Коментари - ФБР залови 10 предполагаеми руски шпиони | Днес.dir.bg

ФБР залови 10 предполагаеми руски шпиони

Между САЩ и Русия се разгаря нов шпионски скандал, след като бяха арестувани 10 души - тайни агенти на руското разузнаване.

Обратно в новината

Коментари - ФБР залови 10 предполагаеми руски шпиони | Днес.dir.bg

Коментари

Явно е дошло време за извиване на ръце. Важният въпрос е за какво.

Обяснявам за "НикиБ", който не е чак толкова глупав, но манипулира фактите и за хилядите симпатизанти нйа БСП, руснаци и русофили, които не нса пък чак толкова умни. Ген Вл. Заимов и групата към която принадлежи са били СЪВЕТСКИ ШПИОНИ. такива, чиито началници са били тов. Берия и тов. Сталин. Подобни на "Червения оркестър" в Германия. Занимавали са се с класическа форма на шпионаж в полза на СССР. разкрити от германските радио-пеленговъчни служби. Някои са се самоубили при ареста, други са заловени, съдени и екзекутирани. ген Вл. Заимов е разстрелян защото е бил офицер. Смъртта чрез разстрел е оакзана чест на хора, чието човешко достойнство се цени. Защото далеч по-мъчителна е смъртта чрез обесване, и не толкова лицеприятна е смъртта чрез гилотиниране (последните са се изпълнявали в Германия. Обесването - и в България). Аз не не знам подбудите на ген Заимов. Много евроятно да са били благородни - все пак той е офицер, участник в 3 войни. Заслужил воин. Вероятно е недолюбвал германците. Но това не е сериозно основание да станеш пособник на Сталин и компания. ако искаш да си истински антифашист стани английски агент. Така поне ще е сигурно че си антифашист. Защото нека да не забравянме че в периода 1939 - 1941 г, близо 2 гтодини СССР е съюзник на фашистка Германия. СССР започва войната с Германия, окупират Полша и Червената армия правят съвместен военен парад с Вермахта. После следва окупацията на Приналтийските републики, войната с Финландия, окупацията на части от Румъния. Докато Хитлер победоносно марширува в Западна Европа СССР си окупира когото си иска на Изток. Такива са фактите. И да подкрепяш един агресор, само защото в един момен са се скарали с другия агресор и водят война за мен не е защитима позиция. Ген. Заимов ще или не ще е участник в пшрестъпленията на СССР срещу човечеството. Аз не знам знаел ли е Заимов или не за ГУЛАГ (по-вероятно не) и за престъпленията извършвани от Сталин, както спрямо народите в СССР такам и спрямо другите окупирани народи, но той е съучастник в тези престъпления. В Библията е казано: "Пътят към Ада е послан с най-добри намерения". Така, много честни, иначе хора са ставали съучастници в престъпления. Ето затова демагогията на БСП и нео-болшевиките е противна. А агенти на разузнавания винаги е имало, има и ще има. Кой по убеждение, кой за пари, кой от идиотизъм, но все ще се намери някой който да предаде Родината. Е, добре че в България поне ги научихме кои са. И БСП, ДПС и компания да му берат греха. Ако все още им е останала някаква съвест, разбира се.

научи се да пишеш грамотно и разбираемо и тогава се плюнчи и превъзнасяй по форумите :))!!!!!

Така така...фашизъм, комунизъм и всякакъв "изъм" не съществуват! Това са просто названия, които произхождат от описания на естествено възникващи нагласи. След това тези нагласи се описват, пише се теория, създават се "групировки", хората се подвеждат да вярват в илюзии - предварително насочени. Разединението е враг. Тайните служби имат един господар. В този смисъл е крайно глупаво човек да се занимава сериозно със "шпионаж" - това си е чист слугинаж на изедниците.

Ти си типичен кон с капаци, толкова си елементарен, че чак си смешен. Само в БСП и ДПС ли видя агенти - предатели на родината си? Много е интересно, че си използвал една неопределеност - "и компания", не знам какво си имал предвид. Ако в "и компания" включваш и себе си и такива като теб, тогава съм съгласен. Но и в двата случая /дали се причисляваш или не към тази компания/ не виждам с какво си по-добър и по-морален от тях. Най-вероятно за теб американските агенти и продажници са нещо повече от съветските агенти и продажници. Което още веднъж показва колко си зле.

Всеизвестно е, че всички комунисти с изключение на руските/съветските са национални предатели.

