Ще посмее ли Джо Байдън да нанесе удар по принца и саудитците

ЦРУ се кани да огласи оценката си, според която саудитският престолонаследник е съучастник в убийството на журналиста Джамал Кашоги. Американският президент е поставен под силен натиск да действа решително срещу Саудитска Арабия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това никога не може да стане.

Дрън дрън, на сащ изобщо не им е до тоя журналист, просто искат да сложат наново юздите на саудитците, които в последно време действаха доста своенравно, дори си позволиха критики спрямо "богоизбраните" А на сащ им трябват послушковци за да могат наново да се развихрят в сирия. Тоя деменциален старик дето му викат президент може да натвори куп простотии.

Как ердоганските тайни служби прецакаха престолонаследника...

Няма начин,изкуфелия е от същата банда.

Камшикът трябва да плющи над главите на васалите. Но да не удря силно. "Укорите" трябва да са премерени. За да не забравят васалите "да проявят уважение" към американските господари.

нито бай-дан, нито вицето му... как ѝ беше името там.. имат кохонес да се изправят срещу уахабитите и техния общ, със сащ петрол и петродолар. още повече, че уахабитите не притежават омп, както садам - притежаваше... :-))) а бай-дан е смел само когато прави май-дан, с дистанционното ... :-)))

Някои или не знаят или са забравили,че сума сенатори от двете партии са на второа заплата /под най-различни ведомости/форми /при саудитския крал!?

Тръмп само ги потупа по рамото и каза че го интересува печалбата и нищо друго. Помним го това.

А сега на Саудитския Невални да видим какви ще бъдат Европеиските и Американските санкции А що се отнася за техните подръжници като тази от България дето игра с Вожда танц със сабя без гащички и сутиени те пук поздравления ли ще получат или боцкане отзад против Корона Вирус Саудитски

Той за смеене сигурно ще смее. Истинския въпрос е е ще си спомни ли че трябва?

Ще си затворят очите и ще се правят на ни чул ни видял, инак не само ще секнат петрола и газта от там, но и най-верния им съюзник и машата им в арабския свят ще се оттегли от тях и хич няма да се и замисли, че кладенците и другите араби са негови, а такава загула не е в интерес на тези които се канят да ги "ударят"!

Ко прайм сега? Блокирваме ли сметките на принца и въвеждаме ли санкции срещу фирмите и държавите, търгуващи с петрол и оръжие със Саудитска Арабия? А?

че там интереса ни е друг и нищо не в.сме видели, чули и разбрали!

Всичкото това е постановка с цел да се покаже на публиката как има независимост на властите в САЩ и на разследванията! Но фактът е, че всичко каквото ще излезе в този доклад, както и мерките които ще бъдат взети, е предварително уговорено и със СА. Т.е. както написах по-долу-ще бъде разкрито нещо си, ама няма да е това, което трябва да е, а ще бъдат въведени и санкции, ама ефектът от тях ще е като от без санкции. Та Бин Салман ще си го премести към другата страна на кафтана.

Те и Саудитите имат какво да извадят срещу американският елит, не е да са без никакви козове! Та май ще има договаряне да се извадят само едни непрани чорапи, за да се отпусне парата на общественото мнение, а насраните гащи и от двете страни ще си останат скрити. Класика в жанра!

Що за въпрос?! Има си традиции;) Септември, 2016: "Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че ще наложи вето на законопроекта, позволяващ на американските граждани да подават искове в съдилищата срещу правителството на Саудитска Арабия по обвинение в участие в терористичните атаки на 11 септември 2001 г."

дипломация с "удари" не се прави. Добър или лош младежът е най-доброто, което може да се случи на СА предвид средновековните им порядки (и свършващият нефт).

Америслямците да направят завой и да нансеат удар по първите си приятелчета, абсурд.

Саудитска Арабия - законите са по Шарията, официалната религия е уахабизъм... Абе ретрограден ислямизъм от всякъде. Но понеже са казани 4няколко думи" за техния престолонаследник, да кажем и няколко думи за жертвата на убийството Хашоги (така май е по-правилно да се произнася). Журналист - да. Ама и още - личен приятел на Осама бин Ладен, отишъл при него да отразява борбата му. Е, отразявал я, като воювал заедно с муджахидините от Ал Кайда. Пълен и тотален ислямист на квадрат. Единственото му "прегрешение" пред саудитците е, че е застъпвал възгледите на Осама - искал да падне управляващата монархия, защото най-добрата и единствено отговаряща на исляма форма на управление е Халифатът, който трябва да бъде възстановен... Честно казано, не ми пука, даже си мисля, че е добре, че едни ислямисти са претрепали друг, още по-върл ислямист, апологет на глобалния джихад.

