Швеция издирва руска подводница, навлязла във водите й

Швеция засили военното си присъствие в Стокхолмския архипелаг, претърсвайки водите за аварирала руска подводница.

Обратно в новината

Коментари - Швеция издирва руска подводница, навлязла във водите й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шведите продават оръжие за мноооого милиарди, а ние- тиииикви. Малко реклама

Никъде не видях една дума написана за войниците в тази подводница. Имало я , нямало я, изплувала - не изплувала, холандска - руска, руски или цигански са говорели - но защо някой не каза една дума със загриженост за хората, ако е имало аварирала подводница

Подводницата е намерена и се оказа че е Нидерландска-тя не е ли от НАТО?Редакторе внимавай малко какво пишеш!

delly

Не забелязвате ли, че коментирате новина, която е от 2 дни. След това са писани още новини с актуалната информация за подводницата.

подозирам,че си много тъп!

Руските подводници не аварират. Тях ги отписват, ведно с екипажа....

Така е, в путлерова Русия няма нищо ново в това отношение - сталинизъм в действие - да му е честито на народа по-робски и от нашия!

Много шум за нищо. Подводницата се оказа холандска. За пореден път някой се изложи тотално.

Така се работи за нов военен бюджет

Ще я издири. Преди 2 години на 1 километър от Манхатън изплува руска подводна лодка от клас "Борей"- Щука-Б, американците вдигнаха олелия, че никой не я забелязал. Но след като се е оказало, че е "кибичила" там 2 месеца без да я усетят истерията беше невероятна.

Тя тази подводница да не е игла, че я дирят и не могат да я засекат.

те са я засекли ... ама после идва трудното абе я по-добре си гледай плетките :))

да не хванат на водня руски дух акулата без виза,да си шляпа нагоре надолу.....

И не е била край Стокхолм, а край Копенхаген.

Като се каже : "Unleash the Kraken!" И хоп има подводница няма подводница.....

А тези с ветроходката и те ли са от издирвателния екип а?

Атомната РПКСН "Дмитрий Донски" се оказа холанската дизел-електрическа Брейнвис...смях в залата.

Сега холандците ще ядат бой, докато си признаят, че са руснаци. Който носи на бой, ще бъде и .... .

Ми то стига само да почетат хората малко из нета и да установят, че Донски нема как да попадне там, без да се е появил и в тубата. Подводница с височина 26м как минава през пролив с максимална дълбоина 25м?

Мда-а-а...както казват братята хамериканци, трудно е да намериш черна котка в тъмна стая. Особено ако котката я няма там...

Също така е опасно да търсиш черна кобра в тъмна стая, особено ако кобрата я има там :)

Само да добавя, че в действителност, цитираната от теб мъдрост е японска, не е американска. Това е било първото, на което са обучавали нинджа - "Трудно е да се намери черна котка в тъмна стая, особенно ако котката въобще не е в стаята"...

хаха и как точно се издирва игла в купа със сено?

Тепърва руска подводница ще изтрелва пълен боекомплект "булава"на 29-30 октомври, а шведите отсега са се нас.али...

И какво стана, шведите дали намериха баба си???? :)

бабата на всички съвременни подводници може би имаш предвид :) Е ..поръждяасала ..засяда тук там, ама пък руското си е руско :))

Само дето украинските компетентни медии не могат да обяснят как Донски е стигнал през проливите до мястото на потъване. Това е физически невъзможно без подводницата да изплува на повърхността.

селеца пак е чул или прочел нещо от РИА НОВОСТИ, и ни залива с кремълски помии

Значи излязъл някакъв с джет на 3 километра навътре в морето, изпратил едно съобщение и се прибрал. После Швеция троши 200 000 000 евро да търси от къде е изкочил сигнала.

Ако там има руска подводница,то шведите ще са последните които ще я открият.

И самите шведи няма да разберат, колко тайни са издали на руснаците при пребързаната си акция. Това време за реакция, големина и взаимодействие на разчетите, позиции на секретни обекти, какви следи им оставят "стелт" корабите при различна скорост - всичко е разкрито.