ДО 9728 ( нерегистриран ) 29.06.2010 08:47 А ТИ ПРЕСТАНИ ДА СИ ИЗБИВАШ КОМПЛЕКСИТЕ ПО ФОРУМИТЕ - ХОДИ СЕ ПОЧЕШИ КЪДЕТО ТЕ СЪРБИ И НЕ СЕ ЯВЯВАЙ ПОВЕЧЕ .........................

ЕЙ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ПЕТИЛЕТКАТА ЗА ТРИ ДЕНА - НЕ УСПЯХА ЛИ ОБАЧЕ ПОНЕ 20 ДА ГИ ХВАНАТ

1. Защо си взимаш парите от Лозенец? Не ти ли ги предават в Рим, на летище Фиомичино , в специално куфарче? 2. Каква е тая троица главорези? Нещо съвсем ме обърка? 3. За Словакия - няма да стане, непременно ще дойда. В тая хубава страна съм бил един път, много отдавна. Предполагам с паспорта ми на който пише гражданин ЕС, ще ме пуснат без оглед на това дали на Президента му викат "стари хуй" или премиера се казва Фицо или Мицо

Странно, винаги когато има затопляне на отношенията между двете държави изведнъж става нещо, което винаги е в ущърб на САЩ. Например преди известно време двете Кореи седнаха да се помиряват и хоп инцидент. Явно нашите американски НЕ'приятели' не желаят да има мир по света, искат конфликти, кръв и мъка. Може би от това живеят. Който е тръгнал с меч до никъде не е стигнал. Надявам се в един момент всичката гадост , която творят по света да се стовари върху техните глави.

Като стана дума за агенти, та се сетих за американския посланик. Кога той или някой друг американски агент ще покажат запис, че българският студент, който изчезна преди повече от месец, е напуснал американското посолство? Какво е станало, какво направиха с него? Защо "изчезва" човек след като е посетил американското посолство, получава отказ за посещение на САЩ и няма никакъв видеозапис, че е напуснал посолството, как е възможно това? В някой таен затвор ли го изпратиха и за какво? Баща му е писал писмо до Обама, ама ми се струва, че ще получи отговор на куково лято. На тези въпроси би трябвало да отговори американския посланик, но въпреки че беше гост на доста шоумени и предавания, не чух някой да го е питал за това. Какво правят българските органи, защо не разследват случая? Или получиха инструкции да си траят от същите, които бастисаха българския гражданин?

тук издаващите държавни данни на Русия ги смятат за герои, а предателството им за чест. така си беше 50 год. Още преди това -та нали имаме един такъв генерал- предател Заимов. защо като е бил такъм демократ не е издавал на англичани или французи, ами на съветските другари. Пък и нашите демократи ни убедиха да гласуваме за внук му. А фашагите от Атака които се кланят на Русия го оплюха. Смахнат народ.

Пълни глупости!Просто на някой от Пентагона не му се иска да няма ядрено оръжие и войни!Най-лесния начин, давай да предизвикаме скандал и влошаване на отношенията между двете страни.Че в коя държава няма чужди шпиони и колко е кадровия състав на ЦРУ и купища други разузнавателни централи,като изключим филиалите на ЦРУ като Корпуса на мира,разните фондации и мисии за демокрации и други подобни организации.Не помните ли какъв вой вдигна английското разузнаване когато закриха централата му в Москва?По-добре сядайте и преговаряйте за безядрени зони,за отмяна на ПРО и намаление на военната опасност,а не да търсите под вола теле.

Моля не ми споменавайте повече имената на лайната паси и младенов,че ще обядвам

Бе кви са тия театри. И децата разбраха, че комитета на 300-те контролира всички служби и правителства.

И тук има достатъчно кандидати за арестуване - Соломон Паси, Иван Костов, Мартин Димитров, Надежда Михайлова, Милен Велчев, Б.Б., центрове за изследване на демокрацията, център за либерални стратегии, институт по пазарна икономика, индъстри уоч, български хелзински комитет и т.н. и т.н.

И тук има достатъчно кандидати за арестуване - Соломон Паси, Иван Костов, Мартин Димитров, Надежда Михайлова, Милен Велчев, Б.Б., центрове за изследване на демокрацията, център за либерални стратегии, институт по пазарна икономика, индъстри уоч, български хелзински комитет и т.н. и т.н.

Засега успявам да направя разлика м/у компютър и компот, приятелю. Добре че ме подсети че тази техника вече има и в Русия - та да не мъкна от тука - да навлека неприятности с ъс шпионажа.

