Русия изгони полски дипломати по подозрения в шпионаж

Полски дипломати бяха изгонени от Русия заради "несъвместими с техния статут дейности", обяви руското външно министерство. Това е отговор на действия на Полша.

Обратно в новината

Коментари - Русия изгони полски дипломати по подозрения в шпионаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... а бе тия от Сейма какво са пушили снощи?... :) :) :) дупедавци, жалко че хитлер нападна СССР, жалко...324

Каквото повикало, такова се обадило!

Каквото повикало, такова се обадило!

Най-безпринципният полотик, който светът познава днес, явно е Путин. 1. За да прикрие икономическия спад, който постигна от преди две години насам, анексира територия. 2. Води политика на огледален принцип без оглед на фактите и обстоятелствата. Когато един политк пави нешо без оглед на фактите и обстоятелствата, той се нарича безогледен. Путин имаше шанса да остане в политиката като голям политик, упаелявал славно велика държава. Вече се записа като политическо джудже, опитало да управлява велика държава. Непропорционален е на мисията и на времето си. В превес на мисията и времето му, в негов ущърб и ущърб на руския народ.

А най-верният потдръжник на боклуците си ти.

скоро Русия ще изгони и всички врагоне на народа от Новорусия и ще я присъедини,подобно на Крим.А Полша ще прилапа Лвовска област ,Унгария ,Словакия и Румъния също по част от минала Украйна и Кличко ще прави мачове със знамето на Русия.

Казвате На 17 септември 1939г. Червената армия напада Полша. Каква Полша бе, смешници? На 17 септември Полша като държава с правителство, армия, териториални структури, вече я няма. Няма я! Толкоз! Как се напада нещо, дето го няма? Би ли някой обяснил . Франция и Англия не си мърдат пръста да помогнат на Полша. Но война на Германия обявяват. Но на СССР война не обявяват! Що така, а? Дали защото в такава ситуация няма как да обявиш СССР за агресор.

още 1938 поляците първи започват ВСВ окупирайки част от Чехосллвакия даже преди германците, тъй че шляхтичите да спрат да хленчат да не изядат пак голямата хурка , която по принцип винаги са яли и им се полага!!

През август 1939 в Москва се провеждат преговори между военните мисии на Англия, Франция и СССР. Целта на СССР е мисиите да подпишат военна конвенция за организиране на военната отбрана на Англия, Франция и СССР срещу агресия в Европа. Западните делегации обаче са водени от второстепенни лица, без пълномощия за подписване на каквото и да било, с инструкции, че Англия не желае да поема върху себе си никакви определени задължения, да се водят преговорите много бавно, военната спогодба да гледа да се ограничи с общи формулировки Има достъпни стенограми (напр. От 15.08.1939, от 17.08.1939) от тези преговори и може да се види точно кой какво е казал, кой какво е искал. И в този точно момент Германия предлага пакт за ненападение. Пакта Молотов Рибентроп е подписан на 23.08.1939, поне седмица след поменатите по-горе стенограми. Всеки да си прави изводите сам.

Полските селяни нямат място в Русия

Ако ЕС си въобразява че народите на бившите соц страни ще се бият срещу Русия, значи чавка им е изпила мозъците. Ха ха х а. Народите на тези страни само чакат възможност за да се разправят със своите изедници и прозападни лакеи.

Ти, ако си въобразяваш, че чехи, унгарци, поляци и румънци обичат руснаците естоко се лъжеш. Само в тук и в Сърбия има малко руски лакей, но те са слаб авторитет и без никаквовлияние.

Обичат или не, повече мразят изедниците и лакеите.

Експанзията на Хитлер започва доста по-рано от 1939. Към онзи момент, Европа, чрез Мюнхенското съглашение от септември 1938, дава на Хитлер Судетите част от Чехословакия по онуй време. СССР е имал договор за взаимопомощ с Чехословакия, но не е имал обща граница с нея. Може ли някой да познае от раз какъв е бил отговорът на Полша на молбата на СССР за коридор за достъп на Червената армия до низвергнатата Чехословакия, а? Между другото, Полша си отхапва част от повалената Чехословакия.

