Шойгу обеща повече боеприпаси за руската армия, Киев поръча 100 БТР-а "Росомак" от Полша

През последните месеци руският военен министър беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на войната в Украйна

Обратно в новината

Коментари - Шойгу обеща повече боеприпаси за руската армия, Киев поръча 100 БТР-а "Росомак" от Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руска делегация бе в Северна Кория онзи ден, за да договори размяна нахрани срещу боеприпаси. Русия се чуди от къде да намери боеприпаси, войниците по клипове се вижда, че са пускани в бой с оръжия от средата на 20 век, скоро извадиха от резерва Т55. Изобщо - все идет по плану.

_stankow

>>>Украйна пък поръча от Полша сто многоцелеви блиндирани военни машини "Росомак" Дайте сега да се разберем. Знам, че много ви харесва думичката "блиндирани". Някак си умно така ви звучи. Да де, добре звучи, ама не е правилна. Блиндирано изделие получаваме, когато вземем едно гражданско изделие, първоначално неукрепено - например врата, автомобил. И закрием с броня отворите в него, прозорците на автомобила, шпионката, бравата, плоскостите. От "blind" - заслепявам, прикривам, щора, маска, сляп. Военните машини от самото начало се проектират като изцяло затворени бронирани конструкции. При това в тях се правят (отварят) допълнителни отвори, прикрити по специален начин - процепи за наблюдение, триплекси, перископи, прицели, телевизионни камери и прочие. От завода си излизат бронирани, няма нужда след това някой да ги "блиндира". Така че "Росомах" е бронирана колесна бойна платформа, на чиято основа се правят бронетранспортьор, бойна машина на пехотата, командни пунктове, носители на тежко въоръжение, медицинска евакуационна машина.

усрайна поръчала.... а с кво ше ги плати не се споменава... и забележете вече не иска да им се подари ами "поръчват".... че нещо май подаръците попривършиха и вече никой в европа не ще да им дава гратис зарад хатъра на америка дето американците даже една карибна М5 не са им подарили, само приказват и обещават пък и банките им земаха да фалират....

КИТАЙСКИ ЕЛЕНОВЪД С МАРШАЛСКИ ПАГОНИ И НИТО ЕДИН ДЕН ВОЕННА СЛУЖБА Това може да се случи само в Русия, поради роднински или интимни връзки с кремълският Удмурт (!) Специалисти откриха интересни ордени на големите му рицарски гърди: -Медал за превземане на Киев за три дни -Медал за отстъпление при Харков-Изюм поради оптимизиране на отбранителната линия -Медал за изоставяне на остров Змийний -Медал за крайцера Москва “пошел нахуй” -Медал за отстъпление от Херсон в жест на добра воля -Медал за унищожаването на 800,000 руска кадрова армия -Медал за погрома на 1-ва Гвардейска танкова армия при Угледар ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЕЛЕНОВЪДА И ДА КОМАНДВА ВСЕ ТЪЙ УСПЕШНО, ДО ПОЗОРНАТА КАПИТУЛАЦИЯ НА ФАШИСТКА РУСИЯ!

Елементарни неща не са ви ясни. Министърът на отбраната не се занимава нито с настъпленията, нито с отстъпленията. Ако имате претенции - генералният щаб, армейски генерал Герасимов. И нищо не командва - главнокомандващ е президентът на Руската Федерация - Вл.Вл. Путин. Министърът на отбраната отговаря за изграждането, разполагането, мобилизацията, снабдяването, издръжката на военните части, връзките с ВПК, връзките с правителството. Като гледаме, руската армия и флот си имат всичко, каквото им е нужно. Е, може и повече, оръжието и боеприпасите никога, на никого, в никоя война не са били "прекалено много". Все пак ВС на РФ на ден изстрелват 4 пъти повече снаряди, отколкото ВСУ. По данни на самите ВСУ. Самолетите им правят по 10 пъти повече самолетоизлитания, ракетите им са стотици пъти повече и т.н. Военната служба на Шойги е 32 години, от 1991-ва. По интересно е някои негови критици - служили ли са изобщо !? ;)