рашките и за курск отричаха до последно

Руснаците, чак когато им покажат "акото", тогава, може и да кажат, че са те

До всички които искат да научат как се води СТУДЕНА война или казано по друг начин ИНФОРМАЦИОННА война. Сега е дошло време Швеция да стреля. Пускасе СЛУХА. Създавасе пушек с 200 човека. Внушава се, че Русия е агресор. После и да стане ясна, че е било грешка в обществото остава ВНУШЕНИЕТО, че Русия е агресор. После да не ми обясняват, че Швеция е неотрална държава. Това е използвано от нацистите. Използвано е от САЩ и други "високо развити демокрации". Тази техника е за шарани. За да действа трябва да създадеш шарани. Ето защо в българия се води целенасочена политика за ОПРОСТАЧВАНЕ на населението. В западна европа този процес е завършен отдавна.

Студената война е рецепта на социализъма. Щом това не го знаеш, не се пъни да пишеш.

Студената война започва с речта на Чърчил във Фултън - 1946.Соцът просто реагираше на действията на Запада. Все пак интересно какво ще намерят шведите.И... ще ни каже ли някой?

Очевидно си от поколението, което мисли с шаблони. Препоръката по-скоро важи за теб. Попрочети къде, кога и от кого е обявена студената война.

По-добре се грижи за младежките си пъпки, остави историята на преживялите тези събития. Колкото за "студена война", има достатъчно информация, стига да има кой да я чете.

В МИЛАНО ВСИЧКИТЕ РЪК-ЛИ БЯХА УВЕРЕНИ ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ДАДЕ ГАЗ БЕЗ ПЛАТНО НА УК-НА !НО МЕЧКАТА ДАДЕ КРАТЪК И ТОЧЕН ОТГ0ВОР - НА ВЕРСИЯ НЕ ДАВАМЕ !ВИДЯ СЕ КОЛКО ИМ СТИГА АКЪЛА ! ПАК БОИНГ Е НЕ СЕРИОЗНО А ЛОДКАТА МОЖЕ И ДА МИНЕ КАТО ЗАЦЕПКА ПРОТИВ НЕ ТЪРГУВАЩАТА БРУЖБА РУСИЯ ! ТЪРСЕТЕ ВЯТЪРА В ПОЛЕТО -КАТО СТЕ УМНИ

Значи ако Кремъл даде безплатно газ и руските терористи няма да имат грехове за свален самолет с невинни пътници,така ли?Така може да мисли само наакан руснак..ха..ха..ха

Ivan Nenov

ЗНАЧИ ПРОГО СИ ТЪП !!! НЕ СТАВАШ ЗА ПРОВОКАТОР

Г-н Щерев ,вече Ви чета в няколко форума по различни теми. В момента просто преглеждам кой какви глупости пише.Това което Вие пишете са пълни дивотии и вероятно сте платен ,,писател" по форумите . Моля Ви ,спрете се малко , починете си и дори можете да се гръмнете с патрони за глиган ! Напълно ненужен сте като коментатор , моля Ви скриите се някъде!

Следващия път като навлезе руска лодка,подводница,самолет шведите трябва НЕМЕДЛЕНО ДА СВАЛЯТ И ПОТОПЯТ .ЗА ДА НЯМА ИЗЛИШНО ОТРИЧАНЕ НА ОЧЕВАДНОТО!Милинкие непорочние блядки...ха..ха Намеса и инвазия в независими държави.Кражба на територии използвайки варварски методи от средновековието.Нарушаване на всички международни спогодби.Сваляне на пътнически самолети.Масови гробове.Исползване на жив щит и барикада болници и училища пълни с беззащитни украинци.Въоръжени грабежи на украински складове за оръжие.ЧЕ КАКВА Е РАЗЛИКА МЕЖДУ ИД И РУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ?МАЙ НАТО ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСИ.

Шило

С тази подробност, че първо трябва да влезе, второ да я засекат и трето : да я намерят. Пък после кой- кого се не знае! А за случаят- шведите разбраха, че са на пързалката. Бият отбой. Официалните им власти отдавна заявиха, че даже не са сигурни, че е подводница, пък камо ли да посочат на кого е! Параноя.