По това време действа тайния договор (пакт за ненападение) между СССр и Германия. Всъщност от Полша СССР си отхапва доста голямо парче по споразумение с Хитлер. Слабо ни е образованието, сле като има такива полулитерали, като ваша милост!

Асенчо бре!Договорът не ебил таен!

асен ли си Хапсан ли си не знам ама по истори я си бягал от часовете и си пукал бира май...Пакт за ненападение между Германия и Съветския съюз (на немски: Deutsch-sowjetischer Nichtangriffspakt, известен също като Пакта Молотов - Рибентроп) - междуправителствено споразумение подписано на 23 август 1939 г. - не кензай тук както си малограмотен анадън му?

Платен дезинформатор!

Не знам дали е платен, но е информиран за разлика от тебе!Вземи че чети, Полша отказва коридор към Чехословакия и навлиза на нейна територия преди Хитлер !Ето това за Полша го нямаше в учебниците по история пред 1989г-!!

неграмотен "правилен" лизач!!!

напрежението се покачва с часове. А ние стоим като овце на заколение.

Вече съм казвал-всеки, който се е заяждал с Велика Русия, после е съжалявал. Никой не може да похвали, че е покорил Русия. Победена Русия-това е абсолюен оксиморон. Хайде, приятен ден , карайте умната.

А да видим. Ще стане без бой, като при разпада на СССР. Чичко Рони ликвидира империята на злото, без пушка да пукне.

Като е ликвидирана защо пак я споменавате тази империя а ?

цитирам по памет: Русия си запазва правото първа да употреби ядрено оръжие, ако бъде нападната с конвенционални оръжия. Това нас не ни ли притеснява с тези бази на САЩ?!?

чичко ти Рони - треторазряден артист хабер си е нямал какво го карат да прави ония с дългите масури и мазните бради ..и тъй като май имаш и ник Моше няма да ти разяснявам повече))))))

Така, така, хайде да си траем каквото и да правят милите ни "братушки"! Роб си макарар да се смаотитуловаш.

Русия обича да се самоповеждава, като й помогнат. ВОСР е проведено с немски пари. Гледай до къде докараха тази нация днес - мъжете им са прости, жените им са с ложа женска репутация, ако се сещаш акво искам да кажа без да съм циничен. И още нещо да те попитам: смяташп ли, че СССР е победител във Втората световна? За тъпаците е победител и е победила през 1945 г. За умните хора е претърпяла неописуеми и некомпенсируеми загуби, които са започнали с първия ден на войната и са продължли няколко десетилетия след това. Пич, тази нация е загубила 1/3 от населението си, което я е направило на саката до днес! Ако ми кажеш, че Германия е загубила ойната, ще ти се изсмея, защото ктритериите за загуба са толкова много, а един от най-важните е колко от живия ресурс на нацията си спасил. Западните сили отнов осе оказват по-умните, защото не си харчат хората като пушечно месо. Докато простият тогава и изроден СССР си дава 1/4 от народа. Германия, Франция, САЩ - другите участници в тази война, отдавна са възстановили загубите и просперират. А Руската икономика зависи от тяхната (обратнто е невалидно), хората в Русия бедстват, пиянстват и изпростяват. Ако това е победа, заври си я знаеш къде. Такива победи се записват при най-тежките загуби на нацията за дадената епоха. А за глупаците си остава факт единствено документът за капитулацията на Германия. Фактически капитулиралият по всички други параметри е СССР! И само се кефя коко прости хора има по света, които вярват в обратното. Но и ми е жал за руския народ, понеже съм русофил.

И как тези прости хора и алкохолици първи излетяха в космоса??Леле какви ли са другите, дето бяха изпреварени!

