За първи път трансплантираха матка от майка на дъщеря

Първите в света трансплантации на матки от майки на техните дъщери бяха извършени през уикенда в Швеция, оповести университетът на Гьотеборг, цитиран от Асошиейтед прес и Франс прес. Целта е да се помогне на млади жени да имат деца.

Обратно в новината

Коментари - За първи път трансплантираха матка от майка на дъщеря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чувства се крещяща нужда, особено в МВР, на ВСИЧКИ нива !

Еми ако се беше родил хич без х.й, или ако ти служеше само за водопровод, гравитомер и пълнеж в гащите... сигурно щеше да се замислиш. Или пък не...

Еее, къде къде по-друго щеше да бъде да я присадят от дъщеря на майка. А така младата е станала стара чанта.....

Още като видях снимката преди да прочета статията и ми стана ясно,че тази не е никаква шведка. Ама хак им е на шведите.Нека да им присаждат матки, че да се плодят като хлебарки.След 100г няма да има руси шведи.

СТЕФЧО ТИ МЕ РАЗСМЯ.....СЕГА ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ -ЕМБРИОНА Е ЯЙЦЕКЛЕТКАТА/ОТ ЯЙЧНИКА СЕ ВЗЕМА/ НА ЖЕНАТА ОПЛОДЕНА СЪС СПЕРМАТОЗОИДА НА МЪЖА !!! ПОСЛЕ ТОЗИ ЕМБРИОН СЕ ПОСТАВЯ В МАТКАТА НА ЖЕНАТА ЗА ДА СЕ РАЗВИЕ ПЛОД И ДА СЕ РОДИ БЕБЕ !!!! ЯСНО ЛИ ТИ Е СЕГА ????

Не тези тук си нямат и на идея какво нещо е това...До 777 не мисля, че има значение снимката , а новината, че това лечение вече е възможно.. Ако искаш питай майка си да ти обясни...

Прекрасна новина, похвала за науката и лекарите, които правят чудеса ...

Еее, къде къде по-друго щеше да бъде да я присадят от дъщеря на майка. А така младата е станала стара чанта.....

Е супер! Човек става безсмъртен само ако прави деца. Друг начин за сега няма :-)

Има начин.Айншайн,Моцарт,Нютон и много други са безсмъртни без значение дали са имали деца или не.

"Младите жени ще трябва да изчакат една година, преди да пристъпят към процедура за инвитро оплождане със своите собствени замразени ембриони." Може ли ембриони без матка? Може ли ембрионът да опложда? Има ли разлика между ембрион и сперматозоид? Ма може ли да сте толкова прости?

Е Стефко нищо не разбираш от женска анатомия я си фани едно гадже да ти покаже къде какво се намира

Интелектуалното ти развитие Стефане, е спряло на ниво сперматозоид, най-много до ембрион да се развиеш. Но трябва да положиш доста усилия. Виждам, че си открил тайнството на буквите. Затова не се страхувай да четеш и по-сериозна литература от списанията за големи.

леле ама ти си адски прост а и съвети тръгнал да раздаваш. Статията е тъпо написана и Стефан е решил да го посочи на некомпетентите журналя, ама като гледам всички българи (с малка буква) са неграмотници! За сведение ембрион са получава при оплождане на яйцеклетка (ин витро) две думи означава в стъкло (епроветка), след това полученият ембрион се ТРАНСФЕРИРА в матката. аре со здраве.

Не обиждай сперматозоида! Той е концентрирал всички възможности на прародителите. Природата ги е натъпкала в 52m - 62m.