Кой е Саки?

става дума, ама за да не разбере аудиториата, че есъщата тъпа мисирка. Типична представителка на тамошната женска мисъл.

След бъдещият разговор между Невого превъзходителство наследният принц на Саудитска Арабия и дъртака в Белият дом в Ер-Риад ще бъде взето решение дали на Съединениете Кафирски Щати да бъдат наложени санкции от страна на най-големият им инвеститор и вносител на нефт Саудитска Арабия В разговора ще бъдат засегнати нарушението на човешки права в Афганистан, Ирак и други мусулмански страни от САЩ и тяхните марионетки от НАТО и свато, бизнес отношенията на сина на Байден с Китай - страна нарушаваща човешките права на мусулманите-уйгури, а също изключително ниското количество джамии в Северна Америка.

САУДИТЦИТЕ са аверчета и въртят алъш-вериш с ТРЪМП по точно със ЗЕТчето Джерад Кушнер .САУДИТЦИТЕ са авери и правят бизнес с РЕПУБЛИКАНЦИТЕ -Джордж БУШс-во са НАЙ-добрите им партньори Ал САУД и КУШНЕР са авреи в ''Брукфийлд ПарТнерс'' канадска офшорка която притежава ''УЕСТИНГХАУЗ'' и върти съвместни ТРЪМП пари в недвижими ТРЪМП Таурите А ДЕМОКРАТИТЕ НЯМА да му простят на САУДИТЕЦА за дружбата и бизнеса с ТРЪМП с-во и ще го съсипят от санкции,спънки,налози и бизнес проблеми ЛОШО ЩЕ му стане на саудитеца че въртял пари на ТРЪМП

Schilo

Безсмислен доклад на ЦРУ. Още в началото всички знаеха, че Кашоги е поръчан от Салман. А колкото до санкциите- нищо няма да има. Все пак арабите наливат около 100 млрд. на щатите за превъоръжаване. Така че, всичко ще е по старому. И ще е поредния пример за двойственост и лицемерие.

Чаршафите да внимават защото ако под предлог че ще бъхта Иран, Бай ти Дън през лятото затвори Персийския залив и танкерите не могат да излизат, нефтът и газът на Америка ще се харчи като топъл хляб, а камиларите ще умрат от глад за по малко от месец

Стига глупости и фантасмагории. Как ще му позволят на Байдън да нанася удар по судитците. Че нали имат стратегически интереси там!

дадката дали знай ,дее С Харабия на картата?

"Това означава, че президентът няма да мълчи, той ще говори на висок глас, когато има притеснения по въпроса за нарушения на човешките права, по въпроса за липсата на свобода на слово и на изразяване" Сериозно!?

Така е и аз се разсмях, като го прочетох...

PEYTSCH

Няма да посмее! Той не е Тръмп.

Те докладите на ЦРУ са по-зле от статиите в "Работническо дело" едно време. Много пропаганда, малко или никаква истина.

Самото заглавие на ДИРа е трепач! "Ще посмее ли Джо", явно и за пуберите стана ясно, че свтовният джандар не е това за което му се иска да се представя. Сложен въпрос за старчето, това ЦРУ не може ли да се трае и да не разнася информация преди да е минала през него? Еди верен приятел им остана и него да загубят. Обама се опита да поразклати чаршафите, ама те само му скръцнаха със зъби че ще си изтеглят милиардите и всичко затихна.

Имайки предвид, че собственика на Вашингтон пост стои в основата на избора на Байдън.

Въпреки случаят с Кашоги, трябва да се отбележи, че принцът направи наистина сериозни реформи в СА и то за много кратко време. до скоро никой не предполагаше, че е възможно да се случи това там! Има още много неща, които трябва да се променят, но се върви в правилна посока! Освен това, принцът е много популярен в страната и хората го обичат и подкрепят - около 70% от населението са на възраст поз 30 години и приветстват реформите. Според мен, ако САЩ предприемат нещо драстично, ще сбъркат много! Не на последно място СА е важна за стратегическите им интереси в региона. Така, че докладът най-добре да покадва, че принц Мохамед изобщо няма вина. Да си призная аз имам симпатии към него - не съм вярвала, че саудитски принц ще каже, че според него, мъжете не са по-висши от жените. Дали го мисли сериозно, друг въпрос.