Глупчо, СССР губи около около 15% от населението си, а не 1/3,както ти пишеш,като не знаеш ,не се обаждай!!!

Да, Дон Амичи е абсолютно прав,това е историческата истина.Който се е захванал с лошо с Русия,добро не видял !

тръгнало, скоро дипломати няма да има и в двата лагера. Те така се почват простотиите.

Този Холостов, не само е заподозрян в шпионаж, ами той сам пред камера си разказа какво е правил и на кого е предавал сведенията.

и аз го гледах.

НАПРАВО ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА И ГИ ИЗОЛОРАЙТЕ ТИЕ ПРИМАТИ! ДА КЛЕКНАТ ПАК И ДА ПРОСЯТ ЗАЕМИ КАТО ЕЛЦИН!

Да, ама този път заеми няма да има. Западът си научи урока.

Ама и Елцин го няма вече.И руснаците си научиха урока

благодаря на този, коъто пусна линка с интервуто на путин за немската телевизя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Троловете, запълващи коментарното пространство на Дира, стават все по интелигентни. Аз ценя професионализма, независимо от това, от коя страна на барикадата е. Сега по въпроса-какво значи близки, и какво значи далечни приятели. Втората световна война би могла и да не започне, ако поляците, подстрекавани от Франция и Англия, не се опъваха на Хитлер, да прекара аутобани през данцигският коридор да Кьонисберг. . Те обещаваха на поляците - а ви нападне Хитлер, а веднага го удряме в гръб. Как го удариха веднага в гръб, навярно сами знаете. Отдавна нямаше да ги има тия на картата, ако не беше победата на Великият Руски Народ над Хитлер. И сега историята се повтаря, само че, като фарс. Отново запада подкокоросва Полша срещу Русия. Който не се учи от историята, рискува да повторите грешките си. ЩЕРЕВ, напразно ядеш парите та господарите си. Когато се научиш да пишеш стойностни коментари, като мен, тогава и пиши. Само че то трябва много акъл за това. Моята информация е от най-автентичен източник, а твоята е опорни точки от Центъра. Хев а найс дей.

Абе хм, такова... аз тебе не те знам синьор ли си, другар ли си, ама погледни нещата от малко по-различен ъгъл какво ще кажеш? Например, какво би станало, ако Хитлер не беше нападнал СССР? Нима Полша щеше да съществува??? А за нападението над СССР си е виновен самият Сталин. Искал е лапне много повече отколкото е могъл да преглътне - в това число е искал България да стане съветска република. Единственото за което си прав е, че Англия не си е мръднала пръста да помогне на Полша. Ако не броим символичното обявяване по радиото на война на Германия. А съветския народ за който говориш че бил героичен мога да кажа само едно. Какви са основанията да смяташ някакви хора за герои, при положение че са хвърляни във войната на сигурна смърт, така както се хвърля слама в огън? Съветският народ е жертва на Сталин, само това мога да кажа за него.

Българино, аз съм 50% синьор и 50% другар. Живял съм 10 год. в Русия и 10 год. в Америка. Това ми позволява да виждам нещата и от двете страни. Бъдещето няма как да принадлежи на Америка. То може да принадлежи само на променена Русия. Ако не си убеден в това, чети поне Ванга, бе човек.

защо не пишеш за договора между Молотов - Рибентроп ?? И защо не пишеш кое събитие кога е станало ?? Или страдаш от старческа загуба на памет ??

Защото не е чел и не е чувал за него! Не му вярвай! Този "амичи" не е напускал собственото си село, това личи по глупостите дето пише.

явно много си преживял и вярвам не се притесняващ да пишеш истината - ти от КГБ-то ли беше или от ГРУ ??

По скоро съм от ФБР. Искаш ли да ти дам телефона му. Има го и в Интернета.

Задайте си въпроса - всички вие и вашите семейства - готови ли сте да умрете в ядрена война? Да или не? Гледайте отговора да е "да".