За това е по- добре:Първо стреля ,после пита.Няма да има оправдания....

Боже, каква активност от 6 сутринта. Обикновено следните неща лишават от спокоен сън: 1. Нечиста съвест 2. Разстройство Май страдате и от двете

Що нато бе? Я направо викай хамериканците.

Вай, вай. Туй дето го описа повече на американски сценарий ми мяса. Рашките поне го правят съвсем отскоро и то в територии поне дето по няколко десетки процента руснаци живеят. А дали съм русофил?!? По скоро не, реалист е по- точно...

Не за първи път засичат нещо, дето не е руска подводница. Още по времето на СССР има подобни случаи - отнесени са в неидентифицирани обекти, ама плаващи. "...Но вновь появлялись НПО в скандинавских водах, а Москва заявляла, что эти подводные лодки не принадлежат СССР. Кил сообщает, что в 1985 году советское правительство опубликовало список свыше 90 наблюдений НПО в водах СССР. Известно ли российским читателям о таком списке?...."

Дмитрий Кузнецов "НПО -- Неопознанные Подводные Объекты Подводные лодки-фантомы " любопитно четиво

Засекли кодирано съобщение, ама не могли да го разкодират, но пък знаят че е за руска подводница.:):):) Голям смях. Тука номера е друг.

Има някаква снимка на море или океан и само вода наоколо и някаква изплувала подводница без никакви опознавателни знаци, но това може да е направена снимка навсякъде! А пък шведите говорят за засечена ВЕРОЯТНА подводна дейност, а не за изплувала подводница! Бе много плоско скалъпена лъжа бе! То и за идиоти не става! И тяхното министерство на отбраната ПРЕДПОЛАГА, че вероятно се касае за руска подводница и по-нататък западната пропаганда почва лъжите, че има аварирала руска подводница и че е заседнала в швадски териториални води и все такива пропагандни измислици! И какво искат да кажат с всичко това в края на краищата?! Какво?!

Министерството на отбраната на Швеция ПРЕДПОЛАГА,че се касае за руска подводница, но няма никакво доказателсво, че въобще има подводница и че тя е руска и отгоре на всичко аварирала!

К'во става, не я ли намериха вече? Сещам се за един случай миналата година. Бунтовниците в Сирия са се укрепили в предградие на Дамаск и много трудно могат да бъдат изгонени. По това време Западът тръбеше за опасността Асад да използва химическо оръжие. Та прилита самолет над позициите на бунтовниците и ги обсипва с бял прах. Те ужасени си изоставят укрепените позиции и тежките си оръжия и бягат точно там, където сирийската армия ги чака въоръжена до зъби. След това представителя на САЩ в ООН дава херметически затворен съд с веществото на Чуркин с думите: "ето ти доказателство за използване на химическо оръжие". Чуркин спокойно отваря съда, пипа веществото и казва "брашно". Кой знае и сега какъв буй са подхвърлили на шведите.

Целият театър с търсенето на игла в купа сено, пардон подводница в балтика е за отвличане на вниманието от утрешната годишнина от ликвидирането на Муамар Кадафи и разгрома на Либия. Доста неудобни въпроси остават без отговор относно победилата в Либия "демокрация"...

Ловът на "Червеният Октомври" 2ра част - НА ЖИВО!

Де го сега Плевнята да обясни за руския агресор. Да нареди рибарите от Созопол да пуснат мрежите, барем хфанем и ние някоя руска подводница, да се отсрамим пред демократичната общност.

Шило

" Да гониш Михаля!" = "Шведи търсят подводница!"

Тодор Колев преди години казваше: - Онуй нещо търсят, дет го няма - интонационната среда. Шведите, и те така..... :)))

Шведите са разкодирали прихванатата шифрограма. "Благодаря за парада. Преброихме всичко, можете да разпускате цирка."

Има снимка на обекта: В Швеции подтвердили иностранную подводную деятельность: опубликованы фото

Шило

де го фотото? Иначе поздравления за руския, знаете го доста добре

и кликни на снимките да ги видиш целите!! На третата снимка има , уголемен вид.

