Швеция връща задължителната военна служба

Швеция обяви, че ще върне задължителната военна служба от лятото, за да отговори на глобалните предизвикателства в сигурността, включително от страна на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Швеция връща задължителната военна служба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новината не посочва източника на тази информация. Живея в Швеция и това не съм го видял в нито един местен вестник или чул по радио, а чета много и всички от ляво до дясно. Новинате не е верна или това е само някакво предложение от депутат и няма как да се одобри, след като няма как да събере мнозинство за да мине. Дир.бг нещо са го написали таке че да грабне окото, но истината в заглавието е несъществиваща ...

Е сега на натурализираните шведски тарамбуки лошо им се пише

Русия не знам, обаче чернилките и арабелите вече са повече от шведите и започнаха да им работят жените като на площада в Кьолн ;)) Та кой ще служи в армията ?! Новите шведи ли ...

РУСИЯ СИ Е ЗАПЛАХА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ -

Да , да- да връщат наборната служба да си пазят шведките, щото много лош материал от булхарско и русманско се премести там.........!

След като една Швеция (вече запълнена до голяма степен от афро-азиатци) въвежда "службата" е ясно, че и тя ще отглежда пушечно месо за изпържване от "канибалската Русия"! Въпрос: Кой и с какво заплашва Швеция, та се налага да заеме кръгова отбрана?! Отговор: Гадната Русия, която всеки ден си мисли кого да изяде.

черните ще ги вкарват ли в армията? То ще е една армия... Карл 12-ти пасти да яде.. Ми такае като дълго време не се е водила война на твоя територия, изяждат те отвътре. Предполагам , че и каубоите ги чака подобно - и там е пълнос мазгоч и латиносчета..

това на снимката е типичен шведски брадясал войник :)

Правилно ! И в България трябва да се въведе. Мъже трябват на една страна, мъже. Служили !

Либерастите се опитват да подтикнат Европа в нов конфликт с Русив.Теорията им в е че ако ресурсите на Русия и иновациите на Германия се обединят на САЩ им е спукана работата.Затова нагло-саксите подло, чрез подставени лидери насъскват ЕС срещу Русия.

Какви иновации пък в Германия? Откак го няма чичко Хитлер, единствената иновация е шоколад на изгодна цена, хубава дограма и някой-друг дизайн за БМВ. Либерастите просто губят и понеже не знаят какво да правят, действат напосоки.

Пич, ти русофилистик-спонсороид на Путлер ли си или да?

Колко руски реднички съм обучавал! По една на ден ги минавах, че немах време за всичките да ги мотам по седмица с лиготии и цветя!

Искам да давам наряд с шведки.

А завчере Вешим оплю българската армия.И снът като бащата-безродници и нихилисти!

Искам да съм старшина на батарея и състава и да е само от шведки. Голямо обучение ще падне.

Те шведките са много закалени и тренирани, да знаеш! Ще те скъсат на ... марш на скок в креват ;-)

Африканчетата със шведско гражданство и тях ли ще ги вкарват в армията? Ако е така, предстоят интересни времена.

и какво толкова ще им е ''интересно'' на времената? Хора като хора - има боклук между тях, има и читави.

нема нужда,да млатат бастуните момчетата и да слушат простотии,,отживелица..казармата в Швеция няма общо с нашата тук...чикии по цел ден и глупости

Нормалният и проспериращ свят се противопоставя на Русия, откакто проявиха империалистическия си характер пияндетата. Целият цивилизован свят. За Русия подвикват невежи и бездарни хора, които не знам как свързват тази държава с някакъв вид спекулация, комфортна за тъпака. Комфортна, защото е завладяващо чувство за простака да си мисли за хаос, бандитизъм, непредвидимост, посткомунизъм и други феклани реалности от Русия - това е реалността там, това е и нивото на емоцинална зрялост на тъпака. За това и в Русия, и тъпаците от други държави, живеят като скотове. Отклонения от човешкия разум, от моралните норми, от елементарния интелект - това е, с което свързвам и Русия, и днешните привърженици на Путин. Бездарни като Путя - като почна да губи икономиката (то се иска акъл да напрвиш трайно подобрение), вкара война лилиПутинът. Дребно човече с дребни възможности. Обедни нацията наполовина... Смущаваща тъпотия.

А у нас кога?

Кого ще вкараш в казармата у нас? Сиганетата ли? Айде ако може да не им даваш автомат. Лопата и кирка им стигат.

Хората са далновидни и се подготвят издалече.....

Най-новото бойно формирование - шведска тройка!

В превод: Един негър и един арабин бият един швед.