Избрал като Юда нашия русороб пред род и родина личния джоб. Без капка достойнство, затваря очи. Плюят върху му, а той: Дъжд ли вали? Гнусно нарича безродния русофил, всеки който не е като него: Дебил! Мрази, презира, примитивен до гроб. Сочи всеки патриот за враг русофоб. Има култ към мавзолея и МОЧА на окупаторите и счупената плоча. Милее за старата номенклатура. Още си иска червената диктатура. Няма почивка. Щом не шпионира, опорки в нета трола тиражира. Възторг на теле буди в него Русия. Към родината обратно. Лее помия. За лилипутин от радост подскача. СССР възбужда го. Направо откача от снимки на хиперзвукови ракети, безаналогови танкове и самолети. Изменника сляп е слуга на хазарите, сменил с монголски ботуш шалварите лицемерно плюе западната система, а децата с парите в Лондон и Виена. Искат да сме бедни, болни и гладни. За поука на други за свобода жадни. Рушат по кремълски указ страната, ренегати имат на държавна заплата. Имат си и Мунчо, фигурант назначен. Предателски бос. От Москва одобрен. Задунайска губерния още сънуват. Троянски коне внедрени бълнуват. Я вижте Украйна, Беларус и Кавказ и ще прозрете какво кроят и за нас. Спомнете си Виденов, банките, борда, борците с бухалките, катилната орда! Опиянени днес от смърт и разруха Невинната кръв не видяха, не чуха Готови да бутнат надолу по склона И наш'та страна таз пета колона. Ние сме в Европа! Ние сме и в НАТО! Вземете си Евразията, Путин и Тато! Също и мафията, мутрите и келепира от газа и атома. Оставете ни на мира! Възмездие скоро помнете ще има! С мегадело в Хага за тая пасмина. Мунчо също така го чака зандан. Иде край за русоробската сган.

Този словесен бълвоч за правда ли си се приготвил да прочетеш?

И тук е същият бълвоч! Преди малко ви казах, че подобно гласуване ще ви съсипе сайта, ама май никой нищо не е разбрал. И кой вярва на подобни гласувания? Та те са за олигофрени!

те тука немат мозък... липсата му е не само условие да те вземат на работа ами се смята и за квалификиация

Плаши тувиеца с дървено ножче. Много скоро потомците на древните шумери ще си върнат всички свои изконни земи завещани от техните славни деди чак до Урал, а агресорите ще бъдат натикани обратно в Сибир.

Вместо с 15 патрона, ще ги пращат в Украйна с 30 патрона.

Нали имат лопати,не им трябват патрони.

Аз съм прост русофил и съм гей и трол.

Украйна никога няма да бъде победена. Да не говорим за САЩ

На Зеленуя наркоманец му е отчаяна. Не може да спре ония с лопатите по никакъв начин.

Да пращат тия с лопатите.

Имат спешна нужда от ковчези и крематориуми.

Няма нужда от крематориуми.Раздадени им са бързокопаещи лопати.

Има в Киеф един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Бандера верния фен. Бивш клоун от цирка. Случайно на власт дошъл педераст. Реши, че е цар и нов император Степан Бандер, пожизнен диктатор. Лакеи си има - Подоляк, Залужни... Разруши всичко сторено от Горбачов. Демокрацията оплю, прогреса, мира. За стар ред бълнува, разделящ света. Страната на злото щом оглави Започна с Донецк и така се разкри. Терор там цъфти, цяло министерство с хеликоптер уби Трови, убива, други праща в Бахмут. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Помним майдана, снайперистите провокациите Опита да убие и президента Юшченко Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов Укрорайх на земята. Прати последно орки в Донбас Идиота до гуша затъна в лайна. Окупатори привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплашва. Свиня! Проси боклука мръсен пари и оръжия за да има жена му за скъпи поли. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Подобно на Дракула жаден за кръв Своя и чужда. Инак бункерен плъх. Ненаситен убиец. Безразличен фашист към живота на другите. Див комунист. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното киевско псе.

