Иракската армия настъпва против ИДИЛ в северния град Каяра

Осемнадесет иракски войници са загинали вчера от самоубийствено нападение с кола бомба по време на щурма против ИДИЛ в северния град Каяра, предадоха ДПА и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Иракската армия настъпва против ИДИЛ в северния град Каяра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Битката за Каяра е улична война, водеща се в зона, където има десетки хиляди цивилни", каза ал Джабури. И жертви от цивилните предполагам няма както в Сирия при руснация. Ех тия лоши руснаци!!!:))))

И няма нужда да се уточнява, защото всички знаят, че Върховният комисариат на ООН за бежанците ще организира бежанската вълна към Европа.

Много мръсна форма на война е, когато враговете са пръснати сред цивилно население - ни танк да им пратиш, ни самолет. Голямо нещастие е да живее човек в страна, богата на нефт и газ - все разни демократизатори, освободители и религиозни откачалки ще се домъкнат да слагат ред в страната. САЩ предвождали, ама от въздуха, а по улиците загиват местните войници. Интересно, как са се разбрали за нефтените залежи, след като разкарат от там ИД? Дали Ирак е отстъпил рафинерийте или САЩ ще го подложат на демократизиране?

нефтените залежи на Ирак отдавна са под контрола на САЩ. Още след като свалиха Саддам. Американските компании веднага им сложиха ръка. Нали затова нападнаха Ирак, а не защото им пука за населението.

за ченгето г-н Цонев не се допуска истината е смъкнахме се няколко места назад

Освободена от САЩ държава за 10 години окупация в Ирака са загинали 1 000 000 човека. САЩ трябва да бъдат изправени в Хага за престъпления срещу човечеството

"Подкрепяни от въздуха от предвожданата от САЩ военна коалиция, иракчаните поеха контрол над петролната рафинерия на града......" Ей за какво се бори цвета на демокрацията. НО.....имам приятел, които току що се върна от източната част на САЩ и каза, че там положението е бедствено. Бездомните се множат с всеки изминал ден, безработица и жестока ПРЕСТЪПНОСТ. Скоро това ще е реалността навсякъде в страната на мародерите.

Война !!!!

Идиоти и прочее - последният да затвори вратата: вай, Аллах, голям джюмбюш, голяма гюрултия, що салтанат измря, а акъл йок!