путлер ще направи и най-мирните държави - войници махнете го тоя изрод

не става, како! от еврогейчета закърмени с толерастия не става войници, ако ще и десет Путиновци да дойдат

Ела да видиш в Швейцария дали не стават! Един швейцарец се равнява на десетки руснаци. Руснаците са глупави и животът им не струва много - с това рзбиране са закърмени. Швейцарците са като бойни машини, освен че боравят с такива перфектно. Чувал съм и за мнмго силан армия в Германия. Редно е да си спомните, че Германия е псунала гювеч на Русия, едва когато са се намесили пряко във войната няколко големи сили от Антантата. Не блъскай тук глупости, че си смешен.

На шведите им трябва армия не заради Русия, а защото си напълниха държавата с маймуни и няма управия.

Според всички международни закони бежанеца е бежанец до 3 години. След това Адио Рио и там откъдето е дошъл.

Според реалността... Европа трябва да вземе някакви мерки спешно, защото скоро ще бъде халифат.

Най- голямата джамия в Европа е в Масква..Открита тържествено от Путин, Ердоган и купчина ислямски терористи..Не е в Стокхолм

ъхъ. само че чалмалия е кмет на Лондон, а не на Москва

Sibirski

Опресни си знания, Синята джамия, най-голяма джамия в Европа се намира в Истанбул, и то от 1616 г. Аман от неграмотници!

Удивително е, че именно Швеция В Р Ъ Щ А задължителната военна сл/ба!?!?!!! Правените разчети през 1992г в Б-я показаха че издръжката на "наемният " войник е ПО-СКЪПА от наборният бяха С К Р И Т И,защото продажните ни СЕЛСКИ ПОЛИТИКАНИ, лижеха нечии задници!!!!! Приятно е да се увериш че не е работил напусто екипа ми преди години!!!!БЛАГОДАРЯ им!!!!Такива ПРОФЕСИОНАЛИСТИ в мометната ситуация не "изнасят" на нито една политическа формация- затова "работим" за Европа!!!!!В страната ни не оценяват професионализма/за съжаление/!!!!!!

То остава пък наемният да е по-евтин. Единия със заплата 500лв, другия с 12лв, но първия е по-евтин от втория. Сигурно по-малко яде.

това шведско правителство няма грам жалост - и без това тея хора имат 6 седмици лято, те и това искат да вземат на младежите :"(

като чета маи доста повече от 6 седмици ще им вземат...ама ти си дращи глупостите, не пречиш на никого...то с толкова троляци един повече или по-малко...

А дано да стане войната по бързо, че вече писна ми. Ще видиме кой крив и кой прав. И да приключим тази тъпотия.

На Савушкина дошъл тока! И на мене писна ми. Даааам.

Не, бе...Тоя на снимката е от играта Волфенщайн....

Бежанците мюсюлмани са наводнили Швеция. Палят, грабят, изнасилват... Колкото шведски мъже са останали, пратете ги в казармата! А мюсюлманите ще им правят децата! Европа изперка!

Май шведите иска точно на твх да им намерят някакво занимание, за да не им се шматкат под краката. Рака децата на бежанците ще бъдат под контрол. И ако сатане нещо - военен съд ;))) Пък на Русия не й е за първи път да я използват за оправдание на чуждите грехове.

да прочетат за загубите на "великая и непобедимая" селска армия през финландската война и да си траят.

има една поговорка- руснакът бавно си оседлава коня, но после язди много бързо. не е зле си я повтаряте

То е ясно, че руснаците още са на коне, нямаше нужда да казваш...След още 50 години, ще започнат да ги заменят с машини

"Союз нерушимый республик свободных....." Къде изчезнал?

а афганците разложиха ссср и той умря от глад.

пак добре, че от 14 години насам 'най-мощният военен съюз в света' жъне амо победи в Афагнистан

През Втората световна има уникални случаи- след непредизвиканото с нищо нападение на Русия срещу Финландия, 150 финландеца пленяват цяла руска армия. Това забавя агресията на Сталин, който си пренарежда плановете - къде съм тръгнал, когато една шепа финладци ме правят смешен. Което пък дава време на Хитлер да го атакува пръв и това се оказва спасително за Европа от плановете на мужиците да превърнат Европа в колхоз. А Филандия така и не е победена от Сталин. Скандинавците имат страхотно прецизно оръжие , а само Норвегия има 180 хиляди професионални биатлонисти- армия без аналог в света- уникална физическа подготовка , поддържана всеки ден плюс тактика и прецизна стрелба. Никой няма толкова многочислени спец части.

щом казваш. И в Сингапур и Филипините имаше подобни случаи, само че там пленяващите бяха японци, а пленниците- англичани и американци.

Финландците в крайна сметка капитулират, ако не военно, то политически, и правят това, което Сталин си е наумил. И да кажеш на тоя, който ти плаща, да ти вдигне надника, задето пробутваш Хитлер кати спасител на Европа. За по-сигурно се договори с евреите.

