Швеция зави наляво след 8 години управление на десницата

Шведските левоцентристи спечелиха най-много гласове, но не и абсолютно мнозинство, на произведените вчера парламентарни избори в страната.

Обратно в новината

Коментари - Швеция зави наляво след 8 години управление на десницата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туй- лявото,е много притеснителна посока!

Бай Иван фашиста: Ау, и шведите са комунисти. И американците също. Германците не ги броим, те имат Трептов парк с паметник на Съветската армия, нападнала Германия на 22 юни 1941 година. Обаче българите бием всички и по фашаги, и по леви. Само нормални демоткрати нямаме. Щом като и у Швеция няма...

ЖАлко за жените там :( Прочутата шведска тройка ,вече ще е само от мъже!

мога само да кажа, че сега шведите заслужават булгарските политизи! разглезени марзеливци, които успяха да изгонят наж-доброто европеиско правителство! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Брей какви комунисти били шведите а ? Сега зомбитата на мутрата от Банкя ще оплюват лошите шведи, че не искат да ги управляват псевдо-демократи, защитаващи интересите на олигарси и монополисти ! Ех защо си нямат докторът на всички науки и генералът на всички армии - специалистът по всички въпроси - другарят с милиционерско минало бойко борисов - единственият и незаменим демократ, винаги единодушно избиран ... щяха да са толкова напред - да ни видят нас ние как дръпнахме при неговото управление ха ха

8901

Шведското ляво няма нищо общо със съселското ляво у нас. Там политиците не крадват всичко, както нашите модерни леви.

Че да не би т.нард десни у нас да не крадат ? Защо не си признаеш цялата истина - че псевдодемократите у нас са откраднали в пъти повече от левите ? И да не си бил в Швеция, та знаеш ой колко краде ? Аман от злобни бастуни !

Да не ги мислим толкова шведите. Но у нас,когато са управлявали леви,се е провеждала на практика най-дясната политика,да не говорим за кражбите.Ние сме си нещо по-друго и гласуването на избрите от ляво за дясно или обратно управление на държавата,няма особено значение.

Не бойте се, България никога няма да провежда лява или социална политика! Който е крал, ще краде. Който е докопал кокала, ще го държи. Апетититът идва с яденето.Това е народопсихология!

Навсякъде крадат, но лошото е, че на българския народ му откраднаха най-ценното - вярата и обединението.

И на мене ми взеха стола в църквата, дето беше баш до олтаря, и Солунската митница ми взеха... Ама аз ти казвам - сега вече ще става от хубаво по-хубаво, от дясно по-дясно...

И на мене ми откраднаха стола в църквата, дето беше баш до олтаря, и Солунската митница ми откраднаха... Ама аз ти казвам - сега вече ще става от хубаво по-хубаво, от дясно по-дясно...

Колкото по-дълго ЕС и Особено България са Ограбвани от Десните партии на Олигархиите , и Прикритите Монополи , толкова Народите Обедняват=Олевяват=Социалистите на власт !!! .... Разбира се ние в България сме леко по-различни .... Кимаме Надолу за да кажем Не ... ..гласуваме за Десни а(и за това) сме Най-Бедната страна !!!!

Еееехх защо и ние в България си нямахме шведско, немско или австрийско ляво !!!!

Какво дясно в на-бедна и корумпирана България? Кои са десните избиратели, пенсионерите с по 200 лева пенсия, работещите с 500-600 лева заплата, милионерите олигарси?

Не знам кои са , но масово се гласува за крайно дясна политика от хора, живеещи на ръба на минимума.... :)

Ми щото са меко казано малоумни и вярват на разни милиционери и мутри.

Шведите са хора грозни,мазохисти и неизлечимо болни от евроГейска толерастия! Никога не бих отишъл в тази страна,дори и на екскурзия ! Малко им е на шведите,още трябва да бъдат мачкани от чернилките и ислямистите! :)

Ама много ясно, че няма да ти хареса, като там трябва да се работи и хората са си подредили живота. Ходи във филиповци - там ти е мястото!

Орлин Данев

Ама ходи да работиш бе ! Работи за дембелите и олигарсите като ти харесва ! Вие не сте работници-вие сте роби на съвременната неолиберастия ! Да работят маймуните,че да станат хора !

или в Турция, нали сте турска партия!

