са членове на надзорния съвет на предприятието. Сега то се управлява от Дачев и е един от клиентите на МБТР. Толкова по въпроса за приятелството.Що се отнася до бизнесаведнага след като е избран от общото събрание на МБТР с гласовете на офшорните компании, новият надзорен съвет освобождава членовете на управителния съвет, които застават зад Пламен Бонев. На тяхно място са назначени хора, близки до Бони Бонев, а именно Светлозар Иванов, Александър Панев и Атанас Радев. На 16 август 2004 г. Софийският градски съд постановява, че приема решенията на общото събрание от 12 юли и назначенията на Иванов, Панев и Радев за изпълнителни директори. Само че хората на Бони Бонев прибързват да седнат на шефските кресла, тъй като не проверяват дали съдебното решение за това е вписано във фирмения регистър. На 16 август в 16 часа тримата нови изпълнителни директори са посрещнати пред централата на МБТР от Петър Белчев и охранителите му. Белчев заявява, че не приема решенията на общото събрание от 12 юли. За да бъде избегнат конфликтът, двете страни се договарят Белчев и останалите акционери около Пламен Бонев да проверят дали решението за назначаване на новите трима изпълнителни директори е вписано в регистъра на СГС и отново да се срещнат на следващия ден.Оказва се, че към 16 август такова вписване във фирмения регистър на СГС няма и точно от този факт се възползва пернишката фракция. По молба на Петър Белчев Софийската градска прокуратура образува проверка за основанията, поради които Светлозар Иванов, Александър Панев и Атанас Радев трябва да поемат управлението на банката. На 17 август тримата отново не са допуснати в сградата на МБТР. Следва кратка разправия с охраната. Идва и полиция. На Иванов, Панев и Радев е представено разпореждане на прокуратурата, което им забранява достъпа до сградата на МБТР - до изясняване на обстоятелствата около техния избор. Акционерите Пламен Бонев, Петър Белчев и Боян Пенков, които смятат, че интересите им са накърнени, пускат и жалба до Софийския градски съд. С нея те искат да бъдат обезсилени решенията на общото събрание от 12 юли 2004 година. Мотивите им са, че участвалите в него акционери не разполагат с легитимни временни удостоверения, които да удостоверяват, че те са собственици на съответните дялове от капитала на МБТР. След размяната на юридически удари пернишката и женевската фракции се опитват да проведат преговори за бъдещето на МБТР. Защото и на двете страни е ясно, че без легитимно ръководство и при появилите се информации за конфликт между акционерите на кредитната институция тя няма да издържи дълго. Точно по това време на бял свят излизат и някои данни за проблеми в кредитния портфейл на банката. Тогава двете групи - тази на Бони Бонев и другата на Пламен Бонев, си размениха претенции, че имат необслужвани задължения към МБТР. Според думите на лица, близки до Пламен Бонев, по-малкият брат бил съгласен да отстъпи дела си в банката, но само ако получи 7 млн. лева. Нещо повече, те твърдят, че по-възрастният брат бил съгласен да плати тази сума, но... разсрочено във времето. Гаранция за това бил евентуален залог на морските имоти на пернишкия бизнесмен и близък приятел на фамилията Людмил Стойков, чийто холдинг Ладимекс държи курортното селище Дюни - с няколко луксозни хотела, най-елитният от които е петзвездният Марина Роял Палас, както и дялове в Стомана-индъстрис АД и Радомир - Метал.Още в началото на 2004 г. Стойков обяви, че иска да основе банка, но при разговорите с представители на БНБ той е бил посъветван да закупи дялове от някоя от съществуващите кредитни институции. Естествено изборът му бе да участва в увеличението на капитала на МБТР и да стане неин мажоритарен акционер. Запознати с разговорите твърдят, че Стойков дори е предложил на Бони Бонев да му заложи - срещу исканата за банката цена от 7 млн. лв., един от хотелите си в курортното селище Дюни. През април 2005 г. обаче самият Бони Бонев заяви в неофициален разговор с репортер на в.БАНКЕРЪ, че не е получавал подобно предложение от Стойков.Цялата есен на 2004 г. мина в безплодни преговори между Пламен Бонев и Бони Бонев, които така и не успяха да се договорят кой на кого колко и какво дължи, и как да уредят взаимоотношенията си. В края на годината цъфнаха и резултатите на МБТРкоито въобще не изглеждаха розово. При собствен капитал от 14 млн. лв. банката бе отчела загуба от 9 млн. лева. А това за запознатите с регулациите на БНБ означаваше, че капиталовата база на МБТР е не повече от 5 млн. лв. - с 5 милиона под необходимия минимум (от 10 млн. лв.), изискван според Закона за банките. В подобни случаи БНБ е задължена да вкара квестори в кредитната институция. Но Централната банка направи своеобразен компромис и реши да изчака с прилагането на крайната мярка с надеждата, че все пак братя Боневи ще успеят да се договорят помежду. И че може би ще приемат инвестицията и залога на Людмил Стойков.Според запознати с финансовото състояние на банката, загубата й от 9 млн. лв. е следствие от провизиите, които е трябвало да бъдат заделени по нередовно обслужвани кредити и вземания от финансови институции. Тези просрочия, сочи статистиката на кредитния регистър, са на фирми, които са под контрола на собствениците на банката. Самите акционери обаче не признават, че стоят зад този или онзи длъжник.Имената, директорите и собствениците на въпросните нередовни длъжници са променени. И в момента е почти невъзможно да се направи връзка между фирмите с невърнати кредити и сегашните акционери, споделиха запознати пред БАНКЕРЪ. Точно нередовните кредити обаче са били препъникамъкът при преговорите с Людмил Стойков, който заяви намерението си да участва в увеличението на капитала на банката. Твърди се, че собственикът на Ладимекс ООД е бил готов да инвестира в МБТР около 14 млн. лв., но при условие, че фирми като Бокар Финанс, Нуто 2002 ЕООД, Стил 2000 ООД, Тея 04 ЕООД, ФОМ ЕООД и Ми Бу ЕООД започнат редовно да обслужват просрочените кредити. Това обаче не приели да му гарантират нито Пламен Бонев, нито Бони Бонев. По тази причина през април 2005 г. Людмил Стойков заявява пред БНБ, че вече не се интересува от покупката на МБТР. Освен него интерес около МБТР проявили ред финансови хиени, но щом стигнели до неразборията между братята, се отказвали.