в България младите са си половин войници и без служба я глей как боравят с ножки по паркове и дискотеки + туй са устойчиви и на упойващи вещества - зарин зуман едва ли ше го ловят те толко екстазита са избумкали чее...ае нямаме стигане ве ейй айлооо

български подлогиии пак сте посредата ...най-гадното :))) слуга на 2ма господари

Не сме посредата, на морето сме...Вие имате ли?А, умници?

Този войник от снимката ми прилича на войник от вермахта или може би от Wafen SS?! Току що отстрелял поредната тридесет и четворка някъде на изток!

точно от дивизия SS Wiking

Този на снимката си е направо жив германски войник о ВСВ, дано и да е смел и доблестен, колкото тях.

Добре че са германците, да нащракаме снимков материал!

Каква агресия направи Русия? Абе на малоумни посерки от НАТО пак хлопа дъската. Кой бута войски към граница със Русия?!

На всички им хлопа дъската, само ватенките са си наред? Май е време да дойдат да те освободят отново от българско робство!

Ама няма такова нещо бе. Агресия. Каква агресия бе? Той #КримНаш сам! Ние но го искахме, ама той сам се бута. Сега е обещал от 2020 да не иска пари повече от Федералния бюджет. Ще се самоиздържа!

ех, добре че преди Крим натото въобще не се приближаваше към границите на Русия и всиако го започна агресорът Путин! ракетите в Полша и Чехия срещу заплахата от... ъ-ъ-ъ... а, да-Иран!- са прекрасен пример.

Нерде Ямбол, Нерде Стамбул... Швеция си е Швеция...А някои демагози и популисти да не си отварят лайняните уста за връщане на военната наборана армия в Бугаристан, защото: 1. Няма пари за издръжка на армията и тя трябва да се самофинансира или да действа като АД, ООД, ЕАД или КД, СД или тем подобните законови търговски дружества. 2. Няма материална база- казармите отдавна са разрушени, или са превърнати в МОЛ-ове, складове, общежития за мангали, автокъщи и така нататък. 3. Машини, оборудване, инвентар, техника, въоръжение е изпокрадено, нарязано на скарп или продадено за жълти стинки на няши хора. 4. Липса на ръководни кадри и офицерски състав. 5. Военните училища отдавна са приватизирани от мастити мутри и сега са хотели, транспорни фирми или кой знае какво. 6. Поколението е нефелно и негодно, както сам каза и премиерът- Тиква Боко Борисов- защото, ако им бъде дадено оръжие в ръцете- или ще се изпозастрелят или самоубият. Освен това подрастващото поколение е гейско, имайки пред вид еврогейските ценности и в поделенията ще се съвокупляват гееевете денонощно. Ръчичките им са отрязани, па наврени отзадека- никаква дисциплина, уважени и послушание. Така, че- връщането на наборната служба не е възможно.

Ако в България се въведе отново наборната казарма, половин България ще бъде търсена от Интерпол. Освен това 60% от българите ще останат с незавършено средно образование, понеже ще напуснат страната преди да си вземат дипломата. Толкова си можем.

сичкото форумен акъл и безделници анализатори ако впрегнем пак никой нимой на стигна и в областта на стратегии анализи ще сме на челни позиции ;)

Зависи. Продалите се за жълти стотинки форумни тролове са друга бира. Колкото по-прост, толкова по-добър в работата.

И в България трябва да се върне задължителната военна служба!

за чий ти е? - те младите са си половин войници и без служба я глей как боравят с ножки по паркове и дискотеки + туй са устойчиви и на упойващи вещества - зарин зуман едва ли ше го ловят те толко екстазита са избумкали чее...ае нямаме стигане ве ейй айлооо

Шведска армия?! Русия е шокирана! Да ги бяха заплашили руснаците с шведска тройка...по разбирам..Но с шведската армия, която през последните 3-4 века не са се прославили с нищо.....Някак си ми изглежда несериозно.

Мурзилко, точно над руснаците са най-гръмките победи на Шведция.

хахахха Смешен европедлик:) Искаш да кажеш, най-големите им загуби! Руснаците при Петър Велик ги наритват яко отзад шведите.....И след това Швеция си остава една жалка регионална държавица:)

и обратното също е вярно.

Зависи какво разбираш под "прославяне". Ако под "прославяне" разбираш да нападаш чужди държави, да грабиш чужди територии, да разпалваш военни конфликти и да избиваш мирни невинни жители както прави Русия, то тогава да, вярно е, Швеция няма с какво да се похвали. Защото Швеция е живяла в мир през последните векове.

Швеция, както и фашистка Германия и османска турция, е една от държавите вкарани в правия път след тежките шамари от Русия.

Смешник, кой е нападал и кой е грабил...Нещо май споменаваш Краварника, а?:) Че той е водил над 50 войни и организирани преврати в света за последните 60 години! И сега цоца нефта на Ирак като го краде най-нагло...и контролира трафика на хероин от Афганистан! факт!