Копираш руския текст и в гугъл, и ще намериш снимката на обозревател.

Има някаква снимка на океан в който има някаква изплувала подводница без никакви опознавателни знаци, но това може да е направена снимка навсякъде пък и нали шведите говорят за засечена вероятна подводна дейност, а не за изплувала подводница! Бе много плоско скалъпена лъжа бе! То и за идиоти не става!

Ако е имало подводница най-вероятно е вече в Петербург, капитанът и си прави руска баня, пие си водка и се подсмива под мустак. Та те руснаците минават под 4 линии американска брегова охрана още през 60-те години. Цялата американска техника е вдигната, без изключение: 400 изстребителя и хеликоптера, всички бойни кораби и т.н. А русите цъфват с перископа до статуята на свободата.

Шило

Бе каква лодка, какви пет лева. Преди доста години, май за новата 80-те или 81-ва година, нещо се спацърка техниката на САЩ, и започна да отчита летящо ято ракети от СССР към САЩ. Хубаво, че повярваха, а не натиснаха копчето, че мамата си е ....Та няма да се учудя и сега ако е нещо такова

Засечени са предавателят и приемникът на подводницата - съответно на 31 мили от Стокхолм и в Калининград. Освен това наскоро руските матрьошки са придвижили 2 подводници с над 190 ядрени бойни глави. Големи миротворци си падат...

Американските подводници да не би да не носят ядрени бойни глави?!!! Или те американските подводници като "миротворчески" са въоръжени с водни оръдия?!!!

Ще ни обясните ли технически как се засича приемник на радиосигнали?

Шило

Хайде нещо на подводничарска тема watch?v=Nwc0shJ2aYc

Класика :) Нещата оттогава са се променили много в технически план, но същината си е същата ! Дай боже да няма аварирала подлодка и да няма жертви. Независимо чий !

Шило

Дай, Боже!

Шило

На някой класиката не му хареса, или я кара под "подразбиране"

Няма никакво значение дали има подводница. Последното изречение на шведските адмирали ще е едно и също. 1.Нападат ни. Дайте пари! 2. Видяхте ли защо не намерихме руската подводница? Нямаме достатъчно кораби. Дайте пари!

Шило

+1000

За мангизи става на въпрос!40 милиарда не им стигат,ама техни са си, да харчат колкото си искат.

Шило

Ба си, остана и някакви рибари да са нацелили "онези" честоти! Ама нищо, шведите да потренират.

Каква е тази Швеция?Какви сиганали,какви бедствия?Какви руски подводници,какви либерийски пиратски танкери?Вся сволоч на планетата се е струпала да разузнава безцените шведски териториялни води.

В твоята паралелна реалност е така Но наистина в шведски териториални води това е поредният случай на аварирала руска подводница. Те са нещо като руската армия, дето патрулирали и случайно се заблудили и гледат - а, че то Донецк, Украйна!

Министерството на отбраната на Швеция съобщава, че се предполага това да е руска подводница, но никъде няма доказателство, че всичко това е вярно и че има руска подводница! Какво раздухваш лъжи бе чукундур!

Русия отдавна познава дъното там, а ако иска да види нещо може да ползва сателити. Снимките с лох нес и глупостите по медиите са поредния фалшив флаг за натиска Швеция да влезе в НАТО. Естествено има вечни идиоти които по команда(както едно време) ще изпълняват стриктно заръките спуснати чрез медиите, пък дори те да са стократно преувеличени от пристрастия и грешен превод.

"Швеция издирва руска подводница, навлязла във водите й.". Хохохо, абе как знаят, че е руска като не са я хванали? От още не разшифрованото съобщение което прихванали ли? То и аз издирвам един милион, щото го сънувах в джоба си.

Ами някой казва ,че е имало първо съобщение за помощ на руски език!! Ти колко страни в региона според теб имат подводници??

И защо ако има подводница то тя трябва да е от региона?! Ами в Черно море като има американски, холандски и още там натовски кораби и подводници те от региона ли са бе дурак?! Накой казвал?!!!