Швейцария, бизнесмени, пернишко. закупени предприятия, спорове за пари, убийства… Това ми напомня нещо от близкото минало: “След размяната на юридически удари пернишката и женевската фракции се опитват да проведат преговори за бъдещето на МБТР. Защото и на двете страни е ясно, че без легитимно ръководство и при появилите се информации за конфликт между акционерите на кредитната институция тя няма да издържи дълго. Точно по това време на бял свят излизат и някои данни за проблеми в кредитния портфейл на банката. Тогава двете групи - тази на Бони Бонев и другата на Пламен Бонев, си размениха претенции, че имат необслужвани задължения към МБТР. Според думите на лица, близки до Пламен Бонев, по-малкият брат бил съгласен да отстъпи дела си в банката, но само ако получи 7 млн. лева. Нещо повече, те твърдят, че по-възрастният брат бил съгласен да плати тази сума, но... разсрочено във времето. Гаранция за това бил евентуален залог на морските имоти на пернишкия бизнесмен и близък приятел на фамилията Людмил Стойков, чийто холдинг Ладимекс държи курортното селище Дюни - с няколко луксозни хотела, най-елитният от които е петзвездният Марина Роял Палас, както и дялове в Стомана-индъстрис АД и Радомир - Метал.Още в началото на 2004 г. Стойков обяви, че иска да основе банка, но при разговорите с представители на БНБ той е бил посъветван да закупи дялове от някоя от съществуващите кредитни институции. Естествено изборът му бе да участва в увеличението на капитала на МБТР и да стане неин мажоритарен акционер. Запознати с разговорите твърдят, че Стойков дори е предложил на Бони Бонев да му заложи - срещу исканата за банката цена от 7 млн. лв., един от хотелите си в курортното селище Дюни. През април 2005 г. обаче самият Бони Бонев заяви в неофициален разговор с репортер на в.БАНКЕРЪ, че не е получавал подобно предложение от Стойков.Цялата есен на 2004 г. мина в безплодни преговори между Пламен Бонев и Бони Бонев, които така и не успяха да се договорят кой на кого колко и какво дължи, и как да уредят взаимоотношенията си. В края на годината цъфнаха и резултатите на МБТРкоито въобще не изглеждаха розово. При собствен капитал от 14 млн. лв. банката бе отчела загуба от 9 млн. лева..

Няма значение колко охрана, камери и достъп има. Решиш ли да ликвидираш някого - пътник е.

При Сегашните Технологии - НЕ виждам необходимост Човек да се Премества (физически …по Местоживеене Постоянно) за бизнес.. Хеле пък От Швейцария - В “нашта” ДоказаноКаква “държава”.

Това е най-строго охраняемия затворен комплекс в България, който е пълен с една дузина тузари ! Убийство в този комплекс не може да остане неразкрито, ако има желание и професионализъм !

Освен ако жена му не ги е пуснала и после да се е направила на изненадана от убииството

Бинго ! ..и то Двойно, Колега ! - щото Ясно че И НямаКак Да стане Без.

Дървосекач,откъде ги нанюхваш тези неща,убивал си нали

правят проверка на желаещи да си закупят имот в Делта Хил. Трябва одобрение дори и да имаш пари, защото влизаш в живота на комплекса.