Орлин Данев

Последно-ние от АТАКА турска,или руска партия сме ? Че вие соросоидите,всеки път говорите различно и всеки път говорите с гъзъ си ! :)

Българите сега последно бежанци ли са в рамките на ЕС или зависи от гледната точка, а не от законодателството?

Горката страна...

Само бойко може да ги оправи нали ? Горките шведи - ще си мечтаят за стандарта, който имахме ние по времето на герб нали ха ха Кухавелке - изоставаш кухавелкееее

Ако западът продължават с техните отстъпки пред арабите и негрите мюсюлмани - ще я докараме до А.Х. .... Да вземат мерки навреме, докато не е станало късно за Майн Кампф. Иначе не разбирам, как може тук да пишете че БСП била лява партия, като 8 години водеше най-дясната политика у нас. И е ръководена само от милионери, които не дават и 5 пари за бедните бабички и работниците!!!!!

И коя е тази най-дясна политика, която е водила? За мен по-скоро не водеше правилната лява, като раздаването на помощи , увеличение с по 10 лв. на пенсии и т.н Временни мерки, които не изграждат лява политика. А , че е управлявана от милионери, кажи ми една партия, която не е? И лявото и дясното, и демокрацията -всичко е криворазбрано в тая държава.

Дано на следващите избори антиимигрантската партия да състави самостоятелен кабинет. Само така може да се запази останалото от Швеция. А разни социалисти и зелени какво се правят на ощипани?

Bell

Политиката в Швеция винаги е била лява в последните 8 години, но не това ляво, което ние българите разбираме под лява политика. А едно уродливо управление на една страна, която от бяла цивилизована, се превръща бавно, но сигурно, в една пълно МУЛТИКУЛТУРНО гето, благодарение на своята безмозъчна лявo-либерална политика. Мога да говоря за Швеция цял ден, защото ми е любима тема, но само ще кажа някои неща, за да ви стане ясна картинката там в момента. В Швеция е забранено хората да се делят по расов белег, или да се води каквато и да е статистика колко нелегални имигранти има в страната, от каква раса са те, от коя държава и т.н. Живеенето на социални помощи и просията са се превърнали в национален спорт на имигрантите там. Откакто Швеция тотално либерализира своята имигрантска политика, тя е на челните места по извършени изнасилвания на глава от населението (само една африканска държава е пред нея). Отново когато такова нещо се случи, е напълно забранено в медиите да се обявява расата на извършителя. В Швеция дори има специални летни лагери, в които се организират срещи между шведски момичета и имигранти от Сомалия, Иран, Ирак, Сирия и прочие. Имаше опити от страна на шведските леви да направят Рамадана официален празник в страната, като го обявиха за една "нова шведска традиция". В Швеция се строят джамии на всяка пряка. Вчера по време на изборите, в столицата е имало демонстрация от привърженици на ISIS (или Ислямска държава, както са познати в нашите медии), които пропагандираха за това шведите да не упражняват своя вот. Никой не ги спря да протестират. В Швеция феминистката политика е на почит, като пропагандата върви с пълна сила. Гей движението също. Това на транссексуалните също. Всичко това е следствие на лявата политика, която Швеция следва от поне едно десетилетие, но в последните години набра изключителна скорост. Феминистките в Швеция дори учат мъжете как да седят правилно в градския транспорт. Относно настоящата ситуация в Шведския парламент, нещата седят така. Там освен шведските демократи (които в Швеция по дефиниция ги определят като крайно десни), друга дясна партия няма. Социалистите имаха 30% (наравно с центристите през 2010), а преди това имаха 35% през 2006. В Шведския парламент прокарването на своя политика изисква изключителна гъвкавост, като повечето партии правят компромис една с друга. Но левите идеи ВИНАГИ са били преобладаващи там. Историята на тази "либерализация" започва от 70-те на миналия век. Ама сега ме мързи да пиша за това.

И все пак в последните десетина години управляват десните. Иначе май си се размечтал за Путин.

като живеещ там мога само да потвърдя написаното отговаря на 100% на реалността за жалост

До там ли го докарахте туземните олигарски отрочета, да дращите по форуми и седенки, кат матрософци да браните вашата радина чизмария и генсека пусин ???

Tехните социалисти нямат грам общо с нашите...така ,че пребарзано не се радваите

С нашите социалисти никой няма нищо общо. Даже Сергей Дмитриевич Станишев.