ДА,ДА И ПАК ДА !

няма нужда да викаш с големи букви - така и ще бъде

1921 г. поляците избиват 12 700 руски войници.Създават първите концентрационни лагери.1933 г. първата държава в Европа сключила военен догово с Хитлер. На основата на този договор полските войски заедно с немските влизат в Украйна.Немците дават на полша една област около Татрите.- Ето това е истината за Полша.Рибентроп Молотов е договор 6 г. по-късно, след продажното Мюнхенско съглашение. Но Полша си плати гяволука...

За съжаление в историята Полша винаги е представяна от СМИ като гордия елен нападнат от огромната Руска зла кафява мечка.Хубаво е че сте написали за тези събития.Не случайно Путин не много отдавна направи за смях(това другарите от бтв и бнт няма да ни го покажат ) външния министър като му припомни тези неща а и какво е правила и какви претенции е имала към Чехия Полша в навечерието на ВСВ!

ТОПКИ, пардон ПОЛКИ, ти що не вземеш да пишеш ненаучна фантастика. Отдава ти се....

Няма друга държава освен Полша която да е избрала за президент електротехник-алкохолик

Има! Русия избира алкохолици, без да са електротехници

Батенце, като не ти се живее що не се гръмнеш?

А-та-кааа! Братушки значи? Славяни значи? Братя значи? Е - видя се какви са "братя славяни". И най-закоравелите путлеристи вече не могат да отричат факта, че за Русия славяни са само руснаците! Забележете - не рускоговорящите, а руснаците! В Украйна почти 100% говорят руски език свободно (освен украинския). И въпреки това гледат на тях като на врагове! Братушки, братя, славяни - дрън-дрън! Славянин и руснак не са синоними - разбрахте ли го вече???

Тука пък всички говорят свободно на английски. Пък не изглеждат на англо-сакси

Major Payne

Дори не са англо-секси ;)

Именно! Това исках да кажа и аз. На какво основание слагат всички под общ знаменател? Значи славянин=руснак? Това са пълни глупости. Така както тюркските племена не са в никакъв случай турци. Обаче защо тогава ние трябва да се трансформираме в руснаци (а не българи) за да мирясат и да ни признаят че не сме русофоби??? Откъде накъде??? Аз все си мисля че съм българин, и това не ми пречи да бъда славянин, така както и поляците са славяни, както и сърбите и чехите също са славяни. Откъде накъде руснаците трябва да държат монопола над славянството като идея въобще???

кога поляци и руснаци са били братушки?!? Ти от коя галактика идваш?

Как от коя ? От Соросоидната мъглявина...

поляците не харесват руснаците още когато няколко дена след като германия ги напада от запад, сталин ги напада от изток, забележете - без формално обявяване на воина с претенции че 'за да гарантира правата на рускоговорещото население в източна полша' доста познато, но хората винаги забравят историята и тя се повтаря винаги. да не говорим че преди няколко години руснаците свалиха пътническя самолет които превозваше президента им, по сащия начин по които свалиха холандскя самолет преди няколко месеца но и този факт се забрави, но поляците помнят

До паметника на цар Освободител трябва да сложим и паметник на Сталин, че не позволи на Чърчил да ни закрие като държава. Пияницата искаше да ни раздели между Турция, Гърция и Сърбия, дето пердашихме английските инцести.

Да, СТАЛИН искаше цялата България за себе си.

Преводите от дъщерята идват ли на време ?

Поредно доказателство,че съветофилите са тежки ненормалници.На Сталин паметник да слагал...На един масов убиец..Уникални идиоти.На Хитлер не искаш ли?Че ни е дал апетитни тертиории.

в полша от 11 шистови компании за шистов газ...днес са само 4 ...останалите фалираха и напуснаха преди нйаколко дни......Плевлйо и сие се опитват да провалйат и йужен поток.......тайка че стягайте тоягите и камъните народе прост

Мисля, че до паметника на Цар освободител трябва да се издигне паметник и на М.С. Горбачов. Той освободи България от руските империалисти. Иначе сега щяхме да сме в положението на Украина.