Объркал си много хронологията, до 2019 Зеленски играе само в цирка, повечето събития, които си описал - началото на конфликта в Донецк, Юшченко и т.н. се случват много по-рано.

До къде стигна този свят, да се надяваме на Тръмп да предотврати трета световна война...

Минавам набързо само да припомня: Путлер капут!!! Свобода за Украйна!!!

Сега се прибирай обратно в иолатора.

Зеленясалия плъх ще бъде изправен пред Международен Трибунал за умишлено избиване на совственото си мъжко население.

Факт е че запада залива Украина с оръжие и че в същото време Русия ги бие с една ръка. Основната ударна сила Вагнер са под 100000 но са перфектни професионални войници. Плюс разбира се превъзходство в качеството на някои видове оръжия. По украински данни Украина мобилизира над 800000, отделно остатъците от професионалната армия.

Руската армия е залята много повече и пак пиздец. Квото взеха миналата година взеха. Сега за едно градче по 9 мес.

САЩ за година "дариха" 75 милиарда $, ЕС 50 млрд.€, Норвегия 7млрд.€ за 5 години, UK 2,8£ и обучиха 25.000 войници, МВФ тъкмо одобри 15$ от обща 115 тотално за следващите 4 години, около 10 милиона украински бежанци се поддържат от европейските социални системи, а колко парички за разузнаване/медийната война/НПО-та/школите за новите глобални лидери... Сериозни инвестиции за борба с необучени, немотивирани престъпници с лопати.

За борба с 2рая армия мира. Сомоя могучая.

Добре ли си?

Нищо не е в състояние да помогне на агресорите защото всички ние, цялото прогресивно човечество заставаме като един зад достойните наследници на древните шумери, защитаващи светлото демократично бъдеще от посегателствата на силите на мрака.

От кога бандеровците в Киев започнаха да се смятат за потомци на древните шумери, подобно на управляващите от Северна Македония които се смятат за наследници на Александър Македонски.

Тия шумери кои са и къде са се дянали? Съвременните шумкари ли са им потомците?

Абе няма ли някой да спре тези краварски безумия? Наистина ли третополовите същества в ЕС не осъзнават накъде ни тикат нашите презокеански "приятели"???

Давайте Альошки опраскайте фашистката измет, отново ще ни спасите от кафявата чума...Господ здраве да ви дава и пази....

пригожин Соледар наш, Бахмут наш, Киев будет тоже

Краварите докато не сравнят със земята Украйна няма да мирясат. Накрая Зеления ще си направи харакири, поданиците му ще бродят из лунен пейзаж, а задокеанските господари ще си купуват нови яхти .

Чули ли сте и видялили сте някога евреин да си е правил харакири. Като стане много напечено положението евреина Зеленски ще напуснеУкрайна, като за тази цел по някои сведения има закупени имоти в Израел и в САЩ. Предишният президент Порошенко също е напуснал Украйна

Путин умишлено задържа войските си за да прави търговия със краварите , а ония глупаци там си мрът. Военната индустрия и от двете враждуващи страни печели милиарди.

Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

Киев като е поръчал 100 бтр на Полша да си ги плати ама не от моите пари.

Аз, ако бях на твое място и бях за ватенките, щях да се оплача на Путин и Радев. Сигурно е много гадно, хем да държиш от Русия, хем да знаеш, че с твоите пари убиват блядове

Ай Ся

Еми кефи ма ботокса и токчета. Според теб травестит ли съм?

Хех, те досега с лопатите и пералните потопиха Украйна в кръв и Запада в кризи - ами сега яко ни дупе като имат и снаряди и други боеприпаси.

Трактористите казват крайна да върви по пътя ленин

Това, че поляците ще пращат БТР-и е добре. Но по-добре да пратят хора, че украинците са на свършене.

Eто както казах... всички се притесняват за украинците, а на никой не му пука и не пита за руснаците, дори на русофилите.

...ама украинките остават !!!

