17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за управляващите фракции на тези държави няма неморални начини за изкарване на пари..... ясно виждаме как една друга държава дава разрешително за убиване на хора от друга държава....

Ако не плати глобата се връща в България в катуна

Може ли да попитам Дир.бг модераторите -каква е причината да премахвате постове, които дори не съдържат забранени думи!? Примерът с мои постове в които информирам евентуални кандидат просяци какво може да ги очаква, от" колеги" от "синдиката".....

Тъй де -въвежда се "патент"! В някои държави дори проститутките са задължени да имат патент. (Така се води и медицинско наблюдение за рискови "професионални" заболявания. Следва обаче, шведите да въведат и регламентирано работно време, и да се води трудов стаж за пенсиониране!

Преди години кметство Виена искаше да забрани просията, НО като наскачаха ониямити зелени и секакви други “природо-любители” и не приеха забраната. Кметството предполагам искаше да пребори клановете. Преди неколко месеца стана голем скандал с вече бившата шефка на зелените Главишник, чиято партия яростно се бореше с/у хазартния бизнес и изведнъж напусна поста си и премина на шефска длъжност във фирма за игрални автомати. Та така...

Всичко трябва да е под контрола на Биг Брадър. Следващата мярка - всеки който обмисля да стане просяк трябва първо да се регистрира като потенциален просяк и да си извади разрешително да си мисли такива неща. Който мисли без разрешително - солени глоби.

Никой не насилва някого да дава на хората които просят. Не пожелавам на никого да стигне в този живот до състоянието да проси. Преди 1989 дори циганите не просеха- те имаха работа- миеха улиците, почистваха ги и така имаха свои пари.

Малко хора просят защото са бедни наистина малко. За повечето това е един много доходоносен бизнес.

Пич, дано не ти се налага да тръгнеш да просиш; не мож си представи какви главоболия ще имаш. Просията е същото кото проституцията и клошарството не можеш да "работиш" където ти скимне -все ще засегнеш нечии интереси. С една дума ти трябва "разрешително" от собственика на улицата, квартала, селището

А ти що така смело вадиш факти? Или и ти си бил от тия в Англия и Германия по улиците? Тоест в Бг кара баварец, с ланците а лятото за по 6 месеца на гурбет :) А като нас дипломиралите се и търсещи подходяща работа да казват:ааа българи.. Не. А относно кланове или не, в Скандинавието тия мангали се покровителстват от местните цигани.Колко е процента кой знае ама е така.Един ден прибрал се да видя приятели и семейство, в града попадам на S-класа с шведска регистрация.Брей викам си,туристи най-накрая решили да позяпат наоколо.Слиза един мазен нагъл манго и на полубългарски обяснява как нямало да плати толкова за паркинг.. Дейба.. аз ще работя честен и малоумен па и на три смени а тия с тайфа цигани ще си пряват далаверите.Бах ти Европата.. Пък в Швеция на мангустите даже им се радват.. ?!?!

а ние тук на търг издаваме разрешителни за крадци аматьори и професионалисти ! много са назад шведите ,ама много !

че им трябва документ, и ще им издадат документ, че имат документ. И от тях ли ще събират данък патент и оборот? Тия шведи големи прошляци бе! Я гледай нас какво е благоденствие, и колите ни коли, и жените ни не ползват самобръсначки, скътали хората 30-40 милиарда, хладилниците им пращят, не могат да се затворят от храна и протичат, всеки на село си има вила, а в града си сади градинката пред панелката и я огражда по навик с колчета.Децата са едни такива усмихнати, умни, ученолюбиви и водят само здравословен начин на живот. А политиците пък само да видите - ум да ти зайде! Неповторими! Неотразими! Невъобразими! Непрежалими!

преди едно 5-6 години имаше същата статия и пак беше за Швеция, но града (ако не ме лъже паметта) бе Малмьо. имало регистрирани около 100-тина просяци и никой друг освен тях няма право да проси. било професия. няма да се изненадам, ако това село не е второто, а Н-тото, където просията е официална професия.

да ги върнат в Родината им! Аха, наистина са се “загрижили”

Майка им мръсна циганска!!! И на шведите, и на циганите!!!

Сега просто циганите ще се преместят да просят в други градове, където няма такава наредба.

Кво като го глобиш просяка, откъде ще ти плати, нали затова проси!?

Ако е професионален просяк, има пари. Ако някой проси инцидентно, за да се наяде или поради някакъв случай, той може да няма пари.

По такава причина си имат чичо Нобел!Не ви обиам, но ви уважавам човеци!