Аз пък мисля че мястото на паметника Цар Освободител е до Руската Църква, а паметник на Симеон първи е пред парламента!!!

Можеш да си поръчаш един мини Горби и за хола си -радвай му се ,щипкай го ,напикавай го -ти само затова ставаш с тая шизофрения...

бай танасе ти си уникално тъпа , мазна еврогейска стоножка .

Не,бе, просто съм един от старите българи. Такива почти не останаха...

Айде оставете го най-накрая паметника на Цар Освободител на мястото му, става ли?

паметник под формата на бесилка, може...

Веднага след като вдигнат паметник на Горбачов в Русия в България трябва да се направи същото. Ако му вдигнат паметник обаче ...

Руснаците никои и никъде не ги ще защото са мародери.Достоевски пише:изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя, плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия и ще се бием за вярата на поробените! Как смеят! кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!

Така, то баш така е било. Къщички, добитък, църквички- да се просължиш! Хайде, като си почнал, давай и по-нататък- турци-освободители, бейове-дарители, чорбаджии- човеколюбци, хайдути- терористи, руснаци- окупатори. То действително ние до там сме я докарали.

Е не е ли истина.Когато дойде руснака на българина му взеха имота,пратиха го да добива уран за руснака,нямаше право на религия,забранено беше да слуша чужди радиопредавания-вкарваха в затвора...При османците е имало частна собственост и право на религия,....а сравнявай ти че ми омръзна....

после полското президентче обикаля света да продава ябълки ... жив да го оплачеш

За никой не е тайн, че дипломатите извършвар набиране на информация от страната, в която са. По времето на Т. Живков в посолствата и чистачките бяха ченгета. Сега - заподозрени в шпионаж. Путин непрекъснато зтваря обръча около Русия. Сам тръгв да изгражда стена като Берлинската. Истинта не може д бъде скрита. Очаквам скоро да забрани и ИНТЕРНЕТ, защото той го обяви за разработка на ЦУ. за да поддържа тази диктатура, той мисли, че Русия може да живее във феодално общество, което ще нарече Олигарско. Не може само с група олигарси, които разпродават ресурсите на Русия да изградиш нормална държава. Давай Путин, след време ще бъдеш най-омразния руски президент. Сега те крепи страхът на хората, но и той ще изчезне

чак толкова заслуги путин няма .. не го величай ... каво е интернет и Гугъл ...това не го е открил путин

Я всички руснаци и русофили КЪШ от развития свят. Да си ходят в любимата родина, единствената на света и най-добра за тях във всяко едно отношение. Да си се задоволяват пролетарски там. Ще има водка и рускини в изобилие за всички.

И от кога България стана развита страна ?

Гузен и тъп русофил без да го гонят скача да бяга. Къде съм споменавал за България?

Руснаците си знаят работата. Това което ни пишат и говорят американските протежета не е обективно.

Представете си ако Стефан Стамболов беше премиер на България или посланник в Москва какво щеше да стане??? Човек защитаващ интересите на страната си е винаги враг на имперските страни като Раша примерно!! Рашаните нямат интерес в България да има патриоти защото така лапачката на финансови ресурси за тях ще свърши!!!

А добронамерения Запад да не би да има интерес в България да има патриоти?

Ако слугуваш на американците сигурно си патриот, а? Каква е тая "лапачка на финансови ресурси" - обясни ни висшите си формулировки. "Пари" ти се вижда глупаво, друго е финансови ресурси.

Финансови ресурси от банковият сектор КТБ!!! Пари от петрола!!!! Пари от тока! Всичко това отива към Москва!!! ДДСто като се краде от Орешарски отива към Москва!!!! Пеевски като краде праща към МОсква!!!! Зад Пеевски стоят няколко Руски олигарси от КГБ близки до Путкин!!!