Нека пишат каквото си искат хохлите Поляците вече се дървят на политиката на качински така че Сбогом крайна

С некадърници и затворници по-далеч от половин Бахмут не можеш да стигнеш.

2 години Прецеденска республика - две години мизерия и висока смъртност, две години вГъзраждане.

До тук Рублен Решетников - ни струва 10-20 милиарда! Смятайте колко пари за пенсии и образование и инфраструктура са това!

Ей ги хората печелят и пари и респект, а зарази сополи като Рублен сме все на губещата страна, който отново ни бута на Восток, а на всички с мозък е ясно ,че Путин ще бъде тричан на Червения площат, а с главата му ще играят футбол.

Как точно ни бута ?

Още не е късно да отидеш доброволец в украйна.

ПлощаД! Пише се с Д!

То ако нещата ставаха с говорене, Путин вече щеше да назначава губернатор на Лисабон.

Ние плащаме за да създаваме работа на поляците... Бравос, гениално решение за източване на пари от европейските данъкоплатци!

Радев категорично отказа ние да изкараме пари по тази програма. Иначе хората на крака ни дойдоха да ни молят. Ама ушанката на Дондуков не ще да живеем добре

Коя е програмата? Как се изкарват пари по нея?

Какво плащате вие крадливи гомнояди-грантаджии!?

САЩ ли ще ни дадат парите по тази програма, да се надяваме че след като ни доставят прословутите платени от нас истребители ще ни дадат и пари по тази програма

Аз ако съм на Путин ще изпратя Шойгу на фронта. Ако там пак се проваля, сам ще отида

Ем да ама Путин е бункерно джудже и си седи в дома

Единственото което съветския еленовъд може да обещае е груз 200.

Едно време плана винаги се е преизпълнявал, а магазините - празни. Русия изглежда пак е в онова време. Всички по веригата докладват преизпълнение, а в нейния край пак няма по 100 снаряда за всеки квадратен метър, както искат руските военни.

Относно обещанията https://www.welt.de/politik/deutschland/plus244593650/Boris-Pistorius-macht-deutlich-dass-Bundeswehr-nicht-zu-viel-Material-an-Ukraine-abgeben-darf.html?icid=search.product.onsitesearch Ако си тъпичък и не можеш да си го преведеш помоли някой колега по спам.

Еми да, германците не са царе на обещанията за разлика от монголоида Шойгу.

Въоръжени с най-новите обещания на Шойгу, ватенките са неудържима сила.

РУСКАТА МАШИНА ЗАРАБОТИ ...... ВЕЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА Я

Някой да е виждал руска машина през последните 30 години?

Укрите. Едно от последните неща, които виждат, преди да отидат при бандера...

Ай Ся

Е как бе, що лади-обезщетения раздадоха с Русия.

Украинците се натискат да получат руско и съветско въоръжение втора употреба и американците ги поощряват за това.Даже и от нас искат съветско и руско въоръжение с което сме се били наситили, въпреки че по-голямата част от него беше нарязано на скрап като едно от условията да ни приемат в НАТО и да ни въоръжат с оръжия от натовски и американски стандарт, които все още има да получаваме.