като знаем продажните политици от ляво и продажните политици в центъра може да кажем че КГБ наследника няма нужда да се поти с поддържане на голяма мрежа. Отделно тук има цяла армия руснаци от преди 1989 г. с8лед това разни "бизнесмен", разни "новособственици" на имоти. Жалки сме че още ги търпим. Всеки руснак е под подозрение за доносничене и шпионаж с-у нас. САЩ и НАТО трябва да държат нашите политици далеч от информация с важно значение.

Мания на преследване - това е термин от психиатрия. Излечимо е - пробвай . И по-малко гледай филмчета с Бонд

Диагнозата е, "Параноидална-шизофрения" в напреднал стадий, с тенденция за влошаване, но с изгледи за задълбочаване!!:))

Прането на пари е извън шпионската класика-привлича излишно внимание. .."пътувания до Москва през Рим, фалшиви паспорти, транспорт и предаване на преносими компютри"...тия да не са просто Остап Бендеровци? По филмите ми изглежда по-професионално.

А кога ще бъдат заловени безбройните чужди агенти в България?

Тук им дават медали, кой ще ги гони?

ДО 9728-АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ. ДО КАТО УПРАВЛЯВАТ ДЕЦАТА НА КОМУНЯГИТЕ ЖИВОТ В БГ НЯМА ДА ИМА.-ПРИМЕР-серГЕЙ.ИСКАТЕ ЛИ ОЩЕ?????????

Ама да не стане после, то не били компютри,а компоти. И не за внос,а за износ...

Търся лека, приятна и добре заплатена работа като агент! Може и двоен и троен!

Хахаха, предавали си компютри, пари в брой и пътували до Москва през Рим... По тази логика всички българи в САЩ са шпиони - Пътуват до София, най-често през Лондон или Париж. Предават пари в брой ... остатък от комунизма и недоверието в банки и ел. банкиране - като се има предвид какви хакерчета сме - напълно основано. Предаваме си компютри, камери и ГСМи - основното, което се носи от САЩ като подарък... И 95% от младите българки отиват в САЩ с идеята да правят бизнес(пари) и се опитват да се внедрят сред богатите среди, а при възможност да останат. Ако успеят да се оженят... още по добре.... Че ние всички сякаш сме минали обучение в КГБ :)))

Тези шпиони били предполагаеми, пък проглушиха орталъка. Ами ако не са? Повече прилича на отклоняване на общественото внимание от многобройните вътрешни проблеми. В България има цяла сюрия чужди шпиони, които не са предполагаеми, а пък службите нищо не правят, никой не пъдим, никой не арестуваме. Соломон Паси е типичен, кристален пример, като за учебник, отдавна трябваше да бъде вкаран за 25 години в затвора или изгонен. Цялата платена агентура от Атлантическия клуб, създадена и спонсорирана от ЦРУ. Ами какво да кажем за сегашния ни министър на външните работи? Да беше само той, с мед да го намажем. Пък като се сетя за гнусляците от ДПС, идва ми да повърна. Но за разлика от другите страни, в България чуждите агенти не се крият, никой не ги пипа, те са уважавани личности, издигат ги до високи постове, "управляват" държавата.

Да не забравяме агентите на Москва, че те са най-много. Всеки симпатизант на БСП е потенциален сътрудник на руското разузнаване. Жалко, но такива са фактите. Пък и нали Партията като заповяда...

Не съм симпатизант на БСП - но пък рускиня. "Агент ли съм или не агент - това е въпроса" ? Имам всички признаци: пътувам до Москва, ползвам PC и нося пари в себе си. Притежавам секретни дани за цената на домати на Женския пазар.

Сега ще ви докажем ,че има поне 11 американски шпиони в Русия

Разбира се , че има схема. Арестуваха ги и в Испания , Франция , Италия - кражби , пране на пари, навлизане във финансовите среди и все свързани с КГБ "россияни". Няма как в Щатите да е по различно. Малко късничко , но все пак се усетиха ... надали обаче са само обявените десет.

'Храна' за простолюдието, поредното отклоняване на вниманието от простотиите , които САЩ вършат по света.