Българските медии, разбира се, няма да ви кажат, но Путин беше жестоко и кръвно унизен на срещата на Г20 в Австралия. Смачкаха го протоколно с хладни и цинични усмивки. А на него му стана тъпо.

На езика на дипломацията, това че Путин вчера рано си тръгна от Австралия, може да се тълкува само по един начин: "Искате война - имате я!" Който още не го е разбрал, ще му се стъжни следващите седмици.

Готов ли си да умреш от ядрено замърсяване? Аз съм готов.

Ех, а можеше целия изток да е задружен и заедно щяхме да сме по силни и успешни. Сега брата срещу брата и англосаксонската мафия доволно потрива ръчички!

Само да припомня, че натиск върху държави богати на ресурси обикновено има обратен ефект (стабилизиращ и оздравяващ в далечен план). Вземете за пример Южна Африка, която заради апартеида изпада в тотална изолация и блокада. Като резултат ЮАР развива производство на течни горива от въглища по "стара руска технология". Останалите ресурси ги има или се купват лесно с диаманти и злато. ЮАР става абсолютно независима и изключително сила в икономическо отношение а и фирмите/държавите, които пренебрегнаха ембаргото станаха едни от най-големите гиганти (Тойота например), да не говорим и за швейцарските банки, които намериха подходящ начин да отпускат кредити за "значими" проекти. Опитвам се да видя къде е разликата с Русия сега......

Тъпчо, ЮАР се стабилизира след като апартейда падна.

Наистина се стабилизира- правителството на черният терорист Мандела престана да изнася информация за престъпността в страната си; предполагам,защото такава там няма изобщо вече:-).

На баба ти хвърчилото. Точно заради санкциите по време на апартейда и природните ресурси дръпна напред.

По време на апаратеида 1 ранд = 4 ам.долара , сега можеш да направиш сам справка ...е ако на това му викаш стабилизация ... :)

Трябваше да ги подарят на ИДИЛ

Един от основните методи на Руският соц. режим беше да се манипулира общественото мнение Отечествен Кинофронт и т.н. Старите им структури в България са все така активни отново. НАЕМАТ СЕ ПР АГЕНЦИИ И ИМ СЕ ПЛАЩА, ЗА ДА ПИШАТ ПО МЕДИИТЕ ПРО-РУСКИ КОМЕНТАРИ. Един вид каквото е Китайският комунистически Умаодан - армия от интернет ползватели, които се наемат от правителството на Китай. Те са навсякъде в Интернет - в чатовете, във форумите, в блоговете и в рязка или иронична форма на изказа опровергават съобщения с негативна информация за правителството на Китай и неговата политика. Този способ е много ефективен спрямо пасивната цензура. Русия има енергийни интереси тук и целта е да се дестабилизира региона, за да могат да си ги прокарват. Колко му е да платиш на 2-3 ПР агенции, които да ръсят по цял ден гнилоч и против всичко ПРО-ЕВРОЙПЕЙСКО. Само че всеки е видял как се живее в Европа, и как се живее в Русия и източните държави. Или държави от бившия соц. блок, които са на ръба на мизерията, защото още не са се отървали от руските подмолни интереси.

полски дипломати ... тия от край време веселят планетата .... във Вашингтон сигурно се попикават ... натупкаха ги със заеми и ги скараха с русия ...

Полша е много добре развиваща се държава, а ти си мужик-азиатомонголец :) Полша - истинските славяни.

що не и погледнеш заема и къде бачкат поляците ... така се е развила полша че ще прави всичко което каже обонго

То пък беше една любов между Полша и Русия... Процентно, като част от населението, поляците са дали повече жертви във ВСВ от Русия, и голяма част от "заслугата" за това е именно на руснаците...

Викаш да ги бяха оставали на Хитлер!Кротко да си излизат през комините! Психопат!