Днес скромно са обезвредени 350 фашиста ! :)))) Доклад на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специалната военна операция (към 01 април 2023 г.) Въоръжените сили на Руската федерация продължават провеждането на специална военна операция. В купянското направление с артилерийски огън от Западната група войски е нанесено поражение на живата сила и техника на противника в районите на населените места Табаевка, Синковка, Харковска област и Новоселовское, Луганска народна република. Загубите на противника възлизат на 50 украински военнослужещи, две автомобила и една гаубица Д-30. В Краснолиманско направление с удари на оперативно-тактическата авиация, тежки огнехвъргачни системи и артилерийски огън от група войски „Център“ са нанесени удари по подразделения на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Терни на Донецката народна република и Червоная Диброва на Луганската народна република. През деня в това направление са унищожени до 100 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, три автомобила и една гаубица Д-30. В донецкото направление, в резултат на активните действия на подразделенията на Южната група войски, ударите на оперативно-тактическата авиация и артилерията, загубите на противника за денонощие възлизат на 110 украински военнослужещи и наемници, един бронетранспортьор, пет бронирани бойни машини, пет автомобила, бойна машина за РСЗО "Град", самоходни гаубици "Акация" и "Карамфил", както и гаубици "Мста-Б" и Д-30. В южно-донецкото и запорожското направление с въздушни удари и артилерийски огън от групировката „Восток“ са нанесени удари по части на противника в районите на населените места Въгледар на Донецката народна република, Марфопол и Дорожнянка на Запорожка област. Загубите на противника в тези райони възлизат на 50 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, три автомобила и една гаубица Д-20. В посока Херсон, в резултат на огневи щети, за един ден бяха унищожени до 40 украински военнослужещи, три превозни средства, самоходна гаубица „Акация“, както и едно теглено оръдие „Гиацинт-Б“. Оперативно-тактическата авиация, ракетните войски и артилерията на групите войски (сили) на въоръжените сили на Руската федерация през деня поразиха 86 артилерийски единици на огневи позиции, жива сила и техника в 92 района. Освен това е унищожен склад за боеприпаси на 127-а бригада на териториалната отбрана близо до селището Избицкое в Харковска област. Изтребители на руските въздушно-космически сили свалиха самолет МиГ-29 на украинските ВВС край село Коптево в Донецката народна република. Също така украински хеликоптер Ми-8 беше свален близо до село Нововасилевка в Донецката народна република. През деня системите за противовъздушна отбрана прехванаха девет реактивни системи за залпов огън HIMARS и Smerch. Освен това пет украински безпилотни летателни апарата са унищожени в районите на населените места Валеряновка на Донецката народна република, Хуляйполе, Новоукраинское, Запорожка област и Кринки, Херсонска област. Общо от началото на специалната военна операция са унищожени: 405 самолета, 228 хеликоптера, 3630 безпилотни летателни апарата, 415 зенитно-ракетни комплекса, 8497 танка и други бойни бронирани машини, 1077 бойни машини за залпов огън. ракетни системи, 4478 оръдия и минохвъргачки на полева артилерия, както и 9247 единици специална военна техника.

Не така грубо. Сега от НПО то ще трява да ти отговорят в стил, че това не е възможно, защото Русия не може да происвежда прохосмукачки и хладилници ...:))

Ай Ся

Разходи се в Технополис и ако намериш руски хладилник или прахосмукачка ми пиши.

Буля Кристалина се ГРИЖИ за Украйна - ОТПУСНАЛА още 1 ПАКЕТ ЗАЕМИ. Този път 15.6 МЛРД. ДОЛАРА. ... Отвъдокеанския Брат ИЗТОЧИ 100 МЛРД. ДОЛАРА от Украйна; РАЗРУШИ Украйна; И я ЗАРОБВА със ЗАЕМИ. ... ЖЕРТВИТЕ и ЕМИГРАНТИТЕ растат...

значи ще ги бомбят с още повече бомби.

украинците са пътници ...тия 100 бронетр. докато ги произведат жив украинец нема остане да се повози за последно

Братучки, давайте, че да се свършва с тази американска работа в Украина!

Дават. Шоу ги ги въоръжи с обещания и сега с нови сили и лопати атакуват на талази

Щом с обещания само избиха няколко стотин хиляди фашизета- екстра!

Ай Ся

Фашистите ги трепят със западно оръжие

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски А как загина президента Качински? Лакеи си има - Медведев, Лавров... Сломи всичко сторено от Горбачов. Оплю демокрацията, прогреса, мира. За нов ред бълнува, разделящ света. Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Конфликт и войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплашва. Свиня! Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Подобно на Дракула, жаден за кръв. Своя и чужда. Инак бункерен плъх. Ненаситен убиец. Брутален фашист към живота на другите. Антихрист! Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

Пак се повтаряш. Помоли някой третоклатник да ти измисли нещо ново.

Свършиха снарядите, но полетяха обещанията.! Спукана им е работата на украинците :)

Снарядите никога няма да свършат, некадърно съботно тролче.