Що така бе, Миме? Нали уж нямаше вече шпиони! Да, ама не, както казваше голоемия журналист Петко Бочаров. Руската разведка никога не е преставала да работи. Няма лошо, всяка уважаваща себе си разузнавателна служба трябва да бъде във форма. Но да твърди някой чевидите ли някой се опитва да възкреси студената война, а руските разузнавачи са най-прогресивните и хуманните в цял свят е израз или на тъпоумие или на перфектно прмиване на мозъците от времето на милиционеро-социализма. Нещата са ясни. Спипали са няколко резидента на руското разузнаване, които са се издънили. Случва се в цял свят и не само на ГРУ. Даже и на МОСАД им се случва понякога. Каква е процедурата? Официално държавата Русия отрича и твърди че няма нищо общо. След това хваща 5 - 6 човека от американското посолство в Москва , обявява ги за "персона нон грата" и ги експулсира. Същото правят и американците със служители в руското посолство (както се сещате, и тези и онези са служители на съответните разузнавания, и службите и в двете страни прекрасно знаят това). След което започва най-важното - тайни преговори за размянана военнопленници. И без никой да разбере едните, арестувани в Русия с еприбират в САЩ, а другите, арестувани в САЩ си се прибират по живо по здраво в Русия. А пресата е затова - да надуши някаква пикантна историйка и да я раздуе - нали и те хлаб трябва да ядат.

големият журналист П. Бочаров се указа най-обикновен агент ::))

Да де, нещо като агент Гоце, т.н. президент на БСП. Щото, нали знаете бивш агент няма, както и бивш негър. Майкъл Джаксън се опита да направи нещо ама....

ФСБ да търси къртица в СВР - предател на руските интеерси. Така изведнъж да се издъни цяла мрежа не става с прости мероприятия.

"Арестите били резултат от многогодишно разследване, водено от ФБР, прокуратурата на Южния окръг на Ню Йорк и контрараразузнавателния отдел на управлението за национална сигурност на министерството на правосъдието. " ГЛУПАК !

Призракът на студената война... или кой рови в джобовете на миналото.

Страхотно! Не знаех че пътуване до Москва през Рим и предаване на преносими компютри е признак на шпионаж. За лятна почивка мислех да пътувам до Москва от София. Ако пътувам през Мюнхен дали ще е признак на шпионаж? Към всичко отгоре искам да подаря на брат ми лаптоп. Ей сега вече съм закъса.

Ще е добре след като отидеш в Москва да не се връщаш повече.

Със сигурност няма да те питам дали да се връщам или не. Или какво - свъбодно предвижване в РБ е забранено? Апропо - тебе също ще смятат на запад за навлек - нака че не си прави илюзии, че си нещо по-по най.

Чеме уморат от смех.28 годишна гражданка на Русиоя, пристигяа в САЩ с работна виза и влиза в управленска среда, създава тесни връзки с висши политици и т.н, ще умра от смях, това вече е шизофрения, е то и в БГ след идването а власта на ББ, бяха екстрадирани 11 видни бизнесмени с руски происход,живеещи тук по 20 години с презумция че застрашават национална сигурност.......

Това не са шпиони. Това са патриоти-разузнавачи.

Ние сме на всеки километър...

руснаците маи никога няма да se отказват от шпиониране и как ще откаjaт като още ja управляват хора от кгб?това е им цел на саществуване.

Ти тъп ли си или да ?

Същият въпрос се отнася и за теб,ако искаш може и да поспорим но със аргументи, защото аз съм много по умен от теб ще ми бъде забавно русифило комунистическо недорозумение.

Ако все още има млади учени в България или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Как е възможно в 21 век малди учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Там, дори и да си умен, амбициозен, пак ще си останеш зидаро-мазач примерно, само щото някое комунистическо копеле е решило да набута синът на втория си братовчед на твое място. Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии!

Вие млад ли сте? Ако да - какво правите в България или може би пишете от САЩ? Ако не - къде са децата ви, ако имате такива...съмнявам се.Онова, в което не се съмнявам е, че сте пълен неудачник. Преди 20 години ви са пречили комунистите, сега-България... "Вие там ще бъдете уважавани хора..."...някои ще бъдат богати, повечето /ако са добри специалисти - средна ръка, вечно под заплаха да преминат в класата на бедните/, а други - по-бедни и от бедни българи..., а "УВАЖАВАНИ"...ще го повярвам когато изберат българин за конгресмен,сенатор, губернатор или го предложат за Нобелова награда...И все пак , полезно е да отидат до САЩ...да видят как се работи и живее...

Ще ви кажа само едно нещо. Повече от половината мои познати, които заминаха на запад, живеят добре и са доволни, докато същото мога да кажа само за около 10 % от познатите ми, живеещи тук.

Бях в САЩ, не е така - там образованите мият чинии. Няма втори път да отида. Защо българите да напускат България - за да мият задника на някое американско копеле? Няма да стане. Талантът ми, между другото, си пазя за себе си. Работя за себе си в България, защото съм българин. Такива като теб дупедавци лъжат хората да се продават - еднакво лошо е да се продадеш на комунист, на американец, на руснак, на българин дори.