Западът отново е на принципа, че като повториш една лъжа много пъти, става истина. Къде е тази агресия от страна на Русия? Колко човека избиха като си взеха Крим? Хайде сега да сравним това с кризите предизвикани от САЩ и НАТО.

А да те попитам аз тебе тогава, Хитлер колко човека изби като анексира Австрия към Германия? А? Кой е по-миролюбив според теб?

Ми доста малоумнико! Хитлер е светил маслото на цялата австрийска опозиция, всички партиикоито са били против Аншлуса както и евреите в цяла Австрия!

ами точно там е работата! когато хитлер аншлусира Австрия, западните 'демокрации' му ръкопляскаха, че и части от Чехословакия му дадоха през 1938-ма. двойният стандарт е очеизваден, не мислиш ли?

А няма. Няма.

Май си пропуснал кога стреляха снайперите из Крим. А бе много пропускате, бе?! НЯкой ще ви оноди и пак ще го пропуснете. Всъщност това и правят с вас и руснаци, и БСП. Освен това агресия е всяко навлизане в чужда територия като завоевател. Да оставим стрелянето настрана. Понеже украинци не искат да се стрелят с руснаци, стрелбата беше малко. Но анексията е агресия, ако не ти е ясно, ти го изяснявам. Както пропускате, така и сте в неяснота. Изобщо за какво ставате?! Комунистите имам пред вид.

Тяхна си работа, не можем да се мерим с тях...Швеция е кралство, прибират им 50 % от заплатите за данъци, произвеждат изтребители и автомобили..Все неща, немислими за държавата на соц. глупаците

България да върне наборната служба!Не 2г.както бях,но 1г.Тия пиклювци,разхайтени мамини синчета не са хващали пушка!А само мишката на компа!Стига глезотии-гледат виртуално войни и се колят, а са пълни страхливци!България е имала винаги силна войска от 2500 год.насам/ до 1989г/ Срамота е младежите да се напиват и дрогират само!Ред и дисциплина трябва. Кхан Челбир-четете кой е?Сигурен съм,че не знаете....

Баце, тея младежи са значително по-добре тактически подготвени от тебе. Щото докато ти си даваш живота за родината те ще накарат врага да даде своя за тяхната. Тая история "на нож" вече не е актуална.

Вече е твърде късно за всички!Светът е осран тотално от Ангела Меркел и свита.Кого ще брани тази армия и от кого???? Всичко е вече толкова объркано и окъкано,че от тук нататък всеки трябва да бъде армия за себе си.Това бездарие на политиката на ЕС ВЕЧЕ НИ ПОДПИСА ПРИСЪДА -ОБРЕЧЕНИ!

На Швеция армия срещу Русия едва ли ще и потрябва. Но срещу онези навлеци, които палят и вилнеят в Стокхолм и Малмьо със сигурност ще и потрябва. Дано само да не попълнят армията със същите тези елементи...

Връщат службата, НО не са си унищожили военната "инфраструктура" поделения и прочие, а при нас всичко е изоставено и разграбено. Ако нашите "тикви" решат да върнат службата. Няма къде да настанят новобранците(освен на полето под открито небе и да им дадат по една тояга вместо автомат, защото разпродадоха арсенала АК).Отделно няма команден състав, защото ги съкратиха. В този ред на мисли не може да се сравнява с БГ. У нас връщането на военната повинност е технически невъзможно.

Много хора тук ми се струва, че са остро против казармата, което ми говори, че или е пълно с непълнолетни тук или е пълно с мишки, които са страдали в казармата или и двете.

От коментарът ти става ясно каква е ползата от казармата.

Юнашки, да се научиш как се стреля с пушка може да се научи човек в голямото междучасие... да се губят години в това е безмислено хабене на пари и време.

Наистина ли си мислиш, че единственото, което трябва да знае един модерен войник е как да стреля с пушка?

Не е "задължителна военна служба", а "задължителна повинност". Това означава, че значителна част от мобилизираните ще бъдат изпратени да вършат безплатно работа, за която няма пари - като например "помощ в приемането и интегрирането на бежанците"... Другото, на което разчитат, е смесването на имигрантите с "оригиналните шведи", защото в момента тези общности като цяло живеят напълно отделени една от друда...

"Миналата година Финландия обвини Русия, че е нарушила въздушното й пространство, след като два руски изтребителя при отделни случаи прелетели южно от крайбрежния град Порво. Това предизвика безпокойство в Швеция." През седмица турски самолети нарушават въздушното пространство на Гърция. Безпокойство няма.

Хитро измислено, така ще имат подръка армията за справяне с неизбежните батаци покрай безмозъчната емигрантска паплач. Да се надяваме,че кръвта на викингите още е жива...

хаха, каската вáжи

Това е немски войник от ВСВ на снимката, каската е М35