Ще има ли демокрация след COVID?

Две години по-късно нашият свят няма нито сигурност срещу вируса, нито гаранции за свобода - това е почти провал, посочи Първан Симеонов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да задавате този въпрос изчакайте 2030 г.

Слушайки как понятия като демокрация, свобода на слово и избор биват обсъждани (че и със сериозен тон!) от фауната зобаща кремълска пропаганда е все едно кварталните просяци да спорят за гурме кухня, луксозни автомобили, яхти или бизнес авиация. Не че не може , ама..

... ама не бива :)

Има и друг съществен проблем, на който искам да наблегна. Говорим си много за разликите между тази ваксина и всички предишни, но има и една още по-фрапантна и натрапваща се разлика: Уж задължителните ваксини, съдържащи се в официалния календар станаха по-малко задължителни от тази срещу ковид. Ами да, доказателства за тях се изискват само в детските градини, оттам нататък свободна България - нито са необходими за повечето професии, нито ми ги иска някой, за да седна в заведение, нито за театър, нито за големия магазин, нито ме заплашват, че няма да имам права заради тях. Е, изобщо задължителни ли са? По тая логика излиза, че не са, излиза, че единствената реално задължителна е за ковид. Друг проблем е, че познавам масово хора, които нито те, нито децата им са ходили на лекар вече 2 години, да оставим профилактиката - нея вече в коментарите я обсъдихме, ами вече никой личен лекар не ти напомня, даже се притеснява да спомене, че си има други ваксини, които не е зле да си направиш. Идва времето за поставяне на ваксина против рубеола за дъщеря ми, баща й не смее да я пусне, че току виж лекарят бил сложил тая срещу ковид, аз обаче питам за нея, защото рубеолата е особено опасна за бременни жени и ми се иска детето да е подсигурено, питам личния лекар и той ми отговаря "ааа препоръчвам ви да й сложим първо тази против ковид", а аз понеже го избягвах през последните 2 години и сега най-после пряко му казах - ние не сме и няма да се ваксинираме срещу ковид, а той ми затвори моля ви се! На всичкото отгоре миналата година брат ми трябваше да си получи по календар ваксината срещу тетанус, е познайте дали някой го е търсил и дали той сам попита? Не! И въпреки че от задължителните, никой досега не го е спрял да ходи навсякъде и без нея! Е нали не е ковид, що не! Последните години на наколко пъти бяха пламвали ромски махали със случаи на морбили и какво стана? Да е имало паника? Да са им забранявали да излизат от къщите? Пълен хаос, пълна манипулация, пълна идиотия!

Абсурдно е да се говори изобщо за демокрация, особено либерална такава, ако се отказва на хората индивидуалното право, като това те да решат поставяне или непоставяне в телата си (и на децата си) на препарат само условно и тенденциозно наречен ваксина. При това, препарат доказано неефективен в голям брой от случаите в които е използван. Освен това, отговорността от всякакви потенциални вреди от този препарат са прехвърлени изцяло на индивида. Либералното е описано в политическия речник, като политическо движение свързано с личната свобода на избор на индивида и нейното гарантиране от държавните структури и обществото.

Светът се готви за война.

Комунист, като това келеме Първан, да говори за права и демокрация е толкова цинично, колкото нацист да говори за защита правата на евреите.

Симеонов има едно много добре оформено путенце около устата си.

Демокрация нема Има огулация И ФАШИЗЪМ ОТ СЗО

След ковид няма да има САЩ на както отиват нещата. Апък демокрация ще има у нас. По света май за огромно съжаление не- там може и да е нещо ала анархия.

Ама като ни сложат и бустера.Едни милярдери,а мнизинстото бедни ,а и голя а част починали.Е тогавА ще ни пускат да летиме по света,който може да си позволи.Плана им върви

Демокрация ще има както и по времето на Хитлер: когато руските танкове затропат по улиците на Берлин.

Силно ти желая да поживееш при руска демокрация.

Правилният въпрос е не дали ще има демокрация а дали ще има свободни хора, които имат право на живот. Демокрация в ЕО няма. Има само партокрация. Боко избира депутатите на ГЕРБ, Нинова на БСП, кокорчо на ПП. Та демокрацията е само да си избереш един от тримата в менюто. Демокрация на три кукли на конци. Да не говорим че каквото и да кажат тези тримата, с един декрет или регламент на Брюксел могат да ги пратят на боклука заедно с лакърдиите им.