Коментари - ФБР залови 10 предполагаеми руски шпиони | Днес.dir.bg

ФБР залови 10 предполагаеми руски шпиони

Между САЩ и Русия се разгаря нов шпионски скандал, след като бяха арестувани 10 души - тайни агенти на руското разузнаване.

Обратно в новината

Коментари - ФБР залови 10 предполагаеми руски шпиони | Днес.dir.bg

Коментари

Явно е дошло време за извиване на ръце. Важният въпрос е за какво.

Обяснявам за "НикиБ", който не е чак толкова глупав, но манипулира фактите и за хилядите симпатизанти нйа БСП, руснаци и русофили, които не нса пък чак толкова умни. Ген Вл. Заимов и групата към която принадлежи са били СЪВЕТСКИ ШПИОНИ. такива, чиито началници са били тов. Берия и тов. Сталин. Подобни на "Червения оркестър" в Германия. Занимавали са се с класическа форма на шпионаж в полза на СССР. разкрити от германските радио-пеленговъчни служби. Някои са се самоубили при ареста, други са заловени, съдени и екзекутирани. ген Вл. Заимов е разстрелян защото е бил офицер. Смъртта чрез разстрел е оакзана чест на хора, чието човешко достойнство се цени. Защото далеч по-мъчителна е смъртта чрез обесване, и не толкова лицеприятна е смъртта чрез гилотиниране (последните са се изпълнявали в Германия. Обесването - и в България). Аз не не знам подбудите на ген Заимов. Много евроятно да са били благородни - все пак той е офицер, участник в 3 войни. Заслужил воин. Вероятно е недолюбвал германците. Но това не е сериозно основание да станеш пособник на Сталин и компания. ако искаш да си истински антифашист стани английски агент. Така поне ще е сигурно че си антифашист. Защото нека да не забравянме че в периода 1939 - 1941 г, близо 2 гтодини СССР е съюзник на фашистка Германия. СССР започва войната с Германия, окупират Полша и Червената армия правят съвместен военен парад с Вермахта. После следва окупацията на Приналтийските републики, войната с Финландия, окупацията на части от Румъния. Докато Хитлер победоносно марширува в Западна Европа СССР си окупира когото си иска на Изток. Такива са фактите. И да подкрепяш един агресор, само защото в един момен са се скарали с другия агресор и водят война за мен не е защитима позиция. Ген. Заимов ще или не ще е участник в пшрестъпленията на СССР срещу човечеството. Аз не знам знаел ли е Заимов или не за ГУЛАГ (по-вероятно не) и за престъпленията извършвани от Сталин, както спрямо народите в СССР такам и спрямо другите окупирани народи, но той е съучастник в тези престъпления. В Библията е казано: "Пътят към Ада е послан с най-добри намерения". Така, много честни, иначе хора са ставали съучастници в престъпления. Ето затова демагогията на БСП и нео-болшевиките е противна. А агенти на разузнавания винаги е имало, има и ще има. Кой по убеждение, кой за пари, кой от идиотизъм, но все ще се намери някой който да предаде Родината. Е, добре че в България поне ги научихме кои са. И БСП, ДПС и компания да му берат греха. Ако все още им е останала някаква съвест, разбира се.

научи се да пишеш грамотно и разбираемо и тогава се плюнчи и превъзнасяй по форумите :))!!!!!

Така така...фашизъм, комунизъм и всякакъв "изъм" не съществуват! Това са просто названия, които произхождат от описания на естествено възникващи нагласи. След това тези нагласи се описват, пише се теория, създават се "групировки", хората се подвеждат да вярват в илюзии - предварително насочени. Разединението е враг. Тайните служби имат един господар. В този смисъл е крайно глупаво човек да се занимава сериозно със "шпионаж" - това си е чист слугинаж на изедниците.

Ти си типичен кон с капаци, толкова си елементарен, че чак си смешен. Само в БСП и ДПС ли видя агенти - предатели на родината си? Много е интересно, че си използвал една неопределеност - "и компания", не знам какво си имал предвид. Ако в "и компания" включваш и себе си и такива като теб, тогава съм съгласен. Но и в двата случая /дали се причисляваш или не към тази компания/ не виждам с какво си по-добър и по-морален от тях. Най-вероятно за теб американските агенти и продажници са нещо повече от съветските агенти и продажници. Което още веднъж показва колко си зле.

Всеизвестно е, че всички комунисти с изключение на руските/съветските са национални предатели.