В такъв случай не трябва да се търси отговорност за убийството на журналиста. Щото бил популярен така ли??? Да извършиш такова зверско деяние или по-точно да наредиш да се извърши такова деяние в посолството ти в чужда държава няма никакъв проблем??? Щото бил популярен и извършва реформи???

Проблем има! Вьпросьт е колко голям да стане проблема! До демокрацията имат още много пьт да извьрвят, както и до човешките права в истинския смисъл на думата! Опасявам се, че евентуални санкции могат да имат обратен ефект и да влошат нещата, вместо да ги подобрят!

От друга страна, една масивна ядрена бомбардировка ще даде много ясен сигнал и ще допринесе за стабилизиране на региона и света.

Явно мислиш че е далече от дома ти?

Ко? Не! И пак повтарям - пише се бай Хой, никакъв дън не е!

Бях на ексурзия в сащката ,успях да претрепя няколко хиляди краварчета и се прибрах ! Като на сафари е :))))

Убийствата извършени от ЦРУ са хиляди.

Провалите на ЦРУ са хиляди в тази сфера. За сметка на това пък КГН въобще не си поплюва. Който са искали него са го и премахвали.

Стана ми смешно, СА да продава петрола в рубли!!!

Може да започне в евро , юани, йени и какво ли още не, на това ще се отрази зле на доларь ...

Може чушки

Всичко е лицемерие и мародерство от т.н. "велика америка"?!?! На Путин може да се репчиш, ама чаршафите имат много "правилен" нефт, как да ги накажеш! ОТВРАТ!

Саудитска Арабия иска да купува С-400 и СУ-35 след тази новина трябва да ви е ясно че наказания няма да има. Ще е наказания няма и се отказвам от сделка. Арабите са мързеливо племе но не са глупави от години познават бандитския характер на САЩ.

Няма нужда.Ако тръгне срещу тяг всички ще сме потърпевши.Ще има яко атентати

Краткия отговор е - няма! Байдъня няма да направи нищо! Платформата на изборите му беше само да събори Тръмпя, и няколко позиции колкото да удовлетвори църните, джендърите и останалата паплач. Сега се чуди какво да прави с тая власт. А зад рамото му наднича вицето и само чака тоя да ритне камбаната.

А ако Сауди Араби вземе да продава петрола , избягвайки долара, какво ли ще се случи?

кво ще се случи :))))

Прав си! Ама ако поиска защита от Китай и Русия?

Принца ще си купи няколко ескадрили F35 и ще се размине само с размахване на пръст и молба друг път да не прави така, т.е. не толкова явно. Лошото при изборите е, че като се смени властта такса "спокойствие" трябва да се плати и на новите.

да си купят Искандери ,които не избухват ли ? справка Армения в Нагорни Карабах

Тук не коментирам каква техника да си купят. Могат да си купят и те 100-200 нарисувани F16-и за няколко десетки милиарда долара по същата прицина, по която и ние си ги купихме.

почна се..

На Алцхаймера са му купили билет на първото място в публиката....

Поредното изхвъляне на американски президент за заблуза на общественото мнение. Също като рибарска че@ия на пясък. Заблужзават хората посвета и накрая нищо не ще последва;. Припомнете си предишния палячо, заявил, че след кято получи доказателства за убийството ная изогрения от тайните служби на саудитите щял да ги накже сурово. Дрън-дрън, та пляс...

Който вярва че има наказания е пълен наивни,САЩ е всичко друго но не и демократична държава, а знаят какво ще се случи с листа.

САЩ да сложат санкции на Саудитска Арабия заради убийстото и разфасоването на дисидент , това е пълен абсурд. Те нямат икономически интерес да нанасят удар по съюзник, подобни неща се правят срещу Русия, Китай и тн.

САЩ не са вчерашни. Е, да де, когато не са си избрали клоун за президент, а те през 2-3 мандата си избират. Вместо да "нанасят удар" по съюзника, леееееко ще подкрепят някой по-слаб клан от местните и докато се усети, принцът ще е изпратен в трета глуха. Страната пак ще им е съюзник, но шефчето там ще е по-адекватно и няма да им прави бели.