Чакаме сега със затаен дъх да чуем коя точно е държавата дето е еталон за демокрация според взискателен интелект като твоя. Мерси.

Абе, и тези ли се наредиха до ежедневните фалшиви глашатаи на Корона-та... Ей, вече се чудя кога и врачки, баячки, шамани и магьосници ще се включат по темата... Явно, много миришещи пари се раздават под път и над път, само и само да се включиш в хора на платените клакьори на Корона-та... Айде, давайте и врачките, оставиха ги без хляб...

То и да има, ако не се отнеме правото на глас на ваксинираните дебили, какъв е смисълът? Докато гласуват, винаги ще е някаква извратена форма на демокрацията, овча някаква тирания.

Че хората в незавоюваните демократични държави през Втората световна воина не са били лигльовци и не са се поддавали на психодиверсия, че щяха да са останали само немски и японски език на света.

хора щяха да се смеят на сегашните вълнения около "страшното" носене на маска и "ужасяваща" ваксинация. Да не говорим за "мъчителното" тестване на децата им.

На никой не му пука за тъпата ви демокрация розови охлюви такива.. КНДР също е демократична република... Можете да си играете на демократични лакърдии 1000 години... Нормалният човек очаква конституционна република със закони, спазвани от всички, които освен общовалидни са и морални... Демокрацията си я набийте знаеш къде първане! Каква демокрация търсиш с 34% избирателна активност? Правилата на демокрацията се променят на всеки 2 години... Вие сте обикновени труженички на околовръстното... Спасява ви това, че нямаме право свободно да притежаваме и носим оръжие, за да си пазим конституционната република, защитаваща правата на всяка личност, а не сополивите 100 000 медузи, които се възползват от на практика нелегитимните избори...

О ще има, доброволно ви я предадохме в благото на обществата, явно силово ще трябва да я отвоюваме обратно. Няма подареда демокрация!

Ще има ли демокрация след COVID? - то никога не е имало, а за напред се очаква жестока диктатура !!!

Волята на мнозинството срещу индивидуалните права или волята на Урсула фон Лайен и представителя на фармацевтичните фирми, съпруга на Урсула Хайко фон Лайен срещу всички и всеки един от нас. Защо им са на германците концлагери, след като целият ЕС ще го превърнат в концлагер и всяка болница в крематориум? Сертификата явно показва фашисткия характер и на нашите еничари.

Ето тук една статия за далаверите на фон Лайен: https://trud.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D1%81-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/

Ако демокрацията е принудително бодене на 6 месеца, носене на задушаващи маски и нулево здравеопазване, отговорът е ДА! Ще е ДЕМОКРАЦИЯ и след Куронавируса.

Нали Меркелица и ЕК били се съгласили да сключат световен пандемичен пакт...новина от днес. Но мина между другото...

Ще има точно толкова колкото сега и колкото нямаше и преди това! Това е утопия за масите.

Че преди ковид имаше ли?!

ваксина се разработва за 10-15 години, след много изпитания, доработки и тестове как влияят на хората в дълъг период от време, на репродукцията, на други хронични болести, и т.н.. Анти-ковид ваксините ги одобриха след 6 (ШЕСТ) месеца. НЯМА ТАКЪВ ПРЕЦЕДЕНТ В ИСТОРИЯТА. Като резултат - вече се говори, че две дози не вършат работа - трябва трета, после пета и т.н. Значи, ваксините са без истински лиценз, но ме задължават да се ваксинирам насила. С нещо, дето още не е ясно дали не е вредно за чов.организъм в период от 5-6-10 години. Това ли е либерализъм и демокрация???!?? .. а,ха... Още малко и ДА! И като не съм съгласен - ми ограничават правата, пътуванията и прочие! МЕРСИ!

такъв като теб, дето очевидно нито от историята разбира нито от ваксини, никой не го пита. А когато се касае за бедствено положение не би следвало и да имаш думата за предпочитания касаещи безопасността на всички.

И как ще ти помогне лично на тебе ваксината, поставена на съседа ти? Според СЗО тя не спира разпространяването на вируса. Ваксината евентуално би помогнала ТИ да изкараш по-лесно болесттта. Какво си се закахърил за другите? Писна ми от идиоти!

До Въпрос В Германия където над 70% са ваксинирани отчитат, че 90% от хората в интензивното са неваксинирани. Е след като и ваксинираните зарязяват защо едва до 10% от ваксинираните на ден са заразени, а не примерно 50 или повече процента? Нали както казвате и те не спират заразата, тъй че защо само неваксинираните го обират пешкира? След като отново по ваши думи ваксината евентуално ти помага САМО по-лесно да го караш и нищо друго!