ДО 9728 ( нерегистриран ) 29.06.2010 08:47 А ТИ ПРЕСТАНИ ДА СИ ИЗБИВАШ КОМПЛЕКСИТЕ ПО ФОРУМИТЕ - ХОДИ СЕ ПОЧЕШИ КЪДЕТО ТЕ СЪРБИ И НЕ СЕ ЯВЯВАЙ ПОВЕЧЕ .........................

ЕЙ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ПЕТИЛЕТКАТА ЗА ТРИ ДЕНА - НЕ УСПЯХА ЛИ ОБАЧЕ ПОНЕ 20 ДА ГИ ХВАНАТ

1. Защо си взимаш парите от Лозенец? Не ти ли ги предават в Рим, на летище Фиомичино , в специално куфарче? 2. Каква е тая троица главорези? Нещо съвсем ме обърка? 3. За Словакия - няма да стане, непременно ще дойда. В тая хубава страна съм бил един път, много отдавна. Предполагам с паспорта ми на който пише гражданин ЕС, ще ме пуснат без оглед на това дали на Президента му викат "стари хуй" или премиера се казва Фицо или Мицо

Странно, винаги когато има затопляне на отношенията между двете държави изведнъж става нещо, което винаги е в ущърб на САЩ. Например преди известно време двете Кореи седнаха да се помиряват и хоп инцидент. Явно нашите американски НЕ'приятели' не желаят да има мир по света, искат конфликти, кръв и мъка. Може би от това живеят. Който е тръгнал с меч до никъде не е стигнал. Надявам се в един момент всичката гадост , която творят по света да се стовари върху техните глави.

Като стана дума за агенти, та се сетих за американския посланик. Кога той или някой друг американски агент ще покажат запис, че българският студент, който изчезна преди повече от месец, е напуснал американското посолство? Какво е станало, какво направиха с него? Защо "изчезва" човек след като е посетил американското посолство, получава отказ за посещение на САЩ и няма никакъв видеозапис, че е напуснал посолството, как е възможно това? В някой таен затвор ли го изпратиха и за какво? Баща му е писал писмо до Обама, ама ми се струва, че ще получи отговор на куково лято. На тези въпроси би трябвало да отговори американския посланик, но въпреки че беше гост на доста шоумени и предавания, не чух някой да го е питал за това. Какво правят българските органи, защо не разследват случая? Или получиха инструкции да си траят от същите, които бастисаха българския гражданин?

тук издаващите държавни данни на Русия ги смятат за герои, а предателството им за чест. така си беше 50 год. Още преди това -та нали имаме един такъв генерал- предател Заимов. защо като е бил такъм демократ не е издавал на англичани или французи, ами на съветските другари. Пък и нашите демократи ни убедиха да гласуваме за внук му. А фашагите от Атака които се кланят на Русия го оплюха. Смахнат народ.

Пълни глупости!Просто на някой от Пентагона не му се иска да няма ядрено оръжие и войни!Най-лесния начин, давай да предизвикаме скандал и влошаване на отношенията между двете страни.Че в коя държава няма чужди шпиони и колко е кадровия състав на ЦРУ и купища други разузнавателни централи,като изключим филиалите на ЦРУ като Корпуса на мира,разните фондации и мисии за демокрации и други подобни организации.Не помните ли какъв вой вдигна английското разузнаване когато закриха централата му в Москва?По-добре сядайте и преговаряйте за безядрени зони,за отмяна на ПРО и намаление на военната опасност,а не да търсите под вола теле.

Моля не ми споменавайте повече имената на лайната паси и младенов,че ще обядвам

Бе кви са тия театри. И децата разбраха, че комитета на 300-те контролира всички служби и правителства.

И тук има достатъчно кандидати за арестуване - Соломон Паси, Иван Костов, Мартин Димитров, Надежда Михайлова, Милен Велчев, Б.Б., центрове за изследване на демокрацията, център за либерални стратегии, институт по пазарна икономика, индъстри уоч, български хелзински комитет и т.н. и т.н.

И тук има достатъчно кандидати за арестуване - Соломон Паси, Иван Костов, Мартин Димитров, Надежда Михайлова, Милен Велчев, Б.Б., центрове за изследване на демокрацията, център за либерални стратегии, институт по пазарна икономика, индъстри уоч, български хелзински комитет и т.н. и т.н.

Засега успявам да направя разлика м/у компютър и компот, приятелю. Добре че ме подсети че тази техника вече има и в Русия - та да не мъкна от тука - да навлека неприятности с ъс шпионажа.