И популацията им няма нищо общо с нашата, която се възторгва от текста "за крадец не ставаш сине, ти си будала" ???

И какви са техните социалисти? Познаваш ли ги? Истината е , че малко по-малко навсякъде се завръща лявата политика, с изключение на България...

Как се запозна с техните социалисти, при положение, че още не си се научил/а и да пишеш...

Големия проблем са им емигрантите. Хептен ще я овапцат , ако я подкарато по-ляво, защото тяхнатя дясна пария е по-лява от нашата БСП например. Няма как по-ляво.

Или поне Атака, Дудук?

Шведското ляво е по- дясно от нашето дясно, че и по-дървено, защото събира данъци и не поддържа хрантутници като Пеевски и КТБ четата. Може да се каже, че бсп-то на шведите е по- дясно от ГЕРБ на българите, ама няма тъпи комунисти и затова нещата там вървят.

ял ми е за шведите-маи не знаят какво правят. социалистите като им се коалират сус зелените и ще стане като германя, в която с удоволствие живея и която гледам как я съсипаха зелените и соцялистите.

Когато след 8 години промениш курса, то това означава, че нещата са започнали да боксуват на едно място. И нормално, десните винаги обслужва само олигархията

Ти не си ли потомствено 9.9.44-та олигархче, дет татко йощ по соца е сменял коли и апартаменти кат носни кърпички, а нормалните хора, дали парите си по влоговете, чакаха с десетилетия за тез придобивки и 500 хиляди люде не дочакаха ?

magit@abv.bg

Кой за каквото учил. Всеки който е имал долари е могъл да си купи, както сега ако имаш кинти ще си купиш от витрината автомобил. Разликата е в това, че тогава процента нови автомобили е бил много по голям от сега;) Аз пак съм от този прцент с новите автомобили г-н шифровчик :))) Така, че комунизъм, демокрация, комунизъм не си ли играч, си с втора ръка автомобил :П

...според мен, при положение, че политиката на Европейския съюз е преобладаващо дясна, няма значение, дали правителство на държава-членка е ляво. Днешните "социалисти" са технократи и нямат нищо общо с левите идеи от 20-ти век.Да вземем нашия Станишев. Той и неговата партия дъвчат клишета за социална държава, равенство и справедливост, само когато дойдат избори.Иначе видяхме как управлява.Аз самият имам леви идеи, но отдавна съм разочарован от хората, които управляват "уж" в името на народа.ПЕС, МЕС....няма значение.Всичко е подчинено но огромни корпоративни интереси, които дърпат конците.Който тръгне по-наляво, веднага "бой през пръстите". Оланд е социалист и какво от това? Франция се тресе от стачки и ширещо се недоволство.Лошото е , че и у нас, политиките стават все по-зависими и обвързани с "Брюксел". Не виждам добра алтернатива. Ще имаме ново клатещо се правителство и вероятно някаква "съшита зад кулисите" коалиция. Играчите винаги са едни и същи. Въпросът е кой, колко "овци" ще успее да заблуди на изборите.

И аз съм привърженик на социализма. Вие работете да има, да ядем всички!

Изводът е: като са те надупили, викай: кеф, давай още, цялата дружина...

Мдаа,много точен коментар

Хора, какво става тази сутрин? Троловете да не са на първи учебен ден? Никой не плюе Бойко Борисов?

Що надника ли не върви, като няма такива постове? Изглежда като да си разтревожен.

За неграмотния тиквоч е казано много, няма кво да го дъвчем повече :)))

Троловете отговарят на удара :)

Да, Como, така е. Но ако и нашите десни бяха като техните десни и не крадяха като за последно...ееех.....

АКО НАШИТЕ ЛЕВИ , БЯХА НА НИВОТО НА ШВЕДСКИТЕ ЛЕВИ , СЕГА ДА СМЕ НА НИВОТО НА АВСТРИЯ , ПОНЕ ... НО , НАШИТЕ ЛЕВИ СА КРАДЦИ И РУБЛАДЖИЙ И РУСКИ ДУПЕДАВЦИ ...

Не си прав - всичките ни политици без атака са купени от САЩ

така е ! а атака е купена от русия !

В България няма леви политици. Има само лявоориентирани хора, но това е друга тема.

Bell

Дано нашите леви НИКОГА не стават като шведските леви. Щото ако това стане, ще трябва да се преименуваме на Цинганария :)