Естествено Любе, ако като те приемат в болница имат дали си ваксиниран и в протокола пише ако кашля повече от 5 пъти в минута и не е ваксиниран му се поставя тръба (и се осъжда на смърт в 9 от 10 случаи), а ако не е ваксиниран му се дава кислород и не отива в интензивното, естествено е да има много повече неваксинирани и умрели в интензивното. Но вируса няма нищо общо с тази история.

въпросът е глупав. Според теб защо задължителните ваксини са задължителни? Не знам дали знаеш но една от опорките на антиваксърите традиционно е "Защо да се ваксинирам и аз като всички са ваксинирани, пък и много от болестите срещу които са тези ваксини почти никъде вече ги няма?". Твоето е вариант на тази антиваксърска мъдрост. Даваш ли си сметка че дори да е на половина работеща ваксината това ще значи че наполовина по малко хора ще са в болница и в гроба. Ама това ако се ваксинират всички. Иначе всеки за него и никой за никого, а проблемите и сметката накрая за всички.

задълбочаване на плитко и омесване на понятията. Не се научихме да не бъркаме демокрацията със слободия и дисциплината с диктатура. Природни бедствия и войни водещи до смърт и застрашаващи здравето и живота на много хора с възможност за надхвърляне на ресурсите на спешни, аварийно-спасителни служби и здравеопазване автоматично водят до извънредно положение и военизирани правила и дисциплина. Подчинението на тези правила и дисциплина се осигуряват с всички ресурси на държавата. Всякакви опити за политическа или друга употреба на ситуацията или психологична диверсия и подбуждане към безредици се преследват, предотвратяват и наказват. Все едно сме във война. Доколкото знам тези ситуации и сега са си предвидени от закон и конституция с всички гаранции за връщане на обществото към нормалното след разрешаване на проблема, както и гарантиране на основните права на хората по време на извънредното положение, но със степенуване и даване приоритет на запазване на здравето и живота на болшинството.

Не са 45.5%, а са над 70%. Но на Калинка Травестита и плащат за 45.5!

Видя се че демокрацията е до тогава, докогато им отърва на управляващите. С лека ръка потъпкаха универсални права на хората и законите в конституцията. Каква демокрация? Не вярвах че има хора в задкулисието, но се оказа че точно те дирижират света, а това са хора с много пари и власт и ако те искаха да сте свободни, този цирк никога нямаше да се случи. Свободата трябва да се извоюва, но това става от хора със силен дух, които могат да устоят на натискът на правителството и да отстояват позицията си докрай, не да викат "няма да се ваксинирам" и като шефа им каже, че остават без работа, първи да се наредят на опашката за чакащи пред ДКЦ-то или поредния ваксинационен пункт. Дали ще се стигне до война и кръв? Никой не знае, но животът какъвто го помните е вече в историята и ако искате да сте свободни, се гответе да пожертвате комфорта на който сте свикнали. Силните хора създават добрите времена и силно се надявам мнозинството в България да са такива.

Такива като теб изнасилват демокрацията в ползата на кой знае кой сатрап на когото тя пречи. Истински демократичните хора съзнават отгорността си към себе си и останалите и за тях въпроса "Дали да се ваксинирам?" не стои. Чрез този акт те активно се борят за решение на проблема и връщане към нормализация. Това вашето забавя и затруднява този процес. Понеже господарите ви искат хората да бъдат разочаровани и да не вярват, че демокрацията е нещо добро. Затова и се грижат да има хаос в демократичните държави.

Не може да има демокрация след като ти налагат отровна течност и парцал на устата. Демокрацията обикновено е свързана с човешките свободи. А такива няма от 2 години. А за сатанистите ще си има отмъщение.

"Кризата с Covid-19" е замислена като начин да се унищожат "либерално-демократичните модели". След нея ще има нов тоталитаризъм. Странното е че точно хората, дето уж са привърженици на демокрацията и либерализма, сега са върли защитници на ваксините, ограниченията и другите забрани, които са против либерализма и демокрацията.

Извод: тези хора или са ужасно тъпи, или са ужасно продажни. Иначе не мога да си обясня как може да защитават такива античовешки несвободи.

ДемоНОкрация, не демокрация! Фашизъм под желязната пета на ултрасветовната финансова олигархия! Какво ми се лигавят тия?

И сега има.