като знаем продажните политици от ляво и продажните политици в центъра може да кажем че КГБ наследника няма нужда да се поти с поддържане на голяма мрежа. Отделно тук има цяла армия руснаци от преди 1989 г. с8лед това разни "бизнесмен", разни "новособственици" на имоти. Жалки сме че още ги търпим. Всеки руснак е под подозрение за доносничене и шпионаж с-у нас. САЩ и НАТО трябва да държат нашите политици далеч от информация с важно значение.

Мания на преследване - това е термин от психиатрия. Излечимо е - пробвай . И по-малко гледай филмчета с Бонд

Диагнозата е, "Параноидална-шизофрения" в напреднал стадий, с тенденция за влошаване, но с изгледи за задълбочаване!!:))

Прането на пари е извън шпионската класика-привлича излишно внимание. .."пътувания до Москва през Рим, фалшиви паспорти, транспорт и предаване на преносими компютри"...тия да не са просто Остап Бендеровци? По филмите ми изглежда по-професионално.

А кога ще бъдат заловени безбройните чужди агенти в България?

Тук им дават медали, кой ще ги гони?

ДО 9728-АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ. ДО КАТО УПРАВЛЯВАТ ДЕЦАТА НА КОМУНЯГИТЕ ЖИВОТ В БГ НЯМА ДА ИМА.-ПРИМЕР-серГЕЙ.ИСКАТЕ ЛИ ОЩЕ?????????

Ама да не стане после, то не били компютри,а компоти. И не за внос,а за износ...

Търся лека, приятна и добре заплатена работа като агент! Може и двоен и троен!

Хахаха, предавали си компютри, пари в брой и пътували до Москва през Рим... По тази логика всички българи в САЩ са шпиони - Пътуват до София, най-често през Лондон или Париж. Предават пари в брой ... остатък от комунизма и недоверието в банки и ел. банкиране - като се има предвид какви хакерчета сме - напълно основано. Предаваме си компютри, камери и ГСМи - основното, което се носи от САЩ като подарък... И 95% от младите българки отиват в САЩ с идеята да правят бизнес(пари) и се опитват да се внедрят сред богатите среди, а при възможност да останат. Ако успеят да се оженят... още по добре.... Че ние всички сякаш сме минали обучение в КГБ :)))

Тези шпиони били предполагаеми, пък проглушиха орталъка. Ами ако не са? Повече прилича на отклоняване на общественото внимание от многобройните вътрешни проблеми. В България има цяла сюрия чужди шпиони, които не са предполагаеми, а пък службите нищо не правят, никой не пъдим, никой не арестуваме. Соломон Паси е типичен, кристален пример, като за учебник, отдавна трябваше да бъде вкаран за 25 години в затвора или изгонен. Цялата платена агентура от Атлантическия клуб, създадена и спонсорирана от ЦРУ. Ами какво да кажем за сегашния ни министър на външните работи? Да беше само той, с мед да го намажем. Пък като се сетя за гнусляците от ДПС, идва ми да повърна. Но за разлика от другите страни, в България чуждите агенти не се крият, никой не ги пипа, те са уважавани личности, издигат ги до високи постове, "управляват" държавата.

Да не забравяме агентите на Москва, че те са най-много. Всеки симпатизант на БСП е потенциален сътрудник на руското разузнаване. Жалко, но такива са фактите. Пък и нали Партията като заповяда...

Не съм симпатизант на БСП - но пък рускиня. "Агент ли съм или не агент - това е въпроса" ? Имам всички признаци: пътувам до Москва, ползвам PC и нося пари в себе си. Притежавам секретни дани за цената на домати на Женския пазар.

Сега ще ви докажем ,че има поне 11 американски шпиони в Русия

Разбира се , че има схема. Арестуваха ги и в Испания , Франция , Италия - кражби , пране на пари, навлизане във финансовите среди и все свързани с КГБ "россияни". Няма как в Щатите да е по различно. Малко късничко , но все пак се усетиха ... надали обаче са само обявените десет.

'Храна' за простолюдието, поредното отклоняване на вниманието от простотиите , които САЩ вършат по света.

Що така бе, Миме? Нали уж нямаше вече шпиони! Да, ама не, както казваше голоемия журналист Петко Бочаров. Руската разведка никога не е преставала да работи. Няма лошо, всяка уважаваща себе си разузнавателна служба трябва да бъде във форма. Но да твърди някой чевидите ли някой се опитва да възкреси студената война, а руските разузнавачи са най-прогресивните и хуманните в цял свят е израз или на тъпоумие или на перфектно прмиване на мозъците от времето на милиционеро-социализма. Нещата са ясни. Спипали са няколко резидента на руското разузнаване, които са се издънили. Случва се в цял свят и не само на ГРУ. Даже и на МОСАД им се случва понякога. Каква е процедурата? Официално държавата Русия отрича и твърди че няма нищо общо. След това хваща 5 - 6 човека от американското посолство в Москва , обявява ги за "персона нон грата" и ги експулсира. Същото правят и американците със служители в руското посолство (както се сещате, и тези и онези са служители на съответните разузнавания, и службите и в двете страни прекрасно знаят това). След което започва най-важното - тайни преговори за размянана военнопленници. И без никой да разбере едните, арестувани в Русия с еприбират в САЩ, а другите, арестувани в САЩ си се прибират по живо по здраво в Русия. А пресата е затова - да надуши някаква пикантна историйка и да я раздуе - нали и те хлаб трябва да ядат.

големият журналист П. Бочаров се указа най-обикновен агент ::))

Да де, нещо като агент Гоце, т.н. президент на БСП. Щото, нали знаете бивш агент няма, както и бивш негър. Майкъл Джаксън се опита да направи нещо ама....

ФСБ да търси къртица в СВР - предател на руските интеерси. Така изведнъж да се издъни цяла мрежа не става с прости мероприятия.

"Арестите били резултат от многогодишно разследване, водено от ФБР, прокуратурата на Южния окръг на Ню Йорк и контрараразузнавателния отдел на управлението за национална сигурност на министерството на правосъдието. " ГЛУПАК !

Призракът на студената война... или кой рови в джобовете на миналото.

Страхотно! Не знаех че пътуване до Москва през Рим и предаване на преносими компютри е признак на шпионаж. За лятна почивка мислех да пътувам до Москва от София. Ако пътувам през Мюнхен дали ще е признак на шпионаж? Към всичко отгоре искам да подаря на брат ми лаптоп. Ей сега вече съм закъса.

Ще е добре след като отидеш в Москва да не се връщаш повече.

Със сигурност няма да те питам дали да се връщам или не. Или какво - свъбодно предвижване в РБ е забранено? Апропо - тебе също ще смятат на запад за навлек - нака че не си прави илюзии, че си нещо по-по най.

Чеме уморат от смех.28 годишна гражданка на Русиоя, пристигяа в САЩ с работна виза и влиза в управленска среда, създава тесни връзки с висши политици и т.н, ще умра от смях, това вече е шизофрения, е то и в БГ след идването а власта на ББ, бяха екстрадирани 11 видни бизнесмени с руски происход,живеещи тук по 20 години с презумция че застрашават национална сигурност.......

Това не са шпиони. Това са патриоти-разузнавачи.

Ние сме на всеки километър...

руснаците маи никога няма да se отказват от шпиониране и как ще откаjaт като още ja управляват хора от кгб?това е им цел на саществуване.

Ти тъп ли си или да ?

Същият въпрос се отнася и за теб,ако искаш може и да поспорим но със аргументи, защото аз съм много по умен от теб ще ми бъде забавно русифило комунистическо недорозумение.

Ако все още има млади учени в България или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Как е възможно в 21 век малди учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Там, дори и да си умен, амбициозен, пак ще си останеш зидаро-мазач примерно, само щото някое комунистическо копеле е решило да набута синът на втория си братовчед на твое място. Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии!

Вие млад ли сте? Ако да - какво правите в България или може би пишете от САЩ? Ако не - къде са децата ви, ако имате такива...съмнявам се.Онова, в което не се съмнявам е, че сте пълен неудачник. Преди 20 години ви са пречили комунистите, сега-България... "Вие там ще бъдете уважавани хора..."...някои ще бъдат богати, повечето /ако са добри специалисти - средна ръка, вечно под заплаха да преминат в класата на бедните/, а други - по-бедни и от бедни българи..., а "УВАЖАВАНИ"...ще го повярвам когато изберат българин за конгресмен,сенатор, губернатор или го предложат за Нобелова награда...И все пак , полезно е да отидат до САЩ...да видят как се работи и живее...

Ще ви кажа само едно нещо. Повече от половината мои познати, които заминаха на запад, живеят добре и са доволни, докато същото мога да кажа само за около 10 % от познатите ми, живеещи тук.

Бях в САЩ, не е така - там образованите мият чинии. Няма втори път да отида. Защо българите да напускат България - за да мият задника на някое американско копеле? Няма да стане. Талантът ми, между другото, си пазя за себе си. Работя за себе си в България, защото съм българин. Такива като теб дупедавци лъжат хората да се продават - еднакво лошо е да се продадеш на комунист, на американец, на руснак, на българин дори.